Ogrenci Ogretmen Destek Sistemi Haberleri

TOBB Başkanı'ndan ticari kredi kartları için çağrı! Taksit kısıtlarını kaldırabiliriz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ticaret-sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz." çağrısını yaptı.

Finans 2024-05-15 16:23:35

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soruları yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Egitim 2024-04-17 11:53:13

İtalya'da doğup büyüdü! Türkiye'de yaşamaya başlayan genç kızın sözleri gündem oldu... 'Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor'

İtalya'da doğum büyüdükten sonra bir süre hayatına Türkiye'de devam eden genç bir kızın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı gündem yarattı. Türkiye'ye taşındıktan sonra bir süre Türkiye'de eğitim gördüğünü ifade eden genç kız, "Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor. Keşke sınav sistemi değişse" dedi. Sosyal medya kullanıcılarından destek yorumları yağdı.

Trend 2024-02-15 09:46:14

MS hastalığı nedir, neden olur? MS belirtileri nelerdir?

MS ya da EMES sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MS, bağışıklık sistemi vücutta sinir liflerini koruyan miyelin tabakasına saldırdığında ortaya çıkar. Bu durum iletişim hatlarını zayıflatarak çeşitli semptomlara yol açabilir. MS genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. MS ile yaşayan bireyler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek gruplarından faydalanarak hastalıkla baş etmeyi öğrenebilirler.

Haber 2023-11-24 13:56:03

Sakarya, Güney Kore'nin Afet Erken Uyarı Sistemi Projesinden destek alacak

Akıllı Şehir Strateji Geliştirme çalışmaları yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore'nin, "Yüksek Hassasiyetli Sensörlerle Afet Erken Uyarı Sistemi: Akıllı Şehir Çözüm Projesi"nden destek almaya hak kazandı.

Yurthaber 28-08-23 15:24

NASA'dan Ay'a gidecek astronotlar için özel araçlar: Astrovanlar

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a gidecek Artemis astronotlarını uzay araçlarına taşıyacak ve ajansın tarihine de saygı duruşunda bulunacak özel araçları tanıttı. NASA'dan yapılan açıklamada, "çevre dostu" araçların, gelişmiş Orion mürettebat yaşam sistemi uzay giysileri içindeki dört astronotun yanı sıra bir uzay giysisi teknisyeni de dahil olmak üzere destek personelini taşıyacak şekilde tasarlandığı ifade edildi.

Haber 17-07-23 10:13

Arsa sorgulama 2023: e-Devlet arsa sorgulama nasıl yapılır?

Birçok resmi işlem gibi tapu işlemleri, başvuruları ya da sorgulamaları da e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Arsa sorgulamak için direkt olarak ve şahsen başvuru yaparak Türkiye Cumhuriyeti Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden destek alınabilir. Bunu dışında internet üzerinden e-Devlet sistemi aracılığı ile de bilgi alabilmek mümkün olur.

Haber 11-07-23 12:51

Hem saçlarınız hem cildiniz için en iyi argan yağı çeşitleri ve argan yağı faydaları

Doğa, her zaman en etkili çözümlerin merkezi. Doğanın insanlara armağanı olan argan yağı, bakım rutinlerinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Saç ve cilt bakımında sıklıkla tercih edilen argan yağı, doğanın egzotik unsurları arasında. Argan yağı, cilt, saç ve tırnak sağlığına destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda kalp sağlığı, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi gibi diğer birçok alan da faydaları ile biliniyor. İşte argan yağı çeşitleri ve faydaları hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadin 21-03-23 12:31

BES’te dev değişiklik! Asgari ücret zammı sonrası hesaplar yeniden yapıldı: 30 bin lira fazla kazandıracak…

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,6’lük zam sonrası birçok destek ve ödemelerde aynı oranda artış yaşandı. Bunlardan biri de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) oldu. Asgari ücret zammı ile dev bir değişikliğe gidildi. Gönüllü Bes’te aylık teşvik rakamı 3002 TL’ye yükselirken, otomatik BES ile birlikte ikiye katlanacak. Bu da BES yatırımcılarına tam 30 bin liralık ek teşvik getirecek. Toplam teşvik rakamı ise 72 bin liraya yükselecek.

