Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin Haberleri

Bakan Yusuf Tekin imzaladı! 81 il valiliğine 'ders saatleri' genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi. Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Egitim 2024-10-17 19:18:24

Yusuf Dikeç: Hedefimiz Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyatları ve altın madalya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda tek eli cebinde yaptığı atış ile dünyanın gündemine oturan milli Sporcu Yusuf Dikeç, "Bir sonraki hedefimiz Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyatları. Şimdiden çalışmaya başladık. Ülkemize orada bir altın madalya getirebilirsek tabii ki çok mutlu olacağız" dedi.

Spor 2024-10-12 09:35:06

CHP lideri Özgür Özel, Bakan Tekin'e seslendi: Listeyi ver, okullara karanlıkta gelelim

Kamuoyunun yaşadığı son tartışmalardan birisi 'okullarda hijyen' sorunu. Muhalefet tarafından konuyla ilgili olarak açıklamalar art arda gelirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu konuyu gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi. Özel, "Bu yöntem ağırına, zoruna gidiyorsa sen listeyi bize ver. Akşam gelelim, karanlıkta gelelim, kamerasız gelelim, kimse gelmeden gelelim ama bu sabilerin okullarını temizleyelim" dedi.

Haber 2024-10-04 15:41:07

Bakan Yusuf Tekin'e ateş püskürdü! Fatih Portakal Azıcık utanmanız varsa istifa edersiniz diye veryansın etti: Türkiye Yüzyılı modelinden bahsediyor, okullar çöplük içinde

Başta Ankara'dakiler olmak üzere Türkiye genelinde okullardaki kirlilik velileri isyan ettiren bir hal aldı. Temizlik sorunu bulunan okullardaki görüntüleri izleten gazeteci Fatih Portakal da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e ateş püskürdü. "Türkiye Yüzyılı modelinden bahsediyor, okul çöplük içinde" diyen Portakal, Tekin'i istifaya çağırdı.

Haber 2024-10-01 09:59:00

İlber Ortaylı'dan Milli Eğitim Bakanı Tekin ile ilgili dikkat çeken sözler: 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili eleştirilerinin ardından dikkat çeken ifadeler kullandı. Ortaylı, "1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim." dedi.

Haber 28-09-24 19:48

Türkiye ve İngiltere'yi reddeden Yusuf Yazıcı'nın yeni adresi şaşkına çevirdi!

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın yeni adresi belli oluyor. Türkiye'den ve İngiltere'den kendisine yapılan teklifleri teker teker reddeden Yusuf Yazıcı, transfer döneminin kapanmasıyla boşta kalmıştı. Sezon başlamasına rağmen hala daha bir takıma imza atmayan Yusuf Yazıcı'nın Olympiakos ile anlaştığı öğrenildi.

Spor 28-09-24 08:28

Bir öğretmenin İstediği kadar anırsın ifadesine Bakan Tekin'den gündem olan yanıt!

Sosyal medyada bir öğretmen bir paylaşımında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında "İstediği kadar anırsın" ifadesinde bulundu. Bakan Tekin'in öğretmenin o paylaşımına yanıtı gündem oldu.

Egitim 25-09-24 12:18

Bakan Tekin canlı yayında atama sonuçlarıyla ilgili gerçeği anlattı: Yanlışlıkla açıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gündeme dair soruları yanıtlıyor. Son günlerde gündemden düşen okullardaki temizlik problemleri hakkında Bakan Tekin, bu sorunun bakanlığın hazırladığı projenin revize edilmesi yüzünden meydana geldiğini ifade etti. Bakan Tekin ayrıca konuyla ilgili 30 bin temizlik personelinin işe alınacağını duyurdu. Bakan Tekin atama sonuçlarıyla ilgili olarak da "yanlışlıkla açıldı" dedi.

Egitim 21-09-24 10:39

Bakan Tekin'e soru sormak isteyen gazeteciler neye uğradığını şaşırdı: 'Basketbol' dedi, başka bir şey demedi

Son günlerde okullarda temizlik sorunu olduğu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Şikayet yağan hijyen sorunu iddiası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soruldu. Ancak bakan defalarca yinelenen soruyu defalarca 'basketbol' diyerek yanıtsız bıraktı. Bakan Tekin'in soruyu geçiştirdiği anlar da yine sosyal medyada gündem oldu.

Haber 20-09-24 15:41

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fatih Terim dönemini hatırlattı! 'Adını zikretmek isterim...'

