Ozel Okul Ucretleri Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 2024-09-06 16:14:57

Özel okul ile kırtasiye 'çeteleşmesi' Fahiş kitap fiyatlarına avukat veli ayarı ‘Bin liralık kitaba 30 bin lira para verdirmek dolandırıcılıktır'

2024 – 2025 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda servis, yemek ücreti derken bir milyon aşıyor. 1 Eylül tarihinde başlayan okullarda bu kez fahiş kitap fiyatlarına veliler isyan etti. Adana’da avukat olan bir veli bin TL’lik kitaplar için 30 bin TL istendiğini fark edince hem okula dava açtı hem de yayınevi ve okul arasındaki vurgunu ortaya çıkardı.

Haber 2024-09-05 11:00:43

Türkiye kırtasiye sektöründe dünya 5'incisi! Ancak pazarın yarısı sahte ürün... Bakanlık üç tır ürün yakaladı

Okullar pazartesi günü açılıyor. Velilerin okul hazırlığı telaşı ise devam ediyor. Okul kıyafetlerinden kırtasiye eşyalarına kadar yoğun bir alışveriş halinde olan veliler için kırtasiye ürünleri hakkında uyarıda bulunuldu. Adel/Faber-Castell'in CEO'su Oğuz Uçar, sektörün büyüklüğünden bahsederek neredeyse yarısının taklit ürün olduğunu aktardı.

Finans 2024-09-04 10:36:40

Sahibinden satılık öğrencili okul! İlanı gören bir daha baktı: Oda yerine sınıf, kiracı yerine öğrenci...

Satılık bir özel okul ilanı görenleri şaşırttı. İlginç olan ise özel okulun satılıyor olması değil, kayıtlı öğrencilerle birlikte devredileceği detayı. Ankara'da olduğu ve 250 öğrencinin kayıtlı olduğu belirtilen okulun ismi ilan sahibi tarafından gizli tutulurken, veliler ise endişelendi: "Umarım bizim okul değildir!"

Finans 2024-09-04 09:46:30

Ankara, İstanbul'u da İzmir'i de solladı: Günler kalmıştı: Yüzde 40 zam...

3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu. Yeni eğitim öğretim yılı için servis ücretlerine en fazla zam, yüzde 40 ile Ankara'da yapıldı. İzmir'deki artış oranı yüzde 20 olarak belirlenirken, İstanbul'da servis ücretlerinde yüzde 16 artışa gidildi.

Finans 03-09-24 13:53

Devamsızlık affı bekleyen öğrenciler dikkat! Bakan Tekin özel okul kitap ücretleri için de son noktayı koydu: Sıkıntılı fiyatlara yaptırım

Son dakika haberi: Okullarda yeni dönem uyum haftasıyla başladı! Peki yeni dönemde kayıt ücreti, sınıf annesi, devamsızlık gibi uygulamaların detayları neler? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık yapıp af bekleyen öğrencilere seslendi. Kayıt ücreti konusunda net konuşan Bakan Tekin özel okullardaki kitap fiyatlarıyla ilgili ciddi denetimler yapıldığını belirtti.

Egitim 02-09-24 13:51

Uyum haftasının ilk gününde acı olay! Öğretmenin okul bahçesinde çarptığı 7 yaşındaki Miray hayatını kaybetti

Yüz binlerce ailenin heyecanla beklediği hafta acı olayla başladı. 7 yaşındaki Miray'a okul bahçesinde bir araba çarptı. Aracın sürücüsüyse bir öğretmendi. 7 yaşındaki Miray okul hayatının ilk gününde hayatını kaybetti.

Haber 02-09-24 12:26

İstanbul'da trafik çilesi başladı: Haftanın da okullarda eğitimin de ilk günü! Yüzde 51'i geçti

Okullarda uyum haftası kapsamında eğitimle birlikte trafik çilesi de başladı. İstanbul'da hem veliler hem okul servisleri yollara döküldü. Trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yüzde 51'i geçti.

Haber 02-09-24 08:36

Uyum programı! 2 Eylül geldi çattı, bugün onlar okullu oldu...

