Kore Yarımadasında tansiyon tavan yaptı. Kuzey ile Güney arasında gerilim artık kendini 'nükleer tehdide' bıraktı. Kuzey Kore'nin fiilen Rusya safında Ukrayna savaşına dahli Kuzey Kore ile Batı arasındaki zaten pamuk ipliğine bağlı ilişkileri adeta koparmak üzere. Son olarak Güney Kore cephesinden de Kuzey Kore'ye zehir zemberek bir açıklama geldi. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'yi ABD ile olan anlaşmalarına dayanarak 'nükleer silahla vurmakla' tehdit etti.
Kore Yarımadasında tansiyon tavan yaptı. Kuzey ile Güney arasında gerilim artık kendini 'nükleer tehdide' bıraktı. Kuzey Kore'nin fiilen Rusya safında Ukrayna savaşına dahli Kuzey Kore ile Batı arasındaki zaten pamuk ipliğine bağlı ilişkileri adeta koparmak üzere. Son olarak Güney Kore cephesinden de Kuzey Kore'ye zehir zemberek bir açıklama geldi. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'yi ABD ile olan anlaşmalarına dayanarak 'nükleer silahla vurmakla' tehdit etti.
Rusya'nın en stratejik silahlarından biri olarak kabul edilen 9M730 Burevestnik'in yeri bulundu! Nükleer güçle çalışan yeni seyir füzesi, Rusya lideri Vladimir Putin tarafından "yenilmez" olarak nitelendirilmişti. Uydu görüntülerini inceleyen ABD'li iki araştırmacı, füzenin Rusya'da konuşlandığı yeri tespit ettiklerini öne sürdü.
ABD'nin revize ettiği nükleer strateji planı Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore'yi teyakkuza geçirdi. Washington'a "nükleer tabanlı askeri blok" suçlamasında bulunan Kuzey Kore kendi nükleer kapasitesini artıracağını duyurdu. Açıklamada "her türlü nükleer tehdide karşı koyulacağı, her türlü güvenlik sorununun ortadan kaldırılacağı" vurgulandı.
Başkanlık yarışından çekildikten ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz Mart ayında onayladığı 'nükleer çatışmalarla' ilgili gizli bir belge ortaya çıktı. ABD basınında yer alan habere göre, Biden ABD ordusuna, Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara karşı hazırlanma emrini verdi.
Orta Doğu'daki son gelişmeler sonrası artık tüm dünya savaş beklentisiyle diken üstünde. Hamas ve Hizbullah'a yönelik üst düzey suikastlar, İran'dan intikam yemini, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırması derken Rusya'dan gelen açıklama korkuyu artırdı. Rus bakan yardımcısı Ryabkov, "Kıyamet saatine iki dakika kaldı" dedi. Bu açıklamayla birlikte nükleer savaş kaygısı en üst düzeye tırmandı.
Orta Doğu bir kez daha diken üstünde! Nükleer silah tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen İran'ın İsrail'e saldırısı gerilimi had safhaya taşıdı. 3. dünya savaşı endişeleri de tırmanırken iki ülkenin askeri güçleri karşılaştırıldığında ilginç bir tablo ortaya çıktı. Global Firepower'ın 2024 raporunda da iki ülkenin sıralamaları dikkat çekti. Peki İran ordusu ne kadar güçlü, İsrail'in ordusu kaçıncı sırada?
Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Belarus'a ilk parti nükleer silahları yerleştirdiğini duyurdu. Ve silah transferinin bu yaz sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Putin, Ukrayna savaşındaki durum ve F-16'lar hakkında da açıklamalarda bulundu.
Bilgisayar korsanlarının hacklediği Rus televizyonunda bir anda kırmızı alarm verilerek nükleer saldırının gerçekleştiği söylendi. Televizyondan halkın sığınaklara gitmesi, gaz maskesi takması ve radyasyon haplarını almaları konusunda uyarılar yapıldı.
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken dünyayı tedirgin eden bir açıklama geldi. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, 'Savaşı kaybedersek nükleer silah kullanırız" dedi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Batı'nın Ukrayna'ya Rusya'yı vurabilecek bir silah vermesi durumunda gerilimin daha da artacağı uyarısında bulundu.
