Tarım sektöründe ürün verimini artırmak ve bitkileri hastalıklardan korumak için pestisit kullanılıyor. Yapılan uzun araştırmalar sonucunda pestisit kalıntılarının insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkileri kanıtlandı. Diyarbakır'da görev yapan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer de sebze ve meyveler üzerindeki pestisit denilen zirai ilaç kalıntılarının erken menopoz riskini artırdığını söyledi.
Sivas'ın yüksek rakımlarında iki yılda bir olgunlaşıp çürümeye başlayınca tüketilen üvez meyvesinin insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. En son 3 sene önce satışa sunulan meyve, kasım, aralık ve ocak ayları gibi toplanıyor ve olgunlaşması için bekleniyor. Beklenen meyve çürümeye başladığı zaman yani sertleşip siyahlaştığında tezgâhlarda satışa hazır hâle geliyor. Satış için zaman aralığı dar olan bu meyveye şu anda talep oldukça fazla. İşte saymakla bitmeyen faydaları...
Kış aylarında diyet yapıyorsanız ara öğünlerde ne yesem diye düşünüyor olabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Rengin Özbay, özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin lif açısından zengin olması nedeniyle sindirim sisteminin dostu olduğunu ve özellikle diyet yapanlar için vazgeçilmez bir ara öğün alternatifi olduğunu kaydetti.
Semt pazarlarında sebze fiyatları geçen aya göre yüzde 20 geriledi. Meyve fiyatları ise sabit kaldı. Pazar esnafı fiyatların Şubat ayına kadar sabit kalacağını söyledi.
Rüyada ağaçtan meyve toplamak, bereket ve kazancın simgesi olarak kabul edilir. Kişinin hayatında elde edeceği somut başarılar ve tatmin edici gelişmelere işaret eder. Bu tür rüyalar bireyin çabalarının karşılığını alacağına ve emeklerinin boşa gitmeyeceğine dair olumlu mesajlar taşır.
Rüyada ağaç sulamak, bireyin içsel büyümesine ve potansiyelini beslemesine işaret eder. Bu rüya, genellikle kişinin yaşamda yeni fırsatlar elde etme veya mevcut durumunu geliştirme çabasını simgeler. Rüya sahibinin kendi yeteneklerini ve yaratıcı enerjilerini kullanarak hayatındaki önemli projeleri yeşertmeye çalıştığı anlamına gelir.
Vitamin deposu meyvelerle ilgili zaman zaman gündeme gelen bir tartışma var. Adı parafin... Meyvelerin üzerini kaplayan bu kimyasal onların daha parlak ve daha canlı görülmesini sağlıyor. Hatta daha uzun süre bozulmadan da kalmasını sağlayabiliyor ama bunu yaparken de insan sağlığını ciddi şekilde bozuyor. Peki, bu zehri almamak için ne yapmak gerekiyor? Uzman isimler yanıtladı.
Sebze ve meyveleri tüketmeden önce sirke ve karbonatlı suda yıkamak zararlı kimyasallardan kurtulmanın en etkili yollarından biri. Bunu pek çok kişi biliyor ama bununla yetinmeyip akıl almaz yöntemler deneyenler de yok değil. Yumurtayı sabunlayan da var sebze ve meyveleri bulaşık makinesine atan da. Bakın uzman isimler bu konuda ne diyor...
Yeni tropikal meyve meraklıları için cherimoya, egzotik bir lezzet ve besin değeri yüksek bir alternatif sunar. Ancak, bu yeni meyve çeşidini diyetinize dahil etmeden önce, kökeni, içerdiği besin öğeleri ve potansiyel sağlık faydaları hakkında bilgi edinmek önemlidir. Peki, çerimoya nedir, faydaları nelerdir?
Hünnap, dayanıklılığıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir. Halk arasında çiğde veya innabi olarak da anılan bu meyve, Çin hurması ya da kırmızı hurma isimleriyle tanınır ve Güney Asya kökenlidir. Ülkemizde ise özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen hünnap, zengin besin değeri ve sağlık faydalarıyla dikkat çeker. Peki, hünnap faydaları nelerdir?