Okullarda uyum programı bugün başlıyor. İlkokul 1. sınıflar ve okul öncesi grubundakiler eğitim öğretim hayatına erken katılacaklar. Uzmanlar velilerin ilk defa okula başlayacak çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Egitim 02-09-24 06:37

Öğrenciler için okul çantası uyarısı! Yüzde 10 kuralına dikkat: Dikkat edilmezse hastalıklara neden oluyor

Eylül ayı geldi. Yakında okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Okullar açılmadan önce uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Doç. Dr. Ayça Uran Şan, çocuklarda uygunsuz çanta kullanımının ciddi kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açtığını belirterek, "Sırt çantası ağırlığının çocuğumuzun kilosunun yüzde 10'unu geçmemesi lazım." dedi.

Kadin 01-09-24 15:57

Öğrencilerin alabileceği 20 vergisiz telefon belli oldu... Vergisiz telefon uygulamasından faydalanabilmek için şartlar ise çok basit

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin hazırlıkları devam ediyor. Kırtasiye eşyalarından okul kıyafetlerine kadar birçok harcaması olan veliler teknolojik ihtiyaçlar için öğrencilere sunulan vergisiz telefonları araştırmayı başladı. Peki hangi telefon modelleri vergisiz? Fiyatları ne kadardan başlıyor? Vergisiz telefonların özellikleri neler? İşte detaylar...

Finans 31-08-24 14:43

Okul zili çalmadan Antalya'da servis ücretlerine zam yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı bugün öğleden sonra yapıldı. Yapılan toplantı sonrası 2024-2025 eğitim-öğretim yıl dönemi başlamadan okul servis ücretlerine zam geldi. Buna göre, , 0-3 kilometre resmi okullarda 1740 TL, özel okullarda 2 bin 490 TL oldu.

Finans 29-08-24 17:28

MEB 81 ile gönderdi! Tüm okul yöneticileri şiddetin önlenmesine yönelik hizmet içi eğitime tabi tutulacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde, okullarda akran zorbalığı ve siber zorbalığın da içinde bulunduğu her türlü şiddetin önlenmesine yönelik yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda, bütün yöneticiler, okul ve kurumlarda şiddetin önlenmesine yönelik mevzuatın etkin uygulanması konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

Egitim 28-08-24 12:04

Minikler mutfağa girdi, kendi yemeklerini kendileri yaptılar. Ortaya tatlı görüntüler çıktı

Temizliğinden pişirmesine onlara ait bu görevi üstlenen minikler kendilerine hayran bıraktırdılar. Sosyal ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu okul öncesi eğitimi benimsemiş çocuklar sosyal medyanın ilgi odağı oldu.

Trend 28-08-24 10:53

Taksi bile daha ucuz hale geldi! Veliler kara kara düşünüyor: Okul servis ücretleri cep yaktı

Okulların açılmasına sayılı günler var, veliler servis telaşı içinde. İstanbul'da bazı okullar ve servisler UKOME'nin kararına uymayarak yüzde 100'lük zam yaptı. Durum öyle bir hal aldı ki okula taksiyle gidip gelmek servisten daha uygun hale geldi. Bir servis şirketi 3,8 km'lik mesafe için günlük 330 TL talep ederken aynı mesafe taksiyle gidildiğinde 220 TL tutuyor. Özel hizmet detayı ise duyanları şaşırtıyor.

Finans 28-08-24 07:40

Çocuğunuz okula yeni başlıyorsa dikkat! Uzmanı uyarılarda bulundu

İlk kez okula başlayan çocukların okula uyum sürecinde ebeveynlere önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Okula ve sınıfına alışması 1-2 hafta sürebilir. Acele etmeyin. Zamanla okul ortamının güvenli olduğunu hissetmeye başlayacaktır. Eğer bu alışma evresi 3 haftayı geçerse uzman desteğini devreye alın” dedi.

Kadin 27-08-24 13:31

Rus ve Ukraynalılara ait ‘Oyun evi’ altında 3 kaçak okul daha! Türk okullarını…

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı incelemeler sonucunda Antalya’da Ukraynalı ve Ruslara ait 'oyun evi' adı altında 3 kaçak anaokulu ve kreş olduğu ortaya çıktı. Kaçak olarak açılan okulların broşürlerinde özel Türk okullarını kötüleyen broşürler bastırıldığı belirlendi. Bunun üzerine öğrenci kaydı için reklam yapan kaçak okullarla ilgili suç duyurusunda bulunulacak.

