Ozlem Sarikaya Yurt Haberleri

Sıcak havalara serinleme molası! Harita üzerinde tek tek gösterdi: Çok kuvvetli şekilde bekliyoruz (3 - 7 Temmuz Meteoroloji hava durumu)

Hava sıcaklıkları yurt genelinde bunaltıcı derecelere erişirken "Hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtı aranmaya devam ediyor. Hafta sonu için plan yapanlar dikkat: Meteoroloji'den gelen son dakika uyarısına göre gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM 3 Temmuz hava durumu raporunu yayınladı. Peki 3, 4, 5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde hava nasıl olacak?

Haber 2024-07-03 12:31:12

Gram altın bugün ne kadar? Altın fiyatlarının gözü saat 16.30'da: Piyasalar paranın patronunu bekliyor

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları bugün de yatırımcıların takibinde. Ancak piyasalar yurt dışından gelecek haberlere odaklanmış durumda. Bugün saat 16.30’da konuşma yapacak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları kritik önem taşıyor. Ardından Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verileri takip edilecek. Uzmanlar ise altın fiyatlarında yükseliş için senaryoyu açıkladı. İşte 2 Temmuz Salı güncel altın fiyatları grafiği…

Finans 2024-07-02 08:37:51

Üzerimde hiç emeği yok görüşmem demişti! Afra Saraçoğlu babasını affetti

Afra Saraçoğlu, en son 13 yaşındayken gördüğünü söylediği babası Uğur Saraçoğlu'nu affetmeye karar verdi. Yalı Çapkını'nın yıldızı babasını görmek için yurt dışına çıktı.

Magazin 2024-07-02 07:07:02

Yurt dışına çıkanlar dikkat: Aylarca yok yere tutuklu kaldılar! Özellikle dikkat çekmeyecek eşyaları hedef alıyorlar

Yurt dışından Türkiye'ye gelen iş insanıyla eşi, şeytanın aklına gelmeyecek tuzağa düşüp aylarca suçsuz yere tutuklu kaldı. Uluslararası suç örgütü, çiftin isimlerinin yazdığı barkodu valizlerden çaldı. O barkod uyuşturucu dolu bir valizden çıkınca iş insanı hayatının şokunu yaşadı.

Haber 2024-06-30 08:57:26

Gündem olan yurt dışı harç pulunda yeni gelişme: Zam erteleniyor mu? AK Parti kaynakları konuştu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona yaklaşıldı. Vergi paketinin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken tartışmalı bir maddesi için yeni bir iddia gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından zamda erteleme sinyali verildi. Söz konusu öneri önümüzdeki hafta gerçekleşecek kabine toplantısında değerlendirilebilir.

Finans 30-06-24 07:26

'Dünyada her zaman rağbet görüyor' Gittiği kampta keşfetti! Grafik tasarımcılığı bırakıp o işe başladı... Yurt dışına bile gönderiyor

Bursa'da mesleğini bırakıp ahşap oyma ürünler yapmaya başlayan ve bu alanda markalaşan zanaatkar Hüseyin Yalçın, yurt dışına açıldı. Yalçın, arkadaşlarıyla gittiği bir kampta ahşap oymacılığa yatkınlığını fark ettiğini belirtti. Yalçın, yaptığı ürünleri yurt içi ve yurt dışına gönderiyor. Yalçın, "El yapımı ürünler dünyada her zaman rağbet görüyor" dedi.

Haber 29-06-24 13:32

Tartışma konusu olmuştu! Yurt dışı çıkış harcı için zam kesinleşti: 'Çalışma var, makul bir oran olacaktır'

Yurt dışı çıkış harç ücreti için zam kesinleşti. O açıklama ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. 1500 ila 1750 TL arasında bir rakama yükseltileceği iddia edilen harç ücretleri için Yılmaz, “Geçmişte daha yüksekmiş sonra bir ara çok düşürülmüş ve güncellenmemiş bir rakam” dedi. Rakamın henüz belli olmadığının altını çizen Yılmaz, “makul bir oran olacaktır” ifadesini kullandı.

Finans 29-06-24 08:04

Bakan Yerlikaya Alman mevkidaşı Nancy Faeser ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile bir araya geldi. Bakan Yerlikaya, heyetler arasında gerçekleşen görüşmede; iki bakanlığın sorumlulukları çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Haber 27-06-24 15:55

Ceyda Düvenci'den yeni imaj! Afrika örgüsü yaptırdı... Eski hali daha iyi

Bülent Şakrak ile boşandıktan sonra Güçlü Mete ile sevgili olan Ceyda Düvenci bir süredir yurt dışında tatildeydi. Son pozlarında sevgilisine teşekkür eden Düvenci tatil dönüşü imajıyla dikkat çekti.

