Birdenbire başlıyor, giderek alevleniyor, kısa sürede de şiddeti en yüksek düzeye ulaşıyor! Ortada tehlikeli bir durum olmamasına rağmen kişi bir anda; göğüs ağrısı, nefes alamama, boğulur gibi olma, çarpıntı ve titreme ve gibi belirtilerle ‘kalp krizi geçiriyorum' ya da ‘ölüyorum’ sanarak yoğun korku ve kaygıya kapılıyor.
Düzce'de evde mahsur kalınca panik atak geçiren kadını itfaiye kurtardı
Osmaniye’de panik atak rahatsızlığı nedeniyle otoyoldaki tünelden otomobille geçmek istemeyen bir vatandaş, yürüyerek tünelin üzerinden geçmek isterken ormanlık alanda kayboldu. AFAD ve jandarma ekipleri kaybolan şahsı bulmak için çalışma başlatırken şahsın minibüsle Gaziantep yönüne gittiği belirlendi.
Panik atak denilince çoğumuzun aklına belli tanımlamalar gelir. Tanısı da bu ününden dolayı daha kolay konulur. Ancak panik atak anında neler yapılacağı veya tekrar olmaması için neler yapılması gerektiği daha az bilinmektedir.
Panik atak belirtileri hakkında çoğumuz fikir sahibiyiz. Ancak panik atak anında ne yapılması gerektiği konusunda gerektiğinden az bilgiye sahibiz. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, panik atak anında yapılması gerekenleri ve alınması gereken önlemleri anlattı.
ABD'li oyuncu Reese Witherspoon, 2014 yapımı Yaban filmini çekme korkusu nedeniyle haftalarca panik atak krizleri geçirdiğini ve bu korkusunu atlatmak için hipnoz yöntemine başvurduğunu açıkladı.
Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?
Japonya'da yoğun iş yükü ve stres nedeniyle panik atak hastası olan Yasin Pehlivan, tedavisi için çektiği komik videoların sosyal medyada ilgi görmesiyle fenomen oldu
Bazen birkaç dakika süren ani anksiyete atakları ve ezici korku atakları yaşıyor musunuz? Belki kalbiniz atar, terlersiniz ve nefes alamayacağınızı veya düşünemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu saldırılar, açık bir tetikleyici olmaksızın tahmin edilemeyen zamanlarda mı meydana geliyor ve herhangi bir zamanda başka birine sahip olma olasılığı konusunda endişelenmenize neden oluyor mu?
Koronavirüs konusunda çelişkili ifadelerin ve davranışların toplumda kaygıyı artırdığını söyleyen uzmanlar, pandemi günlerinde kaygı bozukluğu ve ölüm korkusunun psikolojik rahatsızlıkları artırdığına dikkat çekti.
İnsan beyni fizyolojik sınırları içerisinde, çevreden gelen uyaranların üstesinden organ fonksiyonlarını düzenleyerek gelmeye çalışır. Gerçekten bir tehlike anından kalbimiz çok çalışır, beynimize giden damarlar genişler, bacaklarımıza ve kollarımıza giden damarlar genişler, solunum sıklaşır, renk atar ve göz bebekleri büyür. Böylelikle o tehlikeye karşı koyma gücü sağlanır.
Panik atak ve kaygı bozukluğuna neden olan koronavirüs ve yaşanan depremler, vatandaşların zor günler geçirmesine neden oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç Kafalı, panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayanlara bazı önerilerde bulundu. “Panik atak sürecinin yönetilmesinde temel adım kişinin durumu fark etmesidir. Stres yönetimini kolaylaştıracak yoga, nefes egzersizleri gibi uygulamalar da kaygı düzeyini azaltabilir” diyen Kafalı'nın konu ile ilgili açıklamaları...
Ani ya da düzenli bir şekilde hissedilen korku veya panik hissi panik atak şeklinde tanımlanır. Peki panik atağın belirtileri nelerdir, panik atak anında ne yapılmalı? Merak ettiğiniz her şey yazımızda sizlerle!
Panik atağın toplum içerisinde sık rastlanan adını çok duyduğumuz psikolojik bozuklukların başında yer aldığını söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Gamze Tellihan panik atak nedir, panik atak durumunda ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.
