Ogrenci Ogretmen Destek Sistemi Nedir Haberleri

İkinci el araç satımında 'ortak bloke havuz' dönemi! 27 Eylül için geri sayım başladı: Güvenli ödeme sistemi zorunlu oluyor

İkinci el araç alım satımında yeni dönem başlıyor. Bir süre önce kademeli olarak hayata geçirilen 'Güvenli Ödeme Sistemi' 27 Eylül'den itibaren artık zorunlu olacak. Alıcı ve satıcının güvenli araç satışı yapabilmesi için' ortak bloke havuz' sistemi devreye girecek. Peki Güvenli Ödeme Sistemi nedir? Kimler Güvenli Ödeme Sistemi'yle araç alım satımı yapacak? Herkese zorunlu mu? İşte tüm detaylar...

Finans 2024-09-17 21:33:56

Fitch Ratings nedir? Fitch Ratings notu ne anlam ifade eder?

Fitch Ratings, New York ve Londra’da konumlanan iki ayrı merkezi bulunan bir finansal kuruluştur. Fitch Ratings, derecelendirme skalası olarak harf sistemini kullanır. Bu kuruluş tarafından yapılan analizler bağımsız ve geniş kapsamlıdır. Böylece dünya genelindeki finansal kurumlarla ülkelerin ekonomik durumları ve güvenilirlik düzeyleri üzerine fikir edinilebilir. Fitch Ratings analizlerinin yakından tanınması için bu kuruluşun derecelendirme sistemi detaylı olarak incelenmelidir.

Finans 2024-09-16 14:10:01

SGK e-Bildirge nedir, nasıl verilir? E-Bildirge başvurusu ve e-Bildirge girişi nasıl yapılır?

SGK e-Bildirge, işverenlerin çalışanlarına ait sosyal güvenlik primlerini elektronik ortamda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirmelerine olanak tanıyan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde işverenler, çalışanlarının sigorta prim bilgilerini ve diğer gerekli belgeleri internet üzerinden SGK'ya iletebilirler. e-Bildirge sistemi, işlemlerin hızlanmasını, kağıt israfının önlenmesini ve işverenler için kolaylık sağlamayı amaçlar.

Haber 2024-09-15 14:47:23
sgk

E-Kurs nedir? Millî Eğitim Bakanlığı E-Kurs başvurusu nasıl yapılır? E-Kurs giriş

Çeşitli resmî kurumlara ait internet adresleri ya da kurumların mobil telefonlara indirilebilen uygulamaları sayesinde artık birçok işlem kurumlara gitmeden internet aracılığıyla yapılabilmektedir. Tüm kurumları tek portalda toplayan e-Devlet sistemi de hepsine ulaşabilmenin en hızlı ve en kolay yoludur.

Haber 2024-09-12 03:36:39

E-İkamet nedir? E-İkamet başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

Devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerden biri de çeşitli resmî işlemlerin elektronik ortamdan yapılabilmesi kolaylığıdır. Sağlık Bakanlığı’ndan Sosyal Güvenlik Kurumu’na, okullardan mahkemelere birçok alanda çeşitli işlemler internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. E-Devlet sistemi ile de tüm resmî kurumlara tek bir portal üzerinden ulaşılabilir. Bu noktada resmî bir hizmet olan e-İkamet başvuru sonucunun nasıl öğrenilebildiği de merak edilen konular arasında yer alır.

Haber 11-09-24 21:10

UYAP e-Satış Portalı nedir? UYAP e-Satış Portalı'na nasıl giriş yapılır?

Ulaşım alanı ve işlem sayısı gitgide genişleyen ve sürekli geliştirilen UYAP, Ulusal Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşur. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı ile merkez ve taşra teşkilatlarının elektronik ortama taşınmış olan bilgi sistemi olarak da tanımlanabilir. Daha hızlı ve daha kolay işlem yapılmasının yanı sıra çeşitli imkanlar da sağlar. UYAP e-Satış Portalı da entegre bir elektronik ortamdır.