Magazin 27-06-24 15:46

Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın için tahmin! İslam Memiş saat 14.00’ü işaret etti: ‘Yılın son düşüşleri…’

Altın fiyatları dün ons bazında yüzde 1 gerilemiş ve 2 haftanın dip seviyesini görmüştü. Yurt içinde ise altın fiyatları, bugün saat 14.00’te açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde hafif yükseldi. Yatırımcılar faiz kararının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ederken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme geldi. Memiş, tepki yükselişlerinin yaşanabileceğini ancak asıl yolculuğun Temmuz ayı itibarıyla olacağını belirtti. Gram altın içinse tahminini paylaştı.

Finans 27-06-24 07:29

Yabancılar 439,2 milyon dolarlık hisse sattı

Yurt dışı yerleşiklerin hisse satışları sürüyor. Yurt dışındaki yerleşik kişilerin geçen haftaki net hisse satışı 439,2 milyon dolar oldu. Son beş haftada toplam hisse satışları ise 1,74 milyar dolara yükseldi.

Finans 26-06-24 15:38

Yetki verildi: Vakıfbank'ta yurt dışı borçlanma hazırlığı

Vakıfbank yurt dışında sermaye benzeri tahvil ihracı için bankalara yetki verdi. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapıldı.

Finans 26-06-24 12:52

Yurt dışına çıkış harcı nedir, ne işe yarar? Yurt dışına çıkış harcı nasıl ödenir?

İlk defa 1 Ağustos 2001 tarihinde uygulanmaya başladığı bilinen yurt dışı çıkış harcı ödemesinin günümüzde pek çok kanal üzerinden tamamlanması mümkündür. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebilen yurt dışına çıkış harcı pasaport kontrolünde herhangi bir sorun oluşmaması için dikkate alınması gereken vergilerdendir. Bu nedenle pul harcı ödemesinin hangi amaçla yapıldığı ve nasıl tamamlandığı hakkında bilgi sunulması önem arz eder.

Finans 25-06-24 17:32

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'yeni vergi paketi' ve 'yurt dışı çıkış harcı' açıklaması! 'Spekülasyonlara itibar edilmemelidir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vergi reform paketine yönelik düzenlemeyle artırılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Çelik, "Sosyal medyada yayılan 'Şuraya da vergi gelecek, buraya da vergi gelecek' yönündeki iddiaların çoğunluğu spekülasyondur. Resmi olarak açıklanmamış spekülasyonlara itibar edilmemeli. Son kararı siyasi irade verir." dedi. Çelik, yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili gelen bir soruyu da yanıtlayarak, son kararın verileceği toplantının henüz yapılmadığını söyledi.

Haber 24-06-24 17:16

AK Parti de rahatsız olmuş! Yurt dışı çıkış harcı için 3 bin lira teklifi sonrasında neler yaşandı?

Yurt dışı çıkış harcı için 3 bin lira önerisinin AK Parti’yi de rahatsız ettiği ortaya çıktı. Yurt dışı çıkış harcına gelecek zamma yönelik parti yöneticilerinin devreye girdiği ve bu rakamın bin 500 liraya indirildiği iddia edildi. Artışın 10 kat ile sınırlı kalacak olması da AK Parti’nin itirazı ile mümkün olmuş! İşte detaylar…

Finans 23-06-24 08:33

Asgari ücrete ara zam konuşulurken duyuruldu: Türkiye'nin satın alma gücü AB ortalamasının gerisinde

Yüksek enflasyon karşısında alım gücü düşen milyonlarca asgari ücretli ara zam beklerken önemli bir veriyi TÜİK açıkladı. Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi (SGP) değerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri, geçen yıl için 73 olarak tespit edildi.

Finans 21-06-24 15:17

Akbank'tan 500 milyon dolar tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı

Akbank, 500 milyon doları tutarında yüzde 7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Finans 21-06-24 10:57

Yurt dışından dönen Hayat Bilgisi’nin Barbie Gamze’si İpek Erdem müjdeyi verdi! Ekranlara geri dönüyor

2003-2006 yılları arasında yayınlanan 'Hayat Bilgisi' dizisinde canlandırdığı 'Barbie Gamze' rolü ile tanınan İpek Erdem ülkeye geri döndü. Kenan Doğulu'nun konserinde görüntülenen oyuncu ekranlara geri döneceğini belirtti.