Dünyanın farklı bölgelerinde yetişen bir meyve olan çerimoya, anonona cherimola bitkisinin meyvesidir. Çerimoya, Keçuva dilinde soğuk tohumlar anlamına gelir. Bunun sebebi ise çoğunlukla yüksek rakımlarda çimlenir. Çerimoya'nın ana vatanı Güney Amerika olsa da dünyanın genelinde yetiştirilen bir meyve olarak bilinir. Çerimoya, yumuşak, beyaz ve kremsi çok çekirdekli bir meyvedir.
Her mevsimin kendine ait özellikleri bulunur. Mutfaklar, öğünler ve yemekler de bu özelliklerden nasibini alır. Her mevsimde ve her ayda yenilebilecek meyveler ve sebzeler tüketmek ayrıca sağlıklı beslenme için de son derece önemlidir.
Guava meyvesi, tropikal iklimlerin doğasında yetişen ve hem aroması hem de sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkan özel bir meyvedir. Tropik bölgelerin cömertliğiyle hayat bulan bu egzotik lezzet, dünya mutfaklarında giderek daha fazla yer bulmakta ve özellikle benzersiz tadı sayesinde her geçen gün popülerleşmektedir.
Ana vatanının Kuzey Amerika olduğu kabul edilen aronya meyvesi, doğada hazır bulunan ama henüz çok fazla keşfedilmemiş faydalı meyvelerden biri olarak bilinir. Geniş bir tarihi ve çok çeşitli kullanım alanları vardır. Yine de birçok besin gibi aronya meyvesi de bilinçsizce ve doktora danışmadan tüketilmemelidir.
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Ağustos ayında meyve veren erik ağacı Eylül ayında tekrar çiçek açtı. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığına değinen bahçe sahipleri "15 yıldır bu erik ağacı burada. Daha önce hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık." dedi. Bahçe sahipleri "Ağaçlar bile bize geleceğin iyi olmadığını bize bildiriyor” diye konuştu.
Mersin'in Silifke ilçesinde anavatanı Güney Amerika ve Batı Hindistan olan guava meyvesi yetişirilmeye başlandı. 10 dönümlük bir araziye 700 guava ağacı diken Ziraat Mühendisi Mustafa Levent, 7 tona kadar ürün elde ettiğini söyledi. Kilosunu 25 TL'ye satan Levent, 50 TL üstünde fiyat verildiğinde ürün vermediğini aktardı.
Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri olan petifür tatlısı, aslında istediğiniz meyvelerle ya da başka malzemelerle birlikte hazırlayabileceğiniz küçük atıştırmalıklardır. İster tatlı krizlerinizde elinizin altında bulundurmak için ister davetlerinizde misafirlerinize sumak için hızlıca yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Farklı lezzetler denemeyi, değişik tatlılar tüketmeyi ve sunmayı sevenlerdenseniz meyveli crumble tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem malzemeleri hem de yapımı son derece pratik olan meyveli crumble tarifini çok seveceksiniz.
Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan bir kişi bahçeli ev hayali kurarak aldığı 6 dönüm araziye tropik meyve üretim merkezine dönüştürürken, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton sipariş aldığı öğrenildi. Siparişlere yetişememesi konusunda "Çok şükür" ifadesini kullanan Mesut Mutlu, "İnsanlar hep portakal mandalina yetiştiriyor. Avokado yetiştirsinler, benden sonra çok eken oldu. Her türlü ben yardımcı olurum" şeklinde konuştu.
İngiltere'li bir turistin Meksika'da egzotik bir meyveyi ısırmasının ardından yüzünde üçüncü derece yanık oluştu. Meyvenin dışında herhangi bir şey yemediğini ve ertesi gün uyandığında yüzünde kabuklar oluştuğunu dile getiren 28 yaşındaki Thomas Harold Watson, "Ertesi sabah uyandığımda tüm yüzüm kabuklu ve gerçekten kötü durumdaydı" sözleriyle ilginç deneyiminden söz etti.