Haber 10-09-24 16:00

E-Bordro nedir, nasıl alınır? E-Bordro sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet e-Bordro sorgulama

E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 15:20

E-İçişleri nedir? E-İçişleri'ni kimler kullanabilir? E-İçişleri giriş

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çeşitli resmî işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesini sağlayan e-Devlet sistemi dışında birçok resmî kuruma ve kuruluşa da uygulamaları ve internet siteleri aracılığıyla da ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 02:07

Anadolu Üniversitesi AÖF e-Kampüs sistemi nedir, nasıl kullanılır? AÖF e-Kampüs giriş

Alışılmış olan, geleneksel olarak kabul edilen eğitim şeklinden çok farklı olarak, bir kampüse gitme zorunluluğu bulunmadan derslerin uzaktan ya da online olarak yapılabildiği eğitim sistemi olan açık öğretim sistemi, özellikle pandemi döneminde tamamen tercih edilen bir eğitim şeklidir.

Haber 10-09-24 00:18

Hepatit B aşısı nedir, zorunlu mu? Hepatit B aşısı kimlere, ne zaman yapılır?

Hepatit B aşısı, insanların hepatit B virüsünden koruması amacıyla yapılan bir aşıdır. İçeriğinde yer alan inaktive ve rekombinant sayesinde insan vücudunun bağışıklık sistemini uyarır. Böylece vücut virüse karşı antikor üretir ve virüsle karşılaşıldığı zaman vücudun savunma mekanizması güçlenir. Virüsün enfeksiyon yapma kapasitesini ortadan kaldıran antijen içeren aşı, vücuda enjekte edildiği zaman bağışıklık sistemi yabancı maddeyi tanıyarak buna karşı koruyucu antikor üretir.

Haber 06-09-24 22:45

Defter Beyan Sistemi nedir? Defter Beyan Sistemi'ne giriş ve başvuru nasıl yapılır?

Muhasebe işlemlerinde mükelleflerin ve mali müşavirlerin bilmesi gereken bazı terimler bulunur. Bu alanda kullanılan literatürde yer alan kelimeler, halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde farklı olarak bilinebilmekte ve isimlendirilebilmektedir. Kavramlar ise farklı tanımlara sahip olmalarına rağmen zaman zaman karıştırılabilir.

Haber 06-09-24 04:32

Rhesus hastalığı nedir? Rhesus hastalığı belirtileri ve tedavisi

Anne adayı ile bebeğinin kanı arasındaki uyumsuzluğa "kan uyuşmazlığı" denir. Bu uyumsuzluk 2 temel sebepten kaynaklanabilir. İlk sebep, anne ve bebeğin kanındaki Rh proteininin farklılığıdır. Rh sistemi, 1940'ların başında keşfedilmiştir ve adını, rhesus maymunlarına yapılan kan transfüzyonları sırasında yapılan deneylerden alır. Günümüzde "rhesus" terimi yaygın olarak kullanılmasa da, bu isim tarihi deneylerden gelmektedir. Peki, Rhesus hastalığı nedir?

Haber 21-08-24 18:46

Mide gribi nedir? Mide giribi belirtileri ve tedavisi

Mide gribi, ya da tıbbi adıyla viral gastroenterit, mide ve bağırsakların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla virüslerin neden olduğu bu hastalık, mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısı gibi belirtilerle kendini belli eder. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde mide gribi, ciddi komplikasyonlar yaratabilir ve bu gruplarda daha dikkatli bir tedavi süreci gerektirir.

Haber 21-08-24 18:07

Lejyoner hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Lejyoner hastalığı nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır?

