Osmanlı Haberleri

Emine Erdoğan New York'ta düzenlenen çeyiz defilesine ev sahipliği yaptı

Emine Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programına ev sahipliği yaptı.

Magazin

Görenlerin Kazıklı Voyvoda’nın evi sandığı ilginç şato satışta: 55 Milyon TL

Adeta bir tema evi; çatıdaki kubbe, kapı girişindeki yeniçeriler, yapay mağara ve daha birçoğu… Bu özellikleriyle beraber toplam 1.750 m2 imalata sahip evin satış fiyatı 55 Milyon TL. İşte bu ev, internet sitesinde satışta ve kimin alacağı merak konusu.

Haber

Osmanlının nasıl yazılır? Osmanlının mı Osmanlı'nın mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, dünyanın en zengin kelime hazinelerinden birine sahiptir. Ancak, bu zenginlik, kelimelerin yazımında ve telaffuzunda sıkça yapılan hataları da beraberinde getirir. Özellikle ek almış kelimelerde bu hatalar daha belirgin hâle gelir. Bu durum, dilimizin doğru kullanımı açısından önemli bir sorundur. Bunlardan biri de Osmanlının ifadesidir. Peki Osmanlının nasıl yazılır?

Egitim

2 milyon dolara satılık 'Osmanlı Sultanı' hamamı! Mimar Sinan, Nurbanu Valide Sultan için yapmıştı: '20-25 yıl içinde çökecek...'

Fatih’te 2. Selim'in eşi Nurbanu Valide Sultan tarafından 1582 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Ayakapı Hamamı, 2 milyon dolara satışa çıkarıldı. Ana kapısı kum çuvallarıyla 1 aydır kapalı olan ve çürümeye yüz tutan hamamı yerinde inceleyen Tarihçi-Yazar Mehmet Dilbaz, "Bu yapı tamir edilmezse en fazla 20-25 yıl içerisinde çökecek ve bu yapı çöktükten sonra ayağa kaldırma şansınız olmayacak" dedi.

Finans

Osmanlı

Osmanlı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Osmanlı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Edirne'deki tarihi Osmanlı çeşmeleri restore edilerek suya kavuşturulacak

Edirne'deki Osmanlı dönemi tarihi çeşmeleri restore edilerek suya kavuşturulacak.

Yurthaber

Türkiye’de bir örneği yok! Gözler önünde yok oluyor... Tam 200 yıllık! 'Garip ve köhne bir halde'

‘Hilal’ ve ‘Nal’a benzeyen Türkiye neredeyse bir örneği olmayan, Osmanlı döneminde kadın hapishanesi olarak kullanılan yaklaşık 200 yıllık Gemli Tabya, gözler önünde yok oluyor.

Kadin

İlber Ortaylı damga vurduğu törenle ilgili ilk kez konuştu! Kim olduğunu bilmiyorum, işte o kadar

Sultan II. Abdülhamit Han'ın torunu Berna Osmanoğlu İstanbul'da evlendi. Düğün sosyal medyada geniş yankı buldu. Eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın sözleri tepki çekerken İlber Ortaylı'nın hareketleri ise çok konuşulmuştu. Ortaylı o düğünle ilgili net konuşarak, "Vallahi beni ilgilendirmez. Şevki Yılmaz'ın kim olduğunu da bilmiyorum, tanımıyorum da." ifadelerini kullandı.

Haber

Nikah şahitliğini İlber Ortaylı yaptı! Osmanlı Hanedanı'nın sultan üyesi böyle evlendi

Osmanlı Hanedanının hayatta olan 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, dünya evine girdi. İstanbul'da düzenlenen nikah törenini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kıydı. Gelin ve damadın şahitliklerini Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu düğün töreninde çiftin gelinlik ve damatlıkları dikkat çekti.

Trend

Osmanlı Hanedanı sultanı evlendi! Şahidi İlber Ortaylı oldu

Osmanlı Hanedanının “sultan” unvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, İstanbul’da düzenlenen düğün töreni ile dünya evine girdi. Osmanoğlu'nun şahitliğini Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı.