Eskişehir’de havaların ısınmasıyla beraber yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı. Esnaf, fiyatların şu anda yüksek olduğunu ancak 1 hafta - 10 gün sonra fiyatların düşeceğini belirtti. Öte yandan meyvelerin nasıl seçilmesi konusunda da tüyoları paylaştı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bazı meyve bahçelerinde görülmeye başlanan zararlılardan “bakla zınnı böceği” üreticide tedirginliğe sebep oldu.
Yüksek şeker içeriği nedeniyle meyvelerin sağlığa zararlı olduğuna dair bir efsane var. Geçtiğimiz günlerde bir doktor bu iddiayı sosyal medya hesabından yalanladı.
İklim değişikliğinin en fazla etkisinin görüldüğü ağaçlardaki zamansız çiçek ve ürün verme olayı vatandaşları hayrete düşürüyor.
Balıkesir'in Erdek ilçesinde, soluk borusuna yediği meyvenin parçasının kaçması sonucu fenalaşan çocuk, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Bakalım bu zorlu meyve sebze testinde kaç soruya doğru cevap verebileceksin?
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, son 1 yıllık dönemde meyve sebze mamulleri ihracatında 1 milyar doları geçti.
İstanbul'da 2023 yılında en çok tüketilen meyve karpuz, en çok tercih edilen sebze ise domates oldu.
Sebze ve meyveleri yıkamak ve suda bekletmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Koronavirüs salgını sürecinden bu yana besinleri sirkeli ya da karbonatlı suda bekletmenin yaygınlaştı. Uzmanlar tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitin sağlığa son derece zararlı olduğunu belirtip uyarıda bulundu.
Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...
Mersin'de narenciye başta olmak üzere yaş meyvelere zarar veren Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında faydalı böcek salımı yapıldı.
Prof. Dr. Canan Karatay yazın tüketilen besinleri işaret edip dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, bazı hastaların uzak durması gerektiği meyveleri sıraladı ve takipçilerini "Tehlikeli!" diyerek ikaz etti.
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde jeotermal bir serada klonlama yöntemiyle çoğaltılan meyve fidanları, 15 ülkeye ihraç ediliyor.
Mersin'de Tarsus Doğa Parkı'ndaki hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için buzlu kokteyl hazırlanıp, özel sulama sistemi uygulanıyor.
Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü pek çok kişinin yaşam tarzında öncelikli hâle gelen bir konudur. Bu nedenle besin seçimleri ve yemek alışkanlıkları üzerine birçok soru ortaya çıkmaktadır. "Meyve kilo aldırır mı?" ve "Fazla ve gece meyve yemek kilo yapar mı?" gibi sorular özellikle sağlıklı beslenmeye odaklanan bireylerin merak ettiği konulardan biridir.
Karpuz fresh lezzetiyle yaz ayının vazgeçilmez meyvesi olarak görülüyor. Kahvaltıda bile tüketilen buz gibi soğutulmuş karpuzlar sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı kurtarıcısı oluyor. Ancak karpuz seçmenin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.
Yaz ayının en sevilen meyvelerinden olan çilekler küçükten büyüğe herkesin favorisi olarak görülüyor. Tatlıların vazgeçilmezi olan çileklerin uzun süre dayanabilmesi saklama yöntemine dikkat etmek gerekiyor. İnternette çileklerin uzun süre dayanabilmesini sağlamak için en etkili saklama yöntemi paylaşıldı.
Güzellik tanrıçası olarak tanınan 42 yaşındaki şarkıcı ve aktris Jang Nara, yaşına rağmen oldukça genç görünümüyle dikkat çekiyor. Güney Kore'de yaşlanmayan güzeller arasında yer alan Jang Nara'nın genç görünümün sırrı merak ediliyor. İşte Jang Nara'nın yaşlanma karşıtı bakım sırları...
Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.
Mersin'in Erdemli ilçesinde açık alanda yetiştirilen kirazlar kilogramı 35-40 liradan satılıyor.
C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.
