Devlet okullarında 'çocuk kulübü' adı altında özel okullar kurulduğu şeklinde tepki çeken bir iddia gündeme geldi. Son ders zilinin ardından başlayan çocuk kulüplerinde iddiaya göre bazı ilkokul müdürlerinin okul dışından anlaştığı ekipler eğitim veriyor. 6 derse 51 bin TL ödeniyor! Bu şekilde 200'den fazla okul olduğunu belirten gazeteci İsmail Saymaz "Binlerce TL okul müdürlerinin açtığı banka hesaplarına akıyor. Bu para nereye gidiyor, belirsiz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okulların yüksek kitap fiyatlarına ilişkin, "Yüzde 300 zam yapan 400 civarındaki özel okula gerekli cezalar verildi." dedi. Bakan Tekin, LGS sorusunun neden daha önce iptal edilmediğini de açıkladı.
İstanbul'daki bir özel okulda sahte öğretmen skandalı patlak verdi. Kızında psikolojik sorunlar başladığın fark eden anne, okul defterlerini inceleyince gördüklerine, daha doğrusu göremediklerine inanamadı. Dava açmaması için özel okulun anneye burs vermeyi teklif ettiği iddiası da skandalın bir başka boyutunu ortaya koydu. Üstelik okul hakkında suç duyurusunda bulunan tek kişi de o anne değil.
2024 – 2025 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda servis, yemek ücreti derken bir milyon aşıyor. 1 Eylül tarihinde başlayan okullarda bu kez fahiş kitap fiyatlarına veliler isyan etti. Adana’da avukat olan bir veli bin TL’lik kitaplar için 30 bin TL istendiğini fark edince hem okula dava açtı hem de yayınevi ve okul arasındaki vurgunu ortaya çıkardı.
Satılık bir özel okul ilanı görenleri şaşırttı. İlginç olan ise özel okulun satılıyor olması değil, kayıtlı öğrencilerle birlikte devredileceği detayı. Ankara'da olduğu ve 250 öğrencinin kayıtlı olduğu belirtilen okulun ismi ilan sahibi tarafından gizli tutulurken, veliler ise endişelendi: "Umarım bizim okul değildir!"
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde "fahiş fiyat" talep eden bazı özel okullara inceleme başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan 6 ildeki 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini istedi. 6 il valiliğine gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan şu hükümler hatırlatılarak "Kurumlara, Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda kurumun amacına, eğitim programına ve düzeyine uygun, belli bir anlam taşıyan Türkçe ad verilir" denildi.
Sosyal medyadan bir kitap kutunun fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı, 7. sınıfa giden bir çocuğun kırtasiye masrafının sadece bir kısmını aktardı. Sürekli artan özel okul masraflarından şikayet eden veliler yaşadıklarını sosyal medyadan duyuruyor.
Özel okullardaki fahiş ücret talepleri bitmek bilmiyor. Servis, yemek ve kıyafet ücretlerinin yanına artık aileleri zora sokan kitap ücretleri de eklendi. Ortalama senelik okul ücretleri 250 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Kıyafet ücreti için 40 bin TL yemek için 20 bin TL talep ediliyor. Şimdi de kitap ücretleri gündeme geldi.
Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılması için yavaş yavaş geri sayıma başlanırken, milyonlarca şimdiden özel okul ücreti stresi sardı. Kayıt zamları, servis ücretleri derken şimdi de 150 bin TL'yi bulan yemek ücretleri adeta cep yakıyor. Uzmanlar ise, velileri uyarıyor: "Zorunlu değil"
2024 -2025 yeni okul döneminde özel okullar fiyatlarında büyük zam yaptı. Bu zamlar karşısında özel okullar öğrenci kaybederken, ebeveynler devlet okullarına yöneldi. Bu nedenle, kayıt dönemi başlamadan devlet okullarındaki kontenjanların sınırı aşmaya şimdiden başladı.
LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte özel okullarda ücret tarifelerini açıkladı. Ancak açıklanan fiyatları ne vatandaşlar ne de öğrenciler beklemiyordu. Okul ücretine bir de servis, yemek ve kitap da eklenince bir öğrencinin özel okul ücreti 1 milyonu aşıyor.
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından özel okulların fiyat tarifeleri de belli oldu. Taban fiyat 300 binden başlıyor, yabancı okullar sadece eğitim masrafları için 800-900 bin TL istiyor. Servis-kitap derken bu rakam 1 milyonu buluyor.