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu Basketbol Spor Lisesi" İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, geçmiş dönemdeki çalışmalarla ilgili Fatih Terim'i hatırlattı.

Spor 20-09-24 11:44

400 okula yüzde 300 zam, 500 okula hayalet sınıf cezası! Milli Eğitim Bakanı Tekin duyurdu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi. Bakan Tekin, LGS sorusunun neden daha önce iptal edilmediğini de açıkladı.

Egitim 19-09-24 08:48

Süper Lig devinden Yusuf Yazıcı bombası! Transferin kapanmasına artık saatler kaldı...

Transfer döneminin bitmesine saatler kala Süper Lig ekibi Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı hamlesi geldi. Şu ana kadar hiçbir takımla anlaşma sağlayamayan Yusuf Yazıcı ile telefonda görüşen Şenol Güneş, milli oyuncuyu Trabzon'da görmek istediğini söyledi.

Spor 13-09-24 09:23

Paris Olimpiyatları'na damga vurmuştu! Milli sporcu Yusuf Dikeç'e dev para ödülü

Paris 2024 Olimpiyatları'na damga vuran isimlerden biri olan Yusuf Dikeç, gümüş madalyasıyla 300 Cumhuriyet Altını (5.600.000 TL) para ödülü kazandı. İşte detaylar...

Spor 11-09-24 13:16

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Okullarda yarın şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler ve tüm şehitler için 81 ilde yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı yarın tüm okullarda bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi.

Haber 08-09-24 23:46

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 06-09-24 16:14

Yusuf Yazıcı'dan Galatasaray kararı! Dünya devlerini reddetmişti, sıra Galatasaray'a geldi...

Transfer dönemi boyunca kendisine gelen tüm teklifleri elinin tersiyle iten Yusuf Yazıcı anlık olarak bonservisini elinde bulunduruyor. Türkiye'den son olarak Galatasaray'dan teklif alan milli oyuncu, kararını sarı-kırmızılılara iletti.

Spor 06-09-24 07:56

Okan Buruk'tan Yusuf Yazıcı için karar! Veto etti...

Son günlerde ismi Galatasaray ile anılan Okan Buruk, bonservisi elinde bulunan milli oyuncu Yusuf Yazıcı transferini veto etti. İşte detaylar...

Spor 05-09-24 16:07

Devamsızlık affı bekleyen öğrenciler dikkat! Bakan Tekin özel okul kitap ücretleri için de son noktayı koydu: Sıkıntılı fiyatlara yaptırım

Son dakika haberi: Okullarda yeni dönem uyum haftasıyla başladı! Peki yeni dönemde kayıt ücreti, sınıf annesi, devamsızlık gibi uygulamaların detayları neler? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık yapıp af bekleyen öğrencilere seslendi. Kayıt ücreti konusunda net konuşan Bakan Tekin özel okullardaki kitap fiyatlarıyla ilgili ciddi denetimler yapıldığını belirtti.

Egitim 02-09-24 13:51

Chelsea'nin dünyaca ünlü santraforu Nicolas Jackson'dan Yusuf Dikeç pozu!

İngiltere Premier Lig'de Chelsea ile Crystal Palace karşı karşıya geldi. Londra ekibinin golcüsü Nicolas Jackson, attığı golün ardından milli atıcımız Yusuf Dikeç'in pozunu taklit ederek gol sevincini kutladı.

Spor 01-09-24 18:10

Milli sporcu Yusuf Dikeç annesiyle fotoğraf paylaştı, gelen yorumlar mide bulandırdı

2024 Paris Olimpiyatları'na damga vuran milli atıcımız Yusuf Dikeç sosyal medya hesabından annesiyle fotoğrafını paylaştı. Paylaşıma gelen çirkin yorumlar mide bulandırdı. İşte detaylar...

Spor 25-08-24 08:22

Okullar ne zaman açılacak? Bakan Tekin'den 'ara tatil' ve 'yeni eğitim öğretim dönemi' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin Danıştay'ın kararını hazırlıklı bir biçimde beklediklerini ifade ederek, "Ben 9 Eylül tarihine yetiştirmek için bütün takvimi yürüttüm. Biz o karar çıktıktan sonra takvimimizi başlatacağız, sürecimizi yürüteceğiz." dedi. Sosyal medyada çok fazla spekülasyon olduğunu dile getiren Tekin, okulların 9 Eylül'de açılacağını söyledi. Tekin, ara tatillerin de kaldırılmayacağını açıkladı.