Haber 26-08-24 12:12

Özel Etiler ELEV Eğitim Vakfı Okulları ile Türk Eğitim Derneği’nden (TED) iş birliği

Özel Etiler ELEV Eğitim Vakfı Okulları ile Türk Eğitim Derneği’nin (TED) gerçekleştirdiği ‘Akreditasyon ve Danışmanlık’ iş birliğinin lansmanı gerçekleşti. İş birliği ile eğitim kurumlarına danışmanlık verecek olan TED, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Egitim 23-08-24 15:19

Kitap, kırtasiye... Dünyanın parasını istiyorlardı! MEB'den özel okul hareketi... Hepsi inceleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde "fahiş fiyat" talep eden bazı özel okullara inceleme başlattı.

Finans 23-08-24 14:21

Lise müdürü ve maskottan tuhaf dans! Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu... Müdür görevinden uzaklaştırıldı

Kaliforniya'daki bir lisenin müdürü, okul maskotuyla yaptığı dansı cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyadan paylaşılmasının ardından görevinden uzaklaştırıldı. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Trend 23-08-24 09:41

'Beni kurtarın ben burada kayboldum' Çocuk anaokulu bahçesinde unutuldu! Oyun masasını duvar dibine taşıyıp yardım istedi

Kağıthane’de anaokuluna yeni başlayan bir çocuğun okul bahçesinde unutulduğu iddia edildi. Annesi, 2 saat anaokulu bahçesinde tek başına kaldığını iddia ettiği okul hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntüleri sosyal medyada gören başka veli de tepki gösterip çocuğunun kaydını okuldan aldı. Çocuğun okul bahçesinde dakikalarca tek başına ağladığı anlar kameraya yansıdı. Elinde 3 dakikalık video olduğunu söyleyen anne "Çocuk, 'Beni kurtarın, ben burada kayboldum' diye bağırıyor" dedi.

Haber 22-08-24 14:29

İstanbul'da kiralar el yakıyor: Yüzde 70'e varan artış vatandaşın belini büktü

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon ile mücadelesine son sürat devam ediyor. Enflasyon, gıdadan özel okul fiyatlarına kadar her bir sektörde varlığını hissettirirken; hayat pahalılığının en fazla hissedildiği İstanbul'da ise kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın barınma ihtiyacını oldukça zora sokuyor. Yapılan bir çalışma ile İstanbul'un 10 ilçesindeki artan kira fiyatları yapılan bir tablo ile gözler önüne serildi.

Finans 22-08-24 14:24

Küçük yıldızın lüks yaşantısı sosyal medyayı alt üst etti

Küçük yaşlardan beri ekran önünde olan Ecrin Su Çoban artık üniversite öğrencisi. Özel üniversitede %50 burslu okuyacak olan Çoban’a ailesi bonkör davrandı. 17 yaşındaki genç kızın okul alışverişi pahalıya patladı.

Haber 22-08-24 13:32

Ticaret Bakanlığı kırtasiye ürün fiyatlarını denetledi!

2024- 2025 yeni eğitim öğretim hayatı 9 Eylül’de başlıyor. Veliler şimdiden okul hazırlıklarına başlarken, kırtasiye ürünlerindeki fiyatları görünce şok olmamaları mümkün değil. Kırtasiye ürünlerindeki artan zam oranlarının beklenilenin çok üstünde olması üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri 81 ilde eş zamanlı olarak kırtasiye ürünlerine yönelik fiyat, etiket ve ürün güvenliği denetimi yaptı.

Haber 22-08-24 13:20

Okula yeni başlayacak çocuğunuza alabileceğiniz fiyat performans ürünü sırt çantaları

Okula başlama heyecanı her çocuk için unutulmaz bir deneyim. Bu dönemde çocuğunuzun yanından ayırmayacağı en önemli eşyalardan birisi de sırt çantası. Bütçeyi aşmadan kaliteli ve işlevsel bir sırt çantası bulmak zor olsa 2 Eylül'e kadar sürece Okula Dönüş Fırsatları kapsamında indirime giren okul ürünlerini keşfederek çocuğunuz için en iyi çantayı bulabilirsiniz. İndirimdeki fiyat performans ürünü çantalardan oluşan bir liste oluşurduk. İşte detaylar!

