Nöroloji Haberleri

Huntington hastalığı nedir? Huntington hastalığı belirtileri ve tedavisi

Huntington hastalığı, zihinsel ve fiziksel sağlığı tehdit eden nadir ve yıkıcı bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalık, genetik bir faktörden kaynaklanır ve yaşam boyu süren bir mücadeleyi beraberinde getirir. Ancak, bu zorluğa karşı mücadelede umut vardır ve bilinçli bir yaklaşımla, Huntington hastalığına meydan okunabilir.

Haber

'Türkiye’de her 16 kişiden 1'inde nadir hastalık görülüyor' Uzman isimden dikkat çeken açıklama 'Sıklığı yüksek'

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Türkiye’de her 16 kişiden 1’inde nadir hastalık görüldüğünü söyledi.

Kadin

'Erkekler bu konuda biraz daha talihsiz' Hayati önem taşıyor! 'İlk 4,5 saat' diyerek açıkladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Akçay, inme ile ilgili merak edilen soruları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesinin hazırladığı ’Sağlık İçin’ programında cevapladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Akçay, inmede erkeklerin daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Haber

Nöroloji hastalıkları nelerdir? Nörolojik hastalık belirtileri nelerdir?

Nöroloji sinir sistemi ile ilgilenen ve karmaşıklığıyla bilinen bir tıp dalıdır. Beyin, omurilik ve sinirlerin işleyişini inceleyen bu alan insan vücudunun en karmaşık ve hayret verici sistemlerinden birine odaklanır. Nörolojik hastalıklar bu önemli sistemde ortaya çıkan bozuklukları kapsar ve geniş bir yelpazede semptomları içerir. Peki, nörolojik hastalıklar nedir ve kendilerini nasıl belli eder?

Haber

Nöroloji

Nöroloji Hakkındaki Haberler Mynet'te. Nöroloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sürekli başınız ağrıyorsa dikkat! Uzman isim uyardı, bu belirtiler varsa hemen doktora görünün

Kronikleşen baş ağrısı yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Uzmanlar, bu sorunla birlikte baş dönmesi, konuşma, işitme ve görme bozuklukları olduğu takdirde hemen doktora gidilmesi konusunda uyarıyor.

Haber

Nöroloji nedir, neye bakar? Nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

Nöroloji sinir sisteminin incelendiği ve tedavi edildiği tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Sinir sistemi, vücudun karmaşıklığı ve işleyişi açısından hayati bir rol oynar. Beyin, omurilik ve periferik sinirlerden oluşan bu sistem, duyuları algılamamıza, düşünme yetilerimizi kullanmamıza, kaslarımızı kontrol etmemize ve daha birçok temel işlevi gerçekleştirmemize olanak tanır. Peki, nöroloji hangi hastalıklara bakar?

Haber

Türk Nöroloji Derneği, inme konusunda halkı bilgilendirecek

Türk Nöroloji Derneği, İnme Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenleyeceği İnmesiz Hayat Mümkün başlıklı toplantı ile inme konusunda vatandaşları bilgilendirecek. Toplantıda inmenin tanı, tedavi ve korunma yöntemleri konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Ücretsiz katılımın sağlanacağı toplantıda inme ile ilgili sorular doğrudan uzmanlara yöneltilebilecek.

Haber

Ağzınıza bile sürmeyin! Beyin sağlığını bitiren yiyecekler

Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...

Haber

Konya'da nöroloji uzmanından 20 hastaya literatürlük müdahale

Konya Şehir Hastanesi'nde görevlendirilen nöroloji uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özdemir, açılmadığında kalıcı felce neden olan, beyinde ulaşılması zor ince damarlardaki tıkanıklıklara uyguladığı yöntemle hastaları sağlığına kavuşturuyor.

Yurthaber

İklim değişikliği beyin damar hastalıklarını da artırıyor

Dünya Nöroloji Federasyonu Çevresel Nöroloji Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Yapılan çalışmalar gösterdi ki; hava ve çevre kirliliği, iklim değişikliğiyle beraber inme, beyin damar tıkanıklığı oluşumuna kalp hastalıklarından daha fazla neden oluyor. Bu çok çarpıcı bir gerçek" - "Artık çevresel faktörler beyin damar hastalıkları risk sıralamasında ikinci sırayı aldı"

Yurthaber

Türk hekimlerden Arnavutluk'ta nöroloji eğitimi

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi'nde 4 ay süren eğitim programını başarıyla tamamlayan Arnavut hekim ve teknisyenler sertifikalarını aldı

Yurthaber

Alzheimer tedavisinde belirtiler önem taşıyor! Yeni araştırmalar umutlandırıyor

Alzheimer belirtileri arasında unutkanlığın yer alması gün içinde "Ah yine unuttum, Alzheimer mı oluyorum" cümlesini fazlaca aklınıza getirebilir. Ancak alzheimer belirtileri arasında unutkanlık yer alsa da alzheimerdan şüphelenmek için farklı belirtileri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki bu belirtiler neler? Alzheimer teşhisi nasıl konuluyor? İşte alzheimer ile ilgili bilinmesi gerekenler....

