Parkinson Haberleri

Elleriniz size ne anlatmak istiyor? Fazla terleyen avuç içleri o hastalığın işaretiymiş

Ellerimiz, bedenimizin birçok mesajını taşır ve bazen bize sağlık hakkında ipuçları verir. Ellerde terleme, titreme, kuruluk ve kızarıklık gibi problemler bazı hastalıkların işareti olabiliyor. İşte elinizde belirti gösteren bazı hastalıklar...

Kadin

Koku kaybı ve kabızlığa dikkat! O hastalığın habercisi olabilir

Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğini belirterek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğu biliniyor. El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.

Haber

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber

Canan Karatay, En tehlikelisi! diyerek uyardı! Bütün hastalıkların altında onlar yatıyor!

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, Parkinson hastalığına neden olan toksinleri tek tek sıraladı. Uzman isim nörodejeneratif hastalıklara karşı nasıl önlem alınacağını da belirtti. Karatay, "En tehlikelisi!" diyerek uyardı.

Haber

Parkinson

Parkinson Hakkındaki Haberler Mynet'te. Parkinson Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Zararları saymakla bitmiyor! Dünyanın en zararlı yiyeceği, tüketmeden önce bir daha düşünün!

Türkiye'nin neredeyse her ili zengin yemek kültürüyle öne çıkıyor. Fakat yemekleri daha lezzetli yapmak için içerisine katılan malzemelere dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar sayısız hastalığa neden olabilecek bir besine dikkat çekti.

Haber

Saç kepeği diyerek görmezden gelmeyin! Kafa derisinde görülen bu durum o hastalığın habercisi olabilir

Kafa derisinde görülen saç kepeği birçok kişi için can sıkıcıdır. Uzmanlar bu sorunu yaşayan kişileri uyarıyor. Genellikle yüzeysel olduğu düşünülen saç kepeği, parkinson hastalığının habercisi olabilir.

Haber

Araştırmalar sonucu ortaya çıktı: Ne şekilde uyuduğunuz ölüm riskinizi belirliyor!

Yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan uyku, bazı kişilerin kabusuna dönüşebiliyor. Kişiden kişiye değişen uyku uyuma saatleri yaşam kalitesini belirleyen en önemli yapı taşlarından biri. Düzensiz uyku, bağışıklığı düşürmeden depresyonu tetiklemeye kadar pek çok probleme yol açabiliyor. Uyku, sağlığımız hakkında ipuçları da verebiliyor. Yapılan araştırmalar uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haber

İlginç araştırma! Akıllı saatler sayesinde bu hastalık 7 yıl önceden teşhis edilebilir

İngiltere'de yapılan bir araştırma, akıllı saatlerin, Parkinson'un erken teşhisinde önemli rol oynayabileceğini ortaya koydu. İlginç araştırma, katılımcıların kullandıkları akıllı saatlerden elde edilen verilerin, Parkinson hastalığının 7 yıl öncesine kadar teşhisinde yardımcı olabileceğini gösterdi.

Haber

Bir küpü bile zehir saçıyor! Dünyanın en zararlı yiyeceği

Yemeklerin tadını daha lezzetli yapmak adına içerisine katılan birçok malzeme bulunuyor. Bu malzemelerden bazılarını elde etmek zor olduğu için daha pratik çözümler kullanılıyor. Ancak yemeğin lezzetli ve pratik olması için kullanılan bu malzemeler sağlığı büyük oranda tehdit ediyor. Dünyanın en zararlı yiyeceği birçok evde bulunuyor. İşte sayısız hastalığa neden olabilen o yiyecek...

Haber

Dehşet evi: Karısını öldürüp intihar etti! Parkinson hastasıydı...

Uşak'ın Eşme ilçesinde dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Parkinson hastası ve yatalak olan karısını öldüren kişi aynı tüfekle intihar etti.

Haber

Her şey bu belirtiyle başlıyor! Parkinson hastalığının 10 yıl önce görülen belirtisi

Parkinson hastalığı genellikle yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Bu hastalığı erken teşhis etmek tedavisi için büyük önem taşıyor. Parkinson'un en yaygın belirtisi el titremesi olmasına rağmen bu hastalık yıllar önce uyarı işareti verebiliyor. Yapılan araştırmalar Parkinson hastalığının 10 yıl önce uyarı verdiğini tespit etti.

Haber

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber

Hep aynı saatte uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların önemli belirtisi

Uyku gün içerisinde yorulan vücudumuzun ve zihnimizin dinlenmesi için en önemli ihtiyacımız olarak görülüyor. Uykunun tam olarak alınmaması çeşitli problemlere yol açıyor. Uzmanlar geceleri sık sık uyanmanızın altında yatan nedenin ciddi hastalıklar olabileceğini belirtiyor. Gece uyanmanın tehlikeli bir hastalığın yıllar önce görülen erken belirtisi olduğu belirtiliyor.

Haber

Parkinson hastalığında ’titremeyi’ önlüyor!

Beynin hareket ilgili özelleşmiş merkezlerindeki bazı hücrelerde oluşan hasarlar veya bu kontrolün gerçekleşmesinde görev alan nörotransmitter adlı iletiyi sağlayan maddelerin yetersiz üretimi sonucunda kişiler hareket kabiliyeti ile kontrolünü yitirebiliyor. Bu hasarların yol açtığı nörolojik hastalıkların tedavisinde başvurulan cerrahi yöntemlerden ‘beyin pili’, sağladığı önemli avantajlarla günümüzde ön plana çıkıyor.