Haber

Osmanlı padişahlarının kaftanlarında kullanılıyordu! Alımlı giyinmek isteyenler tercih ediyor '4. kuşaktan devam etmekteyim'

Saray kumaşı olarak bilinen ve Osmanlı padişahlarının kaftanlarında kullanılan kutnu kumaşı, Gaziantep’teki el tezgahlarında geleceğe taşınıyor.

Kadin

Yılmaz Büyükerşen'den Osmanlı padişahları için olay sözler! 'Beyaz tenli karı almak için sefer yaptılar' dedi, AK Partili Hatipoğlu'ndan yanıt geldi: Terbiyesizlik

CHP'nin yeniden aday göstermediği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den Osmanlı İmparatorluğu ve fetihlerle ilgili kullandığı ifadeler gündem oldu. Osmanlı padişahlarının, beyaz tenli, renkli gözlü kadınlar için Avrupa'ya sefer düzenlediğini belirten Büyükerşen, "Ne zaman şehzade veya padişahlardan birine karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye." diye konuştu. AK Partili Nebi Hatipoğlu'ndan çok sert yanıt geldi.

Haber

Harbiye Askeri Müzesi'ndeki Cumhuriyet'in 100. Yılı Sergisi mayısa kadar gezilebilecek

Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda açılan "Cumhuriyet'in 100. Yılı Sergisi" mayıs ayının ilk haftasına kadar ziyaret edilebilecek.

Yurthaber

Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor! Uzmanlar onu işaret etti, unutulmaya yüz tuttu ama...

Faydaları olduğu için geçmişte çok sık kullanılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok besin bulunuyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül baharatının faydalarını duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Uzmanlar, darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası olduğunu söylüyor.

Haber

Mucize etkili doğal ilaç: Kolayca zayıflatıyor, tansiyonu dengeliyor! Hazımsızlığa son

Açlık otu Osmanlı'dan günümüze gelen ve genellikle çay olarak kullanılan bir tür bitkidir. Özellikle kilo verme problemine yardımcı olan açlık otu ayrıca sindirim sistemine de iyi gelir. Açlık otunun metabolizmayı çalıştırarak tok tutma özelliği bilinir. Zahmetsizce zayıflatması ve kabızlık gibi bağırsak sorunlarına olan desteği ile oldukça sevilen bir bitkidir.

Haber

Kuruluşun beşiği Domaniç’te Kayı Obası şeklinde konaklama tesisi kurulacak

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda yazlık olarak kullanılan Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, oba çadırı şeklinde konaklama tesisi inşa edilecek.

Yurthaber

Osmanlı'dan yadigâr gelenek bir kez daha tüyler ürpertti! 'Deliler' ansızın sesler çıkarıp korkuttu: İlgi çok güzel ve yoğun

Hayvan derisinden, kellesinden, kuyruğundan, boynuzundan ve kemiklerinden oluşan ürkünç kostümleri giydiler, habersiz şekilde ani sesler çıkarıp yürekleri ağza getirdiler! Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Osmanlı döneminden kalma 200 yıllık 'Alabaş' geleneği bu Kurban Bayramı'nda da etkinliğe gelenlere hem eğlenceli hem de korkutucu anlar yaşattı. Köy sakinleri festivale ilginin yoğun olduğunu belirtirken etkinlikten gelen görüntüler dikkat çekti.

Haber

Doğal şifa kaynağı! Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor

Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.

Haber

Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir? Tarihte Türk ismiyle kurulan Türk devletleri ve özellikleri nelerdir?

Orta Asya coğrafyası, birçok Türk devletine ev sahipliği yapmıştır. Türkler tarih boyunca; Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kurdukları devletlerle de dikkat çekmiştir. Savaş mücadelelerinde üst düzey başarı gösteren Türk toplumları, Dünya tarihinin şekillenmesinde önemli roller üstlenmiştir. Ayrıca Türkler, göçebe yaşam tarzları sonrasında yerleşik hayata geçerek, bulundukları coğrafyada söz sahibi olmuşlarıdır. Türk ismini kullanan ilk Türk devleti kimdir?

