Pestili Nasil Yapilir Haberleri

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 2023-11-03 11:39:25

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 2023-06-29 15:43:05

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 2023-02-21 08:56:45

Erik pestili nasıl yapılır, nasıl saklanır? Lezzetli atıştırmalık erik pestili tarifi

Erik pestili, meyve ile yapılan pestil tariflerinin en sevilenleri arasında bulunuyor. Lezzetli atıştırmalık olan pestil tarifleri mevsim meyvelerinden elde edilebiliyor. Erik mevsiminin son ayı olan Eylül ayı gelmişken erik pestili yapmak isteyen kişiler erik pestilinin nasıl yapıldığını arama motorlarında sorguluyor. Peki, erik pestili nasıl yapılır? Erik pestili saklama koşulları nelerdir? İşte erik pestili tarifi ve merak edilenler...

Yemek 2022-09-14 11:06:14

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? İşte Diyanet Cuma namazı kılınışı bilgileri!

Cuma namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtı Müslümanlar için mübarek kabul edilen cuma günü sebebiyle camiye gidip cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bugün eller semaya yükselecek ve dualar edilecek. Peki Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgiler haberimizde...

Haber 03-06-22 12:46

Erik pestili ne demek? Erik pestili birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Erik pestili birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Erik pestili birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 23:31

Pestili çıkmak ne demek? Pestili çıkmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Pestili çıkmak sözüdür. Pestili çıkmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:19

SİVASSPOR ALANYASPOR MAÇI NASIL İZLENİR? Sivasspor - Alanyaspor maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Maçın muhtemel 11'leri!

Sivasspor - Alanyaspor maçı heyecanla bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek iki takım da maçın galibi olmak istiyor. Sivasspor, Alanyaspor'u 4 Eylül Stadyumu'nda konuk edecek. Sivasspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? Sivasspor - Alanyaspor maçının muhtemel 11'leri!

Spor 11-05-22 17:02

TEHECCÜD NAMAZI NASIL KILINIR? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Teheccüd namazı yatmadan önce kılınabilir mi?

Teheccüd namazı, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in teşvik ettiği bir ibadet biçimidir. Önemi büyük olan bu ibadet biçiminin faziletleri de oldukça çoktur. Peki Teheccüd namazı nasıl kılınır? Teheccüd namazı ne zaman kılınır, kaç rekat? Yatmadan önce kılınabilir mi? İşte detaylar...

Haber 02-05-22 08:43

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler?

Bayram namazı nasıl kılınır? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı sebebiyle konuya ilişkin yaptıkları araştırmalara hız verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, konu hakkındaki bilgileri internet sitesinde yayımladı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Evde kılınabilir mi? Bayram namazında okunacak dualar neler? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 02-05-22 04:56

AREFE GÜNÜ NE YAPILIR? Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü 1000 ihlas süresi neden okunur?

11 ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Arefe gününde 1000 İhlas okumanın fazileti bu özel günü dua okuyarak ve ibadet ederek geçirmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Bu mübarek günde, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) faziletlerini bildirdiği İhlas Suresi'ni bin tekrarla okunması tavsiye ediliyor. Arefe gününde ihlas duasının faziletleri hakkında detayları öğrenmek isteyenler Arefe Günü 1000 İhlas okumanın fazileti nedir sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. İşte İhlas suresinin önemi!

Haber 01-05-22 22:52

5 soruda Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'yu, göçmenleri kolay giriş vaadiyle AB sınırına toplamakla suçladı. Komisyona göre Lukoşenko bu politikası kapsamında "insanlık dışı ve gangstervari" bir yaklaşım benimsedi. Lukaşenko ise "sorunun mimarı olduğu" suçlamasını reddediyor. Halen Polonya-Belarus sınırında en az 2 bin göçmen bulunuyor. Peki son göçmen krizi nasıl başladı? Taraflar ne diyor? AB son krizde nasil bir politika izledi?

Haber 10-11-21 07:00

EBA cep uygulaması nedir? EBA cep uygulaması nasıl indirilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencileri gereksinim duyabilecekleri her türlü materyale kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesi için EBA cep uygulaması tasarlandı. Şimdi, öğrenciler ve veliler tarafından EBA cep uygulaması nedir sorusu araştırılıyor. Peki, EBA cep uygulaması nasil indirilir? İşte Android ve iPhone cihazlar için EBA cep uygulaması indirme ekranı

Haber 01-09-20 12:14
eba

Kaçak ocakta göçükte mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor(3)

VALİ BEKTAŞ GÖÇÜĞÜN NASIL OLDUĞUNU ANLATTI Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, 80 gün önce mühürlenmesine rağmen kaçak olarak çalıştırılan kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler Sabahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ı kurtarma çalışmaları, 16 saattir devam ediyor.