1976 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Amerikan Lejyonerleri'nin katılımıyla gerçekleşen bir organizasyonda, katılımcılar arasında yayılan bir salgınla tanımlanan Lejyoner hastalığı, ateşli zatürre türlerinden biri olmaktadır. Lejyonelloz olarak da bilinen bu hastalık, özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıflamış bireyler gibi risk gruplarında şiddetli seyreden ve sıklıkla ölümcül sonuçlara yol açabilen bir pnömoni şeklidir. Peki, Lejyoner hastalığı belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-24 18:06

Daini mürtehin nedir, nasıl ve neden yapılır? Daini mürtehin şerhi nasıl kaldırılır?

Daini mürtehin şerhi, genellikle noterliklerde düzenlenip imzalanan anlaşmaları temsil eder. Bu sistem ile alacaklı tarafa güvence verilirken, kredi ödemelerinde aile bireylerinin koruma altına alınması da söz konusu olabilir. Dolayısıyla daini mürtehin sistemi üzerine detaylı bilgi sunulması için bu uygulamanın hangi yöntemlerle hayata geçirildiği ve şerhin nasıl kaldırılabildiği açıklanmalıdır.

Finans 13-08-24 14:44

Mikro kredi nedir, nasıl alınır? Mikro kredi kimlere verilir?

Mikro kredi olarak adlandırılan kadın girişimcilere destek programının belirli kuruluşlar tarafından planlandığı bilinir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kadın girişimci adaylarının ilk olarak iş fikirlerini belirlemeleri ve bunu başvuru sürecinde net bir şekilde sunmaları gerekir. Mikro kredi başvuru şartları ve adımları ise bu hizmetin hangi kuruluştan alınacağına göre değişkenlik gösterse de temel koşullar incelenerek işlemlerin nasıl yapıldığı anlaşılır kılınabilir.

Finans 12-08-24 15:31

FreeDOS nedir, ne anlama gelir? FreeDOS bilgisayar alınır mı?

Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.

Haber 17-07-24 14:43

Güneş sistemi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi meydana getirilen sözcükleri doğru bir şekilde yazmak, yazılı iletişimlerde kendimizi karşı tarafa doğru anlatabilmemiz yönünden büyük önem taşır. Türkçemiz kelime bakımından zengin bir dil olduğu için bazı sözcüklerin yazım şekli karıştırılabilmektedir. Güneş sistemi kelimesi de yazımında yaygın olarak imla hatası yapılan sözcüklerden biridir. Peki, Güneş sistemi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-07-24 21:02

Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? Fibromiyalji hastalarının yapması ve yapmaması gerekenler

Fibromiyalji, yaygın kas ve iskelet sistemi ağrıları ile karakterize edilen kronik bir sağlık durumudur. Genellikle yaygın ağrı, yorgunluk, uyku bozuklukları, ve duygusal stres gibi semptomlarla ilişkilidir. Fibromiyalji, kesin bir nedeni bilinmeyen ve genellikle karmaşık bir klinik tablo gösteren bir hastalıktır. Peki, günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu fibromiyalji nedir?

Haber 28-06-24 14:42

Lenf kanseri (Lenfoma) nedir, belirtileri nelerdir? Lenf kanseri (Lenfoma) tedavisi

Lenf kanseri, erken teşhis ve uygun tedavi ile yönetilebilir bir hastalıktır. Hastaların, tedavi seçeneklerini doktorlarıyla tartışmaları ve kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmaları önemlidir. Her bireyin durumu farklı olduğundan, tedavi sürecinde profesyonel tıbbi rehberlik ve destek almak hayati önem taşır.