Finans 28-12-22 12:00

E-devletten 2 dakikada yapılabiliyor! Son uyarı geldi, başvurmayan destekten yararlanamayacak

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek başvuruları 31 Aralık 2022'de sona erecek . 1 Ekim 2022’den bu yana e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS başvuruları 2 dakikada yapılabilir duruma geldi. Çiftçilere mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyarı geldi.

Finans 26-12-22 09:16

e-Devlet'ten yapılabiliyor! Başvurular 31 Aralık'ta sona eriyor, kaçıran destek alamayacak

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber... Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin 1 Ekim’den itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurmuştu. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek başvuruları 31 Aralık 2022'de sona erecek . Çiftçilere mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyarı geldi.

Finans 19-12-22 11:10

ABD'nin 'Ukrayna' hamlesi dünyanın gündemine bomba gibi düştü! Rusya ilk açıklamasında gözdağı verdi: Kesinlikle!

Dünyanın takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Ukrayna lideri Zelenskiy Batılı ülkelere sıklıkla destek çağrısı yapıyor. ABD'nin Rusya'ya karşı Ukrayna'ya destek amacıyla Patriot hava savunma sistemi göndereceğine ilişkin haberlerin ardından Rusya'dan jet yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Patriot hava savunma sisteminin Ukrayna'ya tedarik edilmesi durumunda "Meşru hedefimiz olur" diyerek gözdağı verdi. Peskov ayrıca Çernigiv ve Odessa bölgelerinin akıbetiyle ilgili de konuştu.

Haber 14-12-22 16:41

Almanya'dan Polonya'ya Eurofighter ve Patriot'lu destek!

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna sınırındaki bir köyüne düşen füzeler sonrası Polonya'dan hamle geldi. Almanya'nın Polonya'ya Patriot füze savunma sistemi ve Eurofighter savaş uçakları göndereceği duyuruldu. İşte haberin detayları...

Haber 21-11-22 22:31

Bakan Özer duyurdu! ÖDS dijital platformunu YKS'ye hazırlanan mezunlar için de erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) dijital platformunun Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan lise mezunlarının erişimine açıldığını bildirdi.

Egitim 10-11-22 13:51

e-Devlet'e yapay zeka desteği geliyor

Kayıtlı kullanıcı sayısının gelecek yıl 70 milyon kişiye çıkması beklenen e-Devlet Kapısı'nda Yapay Zeka Temelli Çevrim İçi Destek Sistemi hayata geçirilecek - e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan bütünleşik hizmet sayısının 2023'te 120'ye, sunulan hizmet sayısının 7 bin 400'e çıkarılması planlanıyor

Haber 27-10-22 14:45

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi nedir, nereden giriş yapılır? Öğrenci Öğretmen Ödev Destek Sistemi canlı yayında tanıtılıyor

Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) tanıtım törenine katıldı. Canlı yayında Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi tanıtılıyor. Peki, Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi nedir, nereden giriş yapılır?

Haber 13-10-22 11:14

vcruntime140 dll hatası nasıl çözülür? Vcruntime140 dll hatası nedir, neden olur?

Windows işletim sisteminin klasörleri içinde yer alan ve türlü programların veya oyunların Windows işletim sistemi ile uyum sağlayabilmesi konusunda sisteme destek olan bir kod kaynak kitaplığı vardır. Bu kitaplık vcruntime140 dll adı ile anılır. Ancak türlü sebepler nedeniyle hata verebilir veya bozulabilir. Hatayı çözmek için bazı adımları uygulamak yeterli olacaktır. Vcruntime140 dll hatası neden olur, çözümü nedir?