Haber 31-01-20 16:23

Otomobil takla attı 3 ölü, 2 yaralı (5)

BABANIN YÜREK BURKAN FERYADI ALLAHIM BU NASIL ACI Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Telad Elmas, gelini Ayşe Elmas ve torunu Telat Elmas'ın cenazeleri toprağa verildi.

Haber 16-12-19 20:32

Otomobil takla attı: 3 ölü, 2 yaralı (5)

BABANIN YÜREK BURKAN FERYADI: ALLAHIM BU NASIL ACI Manavgat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Telad Elmas, gelini Ayşe Elmas ve torunu Telat Elmas'ın cenazeleri toprağa verildi.

Haber 16-12-19 17:45

JANDARMA EKİPLERİNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI ÖĞRENDİLER

ATAŞEHİR'de özel bir okulda ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında Jandarma Teşkilatı tanıtım günü düzenlendi.

Haber 12-12-19 16:51

Erzincan Tanıtım Günleri sona erdi

İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği Erzincan Tanıtım Günleri sona erdi.Erzincan’ın kültürel zenginliğinin ve yöresel lezzetlerinin geniş kitleler tarafından bilinmesi, il dışında yaşayan Erzincanlıların memleket hasretini giderebilmesi adına kentin tarihi, sosyal ve kültürel yönü ile meşhur lezzetleri 07-10 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Maltepe’de beğeni kazandı.Erzincan tulum peyniri, kayısı kurusu, fasulyesi, dövmeci, pestili ile kentin yemek kültürünün yansıtıldığı Erzincan mutfağı İstanbulluların ayağına geldi.Tanıtım günlerinde 59 stantta, Erzincanlı esnaf tarafından Erzincan’ın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünlerin satışı gerçekleştirildi.

Yurthaber 11-11-19 17:03

Araplar bayılıyor! Dut pestili ve kömesine yurt dışından talep yağıyor

Gümüşhane'nin coğrafi işaretli ürünü olan dut pestili ve kömesi son yıllarda başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. İl genelinde geçen yıl 80 bin dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın ocak-eylül döneminde 99 bin dolara yükseldi.

Finans 07-11-19 11:40

Araplar tescilli dut pestili ve kömesini sevdi

Gümüşhane'nin coğrafi işaretli ürünü olan dut pestili ve kömesi son yıllarda başta Arap ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor - İl genelinde geçen yıl 80 bin dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın ocak-eylül döneminde 99 bin dolara yükseldi

Finans 07-11-19 11:08

Hekimhan'ın asırlık lezzeti dut pestili yapımı!

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kadınlar, asırlardır geleneksel yöntemlerle imece usulü dut pestili yapıyor. Dut pekmezi yapımı hakkında bilgi veren vatandaşlar, bu işi zevkle yaptıklarını söyledi. Tatlı krizlerine bile en doğal lezzet olan dut pestilinin nasıl tüketildiğini ve dut pestili kalorisi hakkındaki bilgileri sizler için derledik, buyursunlar.

Yemek 03-10-19 09:36

Hekimhan'ın asırlık lezzeti dut pestili

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kadınlar, asırlardır geleneksel yöntemlerle imece usulü dut pestili hazırlıyor - Dut pekmezine, un, şeker ve nişasta ekleyerek hazırlanan ardından düz bir zemine yayılıp kurutularak elde edilen pestil, yörede kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor

Yurthaber 29-09-19 12:06

Hekimhan'ın asırlık lezzeti dut pestili

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kadınlar, asırlardır geleneksel yöntemlerle imece usulü dut pestili hazırlıyor - Dut pekmezine, un, şeker ve nişasta ekleyerek hazırlanan ardından düz bir zemine yayılıp kurutularak elde edilen pestil, yörede kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor

Haber 29-09-19 12:04

İSTANBUL - ÇİFTLİK BANK DAVASI:  'ADRESİ BİLMİYORSANIZ URUGUAY'DA NASIL BULACAĞIZ'

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA - KURUCUSU Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu 5'i firari 48 sanıklı Çiftlik Bank davasına devam edildi.

Haber 25-09-19 13:32

Bakan Pekcan OYDER genişletilmiş istişare toplantısına katıldı

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.    "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 21:00

Bakan Pekcan OYDER genişletilmiş istişare toplantısına katıldı

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.  "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 18:32

BAKAN PEKCAN OYDER GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan Otomativ Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katıldı.  Toplantıya Bakan Pekcan'ın yanı sıra, OYDER başkanı Murat Şahsuvaroğlu ve otomotiv sanayinden temsilciler de katıldı.  "İHRACATIMIZI NASIL ARTIRACAĞIMIZA YOĞUNLAŞTIK" Otomotiv sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, ihracat hacmine dikkat çekerek,  "20 milyar dolar ihracat, yüzde 17 ihracat hacmimiz.