Haber

Alzheimer uyarısı korkuttu: 2050’de Türkiye 4’üncü sırada olacak

Koronavirüs pandemisinde yaşanan yalnızlıkla beraber daha riskli hale gelen Alzheimer hastalığı, Türkiye'de 400 bin ile 1 milyon arasında kişide gözleniyor. Tıpta kronik hastalıkların çözülmesi ve yaşanan hayat koşullarına bağlı olarak hızla artış gösteren alzheimer için korkutan bir uyarı geldi. Uzm. Dr. Cevdet Bilge'nin açıklamasına göre 2050 yılında Türkiye Alzheimer'ın en çok görüldüğü ülkeler arasında dördüncü sıraya yükselecek. Peki Alzheimer belirtileri nelerdir, önlemek için ne yapmalı?

Haber

Demans (bunama) hastalığı teşhisinde devrim niteliğinde buluş! Yapay zeka ile 1 günde tespit edilecek

Bunama olarak bilinen demans hastalığının belirtileri başlamadan önce yapılacak beyin taraması ile tespit edileceği duyuruldu. Uzman nörologların bile tespit etmekte zorlandığı benzerlikleri saptayabilen yapay zeka sayesinde gerçekleştirilebilen bunama (demans) teşhisi, bir sistemden yardım alınarak konuluyor.

Haber

Prof. Dr. Derya Uludüz kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Derya Uludüz çalışmaları neler?

Katıldığı televizyon programlarıyla dikkat çekmeye devam eden Prof. Dr. Derya Uludüz tıp dünyasının tanınmış isimleri arasında bulunmaktadır. Çocuk Nörolojisi alanında uzman bir isim olan Uludüz, baş ağrısı ve beyin damar hastalıkları alanlarında da uzmandır. Peki poliklinik görevlerine aktif şekilde devam eden Derya Uludüz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Prof. Dr. Derya Uludüz çalışmaları neler? İşte detaylar...

Haber

Uzm. Dr. Timur Yılmaz kimdir? Uzm. Dr. Timur Yılmaz kaç yaşında? Uzm. Dr. Timur Yılmaz nereli?

Uzm. Dr. Timur Yılmaz, bu sabah Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oldu. 1980 yılında Almanya’da doğan Uzm. Dr. Timur Yılmaz, daha sonra Türkiye’ye dönerek eğitimine Antalya’da devam etti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Yılmaz, uzmanlığını da yine aynı üniversitede nöroloji alanında yapttı.

Haber

Koronavirüs belirtileri nörolojik de olabilir! Bunları yaşıyorsanız...

Koronavirüs belirtileri arasında yalnızca solunum yolu etkileri bulunmadığını söyleyen uzmanlar, Covid-19'un nörolojik sistem üzerindeki belirtilerini anlattı. Yapılan araştırmalarda hastaların yaklaşık 3'te 1'inde nörolojik belirtilere rastlandığını söyleyen uzmanlar, santral sinir sistemi tutulumu, periferik sinir sistemi tutulumu ve iskelet kası hasarı gibi koronavirüs belirtilerine de sıklıkla rastlandıklarını söyledi.

Haber

İdrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?

İdrar kaçırma neden olur diye merak edenlere bu sorunun şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın öncüsü olabileceğini söyleyebiliriz. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen idrar kaçırma probleminin en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Sultan Şalk, idrar kaçırmaya iyi gelecek yöntemleri anlattı.

Haber

Hipoglisemi nedir? Hipoglisemi sebepleri nelerdir?

Günümüzde kişilerde daha sık rastlanır hale gelen hipoglisemi bir hastalık değil, bir başka rahatsızlığın göstergesidir. En belirgin sebebi ise diyabettir. Peki hipoglisemi nedir? Hipoglisemi sebepleri nelerdir? İşte detaylar...

Haber

Hypersomnia (hipersomnia) nedir?

