Balede onlarca ödül aldı hedefi ise tüm dünyaya ismini duyurmaktı. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Bale bölümünde öğrenci olan 18 yaşındaki Eylül Sıla Ilgaz odasında ölü bulundu. Yaşama sevinciyle dolu Eylül'ün ölümü herkesi şoke etti. Eylül Sıla Ilgaz'ın cansız bedeni adli tıp kurumuna götürüldü. Ölüm sebebi araştırılıyor.
Türkiye'nin ilk güzel sanatlar okulu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin (MSGSÜ) hikayesi "Temsil ve Hafıza: 1882-1948" başlığıyla, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.
Hamam, Burhaniye Ören sahili yakınındaki antik kentte Roma Dönemi'ne dair karasal alanda açığa çıkarılan ilk yapı olarak kayıtlara geçti
Araştırma ekibinin 2015'ten bu yana 182 noktada yaptığı çalışmalar sonucu, milattan önceki dönemlere ait kale sistemlerinin yanı sıra Oğuzların Çepni boyu tamgaları, 18-19'uncu yüzyıl Rum sivil mimari örnekleri, antik taş ocakları belgelendirildi
Yarışmada ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, Myanmar'daki toplumsal olaylar, ABD'deki göçmen krizi, Dakar Rallisi ve Tokyo Olimpiyatları'nın yanı sıra Senegal'den Rusya'ya kadar farklı coğrafyalardaki insan hikayelerine yer veriyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumunun katkılarıyla 2010'dan bu yana sürdürülen Balatlar Yapı Topluluğu kazısında ortaya çıkarılan 1600 yıllık döşeme mozaiklerin restorasyonu tamamlandı - Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülgün Köroğlu: - "Mozaikler adak olarak yapılmış, yan yana sıralanan 10-11 pano şeklinde. Konuları ve Karadeniz'de nadir bulunmalarından ötürü çok ilgi çekiciler""
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları ile ilgili inceleme yapan adaylar YKS 2022 sonuçlarının da açıklanmasıyla araştırmalarına hız verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları için yayınlanan listeler incelenmeye başlandı. Peki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2022 taban puanları, başarı sıralaması açıklandı mı?
Senelerdir seslendirme sanatçılığı yapan Aydoğan Temel 1965 senesinde Bandırma'da dünyaya gelmiştir. MSGSÜ'nde Tiyatro dalında yüksek lisans yapan ünlü sanatçı, Gary Oldman, John Malkovich ve William Macy gibi ünlü oyuncuların seslendirmelerini yapmıştır. Aydoğan Temel, şu sıralar Temizlik Benim İşim programının dış sesi olarak yer aldı.
MSGSÜ Rektörü Handan İnci: - "İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası projesine Beyoğlu'nda başladık. Bütün İstanbul'a yaymayı hedefliyoruz"
"İstanbul'un Edebiyat Coğrafyası" projesi Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" romanını yazdığı evine tabela yerleştirilmesiyle başladı
Bu yıl 36'ıncısı düzenlenen yarışmanın ödülleri MSGSÜ'nde yapılan törenle açıklandı - Birincilik ödülü Arnavutluk'tan Agim Sulaj'a verildi - Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Candan Fetvacı: - "Mimar Sinan Üniversitesiyle işbirliğimizi çok önemsiyoruz öğrencilere daha faydalı olabilecek etkinlikler yapma arzusuyla uluslararası jüri toplantımızı haziran ayından kasım ayına çektik. Çünkü öğrenciler buradayken yurdun dört bir köşesinden gelen sanatçılarla çalışma yapabilmelerine olanak tanımak istedik"
MSGSÜ bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük sinema arşivine sahip Prof. Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi, sinema ve televizyon alanındaki çalışmalarını sürdürüyor - MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci: - "Şartları daha da iyi hale getirmek istiyorum. Hiç şüpheniz olmasın Türkiye'nin film belleği emin ellerde" - "Üniversitemizin büyük yatırımını aslında buraya yöneltmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakın burada çağdaş bir iklimlendirme sistemi yok. Bütün düzenlemeler elle yapılıyor. Kullanılan raflar, raf sistemi son derece sıradan. Yani bunlar mutlaka değiştirilmeli" - "Binanın öncelikle deprem riski açısından güçlendirilmesi, sonra da arşivimizin hakkettiği nitelikte yüksek derece bir korumayla hemen bir işleme alınması ve bakımının yapılması gerekiyor" - "Merkezin bu tür altyapı eksiklerini gidermek için merkezin yönetimini üstlenmiş durumdayım ama merkezin içeriğini elbette yönlendirecek ya da yönetecek durumda değilim, bu uzmanların işidir"