Haber 12-10-22 09:38

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden üniversite tercihi yapacak gençlere destek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, "Senin Rehberin" sloganı ile hayata geçirdiği Danışman Bilgi Sistemi ile YKS sonuçlarına göre tercih yapacak gençleri kariyer yolculuklarında desteklemeye devam ediyor

Yurthaber 27-07-22 15:47

Yer: Adana! KADES butonuna bastı, eşini yaralamaktan gözaltına alındı

Adana'da meydana gelen olayda 25 yaşındaki Sözdar B., iddiaya göre tartıştığı eşi 29 yaşındaki Ali İhsan B.'den şiddet gördü. Kadın Destek Sistemi butonuna basarak yardım isteyen kadın ekipler gelene kadar mutfaktan aldığı bıçakla eşi Ali İhsan B.’yi kolundan, dizinden ve karnından yaraladı. Sözdar B. gözaltına, eşi ise hastaneye kaldırıldı.

Haber 06-07-22 16:54

WhatsApp desteğini çekiyor! Bu telefonlarda WhatsApp kullanılamayacak: İşte verilen tarih!

Bir ekran görüntüsüne göre WhatsApp, iki işletim sistemi için destek vermeyi bırakıyor. Bu durumda 24 Ekim 2022'den itibaren bazı iPhone'larda WhatsApp kullanılamayacak. Bazı cihazların ise WhatsApp kullanmaya devam edebilmek için güncellenmesi gerekecek. Peki WhatsApp hangi telefonlarda kullanılmayacak? İşte o telefon modelleri!

Haber 22-05-22 17:01

AFAD gönüllüleri zorlu eğitimlerden geçerek göreve hazırlanıyor

Bolu'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının "Gönüllülük Sistemi"ne katılanlar, eğitimlerini tamamladıktan sonra afet ve acil durumlarda sahada arama kurtarma ekiplerine destek oluyor - Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş: - "Bolu'da geçen sene 3 bin 500'ün üzerinde vatandaşımızı AFAD gönüllüsü yaptık. Tamamlayıcı eğitimlerimizi alan 359 vatandaşımızdan 93'ü Destek AFAD Gönüllüsü oldu"

Haber 16-04-22 13:24

MÜSİAD, 12 bin yetime hami oluyor

MÜSİAD üyeleri, yetimlerin ihtiyaçlarına destek için oluşturulan Yetim Sponsorluk Sistemi üzerinden 12 bin çocuğa hami olma kararı aldı

Yurthaber 15-04-22 10:20

Turşuyu böyle yerseniz olacaklara inanamazsınız! Kansere karşı koruyor, kabızlığı önlüyor...

Lahana, karnabahar, kornişon, pancar ve daha niceleri… Lezzetli olmasının yanı sıra önemli bir sağlık kaynağı olan turşu, tüm mevsim, sofralarımızda sıkça yer alıyor. Turşunun en dikkat çeken faydası ise bağırsak sağlığına destek olması. İçeriğinde yer alan ve yararlı bakteriler olan probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor ki bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor.

Haber 04-03-22 10:38

Salgınlara karşı uyarı verecek karar destek sistemi üretildi

Sistemin, virüs, mikrop, bakteri gibi çeşitli patojen biyolojik ajanların sebep olabileceği salgınlara karşı erken uyarı vererek, sürecin yönetilmesi için gerekli verileri sağlaması amaçlanıyor - Sistemin yazılımını geliştiren bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencisi Furkan Ciylan: - "Koronavirüs bizim yakın dönemde karşılaştığımız ilk salgın olabilir ancak son olmayacağı konusunda çok büyük belirtiler var. Bu sebeple bir dahaki sefere hazırlıksız yakalanmamak amacıyla bu şekilde bir yazılım geliştirdik"

Yurthaber 20-01-22 11:16

Yeni altın sistemi nasıl olacak? Bakan Nebati tek tek anlattı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sisteminin açıklanmasının ardından bu hafta açıklanan kararla, altın hesabını Türk Lirası mevduat hesaplarına çevirenlere Merkez Bankasının destek verileceği duyuruldu. Altın hesabından TL hesabına geçiş yapacak olan vatandaşların ne kazanacağı merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, altınla tasarruf yapan vatandaşlara yönelik gelecek olan yeni modelin detaylarını anlattı. İşte altınla ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Finans 31-12-21 14:14

Son dakika: Altın hesaplarını TL'ye çevirmenin altın yatırımcısına faydası ne olacak?