Magazin 21-06-24 10:28

Yemeklerin vazgeçilmezi ayçiçek yağının fiyatı arttı! Market raflarına da yansıması bekleniyor: Yüzde 10...

Çekirdek stoklarının azalması ve sıcak havanın artması ayçiçek yağı fiyatlarını değiştirdi. Ham yağ fiyatı son 1 ayda yüzde 20’ye yakın yükselerek, tonu 870 dolardan 1030 dolara çıktı. Uluslararası piyasalarda artış sonrası yurt içinde de yüzde 10'luk bir artış bekleniyor.

Finans 21-06-24 08:07

Nemden şehir bile görünmedi! Görüntüler birçok ilden peş peşe geldi... Rekor ölçüm

Tüm yurt sıcak havayla boğuşuyor. İllerden peş peşe rekor sıcaklık haberleri geliyor. Antalya’da nem oranındaki yüzde 86’lık ani artış nedeniyle hissedilen hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı. 29 derece olarak ölçülen deniz suyu sıcaklığı ise hava sıcaklığını aratmadı. Şanlıurfa'da termometreler 52 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar çeşme başlarında serinledi. Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 43 dereceyi görmesiyle birlikte evde bunalanlar serin yerlere akın etti.

Haber 20-06-24 15:38

2022'ye kadar 50 liraydı! Yeni vergi düzenlemesi geliyor: 3000 lira olması talep edildi

Türkiye son günlerde yurt dışına çıkış harcını konuşuyor. 2019'dan 2022'ye kadar 50 lira olan 2022'de 150 liraya çıkan harcın geçtiğimiz günlerde 1500 lira olacağı konuşulmuştu. Son olarak Gelir İdaresi Başkanlığının 3 bin lira olarak öneri verdiği ortaya çıktı ve her yıl değerleme oranında artması talep edildi.

Finans 20-06-24 12:05

20 Haziran hava durumu tahmini! Meteoroloji uyardı: Sıcaklık 10 derece birden yükselecek, gölgede bile rekorlar gelecek

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar sıcak havadan kaçmak için kendisini serin sulara atarken, Meteoroloji'den yeni hava durumu tahminleri geldi. 20 Haziran hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji, yurt genelinde sıcak havanın bugünden itibaren etkisini artıracağını belirtti. Sıcaklıklar 45 dereceyi görecek, gölgede bile sıcaklık rekoru bekleniyor.

Manşet 20-06-24 07:16

Asya’dan Amerika’ya… Soluksuz bir ay! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği başlıyor: Biden ve Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram sonrasında yoğun bir yurt dışı seyahat programına girecek. Asya’da Amerika’ya kadar birçok ülkede zirvelere katılacak Erdoğan’ın hem Rusya hem de ABD Liderleri Putin ve Biden ile görüşma yapması bekleniyor. Toplantılarda bölgede yaşanan durumlar, Filistin, terör ve ticari ilişkiler ele alınacak.

Haber 19-06-24 13:47

'Bizi sıkıntılı günler bekliyor' Uyarılar peş peşe 'Tedbirleri bir kademe daha artırın' Hortum, yangın, sıcak hava dalgası... Meteoroloji son dakika 19 - 23 Haziran hava durumu

Bunaltıcı hava etkisini göstermeye devam ederken Meteoroloji, güncel hava durumu tahminini paylaştı. Sıcaklığın yurt genelinde mevsim normallerinin 7-10 derece üzerinde olacağı belirtilirken Prof. Dr. Orhan Şen'den de dikkat çeken açıklamalar geldi. Şen, hortum ve orman yangını vurgusu yaparken hafta başı itibarıyla 4-5 derece daha yüksek sıcak hava dalgasına işaret edip "Tedbirlerinizi bir kademe daha artırın" dedi. Hava Forum da "Tatil sonrası yeni haftada bizi sıkıntılı günler bekliyor" dedi.