Haber

Basit saç kepeği diyerek geçiştirmeyin! Kafa derisinde görülen bu durum tehlikeli hastalığın ciddi belirtisi

Kafa derisinde görülen saç kepeği gibi problemler oldukça can sıkıcı olabiliyor. Saç kepeklerini gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Saç kepeğinin genellikle yüzeysel olduğu düşünülüyor. Ancak yapılan araştırmaların sonucu şaşırtıcı. Saç kepeği, parkinson hastalığının belirtisi olabilir.

Haber

Geleceğe Dönüş’ün yıldızı açık açık yaşadıklarını anlattı ve uyardı! Geleceğe Dönüş filminin yıldızlarının son hali! Parkinson belirtileri

Geleceğe Dönüş filmiyle unutulmazlar arasına adını yazdıran Michael J. Fox, Parkinson hastalığının en ünlü ve etkili yüzlerinden biridir. Yaklaşık 30 yıldır Parkinson ile yaşayan oyuncu, verdiği bir röportajda Parkinson hastalığının görmezden gelinmemesi gereken belirtilerini kendi yaşadıkları üzerinden anlattı.

Haber

Kahvenin faydaları saymakla bitmiyor! Düzenli tüketildiğinde alzheimer, parkinson ve kanser hastalığı için etkili sonuçlar sağlıyor

Kahve en sık içilen içecekler arasında yer alıyor. Birçok insan kahve içmeden güne başlayamıyor. İnsanlar yıllar boyunca kahve içmenin oldukça zararlı olduğunu düşünse de dozunda içilen kahvenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Dozunda içilen kahve kanser, alzheimer ve parkinson gibi birçok hastalığa etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Ancak bazı kişilerin kahve içimine dikkat etmeleri gerekiyor.

Haber

Kocasının kokusundan parkinson olduğunu anladı! Hastalıkları koklayarak teşhis edebilir

Parkinson tüm yaşamı etkileyen beyinsel hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülen parkinsonu erken teşhis ederek tedaviye bir an önce başlamak hastalığın seyrini etkiliyor. Joy Milne isimli bir kadın kocasını koklayarak parkinson olduğunu anladı.

Haber

Hiç aklınıza gelmez! Uyuma şekliniz ölüm riskinizi belirliyor

Uyku en temel ihtiyaçlarımızdan olmasına rağmen toplumda birçok kişi uyku problemi yaşıyor. Uyku sağlığımız hakkında oldukça ipucu veriyor. Yapılan araştırmalara göre uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunuyor.

Haber

Sakın almayın! Daha sağlıklı diye yiyorsunuz ama sağlığınızı tehdit ediyor

Uzmanlar beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini her seferinde belirtiyorlar. Sağlıksız beslenme hastalıklara yol açan etkenler arasında üst sırada yer alıyor. Daha sağlıklı besleneceğinizi düşünerek aldığınız az yağlı ürünlerin de sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Az yağlı olarak aldığınız süt ürünlerini yemeden önce bir kez daha düşünün.

Haber

Arkadaşlarına ve yaşına aldırmadı! Parkinsonu boksla yeniyor: Yüzde 90 iyileşme kaydetti

Antalya'da yaşayan 67 yaşındaki emekli öğretmen Zerrin Tombuloğlu, 2 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığının ilerlemesini önlemek için 3 ay önce boksa başladı. Arkadaşlarının dalga geçmelerine ve yaşına aldırmayan Tombuloğlu, yüzde 80-90 oranında iyileşme kaydetti. Tombuloğlu, "Benim bir arkadaşım da bu hastalığı yaşıyor. Hiçbir spor aktivitesi yoktu. Şu an o tekerlekli sandalyede. Boks bu hastalığı iyileştiren bir spor dalı" dedi.

Haber

Covid-19 geçirenler dikkat! İleride bu hastalıkların görülme oranı…

Covid-19, 2020 yılından beri hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Sağlığımızda ve yaşam alışkanlıklarımızda birçok değişiklik yaşamamıza neden olan Covid-19 ileride çeşitli hastalıkların görülme riskini arttırıyor. Covid-19’un ileride göstereceği etkilerden korunmak adına hastalığı geçiren kişilerin muayenelerini düzenli olarak olmaları gerekiyor.

Haber

COVID-19 ile ilgili korkutan haber! O hastalıkların riskini artırabilir

Covid-19 hakkında yapılan yeni araştırmalar sonucunda şaşırtan bir bilgi elde edildi. Danimarka'da yapılan araştırmalara göre Covid-19 geçiren kişilerde bazı hastalıkların meydana gelme riskinde artış yaşanabiliyor. Yapılan son çalışmalar Covid-19 geçirenlerde özellikle Parkinson, Alzheimer ve inme gibi nörolojik hastalıkların oluşma riskinde artış yaşandığını ortaya koydu.

Haber

Dikkat! Bu yaşta kabus görüyorsan hasta olma ihtimalin…

Uyku hayatımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmemizi ve gün içerisinde yorulan vücudumuzu dinlendirmemizi sağlıyor. Uyku sırasında çeşitli rüyalar ve kabuslar görülebiliyor. Bu durum normal olsa da araştırmalara göre belirli bir yaştan sonra görülen kabuslar parkinsona karşı uyarıcı bir etken olabiliyor. Parkinson hastalığının tedavi süreci için erken teşhis hayati önem taşıyor.

Haber

Sinsice başlıyor: Dinlenirken eliniz titriyorsa dikkat! Parkinson’un 5 önemli belirtisi! Beyin pili nedir?

Halk arasında ‘titreme’ hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle 60’lı yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte daha erken yaşlarda da görülebilen hastalık, günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla giderek yaygınlaşıyor.