Geçen haftalarda dolar/TL'deki yükselişten destek bulan gram altın bin lirayı aşmıştı. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ile dolar/TL kurunda sert düşüş yaşanırken altın fiyatları da 600 seviyesine kadar geri çekildi. Bugün açıklanan kararla, altın hesabını Türk Lirası mevduat hesaplarına çevirenlere Merkez Bankası destek verecek. Peki, altın hesabını TL'ye çevirmenin yatırımcıya faydası ne olacak? İşte altınla ilgili yeni düzenlemenin detayları...

Finans 29-12-21 11:48

CHP kurdan kâr edenleri gündemde tutacak, zarar görenlere hukuki destek verecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi" kararını açıkladığı 20 Aralık gecesi, dövizini yüksekten bozduranlarla ilgili Meclis ve yargı denetim yollarına başvurmaya hazırlanıyor. CHP, dövizdeki düşüş nedeniyle zarar eden yurttaşlara da "hukuki destek" verme kararı aldı.

Haber 28-12-21 13:30

Dövize endeksli mevduat sistemi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı TL destek paketinde neler var?

Son zamanlarda rekor tazeleyen ve geçtiğimiz gün 18,40 TL'ye kadar çıkan dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövize endeksli mevduat sistemini açıklaması üzerine değer kaybetti. Doların 12,62 TL'ye kadar düşmesinin ardından dövize endeksli mevduat sisteminin ne anlama geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

Finans 21-12-21 10:35

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi başladı

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Türkiye teknolojiye dayalı, yerli üretim odaklı yeni bir ekonomik modeli hayata geçirme iradesini ortaya koydu. Bu modelin özelliği hem büyümede hem de ekonominin gelişim ve dönüşümünde sürdürülebilir bir yapı olmasıdır" - Zirvede TÜBİTAK SAGE ile DASAL Havacılık Teknolojileri arasında DASAL havacılık platformlarına TOGAN Silah Sistemi entegrasyonuna ilişkin iş birliği protokolünü imzalandı

Yurthaber 07-12-21 12:57

İsviçre’de Covid Önlemlerine Destek

İsviçre’de halk Pazar günü yalnızca aşı olmuş, iyileşmiş veya test sonucu negatif kişilerin halka açık etkinliklere ve toplantılara katılabileceği özel Covid-19 sertifikalarını içeren sistemi getiren yasaya açık destek verdi

Haber 28-11-21 22:48

Kuraklık desteği ödemeleri ne zaman? Kuralık desteğinden kimler yararlanacak?

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde resmi olarak kaydı bulunan çiftçilere kuraklık desteği sağlanacak ve bu destek verim kaybına göre dekar başına 30 liradan 100 liraya kadar çıkacak. Kuraklık desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Haber 25-11-21 14:38

Şiddeti önlemek isteyen öğrenci giyilebilir darbe sensörü geliştirdi

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi 7. sınıf öğrencisi Burak Evren Cavaç'ın giyilebilir şekilde prototipini ürettiği sensör, darbeyi algıladığı anda daha önce mobil uygulamaya yüklenen telefon numaralarını arıyor - 12 yaşındaki Cavaç: - "Hedef kitlemiz kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hatta hayvanlar çünkü günümüzde hayvanlar bile şiddet görebiliyor" - Öğretmen Seray Altunöz: - "Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması üzerinden emniyet güçleriyle yerel ve güncel izinler alındıktan sonra birleştirilerek harika ürün ortaya koyacağımızı düşünüyoruz"

Yurthaber 16-11-21 11:28

ABD'den Tesla adımı! 22 Ekim'e kadar süre verdiler

ABD'de güvenlik soruşturması altında olan Tesla, 22 Ekim 2021′e kadar "Autopilot" olarak isimlendirilen sürüş destek sistemi sistemi hakkında ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) kapsamlı veriler sağlamak zorunda. Otopilot sisteminin 17 kişinin yaralanmasına ve bir kişinin de hayatını kaybetmesine neden olduğu söyleniyor.