Haber 19-06-24 11:13

Bir günlük otel ücreti ile bir ay tatil yapıyorlar 'Mükemmel bir yer' Deniz yürüme mesafesinde... Yurt dışından ve şehir dışından geliyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete soktuğu Karavan Park, Kurban Bayramı’nda lüks oteller yerine daha doğal ve masrafsız bir tatil isteyenlerin tercihi oldu. Vatandaşlar, bir günlük otel masrafı ile bir ay tatil yaptıklarını belirtti. Denizin yürüme mesafesinde olduğunu belirten tatilciler, alanı "Karavancılar için çok güzel, rahat ve mükemmel bir yer" olarak ifade etti. Bölgeye şehir dışından da çok sayıda kişi geliyor.

Finans 19-06-24 10:36

‘Altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir…’ Bir günde tüm ihtimaller değişti: Altın fiyatlarına tatil arası…

Altın fiyatları bir ileri bir geri dalgalı bir seyirde hareket etmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı yurt içinde gram altın fiyatı üzerinde de etkili oluyor. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Piyasalar hem ABD’de hem de Türkiye’de tatil arasına girerken uzmanlardan dikkat çeken bir yorum geldi. Analistler “Sonbaharda ise faiz beklentileri ve ABD seçimlerinin de devreye girmesiyle birlikte ons altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir” dediler.

Finans 19-06-24 07:41

Altın fiyatları için 45 dakika ara ile açıklanacak! Herkesin gözü bayram sonrasındaydı: İslam Memiş’ten gram altın yorumu

Yurt içi piyasalar Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olsa da yurt dışından veri akışı devam ediyor. Bugün ABD’de peş peşe iki veri açıklanacak. Uzmanlar iki verinin de altın fiyatlarını etkilemesini bekliyor. Gram altın tarafında ise İslam Memiş Perşembe gününe dikkat çekerken, ‘altın bayram sonrası ne olur?’ sorusuna da yanıt geldi. İşte 18 Haziran Salı güncel gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları…

Finans 18-06-24 08:12

Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıkıyor! Sosyal medyadan duyurdu, saat belli oldu

Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu, ABD'de yakalanmıştı. Yarın görülecek duruşma öncesi yeni bir gelişme yaşandı. Tok ve oğlunun duruşmasının yarın TSİ 18.00'de olacağı aktarıldı.

Manşet 17-06-24 19:50
abd

Pegasus'tan SPK'ya başvuru: Yurt dışında 750 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihracı isteniyor

Pegasus, yurt dışında satılmak üzere 750 milyon dolar tutara kadar borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.

Finans 17-06-24 14:13

Halıya sarıp denize attı, 'eceliyle öldü' dedi! Sedef'in katilinden akılalmaz sözler: İnsan kaçakçılarıyla bile görüşmüş

Büyükçekmece'de balıkçıların denizde bulduğu ceset sonrası Sedef Güler'in cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Edirne'de yakalanan katil zanlısının ifadesi ortaya çıkarken pişkin sözler duyanlara pes dedirtti. Cinayet işlemediğini savunan zanlının yurt dışına gitmek için insan kaçakçılarıyla görüştüğü de tespit edildi.

Haber 17-06-24 13:21

Prof. Dr. Orhan Şen 'Aşırı sıcaklar' deyip açıkladı! İstanbullular dikkat... 'Bu illerde bayram boyunca yağış yok' Meteoroloji son dakika 16 - 20 Haziran hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak? Sıcaklıklar yükselecek mi düşecek mi? Yağmur var mı? Bayramın ilk gününde herkes bu soruların yanıtını araştırırken Meteoroloji, son hava durumu tahminini paylaştı. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzey ve doğu kesimlerde bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken bazı bölgeler için de kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. Prof. Dr. Orhan Şen de son tahminini paylaştı.

Haber 16-06-24 12:31

'1500 TL, 1750 TL olacak' deniyordu: İddialar sonrası Gelir İdaresi sessizliğini bozdu: Yurt dışı çıkış harcına zam gelecek mi?

Yurt dışı çıkış harcı '1500-1750 TL olacak' iddialarının ardından Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) herkesin merak ettiği açıklamayı yaptı. GİB, vatandaşların yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmamaları için uyarıda bulundu. "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir" dedi.