Kastamonu'da kapatılan bir özel okulun yöneticileri ile okulda çalışan öğretmenler arasında, arabulucu görüşmesi sırasında arbede çıktı. Okul yöneticileri tarafından darp edilen 3 öğretmen ile bir öğretmenin nişanlısı yaralandı. Olay anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.
Güldüren paylaşımlarıyla sık sık sosyal medyada gündeme gelen Gökhan Ünver bu sefer de özel okul fiyatlarını ti'ye aldı. Ünver'in çektiği video sosyal medyada gündem oldu.
Özel okul öğretmenlerinin taban maaş talebi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi. Tekin ayrıca yeni müfredatla ilgili ön açıklamada Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştiriler için de, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…
Yemek, kırtasiye, etüt gibi ardı arkası kesilmeyen ek ücretler velileri isyan ettiriyor. Yine eğitim ücretine yasal sınır olan yüzde 65 oranının üzerinde zam yapılması da sık sık şikayet konusu oluyor. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne ileten bir velinin şikayeti için verilen karar benzer durumdaki velilerin de yüreğine su serpti.
İstanbul’daki özel bir okulda yaşanan taciz skandalı dehşete düşürdü. İranlı bir öğretmenin Çekmeköy’de bulunan özel bir kolejde onlarca öğrenciye yönelik cinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü. Skandal iddiaların öğrenciler tarafından dile getirilmesi ile birlikte öğretmen işten çıkartıldı. Aileler ise olayı sosyal medyadaki veli gruplarından çok sonra öğrenince büyük tepki gösterdi. Ailelerin çocuklarını sorgulamasıyla mağdur öğrenci sayısının ise bilinenden çok fazla olduğu ortaya çıktı.
MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.
Özel bir okula iş başvurusunda bulunan öğretmene teklif edilen ücret isyan ettirdi. 3 ay boyunca haftanın 7 günü çalışması istenen Özge öğretmene sadece 6 bin 500 liralık bir maaş teklif edildi. Genç öğretmen başına gelenleri sosyal medyadan paylaştığı bir video ile dile getirdi. İşte velilerden alınan fahiş ücretlerle ilgili gündemden düşmeyen özel okulların bilinmeyen yüzü…
Özel okullar zam sınırı sonrası bu kez farklı kalemlerde fahiş fiyat uygulamaya başladı. Antalya'da bir veliden okul yönetimi 11 bin 850 TL kitap ücreti talep edince veli isyan edip kararı yargıya taşıdı. Yargının kararı velinin lehine oldu, okul yönetimi karara itiraz etse de ücret farkını geri ödemek durumunda kaldı. Peki özel okullarda kitap ücretinin standardı var mı? Mağdur olduğunu düşünen velilere çağrı geldi.
Özel okul fiyatlarına gelen zam oranları velileri isyan ettirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okul düzenlemesi yalnızca ara sınıfları kapsarken bazı okullar ücretlerine yüzde 220'ye kadar zam yaptı. Yan kalemlerde de fahiş ücretler talep edildi. Veliler, özel okul bursluluk sınavının da şeffaflığı konusunda da endişeli, özel okul konusunda şikayet yağıyor.
Özel okullarda erken kayıt dönemi başlarken fahiş zamlar yeniden gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemesi ara sınıfları kapsarken birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflara kayıt yaptıracak velileri yüksek fiyatlar bekliyor. Bazı özel okullar MEB'in ara sınıflardaki fiyat düzenlemesini delmek için yan ödemelere fahiş zamlar yaptı. Hukukçular velileri haklarını hatırlattı, uyarılarda bulundu.
Özel okul fiyatları ve sunulan hizmetler pek çok velinin gündeminde. Peki, özel okullar ve avukatlar bu konuda ne söylüyor? Özel okul fiyatlarındaki artışın yanı sıra özel okullar velilere, yemek ücreti ve benzeri ek hizmetleri almaya zorlayabilir mi? Çok sayıda velinin merak ettiği konuyla ilgili TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk ve avukat Iyaz Çimen önemli açıklamalar yaptı.
Son dönemde özel okullardaki fahiş zam oranlarından dert yanan veliler MEB'e şikayet yağdırıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin özel okulların uyguladığı zamlarla ilgili açıklama yaptı, özel okul temsilcilerine uyarı geldi. Yine özel anaokullarının erken kayıt fiyatları da dudak uçuklattı. Ünlü isimler sosyal medyadan fiyatları paylaşıp tepki gösterdi.
