Nuraniye Mezesi Haberleri

Nuraniye mezesi tarifi: Nuraniye mezesi nasıl yapılır?

Kökeni çok eskiye dayanan bir meze nuraniye mezesi. Günümüzde hala yapılan ve en çok Girit sofralarını süslediği bilinen bu tarifi siz de kendi sofranıza getirebilirsiniz. İşte hem içinizi ferahlatacak hem karnınız doyuracak hem de hoş sohbetlere eşlik edecek nuraniye mezesi tarifi:

Yemek 2024-08-15 18:20:36

MasterChef topik tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Orijinal topik mezesi tarifi

Topik tarifi, 6 Eylül Çarşamba günü MasterChef izleyicilerinin gündeminde yer aldı. MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan topik mezesi tarifini yapmalarını istedi. En lezzetli topik tarifini yapan isim dokunulmazlık mücadelesinde öne geçecek. Peki, topik mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal topik tarifi...

Yemek 2023-09-06 23:46:35

Masterchef snejanka tarifi: İçinizi ferahlatacak snejanka nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Snejanka tarifi ile ilgili aramalar mezenin Masterchef'te yapılmasıyla birlikte hız kazandı. Bulgaristan mutfağına ait olan ve turşu salatalık mezesi olarak da adlandırılan Snejanka, enfes tadının yanında yapması da bir o kadar keyifli yiyeceklerden biri. Davet sofralarınızın vazgeçilmezleri arasına girebilecek lezzette olan bu mezenin tarifini sizler için hazırladık. Peki, İçinizi ferahlatacak snejanka nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2023-08-31 20:09:13

Tadına doyulmaz MasterChef Nuraniye tarifi! Nuraniye mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef nuraniye mezesi tarifi kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Meze çeşitlerinin yapıldığı gecede en çok merak edilen tarif nuraniye mezesi oldu. Biz de tadına doyamayacağınız bu mezeyi sizler için hazırladık. Peki, Nuraniye mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 2023-08-10 22:28:15

MASTERCHEF PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ: Ege'nin meşhur mezesi patlıcan çığırtma nasıl yapılır? işte malzemeleri!

Patlıcan çığırtma tarifi Ege'nin meşhur mezeleri arasında yer alıyor. MasterChef programında Ege mezeleri konseptinde yer alan patlıcan çığırtma mezesinin tarifi duyanlarda merak uyandırıyor. Peki, patlıcan çığırtma mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Ege'nin meşhur patlıcan çığırtma mezesinin tarifi ve malzemeleri...

Yemek 10-08-23 17:28

MASTERCHEF ARAPSAÇI TARİFİ: Ege'nin meşhur mezesi arapsaçı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Arapsaçı mezesinin tarifi MasterChef'te yer almasıyla merak edildi. Ege'nin meşhur mezelerinin yapıldığı programda arapsaçı mezesinin tarifi de dikkat çekti. Peki, arapsaçı mezesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Ege'nin meşhur arapsaçı mezesinin yapımı haberimizde.

Yemek 10-08-23 17:15

Kaşık kaşık yediren babagannuş tarifi! Mis gibi köz kokan babagannuş nasıl yapılır?

Masada çeşitli meze tariflerini seviyorsanız babagannuş tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor. Babagannuş mezesi köz patlıcan kullanılarak yapılan enfes bir lezzet. Özenle hazırladığınız masanızı renklendirecek babagannuş nasıl yapılır merak ediliyorsanız bu babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 13-04-23 17:16

İftarda bol bol pide yedirten süzük tarifi! İftar sofralarının vazgeçilmezi süzük nasıl yapılır?

Ramazanda iftar masalarında çeşitli mezeler ve salatalar seviyorsanız süzük tarifi tam size göre! Süzük mezesi enfes kokusu ve lezzetiyle sıcacık pidelerle buluşarak karşı konulmaz bir tat sunuyor. İftar menülerinizin yıldızı olacak süzük nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 28-03-23 12:17

Gelinim Mutfakta Mutlu mütebbel tarifi! Sofranızı renklendirecek mutlu mütebbel mezesi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın başında Pazartesi günü Mutlu mütebbel tarifi yapılıyor. Sevilen mezeler arasında olan Mutlu mütebbel mezesi birbirine oldukça yakışan malzemeleri içeriyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Mutlu mütebbel nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte Mutlu mütebbel tarifi...

Yemek 27-02-23 13:19

MasterChef fava nasıl yapılır? Mezelerin en güzeli fava tarifi

MasterChef fava nasıl yapılır? sorusu 21 Eylül Çarşamba akşamı MasterChef izleyen seyirciler tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın ikinci takım oyununda şefler, yarışmacılardan 'Mezeler' konsepti odağında 11 çeşit meze yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan fava mezesi tarifi merak edildi. Peki, MasterChef fava nasıl yapılır? Fava tarifi yapılışı ve malzeme listesi...