Haber 26-06-24 22:17

UDF dosyası nedir, UDF dosyası nasıl açılır? UDF dosyası açma programı

Bilgisayar sistemleri bünyesinde bulunan uygulamaların hangi işletim sistemi ya da program ile çalıştığını bilmek için dosya uzantısının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bilgisayar kullanan kişilerin karşılarına yaygın olarak çıkan pek çok farklı dosya biçimi bulunmaktadır. Bu dosya biçimlerinden biri de UDF dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısı daha çok UYAP sistemi tarafından kullanılmaktadır. Peki, UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Haber 19-06-24 18:14

iOS 18 nedir, özellikleri nelerdir? iOS 18 çıkış tarihi

Teknolojik cihazlarda kullanılan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Bu işletim sistemlerinden biri de yalnızca Apple bünyesinde bulunan cihazlarda kullanılabilen iOS işletim sistemidir. Bu işletim sistemi iPhone akıllı cep telefonları olmak üzere; iPad (iPadOS), iPod gibi cihazlarda da kullanılabilmektedir. Apple mobil cihazlar için belirli aralıklarda yeni yazılım güncellemesi tanıtmaktadır. iOS 18 de bu yazılım güncellemelerinden biridir. Peki, iOS 18 nedir ve özellikleri nelerdir?

Haber 18-06-24 19:20

Salon tipi klima nedir, ne işe yarar? Salon tipi klima ev için uygun mu?

İnsanların ev, iş yeri gibi kapalı ortamlarda daha rahat nefes alabilmesi ve verim bir şekilde hayatlarını sürdürebilmesi için havalandırma sistemlerine ihtiyaçları vardır. Havalandırma sistemi denildiğinde ilk akla gelen cihaz ise klimadır. Klimalar yaz döneminde ortamı serinletirken kış döneminde ise ortamı ısıtma özelliğine sahiptirler. Salon tipi klimalar da klima türleri arasında yer almaktadır. Peki, salon tipi klima nedir, ne işe arar ve ev için uygun mu?

Haber 08-06-24 19:44

KOSGEB nedir? KOSGEB destekleri nelerdir, kimlere verilir?

KOBİ’ler ya da yeni girişimciler için KOSGEB desteklerine başvurarak büyüme ve gelişme fırsatı bulmak önem arz eder. Bu kurumun bünyesinde bulunan farklı programlarla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletmeye destek sunulur. Peki, KOSGEB destekleri kimlere verilir?

Finans 29-05-24 22:07

Akıllı ev sistemleri nedir? Akıllı ev sistemi nasıl kurulur?

Teknolojideki gelişmelerle birlikte insan hayatına çeşitli yenilikler girmektedir. Bu yeniliklerden biri de akıllı cep telefonları, robot gibi teknolojik cihazlardan sonra hayatımıza giren akıllı ev sistemleridir. Bu evler sayesinde insanların hayatları daha konforlu ve daha güvenli bir hâle gelmektedir. Peki, akıllı ev sistemleri nedir ve akıllı ev sistemi nasıl kurulur?

Haber 28-05-24 18:47

Retarder nedir, retarder ne işe yarar?

Retarderlar modern taşımacılık sektöründe vazgeçilmez bir teknolojidir. Hem güvenlik hem de ekonomik açıdan sunduğu avantajlarla ağır vasıta ve otobüs filolarının performansını ve verimliliğini artırır. Gelişen teknoloji ile birlikte retarder sistemlerinin daha da yaygınlaşması ve daha da verimli hâle gelmesi beklenmektedir. Bu yenilikçi fren sistemi, gelecekte taşımacılık sektöründe standart bir özellik hâline gelerek, güvenli ve sürdürülebilir yolculuklar için önemli bir rol oynayacaktır.

Haber 17-05-24 14:54

TOBB Başkanı'ndan ticari kredi kartları için çağrı! Taksit kısıtlarını kaldırabiliriz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ticaret-sanayi odalarına üye küçük işletmelere yönelik de yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz." çağrısını yaptı.

Finans 15-05-24 16:23

PlayStation Plus nedir, nasıl alınır? PlayStation Plus’a nasıl üye olunur?

