Mide asidi sorunu yaşıyorsanız evde yapabileceğiniz bazı karışımlarla kendinizi rahatlatabilirsiniz. Mide asidine yatkınlığınız varsa, sıklıkla göğsünüzde yanma hissi, şişkinlik, mide bulantısı veya kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız doğal karışımları denemenin tam zamanı.
Kalçanın kaşıntısı sıradan bir olay olarak görülebilir. Sosyal hayat içinde kalça kaşıntısı zor anlar yaşatabilir. Genellikle göz ardı edilen kalça kaşıntısı aslında önemli hastalıkların habercisi olabilir. Hatta bazen farkında olmadığınız bir hastalığınızın ortaya çıkmasına neden olabilir. Sık sık kalça kaşıntısı yaşıyorsanız harekete geçmek durumunda kalabilirsiniz.
Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.
Mide yanması genellikle yemekten sonra hazımsızlık veya boğaz yanması gibi belirtilerle ortaya çıkar. Genellikle tüketilen besinlerden kaynaklanan mide yanması kronik bir hal aldığında bir uzman tarafından tedavi için planlanma yapılması gerekir. Mide asidi neden olur ve nasıl geçer? Mide asidine ne iyi gelir? Mide asidini azaltan yiyecekler ile evde tedavi mümkün mü?
Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?
Yemek borusu ile mide arasında bulunan kapakçık, midenin kasılması sırasında kapanarak midenin asit içeriğinin yemek borusuna kaçmasını önler. Mideye inen besinleri önlemeyen mide kapakçığı, yemek borusuna geçişi en aza indirir. Akalazya hastalığında da bu durum mümkün olmaz. Kapakçık sürekli kasıldığından mideye hiçbir besin geçişi sağlanamaz. Peki akalazya tedavisi nasıl gerçekleştirilir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.
Koronavirüs pandemisinde ziyaretlerden uzak bir bayram geçirecek olsak da şüphesiz yemek alışkanlıklarının devam ettiği günler geçirilecek. Birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla donatılacak masalar, hazımsızlık, şişkinlik ve gaz sorunlarına neden olabilir. Ramazan’da bir ay boyunca dinlenen midemize aniden yüklenilmesi ve yüksek kalorili besinler alınmasıyla ilgili uyarılarda bulunan Doç. Dr. Suna Yapalı, Ramazan Bayramı'nda beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Soğuk gıda ve içeceklerin midede gaz oluşumunu artıracağı gibi soğuk havaların da bağırsaklarda şişkinliğe neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, 'Soğuk günlerde mide gazı daha çok oluşur. Bu günlerde sıcak içecekleri bolca tüketip bedeninizi de sıcak tutabilirsiniz' dedi.
Uyurken hepimizin favori yatış pozisyonları vardır. Peki hangisinin neye iyi geldiğini veya ne derece zararlı olduğunu biliyor musunuz?