Egitim

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Gün boyu tok tutuyor ve susatmıyor

İbn-i Sina'nın doğal reçeteleri aradan binlerce yıl geçmesine rağmen birçok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda çeşitli önerilerde bulunan İbn-i Sina'nın kitaplarından alınan bilgiler günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina, oruç tutan kişilerin gün boyu tok kalmasını ve susamamasını sağlayacak binbir derde deva o gıdayı açıkladı.

Haber

Bitinya Krallığı kim tarafından, ne zaman ve nerede kuruldu? Bitinya neresi, Bitinya bölgesinde hangi şehirler var?

Bugün İzmit, Bolu, Zonguldak, Kastamonu ve Bursa illerinin olduğu bölgeye bir zamanlar Bitinya deniyordu. Osmanlı Devleti bu bölgede kurulduğu için Bitinya bölgesi ve Bitinya Krallığı tarihte önemli bir yere sahiptir. Tarih kitaplarında Osmanlı Devleti’ni anlatırken mutlaka ismi geçen Bitinya neresidir, kim tarafından ne zaman kurulmuştur? Bitinya bölgesinde hangi şehirler var?

Egitim

İstanbul'u kuşatan ilk Osmanlı padişahı kimdir, Yıldırım Beyazid kaç defa kuşatmıştır? İstanbul'u kuşatan Osmanlı padişahları kimlerdir?

İstanbul bölgesi hem coğrafi konumu hem de ekonomik zenginlikleri ile tarihte birçok medeniyetin ilgisini çekmiştir. Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde birçok kez kuşatılan İstanbul, saldırıları geri püskürtmeyi başarmıştır. Devletler İstanbul'u ele geçirerek denizlerde ve iki kıta arasında geçiş konumunda olmayı amaçlamıştır. Peki, İstanbul'u kuşatan ilk Osmanlı padişahı kimdir?

Egitim

Tarihte kurulmuş 16 Türk devleti ve kurucuları kimdir? Bilinen ilk Türk devletleri ve ortak özellikleri nelerdir?

Tarihte Türkler Orta Asya'da, Anadolu'da ve Avrupa'da birçok devlet kurmuş ve kuruldukları coğrafyada bulunan yerel halkı yönetmişlerdir. Kurulan Türk devletlerindeki fetih inancı ve askeri başarılar, boy veya beyliklerin devlet kurma arzusunu desteklemiştir. Asya Hun Devleti, Göktürk Devleti, Uygurlar ve Avrupa Hun Devletleri, tarihte kurulmuş ilk Türk devletleri arasında yer alır. Peki, tarihte bilinen ilk Türk devletleri hangileridir?

Egitim

Kırklareli'nde tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda sikke ve fosil taş ele geçirildi

Kırklareli'nde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler ile fosil taş ele geçirildi.

Yurthaber

Bilecikli köylüler Osmanlı yadigarı 500 yıllık top güllelerini özenle koruyor

Osmanlı ordusunun Anadolu'daki en önemli gülle üretim merkezlerinden Söğüt ilçesi Küre köyünde çiftçilerin tarla sürerken bulduğu gülleler, muhtarlıkta sergileniyor.

Yurthaber

Bunu yiyenler kış boyunca doktor yüzü görmüyor! Cinsel gücü artıyor, enfeksiyonları geçiriyor

Bu kış grip ve soğuk algınlığına yakalan kişi sayısı giderek artıyor. Gribal hastalıklar basit olarak görülse de bu kış oldukça ağır bir şekilde geçiriliyor. Hastalıklardan korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Osmanlı'dan beri kullanılan cinsel gücü artırmasıyla bilinen bir şifa kaynağı vücudu gribe karşı zırh gibi koruyor.