Kadin 20-08-24 22:14

Okula Dönüş Fırsatları başladı! Kırtasiye ürünlerinde kaçırılmayacak indirimler

Okula dönüş heyecanı başlıyor! Yeni eğitim yılı yaklaşırken, okul alışverişinizi en iyi ürünlerle yapmak için doğru zaman. 19 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında geçerli olan Amazon kampanyası ile Faber-Castell'den rOtring'e, Contigo'dan STABILO'ya kadar ünlü markaların en popüler ürünleri, şimdi cazip fiyatlarla sizlerle! Rengarenk fosforlu kalemler, dayanıklı su şişeleri, pratik resim defterleri, tüm ihtiyaçlarınızı bu indirim dönemi boyunca karşılayarak okula keyifli bir başlangıç yapın!

Haber 20-08-24 16:00

Kuraya ‘bağış’ karıştı! Velilerden öğretmen borsası... Yasağı deldiler!

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri e-okul üzerinden kura yöntemiyle, 28 -30 Ağustos’ta belirleneceğini duyurmuştu. Henüz kura tarihi gelmeden, öğretmen seçmek isteyen veliler ‘bağış’ yoluyla talep ettikleri öğretmeni seçme yoluna gittiler.

Haber 20-08-24 12:45

Bir kutu kitap tam 40 bin TL! Anne babaların özel okul çilesi bitmiyor

Sosyal medyadan bir kitap kutunun fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı, 7. sınıfa giden bir çocuğun kırtasiye masrafının sadece bir kısmını aktardı. Sürekli artan özel okul masraflarından şikayet eden veliler yaşadıklarını sosyal medyadan duyuruyor.

Haber 20-08-24 10:18

Okul bahçesinde arkadaş kurşunu! İtiraf edip tutuklandı... 14 yaşındaki Duru'nun cenaze töreninde gözyaşları sel oldu

Edirne'de 14 yaşındaki Duru Pakarda'nın ölümü duyanları yasa boğuyor! Cumartesi gecesi hayata gözlerini yuman Duru'nun 17 yaşındaki arkadaşı K.C.A tutuklandı. Duru ise son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde okul arkadaşları sinir krizleri geçirdi, gözyaşları sel oldu.

Haber 18-08-24 18:26

14 yaşındaki kız çocuğu okul bahçesinde can verdi! Edirne'de gençlerin tehlikeli oyununda feci son

Edirne'de beş kişilik arkadaş grubu okul bahçesinde vakit geçirirken K.A. (17) silahıyla oynamaya başladı. Silah birden ateş aldı, 14 yaşındaki Duru Pakarda feci şekilde can verdi. Yaşları 15 ila 18 arasında değişen 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 17-08-24 17:48

Kırtasiye ve okul ürünlerine denetleme: Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesinde kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimlerine hız verdi. Denetimler sonucunda güvensiz bulunan ürünlerin piyasaya arzı yasaklanacak, imalatçı ve ithalatçılarına idari para cezası uygulanacak.

Finans 15-08-24 10:11

Okul çantası enflasyon ve fahiş zamlarla doldu! Maliyeti 3 bin TL’yi buluyor…

Eylül ayında başlayacak olan 2024 – 2025 eğitim öğretim hayatı için hazırlıklara başlandı. Öğrenciler yeni dönemin bir an önce başlaması için heyecanlanırken, veliler ise gördükleri okul malzemeleri fiyatlarıyla şaşkına döndü. Bir okul çantasını dolmanın maliyeti bu yıl 3 bin TL’yi buldu.

Haber 15-08-24 09:40

Geçen yıl hepsi 1000 liraydı bu yıl sadece 1’i… Kara kara düşündürüyor: Yüzde 70 zam geldi

Okulların açılmasına geri sayım başlarken hazırlıklar da başladı ancak fiyatları gören velilerin ağzı adeta açık kaldı. Bir sırt çantası hazırlamanın maliyeti yüzde 70 arttı. Geçen yıl bir okul çantası bin liraya doluyordu, bu yıl sadece çanta bin lira.