Finans 15-06-24 14:31

Bayram sonrası altın fiyatları ne olur? İslam Memiş tek tek açıkladı: Temmuz itibarıyla başlıyor (15 Haziran Cumartesi güncel gram altın çeyrek altın fiyatları)

Piyasalar çok hareketli bir haftayı geride bıraktı. Fed, ABD enflasyonu derken yatırımcılar ekranlarından gözünü ayıramadı. Yurt içinde gram altın fiyatı haftayı yüzde 2’den fazla yükseliş ile kapatırken piyasalara Kurban Bayramı molası girdi. Peki altın fiyatları bayram sonrasında ne olacak? İslam Memiş, borsa, altın ve dolar yatırımcısı için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Finans 15-06-24 11:32

Havalimanındaki herkesin aklında aynı soru var... Yurt dışı çıkış harcına yüzde 1000 zam ortalığı karıştırdı, Maliye'den yalanlama gelmedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakında TBMM'ye geleceğini duyurduğu vergi düzenlemesiyle ilgili detaylar gündem yarattı. Yurt dışı çıkış harcına büyük zam geleceği iddia edilirken 150 TL olan yurt dışı çıkış harç pulunun 1500 TL olacağı öne sürüldü. Hazine ve Maliye Bakanlığından iddialarla ilgili yalanlama gelmezken gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Finans 15-06-24 10:15

Yüzde 1066 oranında zamlanacak… AK Partili isimler yeni vergileri anlattı: 1, 2 değil 60 madde, bayram sonu Meclis'te...

Hazine’ye 226 milyar liralık kaynak! Yeni vergi paketinin detayları gündem yarattı... Yurt dışı çıkış harç ücretinden kripto paradan işlem vergisine, asgari kurumlar vergisinden doktora, mali müşavire gelir vergisine kadar konularda hazırlanan 60 maddelik yeni vergi paketinin detaylarını AK Partili kaynaklar anlattı.

Finans 15-06-24 07:36

Oğuz Murat Aci'nin kuzeni Anıl Aci de kazada hayatını kaybetmişti! O kamyon şoförü için karar

Türkiye'de çok konuşulan ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olan Eyüpsultan'daki kazanın ardından Oğuz Murat Aci'nin kuzeni Anıl Aci de bir kazada yaşamını yitirmişti. Silivri'de, Anıl Aci'nin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili kamyon şoförü S.İ.’ye mahkeme 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi. Mahkeme, ayrıca S.İ.’nin ehliyetine 9 ay el konulmasına ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararının uygulanmasına hükmetti.

Haber 14-06-24 16:58

Merkez Bankası açıkladı: İşte Türkiye'nin yurt dışı varlıkları...

Türkiye'nin nisan sonu itibarıyla yurt dışı varlıkları 323,1 milyar dolar, yurt dışı yükümlülükleri ise 648,4 milyar dolar olarak hesaplandı. Net UYP, 2023 sonunda eksi 275,7 milyar dolar seviyesindeydi.

Finans 14-06-24 15:42

Yeni düzenleme yolda: Vergilerle ilgili iddialara her gün bir yenisi ekleniyor! Kuryeler, yurt dışı çıkış harcı... 150 TL'den 1500 TL'ye yükseliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakında TBMM'ye geleceğini duyurduğu vergi düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu. Pakette kuryelere vergi getirileceği ve yurt dışı çıkış harcının da 150 TL'den 1500 TL'ye yükseltileceği öne sürüldü.

Finans 14-06-24 13:38

'Ciddi problemler yaşayabilirsiniz' Kurban eti için 24 saat uyarısı! Ölüm sertliği oluşuyor, tüketmeyin

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayram hazırlıkları yurt genelinde tüm hızıyla sürerken uzmanlar ise bayramda beslenmeye yönelik dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Kurban etlerinin kesimden 24 saat sonra tüketilmesi önerilirken aksi halde ciddi sindirim problemleri yaşanabileceği vurgulanıyor.

Haber 13-06-24 12:36

Halkbank yurt dışı piyasadan 300 milyon dolar kaynak temin etti

Halkbank, 300 milyon dolarlık, teminatlı fonlama işlemi yoluyla eurobond ihracı niteliğinde dış finansman sağladı. Açıklamada, "Ülkemizin orta vadeli program hedefleri doğrultusunda aldığı tedbirler ve olumlu gelişmeler, uluslararası finans sektörünün ülkemize olan güveni artırmıştır" denildi.

Finans 13-06-24 11:35

Can Yaman sosyal medya hesabını sildi! Nedeni bakın neymiş

Fox Tv'de yayınlanan Bay Yanlış dizisi final yaptıktan sonra İtalya'ya yerleşen Can Yaman kariyerine yurt dışında devam ediyor. Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü isim bu defa son hamlesiyle şaşırttı. Yaman sosyal medya hesabını sildi. Nedeni ise bakın neymiş...