Haber 03-09-21 10:57

Haluk Levent Bodrum'dan paylaştı: Sistemsiz yardım, sistemi çökertiyor

AHBAP Derneği'nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent, yangınların sürdüğü Bodrum'da çalışmalara destek oluyor. AHBAP üyelerinin bölgedeki çalışmalarını da paylaşan Haluk Levent, yangınların devam ettiği Çökertme, Bozalan, Mazı, Ören, Gökbel bölgelerinin zorda olduğunu söyledi. Takipçilerini yardımlar konusunda da uyaran Levent, "Kamyonlara yiyecek içecek koyup yangın bölgelerine getirenler var. İyi duygularla geliyorlar ama olmuyor. Sistemsiz yardım, sistemi çökertiyor" dedi.

Magazin 01-08-21 23:30

Bitcoin'in yükselmesine destek olmuşlardı! Çin kripto paraları neden yasaklıyor?

Uzmanlar, Çin’de, ekonomik ve mali istikrara yönelik bir tehdidin aynı zamanda siyasi sistemi de baltalayabileceğini bu yüzden de Çin hükümetinin kripto paralar konusunda hassas davrandığını belirtiyor

Finans 07-07-21 13:15

Tesla'dan tartışmalı karar! Sürücüler mutlu olmayacak

Tesla, şirketin gelişmiş sürücü destek sistemi otopilot kullanılırken insanların yola dikkat etmelerini sağlamak için Model 3 ve Model Y'deki dikiz aynasının üzerindeki kamerayı kullanmaya başlıyor. Bu karar, gizlilik açısından sürücüleri mutlu etmeyebilir.

Haber 28-05-21 13:57

Amatör telsizciler acil durumlarda kesintisiz haberleşmeye katkı sağlıyor

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Turalıoğlu: - "Normal zamanda telsizi, sohbet, elektronik bilgi paylaşımı, tanıtım için acil durumlarda da bölgemizin haberleşmede ihtiyaç duyduğu yerlere destek olarak gitmek için kullanıyoruz" - "Telsiz haberleşmesi, her zaman hızlı bas konuş sistemi olduğu için çökmeyecek en güvenilir sistemlerin başında gelir. Acil durumlarda telsizlerle iletişimi, alternatif haberleşmede mutlaka olmazsa olmazlardan birisi olarak düşünüyoruz ve bu alanda üye yetiştirip hizmet vermeye çalışıyoruz"

Yurthaber 17-04-21 11:35

Ebru Akel'le Kadın İsterse'de KADES uygulaması canlı yayında test edildi! Stüdyoya polisler geldi

Show TV ekranlarında yayınlanan Ebru Akel'le Kadın İsterse programında KADES'in (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) nasıl çalıştığını göstermek için canlı yayında tatbikat yapıldı. Programda cep telefonu uygulaması KADES'le ihbarda bulunduktan sonra stüdyoya polis ekipleri geldi.

Magazin 16-04-21 02:16

30 bayan KADES uygulaması hakkında bilgi verildi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 30 bayana Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi.Bilecik’te bayanların yoğunlukta çalıştığı bir fabrikada 30 bayana ekipler 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 06-04-21 10:35

E-Devlet 1000 TL pandemi yardım başvuru sonuçları | Sosyal destek başvurusu nasıl yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sürecinde vatandaşa destek olmak amacı ile 1000 TL'lik sosyal yardım desteğinde bulunuyor. Başvuru sonuçlarında yardım desteği almaya hak kazananlar ise sonuçlarını E-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. İşte, pandemi desteği başvuru ve sonuç sorgulama ekranı...