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’ya yönelik nükleer saldırı tehdidi Ukraynalı yetkilileri harekete geçirdi. Kiev’deki yetkililer olası bir Rus nükleer saldırısından halkın en az hasarı alabilmesi için tahliye merkezlerine potasyum iyot hapları dağıtmaya başladığını duyurdu.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Rus ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için referandumlar bu sabah başladı. 27 Eylül'e kadar devam edecek referandumlarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonuçları destekleyeceklerini açıkladı.
Dünyanın savaşlar ve meydan okumalar nedeniyle diken üstünde geçirdiği 2022'de her an yeni bir çatışmanın patlak verme olasılığı kaygıları artırırken Kuzey Kore'den bu korkuyu pekiştirecek bir 'nükleer silah' açıklaması geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Güney Kore ziyareti üstüne gelmesiyle zamanlaması dikkat çeken açıklamada Kuzey Kore'nin nükleer silahtan vazgeçmeyeceğinin altı çizildi. Kuzey Kore ayrıca Guterres'e tepki göstererek çağrıda bulundu.
Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesinin gelecek aylarda müttefiki Belarus'a nükleer başlık taşıma kapasiteli kısa menzilli füze sistemleri yollayacağını söyledi.
Rus lider Vladimir Putin’in özel çantasını taşımakla görevli olan emekli Rus albay Vadim Zimin, Moskova’daki evinde vuruldu. Emekli albay hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu belirtildi.
Barış araştırmaları enstitüsü SIPRI yıllık raporunu yayınladı. SIPRI Rusya'nın Ukrayna savaşının da etkisiyle tüm dünyada nükleer silahlanmanın yeniden artacağı tahmininde bulundu.
Psişik güçleri olduğunu iddia eden ve kaşık bükmesiyle tanınan Uri Geller, Putin kehaneti ile olay yaratmayı başardı. Geller, nükleer silahlarını ateşlemeye kalkışırsa uzaylıların Vladimir Putin'i durduracağını iddia etti. Rus liderin savaş başlıklarını karıştırmak için ileri teknolojiyi kullanacaklarını düşündüğünü iddia etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bir Rus devlet televizyonunda yayınlanan röportajında Rusya-Ukrayna savaşında "nükleer çatışma" olasılığının mevcut olduğunu söyledi. Lavrov, NATO'yu Ukrayna'yı silahlandırdığı için Rusya'ya karşı vekalet savaşı yürütmekle suçladı.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümünü kutlamak için katıldığı törende ülkesinin nükleer programına hız vereceklerini açıkladı. Nükleer silahların caydırıcı bir unsur olduğunu ancak saldırı durumunda bunları kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.
Rus devlet televizyonu sunucusu Vladimir Solovyov, işkence görenlerin, insanların ve yıkılan evlerin ve kasabaların görüntülerini paylaşan Ukrayna’nın İngiliz kamuoyunu Moskova’ya karşı yönlendirmek istediğini iddia etti. Rus sunucu, İngiltere’nin Rusya’ya karşı nükleer silahlarını kullanmaya hazır olduğunu söyleyerek stüdyodaki herkesi şaşırttı.
Nükleer silahlara sahip ülkelerin cephaneliklerindeki nükleer başlık sayısının giderek arttığı belirlendi. Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Uluslararası Nükleer Silahları Kaldırma Girişiminin (ICAN) yayımladığı rapora göre,2022'nin başına kadar nükleer silah sahibi 9 ülkenin stoklarındaki nükleer silah başlığı sayısı 12 bin 705'e ulaştı. Mevcut kullanılabilir silah başlıkları toplamının, 1945'te Hiroşima'da kullanılan nükleer bombadan yaklaşık 138 bin tanesine eşdeğer olduğu belirtildi.
Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna kriziyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Rusya'nın nükleer gücünü kullanma tehdidi sonrası Avrupa harekete geçti. NATO Genel Sekreteri, böyle bir durumda istenmeyen sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Avrupalılar ise radyasyondan koruduğu için iyota yöneldi, raflar boş kaldı.