Günümüzde birçok farklı özelliğiyle ön plana çıkan çeşitli abonelik tabanlı oyun kütüphanesi mevcuttur. PlayStation Plus da kullanıcılara çevrim içi oyun oynama fırsatı sunan bir abonelik sistemi olarak bilinmektedir. PlayStation konsolları için pek çok önemli avantaj sunan bu abonelik sistemi sayesinde oyunseverler çeşitli oyunlara doğrudan erişim sağlayabilmektedir. Peki, PlayStation Plus nedir, nasıl alınır ve nasıl üye olunur?

Haber 14-05-24 19:25

Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Xbox Game Pass nasıl çalışır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok oyun çeşidi insanların hayatlarına girmiştir. Günümüzde birbirinden farklı oyun seçeneği sunan çok sayıda abonelik hizmeti mevcuttur. Bu abonelik hizmetlerinden biri Microsoft’un sunduğu Xbox Game Pass sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bünyesinde oyunseverler için pek çok farklı oyun kategorisi bulunmaktadır. Peki, Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?

Haber 14-05-24 19:24

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi! Ne zaman uygulanacak? Randevuya gidilmezse...

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Randevuların iptal edilmesi halinde boş kalan kapasitenin bekleyen diğer hastalar için kullanılmasını amaçlayan yeni sistem hakkında merak edilen birçok konu var. "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik. İşte yeni sisteme ilişkin merak edilen 10 soru ve yanıtları!

Haber 10-05-24 11:35

Sağlık Bakanlığı ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) nedir? ÇKYS sorgulama nasıl yapılır? ÇKYS görev yeri ve zimmet sorgulama

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin git gide hayatın her alanına girmesi ile birçok işlem telefonlardan ve telefonlara indirilebilen mobil uygulamalar üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Artık resmî işlemler, devlet ile ilgili bürokratik işler de internet üzerinden, resmî dijital ortamlarda yürütülebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:55

Siroz nedir, siroz belirtileri nelerdir? Siroz neden olur? Siroz tedavisi

Siroz karaciğerin ciddi ve ilerleyici bir hastalığıdır ve tedavi edilmediğinde veya belirtileri fark edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Erken tanı ve uygun tedavi ile birlikte sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sirozun ilerlemesini yavaşlatabilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Ancak siroz tedavisi zor ve karmaşık bir hastalıktır ve hastaların sürekli takip ve destek alması gerekebilir.

Haber 30-04-24 14:03

Üroloji nedir, neye bakar? Üroloji hangi hastalıkları kapsar?

Üroloji, insan üriner sistemini (böbrekler, idrar yolları, mesane, idrar kesesi ve üretra gibi organları) ve erkek üreme sistemiyle ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu alanda çalışan uzmanlar, ürolog olarak adlandırılır ve geniş bir yelpazedeki ürolojik hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Üroloji hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çeşitli sağlık sorunlarına odaklanırken, özellikle erkeklerdeki üreme sistemi sorunlarına da dikkat eder.

Haber 29-04-24 19:07

Epilepsi nedir, neden olur? Epilepsi hastalığı geçer mi?

Epilepsi sosyal yaşamı etkileyebilecek bir dizi zorlukla ilişkilidir. Nöbetler iş performansını etkileyebilir, araç kullanmayı zorlaştırabilir ve kişinin günlük aktivitelerini kısıtlayabilir. Bu nedenle epilepsi hastaları için destek ve anlayış oldukça önemlidir. Peki, epilepsi nedir ve neden olur?

Haber 27-04-24 10:21

Dispepsi nedir, belirtileri nelerdir? Dispepsi nasıl tedavi edilir?

Dispepsi, sindirim sistemi ile ilgili yaygın bir rahatsızlıktır ve birçok kişinin yaşadığı sindirim sorunlarından biridir. Genellikle mide ekşimesi, hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve midede dolgunluk hissi gibi belirtilerle kendini gösterir. Dispepsi, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve günlük aktiviteleri kısıtlayabilir. Peki, dispepsi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 22-04-24 10:36

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soruları yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Egitim 17-04-24 11:53

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Saçkıran nedir, neden olur? Saçkıran tedavisi nasıl yapılır?