Finans 03-04-21 21:10

Niksar OSB’ye arıtma tesisi ile GES kuruluyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesine 2.5 Milyon TL maliyetli arıtma tesisi ile güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kuruluyor.Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Proje kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretmeyi planladıklarını belirterek; “Niksar Organize Sanayi Bölgemiz için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı 2020 yılı teklif çağrısı kapsamında Belediyemiz öncülüğünde ve Tokat İl Özel İdaresi teknik destekleriyle hazırlanan “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilenebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi Kurulması” projesi kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.

Yurthaber 03-04-21 13:01

Sindirim sistemi için arı ekmeği önerisi

Petek gözlerinde depolanan polen arıların enzimleri sayesinde zamanla fermente olarak elde edilen arı ekmeğinin bağışıklık ve sindirim sistemi açısından önemine dikkat çeken uzmanlar antibiyotiklere dirençli bakterilerin geliştiği vakalarda da etkin ve doğal bir destek olarak kullanımını tavsiye ediyor.

Yurthaber 31-03-21 12:08

70 bayan KADES uygulaması hakkında bilgi verildi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 70 bayan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması hakkında bilgi verildi.Bilecik’te bayanların yoğunlukta çalıştığı bir fabrikada ekipler 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgi verildi.

Yurthaber 25-03-21 11:12

165 bayanın cep telefonuna KADES uygulaması yüklendi

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir fabrikada çalışan kadınların cep telefonlarına Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması yükledi.Bilecik kent merkezinde faaliyet gösteren bayanların ağırlıkta çalıştığı fabrikada ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun hakkında bilgi verdi.

Haber 17-03-21 11:57

Selçuklu Belediyesi, MEVKA ile akıllı atık sözleşmesi imzaladı

Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, akıllı atık toplama sistemi için Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile proje destek sözleşmesi imzaladı.Katı atık toplama çalışmalarında tasarrufu ön planda tutan Selçuklu Belediyesi, akıllı atık toplama sistemi ile sağladığı tasarrufu artırmayı hedefliyor.

Yurthaber 16-03-21 10:52

Tercan Canlı Hayvan Pazarı projesi hayata geçiyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan “Tercan Canlı Hayvan Pazarı” projesinin protokolü, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Tercan Belediye Başkanı Lokman Gültekin arasında imzalandı.Tercan Belediyesi tarafından yürütülecek olan proje kapsamında; Tercan ilçesinde hayvan hareketinin kayıt altına alınması, kontrolsüz satışların önlenmesi amacıyla, hayvancılık alanında faaliyet gösteren veteriner hekim, muhtar, çiftçi, ilgili kurum ve işletmecilerin "Hayvan Hareketi Kontrolü", "Salon Satış Sistemi", "Gıda Güvenliği ve İyi Hijyen Uygulamaları" konusunda eğitilmesi ve bilinç düzeylerinin arttırılmasına katkı sağlanması hedeflenmekte.Toplam bütçesi 933 bin TL olan projenin, ilçe ekonomisine ve bölgede hayvancılığın gelişimine katkı sunması planlanmakta.