Haber

Parkinson bu şekilde ortaya çıkıyor! Belirtilere dikkat…

Parkinson yaşamı kısıtlayan ciddi hastalıklar arasında bulunuyor. Parkinson hastalığının yaşlanınca ortaya çıktığı düşünülse de artık genç yaşta da görülüyor. Parkinson hastalığıyla mücadele etmek için bu hastalığı erken teşhis etmek ve hastalık hakkında bilinçlenmek gerekiyor. Sinsice ilerleyen Parkinson hastalığını aşağıdaki belirtiler ile teşhis edebilirsiniz.

Haber

Putin'in son görüntüsü dikkat çekti! İddia yeniden gündemde

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Ukrayna savaşı sonrası Putin ile ilgili parkinson iddiası Rusya'nın Zafer Günü kutlamasında çekilen bir görüntüyle yeniden alevlendi.

Haber

Sinir sistemine ne iyi gelir? Kas ve sinirleri güçlendiren besinler, hareketler nelerdir?

Sinir ağı ya da genel ifadesiyle sinir sistemi, canlıların dışsal ve içsel çevresini algılamasına yarayan, bilgi edinmeye ve de bu bilgiyi işlemeye yardımcı olan sistemdir. Vücuttaki hücre ağı vasıtasıyla beyin sinyallerinin vücuda ya da vücuttaki sinyallerin beyne iletilmesini sağlar ve özellikle kaslar olmak üzere hemen hemen vücuttaki birçok organın aktivitesini düzenler. Sinir sistemi iki kısımdan oluşur. Bunlar; merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi şeklinde isimlendirilir.

Haber

Parkinson hastalığının etkisini sanatla azaltıyor

Resim, çini ve seramik sanatlarıyla uğraşan Aynur Isparta: - "Hayatımı boyalarla renklendiriyorum. Kendi hayatımın renklerini buluyorum. Üretiyorum, artık bir kenarda değilim" - "Parkinson hastaları konuşmakta zorluk çeker ve içe kapanık bir yapıları vardır. Ben bu zorlukları boya ve fırçalarımla aştım. Boyalar düşüncelerim, fırçalar dilim oldu"

Yurthaber

Parkinson hastaları yaşadıkları zorlukları mizansenle anlattı

Parkinson hastaları yaşadıkları zorlukları mizansenle anlattı

Yurthaber

Parkinson riski erkeklerde 2 kat daha fazla

Parkinson hastalığı dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülüyor. Bu hastalığın zaman geçtikçe daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor. İleri yaşlarda görülme sıklığı daha fazla olan Parkinson kadınlara oranla erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor. Parkinson hastalığının tedavisi tam anlamıyla sağlanamıyor.

Haber

Kendisi gibi Parkinson hastalarına komediyle moral veriyor

İzmir'de yaşayan Suzan Onur, titreme, denge bozuklukları ve hareket yavaşlığı nedeniyle sosyal yaşamları olumsuz etkilenen hastalara, kendileriyle barışık bir hayat sürmeleri için mizahla destek oluyor - Emekli hemşire Suzan Onur: - "Kişi kendini sevmezse, kabullenmezse, kendiyle barışık olmazsa hastalıkla uğraşamaz. Siz de benim gibi kendi kendinizle dalga geçin, hastalıkla barışık olun"

Yurthaber

Koku alamayanlar dikkat! Parkinson hastalığının en büyük belirtisi...

Çoğunlukla 60 yaşından sonra görülen Parkinson hastalığında erken teşhis çok büyük önem taşıyor. Parkinson hastalığını erken teşhis etmek ve ilerlemesini önleyip yavaşlatmak adına gösterilen belirtiler hakkında bilinçli olunması gerekiyor. Uzmanlar Parkinson hastalığında en önemli belirtinin koku kaybı olduğunu açıkladılar.

Haber

11 Nisan Dünya Parkinson Günü! Parkinson hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Parkinson hastalığı nedir? sorusunun yanıtı 11 Nisan Dünya Parkinson Günü sebebiyle merak konusu oldu. Dünyada 10 milyon, ülke genelinde ise 100 - 130 bin vatandaşın bu hastalıktan muzdarip olduğu biliniyor. Peki Parkinson hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Hastalığa ilişkin bilgiler haberimizde...

Haber

11 Nisan Dünya Parkinson Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı? Dünya Parkinson Günü önemi ve amacı nedir?

Dünya Parkinson Günü 11 Nisan 2022 Pazartesi günü vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Dünyada 10 milyon, ülke genelinde ise 100 - 130 bin vatandaşın bu hastalıktan muzdarip olduğu biliniyor. Peki 11 Nisan Dünya Parkinson Günü nedir? Nasıl ortaya çıktı? Dünya Parkinson Günü önemi ve amacı nedir? İşte detaylar...

Haber

Parkinson 10 milyondan fazla insanı etkiliyor

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan,: - "Parkinson, hastaların yüzde 96’sı 50 yaş üstü olan, erkeklerde kadınlara göre 1,5 kat fazla görülen ve dünyada 10 milyon üstünde insanı etkilediği tahmin edilen sistemik bir hastalıktır"

Yurthaber

Dikkat! Oruç, Parkinson hastalarında ‘donma’ya yol açabilir…

“Hareketlerde yavaşlama, titreme ve yürüyüşte aksama ve düşme gibi problemler ile karakterize ilerleyici bir hastalık” olarak tanımlanan Parkinson hastalığının, sinsi ve tek taraflı başladığını belirten uzmanlar, bu yüzden zor fark edildiğini ifade ediyor. Doktora başvurulduğunda hastalığın 1-2 yıl önce başlamış olduğunun tespit edildiğini kaydeden uzmanlar, Parkinson hastalığında ilaç kullanımından dolayı oruç tutulmasının tıbbi olarak sakıncalı olduğunu vurguluyor.

