Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.
Haşlanmış patates besleyici özellikleri ve doyurucu özelliğiyle popüler bir gıdadır. Ancak, bazı insanlar kilo alımından endişe ederek patates tüketimini sınırlayabilirler. Bu durumda "Haşlanmış patates kilo aldırır mı?" sorusu sıkça gündeme gelir. Neyse ki haşlanmış patates tek başına kilo aldırmaz. Kilo almanın temel nedeni genellikle enerji alımı ve harcaması arasındaki dengenin bozulmasıdır.
Kanser, kalp hastalıkları, diyabeti, kolesterol gibi hastalıklarda yediğimiz yiyecekler hastalığı oldukça etkiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz birçok yiyecek sağlığımızı riske atıyor. Uzmanlar sıklıkla tükettiğimiz dünyanın en zararlı yiyecekleri hakkında uyarıyor.
Sosyal medyada en çok tartışılan videolardan birinde yaşanan olay infial yarattı. Nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan o videoda yerde oturan bir kız çocuğunun üstüne patates kızartması fırlatan kişiye sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Videoda yazan skandal ifadeler de tepki çekti.
Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...
Dondurucu hayatımızı kolaylaştıran mutfak aletleri arasında yer alıyor. Yiyecekleri çok daha uzun süre korumamızı sağlayan dondurucular sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar dondurulmuş yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. Dondurulmuş bazı yiyecekler resmen ölüm saçıyor. Yol açtığı hastalıklar göz korkutuyor.
Patates kızartması, lezzetli ve kolay atıştırmalıklardan bir tanesidir. Hafif kızarmış patateslerin, lezzeti ve yumuşak içiyle büyülemeyeceği sofra yok denecek kadar az. Biz de sizinle airfryer kullanarak patates kızartması yapmayı kolaylaştıran basit ve pratik bir tarif paylaştık. Malzemeleri sadece 2-3 tane orta boy patates, 2-3 yemek kaşığı bitkisel yağ ve biraz tuzdan oluşur. Hazırlama süresi de sadece 20-25 dakikadır. Bu tarifi deneyin ve lezzetli patates kızartmalarının keyfini çıkarın!
Sağlıklı beslenmenin uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Tüketmemiz gereken bazı sağlıklı yiyecekler sağlığımız için oldukça fazla risk oluşturabiliyor. Bunun temel nedeninin sağlıklı yiyeceklerin uygun koşullarda pişirilmemesi olduğu belirtiliyor. İşte en tehlikeli asla yenmemesi gereken o yiyecekler...
Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir. Sabah uyandığınızda tükettiğiniz besinler fiziksel ve psikolojik olarak vücudu etkiler. Eğer siz de 'Kahvaltıda ne yesem?' sorusunu kendinize soruyorsanız bu haber tam size göre.
Birçok kişi, airfryer patates kızartmasının çok lezzetli olduğundan bahsediyor. Yağsız kızartma yapma konusunda uzman olan bu cihazla yemek pişirmek çok kolay gibi görünse de belli bir tarife uymak gerekiyor. Airfryer ile ev ahalisinin yemeye doyamayacağı çıtır çıtır patates kızartmaları yapmak istiyorsanız hazırladığımız tarif tam size göre!
Kahvaltı sadece günün başlangıcını değil diğer saatleri de oldukça etkiliyor. Bazı kişiler kahvaltılarını saatlerce yapmayı severken bazıları ise buna zaman bulamadığı için ayaküstü atıştırmalıklardan yararlanıyor. Ancak kahvaltıda yenilen birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta kızarmış tost ve kızarmış patateslerin kanser riski için uyarılarda bulunuyor. Fazladan kızartılan gıdalar büyük risk oluşturuyor.
Patates kızartması sevmeyen yoktur. Patates kızartmasının zararları ile ilgili son yıllarda ortaya çıkan gerçeklerden sonra sevenleri yeni yöntemler aramaya başladı. Patates kızartması yapmak için ilk başlarda fırınlar kullanılsa da son zamanlarda airfryer fritöz modelleri tercih edilmeye başlandı. Bol yağda kızartmadan ama aynı tadı verebilmek için bilmeniz gereken bir yöntem var.
Yapılan araştırmalara göre haftada iki kez patates kızartması tüketenlerde erken ölüm riski iki katına çıkıyor. Uzun yıllardır trans yağ ve kızartılan yiyeceklerin kanser oluşumunu tetiklediği biliniyordu. Bitkisel sıvı yağların aşırı ısıya maruz kalması ve bu ısıdaki yağda yapılan yemeklerin ölüm riskini tetiklediği bir kez daha kanıtlandı.