Egitim 22-08-24 22:46

Bakan Tekin tarih vererek duyurdu! Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme atamaları için yeni gelişme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mazerete bağlı yer değişikliği için tercih etmiş olduğu eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin, 22-23 Ağustos tarihleri arasında sistem üzerinden başvurularının alınacağını ve 26 Ağustos tarihinde atamaların gerçekleştirileceğini açıkladı.

Egitim 21-08-24 23:32

Birinci olan Sırp rakibi iki gün sonra Yusuf Dikeç'e mesaj atmış! Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız? Anlayamadım! Benim ülkemde de sen bir numarasın

Sadece Türkiye değil, tüm dünya Yusuf Dikeç'i konuşuyor. Ekipmansız ve tek eli cebinde yaptığı atışı ile Paris 2024 Olimpiyatları’na damga vuran milli atıcı Yusuf Dikeç "Bizim başarılarımız da atışa başlamak isteyen gençlere bir lokomotif olmuştur" dedi. Gümüş madalya kazanan Dikeç, birinci olan Sırp sporcunun olimpiyattan iki gün sonra kendisine attığı mesajı anlattı. Mesajda "Dikeç, altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız? Anlayamadım. Benim ülkemde de sen bir numarasın" dediğini söyledi.

Spor 10-08-24 11:40

Roblox ve Instagram yasağı üzerine Bakan Tekin'den 'dijital faşizm' çıkışı: Hep birlikte dur demeliyiz

Önce Instagram, ardından Roblox... Türkiye iki dijital mecranın peş peşe erişime engellenmesini konuşuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı, "Bakanlık olarak, çocuklarımızın dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli önlemler almaktayız" dedi.

Haber 09-08-24 11:17

Elon Musk'tan yeni Yusuf Dikeç paylaşımı: Silahın içeceğe dönüştüğü videoyu yorumsuz paylaştı

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç ile Elon Musk arasından deyim yerindeyse su sızmıyor. Sahibi olduğu X üzerinden Yusuf Dikeç'in davetini kabul ettiği diyalogla gündem olan Elon Musk'tan bir paylaşım daha geldi.

Spor 06-08-24 09:12

Elon Musk İstanbul yolcusu: Yusuf Dikeç'in robotlu davetine kayıtsız kalamadı! Her zaman 12'den vuracaklar

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç tarzı ve tercihleriyle dünyanın ezberini bozdu, bir de atış sırasındaki duruşuyla anında efsaneleşti. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en çok konuşulan isimlerinden Dikeç şimdiyse X'in sahibi Elon Musk ile girdiği samimi diyalog ile gündemde. Musk, Dikeç'in davetini hiç düşünmeden kabul etti!

Spor 05-08-24 09:05

Atış sırasındaki pozuyla efsaneleşen Yusuf Dikeç, sosyal medyaya katıldı: X'ten 'Hoş geldin' karşılaması!

Olimpiyatlarda eli cebinde yaptığı atışla dünyanın konuştuğu ikonik bir pozu ölümsüzleştiren milli sporcumuz Yusuf Dikeç sosyal medya platformu X'e (Twitter) 'merhaba' dedi. X'ten de Dikeç için 'Hoş geldin' mesajı paylaşıldı.

Haber 04-08-24 12:28

Sessiz sedasız evlenmişti! Melisa Aslı Pamuk'un estetiksiz halini görenler inanamadı

Modellikten oyunculuğa geçiş yapan Melisa Aslı Pamuk son dönemde özel hayatıyla gündemde. Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı ile sessiz sedasız evlenen Pamuk şimdi de eski fotoğraflarıyla gündem oldu. Ünlü ismin estetiksiz halini görenler inanamadı.

Magazin 31-07-24 13:19

Bakan Tekin'den 'Fransız okulları' açıklaması: İşlem başlatılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevzuata uymayan Fransız okullarına işlem yapılacağını söyledi.

Egitim 24-07-24 12:16

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı yurt dışında evlenip Trabzon'a el öpmeye geldi! En kıymetlilerim

Modellikten oyunculuğa geçiş yapan Melisa Aslı Pamuk, Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı ile yurt dışında sessiz sedasız evlenmişti. Çiçeği burnunda çift Trabzon'a el öpmeye geldi.