Hipersomnia, kişinin gün içinde olması gerekenden fazla bir süre uyumasına ya da uyku halinde bulunmasına verilen bir isimdir. Nörolojik bir hastalık olarak bilinen bu durum yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürür.

Haber

Uzmanı açıkladı: Koronavirüs hastaların yüzde 30’unda sinir sistemine tutunmuştur

Koronavirüsün birçok virüste olduğu gibi sinir sistemini tuttuğuna ve uzun süre gizli kalabileceğine dikkat çeken Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaların yaklaşık yüzde 30’unda koronavirüsün sinir sistemine tutunduğunu, hatta bu oranın daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Haber

İşte kaliteli uykunun sırrı

‘Evde Kal’ sürecinde bireylerin uyku kalitesinin düştüğüne dikkat çekerek, sağlıklı ve kaliteli uykunun püf noktalarını anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Kadırhan, bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber

55. Ulusal Nöroloji Kongresi

Türk Nöroloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Neşe Çelebisoy: "Türkiye'de yüzde 16 genel sıklık içeren migrenin görülme sıklığı kadınlar için yüzde 25'lere kadar ulaşıyor"

Trend

Araç tutması yaşayan çocuk migren hastası adayı

Çocukluk çağı baş ağrıları çok zor teşhis ediliyor. Çünkü aileler özellikle 4 yaş altı çocuklarda belirtileri anlamıyor ya da önemsemiyor. Baş ağrısı sadece erişkinlik dönemi hastalığı değil. Ceninde bile baş ağrısı görülebiliyor.

Trend

Migreni olanlar dikkat: Parfüm kokusu ve lodos düşmanınız olabilir

Nörolojik bir hastalık olan migreni tetikleyenler arasında yiyecek içeceklerden, mevsimsel değişikliklere kadar pek çok etken yer alıyor. Hastalığın seyrinde günlük hava değişiklikleri bile etkili olabiliyor. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Nöroloji Uzmanı Dr. Nurettin Varolgüneş, migren hakkında bilgiler verdi…

Trend

Anevrizma, genç, yaşlı herkeste ortaya çıkabilir

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kuday: - "Anevrizma, beyindeki atardamarda ortaya çıkan balonlaşma olup sıklıkla da damarların çatallanma bölgelerinde görülüyor. Her yüz kişiden 5'inde ortaya çıkıyor" - "Anevrizma genç, yaşlı herkeste ortaya çıkabiliyor. Kanadığı zaman hasta hayatını kaybedebiliyor ya da kalıcı nörolojik hasarlar meydana gelebiliyor"

Haber

Ölümlerin yüzde 16,8'inin nedeni, nörolojik hastalıklar

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Nörolojik hastalıklar global ölçekte ölümlerin yüzde 16,8'inin nedenini oluşturmakta, her yıl dünyada 9,4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir" - "Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan hastalık grubudur"

Haber

Ölümlerin yüzde 16,8'inin nedeni, nörolojik hastalıklar

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk: - "Nörolojik hastalıklar global ölçekte ölümlerin yüzde 16,8'inin nedenini oluşturmakta, her yıl dünyada 9,4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir" - "Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini en fazla etkileyen ve ölüm nedeni olarak da ikinci sırada yer alan hastalık grubudur"

Yurthaber

Trigeminal Nevralji nedir? Trigeminal Nevralji belirtileri nelerdir? Trigeminal Nevralji ağrısı nasıl geçer?

Dünyanın en kötü ağrısı olarak nam salan ve nöroloji uzmanlarınca incelenen trigeminal nevralji nedir? Trigeminal Nevralji belirtileri nelerdir? Trigeminal Nevralji ağrısı nasıl geçer? Trigeminal Nevralji kulak ağrısı yapar mı? Trigeminal Nevralji ameliyatı nasıl yapılır?

Haber

Hayati uyarı! Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacı sakın kullanmayın

Doktorun yazmadığı uyku ilaçlarının kullanılmaması gerektiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, "Basit bir uyku hapının kalpte ritim bozukluğuna ve ani durmalara neden olduğunu biliyoruz. Doktorun yazmadığı, bitkisel kökenli, herkesin kullandığı, konu komşunun önerdiği ilaçlara itibar etmemek gerekir" dedi

Haber

Epilepside nöbet uyarısı

DEÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baklan: - "Epilepsi nöbetleri, tansiyon ve kardiyak hastalık belirtileriyle karıştırılabilir. Uyku laboratuvarımızda bunu inceliyoruz ve hastaların yüzde 20'sinin yanlış tanı aldığını görüyoruz" - "Epilepsi nöbetleri sıçrama, hoplama, kavga çıkarma gibi garip hareketlerle seyredebiliyor. O zaman da ruhsal hastalıklarla karıştırılabiliyor"

Haber

Beyniniz nasıl çalışır? Efsaneler ve gerçekler!

