Sevgililer Günü, her yıl 14 Şubat’ta kutlanan, aşkın ve sevginin simgesi olarak kabul edilen özel bir gündür. 14 Şubat, çiftlerin birbirlerine olan duygularını ifade etmesi, romantik bir gün yaşamak ve ilişkilerini güçlendirmek için fırsat olarak görülür. Peki, Sevgililer Günü'nde neler yapılabilir?
Pek çok insan gece terlemesinden şikayetçi. Gece terlemesinin, uykuda olan aşırı terleme durumu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Coşkun “Gece terlemesi; reflü, diyabet, hormonal değişiklikler, enfeksiyon gibi problemler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunların dışında stres, nörolojik sorunlar gibi durumlar da gece terlemesine neden olabilir” dedi. Peki, kadınlarda gece terlemesi sebepleri neler? Gece terlemesi neden olur? Gece terlemesine karşı ne yapılır? İşte yanıtları...
Hamilelik süreci anne karnında yeni bir yaşamın başlangıcıdır ve insan hayatının en mucizevi dönemlerinden biridir. Hamilelik sırasında pek çok merak edilen konulardan biri de bebeğin cinsiyetidir. Bebeğin cinsiyeti, genetik miras ve anne-baba genleri tarafından belirlenir. Peki, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?
Doğal besinler adet söktürücü etkileriyle bilinen bazı bitki ve gıdaları içerir. Adet söktürücü olarak kullanılan doğal besinler yüzyıllardır kadınlar tarafından tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu doğal besinler adet döngüsünü düzenlemek, adet kanamasını teşvik etmek veya adet ağrılarını hafifletmek için kullanılabilir. Adet söktürücü olarak kullanılan ürünler arasında tarçın ve tarçınlı su da bulunur. Peki, tarçın adet söktürür mü, adetliyken tarçın içmenin zararı var mı?
Sararmış çamaşırlar kıyafetlerde en istenmeyen durumlar arasında bulunuyor. Bakımsız ve pis görünüme sebep olan sararmış çamaşırları beyazlatmak için ne yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Sararmış çamaşırları anında beyazlatan doğal karışımın etkileri görenleri şaşırtıyor.
Bakımı iyi yapıldığı zaman uzun yıllar boyunca güzelliğini koruyan ve her yeni açan çiçeği sayesinde daha bir güzelleşen orkide narin çiçekler arasında yer alır. Bu bakımdan orkide bakımında yapılması gereken bazı püf noktalar bulunur. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 880 tane cinsi bulunan orkidelerin bir çoğu tropik bölgeler olmak üzere pek çok alana yayılan bir bitkidir. Birkaç rengi bulunan orkiden ülkemizde en çok bilinen orkide cinsi Phalaenopsis olarak bilinir. Orkide nasıl ortam sever?
Papatyalar Akdeniz iklimine özgü olan çiçek türleri arasında ilk sıralarda yer alır. Düzenli olarak bakımı yapıldığı zaman yaşam alanlarında uzun bir süre yer alabilirler. Papatyagiller familyasında olan bitkilerin ortak adı olarak kullanılan papatya, Orta Avrupa'da yetiştirilen bir çiçek türüdür. Papatyaların 50'den fazla olarak türü bulunur. Türkiye’de ise genel olarak sarı ve beyaz papatya bulunur. Peki, papatyaların solmaması için ne yapılır, nasıl canlandırılır?
Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?
Çiçekler gerek görselliği ile gerekse kokuları ve çeşitliliği ile hayatı güzelleştiren şeyler arasında yer alır. Her bitkinin farklı farklı çiçek açma zamanı bulunur. Lavanta bitkisi de güzel kokusu sayesinde pek çok alanda kullanılır. Sabun, parfüm, deterjan ve kozmetiklerde kullanılmasının yanı sıra tıbbi ilaç yapımında da lavanta kullanılır. Lavanta bitkisi genel olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Peki, lavantanın çiçek açması için ne yapılır?
En çok yetiştirilen süs bitkilerinden biri menekşedir. Menekşenin bir diğer adı da hercaidir. Kokusu ve görsel güzelliği ile renkli bir çiçek olan menekşe çok yıllık bitkilerden biridir. Dünyanın pek yerinde yetişebilen menekşe en çok kuzey yarımkürede yetişir. İlkbahar mevsiminin başlangıcıyla birlikte fide şeklinde birçok evin bahçe ya da balkonunda yetiştirilir. İlkbahar mevsimi yetiştiriciler için fide dikim mevsimi olarak bilinir. Peki, menekşe ne zaman çiçek açar?
Anavatanı Japonya olan ve yaygın bir şekilde Asya ve Amerika'da yetiştirilen ortanca süs bitkisi işlevi gören çiçekler arasında yer alır. Bakımına ve sulamasına dikkat edildiği zaman sağlıklı bir şekilde yaşayabilen ortancanın bakımı için yapılması gereken işlemler bulunur. Asya ve Avrupa'nın yerel bitkilerinden biri olan ortanca çiçeğinin 70'den fazla türü bulunur. Ortanca çiçeğinin bilimsel adı ise Hydrangea Macrophylla olarak bilinir. Peki, ortanca kaç günde bir sulanır?
Siyah noktalar genişleyen gözeneklerin içerisine dolan bir saç folikülü veya cildin doğal olarak ürettiği yağ (sebum) ve ölü hücrelerdir. İstenmeyen görüntülere sebep olan siyah noktalardan kurtulmak için en sık uygulanan yöntem siyah noktanın sıkılmasıdır. Ancak siyah noktaları sıkmak kalıcı izlere neden olabilmektedir. TikTok'ta paylaşılan fiddy metoduyla siyah noktaları teker teker dökebilirsiniz.
Kış aylarının soğuklarından korunmak için kalorifer, elektrikli ısıtıcı gibi birçok ısıtma yöntemi kullanılıyor. Ancak bazı evler ne yapılırsa yapılsın soğuk oluyor. TikTok'ta paylaşım yapan Megan isimli bir kadın ısıtmasız olan evinde ısınmak için kullandığı hileleri paylaştı.