Haber 20-09-19 18:29

HDP önündeki eyleme PKK'nın kaçırdığı polis ve askerlerin aileleri de katıldı

  AİLELER, OĞULLARININ NASIL KAÇIRDIĞINI ANLATTI Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin aileleri konuştu.  Gaziantep’te yaşayan Altıntaş ailesi, oğulları Müslüm Altıntaş'ın (24), vatani görevini yaparken 2 Ekim 2015'te birliğine teslim olmak için gittiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce yanındaki arkadaşı Adil Kavaklı ile birlikte kaçırıldığı için bugün HDP önüne gelerek oturma eylemine katıldıklarını söyledi.

Haber 05-09-19 13:00

HDP önündeki eyleme PKK'nın kaçırdığı polis ve askerlerin aileleri de katıldı (2)

AİLELER, OĞULLARININ NASIL KAÇIRDIĞINI ANLATTI Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin aileleri konuştu.  Gaziantep’te yaşayan Altıntaş ailesi, oğulları Müslüm Altıntaş'ın (24), vatani görevini yaparken 2 Ekim 2015'te birliğine teslim olmak için gittiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce yanındaki arkadaşı Adil Kavaklı ile birlikte kaçırıldığı için bugün HDP önüne gelerek oturma eylemine katıldıklarını söyledi.

Haber 05-09-19 12:57

Gümüşhane’de 2 aylık pestil mesaisi başladı

Dut mevsiminin gelmesiyle birlikte pestil ve kömenin ana vatanı Gümüşhane’de köylerde ve kırsal kesimde vatandaşların geleneksel yöntemlerle, kara kazanlarda 2 ay sürecek olan pestil mesaisi başladı.Son yıllarda şehrin ekonomik hasılasının en başında gelen pestil ve köme üretiminin modernleşmesine rağmen köyler ve kırsal alanlarda atadan gelen yöntemlerle geleneksel dut pestili üretimi devam ettiriliyor.Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan ve 3 gün boyunca devam eden dut pestili yapımı 2 ay boyunca meyve verecek olan dutların toplanmasıyla başlıyor.

Haber 07-07-19 11:02

DHA YURT BÜLTENİ-9

20 GÜNDÜR ARANAN FURKAN'DAN ACI HABER; ÇOBANLAR CANSIZ BEDENİNİ BULDU (EK) 1)'BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?' Kaybolduktan 20 gün sonra bir çukur içerisinde çoban tarafından cansız bedeni bulanan Furkan Yigit'in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Karaçoban Devlet Hastanesi morguna kaldırıdı.

Haber 06-05-19 14:52

20 gündür aranan Furkan'dan acı haber; Çobanlar cansız bedenini buldu (2)

'BEN BU ACIYA NASIL DAYANIRIM?' Kaybolduktan 20 gün sonra bir çukur içerisinde çoban tarafından cansız bedeni bulanan Furkan Yigit'in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Karaçoban Devlet Hastanesi morguna kaldırıdı.

Haber 06-05-19 13:00

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 4 

   (aktüel görüntülerle)  1- ERDOĞAN: GİDELİM MİLLETE, MİLLİ İRADE NASIL BİR KARAR VERİYORSA 'BAŞIMIZ ÜSTÜNE DERİZ' ONU KABULLENİRİZ (1)  * Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben bugüne kadar konuşmadım.

Haber 04-05-19 16:25
Haber 04-05-19 15:22

DÜKKANINDAKİ BİSİKLETİ BÖYLE ÇALINDI, 'NASIL GÖREMEDİM DİYE KENDİNE KIZDI

Avcılar’da kırtasiye ve oyuncak satılan iş yerine gelen 20 yaşlarında bir kişi, piyasa değeri 1000 TL olan bisikleti çalarak uzaklaştı.

Haber 30-03-19 16:06

Başkan Alıcık’tan kadın girişimciye destek

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Demirciler Mahallesi’nde ikamet eden kadın girişimci Esma Ulu’ya destek verdi.Nazilli’ye bağlı Demirciler Mahallesi’nde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan Ulu ailesinin annesi Esma Ulu’ya aile ekonomisine katkı sağlamak için çıktığı yolda Nazilli Belediyesi’nden destek geldi.Yaş incir pestili üretmeye başlayan ve kısa sürede ürettiklerine ilginin artmasından dolayı siparişler alarak satışı arttıran Esma Ulu, pestilini tüketiciye daha iyi şartlarda sunmak için Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan destek istedi.Talebine olumlu karşılık alan Ulu’ya başkanlık makamında pestilin üretimini yaparken kullanacağı araç gereçler ile muhafazasını yapabileceği vakum makinesi Alıcık tarafından hediye edildi.Doğal incir pestilini hem ülkesine, hem de dünyaya tanıtmak istediğini söyleyen Esma Ulu kendisine verilen destekten dolayı Başkan Alıcık’a teşekkür ederek, “Demirciler Mahallesi’nde ailemle birlikte çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz.