Magazin 24-07-24 07:19

'Paşa gönülleri bilir' restinin ardından... Fransa'yla yabancı okul krizinde MEB'den net çıkış! Kabul etmezlerse Türk öğrenci alamayacaklar

Türkiye ile Fransa arasındaki yabancı okul krizi sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Gerekli adımları attık. Bizim şartlarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse de paşa gönülleri bilir. Biz de gerekli hukuki prosedürü takip ederiz" şeklindeki restinin ardından edinilen bilgiye göre Türkiye bu konuda taviz vermeyecek. Söz konusu Fransız okulları ya diğerleri gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlanacak ya da Türk öğrenci alamayacak.

Egitim 17-07-24 10:11

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den olay yaracak açıklama: ‘Türkiye'deki azınlıklarla ilgili doktora tezi yapıyorlar. Buna karşıyım’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek bursiyerlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, ‘Arkadaşımız sosyoloji çalışacak, diyelim ki İngiltere'de doktora yapıyor, Türkiye'deki etnik ve dini azınlıklarla ilgili doktora tezi yapıyor. Buna karşıyım’ açıklamasında bulundu.

Haber 09-07-24 15:43

Torpil iddiaları olay olmuştu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile alakalı torpil iddiası gündem yaratmıştı. Bu iddianın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada söz konusu haberin tamamen asılsız olduğu belirtilirken Bakan'ın böyle bir yazışmasının kesinlikle olmadığı vurgulandı. Açıklamada "İlgili yayın kuruluşuna bu durum iletilmiş, hukuki süreçlerin yürütüleceği bilgileri paylaşılmış ve bunun üzerine bahsi geçen haberin yayından kaldırıldığı bilgisi Bakanlığımızla paylaşılmıştır" denildi.

Haber 27-06-24 16:41

Öğretmen maaşları için Bakan Tekin'den açıklama: 'Müzakereleri yapıyoruz, sorunu çözeceğiz'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada; öğretmenlere yönelik taban maaş konusunda görüşmelerin yapıldığını 'sorunların çözüleceğini' belirtti.

Finans 26-06-24 14:58

Lise müdür yardımcısına korkunç infaz! 17 yaşındaki öğrencisi, otomobiline biner binmez kafasına sıktı... Kameralara takıldı

Kocaeli'deki lise müdür yardımcısı korkunç infaz sonucu öldürüldü. Çayırova ilçesinde evinin önündeki otomobiline binen 45 yaşındaki Mahir Çoğaç, kendisini bekleyen şüpheli tarafından başından tabancayla vuruldu. Çoğaç; kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı. Cinayeti 17 yaşındaki bir öğrencisinin işlediği iddia edildi. Başsağlığı mesajı yayımlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÖMK'nin bugün Meclis'e geleceğini hatırlattı

Haber 26-06-24 11:01

Bakan Tekin'den devamsızlık açıklaması! Esneklik olacak mı? 'Doğru bulmuyorum' deyip yanıtladı

Milyonlarca veli ve öğrencinin merak ettiği konulardan bir tanesi devamsızlık konusunda bir esneklik olup olmayacağı. Milli Eğitim Bakanı cevabı merak edilen bu soruyu canlı yayında yanıtladı. Bakan Tekin, "Esneklik yapacak bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Egitim 23-06-24 14:18

Kocaeli'de kıyafet tartışmaları devam ediyor! Bakan Tekin'den yeni açıklama: Biz gerekli incelemeleri işlemleri yapacağız

Kocaeli'de bir lisenin mezuniyetinde bazı öğrencilerinin kıyafetlerinin açık olduğu gerekçesiyle törene alınmaması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bakan Tekin son yaptığı açıklamada, "Listede ismi olmayan öğrenciler gelmek isteyince öğretmen arkadaşlarımız listedeki isme göre öğrenci alabiliriz diyor. Olay böyle başlıyor. Ardından ilçe milli eğitim müdürümüz geliyor. Geldikten sonra sorunu çözüyor. Biz gerekli incelemeleri işlemleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 14-06-24 11:09

Lisedeki kıyafet skandalında son perde! Bakan Tekin savunmuştu ama... O müdür bir de imza attırmış!