Yurthaber 16-03-21 08:45

Kars’ta BAL Ligi heyecanı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi karşılaşmalarının Nisan ayında oynanacağı kararının alınmasının ardından Karslıları BAL Ligi heyecanı sardı.TFF tarafından 17-18 Nisan 2021 tarihlerinde başlatılması kararının alınmasının ardından gözler Kars’ı temsil edecek 2 takıma çevrildi.2020-2021 sezonunda Kars’ı temsil edecek olan Kars 36 Spor ile Kağızman Gençler Birliği Spor yönetimleri teknik heyet ve sporcu transferlerini tamamlamak için harekete geçti.BAL Ligi öncesinde hazırlıklarını hızlandıran her iki takım yetkililerden destek beklerken, TFF ise BAL Ligi ile ilgili alınan kararı resmi internet sayfasından duyurusunu yaptı.TFF’nin resmi internet sitesinden yer alan BAL Ligi açıklaması şöyle: “Covid-19 salgını nedeniyle amatör futbol sahalarının antrenman ve müsabakalara kapatılması ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle amatör futbol müsabakalarının oynatılması ile ilgili bir takvim oluşturulamamıştı.Gelinen süreçte Türkiye Futbol Federasyonu, futbol sezon takviminin daralmasını da dikkate alarak 2020-2021 sezonunda yerel amatör futbol liglerinin oynatılmamasına, bununla birlikte şartların uygun olması, ilgili kurum ve kuruluşların onay vermesi halinde sadece Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının oynatılmasına karar verdi.Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak aynı il veya birbirine yakın il takımlarının aynı gruplarda yer alması esasına dayalı belirlenecek gruplandırma sistemi ile grup müsabakaları ve bölge birinciliği müsabakaları yaklaşık 15 haftalık bir sürede tamamlanacak.2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan oluşacak olup, gruplarda yer alacak takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karşılaşmalar oynanacak.

Yurthaber 10-03-21 11:34

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin tanıtım programında konuştu: (1)

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi'nin gerçekleşmesi için ihtiyacımız olan şey, topyekun bir sahiplenme. Hedefimiz, tüm sektörle, sanayimiz, üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, yerel yönetimlerimiz, bilim insanlarımız ve geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte ülkemizi dünyanın teknoloji ve üretim merkezi haline getirmek. Bir kişinin ya da bir kurumun bile bu işin dışında kalması, bu hedefe sırtını dönmesi, hedefe ulaşmamıza darbe vurur" - "(Sanayi İşbirliği Programı) Adalet Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde elektronik izleme sistemi ve ekipmanlarını artık yerli imkanlarla üretiyoruz. Bu elektronik kelepçeler kadına karşı şiddetle mücadelede aktif olarak kullanılıyor. Toplam bedeli yaklaşık 3 milyar avro olan Sanayi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek diğer kamu ihalelerinin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor" - "Bu projeyle Türkiye'de ilk defa bir belediye, Sanayi İşbirliği Projesi'ne dahil oldu. Bunun tüm belediyelerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm belediyelerimize buradan seslenmek istiyorum; gelin, bu tür ihalelerinizi Sanayi İşbirliği Projesi'ne dahil edin, yerli sanayimizin gelişmesine, ölçek oluşturarak sanayimizin kabiliyetlerinin artmasına destek olun"

Yurthaber 09-03-21 13:14

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin tanıtım programında konuştu: (1)

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ile oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi'nin gerçekleşmesi için ihtiyacımız olan şey, topyekun bir sahiplenme. Hedefimiz, tüm sektörle, sanayimiz, üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, yerel yönetimlerimiz, bilim insanlarımız ve geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte ülkemizi dünyanın teknoloji ve üretim merkezi haline getirmek. Bir kişinin ya da bir kurumun bile bu işin dışında kalması, bu hedefe sırtını dönmesi, hedefe ulaşmamıza darbe vurur" - "(Sanayi İşbirliği Programı) Adalet Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde elektronik izleme sistemi ve ekipmanlarını artık yerli imkanlarla üretiyoruz. Bu elektronik kelepçeler kadına karşı şiddetle mücadelede aktif olarak kullanılıyor. Toplam bedeli yaklaşık 3 milyar avro olan Sanayi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek diğer kamu ihalelerinin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor" - "Bu projeyle Türkiye'de ilk defa bir belediye, Sanayi İşbirliği Projesi'ne dahil oldu. Bunun tüm belediyelerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm belediyelerimize buradan seslenmek istiyorum; gelin, bu tür ihalelerinizi Sanayi İşbirliği Projesi'ne dahil edin, yerli sanayimizin gelişmesine, ölçek oluşturarak sanayimizin kabiliyetlerinin artmasına destek olun"

Yurthaber 09-03-21 13:14