Haber

20’li yaşlara kadar düştü! Çok dikkatli olmak gerekiyor

Parkinson hastalığı olan kişiler kontrol edilemeyen el titremeleri yaşarlar. Hastalığın ileri seviyelerinde ayakta durmakta zorlanıp yürümede güçlük çekebilmektedirler. Parkinson hastalığının ilerlemesini önlemek için tıbbi müdahalelerin yanında beyinsel egzersizler yapılmalı, doğru ve düzenli beslenme sağlanmalıdır.

Haber

Geleceğe Dönüş serisinin yıldızı Michael J. Fox hastalığıyla ilgili konuştu: Ölümden korkmuyorum

Geleceğe Dönüş (Back to The Future) film serisiyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Michael J. Fox, 30 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. 60 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, hastalığıyla ilgili konuştu. Michael J. Fox yakın zamanda bir tedavi bulunmadığını ve ölümden de korkmadığını söyledi.

Magazin

Parkinson tedavisinde çözüm beyin pili mi?

Parkinson günümüzde hızla yaygınlaşan bir hastalık haline geldi. Parkinson belirtileri arasında elde titremenin önde geldiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Nazan Eryiğit, genellikle yaşlılarda görülen parkinsonun tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber

Parkinson hastaları yaşadıkları sıkıntıları video klipte anlattı

Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe: - "Parkinson hastalarının anlaşılabilmek istemesi ve toplumsal yanlış anlaşılmalar yaşanması nedeniyle bu videoyu hazırladık"

Yurthaber

İngiliz medyasından Putin iddiası: Ocak ayında görevi bırakacak

İngiliz medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in (68), Ocak ayında Parkinson hastalığı nedeniyle görevi bırakacağını iddia etti.

Haber

Beyin pili ameliyatında hem şarkı söyledi hem eşiyle görüntülü konuştu

Romanya'da yaşayan 56 yaşındaki mühendis Gıcu Sahaıdec, 13 yıl önce Parkinson hastalığıyla tanıştı. Hastalığın bulgularının ilerlemesi sonucu titreme, tutukluk, hareketlerde yavaşlama, yürüme ve konuşma güçlüğü yaşayan Rumen mühendis, Türkiye’de beyin pili ameliyatına alındı. Narkozsuz (uyanık beyin ameliyatı ile) gerçekleştirilen operasyonda Gıcu Sahaıdec, önce Let Me Try (Bırak Tekrar Deneyeyim) adlı şarkıyı söyledi. Ardından Romanya’daki eşiyle görüntülü konuştu.

Haber

Parkinson belirtilerine dikkat! Yüz ifadesinde azalma varsa...

Parkinson, hareketi engelleyen ilerleyici beyin hastalığı olarak tanımlanıyor. Parkinson belirtileri ile ilgili bilgi veren uzmanlar, hastalığın kendini farklı belirtilerle gösterebildiğine dikkat çekiyor. Hastalığın erken dönemlerinde kişilerde parkinson belirtileri olarak yüz ifadesinde azalma olacağına, konuşmanın geveler tarzda olabileceğine ve yazılan yazının da küçüldüğüne dikkat çekiyor. Erken teşhisin önemine işaret eden uzmanlar, tedavide dopaminin önemine dikkat çekiyor.

Haber

Parkinson şikayetlerinde kötü uykuya dikkat!

60 yaşındaki her 100 kişiden birinde parkinson ortaya çıktığına dikkat çeken uzmanlar, hastalığın erkekler için daha büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Parkinsonun kadınlara oranla erkeklerde görülme olasılığının 1,5 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken uzmanlar, parkinson için alt yapı oluşturan etkenlere dikkat çekti.

Haber

ABD medyasından Trump iddiası: Başkan parkinson hastası

ABD Başkanı Donald Trump son olarak West Point gezisi sırasında rampadan inerken yavaş hareket etmesi, ve ilginç su işini ile gündeme gelen hastalığı meselesine ilişkin Amerikan basınından flaş bir iddia ortaya atıldı. ABD medyası "Başkan Trump Parkinson hastalığına mı yakalandı" iddialarını gündeme getirdi.

Haber

Parkinson hastalarına koronavirüs uyarısı! Sigara ve harekete dikkat

Parkinson hastalarının koronavirüsten korunmaları için dikkat etmeleri gerekenleri anlatan uzmanlar, parkinson hastalarının sosyal izolasyon süresince “Gün içinde yatakta veya çekyatta değil, günlük yaşam döngülerindeki gibi sandalye, koltuk ve ayakta olmalılar. Aynı sokaktaymış gibi ev içinde de yürüyüş ve fiziksel aktiviteler yapmalılar” uyarısında bulundu.

Haber

Uyku bozukluğu beyni hızlı yaşlandırıyor!

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi çağın korkulu nörodejeneratif hastalıkları ile uyku arasında iki yönlü ilişki bulunduğunu gösteriyor; yani uyku bozukluğu, bu iki önemli hastalığın riskini artırabildiği gibi, Alzheimer ve Parkinson hastalığının ilk bulgularından biri de olabiliyor!