Saçkıran, saçlı derideki bağışıklık sistemi tarafından saç köklerine saldırılması sonucu oluşan otoimmün bir hastalıktır. Bu durum, yuvarlak veya oval şekilli kıllı lezyonların belirmesiyle karakterizedir ve genellikle saç dökülmesine neden olur. Saçkıran, yaş, cinsiyet veya etnik kökene bakılmaksızın her yaştan insanı etkileyebilir. Peki, saçkıran nedir ve neden olur?

Haber 25-03-24 13:22

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-24 15:25

Kaçış Sendromu nedir, neden olur? Kaçış Sendromu belirtileri

Kaçış Sendromu nadir görülen ve hâlâ anlaşılması gereken bir tıbbi durumdur. Bu neden ile Kaçış Sendromu belirtileri olan kişilerin uzman bir sağlık ekibinden destek alması ve tedavi edilmesi önemlidir. Kaçış Sendromu'nun bilinmesi, hızlı tanı ve etkili müdahale ile hastaların hayatını kurtarabilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

Haber 17-02-24 14:34

İtalya'da doğup büyüdü! Türkiye'de yaşamaya başlayan genç kızın sözleri gündem oldu... 'Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor'

İtalya'da doğum büyüdükten sonra bir süre hayatına Türkiye'de devam eden genç bir kızın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı gündem yarattı. Türkiye'ye taşındıktan sonra bir süre Türkiye'de eğitim gördüğünü ifade eden genç kız, "Türkiye'de çocuklar çok yıpranıyor. Keşke sınav sistemi değişse" dedi. Sosyal medya kullanıcılarından destek yorumları yağdı.

Trend 15-02-24 09:46

Mobil imza nedir? Mobil imza nasıl alınır?

Her geçen gün biraz daha gelişen ve günlük hayatın her yerine girmeyi başaran teknoloji sayesinde birçok özel ve resmî işlem internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Yapılan işlemlerin takibi ya da çeşitli belgelerin talebi için ıslak imza yerine geçen bir mobil imza sistemi geliştirilmiş ve birçok resmî daire ile ilgili işlemler de resmîlik kazanan mobil imzalar ile yapılabilir hâle getirilmiştir.

Haber 05-02-24 19:53

Diyafram felci nedir? Diyafram felci nasıl ve neden olur? Diyafram felci belirtileri ve tedavisi

Diyafram felci vücutta bulunan diyafram adlı kasın normal fonksiyonlarını kaybetmesi durumunu ifade eder. Diyafram kası solunum sürecinde önemli bir rol oynar. Bu kas, akciğerlere hava girişini kontrol eder. Diyafram felci genellikle frenik sinirin hasar görmesi sonucu ortaya çıkar ve solunum sistemi üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Haber 29-01-24 16:21

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Dijital Vergi Dairesi nedir? Nasıl kullanılır?

Günümüzde birçok işlem internet üzerinden, sitelerden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile çok kısa süreler içinde yapılabilir hâle gelmiştir. Teknolojinin bu gelişimi ve hızla günlük hayata yayılması resmî işlemleri de etkilemiştir. Bugün birçok devlet dairesi işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile hem güvenli bir şekilde hem de kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 03-01-24 20:47

Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl aktif edilir? Telefona deprem uyarısı nasıl gelir?

Android deprem uyarı sistemi, kullanıcıları doğal afetlere karşı bilgilendirmeyi sağlayan ve güvenliği artıran yenilikçi bir teknoloji olarak bilinir. Android deprem uyarı sistemi, dünya genelindeki deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara anlık uyarılar göndererek adeta hayat kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Bu, özellikle deprem gibi hızlı ve etkili bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu durumlarda kritik bir avantaj sağlar. Peki, Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?

Haber 26-12-23 12:26