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisenin mezuniyet töreninde kıyafet skandalı yaşanmıştı. Yönetmeliğe uymadığı gerekçe gösterilerek bazı kız öğrenciler törene alınmazken konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü olaya müdahale ederek öğrencileri törene sokmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de konuyla ilgili “ihmal varsa gereken yapılır” açıklamasında bulunduğu olayda okul müdürünün velilere bir kağıt imzalattığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

Haber 14-06-24 10:17

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den ilginç mezuniyet töreni sözleri: 'Okul müdürümüz gayet mantıklı bir başlangıç yapmış'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında, Gebze'de bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan 'uygunsuz kıyafet krizi' ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Tekin, "Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş. Listede olmayan kişilere 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. " ifadelerini kullandı.

Manşet 13-06-24 21:11

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den müfredat değişikliğiyle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, müfredat değişikliğiyle ilgili olarak, "“Biz çocuklarımızın Harezmi Modeli'nde olduğu gibi okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratik hayata geçirebilmeleri, beceriye dönüştürebilmeleri için müfredatı değiştirdik. Çocuklarımızın üzerindeki bilgi yükünü, okullarımızdaki müfredatın ağırlığını yüzde 35'in üzerinde azaltmak için müfredatımızı değiştirdik” dedi.

Egitim 06-06-24 17:48

Son dakika | Lise mezuniyetlerinde balo yasağı tartışmasına son noktayı koydu! Velilerimize ilave yük getirmeyin

Son dakika haberi: MEB'den gelen 'mezuniyet' genelgesi ses getirdi. Genelgeyle birlikte "Balolar yasaklandı mı?" sorusu gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin liselerde mezuniyet baloları hakkında açıklama yaptı. Bakan Tekin'in açıklamasında '5 yıldızlı otel' vurgusu dikkat çekti.

Egitim 03-06-24 12:15

MEB düğmeye bastı! Özel okul öğretmenlerine taban maaş düzenlemesi geliyor mu? Bakan Tekin’den yanıt geldi

Özel okul öğretmenlerinin taban maaş talebi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi. Tekin ayrıca yeni müfredatla ilgili ön açıklamada Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştiriler için de, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Egitim 29-05-24 13:36

Bakan Tekin'den Kocaeli'de öğretmene yapılan saldırıyla ilgili açıklama! Bakanlık olarak adli sürecin takipçisi olacağız

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir öğrenci velisi, ders işlendiği sırada sınıfı basarak öğretmene saldırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada "Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Haber 28-05-24 18:54

Son dakika | Müfredat resmen onaylandı! Erişime de açıldı: Okullarda yeni dönem başlıyor

Son dakika haberi: Okullarda uygulanacak yeni müfredat Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylandı. Yeni müfredat okullarda kademeli olarak uygulanacak. Tüm aşamalardan geçen yeni müfredat erişime açıldı. Peki yeni müfredat ne zaman uygulanmaya başlayacak? İşte detaylar...

Egitim 27-05-24 13:22

Son dakika | Yeni müfredat için karar verildi! Talim ve Terbiye Kurulu'ndan onay geldi

Son dakika haberi: Son günlerin en çok konuşulan yeni müfredat ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı. Müfredat Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayına sunulacak.

Egitim 24-05-24 11:08

Son dakika | Mülakat tartışmasında son noktayı koydu! Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin'den net mesaj

Son dakika haberi: Kamuoyunda ve özellikle eğitim camiasında tartışmaların yaşandığı mülakat uygulamasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. 'Mülakat kaldırılacak mı?' sorusu yanıtını buldu.

Egitim 15-05-24 11:55

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek" dedi.

Egitim 14-05-24 18:41

Öğretmene şiddete ceza artıyor! Yeni öğretmenlik meslek kanunu için Bakan Tekin tarih verdi: Caydırıcı tedbirler alacağız

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel lise müdürü İbrahim Oktugan'ın 17 yaşındaki lise öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmene şiddete cezaların artacağını, caydırıcı tedbirler alınacağını belirtti.

Egitim 10-05-24 14:27

Öğretmenler ve öğretmen adayları ilk kez duyacak: Mülakat sistemi de sil baştan, öğretmen atamaları da! Torpil iddiaları ortadan kalkacak

Öğretmen atamaları ve mülakat sisteminde köklü değişimler yolda! Geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Rakamın beklentilerin altında kaldığı tartışmaları için "Mutlaka yeni bir yol belirlenmeli" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları için de "Bu sistem böyle gitmez, sil baştan yeniden ele almalıyız" diyerek yeni düzenlemelerin sinyalini verdi.

Egitim 10-05-24 08:50