Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Dilek Eker Büyükşireci, botulinum toksini (botoks) enjeksiyonlarının fiziksel tıpta önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Büyükşireci, serebral palsi, felç ve inme gibi nörolojik rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan istemsiz kas kasılmalarının botoks ile tedavi edilebildiğini vurguladı. Detaylar haberimizde...
Yayınlandığı dönemin reyting rekortmeni dizisi Akasya Durağı'nda hayat verdiği şoför Leyla karakteri ile hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ayça İnci bir süredir ortalarda görünmüyor. Son olarak 'Üç Kız Kardeş' dizisinde boy gösteren ünlü isim şimdi de son haliyle gündem oldu. Ünlü oyuncuyu görenler tanıkta güçlük çekti.
TikTok'ta 'missnevvy' kullanıcı adıyla paylaşım yapan 20 yaşındaki genç bir kadın partnerinden ayrıldıktan sonra bir sabah bacaklarında karıncalanma hissiyle uyandı. Travamtik ayrılığın kendisinde bıraktığı kalp kırıklığının fiziksel olarak felç geçirmesine neden olduğunu söyleyen genç kadın, "Kalp kırıklığından fiziksel olarak felç geçirdim. Yürüyemiyorum" ifadelerini kullandı.
Bir dönemin efsane programı Çok Güzel Hareketler Bunlar ile yıldızı parlayan ve daha sonra yer aldığı dizi ve sinema projeleriyle adından söz ettirmeyi başaran ünlü oyuncu Ayça Erturan şimdilerde Ayça Bingöl, Ceren Moray ve Cansu Tosun'un başrollerini paylaştığı Kirli Sepeti dizisiyle izleyicisinin karşısına çıkıyor. Son dönemde verdiği kilolarla dikkat çeken ünlü oyuncu katıldığı bir davetteki tarzıyla büyük beğeni topladı.
Çok Güzel Hareketler Bunlar programıyla yıldızı parlayan ve daha sonra yer aldığı dizi ve sinema projeleriyle adından söz ettirmeyi başaran ünlü oyuncu Ayça Erturan şimdilerde değişimiyle gündemde. Nova adında bir kızı olan Erturan doğumdan sonra aralıklı oruç yaparak tam 20 kilo verdi. Ünlü ismin son hali büyük beğeni topladı.
Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Türkiye’de her 16 kişiden 1’inde nadir hastalık görüldüğünü söyledi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Akçay, inme ile ilgili merak edilen soruları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesinin hazırladığı ’Sağlık İçin’ programında cevapladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Akçay, inmede erkeklerin daha fazla risk altında olduğunu söyledi.
Nöroloji sinir sistemi ile ilgilenen ve karmaşıklığıyla bilinen bir tıp dalıdır. Beyin, omurilik ve sinirlerin işleyişini inceleyen bu alan insan vücudunun en karmaşık ve hayret verici sistemlerinden birine odaklanır. Nörolojik hastalıklar bu önemli sistemde ortaya çıkan bozuklukları kapsar ve geniş bir yelpazede semptomları içerir. Peki, nörolojik hastalıklar nedir ve kendilerini nasıl belli eder?
Akasya Durağı dizisi bir dönemin fenomen yapımları arasında yer alıyor. Kanal D ekranlarında yayınlandığı sırada beğeni toplayan yapımda Şoför Leyla karakterine Ayça İnci hayat veriyordu. Güzelliğiyle adeta yıllara meydan okuyan İnci’nin kardeşi de çok ünlü çıktı.
Kronikleşen baş ağrısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Uzmanlar, bu sorunla birlikte baş dönmesi, konuşma, işitme ve görme bozuklukları olduğu takdirde hemen doktora gidilmesi konusunda uyarıyor.
Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Bilal İnci hayat verdiği kötü adam karakterleri ile hafızalara kazınmıştı. Usta oyun Kemal İnci’nin kardeşi olan Bilal İnci’nin torunu da çok ünlü bir isim çıktı. Akasya Durağı’nın yıldızını görenler çok şaşırdı.