İnsanlığın var olduğu günden beri sırrının çözülemediği düşünülen beyinle ilgili efsaneler ve gerçekleri Hastane Derindere Nöroloji Bölümü Uzmanı Dr. Keriman Oğuz anlattı.

Haber

Alzheimer’den değil, geç kalmaktan kork!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Alzheimer hastalığını tüm yönleriyle ele aldığı kitabında erken teşhisin önemine dikkat çekiyor.

Haber

Türk bilim insanından yeni nörolojik hastalık keşfi!

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Özdemir, şimdiye kadar tanımlanmayan nörolojik bir rahatsızlığı ortaya çıkardı. Önde gelen bilim dergilerinden Medicine'da yayımlanan keşfe 'Çalışan El Sendromu' adı verildi. Özdemir, "Artık bu hastalık, tıp literatürüne girdi. Çünkü Science Citation Index'te (SCI) yer alan dergide yayımlandı. İki gün önce de Japonya'da yapılacak Dünya Nöroloji Kongresi'ne katılmak için başvuruda bulundum" dedi.

Haber

Kanser hastalığı ve nöroloji

Günümüzde kanser hastalığı, en sık görülen hastalıklar grubuna girmiştir.

Haber

Unutmak o kadar kötü olmayabilir

Belli bir hatırayı defalarca akla getirmenin, diğer benzer hatıraların silinmesine yol açabildiği bildirildi. Araştırma, beynimizin yapmamız gereken işten dikkatimizi uzaklaştırabilecek hatıraları sildiğine işaret ediyor.

Haber

Her 10 kişiden 9’unun baş ağrıyor

Dr. Derya Gölgeleyen, kişilerin yüzde 90'ının yaşamında en az bir kez baş ağrısı görüldüğünü belirterek bu rahatsızlıkta stresin rolünü değerlendirdi ve tedavi yollarını anlattı.

Haber

MS, gençleri vuruyor

Doç. Dr. Murat Terzi, MS'in (Multiple skleroz) gençler arasında en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olduğunu belirtti.

Haber

Uyku bozukluğu başarısızlık nedeni

NÖROLOJİ Uzmanı Dr. Petek Karagöz, uyku sorunu ve uykusuzluğun, günlük yaşamın yanı sıra iş yaşamındaki başarıyı da olumsuz etkilediğini bildirdi.

Haber

'Uyku süresinden çok kalitesi önemli'

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksu, uykunun süresinden çok kalitesinin önemli olduğunu söyledi.

Haber

Migren çocukları da etkiliyor

Migren ataklarının sadece yetişkinlerde olduğu düşünülür. Ancak küçük yaştaki çocukların bile baş ağrısından yakındıkları biliniyor.

Haber

Baş ağrınızın nedeni nörolojik olmayabilir

Toplumda sık rastlanan yakınmalardan biri olan baş ağrısının, nörolojik hastalıkların yanı sıra sistemik hastalıklara da eşlik edebilen bir belirti olduğu belirtildi.

Haber

İdrar kaçırma nörolojik olabilir

İdrar kaçırma şikayetiyle kendini gösteren bazı nörolojik mesane rahatsızlıklarının ilaç ve ameliyatla tam olarak tedavisi henüz mümkün değil

Haber

Bacağınızın karıncalanmasını önemseyin

Bacağını kıpırdatma isteği ya da karıncalanma şikayeti, toplumun büyük kısmında görülüyor.

Haber

Tıp dünyasını şaşırtan buluş

Acer, birçok nörolojik ve psikiyatrik hastalıkta beynin yüzey alanı ve hacminin değiştiğini söyledi.

Haber

Dünyayı titreten hastalık: Parkinson

Yaşlılıkta en sık görülen nörolojilk hastalıklardan Parkinson hastalığı üzerinde ençok araştırma yapılan hastalıklardan biri. Bugün Parkinson Hastalığı Günü.

Haber

Nöroloji Derneği hekime şiddet olayını kınadı

Türk Nöroloji Derneği, Dokuz Eylül Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı asistanlarına yönelik olarak hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet olayını kınadı.

