Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Geliştirdikleri mRNA teknolojili Pfizer/BioNTech koronavirüs aşısı ile dünya gündemine damgasını vuran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bu kez kanser aşısıyla ilgili müjdeli haber geldi. Kovid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisinin kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olmak için kullanılabileceğini söyleyen BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, kanser aşısıyla alakalı bir tarih de verdi.
Koronavirüs aşılarıyla dünyanın gündeminde yer alan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech, koronavirüsün diğer varyantlarına göre daha bulaşıcı olan Omicron’u hedefleyen yeni aşılarla ilgili haberi duyurdu. Buna göre Omicron ve onun BA.4 ve BA.5 gibi alt varyantlarına uyarlanmış iki coronavirüs aşısının teslimatlarına gelecek ekim ayında başlanacak. Aşılara sonbaharda talebin artacağı belirtilerek yeni aşıların diğer varyantlara karşı da koruyucu olacağı aktarıldı.
Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.
Vehbi Koç Vakfı 'İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü'nün ilk kazananları, geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla pandemi sırasında milyonlarca hayatın kurtarılmasına katkı sağlayan bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin oldu.
Koronavirüs salgını döneminde onaylanan ilk aşıyı geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi için aşı çalışmaları yaptıklarını duyurulmuştu. İki bilim insanının geliştirdiği kanser aşısının ilk sonuçlarının başarılı olduğu ortaya çıktı. Pankreas kanseri üzerine yapılan mRNA teknolojisine sahip kanser aşısı 16 hastaya uygulandı. Hastaların yarısı kanseri tamamen yenerken, dokuz doz aşıya ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.
Kanser aşısı ile ilgili son dakika gelişmesinin ayrıntıları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında geliştirilen Biontech aşısının mucidi Uğur Şahin ve Özlem Türeci başında olduğu bir ekibin üzerinde çalıştığı kanser aşısı ile ilgili detaylar aktarıldı. Kanser aşısı çıktı mı? İşte detaylar...
Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından verilen ödülü reddettiği öğrenildi. BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile ilgili çıkan haberler sonrası Uğur Şahin ve Özlem Türeci Atatürkçü Düşünce Derneği ödülünü neden reddetti? Uğur Şahin ve Özlem Türeci Yılın Atatürkçüsü Ödülünü niye kabul etmedi? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...
Son dakika haberi: Avrupa Birliği (AB) 2021 yılı için hazırladığı ilham veren olaylar listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında koronavirüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ile Özlem Türeci yer aldı.
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Üst Yöneticisi (CEO), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni ortaya çıkan Omicron varyantına karşı daha iyi korunmak için üçüncü doz aşıların olunması gerektiğini söyledi.
Almanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren BioNTech şirketinin kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Omicron varyantı nedeniyle paniğe gerek olmadığını söyledi.
İngiltere, koronavirüs aşı planında değişikliğe giderek her yıl takviye aşı yapılmasının planlandığını açıkladı.
Onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Alman şirketi BioNTech'in kurucularından Dr. Özlem Türeci "Pandemi ne zaman bitecek?" sorusuna, "Bu zor bir soru çünkü virüs hakkında, aşıya nasıl tepki verdiği hakkında her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Salgının ne zaman sona ereceğini söylemek için bu bilgiye ihtiyacımız var. Nüfusun büyük bir kısmı bağışıklık kazandığı için daha özgürce hareket edebileceğimiz bir normallik olacak. Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız.” dedi.
İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi ödülleri sahiplerini buldu.
BioNTech olarak 2012 yılından bu yana kansere karşı aşı denemeleri yürüttüklerini belirten Dr. Özlem Türeci, "100'den fazla kişiye deneme yaptık. Güvenli olduğunu görüyoruz. 4-5 yıl içinde sağlık sisteminin içinde, alımı kolay ve normal şekilde piyasada olacağını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.
Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.
BioNTech’in Baş Tıbbi Sorumlusu Özlem Türeci, salgınının süreci ve aşı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türeci yaptığı açıklamada "Virüs bize birkaç yıl daha eşlik edecek. Korku içinde yaşayamayız" dedi. Türeci, güçlendirici aşıların “12 veya 18 ayda bir” verilebileceğini öngördüğünü söyledi.
Almanya’da BioNTech şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecekte, hasar görmüş organların gençleştirilmesinin mümkün olabileceğine inandığını söyledi. Prof. Dr. Şahin, "Bir bilim kurgu filmindeki gibi birdenbire yaşlı insanları genç insanlara dönüştüremezsiniz. Ancak belki hasar görmüş bir kalbin veya diğer hasarlı veya eski organların tamamen veya kısmen yaşlanma sürecini tersine çevirebilirsiniz" açıklamasını yaptı.
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, ürettiği koronavirüs aşısının 5-11 yaş aralığındaki çocuklarda kullanılabilmesi için gelecek haftalarda ilgili makamlara başvuru yapacak.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına tam onay verdi. FDA’nın onayının ardından Pfizer/BioNTech, dünyada tam onay alan ilk aşı oldu.
Hindistan'da çıkan Delta varyantının yayılmaya devam etmesi üzerine BioNTech'ten yeni bir adım geldi. BioNTech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabileceklerini belirtti.
Sabancı Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katılan BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek" dedi.
İspanya'nın en prestijli ödülleri olarak bilinen ve veliaht Prenses Leonor'a atfen verilen Asturias Prensesi Ödülleri'nde teknik ve bilimsel araştırmalar dalında ödüle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bulunmasıyla bağlantılı olarak Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin de aralarında bulunduğu bir grup bilim insanı layık görüldü.
Covid-19 aşısının mucidi Türk bilim insanları ve BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Axel Springer CEO'su Matthias Döpfner ile COVID-19 aşısı, kanserle nasıl mücadele etmeyi planladıkları ve diğer konular üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. Türeci ve Şahin, insan ömrünün uzatılabileceğini söyledi.
Koronavirüs (Covid-19) salgınında geliştirdikleri aşıyla hayat kurtaran BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.
Prof. Dr. Murat Akova, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu ay 4,5 milyon doz geleceğini duyurduğu BioNTech aşısının Türkiye'de Faz-3 çalışmaları kapsamında 500 kişide uygulandığını söyledi. Akova, "Türkiye'deki gönüller Amerika ve Avrupa'da yürütülen bir çalışmanın parçasıydı. Bu çalışma ile ilgili sonuçlar bilimsel makale halinde yayımlandı ve aşının yüzde 94,5 civarında etkili olduğu gösterildi" dedi.
Dünya 8 Mart Kadınlar Günü'nde kadınlar güçlü pozisyonlardaki rolüyle dikkat çekti. Kamala Harris ABD'nin ilk kadın Başbakan Yardımcısı oldu, dünya ticareti ilk defa bir siyahi kadın olan Ngozi Okonjo-Iweala'ya emanet edildi. Dr. Özlem Türeci koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyla dikkat çekti.
Dünyaya umut olan ve koronavirüse (Kovid-19) karşı Avrupa’da ilk aşıyı geliştiren biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından liyakat nişanı verilecek.
Koronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.