G7 liderleri Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Ardından G7 liderleri tarafından ortak bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Rusya, Ukrayna’ya saldırılarında kimyasal, biyolojik ve nükleer silah kullanmamaları konusunda uyarıldı.
Rusya'dan dün gelen "Putin'in nükleer silah kullanabileceği" açıklamasıyla tüm dünya tedirgin oldu. Putin'in bu seçeneğe başvurması durumunda yaşanacak felaketin boyutunu gözler önüne seren bir analiz endişeleri arttırdı. Putin'in elindeki nükleer felaket kozunun şifresi ise İskender-M. Öte yandan ABD'nin Rusya'ya vereceği olası karşılık ve korkunç düzeydeki can kaybı da değerlendirmeler arasında...
Son dakika haberi: Rusya'dan tüm dünyayı endişelendiren bir nükleer silah açıklaması geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in henüz Ukrayna'daki amaçlarına ulaşamadığını da belirtti. İşte o açıklama!
Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde çatışmalar sürerken bölgeye dair tedirgin edici haberler de gelmeye devam ediyor. Son olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna-Rusya savaşının "nükleer çatışma olasılığı" doğurduğu uyarısında bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...
Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları birçok kentte şiddetli şekilde devam ederken, bölgede bulunan nükleer tesisiler ise tüm dünyayı korkutuyor. Zaman zaman tesis çevrelerinde de çatışmaların yaşandığı bilinirken, ortaya korkutan iddialar atıldı. Rusya tarafından yapılan açıklamada, Amerika'nın Ukrayna’da 30 farklı biyolojik laboratuvarı bulunduğuna dikkat çekildi. Ukrayna ise Moskova’nın nükleer tesisleri vurarak felakete yol açabileceğini öne sürdü.
Rusya Ukrayna savaşında gelişmeler yaşanmaya devam ederken Putin son olarak Rus caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçirilmesini emretti. Savunma Bakanlığı'na nükleer güçlerin savaş durumuna geçmesi emri verilmesi sonrası ''Rusya nükleer silah mı kullanacak?" sorusu merak ediliyor. Peki nükleer savaş çıkar mı? Rusya nükleer silah mı kullanacak ve üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş riski var mı? İşte merak edilenler...
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 12. gününde bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna öldürdüğü Rus askerlerin görüntülerini servis ederken Rusya tarafından da korkunç bir iddia geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, radyoaktif saldırı iddiası ile Ukrayna tarafından suçlanacaklarını öne sürdü.
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimi hafta yaptığı nükleer silah açıklaması tüm dünyada şok etkisi yarattı. Putin'in açıklamasına tepkiler gelmeye devam ederken, akıllarda ise birçok soru bulunuyor. Peki Putin, nükleer silahları tek başına kullanabilir mi? İşte tüm soruların yanıtı...
Rusya’nın işgalinde sekizinci güne girilirken Putin’in Ukrayna işgalinde nükleer silahların kullanılması yönünde yaptığı açıklamalar sonrası Ukrayna’ya komşu ülkelerde de büyük bir panik yaşandı. Orta Avrupa’da bu açıklamaların ardından yaşanan panikle olası bir nükleer saldırıda koruyucu olabilen iyot takviyesi nedeniyle eczanelere akın etti.
Rusya ve Ukrayna savaşı ile birlikte nükleer silahlar gündeme gelmişti. Son olarak Rusya'nın nükleer silahlar ile tatbikat yapması dünya ülkelerini endişelendirmeye başladı. Rusya tarafından yapılmış olan bir açıklamada ise nükleer savaş imaları yer aldı. Peki Rusya nükleer silah mı kullanacak? Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak mı? İşte yapılan açıklama ve merak edilenler...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin nükleer güçlerinin "özel alarma" geçirildiğini duyurması dünyanın dört yanında kaygı yarattı. Uzmanlar şu anda yaklaşık 1500 savaş başlığının kullanılmaya hazır bir şekilde karadaki üslerde ya da denizaltılarda konuşlandırılmış olduğunu tahmin ediyor.