Haber

Hamile doktorun karnına tekme attı iddiası

Ağrı Devlet Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapan 7 aylık hamile Nevroz Ünlü (37), bir hasta yakının saldırısına uğradı.

Haber

El titremesini 'hafife' almayın

El titremesi; stres, kullanılan ilaçlar ya da bazı metabolik hastalıklar sonucu ortaya çıkabiliyor.

Haber

Kendi teşhisinde geç kaldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özeren, branşı olmasına rağmen teşhiste geç kaldığı “anevrizma” hastalığından hayatını kaybetti.

Haber

Liderlik doğuştan gelen bir özellik

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, liderliğin doğuştan gelen bir özellik olduğunu belirterek,

Haber

‘Çapkınlık’ bir beyin hastalığı mı?

Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, çapkınlık hakkında yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarını değerlendirdi.

Haber

Başınız çatlamasın

Sıklıkla duyarız yakınlarımızdan ‘Başım çok ağrıyor’, ‘Başım çatlıyor sanki ’,’Baş ağrısı beni delirtiyor’ cümlelerini.

Haber

Şifrenizi 7 cüceler hatırlatacak

Süpermarkete gittiniz, ama alışveriş listesini evde unuttuğunuzu fark ettiniz. Ya da kredi kartınızın şifresi bir türlü aklınıza gelmedi. İşte bu gibi durumlara düşmemek için bazı teknikler var.

Haber

El titremesi neyin habercisi?

El titremesinin bazı hastalıkların işareti olabileceğini belirten nöroloji uzmanları uyardı: Elleriniz titriyorsa vakit kaybetmeden doktora gidin.

Haber

Aşkın beyindeki etkisi uyuşturucu gibi

Aşık olmanın bedende, özellikle de beyinde uyuşturucunun neden olduğuna benzer bir hasara yol açtığı ortaya çıktı.

Haber

Unutkanlık günlük yaşamı etkiliyor

Unutkanlık günlük yaşamda en fazla şikayet edilen, kaygı uyandıran durumlardan biri...

Haber

Migren en çok gençlerde görülüyor

Migren, nörolojik, gastrointestinal ve otonom değişikliklerin çeşitli kombinasyonlarda eşlik ettiği ataklar şeklinde ortaya çıkan bir baş ağrısı bozukluğudur.

Haber

Alzhaimer'a karşı çay-kahve

Dr. Mehmet Yavuz, tüm dünyada 20 milyon kişinin alzheimer nedeniyle kronik unutkanlık yaşadığını, Türkiye'de de 300 bin alzheimer hastası bulunduğunu belirtti.

Haber

Göz muayenesine gitti, komaya girdi

Adana'da yaşlı bir kadın, göz muayenesine gittiği özel hastanede verilen ilaçlar yüzünden komaya girdi.

Yurthaber

MS hastaları için kök hücre uyarısı

Nöroloji uzmanı Doç. Dr. Aslı Kurne, son zamanlarda merkezi sinir sistemini etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastaları için kök hücre tedavisiyle ilgili tartışmaların gündeme geldiğini belirtti.

Haber

Genelkurmay'dan 'sıçrayan er' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, GATA'da yapıldığı iddia edilen bir deneyle ilgili çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Haber

Daha iyi beyin için!

Newsweek Dergisi bilimsel araştırmaları inceleyerek bu yöntemlerden hangilerinin gerçekten işe yaradığını derledi.

Haber

Sıcak çay ömrü uzatıyor

Reem Nöroloji Merkezi Kurucusu Dr. Mehmet Yavuz çay gibi sıcak tüketilen bazı besinlerin ömrü uzattığını ifade etti.

Haber

Nöroloji nedir? Neyi tedavi eder?

Uzun zamandan bu yana doktorluk yapmaktayım.Bu zaman içinde birçok hastanın hangi branşa başvurması gerektiğini bilmediği hatta yanlış yönlenmeler sonucu beklenmeyen sonuçlar aldıklarına zaman zaman şahit oldum. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, Mynet okurları için yazdı.

Haber

Nöromonitörizasyon tekniği ile ölüm riski oranı yüzde 30 azalıyor

Nörolojik yoğun bakım servislerinde, hasta takiplerinin nöromonitörizasyon tekniği ile yapılması halinde ölüm riski yüzde 30 oranında azalıyor.

Haber

Yanlış beslenme kansızlık yapıyor

"Vücudun kan miktarındaki azalma" olarak tanımlanan anemi hastalığının (kansızlık), yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu ortaya çıktığı bildirildi.

Haber