Finans 15-08-24 09:16

Yüzde 40 zam geldi, 17 bin TL'ye dayandı: Ankara'da okul servis ücretlerinde artış

Ankara'da okul servis ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. Böylece en kısa mesafe ücreti 16 bin 745 TL, en uzun mesafe ücreti de 24 bin 810 TL oldu.

Finans 15-08-24 07:01

O ilde okul servislerine dev zam!

Okulların açılmasına 1 aydan kısa bir süre kala Ankara okul servisleri aracına dev zam geldi. En kısa mesafenin 1860 TL olan ücretlere ilk ve ortaoğretim öğrencilerine artı olarak 730 TL rehber ücreti eklenecek. Servis şoförlerinin zam talebi ise yüzde 50'idi.

Finans 14-08-24 16:24

'Neredeyse özel okul fiyatları bunlar' Yer: Bursa! Bir devlet okulunda velilerden istenen kayıt ücreti gündem oldu

Okullarda ders zilinin çalmasına artık kısa bir süre kalmışken veliler okul bulma telaşı içerisinde. Ancak Bursa'da bir devlet okulunda istenen kayıt ücreti gündem yarattı. Eğitim - İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Bağış adı altında yapılan bu kayıt paraları bugün Bursa'da 100 bin TL'ye ulaştı" dedi. Çok sayıda veli şikayeti geldiğini vurgulayan Toy, "Suç duyurusunda bulunacağımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu. Bir vatandaş ise "Ciddi rakamlar. Neredeyse özel okul fiyatları bunlar" dedi.

Egitim 14-08-24 15:13

ŞOK'a okul ve kırtasiye malzemeleri geliyor! 14 Ağustos 2024 ŞOK Aktüel Ürünler Kataloğu

Alışveriş severlerin her hafta yüzünü güldüren ŞOK Çarşamba Fırsatları bu hafta da dolu dolu! Şok Aktüel Ürünler Kataloğu'nun 14 Ağustos 2024 tarihli sayısında neler var merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte detaylar...

Haber 13-08-24 15:59

Özel okullara selam veren borçlu çıkıyor! Anne babalar taleplere yetişemiyor, şimdi de 60 bin TL kitap ücreti istiyorlar

Özel okullardaki fahiş ücret talepleri bitmek bilmiyor. Servis, yemek ve kıyafet ücretlerinin yanına artık aileleri zora sokan kitap ücretleri de eklendi. Ortalama senelik okul ücretleri 250 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Kıyafet ücreti için 40 bin TL yemek için 20 bin TL talep ediliyor. Şimdi de kitap ücretleri gündeme geldi.

Finans 13-08-24 15:16

Çorum'da okul müdürünü zincirle darbetmişlerdi! Kimlikleri tespit edildi, yakalama kararı çıkarıldı

Çorum'da okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk, okulda fenalaşan S.D.S. isimli öğrencinin yakınları olan yabancı uyruklu 2 kişi tarafından zincirlerle darbedilmişti. Olaya karışan kişiler için yakalama kararı çıkarıldı.

Haber 12-08-24 23:06

Yaz biterken, şimdi de yeni telaş başladı! Özel okullarda zamlı fiyatlar cep yakıyor... Sadece yemek ücreti 150 bin TL

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılması için yavaş yavaş geri sayıma başlanırken, milyonlarca şimdiden özel okul ücreti stresi sardı. Kayıt zamları, servis ücretleri derken şimdi de 150 bin TL'yi bulan yemek ücretleri adeta cep yakıyor. Uzmanlar ise, velileri uyarıyor: "Zorunlu değil"

Finans 12-08-24 07:58

Özel okulun bahçesinde oynarken çenesi koptu, 'kötü tesadüf' raporu isyan ettirdi: Herhalde tüm dosyalarda ‘kader’ deyip kusursuzluk tespiti yapıyorlar

Çanakkale'de geçen yıl okul bahçesinde oynarken eğim verilmemiş biçimde dik duran çit demirlerine tırmanan 7 yaşındaki çocuk ayağı kayınca demir çenesine saplandı. Dudağından çenesine kadarki dokusu kopan çocuk dört kez ameliyat olsa da dudakları kapanmadığı için hala konuşamıyor. İlk raporda okul suçlu bulunurken ikinci raporda olay için "Kötü tesadüf" dendi. Baba Sinan K. "Özür bile dilemediler" diyerek isyan etti.

