Prof Dr Ahmet Albayrak Trt Haberleri

Garipoğlu yaşıyor mu? 10 yıllık gizem çözülüyor... Otopsiye giren doktor ve savcı konuştu: O detayı ilk kez anlattılar

15 yıl önce Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan ceset tabuta konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Garipoğlu'nun hücresinde intihar etmesinin ardından otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç ve Cumhuriyet Savcısı Metin Arda konuştu.

Haber 2024-10-04 15:46:39

Prof. Dr. Orhan Tatar'dan Marmara ile ilgili korkutan uyarı: 7.8’lik deprem üretebilir

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar'dan korkutan uyarı geldi. Tatar, "İzmit Depremi ile 1912 Mürefte (Şarköy) depremleri arasındaki alan henüz kırılmadı. Kırılmanın mekanizmasına göre 7.2’den 7.8’e kadar çıkabilecek büyüklükte bir deprem üretebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-10-03 18:23:37

'Az seks boşanma sebebi değil' diyerek hiç çekinmeden anlattı! Oytun Erbaş evliliklerin bitme sebebini buna bağladı

Televizyon ekranlarındaki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Oytun Erbaş bu kez Pekin Kozan'ın YouTube programına konuk oldu. Evliliklerin bitme sebebini açıklayan Erbaş 'Az seks boşanma sebebi değil' diyerek hiç çekinmeden anlattı. Programdaki bu anlar kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 2024-10-02 11:19:05

Diyabet hastalarının yüzde 30'u gizli kalp krizi geçiriyor! Kritik yaş 40

Bazı hastalıklar kalp krizine de beraberinde getirebiliyor. Bu hastalıklardan biri de diyabet. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bilgin Emrecan, dünyada her yıl 19 milyona yakın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, diyabet hastalarında kalp krizinin daha farklı seyrettiğini belirtti.

Haber 2024-10-01 15:06:48

Aman dikkat: Yakalanma riski en yüksek kanser! Bu maddeler riski artırıyor

Kanser hastalığı tüm dünyada en yaygın ölümcül hastalıklardan biri. Kadınlarda görülen meme kanserinde erken teşhisin önemi oldukça büyük. Prof. Dr. Onur Eşbah, meme kanseri bilinçlendirme ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada meme kanserinin, her sekiz kadından birinde görülen, yakalanma riski en yüksek kanser türü olduğunu vurguladı.

Kadin 01-10-24 11:57

Uzman isimden kritik uyarı: Güzelleşmek isterken kör olmayın!

Makyaj malzemelerinin göz sağlığına etkisi ve kalıcı uygulamalar üzerine konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, makyaj malzemelerinin başkalarıyla paylaşılmasının enfeksiyon riskini oldukça fazla artırdığını söyledi. Kalıcı makyajın bir dövme işlemi olduğunu belirten uzman isim "Bu işlemle göz içi inflamasyonu, körlüğe kadar gidebilecek durumlar oluşabilir." dedi.

Kadin 01-10-24 09:52

'Kapanmayan çekmeceler, kapılar, sıkışan pencereler' Öncesinde belirti veriyor, dikkat! 'Merkeze yakın olması panik havası oluşturdu'

İç Anadolu havzasında kullanımı her geçen yıl daha da artan yer altı sularının çekilmesi ve toprağın yer altına çökmesi sonucu meydana gelen obrukların oluşumuna değinen Obruk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obrukların birçoğunun oluşumdan önce meydana gelen fiziki belirtilere dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Haber 30-09-24 10:58

Meteoroloji ve uzman isim peş peşe uyardı! İstanbul dahil birçok ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Ekim ayına iki gün kala artık sonbaharın ilk ayını geride bıraktık. Yazın sıcak hava dalgası yerini kuvvetli rüzgarlara bırakırken, uzman isimler ve meteorolojiden art arda uyarılar geldi. Kimi bölgelerde yoğun sisli hava beklenirken, kimi bölgelerde de sağanak yağışın etkisini göstereceği bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen ise, özellikle İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haber 29-09-24 09:49

İlk önce 5 lira şimdi de 50 lira... ATM'lerde banknot daralması devam ediyor! Şenol Babuşçu duyurdu: Yeni yıllar beraber sadece o olacak!

Enflasyonun yüksek olması ile beraber Türk lirasında değer kaybı söz konusu. Para birimlerinin alım gücü düştükçe ATM'lerde bazı banknotları vermemeye başladı. 5,10,20 TL gibi banknotlar artık ATM'lerden çekilemiyorken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabından gündem olacak bir paylaşımda bulundu. Babuşçu, ATM'den sadece 200 TL'nin çekilebileceğini söyleyip, tarih verdi.

Finans 29-09-24 08:15

İlber Ortaylı'dan Milli Eğitim Bakanı Tekin ile ilgili dikkat çeken sözler: 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili eleştirilerinin ardından dikkat çeken ifadeler kullandı. Ortaylı, "1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim." dedi.

