Pedogojik Formasyon Haberleri

Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlıyor? Pedagojik formasyon veren üniversiteler hangileri?

Pedagojik formasyon eğitimi araştırılırken 2021 yılı itibariyle yüksek lisans olarak verileceği duyurulmuştu. Bu yıl yükseköğretim kurumlarında tezsiz YL şeklinde sağlanacak olan pedagojik formasyon için başvuruların başlayıp başlamadığı merak ediliyor. Peki Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlıyor? Pedagojik formasyon veren üniversiteler hangileri? İşte merak edilenler...

Haber

Danıştay'dan MEB'e ret kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) pedagojik formasyon kursu açılmasına ilişkin genelge ve buna istinaden valiliklere gönderilen işlemin yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı reddetti.

Haber

YÖK'ten formasyon açıklaması

YÖK, formasyon kursu açılmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca kendilerinin ikna edilmediğini açıklayarak, basında bu konuda yer alan bu haberleri yalanladı ve konunun yargıya intikal ettirileceğini bildirdi.

Haber

Formasyon YÖK'ün yetkisindedir

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğretmenlere pedagojik formasyonunu vermeye YÖK'ün yetkili olduğunu belirterek, "Bakanlığın bu konuda yetkili olması hukuken mümkün değildir" dedi.

Haber

Özel okullarda çalışanlara formasyon kursu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okul ve dershanelerde çalışan, ancak formasyonu olmadığı için asaleten atanamayan uzman öğreticilere yönelik pedagojik formasyon kursu açılmasını kararlaştırdı.

Haber

Çocuk ne görürse onu uyguluyor

Uzmanlar aile içi şiddetin temelinde çocukluk davranışları olarak belirtirken, çocukken dayağa maruz kalan insanların, yetişkin döneminde kendisine dayak atan bireyleri örnek aldığını vurguladı.

Haber