Ovp Ne Demek Haberleri

Başı dertteydi! Demet Akalın kiracısı evden çıkınca ne yapacağını açıkladı! Gözün doysun...

Uzun süredir kiracısıyla uğraşan Demet Akalın, sık sık konuyla ilgili isyan ediyordu. Akalın, kiracısı evden çıkınca ne yapacağını açıkladı.

Magazin 2024-09-28 16:00:33

‘Ne sıklıkta namaz kılarsınız?’ anketi! Dikkat çeken sonuçlar var; giderek azalıyor…

Seçim anketlerini peş peşe yayınlanmaya devam eden araştırma şirketlerinden bu kez dikkat çeken farklı bir anket geldi. Asal Araştırma, bu kez vatandaşlara 'Ne sıklıkta namaz kılarsınız?' diye sordu. 2 bin kişinin katıldığı ankete göre, Nisan 2022'de 'Tüm vakit namazlarını kılarım' oranı yüzde 23 iken Ağustos 2024'de bu oranın yüzde 18,8 olması dikkat çekti.

Haber 2024-09-28 13:50:43

Bu nasıl vicdan! 75 yaşındaki adamı acımasızca dövdü... O anlar kamerada!

Osmaniye'de bir genç ile yaşlı adam arasında sokak ortasında tartışma çıktı. Genç, sokak ortasında 75 yaşındaki adamı evire çevire acımasızca dövüp küfretti. Büyük tepki toplayan görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise konuyla ilgili olarak "ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Haber 2024-09-28 10:03:57

TV yayın akışı 28 Eylül 2024 Cumartesi! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV yayın akışı...

28 Eylül 2024 Cumartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 28 Eylül 2024 Cumartesi akşamı Siyah Kalp, Yalan, Kör Nokta, Yabani, Gönül Dağı, Kral Şakir-Oyun Zamanı ve MasterChef Türkiye programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, NOW, ATV, STAR TV, TRT 1, TV8 yayın akışı nasıl?

Trend 2024-09-28 09:22:16

Doğa yine hamile mi? Kızılcık Şerbeti'nin yeni fragmanı olay oldu! 'Doğurmaya ne kadar meraklısın...'

Kızılcık Şerbeti yeni sezonda da ses getirmeyi başarıyor. Dengelerin yeni karakterlerle değiştiği dizinin yeni bölümü seyirciden tam not alamadı. Kızılcık Şerbeti'nin 70. bölüm fragmanı da yayınlandı. Fragmanda Giray'ın Doğa'ya sözleri şoke ederken Meri de konağa bakıcı olarak taşındı.

Magazin 28-09-24 09:18

3 aylık enflasyon farkı ile memur zammı ve emekli zammı hesabı! 10 bin lira bile zor... Bu rakamlara dikkat, sizin de maaşınız tabloda olabilir!

Temmuz 2024’te açıklanan yüzde 24,71 SSK ve Bağ-Kur zammı ile yüzde 19,31 memur zammı sonrası Ocak 2025 için gözler yeniden zamlarda. Eylül enflasyon rakamları ve TÜİK’in yapacağı açıklamalar, memur ve emekli maaşlarını etkileyecek en önemli faktörler arasında. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri, 2025 yılı için yüzde 10-15 aralığında bir zam olacağını öngörüyor. Peki, 2025 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı 15 bin TL olur mu? İşte milyonlar için zamlı maaş tablosu...

Finans 28-09-24 07:51

Rezan Epözdemir'den Cem Garipoğlu açıklaması! Mezarın ne zaman açılacağı belli oldu

Münevver Karabulut'u vahşice katleden ve kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili yeni gelişmeyi Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duyurdu. Epözdemir, Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim günü saat 11.00’de açılacağını belirtti. Mezar açıldıktan sonra yeniden DNA örnekleri alınacak.