Yurthaber 28-03-19 15:05

KANSERİ NASIL YENDİĞİNİN KİTABINI YAZDI

"6 ay ömür biçilen bir hastaydım ve çok şükür 6 yıl geçti"  Haber-Kamera: SİLİVRİ,(İstanbul) DHA   Akciğer kanserini yenerek, sağlığına kavuşan İrfan Ermiş, tedavi sürecinde yaşadıklarını "Hayatı Bırakma" adını verdiği kitabında anlattı.

Haber 23-03-19 15:06

SEN NASIL YARGIÇSIN! SÖZÜNE BERAAT...

  Avukat Ali Rıza Dizdar avukatlık yaptığı bir davada  "Sen yargıç değilsin, sen nasıl yargıçsın!" diyerek mahkeme başkanına  hakaret etttiği gerekçesiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Haber 22-03-19 11:23

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR MÜSLÜMAN BUNU KENDİSİ İÇİN NASIL SÖYLER? (Aktüel görüntülerle) 

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bay Kemal eğer sen bir Müslümansan terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu nasıl söylersin?

Haber 16-03-19 17:55

Kılıçdaroğlu: Türkiye, bütün dünyaya açıktır (3)

'17 YILIN SONUNDA NASIL OLDU DA MİLLET SOĞAN KUYRUĞUNA GİRDİ' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'daki programında Kepez'de Dokuma Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlara seslendi.

Haber 10-03-19 17:39

Gümüşhane’de ’Coğrafi İşaretli Ürünlerde Kooperatifçilik Stratejisi’ toplantısı

Gümüşhane’de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından ’Coğrafi İşaretli Ürünlerde Kooperatifçilik Stratejisi’ konulu bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.Ramada Gümüşhane Otelde düzenlenen toplantıda DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş, yaptığı açılış konuşmasında bölgede 25 coğrafi işaret alan ürün olduğunu, proje ile bölgenin bu konudaki raporunun çıkacağını, iş planının çıkarılacağını ve ardından eylem planının oluşturulacağını söyledi.Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise üretilen ürünlerin mutlaka markalaştırılması ve tescillendirilmesi gerektiğini belirterek, son dönemde Gümüşhane’nin önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir terasında misafirlere sunulan tescilli “Siron Kebabı”nı örnek vererek girişimci Hüseyin Kalaycı’dan övgüyle bahsetti.Gümüşhane’nin Gümüşhane dut pestili, Gümüşhane kömesi, Gümüşhane ekmeği ve Gümüşhane sironu olmak üzere 4 ürününün coğrafi işaret belgesi aldığını dile getiren Akçay’ın konuşmasının ardından panel kısmına geçildi.DOKA Uzmanı ve panel moderatörü Ahmet Doğan, projenin “Neler yapabiliriz?” sorusuyla yola çıktığını belirterek, coğrafi işaret konusunda işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yurthaber 08-03-19 18:30

Dalından dökülen meyveler kadın eliyle ekonomiye kazandırılıyor

Ordu'da kadınlar, ağaçtan dökülen meyvelerden hazırladıkları pekmez, reçel ve pestili satarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de ürünlerin çürüyüp yok olmasının önüne geçiyor - "Kadın Emek Verdi, Meyveler Çürümedi Projesi" Koordinatörü Fazilet Şeker: - "Proje sayesinde hem meyvelerin çürümesini önledik hem de kurulan tesiste ev hanımlarına iş imkanı sağladık"

Haber 23-12-18 12:06

DHA YURT BÜLTENİ - 21

Tayin isteyen polis dehşet saçtı: Rize Emniyet Müdürü şehit, 2 polis yaralı (EK) İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: NASIL YAPTIM BEN BUNU?

Haber 11-12-18 23:17
Haber 11-12-18 22:36

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri (3)

KILIÇDAROĞLU: BU BÜTÇE NASIL HAZIRLANDI?

Haber 10-12-18 18:21

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri (3)

KILIÇDAROĞLU: BU BÜTÇE NASIL HAZIRLANDI?

Haber 10-12-18 18:07

Madura'ya saldırı sonrası tartışılan konu

DRONE İLE SALDIRI NASIL ÖNLENİR ?

Haber 11-08-18 11:51

2 yaşındaki Ahmet Muhammed, düdüklü tencereye sıkıştı (3)

DÜDÜKLÜ TENCEREYE SIKIŞAN ÇOCUĞU NASIL KURTARDIKLARINI ANLATTILAR Çorum'da düdüklü tencere içinde sıkışan küçük çocuğu kurtaran itfaiye ekibi amiri Ahmet İşli, küçük çocuğu nasıl kurtardıklarını anlattı.

Haber 18-07-18 17:48