Haber

Mevlana'nın her gün içtiği içecek! Osmanlı'nın her derde deva şerbeti

Geçmişten günümüze kadar gelen birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Özellik Osmanlı mutfağının sınırsız lezzetleri günümüzde de kullanılıyor. Sirkengebin şerbeti Osmanlı'da şifa deposu olarak görülüyordu. Ancak şerbetin tarihi çok daha öncelere dayanıyor. Mevlana'nın en sevdiği içecek olarak bilinen sirkengebin şerbetinin vücuda sağladığı etkiler duyanları şaşırtıyor.

Haber

Kadınların girmesi yasak! 1139 yıldır özerk olan Yunanistan'ın Aynoroz Yarımadası'ndaki Osmanlı belgeleri tarihe ışık tutuyor

Yunanistan'ın Halkidiki Yarımadası'ndan Ege Denizi'ne doğru uzanan, 1139 yıldır özerk olan Aynoroz Yarımadası'nda Osmanlı dönemine ait belgeler tarihe adeta ışık tutuyor. Sadece manastırların bulunduğu ve kadınların girmesinin yasak olduğu yarımadada Osmanlı izlerine hala rastlanabiliyor. Bölgede bulunan manastırların arşivlerinde, tarihi 14'üncü yüzyıla kadar dayanan belgeler, Osmanlı dönemine ait en eski belgeler arasında bulunuyor. İşte Aynoroz Yarımadası'nın gizemli tarihi...

Haber

Edirne kırmızısına rengini veren bitkinin alternatif ürün olması için çalışmalar sürüyor

Trakya Üniversitesi Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tan: - "İran'dan getirttiğimiz popülasyonlar ve Türkiye'nin değişik yerlerinden aldığımız genotiplerle adaptasyon çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımızda ikinci yılın sonuna gelmiş durumdayız" - "Buğday ve ayçiçeği, bölgemiz için son derece stratejik ürünler. Bu bitkilerdeki verimi düşürmeden, üreticimize kök boya bitkisini alternatif ürün olarak sunabiliriz"

Yurthaber

Edirne kırmızısına rengini veren bitkiden diş temizleyici tablet üretildi

TÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik: -"Diş tabletlerinin geri dönüştürülebilir kağıt ambalajlar içerisinde sunulmasını planlıyoruz" - "İleride rubia tinctorum bitkisini kullanarak daha farklı formülasyonlarla pazara sunmayı düşünüyoruz"

Yurthaber

Kavun dolması nasıl yapılır? Masterchef’te çıktı gündem oldu! Kavun dolması tarifi ve yapılışı…

Kavun dolması tarifi bu akşam MasterChef yemek programını izleyen seyirciler tarafından sıklıkla sorgulanacak. MasterChef'in 11 Ekim Salı akşamı yayınlanacak olan yeni bölümünde haftanın ilk takım oyununda dolma konseptinde 8 çeşit dolma tarifi yapılacak. Bunlardan biri olan kavun dolması ismi ile kulağa oldukça farklı geliyor. Peki, Kavun dolması nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından kavun dolması tarifi...

Yemek

Sosyal medya Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanları konuşuyor! Mezar sahibi, pahalılıktan sadece bamya ile beslenmiş

İzmir'de Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanlar dikkat çekerken, mezar sahibinin 13 yıl bamya yediği ve pahalılıktan şikayet ettiği ortaya çıktı. Mezar taşında yazanları okuyan Yrd. Doç. Dr. Erkan Daş, ''Mezar sahibinin hayatını bamya ile geçirdiği yazıyor. Bamya o gün bahçelerde yetişiyor. Devamlı bamya ile beslendiğine göre yoksulluktan şikayet ediyor. O dönemde domatesin, etin okka ile satıldığı, yer alan fiyatlara göre bir okka etin altı okka domatese eşit olduğu görülüyor'' dedi.