Nöroloji sinir sisteminin incelendiği ve tedavi edildiği tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Sinir sistemi, vücudun karmaşıklığı ve işleyişi açısından hayati bir rol oynar. Beyin, omurilik ve periferik sinirlerden oluşan bu sistem, duyuları algılamamıza, düşünme yetilerimizi kullanmamıza, kaslarımızı kontrol etmemize ve daha birçok temel işlevi gerçekleştirmemize olanak tanır. Peki, nöroloji hangi hastalıklara bakar?
Ünlü oyuncu Burcu Kara doğayla iç içe hayat sürüyor. Bursa'nın İznik ilçesindeki dededen kalma doğup, büyüdüğü köy evine tadilat yaptıran Burcu Kara oradan sık sık paylaşım yapıyor. Bir süredir Antalya'da tatil yapan ünlü oyuncu tatilden döner dönmez soluğu köy evindeki bahçesinde aldı. Şalvar giyip sebze toplayan Kara'ya sosyal medyada beğeni ve yorum yağdı.
Show Tv'nin yeni dizisi Maviye Sürgün ilk bölümüyle yayın hayatına merhaba dedi. Başrollerini Caner Cindoruk, Damla Sönmez ve Serkan Altunorak'ın paylaşacağı dizinin konusu ve oyuncu kadrosu merak uyandırdı. Dizide Zehra karakterine hayat veren Ayça Erturan da oyunculuğu ile gündeme geldi. Ünlü oyuncunun eşi de çok tanıdık çıktı.
Türk Nöroloji Derneği, İnme Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenleyeceği İnmesiz Hayat Mümkün başlıklı toplantı ile inme konusunda vatandaşları bilgilendirecek. Toplantıda inmenin tanı, tedavi ve korunma yöntemleri konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Ücretsiz katılımın sağlanacağı toplantıda inme ile ilgili sorular doğrudan uzmanlara yöneltilebilecek.
Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...
Konya Şehir Hastanesi'nde görevlendirilen nöroloji uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özdemir, açılmadığında kalıcı felce neden olan, beyinde ulaşılması zor ince damarlardaki tıkanıklıklara uyguladığı yöntemle hastaları sağlığına kavuşturuyor.
Bir dönemin fenomen dizisi Akasya Durağı oyuncuları arasında yer alan Ayça İnci yıllara meydan okuyor. 2008 ile 2012 yılları arasında yayınlanan dizide şoför Leyla karakterine hayat veren İnci’nin son hali görenlerin ağızlarını açık bıraktı.
Akasya Durağı dizisinde şoför Leyla karakterine hayat veren Ayça İnci adeta yıllara meydan okuyor. Bir dönemin popüler dizide rol alan İnci, şimdilerde Kanal D ekranlarında salı akşamları ekrana gelen Üç Kız Kardeş oyuncuları arasında. Yıllar içinde güzelliğine güzellik katan güzel oyuncunun son halini görenlerin ağızları açık kaldı.
Çok Güzel Hareketler Bunlar programıyla yıldızı parlayan ve daha sonra yer aldığı dizi ve sinema projeleriyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Ayça Erturan, anne oldu. Erturan, kızına Nova adını verdi.
Dünya Nöroloji Federasyonu Çevresel Nöroloji Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Yapılan çalışmalar gösterdi ki; hava ve çevre kirliliği, iklim değişikliğiyle beraber inme, beyin damar tıkanıklığı oluşumuna kalp hastalıklarından daha fazla neden oluyor. Bu çok çarpıcı bir gerçek" - "Artık çevresel faktörler beyin damar hastalıkları risk sıralamasında ikinci sırayı aldı"
Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde 4 ay süren eğitim programını başarıyla tamamlayan Arnavut hekim ve teknisyenler sertifikalarını aldı
Alzheimer belirtileri arasında unutkanlığın yer alması gün içinde "Ah yine unuttum, Alzheimer mı oluyorum" cümlesini fazlaca aklınıza getirebilir. Ancak alzheimer belirtileri arasında unutkanlık yer alsa da alzheimerdan şüphelenmek için farklı belirtileri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki bu belirtiler neler? Alzheimer teşhisi nasıl konuluyor? İşte alzheimer ile ilgili bilinmesi gerekenler....