Haber

Parkinson'a erken yaşta yakalananların beyin hücreleri doğuştan hasarlı olabilir

Parkinson'a erken yaşta yakalananların beyin hücreleri doğuştan hasarlı olabilir

Haber

Parkinson nedir? Parkinson tedavisinde erken tanının önemi

Parkinson hastalığı sinsi ve yavaş ilerlemesiyle biliniyor. Bu nedenle çoğu zaman geç fark edilen parkinson hastalığı belirtileri nelerdir? Parkinsonda erken tanı konulması hastaların yaşam konforu ve süresi bakımından büyük önem taşımaktadır. Parkinsonda erken tanı için Avrupa'da DAT Scan taraması yapılmaktadır. Erken tanı konması parkison tedavisi açısından da önemli başarılar elde edilmesini sağlamıştır.

Haber

Ozzy Osbourne parkinson hastası olduğunu açıkladı

Ozzy Osbourne parkinson hastası olduğunu açıkladı

Haber

'Daha çok gencim elim neden titriyor?' diyorsanız...

Ergenlik döneminde başlayan, ancak 20’li yaşlardan itibaren kendini daha belirgin bir şekilde gösteren el titremesi, akla ilk olarak Parkinson hastalığını getiriyor. Yaşlılık döneminde görülen Parkinson hastalığını düşünerek gereksiz yere endişe yaşayan gençlerin el titreme sorunlarının asıl kaynağını ise “Esansiyel Tremor” oluşturabiliyor.

Haber

Türk bilim insanları parkinson, alzaymır ve depresyon tedavisiyle ilgili ilaç üretti

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: - "Bu ilaç Türkiye’nin, bitkisel kaynaklı olmayan, orijinal molekülü keşfedilmiş ilk ilacıdır, klinik öncesi çalışmalarla ilacın etkinliği de ispatlanmıştır" - "Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde ürünün parkinson, alzaymır ve depresyon gibi sağlık problemlerinde değerleri ideal seviyelere düşürdüğü kanıtlanmıştır" - Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu: - "Üniversitenin sunduğu imkanlarla 2013 yılında başladığımız çalışmalarda bugün uluslararası patentlerini aldığımız ilacımız insanlar için umut olacak"

Yurthaber

Parkinsonlu Kırgız hasta Türkiye'de sağlığına kavuştu

Yakalandığı parkinson hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Kırgız hastaya, bu alanda Ankara Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla beyin pili takılarak, sağlığına kavuşturuldu.

Trend

Yarım saat egzersizle Diyabet ve Parkinson’dan korunun

Uzmanlar, sanılanın aksine Diyabetin Parkinson ile ilişkisi olmadığını açıkladı ve “Günlük 30 dakika yapılan kardiyo egzersizlerinin hem insülin direncini azaltmakta hem de Parkinson hastalığının ilerlemesini yavaşlatmakta olumlu etkilerinin olduğu ispatlandı” uyarısında bulundu.

Trend

Gaziantep’te parkinson hastalarına özel rehabilatasyon

Gaziantep’te kişiye özel uygulanan rehabilitasyon, parkinson hastalarına umut oluyor.Gaziantep’teki Özel Hatem Hastanesinde parkinson hastalarına kişiye özel rehabilitasyon uygulanıyor.

Trend

Hastalar Parkinson Okulunda birlikte mücadele ediyor

"Hareket bozukluğu", "titreme hastalığı" olarak da bilinen Parkinson ile mücadele eden bireyler, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yaklaşık bir yıl önce hizmete açılan Parkinson Okulu'nda hastalığa karşı birlikte savaşıyor - Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Günsel Babacan Yıldız: - "Spor, egzersiz, hastalığı belirgin olarak yavaşlatıyor. Bizim bu okulu kurmamızdaki en önemli amaç da buydu. Her hastanın hayatında spor olması lazım. Çünkü spor beyindeki çok farklı mekanizmalarla dopaminin etkisini artırıyor, bu da hastalığın seyrinin azalmasına olanak sağlıyor" - "Hastalığın maalesef radikal bir tedavisi yok. Tamamen dopamini yerine koyma veya dopamin gibi davranan ilaçlarla tedavi etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız da sadece semptomatik tedavi. O yüzden burada sporun çok büyük önemi var"

Trend

Beyin pili ile parkinsonda koku duyusunun geri getirildiği saptandı

Medipol Mega Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh tarafından opere edilerek beyin pili takılan 45 hastanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırma yitirilmiş bazı fizyolojik fonksiyonların geri kazanılabileceğini ortaya koydu

Yurthaber

Doğal afetler Parkinson hastalığının belirtilerini erkene çekebilir

Yoğun stres ve endişenin Parkinson hastalığına neden olmamakla birlikte hastalık bulgularının ön plana çıkmasına neden olabileceğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh “Marmara depremi sonrasında pek çok kişide yeni hastalık bulgularını gözlemledik. Bu durum mevcut olan ve böyle bir stres yaşamasalardı belki aylar sonra ortaya çıkacak belirtilerin erken görülmesine sebebiyet verdi” diye konuştu.

Trend

ALS ve Parkinson hastalarına müjde

Edremit’te özel bir hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamil Teker, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) ve Parkinson hastalıklarının, prion enfeksiyonların neden olduğunu savunduğu bir tez çalışması hazırladı. Hastalıklarının tedavi yöntemlerinin de yer aldığı tez çalışması üniversiteler tarafından incelenmeye başlandı. Uzm. Dr. Teker, “Özellikle 3 yıl içinde başvuran hastalarda bu hastalığın tedavisi, yüzde 100 iyileşmeyle sonlanır” dedi.