Haber 09-08-24 12:08

Yeni kayıt yaptıracaklar dikkat! Kontenjanlar dolup taşıyor… Fiyatlar artınca oraya yöneldiler

2024 -2025 yeni okul döneminde özel okullar fiyatlarında büyük zam yaptı. Bu zamlar karşısında özel okullar öğrenci kaybederken, ebeveynler devlet okullarına yöneldi. Bu nedenle, kayıt dönemi başlamadan devlet okullarındaki kontenjanların sınırı aşmaya şimdiden başladı.

Haber 09-08-24 11:05

MEB'den okul kayıtlarıyla ilgili yeni karar! Valiliklere yazı gönderildi; artık e-Okul'dan kurayla yapılacak

MEB'den 81ilin valiliklerine yazı gönderildi. Okul kayıtlarında bundan böyle uygulanacak yeni yöntemin bildirildiği yazıya göre; 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile 5. sınıf şubeleri artık e-Okul'dan otomatik belirlenecek.

Egitim 08-08-24 15:53

Özel okul fiyatlarında '13 sene' korkusu: 1 milyon TL istiyorlardı! Sıraların yarısı boş kaldı

1 milyon TL’yi aşan fiyatlarla adını sıkça duyduğumuz özel okullar için açıklama geldi. Okullar Eylül ayında yeniden zil çalmaya hazırlanırken velileri de kayıt telaşı sardı. Ancak yükselen enflasyon karşısında satınalma gücünün düşmesi ile 3 milyon olan kontenjanın sadece 1,5 milyonu dolunca sıraların yarısı boş kalmış oldu. Bu kapsamda hükümete KDV indirilsin çağrısı geldi.

Finans 08-08-24 07:34

Son dakika | İsrail şimdi de okul vurdu! Filistin'de çok sayıda can kaybı var

Son dakika haberi: İsrail Filistin'de katliama devam ediyor. Şimdi de Gazze'deki bir okul hedef alındı. Çok sayıda can kaybı var.

Haber 04-08-24 16:57

İstanbul’da geçen ay en çok pahalanan ürün o oldu! Fiyatı yüzde 53,34 arttı

Temmuz ayında İstanbul’da fiyatı en fazla artan ürün yüzde 53,34 ile limon oldu. Fiyat artışı yaşanan diğer ürünlerden bazıları ise yardımcı okul kitapları, taze fasulye, röntgen çekim ücreti oldu. Temmuz ayında kadın bluzu ise 18,31 ucuzladı.

Finans 02-08-24 12:01

MEB'den okul öncesi eğitimi etkileyen yeni karar! 81 ilde uygulanacak

MEB, 81 ili etkileyecek yeni bir karara imza attı. Buna göre, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Haber 02-08-24 11:10

Özel üniversite ücretleri için emsal karar! İstedikleri gibi zam yapamayacaklar 'Her öğrenci mahkemeye taşıyabilir' İşte okulların fiyatları

Özel üniversitelerde okuyanların gündeminde yine fiyatlar var. Binlerce öğrenci son günlerde okul fiyatlarına yapılan fahiş zamları konuşuyor. Bazı öğrencilerden önceki döneme göre neredeyse üç katı para istendiği öğrenilirken bir öğrencinin de yüzde 145'lik zammı mahkemeye taşıdığı ve mahkemeden tüm öğrencilere emsal olacak bir karar çıktığı kaydedildi. Bu karara göre üniversiteler 12 aylık TÜFE ortalamasının dışında zam yapamayacak. İşte özel üniversitelerin yaptıkları zamlar ve fiyatları...

Egitim 26-07-24 11:02

Okul önündeki çöp konteynerine atılan Türk bayrağı polisi alarma geçirdi!

Antalya'da bir okulun önündeki çöp konteynerine atılan çok sayıda Türk bayrağı polisi alarma geçirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, çöpe atılan bayrakları tek tek itinayla toplayarak delil poşetine koydu.

Haber 22-07-24 22:57