Akıllı saat alanında rakiplerine göre açık ara önde olan Apple, bu avantajını korumak için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Akıllı saati sağlık cihazına çeviren özellikler ile donatan Apple’ın, yeni sunacağı özellik ise bugün belli oldu.
Koronavirüs döneminde OKB ve panik bozukluğu olan hastalara önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, “İnsanların, hayatını tehdit eden olaylar ile karşılaşınca kaygı duyması normaldir' dedi.
Koronavirüsün Türkiye'de görülmesi halkın panik yaşamasına neden oluyor. Tedirginliğe yol açan koronavirüs salgını ile ilgili önerilerde bulunan uzmanlar, panik ve endişe yapan kişilere uyarılarda bulundu.
Koronavirüs endişe ve kaygıya yol açıyor. İnsan hayatını tehdit eden durumlar herkeste kaygı ve endişe yaratabilir. Panik atak ve takıntı (OKB) tanılı kişiler bu durumdan daha fazla etkileniyor. Uzmanlara göre hassas yapıdaki kişiler, asılsız haberlerden uzak durmalı, resmi kaynaklara ve bilim insanlarına itibar etmeli.
Panik atak ya da panik bozukluk ismi ile bilinen rahatsızlık kişinin beklemediği bir anda hiçbir sıkıntısı yokken ortaya çıkan sorun olarak özetlenmektedir. Panik atak belirtileri kendini göğüste ağrı ya da baş dönmesi ile göstermektedir. Ayrıca panik atak belirtilerinin çarpıntı, titreme, terleme, sıcak basması, bulantı ve kolda uyuşma ile devam ettiği bilinmektedir.
Uzman Klinik Psikolog Elçin Akdeniz, toplumda en sık görülen psikolojik rahatsızlıklardan olan panik atak hakkında bilgiler aktardı.
Heyecan ve panik atağın birbirine karıştırıldığı uyarısında bulunan uzmanlar, panik atak nedir sorusunu yanıtladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Arzu Dalmış, gerçek bir tehlike olmaksızın, beklenmedik bir anda gelen fiziksel belirtiler ve bunlara eşlik eden yoğun korku tablosu olarak özetlenen panik atak nedenleri arasında düzensiz uyku ve aşırı kafein tüketimi bulunduğuna dikkat çekiyor.
Panik bozukluk sıkça rastlanan bir psikolojik hastalıktır. Geçmişte yaşadığımız belki travma olduğunu bile bilmediğimiz olaylar, durumlar panik bozukluğu başlatabilir. Uzm. Klinik Psikolog Pelin Özaydın, panik atak konusunda merak edilenleri açıkladı.
Panik bozukluk, herhangi bir anda ve herhangi bir yerde ortaya çıkabilir. Hasta hiçbir şekilde tehlike altında değilken bile korkmuş ve panik halinde hissedebilir. Psikiyatrist Uzm. Dr. Burak Toprak, panik bozukluk nasıl oluşur ve tedavisi üzerine tüm bilinmeyenleri bizler için açıkladı.
Uluslararası Katılımlı İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi Başkanı Prof. Dr. Erdal Işık: - "Panik atağı olanlar akıl veya ruh hastası değildir. Üstelik tedavisi de çok basittir. İyi bir tedaviyle 20 günden sonra panik düzelmeye başlar" - "Genetik faktörler, anatomik bozukluklar, antidepresan ilaçlar, boşanma, aşırı duygulanma, kafein, sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler panik atak sıklığını artırabilir"
Antalya-İstanbul seferini yapmak üzere kalkış izni için bekleyen uçakta yabancı uyruklu bir yolcu panik atak rahatsızlığı geçirince yolcuların acil durumlarda tahliyesini sağlayan slide olarak adlandırılan iki acil tahliye botunu patlattı.Yetkililer 20 bin dolar değerinde olan iki slide'ın bir daha kullanılamayacağını ve yolcudan davacı olacaklarını söyledi.
