Farklı boyut ve türlere göre sınıflandırılmış olan araçlar Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile otoyol ve köprü ücretlerinin ödemelerini yaparlar. Ancak bazı durumlarda farklı sebeplere bağlı olarak araç ve dolayısı ile plaka değişikliği yaşanır. Bu gibi durumlarda aynı etiket yeni plaka için kullanılamaz. Sistem üzerinden plaka güncelleme işlemi yapılmalıdır. HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, e-Devlet üzerinden HGS plaka değişikliği yapılır mı?
Otoyol ve köprülerde 31 Mart'tan sonra Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aldı. Bu düzenlemenin ardından gözler, OGS kullanmak için belirli bir depozito (güvence bedeli) karşılığında cihaz alan vatandaşların ödediği paraların iade edilip edilmeyeceğine çevrilmişti. Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren kararda son gün uyarısı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) 31 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemede son iki gün. 31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalarca ücretsiz HGS etiketinin verileceği ve hesaplarının da HGS'ye dönüştürüleceğini bildirdi.
OGS sisteminin kaldırılması ile birlikte HGS'nin nasıl alınacağı merak konusu oldu. OGS dönemi 31 Mart’ta sona erecek. Otoyol ve köprülerde böylece yeni dönem başlamış olacak. Peki HGS nasıl alınır? OGS'den HGS'ye geçiş nasıl olacak? İşte yeni sistem ve ayrıntılar...
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemede son bir haftaya girildi. 31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. OGS kullanıcılarının yüzde 30'u hesaplarını değiştirdi. 800 bin kişinin daha bu süreçte geçiş yapması bekleniyor.
Köprü ve otoyollarda OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) devrinin sonuna geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi OGS sona erecek. Bunun yerini HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alacak.
31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. 1.2 milyon kullanıcının cihazlar için ödediği bedelin iade edilip edilmeyeceği sorusu merak ediliyordu. Vatandaşların merak ettiği 40 dolara varan OGS cihazlarının depozitosuna ilişkin uygulama bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar depozito bedelini müşterisine iade ederken, bazıları da HGS etiketiyle değiştiriyor.
Geçtiğimiz günlerde köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağı yalnızca HGS’nin kullanılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu duyuru sonrası 1.2 milyon sürücünün kullandığı OGS cihazları için ödenen depozitoların, güvence bedellerinin durumu gündeme gelmişti. Değişimin nasıl yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Peki OGS HGS değişimi nasıl yapılır?
Karayolları Genel Müdürlüğü, artık kullanılmayacak olan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanıcılarının, 31 Mart’ta otoyol ve köprülerde başlayacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımları paylaştı.
OGS kalktı mı? sorusunun yanıtı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsili için kullanılan OGS konusunda yaptığı duyurunun ardından OGS kalktı mı? Neden kaldırıldı? HGS nasıl alınır? HGS 2022 ne kadar? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Otoyol ve köprü geçiş ücret tahsilinde değişikliğe gidiliyor. İşte detaylar...
OGS ve HGS olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsilinde kullanılan bu 2 sisteme ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Duyurunun ardından Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı mı? OGS kullanan araç sahipleri ne yapmalı? 2022 HGS ücreti ne kadar, nasıl alınır? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın detayları ve OGS kullanan araç sahiplerinin yapması gerekenler haberimizde...
HGS'nin nereden, nasıl alınacağı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurması sonrası merak konusu oldu. 31 Mart itibariyle OGS cihazları bankalar aracılığıyla ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Bu kapsamda vatandaşlar OGS kaldırıldı mı? HGS nereden, nasıl alınır? HGS ücreti 2022 ne kadar, kaç TL? soru ve konu başlıklarını araştırmaya başladı. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklaması doğrultusunda ko0nuya ilişkin detaylar...
OGS kaldırıldı mı? sorusunun yanıtı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika OGS açıklamasında konuya ilişkin detaylara yer verildi. Peki OGS kaldırıldı mı? OGS'si olanlar ne yapacak? OGS geri ödemeleri nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...
Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurdu. Geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek. OGS cihazları banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Uygulama 31 Mart'ta başlayacak.
Türkiye’nin ilk ve tek trafik radyosu Radyo Trafik’te HGS geçiş ihlaline uygulanan faiz değerlendirildi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Ali İhsan Arıcan, zamanında ödenmediğinde 4 kat faiz uygulanan geçiş ücretlerinin kanuna uygun olduğunu ancak hukuki olmadığını söyledi.
İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemi-Otomatik Geçiş Sistemi (HGS-OGS) gişelerinde nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapan sürücülerden dolayı gişe sahalarında oluşan beklemeleri önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borç ve bilgilendirme hizmetinin başladığını duyurdu.