İzmir Körfezi'nde, plankton patlaması nedeniyle denizin rengi değişti. Suyun renginin yeşil ve kahverengiye dönmesinin yanı sıra kötü koku yayıldığı da kaydedildi. Prof. Dr. Doğan Yaşar "Sonuç olarak bu olay denizin kirliliğiyle alakalıdır. İzmir Körfezi oldukça kirli" ifadelerini kullandı.
Marmara Denizi’nde deniz suyundaki renk değişikliği şaşkına çevirdi. Bursa kıyılarında planktonların çoğalmasıyla deniz suyu yer yer renk değiştirdi. Ortaya çıkan mavi renkli parlamalar ise böyle görüntülendi.
Tekirdağ'da planktonların çoğalmasıyla deniz suyunun yer yer rengi değişti
Belgesellerde ya da haberlerde sıklıkla duyduğumuz Plankton, son zamanların aranan konularından biri oldu. Denizciler tarafından iyi bilinen Plankton, balık türlerinin besin kaynaklarından biridir. Genel olarak suda yaşayan ve hareketlerini akıntıya göre ayarlayan canlılara Plankton denir. Peki Plankton zararlı mı? Plankton ne işe yarar?
İzmit Körfezi son günlerde turkuaz renge büründü. Yüksek Çevre Mühendisi Sait Ağdacı, buna, denizde yaşayan canlıların en önemli besin kaynaklarından biri olan planktonların neden olduğunu düşündüklerini söyledi.
Dünya genelinde oksijen sıkıntısı yaşanacağına dikkat çeken Doç. Dr. Yadigar Şekerci Fırat, 'Matematiksel Modelleme: Oksijen- Plankton Sistemi' konusunun ele alındığı Popüler Bilim Seminerlerinin (PBS) 33. sayısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Yadigar Şekerci Fırat, 2100 yılında oksijen sıkıntısı yaşanacağını söyledi.