Trend

Prostat ilaçları Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılabilir

Bilim insanları, prostat tedavisinde kullanılan Terazosin etken maddesinin Parkinson'un tahrip ettiği beyin hücrelerini onarmakta faydalı olabileceğini belirtiyor

Haber

Alzheimer'a çok benziyor ama tedavisi var

Uzmanlar, semptomları Alzheimer'a çok benzeyen ancak tedavisi mümkün olan bir hastalığa dikkat çekti; Hidrosefali!

Trend

Uygun dozda egzersiz kronik hastalıkları önlüyor

SBÜ Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Çetinkaya Öneş: - "Uygun dozda ve sürede yapılan egzersiz, birçok kronik hastalığın oluşumunu önleyebiliyor. Parkinson ve alzaymır hastalıklarının da düzenli egzersizle yavaşlatılabileceğini destekleyen araştırmalar var" - "Araştırmalar, düzenli egzersiz yapan erişkinlerde sigara ve alkol kullanımının daha az olduğunu gösteriyor. Sigara ve alkol bağımlılığı egzersiz bağımlılığıyla yer değiştirebilir. Sigara ve alkol bağımlılığından kurtulmanın tedavisinde uygun doz egzersiz reçetede mutlaka yer almalıdır"

Haber

Parkinson hastasının beynine pil yerleştirildi

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh gerçekleştirdiği ameliyatla, Libyalı Parkinson hastası kadının beynine pil yerleştirdi - Hasta, ameliyat sırasında Amerika'da bulunan ailesi ile FaceTime üzerinden görüntülü görüştü - Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh: - "Günümüzde hareket bozuklukları tedavisinde ön planda ve yaygın olarak, beyin pili ameliyatlarını başarıyla kullanıyoruz"

Yurthaber

Parkinson hastasının beynine pil yerleştirildi

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh gerçekleştirdiği ameliyatla, Libyalı Parkinson hastası kadının beynine pil yerleştirdi - Hasta, ameliyat sırasında Amerika'da bulunan ailesi ile FaceTime üzerinden görüntülü görüştü - Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh: - "Günümüzde hareket bozuklukları tedavisinde ön planda ve yaygın olarak, beyin pili ameliyatlarını başarıyla kullanıyoruz"

Haber

Düzenli seksin o hastalığa büyük faydası var!

Son yapılan bilimsel araştırmalar düzenli seksin Parkinson hastalığının etkilerini önemli ölçüde azalttığını ortaya çıkardı.

Trend

Her el titremesi parkinson değildir! El titremesi nedenleri nelerdir?

Nörolojik problemlere bağlı el titremeleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen hastalık Parkinson oluyor. Kişiler, titreme gelişmesi durumunda derin bir endişeye kapılabiliyor. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, hastaların hemen Parkinson zannettikleri titremeninin nedeninin esansiyel tremor olabileceğini söylüyor.

Trend

BÜ ile İÜ'den Parkinson araştırması

İki üniversitenin iş birliği ile Parkinson hastalığında kognitif bozulmanın erken tanı ve teşhisi için inter-disipliner bir araştırma yürütülüyor

Haber

Apandisi alınanların parkinsona yakalanma riski 3 kat artıyor

Apandisi alınanların parkinsona yakalanma riski 3 kat artıyor

Haber

Perküsyon terapisi parkinson hastalarına umut oldu

İzmir'de, parkinsonla mücadele eden hastalar, beden perküsyonu terapisiyle hastalıklarına çare arıyor - Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe: - "Parkinson hastalığında egzersizler ilaç kadar etkili. Hastalığın gidişatında egzersiz yapan bireyle egzersiz yapmayan birey arasında inanılmaz fark gözlemleniyor" - Parkinson hastası Levent Karcı: - "Terapi öncesi elimle bir şey tuttuğum zaman düşürme korkusu yaşıyordum. Bu hareketlerden sonra bu korkum azaldı"

Haber

Perküsyon terapisi parkinson hastalarına umut oldu

İzmir'de, parkinsonla mücadele eden hastalar, beden perküsyonu terapisiyle hastalıklarına çare arıyor - Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe: - "Parkinson hastalığında egzersizler ilaç kadar etkili. Hastalığın gidişatında egzersiz yapan bireyle egzersiz yapmayan birey arasında inanılmaz fark gözlemleniyor" - Parkinson hastası Levent Karcı: - "Terapi öncesi elimle bir şey tuttuğum zaman düşürme korkusu yaşıyordum. Bu hareketlerden sonra bu korkum azaldı"

Yurthaber

Parkinson hastalarına perküsyon eğitimi: Sen de dokun ritmin değişsin

Parkinson hastaları, hayatın ritmini yakalamak için beden perküsyonu eğitimlerinde buluşuyor. 'Sen de Dokun, Ritmin Değişsin' eğitimleri ile Parkinson hastalığına farkındalık oluşturmak ve Parkinson hastalarının sosyal yaşamlarına destek olmak amaçlanıyor.