Magazin 13-06-24 07:54

İBB'den öğrencileri üzecek karar: Yurtlara yüzde 50 zam geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinden öğrencileri üzecek karar çıktı. Yükseköğrenim öğrenci yurtlarına yüzde 50 zam yapılması kararlaştırıldı. Zamla birlikte yurt ücreti 1950 lira oldu. Zam 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

Finans 13-06-24 07:36

Merkez Bankası açıkladı: Özel sektörün yurt dışı kredi borcu yükseldi

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Nisan 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1 milyar dolar artarak 165,1 milyar dolar oldu.

Finans 12-06-24 12:43

Cüneyt Özdemir duyduğu karşısında şaştı kaldı! ‘Türkiye’de sevap da pahalı’ dedi: ‘Ekonomiyi daha iyisi özetleyemez’

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim bedelleri STK’lar ve kurumlar tarafından tek tek açıklanmıştı. Yurt dışı ve yurt içi kesim bedelleri arasında 3-4 kata kadar farklılık olduğu görülmüştü. Bu durum Gazeteci Cüneyt Özdemir’i hayrete düşürdü. Aradaki farkılılığı duyan Özdemir, “Türkiye’de bir kez sevaba gireceğine, ‘orada 3 tane kestireyim’ diyorsun, 3 defa sevaba giriyorsun” dedi.

Finans 11-06-24 14:14

Kilosu 5 bin euro! Yurt dışından talep çok 'Sağlıklarını çok düşünüyorlar' Büyük ilgi var

Tokat’ta nesli koruma altında olan ve nadir bulunan akzambak çiçeği, sağlığa faydaları ve fiyatıyla dikkat çekiyor. Polenin kilosunun 5 bin Euro civarında, çayının ise yurt dışına 2 bin 500 Euro civarına gönderildiğini söyleyen üretici Erdi Can Aydemir, yurt dışından talebin çok fazla olduğunu söyledi. Aydemir "Yurt dışındakiler sağlıklarını çok düşünüyorlar" dedi.

Finans 08-06-24 10:30

Hem sıcak hem yağmurlu ama... Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Sıcak hava dalgası geliyor! İstanbul dahil... 'Risk oluşturacak gibi' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Haziran hava durumu

Sıcaklıklar daha da yükselecek mi? Yağmur var mı? Sıcak havanın iyiden iyiye etkisini göstermesiyle beraber vatandaşlar bu soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 7 Haziran - 11 Haziran arası durumu da açıkladı. Bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken sıcaklık ise yurt genelinde mevsim normallerinin 3-10 derece üzerinde. Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek "sıcak hava dalgası"nı işaret etti.

Haber 07-06-24 10:42

Garanti BBVA, sürdürülebilir sendikasyon kredisini yeniledi

Garanti BBVA, yurt dışı borçlanma programı kapsamında, sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yeniledi. Garanti BBVA yenilediği sendikasyon kredisini kömürden çıkış taahhüdüyle paralel şekilde, düşük karbonlu ekonomiye geçiş sağlayacak yatırımların ve sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı için kullanmaya devam edecek.

Finans 07-06-24 09:45

Yaz aylarında acil servislerde sıkça görülüyor! Hayati tehlike oluşturan ciddi bir klinik tablo: 'Ölümcül olabilir' diyerek uyardı!

Yurt genelinde hava sıcaklıkları bir hayli arttı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Şengüldür, sıcak çarpmasına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi. Yaz aylarında acil servislerde sıkça sıcak çarpması vakalarını gördüklerini belirten Şengüldür, bu durumun oldukça tehlikeli olduğunun altını çizerek ölümcül olabildiğini belirtti.

Haber 06-06-24 15:54

SON DAKİKA: 5 yıl sonra ilk: Avrupa Merkez Bankası faizleri 25 baz puan düşürdü

Son dakika haberine göre, Avrupa Merkez Bankası (AMB), beklentilere paralel olarak faiz oranlarında 25 baz puanlık indirime giderek mevduat faizini yüzde 3,75 seviyesine düşürdü. ECB Başkanı Lagarde, "Yurt içi fiyat baskıları güçlü olmaya devam ediyor, enflasyon gelecek yıl da hedefin üzerinde kalacak gibi görünüyor. 9 ay faizleri sabit tuttuktan sonra, para politikasının kısıtlayıcı duruşunu ılımlı şekilde gevşetmek için şartların uygun olduğuna karar verdik."dedi.

Finans 06-06-24 15:19