Rusya ile Ukrayna arasında yedinci gününe giren savaşta gerilim giderek tırmanırken Rusya'nın eylem ve söylemleri de sertleşiyor. Rusya tarafından yapılan bir açıklamada nükleer savaş iması barındıran tehdit tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda.
Tüm dünya, olası 3. Dünya Savaşı'nı veya yaşanabilecek bir nükleer savaşı konuşuyor. İnternette yer alan "Nuke map" isimli bir harita ise dünyanın herhangi bir yerine nükleer bomba atılması sonucu nasıl korkutucu bir yıkım olacağını gösteriyor. Haritaya bakılırsa, bir nükleer bomba atılması durumunda yaşanacakları tarif etmenin bir yolu yok.
"Karamsar olmak istemiyorum ama gördüğüm tablo çok umut verici değil. Askeri hareketlilik, bu gece ve yarın yaşanacaklar tablonun içi açıcı olmadığını gösteriyor" - "Türkiye'nin denge pozisyonunun kıymetini bilmeleri gerekir. Savaşı devam ettirirlerse bu onlar için büyük bir felaket olur. Ekonomik yaptırımlar geliyor. Muhtemelen aylar içinde Rus ekonomisi felç olacak" - "(Rusya'nın nükleer silah açıklaması) Putin açısından çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Bu güçten ziyade zafiyeti gösterir" - "Rusya'ya karşı bir yaptırım paketi uygulama planımız yok. Burada ulusal çıkarlarımız söz konusu"
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın tehditlerine rağmen, ittifakın nükleer silah alarm seviyesini değiştirmesine gerek duymadığını bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de dün ABD'nin nükleer alarm seviyesini değiştirmediğini bildirmişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla gerçekleştirdiği görüşme sonrası, Rus ordusunun caydırıcı güçlerinin 'özel savaş durumuna' geçirilmesi talimatını verdi. Bu da ordusunun envanterinde bulunan yaklaşık 6 bin nükleer silah başlığının masaya sürüldüğü anlamına geliyor. Putin'in nükleer silah kartını oynamasının ardından, uzman isim konunun ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak uyarıda bulundu. İşte tüm dünyayı endişelendiren o açıklamalar!
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş dün başlayan barış müzakereleri farklı bir boyuta taşındı. Rusya ve Ukrayna heyeti arasındaki görüşme henüz netlik kazanmadı bunun üzerine Rusya'nın Ukrayna'da vakum bombası kullandığı iddiası gündeme geldi. Bu iddia üzerine Termobarik bomba, olarak adlandırılan vakum bombası hakkında araştırmalar başladı. Vakum bombasının bir nükleer silah olup olmadığı ve vakum bombasının etkileri gündeme geldi.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte tekrar gündeme gelen nükleer bombalar hakkında korkutucu bir senaryo paylaşıldı. Bir YouTube kanalı, yayınladığı video ile "Dünyadaki tüm nükleer bombalar aynı anda patlatılsaydı ne olurdu?" sorusunun tüyler ürpertici sonuçlarını gösterdi.
Rusya'nın, Ukrayna savaşı nedeniyle Başkan Putin'in özel savaş durumuna geçirilmesi emrini verdiği nükleer silah envanterinde 6 bin 255 başlık bulunduğu tahmin ediliyor - Batı Bloku'nun elinde bulunan 6 bin 65 nükleer silahın 5 bin 550'sinin ABD, 290'ının Fransa, 225'inin de İngiltere'nin elinde olduğu belirtiliyor
Nükleer caydırıcı güç kavramı Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber yeniden gündeme geldi. Nükleer caydırıcı güç, soğuk savaş zamanlarından kalma bir kavramdır. Ancak nükleer caydırıcı güç kavramı Rusya-Ukrayna savaşı ile tekrardan hayata döndü. Rusya nükleer güç bakımından bilindiği gibi güçlü bir ülkedir. Son aylarda Rusya’nın nasıl caydırılacağı konusundaki tartışmalar sürüyordu. Bu kavram da böylelikle vatandaşların merakını kabarttı. İşte nükleer caydırıcı güç hakkında bilinmeyenler!