Tüm vücudu alarma geçiren, hızlandıran, dehşete kapılmasına neden olan panik atakta kişi 3 ana korku yaşar: Ölüm korkusu, kontrolünü kaybetme korkusu ve aklını yitirme/delirme korkusu. Panik atağın bu korkulardan hangisiyle öne çıkacağını belirleyen unsurlar kişinin geçmiş dönemde yaşadığı travmatik yaşantılar ve bunların kişide oluşturduğu duyarlılıklardır.
Panik atak, genellikle beklenmedik bir şekilde başlayan ve yineleyici, insanı dehşete düşüren yoğun sıkıntı nöbetleridir. Hastalıkta ilk belirtiler birdenbire başlayan göğüs ağrısı, göğüste sıkışma, çarpıntı, nefes alamama, terleme, titreme belirtileriyle kendini gösterebilir. Uzmanlar panik bozukluk ve panik atak hakkında bilinmeyenleri anlattı.
Bursa'da eşiyle tartışıp evi terk eden Ayşe T. eşyalarını almak için geri döndüğünde kocası Muhammet T. tarafından 5 yerinden bıçaklandı. Hakim karşısına çıkan zanlı, "Panik atağım var" deyince mahkeme salonu apar topar boşaltıldı
Uzman Klinik Psikolog Melda Yakupoğlu, panik atak ve kaygı nöbetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerle önceki gün Hatay’da bir araya geldi.
Çağımızda en çok artma eğilimi gösteren ruhsal bozuklukların başında panik bozukluğu gelmektedir. Panik atağı, başta panik bozukluğu olmak üzere, birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı bedensel hastalıklarda (tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri düşüklükleri, enfeksiyon hastalıkları, kansızlık vb.) görülebilen; beklenmedik bir anda, herhangi bir yerde ortaya çıkan; bunaltı, korku ve yoğun endişe karışımı bir nöbettir.
Daha önce panik atak sıkıntısı yaşamış kadınlarda hamileliğin yoğun sürecinin panik ataklarını tetikleyebileceği belirtildi.
Uzmanlar, her 100 kişiden 4'ünde panik atak görüldüğünü, hastalığın belirtilerinin ise genç kadınlarda erkeklere göre üç kat fazla olduğunu söylüyor
Panik atağın Son yıllarda halk arasındaki günlük dile de yerleşerek neredeyse depresyonu tahtından indirecek bir semptom olma yolunda ilerlediği bildirildi.
İş dünyasında ki rekabet ortamı, her gün gelişen yeni sistemler ve daha başarılı bir iş kadını olma hayalleri kadınları panik atak riskiyle baş başa bırakıyor.
Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.
Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.
Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 ünün varolduğu bir kaygı nöbetidir.
Panik atağınız olduğunu nasıl anlarsınız? Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.
Araştırmalara göre, panik atak hastalığının en büyük nedeni 'evhamlı' anne ve baba. Çocukluk çağında ebeveynleri tarafından üzerine çok düşülen çocuklar, ilerleyen yaşlarda panik atağın iflah olmaz üyeleri oluyor. Yayınlanan bir makaleye göre, panik atak hastalığı, kişinin çocukluk çağında yaşadığı aile ve çevre ortamı ile çok fazla ilgili.
Çağın yeni hastalıklarından biri olan 'Panik Atak', Türkiye'de her 100 kişiden dördünde görülüyor. Uzmanlar, panik atağın toplum sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, hastalığın tedavi edilmemesi halinde kişinin hayatını çekilmez hale getirebileceğini belirtiyorlar.
Sinirsel Hastalıklar Uzmanı Mustafa Baran Gül, panik atak hastalığının belirli bir dönem sonrasında yok edilebildiğini söyledi.
Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Merkezi Gençlik Sorunları Psikoloğu Öğretim Üyesi Pınar Başpınar, panik atağın kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat fazla görüldüğünü bildirdi.
Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, panik bozukluğu, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor.
Panik atak belirtileri nefes alamama, çarpıntı, kalp krizi geçirdiğini düşünme gibi fiziksel tepkilerle kendini belli eder. 13 tane farklı belirtisi bulunan panik atağı teşhisi konulmadan önce kişide en az 4 tane belirtinin gözlenip gözlenmediğine dikkat edilir.