Haber 27-09-24 21:24

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Narin cinayeti açıklaması: Ölümse ölüm, idamsa idam

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir programda Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayetiyle ilgili konuştu. Kanunların caydırıcı olması gerektiğini ifade eden Erbaş, "8 yaşındaki kızımızı katlettiler. Bunun katili tespit edilse ne olacak? Kaç sene yatarsa yatsın. İsterseniz bin sene ceza verin, bizim acımız dinecek mi? Ne cinayetler işleniyor, kanunlarda caydırıcılık var mı? Ölümse ölüm, idamsa idam" dedi.

Haber 27-09-24 19:54

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 8 olasılıklarını açıkladılar! Ne Tottenham ne Manu, zirvede Süper Lig devi yer aldı

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta tamamlanırken, ünlü veri tahmin sitesi Football Meets Data, UEFA Avrupa Ligi'ni ilk 8'de bitirecek takımları olasılıklarına göre sıraladı. Listenin ilk sırasında ise Süper Lig devi yer aldı. İşte detaylar...

Spor 27-09-24 16:13

Saat 00.40'ta tüm İsrailliler kendilerini yere attı! Siren sesleri susmadı, füzeler ise ne Lübnan'dan ne de Gazze'den ateşlendi

Orta Doğu'da bölgesel savaş riski giderek artıyor. Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdüren İsrail gece yarısı büyük şok yaşadı. Başkent Tel Aviv başta olmak üzere birçok şehirde sirenler yükselirken, İsrailliler kendilerini yerlere attı. Füzelerin Lübnan ya da Gazze'den ateşlenmemiş olması dikkat çekerken, sabah saatlerinde İsrail şehirlerinde yine alarm sesleri yükseldi.

Haber 27-09-24 09:50

TV yayın akışı 27 Eylül 2024 Cuma! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV, TRT 1 yayın akışı...

27 Eylül 2024 Cuma günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 27 Eylül 2024 Kızılcık Şerbeti, Kim Milyoner Olmak İster, Arka Sokaklar, Kara Ağaç Destanı, Kötü Kan, Yalı Çapkını ve MasterChef Türkiye programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, NOW, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 27-09-24 09:30

27 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 27 Eylül Cuma dolar kaç TL, euro kaç TL?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 27 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 27 Eylül Cuma dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Finans 27-09-24 09:20

Emeklilik için iki formül masada! Alacakları maaş dilekçe tarihlerine bağlı! Uzmanı açıkladı: Reform paketi gelebilir

2024 yılında emeklilik dilekçesini veren vatandaşların 2025 yılı maaş zammı ile beraber 2025 yılında emekli olanlara göre daha fazla maaş alacak olması bu sene dilekçelerin yığılmasına neden oldu. Bu yığılmanın önüne geçmek için çalışmaların başladığı ise konuşuluyor. Peki bu değişiklikler ne olacak? Ekonomist Muhammed Bayram kritik açıklamalarda bulundu.

Finans 27-09-24 08:51

Silinen bazı görüntüler geri getirildi! Narin soruşturmasında son perde... ilk kez ortaya çıktı: Görüntülerdeki esrarengiz 2 kişi kim?

8 yaşındaki Minik Narin'den kim ne istedi de Narin'in canına kıydı? Aile üyeleri neden ağız birliği yapıyor? Henüz cevaplanmayan birçok soru varken Narin soruşturmasıyla ilgili son gelişmeyi muhabir Ferit Demir duyurdu. Son olarak TÜBİTAK'ın bazı görüntüleri incelediği biliniyordu. Silinen bazı görüntüler geri getirildi. Öte yandan olay yerinde sadece Nevzat Bahtiyar’ın olmadığı, 2 kişinin daha cesedin gizlendiği sazlıkların olduğu bölgede görüldükleri tespit edildi. Peki kim bunlar?

Haber 27-09-24 08:46

27 Eylül 2024 tarihinde gram altın fiyatı yükselişini sürdürüyor...Uzmanı öyle bir açıklama yaptı ki... Altın için tüm hikaye değişebilir... 3 bin TL'yi geçebilir!