Asgari ücret, memur ve emeklilerin zam oranının belli olmasının ardından birçok kalemde ücretler artırıldı. Özel okul için veliler resmi zam oranını beklerken bir özel okulun birinci sınıflar için istediği 640 bin lira ücret istedi. Aynı okulun yıllık yemek ücretinin 100 bin lira olduğu dile getirildi. Veliler fahiş zamlardan şikayetçi...
Asgari ücret, memur ve emekli zamlarının belli olmasının ardından bir zam haberi de özel okullardan geldi. Geçen sene uygulanan formüle göre bu sene zam oranın yüzde 60 olması bekleniyor. Özel okullar maliyetleri gerekçe göstererek en az yüzde yüz zam talep ederken veliler fahiş fiyatların uygulanmasından şikayetçi.
KDV oranının yüzde 8'den yüzde 10'a yükselmesi sonrası özel okullar velilerden erken kayıt adı altında yüzde 2'lik farkı istemeye başladı. Ancak bu paranın ödenmesi için sözleşmede özel bir ibarenin yer alması şart. Bu ibare yoksa parayı ödeyen veliler geri istemeye hak kazanabiliyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu sözleşmede dikkat edilmesi gerekenleri sıralayıp velileri uyardı.
İstanbul'da özel okul sahibi olan M.K.E., tefecilerden 700 bin lira borç aldı. M.K.E.'den bu borç karşılığında onlarca senet alan tefeciler, bununla da yetinmedi. Okula giderek velilere ait senetlere el koyan tefeciler, velileri arayarak senetleri tahsil etmeye çalıştı. M.K.E.'yi 12 milyon lira zarara sokan tefecilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İşte detaylar...
Ocak ayı gelmeden bazı özel okullar 'erken kayıt' baskısına başladı. Çocukları özel okullarda okuyan veliler, okullar tarafından aranarak yüzde 115'e varan zamlarla çocuklarını şimdiden yeni dönem için kayıt yaptırmaları isteniyor. Söz konusu talebin kanuna aykırı olduğunu belirten Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise velileri uyarıyor.
Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı'ndan 'özel okul' açıklaması geldi. Bakan Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada servis ve yemek ücretleriyle ilgili okullardan garanti aldıklarını söyledi. Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonuyla derse girmesine ilişkin de "Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler" açıklamasında bulundu. Tekin ayrıca öğretmen atama takvimiyle ilgili de konuştu.
Yaz tatilinin bitmesine az bir süre kalırken okulların açılması için geri sayıma geçildi, okul alışverişi de yavaş yavaş başladı. Özellikle çocuklarını özel okula gönderen aileler, bu yıl yemek ve servis ücretleriyle başa çıkmaya çalışırken; kitaplara gelen zamları görünce şaşırıp kaldı. Fiyatlar geçen yıla göre en az 3 kat artarken, bazı okullarda 30-40 bin TL'yi bulduğu görüldü.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okullar için yıllık zam oranı sınırını yüzde 65 olarak açıklamıştı. Ancak yüzde 65 zam sınırını aşan özel okul mahkeme kararına takıldı. Yargı okulu haksız bulurken, öğrencinin kaydının yenilenmesine karar verdi.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 10 ildeki çocuklar için özel okullar da seferber oldu. Özel okul dernek ve platformları, depremden etkilenen 20 bin öğrenci için 68 ildeki okullarda ücretsiz kontenjan açtı. İşte haberin detayları...
Özel okulların eğitim giderlerinin dışında zorunlu olarak "sosyal etkinlik" ve "genel gider" kalemleri altında ücret talep etmesine dair veli şikayetleri değerlendirmeye alındı. Bakanlığın mevzuatına göre, özel okul kayıt sözleşmesi dışında bir kalem tespit edildiği anda öncelikle asgari ücretin 5 katı, ikinci kez aynı fiilin tekrarında 25 katı, üçüncü kez tekrarı halinde ise kurum kapatmaya varan kademeli ceza sistemini uygulama hakkı bulunuyor.