Doğru beslenme de en az egzersiz kadar önemlidir. Spordan sonra yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek kas onarımı, yenilenmesi ve büyümesi için gereklidir. Spor sonrası beslenme aynı zamanda kaslardaki glikojen depolarını yeniden doldurarak vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Peki, spordan sonra ne yemek gerekir, kas yapmak için spordan sonra ne yemeli?
Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...
Uzmanlar sağlıklı beslenme için meyve ve sebze tüketiminin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak oldukça faydaları bulunan meyveler ve sebzeler bazı durumlarda zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi.
Türkçe kelimelerin doğru yazılışı ve anlamlarıyla ilgili yararlanılabilecek pek çok kaynak mevcuttur. Bu tür kılavuzların hepsi birincil kaynak nitelendiğindeki Türk Dil Kurumunun veri tabanına göre düzenlenir. Türk Dil Kurumu, Türkçenin gelişmesi ve korunması için araştırmalarına devam eder. Meyve gibi yazılışı ve telaffuzu merak edilen kelimelerin uygun kullanımları çevrim içi olarak yayımlanan bu sözlüklerden öğrenilebilir. Peki, meyve yazımı nasıl olmalıdır?
Kanseri erken teşhis etmek ve doğru tedaviyi izlemek hayati önem taşıyor. Kanser hakkında yapılan araştırmalarda kansere karşı etkili sonuçlar sağlayan bir meyve keşfedildi. Uzmanlar meyvenin yarattığı etkiler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek bu mucizevi meyvenin tüketimi hakkında uyarılarda bulundu.
Kiraz meyvesi, koyu kırmızı çekirdeklere sahiptir. Haziran ve temmuz gibi yaz aylarında yetişen kiraz meyvesinin çekirdeklerini kullanarak, yeni mahsul elde etmek mümkündür. Ancak çekirdekten kiraz yetiştirme işlemi için sabırlı ve dikkatli olmak gerekir. Çekirdeklerin çimlenmesini sağlayarak, ev veya bahçe ortamında kiraz yetiştirmek mümkündür.
C vitamini, vücudun dinç ve daha sağlıklı olmasına yarayan vitaminlerdendir. Özellikle artış görülen enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlamak adına C vitamini içeren gıdaları tüketmek önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdanın portakal olduğu düşünülse de değeri pek bilinmeyen bir meyvenin portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içerdiği ve sayısız faydası olduğu öğrenildi.
Türkiye’nin örtü altı üretim üssü Antalya’da ürünlerin işlendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, bahar hareketliliği başladı. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yüzde 50 düştü.
Mutfakta gözden kaçan ufak detaylar hem sağlığı hem de bütçeyi olumsuz etkileyebiliyor. Buzluğa konulan bozuk para gibi buzdolabına konulan kağıt havlu parçası da oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Bu yöntemin faydasını öğrenenler buzdolabına kağıt havlu koymaya koşuyor.
Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.
Günümüz dünyasında gastronomiye olan merak bir hayli artıyor. Dolayısıyla çoğumuz çeşitli yerlerde gördüğümüz tarifleri evde hazırlamak için can atıyoruz. Her ne kadar birbirinden güzel lezzetler hazırlasak da tabağımızdaki görüntünün o özendiğimiz yemeklere benzemesi için sunumlarımızı da güzelleştirmemiz gerekiyor. Peki, sofralarınıza renk katacak birbirinden farklı doğrama yöntemlerini keşfetmeye ne dersiniz?
Muzlar yüksek potasyum içeriğiyle en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Özellikle tatlılarda sık sık kullanılan muzlar oldukça seviliyor. Alınan muzların çabucak kararmasından ve bozulmasından şikayetçiyseniz onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Uygun koşullar sağlandığında muzların kahverengileşmesini önleyebilirsiniz.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 10 ili etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu belirtti. Deprem sonrası yaşanan ters göç nedeniyle ise önümüzdeki dönemde rekoltelerde azalma olabileceği ifade ediliyor.
Zararlı beslenmek çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar günlük hayatta sık sık tükettiğimiz gıdaların obezite, kalp hastalıkları, felç gibi riskli durumlara neden olabileceğini gösteriyor. Yeni bir çalışmaya göre her mutfakta bulunan bir gıda sağlık için oldukça riskli olabiliyor.
Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.
Meyve ve sebze tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Giderek artış gösteren meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Birçok kişi aldıkları gıdaları daha uzun süre taze tutmanın yolunu arıyor. Meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutabilmek için aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.
Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.
Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...
Lokman Hekim, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve ünü tüm dünya tarafından bilinen bir hekim. Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Günlük hayatta çok sık tüketmediğimiz bir meyvenin hastalıklara karşı koruduğunu belirten Lokman Hekim "Bunu yiyen hasta olmaz" diyerek o meyveyi tüketmenin ne kadar önemli olduğunu açıklamış.
Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.
Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.
Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı büyük ölçüde tehlikeye atabiliyor. Özellikle faydalı sandığımız gıdaların zararlı çıkması oldukça şaşırtıyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla tüketilen bir içeceğin 'geri dönüşümsüz körlük' riskini artırabileceğini buldu.
Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.
Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...
Herkes daha uzun bir yaşama sahip olmak istiyor. Daha fazla yaşamak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Bilim insanları bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Uzmanların kanıtlarına göre daha uzun yaşam için basit yedi tane yol bulunuyor. Bu basit yöntemleri alışkanlık edinerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.
Ayva ve elma aşısı yapılan armut ağacında yetişen meyve, aromasıyla tadanları hayrete düşürüyor.
Artan kalp hastalıkları ve rahatsızlıkları ile yaşam tarzımızı iyileştirmemiz ve kalbimizi sağlıklı tutabilecek yiyecekleri diyetimize dahil etmemiz önemlidir. Beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldığında önemli bir oran ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yaşam tarzı kadar beslenme de kalp sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öyleyse, sağlıklı bir kalp için bu 5 gıdayı deneyin.
Enflasyon ve dövizdeki dalgalanma sonrası meyve ve sebzelerin fiyatları cep yakıyor. Ekim ayında üretici ve market fiyatları arasındaki makas iyice açılırken fark 3,5 katına çıktı. Tarladan rafa fiyat şampiyonuysa yüzde 253 ile maydanoz oldu. Markette ise en fazla fiyatı artan ürün yüzde yüzde 33,4 ile kabak oldu.
Fransız mutfağının eşsiz tatlıları tüm dünya tarafından sevilerek tüketiliyor. Dakuaz tatlısı da en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Çikolata veya istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz dakuaz pastasının tadı enfes oluyor. Dakuaz nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu dakuaz tarifini kesinlikle denemelisiniz.
Yeşil olan her sebzenin çok faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Başta yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere yeşil biber, yeşil çay gibi besinler de sağlığınıza sağlık katan içeriklerle doludur. Günümüzde çocuklar da yetişkinler de yeterli miktarda meyve ve sebze yemiyor. Bu bir problem! Çünkü; yeşil besinlerin sağladığı temel vitamin, mineral ve lifleri almayarak milyonlarca kişi vücudunu hastalıklara açık hale getiriyor. İşte yediğiniz an faydasını göreceğiniz besinler...
Bulaşık süngeri bulaşıkları ve belirli alanları temizlemek için etkili sonuçlar sağlıyor. Her mutfakta bulunan bulaşık süngeri temizlikte hayatımızı kolaylaştırsa da tek etkisi temizlik ile bitmiyor. Buzdolabına bir adet bulaşık süngeri şaşırtıcı sonuçlar almanızı sağlayabilir.
Antalya'da "2. Meyve Yetiştiriciliğinde Mekanizasyon Çalıştayı" düzenlendi
Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...
Sarıkamış'ta emekli işçi 2150 rakımda sebze ve meyve yetiştiriyor
Herkes sebze ve meyve yemenin ne kadar faydalı olduğunun farkında ama genelde yapmıyor. Beslenme dünyasında her geçen gün insan sağlığına nelerin faydalı olup olmadığı konusu daha derinlikli bir şekilde tartışılıyor. Ancak herkesin hemfikir olduğu bir şey var: Hepimiz daha fazla meyve ve sebze yemeliyiz. Büyüklerimizin sürekli yememiz için uyardığı meyve ve sebze uyarılarının aynısını uzmanlar söylüyor. Peki, günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketince vücudumuza ne oluyor?