Koronavirüs pandemisinde yaşanan yalnızlıkla beraber daha riskli hale gelen Alzheimer hastalığı, Türkiye'de 400 bin ile 1 milyon arasında kişide gözleniyor. Tıpta kronik hastalıkların çözülmesi ve yaşanan hayat koşullarına bağlı olarak hızla artış gösteren alzheimer için korkutan bir uyarı geldi. Uzm. Dr. Cevdet Bilge'nin açıklamasına göre 2050 yılında Türkiye Alzheimer'ın en çok görüldüğü ülkeler arasında dördüncü sıraya yükselecek. Peki Alzheimer belirtileri nelerdir, önlemek için ne yapmalı?
Yönetmen Oğulcan Kırca ile mutlu bir evlilik sürdüren ve anne olmaya hazırlanan Ayça Erturan, delta varyantına yakalandığını duyurmuştu. Hastalığı atlattığını ifade eden ünlü oyuncu, "İlk aşıyı olmasaydım belki de hastanedeydim." açıklamasını yaptı.
Kısa bir süre önce kız çocuğuna hamile olduğunu açıklayan oyuncu Ayça Erturan, koronavirüs delta varyantına yakalandı.
Bunama olarak bilinen demans hastalığının belirtileri başlamadan önce yapılacak beyin taraması ile tespit edileceği duyuruldu. Uzman nörologların bile tespit etmekte zorlandığı benzerlikleri saptayabilen yapay zeka sayesinde gerçekleştirilebilen bunama (demans) teşhisi, bir sistemden yardım alınarak konuluyor.
Kısa bir süre önce hamile olduğunu açıklayan Ayça Erturan'ın bebeğinin cinsiyeti belli oldu. Erturan bebeğinin cinsiyetini yayınladığı bir video ile duyurdu.
Usta oyuncu Levent Kırca'nın yönetmen oğlu Oğulcan Kırca ile 2014 yılında hayatını birleştiren oyuncu Ayça Erturan, bebeğinin cinsiyetini açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğunu öğrenen Erturan, eşi ve yakın dostlarına bu müjdeli haberi hazırladığı sürpriz hediyeler ile vermişti. Bebeğinin cinsiyetini öğrenen Erturan, 'büyük şok geçirdim' ifadelerini kullandı.
Usta sanatçı Levent Kırca'nın oğlu, yönetmen Oğulcan Kırca ile 7 yıldır evli olan Ayça Erturan, eşine hamile olduğunu nasıl söylediğini anlattı. Akıncı dizisinde 'Filiz' karakterine hayat veren Ayça Erturan, eşine yaptığı sürprizin videosunu yayınladı.
Katıldığı televizyon programlarıyla dikkat çekmeye devam eden Prof. Dr. Derya Uludüz tıp dünyasının tanınmış isimleri arasında bulunmaktadır. Çocuk Nörolojisi alanında uzman bir isim olan Uludüz, baş ağrısı ve beyin damar hastalıkları alanlarında da uzmandır. Peki poliklinik görevlerine aktif şekilde devam eden Derya Uludüz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Prof. Dr. Derya Uludüz çalışmaları neler? İşte detaylar...
Yönetmen Oğulcan Kırca ile mutlu bir evlilik sürdüren oyuncu Ayça Erturan, anne oluyor. 4,5 aylık hamile olduğunu açıklayan Erturan, müjdeli haberi ailesi ve dostlarına unutulmaz bir sürprizle verdi.
İlk olarak 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' adlı güldürü şovunda ekranlarda görmeye başladığımız ünlü oyuncu Ayça Erturan müjdeli haber geldi. 2014 yılında Levent Kırca'nın oğlu Oğulcan Kırca ile dünyaevine giren Erturan, anne olacağını duyurdu.
Uzm. Dr. Timur Yılmaz, bu sabah Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oldu. 1980 yılında Almanya’da doğan Uzm. Dr. Timur Yılmaz, daha sonra Türkiye’ye dönerek eğitimine Antalya’da devam etti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Yılmaz, uzmanlığını da yine aynı üniversitede nöroloji alanında yapttı.
Koronavirüs belirtileri arasında yalnızca solunum yolu etkileri bulunmadığını söyleyen uzmanlar, Covid-19'un nörolojik sistem üzerindeki belirtilerini anlattı. Yapılan araştırmalarda hastaların yaklaşık 3'te 1'inde nörolojik belirtilere rastlandığını söyleyen uzmanlar, santral sinir sistemi tutulumu, periferik sinir sistemi tutulumu ve iskelet kası hasarı gibi koronavirüs belirtilerine de sıklıkla rastlandıklarını söyledi.