Haber 28-09-24 19:48

Yılın ilk kar yağışı mı geliyor? Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek... 2 güne dikkat! 'Sıradan bir hava olayı değil'

Hava durumuyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ederken, soğuk hava dalgası yurda giriş yapmaya hazırlanıyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre 30 Eylül pazartesi itibariyle sıcaklıkların yer yer 10 ila 15 derece düşmesi beklenirken; yüksek kesimlerde de yılın ilk kar yağışı görülebilir. Öte yandan iki günde dikkat çeken Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, '1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir' diyerek riskli illeri sıraladı.

Haber 28-09-24 13:04

Prof. Dr. Naci Görür o ili işaret etti! 'Zemin sıvılaşması'nın altını çizerek uyardı: Büyük depremler olabilir

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin en büyük gerçeği olan deprem konusundaki uyarılarına devam ediyor. Görür, son olarak zemin sıvılaşması bulunduğunu belirttiği o il hakkında "Aktif fay hatları​ bu bölgede yoğunlaşmış durumda ve büyük depremler üretme potansiyeline sahip." dedi.

Haber 28-09-24 11:38

Utanıyorum diyerek uyardı, iki ili işaret etti! Deprem uzmanı Ahmet Ercan: Yeri yanlış!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, çarpıcı uyarılarda bulundu. Özellikle iki ile dikkat çekerek olası tehlikelere karşı uyarılarda bulunan Ercan, "Gördüğüm en güzel ve en çarpık yapılaşan kent, utanıyorum. Bilim adamı uyarır, görevimiz uyarmak" dedi. Ercan, iki ilin de yanlış yerde şehirleştiğini belirtti.

Haber 27-09-24 08:29

İstanbullular dikkat! Prof. Dr. Şen tarih verdi: Sıcaklıklar 12-13 derece çakılacak! Montunuzu giyin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni haftaya ilişkin tahminlerini yayınladı. Pazartesi günü itibarıyla yurdun birçok bölgesinde sıcaklıkların 7-8 derece çakılması bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için tarih vererek uyarılarda bulundu. "Pazar günü denize girin, Pazartesi günü montunuzu giyin" diyen Şen, İstanbul başta olmak üzere Marmara'daki birçok ilde su baskını ve taşkın riskinin altını çizdi. İşte tüm detaylar!

Haber 26-09-24 09:53

Bitlis'teki 4.5 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı! Naci Görür'den açıklama, oraya dikkatleri çekti

Bitlis'te 4,5 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe yol açtı. Valilik yaptığı açıklamada olumsuz bir durumun yaşanmadığını ifade etti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada "6 Şubat depremlerinde Arap levhası kuzeye savrulmuş ve Bitlis- Zagros hattını ve Van Gölü güneyini baskı altına almıştı. Bu aralar Bitlis-Zagros hattına ve çevresine dikkat!" dedi.

Haber 25-09-24 19:08

'Yazık bu ülkeye' Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki ildeki yapılara demediğini bırakmadı! Belediyeden bakanlığa kadar herkese kızdı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gittiği Mersin ve Adana'da gördüklerine inanamadı. Yapıları hiç beğenmeyen Ercan inşaatçıları eleştirdi, belediye ve bakanlığa kızdı. Ercan tepkisini, "Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye." kelimeleriyle gösterdi.

Haber 25-09-24 10:05

Prof. Dr. Orhan Şen 'Yaz havası' deyip Marmara bölgesini o gün için uyardı! Meteoroloji'den son dakika 25 - 29 Eylül hava durumu tahmini

Yağmur yağacak mı? Yaz geri mi geliyor? Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Eylül ayının sonlarına girerken herkes hava durumundaki değişimleri dikkatle takip ediyor. Meteoroloji, son hava durumu tahminini paylaştı. Prof. Dr. Orhan Şen de "Yaz geri geliyor" açıklamasının ardından "Yaz havası" deyip yağışsız 5 güne dikkat çekti. Ancak Şen Marmara bölgesini pazartesi günü için uyardı. İşte il il 25 - 29 Eylül son dakika hava durumu tahmini...

Haber 25-09-24 08:35

Yeni asgari ücretle ilgili bir karamsar senaryo daha! 'Ciddi sıkıntı yaratacak' diyerek oran verdi

2025 asgari ücreti ne kadar olacak? Neredeyse bütün çalışanları ilgilendiren rakamla ilgili bir senaryo daha... Yüksek zam bekleyenler ise bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacak. IMF değerlendirmesinin altını çizen ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün katıldığı canlı yayında 2025 asgari ücret beklentisini paylaşarak, 'Bu durum ciddi sıkıntı yaratacak' ifadelerini kullandı.

