Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için şubat ayına yönelik toplam 1 milyar 208 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin hesaplara yatırıldığını açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan Evde Bakım Yardımı’nın Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle 9 bin 77 liradan 10 bin 125 liraya çıkarıldığını belirterek, “Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda bu ay toplam 5,4 milyar lira ödeme yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Aile Yılı etkinliğinde evlenecek gençlere yeni paketleri açıklamıştı. Evlenecek çiftlerin yanı sıra doğum oranlarındaki son durum nedeniyle çocuk sahibi olmak da bu yıl teşvik edilecek. İstanbul'daki AK Partili belediyeler de bu konu hakkında çalışmalar yapmaya başladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, 30 bin TL nakit aile destek paketini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında 'Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi' hakkında bilgi verdi. Projede deprem bölgesindeki vatandaşlara öncelik verileceğini belirten Erdoğan, "Hayvancılık yapan aile işletmelerimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. 2 yıla kadar ödemesiz 3 veya 5 yıl geri ödemeli sübvansiyonlu kredi verilecek. 1 yıl hayvan ve bakım besleme giderini biz karşılayacağız" dedi.
Yeni evlenen çiftlere 2025 yılının 'Aile Yılı' ilan edilmesi kapsamında destek verilmeye de devam ediliyor. 150 bin liralık faizsiz kredi imkanının tanınması ile esnafın da yüzü gülmeye başladı. Elazığ'da beyaz eşya satan bir esnaf Aile Yılı kapsamında yapılan kampanyalar nedeniyle satışların iyileşmeye başladığını kaydetti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bolu Kartalkaya'da çıkan yangın sonrası 13 psikososyal destek ekibinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.
2025 yılının 'Aile Yılı' olarak ilan edilmesiyle beraber peş peşe destekler de açıklandı. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi oldu. Yeni evlenecek çiftler 150 bin TL'lik kredi ile alınabilecek kalemleri hesaplarken bir destek de mobilyacılardan geldi. İstanbul'daki bir esnaf, bu kampanyaya istinaden yeni evlenecek çiftler için fiyatları düşürdüğünü belirtirken MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de "Her mobilyacımızın da buna destek vereceğine inanıyorum" dedi.
2025 yılı 'Aile Yılı' oldu. Bu süreçte hayata geçecek destekler bir bir açıklanırken kadın istihdamının desteklenmesi için de 11.6 milyon euro destek sağlanacak. Aylık olarak asgari ücret tutarı olan 22 bin 104 TL'lik ödeme verilecek. Söz konusu proje Ağustos 2025 tarihinde sonlanacak. İller için belirlenen kontenjandan fazla uygun ön başvuru olması halinde "önce gelen alır" kuralı uygulanacak. Peki, Women-Up projesine kimler başvurabilir? Projeye katılım şartları neler? İşte detaylar...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programı'nda yeni yılın ilk ödemesinin başladığını, bu kapsamda 529 bin 162 hak sahibine toplam 303,1 milyon lira ödeme yapacaklarını bildirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığının 4 bin 664 liraya, yüzde 40-69 arası engelli aylığının 3 bin 723 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının 5 bin 584 liraya, evde bakım yardımının 10 bin 125 liraya ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 7 bin 94 liraya yükseldiğini açıkladı.
Sağlık çalışanları kasım ayından beri ayda 5 gün olmak üzere iş bırakma eylemi yapıyor. Bugün İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanan grup, 2. ve 3. basamak yani devlet, şehir ve üniversite hastanelerinde çalışan hekimler ve sağlık çalışanları. Öncelikli amaçları aile hekimlerinin 3 aydır yaptığı iş bırakma eylemine destek olmak ama aynı zamanda kendi sorunlarını da duyurmak istiyorlar.
2025 yılının 'Aile Yılı' olarak ilan edilmesiyle beraber vatandaşları ne gibi destek ve teşviklerin beklediği merak edilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelerin açıklanacağını duyurdu. Müjdeler merakla beklenirken AK Parti kulislerinden bazı detaylar da sızdı. İşte faizsiz kredi, çocuk desteği, TOKİ'nin yaptığı dairelerde öncelik ve benzeri pek çok ayrıntıyı içeren o desteklerle ilgili bilgiler...