İdrar kaçırma neden olur diye merak edenlere bu sorunun şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın öncüsü olabileceğini söyleyebiliriz. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen idrar kaçırma probleminin en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Sultan Şalk, idrar kaçırmaya iyi gelecek yöntemleri anlattı.
Günümüzde kişilerde daha sık rastlanır hale gelen hipoglisemi bir hastalık değil, bir başka rahatsızlığın göstergesidir. En belirgin sebebi ise diyabettir. Peki hipoglisemi nedir? Hipoglisemi sebepleri nelerdir? İşte detaylar...
Hipersomnia, kişinin gün içinde olması gerekenden fazla bir süre uyumasına ya da uyku halinde bulunmasına verilen bir isimdir. Nörolojik bir hastalık olarak bilinen bu durum yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürür.
Koronavirüsün birçok virüste olduğu gibi sinir sistemini tuttuğuna ve uzun süre gizli kalabileceğine dikkat çeken Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaların yaklaşık yüzde 30’unda koronavirüsün sinir sistemine tutunduğunu, hatta bu oranın daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
‘Evde Kal’ sürecinde bireylerin uyku kalitesinin düştüğüne dikkat çekerek, sağlıklı ve kaliteli uykunun püf noktalarını anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Kadırhan, bilinmesi gerekenleri anlattı.
Türk Nöroloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Neşe Çelebisoy: "Türkiye'de yüzde 16 genel sıklık içeren migrenin görülme sıklığı kadınlar için yüzde 25'lere kadar ulaşıyor"
Çocukluk çağı baş ağrıları çok zor teşhis ediliyor. Çünkü aileler özellikle 4 yaş altı çocuklarda belirtileri anlamıyor ya da önemsemiyor. Baş ağrısı sadece erişkinlik dönemi hastalığı değil. Ceninde bile baş ağrısı görülebiliyor.
Nörolojik bir hastalık olan migreni tetikleyenler arasında yiyecek içeceklerden, mevsimsel değişikliklere kadar pek çok etken yer alıyor. Hastalığın seyrinde günlük hava değişiklikleri bile etkili olabiliyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Nöroloji Uzmanı Dr. Nurettin Varolgüneş, migren hakkında bilgiler verdi…
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kuday: - "Anevrizma, beyindeki atardamarda ortaya çıkan balonlaşma olup sıklıkla da damarların çatallanma bölgelerinde görülüyor. Her yüz kişiden 5'inde ortaya çıkıyor" - "Anevrizma genç, yaşlı herkeste ortaya çıkabiliyor. Kanadığı zaman hasta hayatını kaybedebiliyor ya da kalıcı nörolojik hasarlar meydana gelebiliyor"
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Nörolojik hastalıklar global ölçekte ölümlerin yüzde 16,8'inin nedenini oluşturmakta, her yıl dünyada 9,4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir" - "Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan hastalık grubudur"
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Nörolojik hastalıklar global ölçekte ölümlerin yüzde 16,8'inin nedenini oluşturmakta, her yıl dünyada 9,4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir" - "Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan hastalık grubudur"
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk: - "82 milyon nüfusta 3 milyon morbit obez varsa, 3 milyon morbit obezin de 1,8 milyonu çocuk yaşında, yani 18 yaş altında ise bir sıkıntı var demektir. En büyük sıkıntı da bunun yüzde 8 artış sağlamasıdır. Bizler bu artışı yüzde 4'lere çekebilirsek ne mutlu bizlere" - Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Evliyaoğlu: - "Obezite sorunu tek bir nedene bağlı değil, birçok nedenden dolayı obezite Türkiye'de artıyor. Bunlardan bir tanesi beslenmedir. Burada annelere çok büyük görev düşüyor. Mutfaklarında yapabilecekleri ufak tefek değişiklerle ve ayrıntılara dikkat ederek, çok önemli yol alabilirler"
Kadın dizisi 46. son bölümüyle ekrana geldi. Fox TV'nin sevilen dizisi Kadın'ın son bölümünde şok bir ayrılık yaşandı. Kadın'da Yeliz karakteri, Bahar'ın evini basan Nezir'in adamları tarafından silahla vurularak öldürüldü. Kadın dizisinden ayrılan oyuncu Ayça Erturan da Yeliz karakterine ve diziye veda mesajını sosyal medyadan paylaştı. Kadın dizisinin 47. yeni bölüm fragmanı da yayınlandı.