'Veli yolunacak kaz değil, servis yemek yenilecek kazık değil! Eğitim bu ticaret değil... Zamlar fahiş eğitim mafiş!' Bu sözler ünlü haber spikeri Ece Üner'e ait. Hem sokakta hem de sosyal medyada son dönemin gündem maddeleri arasında özel okul ücretleri var, özel okulların %65 sınırına uymadıkları yemek ve yol ücretleriyle istedikleri zamları yaptırdıkları iddia ediliyor. Öğretmenler de bir bir görevlerinden ayrılıyor.
Özel okullarda zam oranı yüzde 65'le sınırlandı, bu adımla fahiş fiyatı artışının önüne geçilmesi amaçlandı. Ancak kimi okul yönetimleri bu sınırı aşabilmek için türlü yollar deniyor. Bunların başında yemek ve ek hizmet adı altında istenen ücretlerle gizli zam var. Okulların uyguladığı yeni bir yöntem ise tarih sınırı. Kendi getirdikleri bu uygulamayla velilere tanıdıkları süreye dek kayıt işlemi gerçekleşmezse, velilerden birinin deyişiyle fiyatları "çok uçuk rakamlara" çıkarıyorlar.
Son dakika: Rekabet Kurulu, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren bazı özel okullara soruşturma başlattı. İstanbul'da 5, Ankara'da 13 özel okul hakkında Rekabet Kurulu tarafından "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla" soruşturma başlatıldığı açıklandı. İşte son dakika haberinin detayları...
Son dönemin en çok tartışılan konuları arasında özel okul ücretleri var, bazı özel okullar %100 zam için her yolu deniyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, özel okul ücretlerinde tavan zam oranının %65 olduğunu açıklamıştı. Yemek ücretleriyle, servis ücretleriyle bu tavanı delmek için her yolu deneyen özel okullar, öğretmenlerine maaş vermekten çekiniyor.
Özel okul ücretlerinin TÜFE'ye göre belirlenmesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle, özel okullarda ara sınıflara yapılacak ücret artışı, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak şekilde tespit edilecek.
Son dakika özel okul zam haberi: Çok sayıda velinin merakla beklediği özel okullar zam oranı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamayla netlik kazandı. Bakan Özer, velilerin desteklenmesi ve enflasyonun düşük olmasından dolayı özel okul zam oranının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldıklarını duyurdu. Özel okul ücret artışında TÜFE'nin baz alındığı belirtildi. İşte son dakika özel okul ücretleri ile ilgili detaylar...
Velilerin merakla beklediği haber için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. 'Özel okul ücretleri zam tutarı ne kadar olacak' sorusunun yanıtı beklenirken Bakan Özer, bugün saat 15.00'te yapılacak değerlendirme toplantısını işaret ederek "Umuyorum ki bugün netleşecek ve kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi: Yeni yıla girilmesiyle birlikte birçok kalemde fiyat artışına gidiliyor. '2023 özel okul fiyatları ne kadar olacak?' sorusu da velilerin yanıtını merakla beklediği sorulardan biri. Konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada TEFE-TÜFE oranlarını işaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son yaptığı açıklamada özel okullarda 2023 ücret artışının belirleneceği tarihi duyurarak "Kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Son dakika haberi: Öğrenci velileri özel okula yapılacak zamlarla ilgili meraklı bekleyişini sürdürürken "2023 özel okul ücretleri ne kadar olacak?" sorusu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e soruldu. TEFE-TÜFE oranlarını işaret eden Bakan Özer "İnşallah bu hafta içerisinde yeni oluşacak zammı kamuoyuna paylaşacağız" diye konuştu.
Özel okullar ocak ayından itibaren velilere bir sonraki yıl için avantajlı bir fiyatla kayıt imkanı sunuyor. Erken kayıt yaptıran daha az ücret ödüyordu. Bu yıl ise erken kayıt dönemi çok daha erken başladı. Daha yıl bitmeden velilerden kayıt yaptırmaları isteniyor ancak fiyatlarda fahiş oranda bir artış var. Özel okullara geçtiğimiz yıl zam sınırı getirilmişti, okullar da muhtemelen o sınıra takılmamak için fırsatçılık yaparak kayıtları yenileme telaşına girdi. Ancak istenen zamlar inanılmaz...
Okullar açılalı henüz birkaç ay oldu ancak özel okullar velilere daha yıl bitmeden erken kayıt mesajları göndermeye başladı. Çocuklarını özel okula gönderen veliler ise dertli. Çünkü bir sonraki yılın ücretini almak için kolları sıvayan özel okulların geçen seneden daha yüksek ücretler istedikleri söyleniyor. Uzmanlar tarafından ise velilerin çocuklarını özel okullara yazdırmak için devletin açıklayacağı üst sınırı beklemeleri tavsiye ediliyor.