KKTC'de cinsel saldırıya uğrayıp tehdit aldığını söyleyen kadın için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Sosyal medyadan yardım isteyen İ.F. hakkında açıklama yapan bakanlık "Hukuki destek sağlanması ve adli yardım hizmetlerinden faydalanmasına yönelik çalışmalar planlanmıştır. Bakanlığımız ilgili birimlerince, süreç yakından takip edilmektedir" dedi.
Devletin desteklediği ya da çeşitli kurumlar tarafından gerçekleştirilen birçok uygulama ve hizmet vardır. Tüm bu hizmet ve uygulamalar vatandaşların farklı alanlarda ve konularda yaşadıkları problemlerin önüne geçmek ve daha iyi hizmet almalarını sağlayabilmek gibi amaçlar taşır.
Aile, rüyalarda sıklıkla karşılaşılan sıcaklık ve bağlılık hissi veren bir semboldür. Rüyada aile görmek genellikle güven sevgi ve destek arayışını ifade eder. Peki, rüyada aile görmek ne anlama gelir? Rüyada aileyle seyahat etmek neye işaret ve neye yorumlanır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TUSAŞ'taki terör saldırısının ardından, kreş ile çevredeki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek sağlayacak. Bakan Göktaş, şehit yakınları ve yaralılara destek için psikososyal destek ekiplerinin sahada olduğunu açıkladı. Psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan özel ekip, çocuklarla bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi aileler için Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), yardımı yapılacağını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada ödeme tutarları da belirtildi.
Çocukları okula yeni başlayan velilere destek olmak ve okullaşma oranını artırma amaçlı yeni bir proje hayata geçirildi. İlkokula başlayan çocuklar için yeni dönemin ilk haftasında birçok etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler öğrencilerle sınırlı kalmayıp velileri de kapsayacak. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolün detayları...
Ev hanımları hobileri sayesinde para kazanabiliyor. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerlerinden Fidan Kayıkçı, hobi olarak başladığı ahşap yakma sanatından yaptığı eserlerin satışından elde ettiği gelirle üniversitede okuyan kızına destek oluyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayına ilişkin 1 milyar 21 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık” açıklamasını yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını açıkladı. Destek ödemelerinin tutarı ise 4 milyar TL olarak duyuruldu.
Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.
Doğum oranlarını artırmak için yeni önlemler yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan doğum oranlarını "Türkiye açısından varoluşsal bir tehdit, bir felaket" olarak nitelendirmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda dünyada öne çıkan örnekler mercek altına alındı: Nakdi destek, kesintisiz maaş, robot bebekler...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, girişimci olan ve olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentörlük çalışmalarını bir internet sitesinde topladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Haziran ayına ilişkin 887 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırıyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Evde Bakım Yardımı ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Bakan Göktaş, söz konusu ödemelerin Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatırılacağını söyledi. Ödemelerin toplam tutarı ise 4.2 milyar TL olarak duyuruldu. Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapılacak.
Devlet tarafından vatandaşlara sunulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından takibi yapılan SED hizmeti, Türk vatandaşı ailelere sunulan özel bir hizmettir. 2016 yılının haziran ayından bu yana sunulmaktadır. Açılımı ise Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’dir.
Aile Destek Programı ödemeleri Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildi. Bakan Göktaş ödemelerin bugün hesaplara yatırılacağını açıkladı. Göktaş, "Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuk hasta alt bezi ve külotlu hasta alt bezi fark bedeli ödeme desteğinin yüzde 40 oranında artırıldığını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2011'de uygulamaya alınan “Güvenli İnternet Hizmeti”nin abone sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi ve altyapısının erişim sağlayıcılar tarafından oluşturulan ücretsiz, talebe bağlı ve alternatif bir erişim hizmeti olduğunu belirtti. Uraloğlu “2024 Nisan sonu itibarıyla hizmetimizden faydalanan abone sayısı 44 milyon 287 bini aşmış durumda. Abonelerin yüzde 99,5’i aile profilini tercih ederken kalanı da çocuk profili kullanıyor” dedi.