Yemek 14-10-22 21:47

150 ülkenin sofrasında Türk mezesi var! 207 milyon dolar döviz getirdi

Humus, şakşuka, barbunya pilaki, patlıcan kızartma, fava, közlenmiş patlıcan ve biber grubunun yer aldığı ürün grubu 56 milyon dolarlık tutarla dünyanın en çok talep ettiği meze grubu olurken; zeytin, zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve kekik karışımından elde edilen tapenade sosunun da yer aldığı sos grubundan 44 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırıldı.

Haber 29-12-21 16:35

Kurutulmuş biber ve domatesin en güzel hâli: Antakya mutfağının kıpkırmızı mezesi bezirgani nasıl yapılır?

Meze kültürü, Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahip. Kahvaltılarda, akşam yemeklerinde, özel davetlerde sofraları süsleyen birbirinden lezzetli birçok meze tarifi bulunuyor. Biz de yeni bir meze denemek isteyenler için Antakya yöresine ait olan bezirgani tarifini paylaşmak istiyoruz. Üstelik bu lezzetli mezenin hazırlanışı da çok kolay!

Yemek 14-12-21 23:16

Acılı ezme yapmanın püf noktası nedir?

Bir meze düşünün et yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor, cipslerin yanında sos olarak bile tüketiliyor...Acı tadı, kendine has sosu ile acılı ezmeyi yemek masalarının en sevilen mezesi ilan edeceksiniz.

Yemek 23-08-21 16:15

Damaklarda şölen havası estiren mezelerin mezesi: Nefis mi nefis haydari tarifi!

Davet sofralarının olmazsa olmazı en bilineni ve en çok tüketileni olan haydariyi, bilmeyenler için en kolay yapılışıyla hazırladık. Evde bulunan malzemelerle doyumsuz bir şölen havası estiren bu meze, mezelerin mezesi olarak da tanımlanıyor.

Yemek 16-02-21 09:24

Başkan Kavuş, mezun olduğu Havzan Kur’an Kursu’nda

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hafızlık icazetini aldığı Havzan Nuraniye Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’ın da iştirak ettiği ziyarette Başkan Kavuş’u Kurs Müdürü Cevdet Akan ve Kur’an Kursu hocaları karşıladı.

Yurthaber 13-02-20 12:46

Pembe sultan meze tarifi

Pembe sultan mezesi tarifi, hem görüntüsü hem de lezzetiyle yılbaşı sofralarında harika bir detay olacak. Ara soğuklardan olan pembe sultan, yapılışıyla da sizleri zahmete sokmayacak. Pembe sultan mezesi tarifinin detayları geliyor, buyursunlar.

Yemek 17-12-19 14:21

Çakızdez yapımı: Merak edenler için çakızdez tarifi

Bir Kıbrıs mezesi ile karşınızdayız sevgili okur. Çakızdez ya da çakızdez, yeşil zeytinin başrolde olduğu oldukça pratik bir tariftir. Sofraların en lezzetli soğuk mezelerinden biri olan çakızdez yapımı son derece kolaydır. Denemek isteyenler için tarifini paylaşıyoruz, buyursunlar.

Yemek 11-12-19 17:29

Pastırmalı humus tarifi

Bir Orta Doğu mezesi olan humusun belki de nohudun en lezzetli halidir. Pratik oluşu sayesinde humus tarifini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Klasik humus tarifine pastırma ekledik ve lezzetini ikiye çıkardık. İşte karşınızda pastırmalı humus tarifi.

Yemek 18-11-19 17:08

105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) - "Suriye halkının hayatını ve geleceğini bölge ile ilgili büyük planların mezesi olarak kullanmaya kalkanların karşısına önce biz dikileceğiz" - "Terör örgütlerinden herhangi birini, isim bayrak veya üniforma değiştirerek yeniden karşımıza dikmeye kalkarlarsa biz bu oyuna gelmeyiz" - "(Suriye'de yeni anayasa süreci) Terör örgütleri veya rejimi kullanarak süreci sabote etmeye kalkacak herkesi dünya kamuoyuna ifşa edeceğiz" - "Bildiğimiz yolda ilerlemeye devam etmekten asla çekinmeyiz. Bu yolda ödeyeceğimiz bedelin büyüklüğünü de küçüklüğünü de asla hesap etmeyiz" - "Buradan tüm dünyayı, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları için PKK/YPG'nin en az DEAŞ kadar tehlikeli bir terör örgütü olduğunu görmeye, kabul etmeye ve tavır almaya davet ediyorum" - "Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin sağlanması ancak bu sürecin başarısıyla mümkündür. Aksi takdirde ne Şam yönetimini kimse muhattap alır ne de ülkedeki kaos sona erer"

Haber 24-10-19 17:53

Pancar turşulu yoğurtlu salata tarifi

Pancar turşulu yoğurtlu salata, sofraların en renkli mezesi! Hafif ve lezzetli aromasıyla özellikle et yemeklerinin yanına pek bir yakışıyor. İşte pancar turşulu yoğurt salatası tarifinin detayları.