Geçtiğimiz hafta Fed'in faiz kararını 50 baz puan düşürmesi TCMB'nin ise 6 aydan beri faiz kararını sabir tutması ile beraber altın fiyatları tarihinde hiç görmediği fiyatları görmeye başladı. Jeopolitik gerilimler altın fiyatlarını etkilerken çeyrk 5 bin lirayı geçti gram altın ise 3 bin liraya yaklaştı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Peki, 27 Eylül 2024 gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? İşte cevabı...

Finans 27-09-24 07:37

Aşkları kısa sürmüştü! Rapçi M Lisa'ya eski sevgilisi Mert Yazıcıoğlu sorulunca ne diyeceğini bilemedi

Kızıl Goncalar dizisinde canlandırdığı Cüneyd karakteriyle adından söz ettiren Mert Yazıcıoğlu'nun gizli aşkı ortaya çıkmıştı. İddialara göre rapçi M Lisa ile aşk yaşayan yakışıklı oyuncunun aşkı 3 ay sürmüş ve ikili geçtiğimiz aylarda ayrılmış. Yeni albümü için lansman düzenleyen M Lisa kendisine Mert Yazıcıoğlu sorulunda ne diyeceğini şaşırdı.

Magazin 27-09-24 00:06

Ne zaman emekli olmak daha avantajlı? 2024 yılı mı 2025 mi? SGK uzmanı canlı yayında açıkladı

Emeklilik sisteminde toplumun her kesiminden reform talepleri gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yeni sistem üzerinde çalışıyor. Emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar ise maaşlarının artması için '2024 yılında mı emekli olmak daha avantajlı yoksa 2025 yılında mı?' sorusunun yanıtını arıyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman, katıldığı canlı yayında emekli olmak isteyenlerin merak ettiği o detayları açıkladı.

Finans 26-09-24 20:31

Oyuncu Berkay Hardal ve Dilan Telkök oğullarına kavuştu! Bakın ismini ne koydu

Ünlü oyuncu Berkay Hardal ve fenomen Dilan Telkök çiftinin oğulları dünyaya geldi. Anne ve baba olmanın mutluluğunu yaşayan çift, oğulları ile karelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 26-09-24 17:43

Fiyatı 2854 TL'ye düştü! Camper'ın çok satan Wagon modeli indirime girdi

Hafif, esnek ve konforlu bir ayakkabıyla gün boyunca rahatlığın keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Yanıtınız "Evet!" ise doğru yerdesiniz. Bugüne özel Camper'ın çok satan ayakkabı modeli Wagon indirime girdi. Sizin için ayakkabıyı araştırdık ve kullanıcı yorumlarını bir araya getirdik. Hazır indirimdeyken bir şans vermek isterseniz detaylar aşağıda...

Haber 26-09-24 14:28

BofA Türkiye raporunu yayımladı! Merkez'in faiz indirimi kararı için kritik tahmin! Kasım ayında her şey değişebilir

Bank Of America (BofA), Türkiye raporunu yayımladı. ABD'li banka Türkiye'de makroekonomik dengesizliklerin yavaş da olsa iyileştiğini ve ekonomide keskin bir daralma yerine yumuşak iniş öngördü. Aynı zamanda BofA, Merkez'in ne zaman faiz indirimine gideceğini de tahmin etti.

Finans 26-09-24 12:45

Narin Güran cinayetinde hem yıkadılar hem yıkandılar! Anne Yüksel Güran, amca Salim Güran, yenge Hediye Güran...

8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayete kurban gittiğinin anlaşılmasının ardından şimdi de, organize bir şekilde katledildiği belirlendi. Ortaya çıkan her detay, olayı yalnız bir kişinin işlemediği, annenin de dahil olduğu bir cinayet olduğunu gösterdi. Her ne kadar kesin olarak katilin kim olduğu belirlenmese de, Gazeteci Ferit Demir’in ulaştığı detaylar, tüm Türkiye’nin yüreğini bir kez daha yaktı.