Trend

Yürürken kollarınızı sallamıyorsanız parkinson olabilirsiniz

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur: "Ayaklarını sürüyen, yavaş yürüyen, mimiklerinde azalma olan, düğme iliklemekte zorluk çeken, yürürken kollarını sallamayan, özellikle bir kolunu sallamadan yürüyen insanlarda parkinson olabilir" - "Parkinson hastalığı tümden durduralamasa da bulguları tedavi edilebiliyor. Aynı şeker hastalığı, hipertansiyon gibi" - "Hareket etmez, egzersiz yapılmazsa parkinson hastalarının yaşam kalitesi çok hızlı düşer. Çünkü egzersizin, dansların ve değişik sporların, parkinsonun bulgularını olumlu yönde etkilediğini gesteren çalışmalar var"

Yurthaber

Yürürken kollarınızı sallamıyorsanız parkinson olabilirsiniz

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur: "Ayaklarını sürüyen, yavaş yürüyen, mimiklerinde azalma olan, düğme iliklemekte zorluk çeken, yürürken kollarını sallamayan, özellikle bir kolunu sallamadan yürüyen insanlarda parkinson olabilir" - "Parkinson hastalığı tümden durduralamasa da bulguları tedavi edilebiliyor. Aynı şeker hastalığı, hipertansiyon gibi" - "Hareket etmez, egzersiz yapılmazsa parkinson hastalarının yaşam kalitesi çok hızlı düşer. Çünkü egzersizin, dansların ve değişik sporların, parkinsonun bulgularını olumlu yönde etkilediğini gesteren çalışmalar var"

Haber

Beyin piliyle parkinson hastalığının saatini geri alıyoruz

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh: - "Beyin piliyle parkinson hastalığının saatini geri alıyoruz. Çünkü bu bir kür değil, hastalığı ortadan kaldırmıyoruz. Biz 10 yıllık bir hastayı ameliyat ettiğimizde hastalığın birinci, ikinci senesindeki haline geriye getirebiliyoruz. Bu da bağımsız yaşayamayan bir hastanın eski sağlıklı günlerine yakın bir duruma gelmesini sağlıyor" - "Dünya Parkinson Günü'nün önemi bu konudaki farkındalığın altını çizebilmek. Parkinsonla birlikte yaşanabileceğini ya da iyi olunabileceğini, parkinsonun bir son olmadığını kişilere ve hasta yakınlarına anlatmaya çalışmak. Beyin pili, hastalarda yaşam kalitesini önemli ölçüde katkı sağlıyor"

Haber

Parkinson hastaları kendi günlerinde konser verdi

İzmir'de, Parkinson Hastaları Derneği üyeleri, Dünya Parkinson Günü dolayısıyla Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan konser verdi, stand-up gösterisi yapıldı - Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe: - "Bu yola sevgi ışığımızla çıktık, bugünlere geldik. Parkinson hastalarından Türk Sanat Müziği korosu olur mu, evet, olduğunu gösterdik"

Yurthaber

Parkinson hastaları kendi günlerinde konser verdi

İzmir'de, Parkinson Hastaları Derneği üyeleri, Dünya Parkinson Günü dolayısıyla Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan konser verdi, stand-up gösterisi yapıldı - Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe: - "Bu yola sevgi ışığımızla çıktık, bugünlere geldik. Parkinson hastalarından Türk Sanat Müziği korosu olur mu, evet, olduğunu gösterdik"

Haber

Parkinson erkeklerde daha sık görülüyor

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur: - "Parkinson erkeklerde daha sık görülüyor. Erkekler biraz daha riskli grubu oluşturuyor. Ama her toplumda ve cinste görülebilecek bir hastalık"

Yurthaber

Parkinson erkeklerde daha sık görülüyor

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur: - "Parkinson erkeklerde daha sık görülüyor. Erkekler biraz daha riskli grubu oluşturuyor. Ama her toplumda ve cinste görülebilecek bir hastalık"

Haber

Parkinson tedavisinde davranışsal bozukluk hekimle paylaşılmalı

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zülküf Önal: - "Zaman zaman bazı hastalarda davranış bozuklukları görülmeye başlar. Aşırı yemek yeme, aşırı alışveriş yapma isteği gibi. Bu durum genellikle tedavi amacı ile kullanılan ilaçların yan etkileri olarak karşımıza çıkar" - "Yan etkiler göz önünde bulundurularak hastaya ilaç tedavisinin ne kadar devam etmesi gerektiği, hangi ilacın uygun olduğu ve tedavinin sonlandırılıp sonlandırılmayacağının kararı hekime aittir" - "Hasta ve hasta yakınları ise tedavi sürecinde herhangi bir davranışsal bozukluk görmelerinde halinde, bunu mutlaka hekimle paylaşmalı ve tedavi gerektiğinde hekim bilgisiyle tekrar planlanmalı"

Yurthaber

Düzenli egzersiz, parkinsonun seyrini değiştiriyor

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Dr. Ömer Karadaş: - "Günlük egzersizler ve fiziksel tedavi yöntemleri, vücut sertliğini azaltır, parkinsonun diğer olumsuz bulgularının ilerlemesini yavaşlatır" - "Parkinson hastalığı beyinde hücre kaybı süreci sonucunda gelişen nörodejeneratif hastalıklar arasında ilaç tedavisine yanıt veren bir hastalıktır"

Yurthaber

Parkinson tedavisinde davranışsal bozukluk hekimle paylaşılmalı

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zülküf Önal: - "Zaman zaman bazı hastalarda davranış bozuklukları görülmeye başlar. Aşırı yemek yeme, aşırı alışveriş yapma isteği gibi. Bu durum genellikle tedavi amacı ile kullanılan ilaçların yan etkileri olarak karşımıza çıkar" - "Yan etkiler göz önünde bulundurularak hastaya ilaç tedavisinin ne kadar devam etmesi gerektiği, hangi ilacın uygun olduğu ve tedavinin sonlandırılıp sonlandırılmayacağının kararı hekime aittir" - "Hasta ve hasta yakınları ise tedavi sürecinde herhangi bir davranışsal bozukluk görmelerinde halinde, bunu mutlaka hekimle paylaşmalı ve tedavi gerektiğinde hekim bilgisiyle tekrar planlanmalı"