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ülkenin nükleer güçlerinin alarmda olması emrini verdi. Putin buna gerekçe olarak NATO güçlerinden gelen ‘saldırgan’ açıklamaları gösterdi. Amerika’dan bu açıklamaya tepki gecikmedi. Putin’in emri Rus nükleer silahlarının ateşlenmeye hazır hale getirilmesi anlamına geliyor.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ediyor. Tüm dünya şaşkın bir halde olup bitenleri izliyor. 3. Dünya savaşı korkuları hızla artarken milyonların kaygısı bu savaşın nükleer bir savaşa dönmesi yönünde. Çernobil'in Rus ordusu tarafından ele geçirilmesi de endişeleri arttırdı.
İran’ın nükleer programının kısıtlanması amaçlı, 2015 yılında imzalanan anlaşma, yeniden canlandırılmaya çalışılırken İran Dini Lideri Hamaney’den, ülkenin nükleer programına ilişkin bir açıklama geldi. Hamaney, ülkesinin nükleer silah değil nükleer enerji peşinde olduğunu söyledi
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin 29 Kasım'da yeniden başlayacağını belirtti.
İngiltere merkezli istihbarat sitesi Bellingcat, ABD’nin farklı Avrupa ülkelerinde gizli tuttuğu nükleer silah sistemlerinin ABD askerleri tarafından yanlışlıkla ifşa edildiğini ortaya çıkardı.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen olayın "terör eylemi" olduğunu duyurdu.
Rusya lideri Putin’in ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek ‘Poseidon’ isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı ortaya çıktı. Rus basınında çıkan haberlere göre Putin savunma bakanlığı tarafından, Şubat ayında başlayan ve bu yıl devam edecek testler hakkında anbean bilgilendiriliyor.
Rusya’nın Londra Büyükelçisi Andrei Kelin İngiliz basınına verdiği demeçte, İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stokunun üst sınırını 180’den 260’a çıkarması yönündeki planını “yasadışı” olarak nitelendirdi.
David Charles Hahn’ın hikayesi aşıldık hikayelerden oldukça farklı bir şekilde ilerledi. Çocukluğunda birçok kişi evlerinde deney yapmak için uğraşmıştır. 1976 yılında doğan David Charles, çocukluğundan beri kimyaya ve bilime bitip tükenmek bilmeyen bir ilgi duyuyordu. Bu ilgi yaşadığı mahalledeki bütün insanları etkisine altına alan bir icada neden oldu.
Kuzey Kore'nin nükleer silah yapımı için plütonyum üretiyor olabileceği iddia edildi.
İran lideri Ali Hamaney, nükleer programdan geri adım atmayacaklarını ve uranyumu da yüzde 60 zenginleştirecek kadar ileri gideceklerini belirtti.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede geçici uzlaşı sağlandığını, Ajansın bu ülkedeki temel doğrulama ve izleme faaliyetlerini 3 ay daha sınırsız sürdüreceğini söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail'in Dimona Nükleer Tesisi'ni genişlettiğini gösteren uydu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ABD ve Avrupalı liderleri Tel Aviv'in nükleer silah programına karşı sessiz kalmakla suçladı.
ABD'de bir nükleer silah fabrikasında çalışan bilim insanları, arıları patlayıcı koklayabilecek şekilde eğitmeyi başardı.
Erzurum'da Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) uzmanları öğrenci ve öğretmenlere "Nükleer ve Radyoaktif Saldırılar" konulu bir seminer düzenledi.
Olası bir savaş durumunda Türkiye'ye yönelik nükleer (NBC) ve kimyasal saldırı tehdidine karşı Başbakanlık'ta bir toplantı yapıldı.
Savaşlarda kullanılan ve insanların kitlesel olarak ölmesine neden olan ağır silahlarından biridir Nükleer silahlar. Yakın tarihimizde ABD'nin, Irak'a askeri müdahalesinde savaş sebebi olarak gösterdiği Irak'ın nükleer silah bulundurması ve bu silahları kullanma tehlikesiydi. Uzmanlar, nükleer silahların insanlar üzerinde çok ağır etkileri olduğunu belirtirken bu silahların kullanıldığı bölgelerde de çok geniş alanlarda etkili olduğunu belirtiyor.