Haber 26-09-24 12:24

Yavaş'tan dikkat çeken çıkış! Hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj verelim

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan davanın siyasi bir dava olduğunun altını çizen Yavaş, "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Arayı bozmak istiyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz." dedi. Yavaş ayrıca İmamoğlu'na siyasi yasak çıkarsa tepkilerinin ne olacağı hakkında da önemli ifadelerde bulundu.

Haber 26-09-24 11:32

Van Gölü'ne dalınca denk geldiler! 45 dakika sürdü... Su yüzüne çıkardılar 'Çok büyük, kalanını sonra çıkaracağız'

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü'ne dalış yapan dalgıçlar, mikrobiyalitlere (mercan) dolanan yaklaşık 300 metre hayalet ağı temizledi. Yaklaşık 600 metre olduğunu tahmin ettikleri hayalet ağın sadece yarısını alabildiklerini söyleyen Yukarı Deniz Derneği Başkanı Cumali Birol, "Ülkemizde hayalet ağların ekosisteme ve canlılara ne kadar zarar verdiğini biliyoruz, bunu Van Gölü'nde de gördük" dedi.

Haber 26-09-24 10:28

TV yayın akışı 26 Eylül 2024 Perşembe! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

26 Eylül 2024 Perşembe günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 26 Eylül Perşembe akşamı Siyah Kalp, Güzel Aşklar Diyarı, Kör Nokta, Bayi Toplantısı, Fenerbahçe-U.S. Gilloise | UEFA Avrupa Ligi Grup Maçı, Hudutsuz Sevda ve MasterChef Türkiye programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, ATV, STAR TV, TRT 1, NOW yayın akışı nasıl?

Trend 26-09-24 09:20

26 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 26 Eylül Perşembe dolar kaç TL, euro kaç TL?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 26 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 26 Eylül Perşembe dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Finans 26-09-24 09:20

Motorine zam geliyor! Petroldeki sert düşüş de akaryakıt zammını durdurmadı: Benzinden sonra o da 90 kuruş artacak

Araç sahipleri ‘bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim zam var mı? Güncel motorin (mazot) fiyatları ne kadar, kaç TL? gibi sorulara yanıt ararken mazot litre fiyatlarına zam haberi ile güne başladı. Benzine yapılan 1,40 TL’lik zammın ardından bu gece yarısı motorin fiyatı da değişecek.

Finans 26-09-24 09:07

Konut kredisi faizleri için bu tarihi ilk kez duyacaksınız! Ev almak isteyenler için umut kapısı aralandı: Emlak sektöründe bütün planlar ona göre yapıldı

Konut kredisi faizlerinde düşüş bekleniyor! Sektör temsilcileri, Merkez Bankası'nın faiz politikalarının inşaat sektörüne etkisini değerlendirerek, konut kredi faizlerinde düşüş yaşanması beklenen tarihi açıkladı Peki konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Faiz oranları ne olacak? Şu an konut almak mantıklı mı? Faiz indirimi sonrası konut fiyatları ne olur? İşte detaylar...

Finans 26-09-24 08:15

Altın fiyatlarında ipin ucu koptu! Rekorlar kıran gram altın için yeni tahmin! İslam Memiş, 'Aralık'ta kusursuz fırtına geliyor' diyerek uyardı

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması öncesinde yükseliyor. Bu sabah ons altın 2.661 dolara, gram altın fiyatı ise 2.954 TL'ye kadar çıktı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için ons için 3.000 dolar hedefi koyarken yatırımcılara, “Varlığınızı satmayın, büyük bir piyasa tufanı geliyor” uyarısında bulundu. Peki altın fiyatları ne kadar yükselecek? 2025’te gram altın kaç TL olacak? Şu an altın almak mantıklı mı? İşte yanıtlar...