Faizsiz evlilik kredisindeki yeni gelişmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş duyurdu. Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor" açıklamasını yaptı.
Malatya’da yaşayan kadın girişimci Gülnaz Alp, 20 yıl önce devletten teşvik olarak aldığı 10 küçükbaş hayvan ile işini büyüterek kendi işinin patronu oldu. Yaklaşık 2 bin hayvan yetiştirip satan kadın girişimcinin başarı öyküsü takdir topluyor. Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın kadın girişimcilerin de her zaman yanında olduğunu ifade ederek özellikle yerel yöneticilerin de bu konuda kendilerine destek vermesini istedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mayıs ayında 878 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını bildirdi. Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini belirtti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
Evlilik kredisi ödemeleri ne zaman? Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteği verileceği daha önce açıklanmış ancak ödeme tarihi belirtilmemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş o soruya, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri, 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak" diyerek yanıt verdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu. Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar TL destek sağlamış olacağız” dedi.
Kırıkkale’de doktor Melike Sargın İlhan (27), görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi’nde girdiği böbrek taşı ameliyatında hayatını kaybetti. 23 Nisan günü resmi tatilde kızlarının ameliyata alındığını belirten acılı aile, şoke eden bir iddia ortaya attı. Ameliyatı uzman doktorlar yerine asistanların yaptığını iddia eden acılı aile, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar...
Ücretsiz doğal gaz ne zaman sona erecek? Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de sona erecek. Öte yandan Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı. İşte detaylar…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı'na (YADES 2024) başvuruların başladığını açıkladı. Göktaş, yaşlı nüfus oranının yüzde 10,2’ye yükseldiği Türkiye'de, bakanlığının yaşlılara sunulan hizmetlerin sayısının artırılması ve ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Türk halkını ekonomik ve sağlıklı enerji kaynağı LPG ile tanıştıran, Türkiye’nin girişimci, başarılı ve duayen iş insanlarından Yücel Kurttepeli, 26 Nisan 2024 Cuma günü hayatını kaybetti. Yücel Kurttepeli’nin aziz naaşı 28 Nisan Pazar günü Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu’daki aile kabristanında toprağa verilecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4.4 milyar lira tutarında tarımsal destek ödemelerinin başladığını duyurdu. Ödemeler 26 Nisan, 3 Mayıs ve 10 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek.
Galler'de yeni açılan Sicilya 8 kişilik bir aileden oluşan müşterilerinin menüdeki en pahalı yemekleri yedikten sonra hesabı ödemeden kaçması üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı. Olayı ailenin güvenlik kamerasına takılan görüntüleriyle sosyal medyadan paylaşan restorana destek mesajları yağdı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı’nın bütçesinin artırıldığını duyurdu. Söz konusu programdan temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalıkları olan vatandaşlar yararlanıyor.
Osmaniye’de kooperatif aracılığıyla aile ekonomisine destek olmak isteyen kadın girişimcilerin 25 liraya aldıkları rende ile başlayan hikayeleri, 1 buçuk milyonluk sermayeden oluşan bir işletmeye dönüştü. Kurduğu kooperatifle ilgili konuşan Başkan Rahime Yüksek, "Kendim gibi ekonomik sıkıntı çeken kadınlara nasıl destek olabilirim, bunlarla nasıl bir iş birliği içerisinde bir platform kurabilirim diye düşünürken kooperatifi kurmak geldi aklıma" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bakanlığa ait destek ödemelerinin bayram öncesi hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, 2 milyar 477 milyon 946 bin lira tutarında tarımsal destekleme ödemesinin 5 Nisan'da çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi. Bakan Göktaş da “Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırıyoruz” açıklamasını yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerine dair bilgilendirme yaptı. Bakan Göktaş, 4,8 milyar TL tutarındaki ödemeleri hesaplara yatıracaklarını bildirdi.
Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri Ramazan Bayramı öncesine çekildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin 4 Nisan Perşembe günü (yarın) hesaplara yatırılacağını duyurdu.
EPDK'dan yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından elektrik faturası desteği alan vatandaşlardan elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli alınmayacağı duyuruldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayında 884,7 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını bildirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu. Göktaş, "Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz" dedi.