Haber

Adilcevaz'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait camiler ışıklandırıldı

Adilcevaz'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait camiler ışıklandırıldı

Yurthaber

Göynük'te 26 tarihi ev restore edilerek turizme kazandırıldı

Belediye Başkanı Ahmet Çankaya: - "Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle son 2 yılda 26 ev turizme kazandırılırken, 12 evin restorasyonu için çalışmalar devam ediyor"

Yurthaber

Osmanlı arşivinden çıkan tarihi belge! 'Toprağa sahip çıkmak vatana sahip çıkmakla eş değer görülmüş'

Orman yüksek mühendisi Erhan Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi'nde bulduğu tarihi belgeyi paylaştı. Öğrencilerin ayakkabıları olmadığı için ağaç bayramına gidemeyecekleri belirtilen belgede Kılıç, "Okuduğumda çok etkilendim. Zira 1916 yılında Birinci Dünya Savaşı cereyan ederken çoğu şehit çocuğu olmak üzere talebeler bir başka alanda vatana sahip çıkma adına fidan dikmeye gitmişler. Bir kısmı ayağında sağlam ayakkabı olmadığı için katılamamış'' dedi.

Haber

Kimse onlara beddua edemiyor! Türkiye'de tek bir benzeri olan esrarengiz toplu mezarlığın gizemi çözüldü: 'Buradaki cellatlar, padişahın hükmettiği cezayı uygulayan kişilerdir'

İstanbul'un Beyoğlu semtinde yoldan geçenlerin fark etmesi güç bir toplu mezarlık bulunuyor. Mezarların üstünde ne bir isim bulunuyor ne de herhangi bir bilgi. Yıllar içinde bakımsızlığın da etkisiyle daha da gizemli bir görünüme bürünen toplu mezarlıkların Osmanlı'da çokça bulunsa da günümüzde Türkiye'de bu büyüklükte tek bir benzeri olduğu belirtiliyor. Araştırmacı yazar Halid Develioğlu'na göre, cellatlara ait mezarların bu denli gizemli olmasının ardında ise 'beddua' gerekçesi yer alıyor...

Haber

Tarihin izlerini taşıyan Rüstem Paşa Camisi, döneminin mimari özelliklerini yansıtıyor

Tarihin izlerini taşıyan Rüstem Paşa Camisi, döneminin mimari özelliklerini yansıtıyor

Yurthaber

Doğduğu topraklara yeniden kazandırılan efsane renk akademik çalışmalarla canlanıyor

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık: - "Şehrimizin iş adamlarına, ticaret insanlarına bir çağrıda bulunuyorum. Edirne kırmızısını kullanılabileceğimiz her alanda kullanmamız lazım"

Yurthaber

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber

Türk denizcilik tarihinin gururu Preveze Deniz Zaferi 484 yaşında

Denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından Preveze Deniz Zaferi, Akdeniz'deki Türk hakimiyetini pekiştirdi - "Denizlere hakim olan cihana hakim olur" sözlerinin sahibi, denizler fatihi Barbaros'un kazandığı zafer, her yıl 27 Eylül'de "Deniz Kuvvetleri Günü" olarak kutlanıyor

Yurthaber

Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde flaş 'Osmanlı' detayı! Dikkatlerden kaçmadı

İngiltere'de 8 Eylül'de hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tüm dünyanın canlı yayınlarla davet ettiği törendeki 'Osmanlı' detayı ise dikkatlerden kaçmadı.

Haber

Rodos'taki Osmanlı mirası eserler adadaki Türk medeniyetinin izlerini taşıyor

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522'deki fethinin ardından yaklaşık 400 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'na gelenleri, fethin simgesi olarak inşa edilen Süleymaniye ile halen ibadete açık tek cami Pargalı İbrahim Paşa camilerinin silueti karşılıyor - Adanın yerli Türklerinden 87 yaşındaki Şahap Kaşlıoğlu: - "Pargalı İbrahim Paşa Camisi'nin yapımına 1530'da başlanmış ve inşası 10 yıl kadar sürmüş. Caminin ibadete açıldığı 1540 yılında ise önüne çınar ağacı dikilmiş. Dikene Allah rahmet eylesin, ben de hala gölgesinde oturuyorum"