Haber

Düzenli egzersiz, parkinsonun seyrini değiştiriyor

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Dr. Ömer Karadaş: - "Günlük egzersizler ve fiziksel tedavi yöntemleri, vücut sertliğini azaltır, parkinsonun diğer olumsuz bulgularının ilerlemesini yavaşlatır" - "Parkinson hastalığı beyinde hücre kaybı süreci sonucunda gelişen nörodejeneratif hastalıklar arasında ilaç tedavisine yanıt veren bir hastalıktır"

Haber

Parkinsonun etkilerinden beyin piliyle kurtuldu

Vücudunda istem dışı hareketlere yol açan parkinson hastalığıyla 16 yıldır mücadele eden 74 yaşındaki Alaattin Terlikli, beyin pili sayesinde sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor - Alaattin Terlikli: - "Ameliyat olduktan sonra hayatımda her şey değişti. Bundan daha iyisi olamazdı. Her gören 'İyi olmuşsun, eski halin geçmiş' diyor" - Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh: - "Yaklaşık 2,5 ay önce beyin pili ameliyatını oldu. Kendi başına bir yere gidip gelebiliyor, günlük yaşamını sürdürüyor. Dışarıdan bakıldığında neredeyse hiç şikayeti yok. Ameliyat öncesi aldığı aldığı total ilaç dozunun şu anda yüzde 10-15'ini kullanıyor. Bütün gününü rahat geçirebilecek duruma geldi"

Haber

Parkinson hastalığı nedir? Parkinson hastalığı belirtileri nelerdir? Parkinson tedavisi nasıl olur?

Genel olarak hareketlerde yavaşlama ile birlikte ortaya çıkan Parkinson hastalığı, hasta ve yakınlarının hayatını olumsuz etkiliyor. Parkinson hastalığının genelde 65-70 yaşlarında ortaya çıktığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Nörolojik Bilimler Direktörü Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “35-40 yaşlarında da Parkinson gelişen hastalarımız var. Genç yaşta Parkinson ortaya çıkıyorsa, bunun altında mutlaka buna neden olan faktörler araştırılmalı. Genetik yatkınlık çok önemli” açıklamasında bulundu.

Trend

Parkinson hastalığı nedir? Parkinson tedavisi nasıl olur? Parkinson belirtileri nelerdir?

Genel olarak titreme, hareketlerde yavaşlama ve yürüyüş problemlerine yol açan Parkinson hastalığı, başlangıçta fark edilmiyor. Parkinson hastalarında dikkat çeken özelliklere değinen Uzm. Dr. Celal Şalçini, bu kişilerde; yüzde donukluk, mimik azlığı, göz kırpma sayısında azlık, yüz derisinde yağlanma ve kabuklanma, öne eğik vaziyette küçük adımlarla yürüme, denge bozukluğu ve titreme gibi durumların görüldüğünü ifade ederek, elinde titreme olan herkesin mutlaka muayene olması gerektiğini

Trend

Sandalye ile taşınarak geldiği sandıkta oyunu kullandı

Çorum'da parkinson hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çeken Yaşar Kumkayır (70), sandalye üzerinde taşınarak getirildiği sandık başında oyunu kullandı.

Haber

Derin beyin stimülasyonu epilepsi tedavisinde umut olacak

SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Karadaş: - "Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan derin beyin stimülasyonunun benzer şekilde epilepsi de uygulanması hastalar için olumlu sonuçlar doğuracaktır" - "Derin beyin stimülasyonu, epileptik aktiviteleri baskılamasıyla nöbetlerin durulmasına yönelik bir tedavi şeklidir"

Haber

Parkinson hastalarına hem tıbbi hem sosyal destek

Genellikle 65 yaş üstü kişilerde görülen ve yaşam kalitesini düşüren parkinsonun etkilerini azaltmak için Medipol Üniversitesi Hastanesi bünyesinde kurulan Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi, hastaların gerekli tüm tedaviye tek merkezden ulaşmasını sağlıyor - PARMER Nöroloji Uzmanı Dr. Başak Bolluk Kılıç: - "Hasta yakınları ve hastaların sosyal etkinlikleri için planlanmış bir merkez burası. Ekim ayında açıldı. Hat sanatı atölyeleri planlıyoruz. Medikal tedavi desteği sunmanın yanında sosyal ve fiziksel tedavi desteği sunmak için kurduğumuz bir merkez burası" - Parkinson hastası Halil Baylan: - "Yeniden kaliteli yaşamıma döndüm. Artık daha keyifli yaşıyorum"

Haber

Beyin pili parkinson hastalarına umut oluyor

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek Günal: - "Beyin pili tedavisi, beyin cerrahisi, nöroloji, psikiyatri ve anestezinin uyumlu çalışmasıyla hastaların yaşam kalitelerinde dramatik ve uzun süren düzelmelere yol açar. Günlük yaşam aktivitelerinde başkalarına bağımlı olmaları engellenen hastalar, tekrar mesleklerine dönebilir veya emekliliklerinin keyfini torunlarıyla sürebilir" - "Parkinsonda cihaz uygulamalı ileri dönem tedaviler, özellikle son 10 yılda hastaların şikayetlerinin kontrolünde ve yaşam kalitelerinin artmasında altın değerindedir. Bu tedavilerde temel amaç, hastanın ağızdan aldığı ilaçları azaltarak veya keserek dopamin ihtiyacını sürekli olarak bir cihaz yardımıyla tamamlamaktır" - "Dopamin salınımını sağlayan bu cihaz, bir pompa veya beyine takılan bir grup elektrot olabilir. Beynin derin çekirdeklerine iki taraflı yerleştirilen elektrotlar belli frekans ve ayarlanan voltajla sürekli elektrik uyarısı yapar"

Haber