Orhan Atalay Haberleri

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Haber

Türkiye'nin direnişi mazlum coğrafyaya ilham kaynağı olacak

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "Doların tahakkümüne, işgaline maruz kalan Türkiye'nin vermiş olduğu mücadeleyi inşallah kısa sürede atlatacağı bu süreç üzerine de ekonomistler, siyasiler çok ciddi makaleler yazacaklar" - "Bütün bu oluşacak edebiyat da mazlum coğrafyaya bir kurtuluş, ilham kaynağı olacaktır. Bağımsızlıklarına ilham kaynağı olacaktır. Bu anlamda Türkiye çok değerli bir direniş gösteriyor"

Haber

Türkiye tam bağımsız ülke olduğunu gösterdi

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "Türkiye tam bağımsız ülke olduğunu gösterdi. Ne kadar güçlü olursa olsun bir başka ülkenin kendi iç işleyişine, adalet, yargı ve hukuk sistemine müdahale etmesine izin vermedi" - "Şu an çok ciddi direniş dönemindeyiz. Millet, halk olarak bütünleşip kenetlendik çünkü herkes bunun farkında. Türkiye'de durduk yerde ekonomik krizin çıkması için yeterli sebep yoktu"

Haber

İsrail ahlak tanımayan kişiliktir

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "(Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes) İsrail almış oldukları kararların aksine bütün ateşkesleri zamanı dolmadan tek taraflı ihlal etmiştir. Asla ve kat'a kendisinin altına imza attığı sözleşmelere bağlı kalmamıştır" - "İsrail ahlak tanımayan kişiliktir. Böyle olunca da 'karara niye bağlı kalmadı' şeklinde düşünmek biraz safdillik olur"

Haber

Orhan Atalay

Orhan Atalay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Orhan Atalay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünyayı ilgilendiren bir seçimdi

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "Türkiye'de başlayıp bütün dünya tarafından izlenen bir seçimdi" - "Cumhurbaşkanımızı tebrik eden ülkelere baktığınızda da seçimin hangi anlam dünyasına tekabül ettiğini rahatlıkla tahmin edebilirsiniz. Bütün mazlum coğrafyanın Türkiye'de olan bitenden haberdar olduğunu, yakından ilgilendiğini, hatta bizden daha fazla onları da ilgilendirdiğini çok açık bir şekilde ortaya koyuyor"

Haber

Silah fabrikaları 5 ülkeye para, diğerlerine ölüm getiriyor

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "(BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi) Bu ülkelerin kendi refahı için ürettiği silahlar başka ülkelerde, dünyanın mazlum coğrafyalarında patlıyor. Dolayısıyla silah fabrikaları bu beş ülkeye para, zenginlik getirirken, diğer ülkelere yoksulluk, ölüm, katliam, gözyaşı ve ağıt getiriyor. Böyle bir dünya düzeni kurulmuş" - "Bu dünya düzeni esaslı bir şekilde değişmedikçe Myanmar'ın da sorunu bitmeyecek. Gazze'nin de sorunu bitmeyecek. Yemen'in, Irak'ın, Suriye'nin de sorunu bitmeyecek. Kafkaslar, Balkanlar'ın da sorunu bitmeyecek" - "İsrail'in çoğu kararına BM karşı çıkmış, ama İsrail'e hiçbir yaptırım uygulamamışlardır. Myanmar için de aynı şey söz konusu" - "Özellikle BM'nin güvenlik konseyi yapısı değişmesi gerekiyor. Bu olmadığı sürece bizim söylediklerimiz sadece şikayetten, sadece diz dövmekten, sadece kafalarımızı taştan taşa vurmaktan ibaret kalacaktır"

Haber

Avrupa panikledikçe faşizme, ırkçılığa kayıyor

İSİPAB Türk Grubu Başkanı Orhan Atalay: - "(Avusturya'nın 7 camiyi kapatması) Avrupa panikledikçe, gelişen İslam duygusu, düşüncesi, kültürü karşısında kendi mecrasından sapıp faşizme, ırkçılığa kayan bir eğilim gösteriyor" - "İslamın yayıldığı bütün coğrafyalarda ötekisi cehennem olarak görülmemiştir. İslam coğrafyasında ötekisi cehennem olarak görülmüş olsaydı bugün İslam dünyasında ne kiliseler, ne havralar kalırdı, ne de gayrimüslim diye tanımladığımız İslam inancına sahip olmayan insanlardan eser kalırdı"

Haber

Atalay: Bu süreçte halk ne ısterse o olacak

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kürtlerin ve Türklerin Çanakkale cephesinde omuz omuza savaştığını söyledi.

Haber