Ünlü şarkıcı Ebru Polat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla sık sık konuşulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde parlak bikinili pozlarıyla beğeni yağmuruna tutulan isim, komşularını ifşa ettiği paylaşımla gündeme gelmişti. Yüksek lisansa başlayan Polat, bu kez özel okul fiyatlarına isyan etti.
Bazı özel okullar enerji ve gıdada artan maliyetleri öne sürerek erkenden tahsil ettikleri yemek ücretine ek ücret talep etmeye başladı. Bir veli, "Zaten 11 parça kıyafet için 3 bin 500 lira, kitaplar için 8-9 bin lira ödüyoruz. Bu tarz, sonradan yapılan zam uygulamaları bizi zor durumda bırakıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bazı okullar zammı kabul etmeyen velinin çocuğunu kayıt etmiyorlar. Bunlara hakları yok" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: - "1-9 Eylül tarihlerinde ÖBA platformunda yer alan ve zengin içerikten oluşan mesleki eğitim seminerlerinden herhangi birine, ülkemizin dört bir yanında özveriyle görev yapan siz değerli öğretmenlerimiz, isteğe bağlı olarak katılabileceklerdir"
İzmir’de şaşkına çeviren bir olay yaşandı. 84 öğrencisi bulunan özel okula gelen haciz nedeniyle öğretmenler ve öğrenciler binadan tahliye edildi. Öğrenciler dersteyken ve okulların tatil edilmesine 3 hafta kala okulun boşaltılmasına okul yönetimi, öğrenciler ve veliler tepki gösterdi. Öğrenciler, "Okulların kapanmasına bir ay kala hangi okul alacak bizi?" sözleriyle duruma isyan etti. İşte olayın detayları!
Neredeyse okul parasına denk gelen servis ücretleri velileri isyan ettirdi. Peş peşe gelen zamlardan sonra servis ücretleri neredeyse normal ücretlerin iki katına çıktı. Bir veli servis zamları ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Dört kilometrelik mesafe için geçen sene 12 bin TL ödüyordum, bu yıl 18 bin TL’ye yükselttiler’ diyerek Whatsapp’tan attıkları bilgilendirme mesajı için bile ücret talep edildiğini söyledi. İşte son dakika haberinin detayları…
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okullara gelecek zamla ilgili açıklama yapmış ve ücret artışını yüzde 36 ile sınırladıklarını söylemişti. Zam kararı veliler tarafından olumlu karşılanırken, göre özel okullar düşük buldukları zammı farklı yollarla aşmaya başladı. Gelen bilgilere göre okullar, tavan ücret sınırını yemek ve kitap fiyatlarına yaptıkları ek zamlarla deldi. yüksek fiyatı ödemeyen velilerin çocukları ise okula kaydedilmiyor. İşte detaylar...
Yüzbinlerce veliyi ilgilendiren karar için Bakanlık’tan gelecek karar bekleniyor. Özel okullarda zam ne kadar olacak tartışması devam ederken, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, destekleyici bir vergi düzenlemesi yapılması gerektiğinin altını çizdi. Öztürk ayrıca, “Özel okulların belirli bir planlama dâhilinde açılması için mevzuat değişikliğine gidilmeli” dedi.
Türkiye, yeni yıla peş peşe gelen zam haberleriyle girerken, öğrenci velilerin gözü şimdi de okul ücretlerine yapılacak zam oranına çevrildi. Veliler, "2022 özel okul ücretleri ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken, beklenen açıklama Türkiye Özel Okullar Derneği'nden (TÖZOK) geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "2022-2023 öğretim yılı okul ücretleri için azami artış oranının % 62,98 olduğu görülmektedir" ifadeleri yer aldı.
Prof. Dr. İlber Ortaylı, özel okula karşı çıkmanın hiçbir anlamının olmadığını belirterek bu konuda Bakanlığın düzenleme yapması gerektiğinin altını çizdi.
Antalya'da avukatı silahla yaralayan özel okul sahibine 5 yıl hapis cezası
Gaziantep’te yeni eğitim öğretim dönemi için öğrenci kayıtlarını yaparak yıllık ücretleri peşin alan özel bir okulun yönetimi, velilere ve öğrencilere okulun kapatıldığına dair mesaj attıktan sonra okul binasını bir turizm şirketine kiraladı. Pazartesi günü okula başlamanın heyecanını yaşayan öğrenciler ile yakın zamanda yıllık ödemeyi peşin yapan velililer ise yaşanan duruma tepki gösterdi.