MSGSÜ Rektörü Handan İnci: - "Tanpınar, arayan ve kurcalayan bir yazardır. Öğretici değildir, daha çok soru sordurur ve farkına vardırır" - "Tanpınar'ın dünyasını ve edebiyatçı duruşunu seviyorsanız, romanı da öyküsü de şiiri de aynı şekilde ilginizi çeker" - "Tanpınar'ın 'Abdullah Efendi'nin Rüyaları' öyküsü gerçeküstücü bir bakışla kurulmuştur ve 1930'lu yıllar için çok erken bir şekilde edebiyatımıza farklı bir tarz getirmiştir" - "Resmi, edebiyatının işlevsel bir şekilde kullandığı bir unsur haline getirmiştir. Manzarayı anlatmak için kelimelerle resimler yapmıştır"
Tüm üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 507 öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada 18 eser dereceye girdi
Küratörlüğünü Yiğit Altıparmakoğulları'nın yaptığı, Abidin Dino ve İbrahim Safi gibi Türk resim tarihinin önemli ressamlarının eserlerine ev sahipliği yapan sergi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı
ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster programının bu akşamki bölümünde sorulan "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin eski adı nedir?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. İşte Kim Milyoner Olmak İster'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile ilgili sorulan o sorunun cevabı...
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Ürekli, çalıştığı üniversitenin tarihini araştırırken Türk sanatçıların 1918'de Viyana'da, milli mücadele ruhunu yansıtan tabloların yer aldığı bir sergi açtığını ve 80 kişilik orkestrayla Avrupa başkentlerinde konserler verdiğini ortaya çıkardı - Prof. Dr. Fatma Ürekli: - "Yurt içi ve yurt dışından kaynak araştırmaları yaptım. Müzeleri inceledim. Bunun sonucunda 1. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'da Türk sanatçıların resim sergileri ve konser faaliyetleri düzenlediğini gördüm. Osmanlı hükümeti, savaşı askeri yönden sevk ve idare ederken bir yandan da kültürel ve sanatsal faaliyetlere de destek verdi" - "Savaşın yanı sıra tanınmış Türk ressamlarının İstanbul'la ilgili çalışmaları ile Sultan Abdülmecid Efendi'nin Otoportre, Sultan Selim, Beethoven ve Goethe tabloları da Viyana'daki sergide yer alıyor. Toplam 142 parçadan oluşan resimler, milli mücadele ruhunu yansıtan tarihi birer belgedir" - "Mabeyn-i Hümayün Orkestrası Şefi Zeki Bey'in kurduğu 80 kişilik orkestra, Gümüşsuyu'ndaki kışlada, milli eserlerin yanında Beethoven, Wagner gibi sanatçıların parçalarına da çalışarak hazırlanıyor. Osmanlı, müttefik ülkelerin merkezlerinde konserler düzenleyip kültür ve sanattaki etkinliğini Avrupa'ya ispat etmeye çalışıyor. Bu orkestra da 1918'de Münih, Berlin, Viyana ve Sofya'da konserler veriyor" - "Osmanlı, 1. Dünya Savaşı'nı yürütürken özellikle müttefiki olan devletlerin desteğini artırmak, tarafsız olan devletleri de kazanmak için Avrupa'ya gerçekleştirdiği kültür ve sanat açılımıyla sadece askeri alanda etkili olmadığını göstermiştir"
Arzum Onan'ın "Kadın" adlı ikinci kişisel sergisi, 3 Ekim'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.
MSGSÜ'nün Fındıklı Kampüsü'ndeki binanın çatısında çalışma yapıldığı sırada çıkan yangın söndürüldü
İyilik İçin Sanat Derneği'nin, MSGSÜ'den yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj'dan çıkan eserler Esentepe GaleriDeniz'de sergilenecek
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü lisans öğrencisi, 5. sınıfta öğrenim gören 8 öğrenciyi soyunma odasına kilitleyip kırbaçla darp ettiği iddiasıyla yargılanacak.
Suruç'ta hayatını kaybeden Hatice Ezgi Sadet'in öğrencisi olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Yalçın Karayağız ulusal gazetelere başsağlığı ilanı verdi.