Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.
Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.
Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.
Felç, aniden gelişerek sağlık için büyük tehdit oluşturuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan inmenin riskini artıracak birçok faktör bulunuyor. Felç geçirenlerle yapılan araştırmalara göre yüzlerce insan felç geçirmeden önce aynı tehlikeli içeceği içtiğini itiraf etti.
Kalp damarlarında tıkanıklık bulunan Mürüvvet Yavuzcan, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu
Konya'da Doç. Dr. İbrahim Erayman, bazı koronavirüs hastalarında pıhtı atmasına bağlı unutkanlık belirtilerinin başladığını söyledi. Erayman, ''Kovid-19 hastalığında 'tromboembolik' dediğimiz, pıhtı atması diye tabir edilen olaylar gelişiyor. Bilimsel olarak sonuçlarını görmek gerekiyor; fakat koronavirüs hastaları unutkanlık yaşadıklarını belirtiyor" dedi.
Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 9 ülke “kan pıhtılaşmasına” neden olduğu gerekçesi ile 9 ülkede kullanımı askıya alınan Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca aşısına ilişkin ilk açıklama geldi. AstraZeneca yaptığı açıklamada, "Koronavirüs aşı kaynaklı kan pıhtılaşma riskine dair hiçbir kanıt görülmemiştir" dedi.
İngiltere'de yapılan araştırmalar koronavirüsün inme riskini 6 kat arttırdığını söylerken Prof. Dr. Yusuf Kalko inme ile birlikte kalp krizi ve kangren vakalarında artış gözlemlediklerini ifade ederek kan sulandırıcıların ise hayati rol oynadığının altını çizdi.
New York'ta yaşayan Opokua Kwapong, Manchester'da yaşayan kızkardeşi Adumea Sapong'la görüntülü konuşurken felç geçirdi. Kızkardeş Adumea, ablasına hemen doktora görünmesi gerektiğini söyleyerek ablasının hayatını kurtardı. Yapılan testler sonucunda Opokua'nın beyninde pıhtı attığı tespit edildi.