Dünyanın en kötü ağrısı olarak nam salan ve nöroloji uzmanlarınca incelenen trigeminal nevralji nedir? Trigeminal Nevralji belirtileri nelerdir? Trigeminal Nevralji ağrısı nasıl geçer? Trigeminal Nevralji kulak ağrısı yapar mı? Trigeminal Nevralji ameliyatı nasıl yapılır?
Doktorun yazmadığı uyku ilaçlarının kullanılmaması gerektiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, "Basit bir uyku hapının kalpte ritim bozukluğuna ve ani durmalara neden olduğunu biliyoruz. Doktorun yazmadığı, bitkisel kökenli, herkesin kullandığı, konu komşunun önerdiği ilaçlara itibar etmemek gerekir" dedi
Özge Borak'a Azeri bir iş adamı olduğunu iddia eden kişinin ahlaksız teklifinin ardından şimdi de ünlü oyuncu Ayça Erturan'a benzer bir teklif geldi... Magazin gündemi bu ifşaları konuşuyor
Ünlü isimler zaman zaman kendilerine sosyal medyadan gelen mesajları ifşa ediyor! Bunu yapan son ünlü isim Ayça Erturan oldu! Ayça Erturan, kendisine ahlaksız teklifte bulunan sosyal medya kullanıcısını ifşa etti.
DEÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baklan: - "Epilepsi nöbetleri, tansiyon ve kardiyak hastalık belirtileriyle karıştırılabilir. Uyku laboratuvarımızda bunu inceliyoruz ve hastaların yüzde 20'sinin yanlış tanı aldığını görüyoruz" - "Epilepsi nöbetleri sıçrama, hoplama, kavga çıkarma gibi garip hareketlerle seyredebiliyor. O zaman da ruhsal hastalıklarla karıştırılabiliyor"
İnsanlığın var olduğu günden beri sırrının çözülemediği düşünülen beyinle ilgili efsaneler ve gerçekleri Hastane Derindere Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Keriman Oğuz anlattı.
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Alzheimer hastalığını tüm yönleriyle ele aldığı kitabında erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Özdemir, şimdiye kadar tanımlanmayan nörolojik bir rahatsızlığı ortaya çıkardı. Önde gelen bilim dergilerinden Medicine'da yayımlanan keşfe 'Çalışan El Sendromu' adı verildi. Özdemir, "Artık bu hastalık, tıp literatürüne girdi. Çünkü Science Citation Index'te (SCI) yer alan dergide yayımlandı. İki gün önce de Japonya'da yapılacak Dünya Nöroloji Kongresi'ne katılmak için başvuruda bulundum" dedi.
Günümüzde kanser hastalığı, en sık görülen hastalıklar grubuna girmiştir.
Ayça Erturan ve Oğulcan Kırca, sürpriz bir açıklama yaptı: "Ay sonunda evliliğimizin birinci yılını kutlayacağız."
Belli bir hatırayı defalarca akla getirmenin, diğer benzer hatıraların silinmesine yol açabildiği bildirildi. Araştırma, beynimizin yapmamız gereken işten dikkatimizi uzaklaştırabilecek hatıraları sildiğine işaret ediyor.
Dr. Derya Gölgeleyen, kişilerin yüzde 90'ının yaşamında en az bir kez baş ağrısı görüldüğünü belirterek bu rahatsızlıkta stresin rolünü değerlendirdi ve tedavi yollarını anlattı.
Doç. Dr. Murat Terzi, MS'in (Multiple skleroz) gençler arasında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olduğunu belirtti.
NÖROLOJİ Uzmanı Dr. Petek Karagöz, uyku sorunu ve uykusuzluğun, günlük yaşamın yanı sıra iş yaşamındaki başarıyı da olumsuz etkilediğini bildirdi.
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksu, uykunun süresinden çok kalitesinin önemli olduğunu söyledi.
Migren ataklarının sadece yetişkinlerde olduğu düşünülür. Ancak küçük yaştaki çocukların bile baş ağrısından yakındıkları biliniyor.