Liselere Geçiş Sistemi olan LGS sınavı 6 Haziran'da gerçekleşti. Sınav sonuçlarının da açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler gözlerini lise tercihlerine çevirdi. Tüm öğrenciler puanına ve konumuna göre en iyi eğitim veren liselere yerleşmek istiyor. Peki Özel okullarda kayıtlar başladı mı? Liselerde özel okul kayıtları ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...
Bodrum'da çevrim içi ders sırasında fenalaşan öğretmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti
Pandemi sürecinde çok uzun bir süredir okullar uzaktan eğitim sistemini sürdürüyordu. Veliler ve öğrenciler İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de okullar açık mı sorusunun cevabını arıyordu. Dün akşam Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte kamuoyunun merakla beklediği eğitim kararı... Ankara ve İstanbul'da okullar açıldı mı?
Özel okulların ücret iadesi ne zaman ve nasıl yapılacak sorusu velilerin gündemine oturdu. 2020-2021 eğitim öğretim yılının başından bu yana uzaktan /online olarak eğitim gören öğrencilerin 21 Eylül'de birinci ve hazırlık sınıflarının 12 Ekim ve 2 Kasım’dan sonra ise kademeli olarak diğer sınıflarda eğitimleri başlamıştı. Peki okula gidemeyen ve uzaktan eğitim alan özel okul öğrencilerinin okul ücretleri tekrar iade edilecek mi? Özel okulların ücret iadesi nasıl hesaplanır?
Son dakika haberine göre İzmir Tüketici Hakem Heyeti, pandemi nedeniyle özel okul ücretinin veliye kısmen iadesine karar verdi.
İzmir Tüketici Hakem Heyeti, salgın nedeniyle özel okul ücretinin veliye kısmen iadesine karar verdi
Doğa Koleji'nin satışıyla ilgili gelen son dakika haberine göre, İTÜ Vakfı ile günlerdir süren görüşmeler sonuçlandı. Çeşitli medya organlarında çıkan haberlerde tarafların anlaşmaya vardığını ve atılan imzaların ardından Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satışının tamamlandığı iddia edildi. Söz konusu iddiaların ardından İTÜ'den yeni bir açıklama geldi.
Türkiye Özel Okullar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Eyüboğlu, "Özel Okullar Sınavı"nın uygulamaya sokulmasını istediklerini belirtti.
Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı'na eklenen önergeyle, azınlık okullarına, gayrimüslim azınlığa mensup Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin yanı sıra, bu azınlığa mensup yabancı uyruklu çocukların da girmesine olanak tanındı.
Özel okulları teşvik amacıyla Özel Öğretim Kurumları Yasa Tasarısı'na konulan düzenlemeler, TBMM'nin olağanüstü toplantısında ele alınarak geri çekilecek.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Tek tipçi zihniyet özel okulculuğa şaşı bakıyor" dedi.
Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre özel okulların 3. ön kayıt dönemi bugün başladı.
Yabancı özel okulların da kontenjanları boş kaldı. Türkiye'de 1.547 kontenjanı bulunan 17 yabancı okula, sadece 78 öğrenci kayıt yaptırdı.
Özel Okullar Sınav Yürütme Kurulu, Türkiye genelinde 17 yabancı lisede bin 497 boş kontenjan bulunduğunu bildirdi.
Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre, 15 ildeki 94 özel okulun taban ve tavan puanları belli oldu.
Çocuklarının eğitimi için özel okulları düşünen velilerin, küçük bir servet ödemeyi göze alması gerekiyor. Anaokuluna giden bir çocuğun masrafları neredeyse üniversite öğrencisinin yıllık eğitim-öğretim ücretine yaklaşıyor.
İstanbul'daki bazı özel okullar, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında uygulayacakları okul ücretlerini belirledi.
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülen "Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı"nın tüm maddeleri üzerinde hükümet ile mutabık olduklarını belirterek, "Kanun tasarısını tümüyle destekliyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okul ve dershanelerde çalışan, ancak formasyonu olmadığı için asaleten atanamayan uzman öğreticilere yönelik pedagojik formasyon kursu açılmasını kararlaştırdı.