Yurthaber

Beylikten cihan devletine kutlu yürüyüşün mimarı: Ertuğrul Gazi

Kayı boyuna liderlik ederek Osmanlı Devleti'nin köklerini atan Ertuğrul Gazi, türbesinin bulunduğu Söğüt'te bu yıl 741'incisi gerçekleştirilecek etkinliklerle yad edilecek - BŞEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Arıkan: - "Ertuğrul Gazi bu bölgeye geldiğinde bölgede Bizans unsurları vardı, tekfurluklar vardı. O tekfurlukların içinde kendine bir hayat alanı sağlaması gerekiyordu. Yürüttüğü 'müdara' dediğimiz bir siyaset var. Bizans tekfurlarıyla iyi ilişkiler yürüterek burada Kayıların var olmasını, buraya kök salmalarını sağladı"

Yurthaber

Yaklaşık yarım asır tahtta kalan padişah: Kanuni Sultan Süleyman

Osmanlı İmparatorluğu ordusunun başında bizzat bulunarak 13 sefere çıkan Kanuni Sultan Süleyman, Batı'da "Muhteşem Süleyman" ve "Büyük Türk" olarak anılıyordu - Yaklaşık 46 yıl tahtta kalan ve Osmanlı'nın en çok sefere çıkan padişahı olarak bilinen 72 yaşındaki Kanuni Sultan Süleyman, Zigetvar'da seferdeyken kalenin kuşatılmasından bir gün önce vefat etti

Yurthaber

Sırrı çözülemiyor! 'Tılsımlı gömlekler' sergilendi Duyar duymaz buraya doğru çekiyor

Sırrı çözülemeyen, Osmanlı padişahlarının giydiği, halk arasında bilinen ismiyle ‘tılsımlı gömlekler’ Kayseri’de sergilendi. Melikgazi Belediyesi iş birliğiyle Tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu tarafından hazırlanan Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek ve korunmak için giydiği gömleklerin yer aldığı ‘Kuvve-i İhlas Dualı Gömlekler Sergisi’ Hunat Hatun Medresesi’nde ziyarete açıldı. Vali Gökmen Çiçek “Dualı gömlekler sergisi. Ne kadar güzel bir isim, duyar duymaz, buraya doğru çekiyor" dedi.

Haber

741. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri Kütahya'da yapıldı

741. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri Kütahya'da yapıldı

Yurthaber

Vazgeçilmeziniz olacak! Reyhan şerbeti nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Reyhan bitkisi özellikle Osmanlı döneminde şerbetle sıklıkla kullanılıyordu. Reyhan, yoğun tadı ve şerbetlere verdiği güzel renk ile tercih ediliyor. Reyhan şerbetini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Reyhan şerbeti nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek

Ünlü şef, Osmanlı'da aşure kültürünü anlattı

Şef Yunus Emre Akkor, şeker yerine bal kullanarak yaptığı aşureyi, dev kazanda odun ateşinde pişirdi - Akkor: - "Haneye bereket getirsinler diye eski dönemlerde ilk pişen aşureyi mutlaka eve ayırırlar. Bir diğer önemli nokta da aşurenin başında servisten önce Mülk ve Yasin sureleri okunur. Bunun da bereketi artırdığına inanılır"

Yurthaber

İzmir'de 191 tarihi eser ele geçirildi

İzmir'de 191 tarihi eser ele geçirildi

Yurthaber

1900 rakımlı tepenin üzerinde tek başına! Osmanlı'nın yıllara meydan okuyan sarayı: İshak Paşa

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı, yıllara meydan okuyor. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki "kartal yuvası"nı ardından 1900 rakımlı tepenin üzerine kurulan tarihi saray, Osmanlı, Selçuklu, Barok ve Rokoko mimarisiyle dikkati çekiyor.

Trend