Yemek 15-10-19 17:28

Bakan Soylu, PKK’nın sözde yöneticilerine ‘hayvan’ diye seslendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın sözde yöneticilerine sert sözlerle yüklenerek, "13-14 yaşında doğu ve güneydoğudaki kızlarımızı analarının kucağından alıp da dağa getirip o hayvan Murat Karayılan’a hayvan Cemil Bayık’a masa mezesi yapıp tecavüz ettiren, taciz ettirenlerin burnundan fitil fitil getirtmezsek Allah bize hesabını sorsun" dedi.Bakan Soylu, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında geldiği Denizli’nin Çivril ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Haber 21-03-19 15:54

Yılbaşında kilo almamak için tüyolar

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Uçan, yılbaşı yemeği olarak daha az kalorili ve sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılarak hazırlanmış, mezesi bol sofralar hazırlanmasını önerdi.Kahvaltının her daim en önemli öğün olduğunu hatırlatan Uçan, yılbaşı gününde de, akşam çok yemenin kaygısıyla kahvaltının atlanmaması gerektiğini ifade etti.

Yurthaber 29-12-18 12:00

Türk mezesi dünya sofralarını süslüyor

İzmir'de faaliyet gösteren bir firma yaprak sarma, humus ve çiğ köfte gibi Türk mezelerini Türklerin yoğun yaşadığı 14 ülkeye ihraç ediyor - Şirketin ortağı Murat Ödül: - "Yaklaşık 250 çeşit ürünümüz Almanya, ABD, Fransa ve İsveç'te yaygın olarak tüketiliyor"

Finans 16-12-18 11:26

Türk mezesi dünya sofralarını süslüyor

İzmir'de faaliyet gösteren bir firma yaprak sarma, humus ve çiğ köfte gibi Türk mezelerini Türklerin yoğun yaşadığı 14 ülkeye ihraç ediyor - Şirketin ortağı Murat Ödül: - "Yaklaşık 250 çeşit ürünümüz Almanya, ABD, Fransa ve İsveç'te yaygın olarak tüketiliyor"

Yurthaber 16-12-18 11:26

Amerikalının kahvaltılık mezesi, Torbalı’dan

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, kurutmalık domateslerin sergilere serilmesiyle ova, kırmızıya büründü.

Haber 18-07-18 11:36

Çıtır lavaşla: Pancarlı humus

Pancarlı humus tarifi ile dilerseniz mezesi bol sofralar oluşturun dilerseniz çıtır lavaşlarla atıştırmalık olarak afiyetle tüketin. Seçim sizin!

Yemek 19-02-18 16:46

Kaya koruğu nedir, faydaları neledir?

Son yıllarda alternatif tıpta kendine yer edinen birçok bitki var. Bunlardan biri de ekşimsi tadı ile sofralarda yer edinen kaya koruğu. Kaya koruğu mezesi, turşusu yapılan bir bitkidir. Lezzetinin yanı sıra kaya koruğundan doğal ilaç bile yapılmaktadır!

Yemek 01-01-18 23:43

Ertesi Güne Kalan Pilavdan Meze: Nuraniye

Akşamdan az kalan pilavınızın yenmeyeceğini düşünüyorsanız eğer, bir çok lezzetli tarifle birleştirebilirsiniz.

Yemek 10-12-15 18:49

Sultani Bezelye Meze

Fındıklı sultani bezelye mezesi..

Yemek 14-06-15 13:02

Konya’da Yaz Kur’an Kursları Açıldı

Konya Müftülüğü, Yaz Kur’an Kursları’nın açılışını merkez Meram ilçesindeki Havzan Nuraniye Kur’an Kursu’nda yaptı.‘Camiye Koşalım,...

Yurthaber 23-06-14 12:05

Konya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Konya'da 23 Ağustos'a kadar devam edecek yaz Kur'an kursları bugün başladı. Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Uluırmak Nuraniye Kur'an Kursu'nda düzenlediği basın

Yurthaber 24-06-13 14:01

Çanakkale'nin En Iyi Soğuk Mezesi Seçildi

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale'nin en iyi soğuk mezesi düzenlenen yarışmayla seçildi.

Yurthaber 24-06-12 11:40

Sultani Bezelye Meze

Fındıklı sultani bezelye mezesi..

Kadin 03-06-09 08:05