Finans 26-09-24 07:59

'Umarım evde bir cinayet yaşanmıyordur' O anları kaydetti! Ne var ne yok sokağa fırlattı 'Bir delikanlı! Çıplaktı' Tuhaflığın ardından dram çıktı

İstanbul, Fatih'teki bir apartmanda yaşanan olay önce tüm mahalleyi şaşkına çevirdi, sonrasında ortaya çıkan dram ise herkesin yüreğini yaktı. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde bir gencin evin penceresinden dışarıya kıyafetler fırlattığı görüldü. O anları kaydeden vatandaşın şaşkınlık içinde "Umarım evde bir cinayet yaşanmıyordur" dediği duyulurken gençle alakalı ortaya çıkan gerçek herkesi üzdü. Edinilen bilgilere göre genç Gazze'de annesini kaybettikten sonra bu hale gelmişti.

Haber 26-09-24 07:33

ERKEN EMEKLİLİK! Bağ-Kur'lu 1 milyon esnafın prim günü 9000'den 7200'e düşecek: SGK'daki son 1261 güne dikkat!

Bağ-Kurlular için beklenen prim indirimi düzenlemesi yolda! Milyonlarca küçük esnaf ve çiftçinin yararlanacağı düzenleme ile 9000 gün olan prim gün şartı, 7200 güne düşecek. Peki, kimler prim indiriminden faydalanabilecek? Bağ-Kur prim gün indirimi ne zaman yürürlüğe girecek? EYT’liler bu düzenlemeden yararlanabilecek mi? Emeklilik için yaş şartı kalkacak mı? Tüm merak edilen soruların yanıtları ve prim indirimi ile ilgili detaylar haberde...

Finans 26-09-24 07:28

2 beden gitti diyen Zara'nın hedefi manken gibi olmak | Nasıl zayıfladı?

Türk Halk Müziği sanatçısı Zara son dönemde verdiği kilolarla gündeme geliyor. Zara son olarak 36 beden olmayı hedeflediğini açıkladı. Zara zayıflamak için ne yaptığını da söylemişti.

Magazin 26-09-24 06:56

Yer: Tokat! Yolda yürüyen kadın ne olduğunu anlayamadı: Adım adım takip etti, sırtından bıçaklandı

Tokat'ta bir kadın, kendisini takip eden bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Sırtından yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler saldırganın zihinsel engelli olduğu belirtilen M.K. olduğunu belirledi. Şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına aldı.

Haber 25-09-24 23:03

Tanju Özcan'dan dikkat çeken açıklama! Türkiye'de idam cezasının tekrar gündeme gelmesi lazım

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan idam cezası çıkışı geldi. Özcan, polis memuru Şeyma Yılmaz'ın 26 suç kaydı olan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit tarafından şehit edilmesine ilişkin, "Çöp poşetiyle adamı niye götürüyorsunuz demek bana göre sapkınlık. Çünkü bunlar çöp gibi mal gibi adamlar. Polisin tenkit edilebilir bir tarafı da yok. Türkiye'de idam cezasının tekrar gündeme gelmesi lazım" dedi.

Haber 25-09-24 19:17

Son zamanların popüler uygulaması Tiktok, para tuzağı mı, video paylaşma platformu mu?

Adından zaman zaman skandallarla söz ettiren Tiktok'ta canlı yayınlar neden bu kadar meşhur? Neredeyse her yaştan kullanıcıya sahip platformda canlı yayın açmak da oldukça popüler. Bunun nedeni ise kullanıcının açtığı canlı yayına katılan izleyicilerinin anlık hediye atabilmesi. Çünkü yayın açan kullanıcılar için ne kadar çok hediye o kadar çok yayın demek. Ancak kullanıcılar atılan hediyenin parasına Tiktok'un yaptığı kesinti sonucu ulaşabiliyor. Uygulamanın 2023 geliri 40 milyon doları aşmıştı

Haber 25-09-24 16:55

Uçuş sırasında aniden şampanya patlattı! Diğer yolcular ne olduğunu anlayamadı... Havada kaos anları yaşandı

Uçuş sırasında bir yolcunun şampanya patlattığı görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti. X'te (eski adıyla Twitter) 'beehaber' kullanıcı adıyla paylaşılan görüntüler kısa sürede viral olmayı başardı. Görüntülere tepkiler de beraberinde geldi.

