Petrol Borsası Haberleri

ANALİZ - İran-ABD gerilimi: Jeo-ekonomik bakış

Yaptırımların devreye girmesi İran ekonomisini derinden sarstı. Petrol ihracatının durma noktasına gelmesine ek olarak enflasyonda büyüme, işsizlik gibi göstergelerde de ciddi kötüleşme gözlemleniyor - İran yaptırımların etrafından dolanmak için alternatif yöntemler geliştiriyor. Komşu ülkelere kara yolu ya da başka yollarla petrol satışı bunlardan bazıları. Diğer bir araç petrol borsası ya da IRENEX - İran'ın ABD yaptırımlarına rağmen yapılan “dolambaçlı yollardan” yapacağı ihracatın 500 bin varil olması bekleniyor. Bu ihracat, İran ekonomisini hayata döndürmeye yetecek düzeyde değil. Ve üstelik paraların transferinde dahi ciddi sorunlar bulunuyor

Haber

Bir zamanların 'hayalet gemileri' uydular ve yapay zeka ile nasıl izleniyor?

Eskiden açık denizler, gözlerden uzak doğaları sayesinde, takip edilmemesi istenen ticarete de evsahipliği yapıyordu. Ancak uydu teknolojileri ve yapay zeka bu gizliliği ortadan kaldırıyor. BBC Teknoloji ve Ekonomi Muhabiri Chris Baraniuk'un haberi.

Haber

İran'ın petrol ihracatı azalıyor

ABD'nin İran'dan petrol ihraç eden 8 ülkeye geçici petrol ithalatı muafiyeti tanımasına ve Tahran yönetiminin yaptırımları aşmak için geliştirmeye çalıştığı alternatif yöntemlere rağmen, İran'ın dış gelirlerinin önemli bir bölümünü oluşturan petrol ihracatı düşüş gösteriyor - Yaptırımlar öncesi günlük 2,4 milyon varil civarlarında petrol ihracatı gerçekleştiren İran'ın, yaptırımlar sonrası satışları 1 milyon varilin altına kadar geriledi - İran Araştırmaları Merkezi Ekonomi Koordinatörü Prof. Dr. Murat Aslan: - "İran devleti petrol satışını sürdürmek için petrol borsası kurma, petrolü kendi gemileriyle taşıma, sigorta masraflarının karşılanması ve petrol fiyatında ciddi iskonto gibi birtakım girişimlerde bulunsa da bu adımların asıl amacı petrol ihracatını 1 milyon varil olarak kabul edilen kritik eşiğin altına düşmesini engellemektir"

Finans

Brent petrolün varili 61,64 dolar

Brent petrolün varili 61,64 dolar

Finans

Petrol Borsası

Petrol Borsası Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Petrol Borsası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Motorinde beklenen indirim gecikti

Ham petrol ve dolardaki düşüşe rağmen motorinde beklenen indirim henüz gerçekleşmedi.

Finans

Karadeniz'de kaliteli petrol bulundu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Mehmet Uysal, "Sürmene-1 kuyusunda 4 bin 800 metreye geldiğimizde yeraltından aldığımız numunelerin içinde çok güzel petrol emareleri bulundu" dedi.

Finans

Petrol fiyatları düşmeyecek

Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği (OME) Hidrokarbon Bölümü Direktörü Sohbet Karbuz, "Petrol fiyatları düşmeyecek, düşse düşse 100 dolara düşer, 3 haneli hayata alışacağız" dedi.

Finans