Kanal D'de yakında 'Ne Diyosuun?' adlı yeni bir dizi daha başlıyor. Bir, 'ayrılık komedisi' olan 'Ne Diyosuun?'un başrollerinde İlker Aksum, Dilara Gönder, Ayça İnci, Bülent Seyran ve Mehmet Ali Kaptanlar yer alıyor. Yapımını Limon Yapım, yapımcılığını Hayri Aslan'ın üstlendiği 'Ne Diyosuun?', bitmiş gibi görünsede, aslında bitmeyen ve kolay kolay da bitecek gibi görünmeyen bir aşkın hikayesi...
Kanal D'de yakında 'Ne Diyosuun?' adlı yeni bir dizi daha başlıyor.
Toplumda sık rastlanan yakınmalardan biri olan baş ağrısının, nörolojik hastalıkların yanı sıra sistemik hastalıklara da eşlik edebilen bir belirti olduğu belirtildi.
İdrar kaçırma şikayetiyle kendini gösteren bazı nörolojik mesane rahatsızlıklarının ilaç ve ameliyatla tam olarak tedavisi henüz mümkün değil
Bacağını kıpırdatma isteği ya da karıncalanma şikayeti, toplumun büyük kısmında görülüyor.
Acer, birçok nörolojik ve psikiyatrik hastalıkta beynin yüzey alanı ve hacminin değiştiğini söyledi.
Yaşlılıkta en sık görülen nörolojilk hastalıklardan Parkinson hastalığı üzerinde ençok araştırma yapılan hastalıklardan biri. Bugün Parkinson Hastalığı Günü.
Türk Nöroloji Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı asistanlarına yönelik olarak hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet olayını kınadı.
Ağrı Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan 7 aylık hamile Nevroz Ünlü (37), bir hasta yakının saldırısına uğradı.
El titremesi; stres, kullanılan ilaçlar ya da bazı metabolik hastalıklar sonucu ortaya çıkabiliyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özeren, branşı olmasına rağmen teşhiste geç kaldığı “anevrizma” hastalığından hayatını kaybetti.
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, liderliğin doğuştan gelen bir özellik olduğunu belirterek,
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, çapkınlık hakkında yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarını değerlendirdi.
Sıklıkla duyarız yakınlarımızdan ‘Başım çok ağrıyor’, ‘Başım çatlıyor sanki ’,’Baş ağrısı beni delirtiyor’ cümlelerini.
Süpermarkete gittiniz, ama alışveriş listesini evde unuttuğunuzu fark ettiniz. Ya da kredi kartınızın şifresi bir türlü aklınıza gelmedi. İşte bu gibi durumlara düşmemek için bazı teknikler var.
El titremesinin bazı hastalıkların işareti olabileceğini belirten nöroloji uzmanları uyardı: Elleriniz titriyorsa vakit kaybetmeden doktora gidin.
Aşık olmanın bedende, özellikle de beyinde uyuşturucunun neden olduğuna benzer bir hasara yol açtığı ortaya çıktı.
Unutkanlık günlük yaşamda en fazla şikayet edilen, kaygı uyandıran durumlardan biri...
Migren, nörolojik, gastrointestinal ve otonom değişikliklerin çeşitli kombinasyonlarda eşlik ettiği ataklar şeklinde ortaya çıkan bir baş ağrısı bozukluğudur.
Dr. Mehmet Yavuz, tüm dünyada 20 milyon kişinin alzheimer nedeniyle kronik unutkanlık yaşadığını, Türkiye'de de 300 bin alzheimer hastası bulunduğunu belirtti.
Adana'da yaşlı bir kadın, göz muayenesine gittiği özel hastanede verilen ilaçlar yüzünden komaya girdi.
Nöroloji uzmanı Doç. Dr. Aslı Kurne, son zamanlarda merkezi sinir sistemini etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastaları için kök hücre tedavisiyle ilgili tartışmaların gündeme geldiğini belirtti.
Genelkurmay Başkanlığı, GATA'da yapıldığı iddia edilen bir deneyle ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.
Newsweek Dergisi bilimsel araştırmaları inceleyerek bu yöntemlerden hangilerinin gerçekten işe yaradığını derledi.
Reem Nöroloji Merkezi Kurucusu Dr. Mehmet Yavuz çay gibi sıcak tüketilen bazı besinlerin ömrü uzattığını ifade etti.