Trend 25-09-24 16:13

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler! Daha fazla izlenmek için limitleri zorladılar... Sevgilisiyle öpüşürken bir yandan da havaya ateş açtı: Ne yaşıyorsunuz siz?

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekerek gündem yarattı. İsmi açıklanmayan bir çift kendilerine göre romantik olan bir anlarını paylaşmak isterken tepkilerin odağı haline geldi. Genç kadının sevgilisiyle öpüşürken bir yandan da havaya ateş açtığı görüntüler tepki topladı.

Trend 25-09-24 15:38

1 reyting kaç izlenmedir? 1 reyting kaç kişiye denk gelir?

Reyting, televizyon programlarının izlenme oranlarını tespit etmek ve izleyici kitlesinin ne kadar büyük olduğunu belirlemek için kullanılan bir ölçü birimidir. 1 reytingin, televizyon izleyici kitlesinin ne kadarını temsil ettiği ve Türkiye’de 1 reytingin kaç izleyiciye karşılık geldiği ise sık sık merak konusu olur. Bu sorularının yanıtı ise bölgeye ve toplam izleyici sayısına göre değişkenlik gösterebilir.

Haber 25-09-24 15:21

Semizotu nasıl hecelenir? Semizotu hecelerine nasıl ayrılır?

Bir bitki adının doğru yazılışının ne olduğu ve nasıl hecelendiği açıklanırken TDK Yazım Kuralları Kılavuzu tarafından kullanıcılara sunulan bilgiler derlenmelidir. Semizotu da günlük yaşamda sıklıkla kullanılan ifadelerdendir. Ancak bu ifadenin doğru bir şekilde hecelerine ayrılması için konuya ilişkin olan kurallar açıklanmalıdır. Daha sonra semizotu kelimesinin ne anlama geldiği de ele alınabilir.

Egitim 25-09-24 14:56

Kusmaya ne iyi gelir? Kusmayı en hızlı ne geçirir? Kusmayı kesmek için ne yapmalı?

Kusma, hemen herkesin yaşadığı ve olumsuz etkileri olan bir sağlık problemidir. Mide bulantısı ile benzerlik gösteren ama farklı etkileri de bulunan kusma, midenin istemsiz olarak boşalması durumudur. Kusmaya iyi gelen ve evde bireysel olarak yapılabilecek bazı tedavi yöntemleri bulunur. Doğru yöntemler ile kusma hafifletilebilir ve kontrol altına alınabilir. Nane ve limon çayı kusmaya iyi gelen yöntemlerden biridir.

Haber 25-09-24 14:53

Mini buzdolabı ne kadar elektrik tüketir? Mini buzdolabı çok elektrik yakar mı?

Mini buzdolabı, normal buzdolaplarına kıyasla daha küçük hacme sahip olup daha az yiyecek ve içecek depolamak için kullanılan bir buzdolabı türüdür. Genellikle otellerde veya tatil köylerinde konforlu bir konaklama deneyimi sunmak için kullanılır. Mini buzdolabının elektrik tüketimi kullanım koşullarına bağlıdır. Buzdolabının sıcak bir ortamda çalıştırılması, açılıp kapatılması gibi etkenler enerji tüketimini artırabilir.

Haber 25-09-24 13:54

Geniz akıntısına ne iyi gelir? Geniz akıntısını en hızlı ne keser?

Geniz akıntısı, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Bu durum, burun içindeki mukusun boğaza doğru akmasıdır. Burun ve boğazdaki bezlerin sürekli ve aşırı olarak mukus salgılaması sonucunda ortaya çıkan bu sorun boğazdan sürekli olarak mukus akıyor hissi yaratır. Mukus, normalde refleks olarak yutulur fakat üretimi fazla olduğu zaman boğazda birikir ve geniz akıntısına sebep olur.