Kış aylarıyla birlikte meyve ve sebze ürünlerinin fiyat etiketlerinde hızlı bir yükseliş yaşanabileceği belirtiliyor. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "2 lira, 3 lira, 5 liralar yok artık... Hiçbir ürün 10 liranın altına düşmez gibi gözüküyor" dedi.
İslam âlimi olan İbni Sina yaşadığı zamanlardan günümüze kadar birçok alanda ışık tutan isimler arasında bulunuyor. Tıp konusunda yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İbni Sina yıllar önce verdiği bilgiler ile birçok hastalık için çözüm önerileri sunuyor. İbni Sina'nın nar şurubu doğal antioksidan özelliği ile şifa dağıtıyor. Cennet meyvesi olarak görülen narın şurubunun faydalarına şaşıracaksınız.
Nevşehir’in Göre kasabasında çiftçi Ahmet Katılmış tarafından üç yıl önce deneme amaçlı yetiştirilen ve faydalarından dolayı 'süper meyve' olarak bilinen aronya meyvesinin hasadı yapıldı. Hasat, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yapıldı.
Cinsel sorunlar herkesin başına gelebilen doğal süreçler arasında bulunuyor. Yaşa, strese, hastalıklara bağlı olarak görülebilen bu sorunları aşmak için doğal yöntemler sıklıkla tercih ediliyor. Yapılan araştırmalar erkeklerde görülen ereksiyon sorunu için viagra kullanmak yerine karpuzun da etkili sonuçlar sağladığını ortaya koydu.
Bursa'da ihracatı da yapılan yeşil elmanın hasadı başladı
Turta en sevilen tatlılar arasında bulunuyor. Mevsim meyveleriyle yapılan turtalar hem lezzet hem de görünüş olarak gönüllere taht kuruyor. Şeftali mevsimi geçmeden şeftalileri değerlendireceğiniz tarif arıyorsanız şeftali dolgulu turta tarifi tam size göre!
Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...
Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından. Değişen yaşam koşulları nedeniyle kanser olayları gün geçtikçe artış gösteriyor. Hiç düşünmediğimiz malzemeler kansere yol açabiliyor. Uzmanlar evde kullanılan saklama kapları ve günlük beslenme alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunuyor.
Bolu’da yaşlı kadının dökülen meyvelerinin başında ağladığı anlar sosyal medyada gündem oldu. 75 yaşındaki Hatice E.’nin “dikenlerin içinden topladığını” ifade ettiği meyvelerine izinsiz satış yaptığı gerekçesiyle zabıta tarafından el konuldu. Yaşanan arbedede ahududular yere dökülünce Hatice E., meyvelerinin başında gözyaşı döktü. Çevredekilerin tepki göstermesiyle polis çağrıldı, zabıta olay yerinden ayrıldı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Belediye’den açıklama geldi.
Kars'ta etkili olan dolu meyve bahçelerine zarar verdi
Düzce'de elektrik direğine çarpan kamyonetin sürücüsü ağır yaralandı
Kastamonu’nun Araç ilçesindeki semt pazarında görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Aralarında husumet olan iki kadın grubu arasında pazar yerinde kavga çıktı. Zabıta ve esnafın araya girmesi ile sonlandırılan kavgada, sebze ve meyveler havada uçuştu. Birbirlerine mısır, lahana, patates ve domates fırlatan kadınların sebze savaşı, saniye saniye kameralara yansıdı. İşte olayın detayları...
Tatlı krizlerine en hızlı ve etkili çözüm çikolata yemek olabilir. Tatlı hazırlamaktansa çikolata yemek tatlı krizlerinin kurtarıcısı oluyor. Ancak yenilen çikolataların çeşidine dikkat etmek gerekiyor. Bugüne kadar bitter çikolatanın en sağlıklı çikolata olduğu savunuldu. Peki bitter çikolatanın sağlığa karşı ne gibi etkileri var? Bitter çikolata sağlıklı mı?