Haber 25-09-24 13:50

Diz ağrısına ne iyi gelir? Diz ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Diz ağrısı, diz eklemi ve çevresinde oluşan ağrılardır. Pek çok insanın yaşamında karşılaştığı yaygın sorunlardan biri olan diz ağrısı, hem gençlerde hem de yaşlılarda farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda günlük yaşamı zorlaştıran diz ağrısına iyi gelen ve evde uygulanabilecek yöntemler bulunur. Diz ağrısı uzun süreli devam ederse uzman bir doktora danışmak gerekir.

Haber 25-09-24 13:45

Burun akıntısına ne iyi gelir? Burun akıntısı hemen nasıl geçer?

Burun akıntısı, aşırı burun boşalmasına denir. Burun akıntısı, berrak bir sıvı, yoğun bir mukus veya bu ikisinin arasında bir kıvama sahiptir. Genel olarak soğuk algınlığı, alerjiler ya da sinüzit gibi durumların bir belirtisi olan burun akıntısı, rahatsız edici bir durum olsa da pek çok yöntemle hafifletilebilir. Burun akıntısına iyi gelecek yöntemlerden en iyi gelen yöntem, bol miktarda sıvı tüketimidir.

Haber 25-09-24 13:32

MSc nedir? MSc öğrencisi ne demek? MSc'nin açılımı ve anlamı

MSc, İngilizce bir terimdir. Açılımı Master of Science olarak bilinir. Bilimsel ve teknik alanlarda uzmanlaşmayı hedefleyen lisansüstü bir programdır. Dilimize fen bilimleri yüksek lisans programı olarak geçmiştir. MSc derecesi genellikle 1-2 yıl sürer.

Egitim 25-09-24 13:22

Boyun tutulmasına ne iyi gelir? Boyun tutulması en hızlı nasıl geçer? Boyun tutulmasına kas gevşetici ve sıcak su torbası iyi gelir mi?

Boyun tutulması, boyuna aşırı yüklenme durumunda ortaya çıkan ve genellikle geçici olan bir sağlık problemidir. Boyun tutulmasının en yaygın belirtisi boyunu sağa sola ya da öne arkaya hareket ettirirken sıcak su torbası, kas gevşeticiler ve nazik germe hareketleri boyun tutulması sürecinde etkili tedavilerdir.

Haber 25-09-24 13:20

Gram, çeyrek altın ne varsa gösterdi! Kadir Ezildi yine gündemde! Tadını çıkara çıkara saymak için...

İkinci kez nişan yapan ve nişanda altınların tepsiyle gelmesiyle adından söz ettiren Kadir Ezildi'ye mesaj yağdı. Nişan görüntülerini görenler nişanda ne kadar altın takıldığını merak etti. Fenomen isim gram, çeyrek altın ne varsa gösterip sahiplerini aradı.

Magazin 25-09-24 10:28

25 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 25 Eylül Çarşamba dolar kaç TL, euro kaç TL?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 25 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 25 Eylül Çarşamba dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Finans 25-09-24 09:20

TV yayın akışı 25 Eylül 2024 Çarşamba! Bugün kanallarda ne var? TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV, TRT 1 yayın akışı...

25 Eylül Çarşamba akşamı Sandık Kokusu, Taş Kağıt Makas, Karadut, Erkek Güzeli Sefil Bilo, Galatasaray-PAOK | UEFA Avrupa Ligi Grup Maçı, Leyla: Hayat... Aşk... Adalet ve MasterChef Türkiye programları ekranda olacak. Kanal D, TV8, NOW, Show TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 25 Eylül Çarşamba TV yayın akışı...

Trend 25-09-24 09:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD televizyonuna konuştu: ‘Heyecanla bu kararlar verilmez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan NBC News kanalına konuştu. Erdoğan konuşmasında Hamas’a terör örgütü olarak bakmadığını vurgulayarak “Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur" dedi. Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkında da konuşan Erdoğan "Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz. Heyecanla bu kararlar verilmez" ifadelerini kullandı.

Haber 25-09-24 07:25