Finans 24-09-24 13:00

'Beklenenden çok daha büyük zarar' Bir bölge için tehlike çanları! 'Yerleşim alanları doğrudan etkilenecek'

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon'daki sel felaketi sonrası heyelan riskine dikkati çekip, "Toprak artık suya doygun hale gelmiş durumda. Bu da gravite (yoğunluk) etkisi ile toprakların kaymaya son derece müsait hale gelmesine neden oluyor. Yamaçlarda kırık ve fay hatlarına su girince, bu faylar boşluk suyu basıncı ile harekete geçmeye hazır hale geliyor. Özellikle kara yollarının üzerindeki dik şevlerde bu durum büyük bir heyelan riski oluşturuyor" dedi.

Haber 24-09-24 12:51

'Bundan sonra böyle şeylere rastlarsak yadırgamayalım' deyip uyardı! 'Birçoğu yok olacak! Yenileri ortaya çıkacak'

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bitkilerin strese girmesine neden oluyor. Tarımsal üretimi tehdit eden sıcaklıkların bitkiler üzerinde etkilerinden bahseden Prof. Dr. Resul Gerçekcioğlu sıcaklığa bağlı birçok bitkinin yok olabileceğini, bu kadar sıcaklığa dayanabilen yeni bitkilerin de ortaya çıkabileceğini belirtti. Küresel ısınmanın etkilerini anlatan Gerçekçioğlu "Bundan sonra böyle şeylere rastlarsak da yadırgamayalım" dedi.

Haber 24-09-24 12:11

Tam bitti derken 'yaz geri geliyor' O illerde aşırı sıcaklar! Orhan Şen uyardı: Pastırma sıcaklarıyla karıştırmayın... İşte Meteoroloji'den son dakika 24 - 28 Eylül hava durumu tahmini

Birkaç gündür yurdun büyük bir bölümü yağışların etkisi altındaydı. Eylül ayı biterken bu yağışlar artık yazın bittiğine yorulurken son tahminlere göre yaz geri geliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, çok sayıda ilin adını verip aşırı sıcakların etkili olacağını söyledi. Bu sıcakların pastırma sıcakları olmadığını da belirtti. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 24 Eylül - 28 Eylül arası il il hava durumu tahminlerini paylaştı. İşte sıcakların artmasıyla ilgili tüm detaylar...

Haber 24-09-24 11:11

Her 10 kadından 1'inde görülüyor! Bir çok riski bulunuyor, uzak durmanın en kolay yolu kilonuza dikkat etmek

Kadın hayatının her evresinde sorunlara yol açabilen, tüm sağlığı yakından ilgilendiren bir tür endokrin bozukluk olan Polikistik over sendromuna değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru açıkladı, “Polikistik over sendromu, kadın hayatının her evresinde sorunlara yol açabilen, tüm sağlığı yakından ilgilendiren bir tür endokrin bozukluk. Sadece üremeyle ilgili problemlere yol açmıyor, genç kızlıktan menopoza kadar bir takım sağlık risklerini de beraberinde getiriyor”

Haber 22-09-24 14:20

'Umarım teğet geçer' Prof. Dr. Orhan Şen 'Önümüzdeki 2 gün en risklisi bu' deyip uyardı! Meteoroloji'den 6 il için sarı kod... Son dakika 22 - 26 Eylül hava durumu tahmini

Yurdun birçok noktası yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunu paylaşırken 6 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Prof. Dr. Orhan Şen ise Karadeniz'e dikkat çekerek "Büyük miktarda yağış bırakabilir. Önümüzdeki 2 gün en önemli ve riskli hava olayı bu olur. Umarım teğet geçer" dedi. İşte il il beklenen hava durumu tahminleri ve 22 Eylül - 26 Eylül arası son hava durumu raporları...

Haber 22-09-24 11:42

Özgür Demirtaş'tan gelire göre fatura tepkisi! 'Duble haksızlık' diyerek paylaştı: 'Vergisini ödemeyene bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız?'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gelir bazlı doğal gaz ve elektrik faturası uygulamasına yönelik eleştirilerde bulundu. Demirtaş, bu uygulamanın "çifte haksızlık" yaratabileceğini vurgulayarak, 'Vergisini ödemeyen milyonlarca insana bir de ucuz elektrik mi kullandıracaksınız?' ifadelerini kullandı.

Finans 21-09-24 12:59

Tek kareye 24 tanesi sığdı! Ürkütücü boyutlarda yüzlercesi var: Konya Ovası'nda Ay'ın yüzeyine benzedi, obruklar endişelendiriyor

Konya Ovası'nda korkutucu boyutlara ulaşan obruk oluşum hızı tek fotoğraf karesiyle de gözler önüne serildi. Gökyüzünden görüntülenen alanda bir kareye 24 obruk girdi. Obrukların tarım alanlarının yanı sıra yerleşim yerlerinde de oluşması tehlikeyi artırdı. Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık "Uydu görüntülerinde burası elek gibi, bir ay yüzeyi, sanki kraterlerin yoğun olduğu bir bölge gibi görünüyor" dedi.

Haber 20-09-24 13:28

16 il için tehlike çanları! Artış gösterdi, giderek yayılıyor... Şehirlerden peş peşe haberler geldi

Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, obruk tehlikesi bulunan il sayısını geçen yıl AFAD'la birlikte 16 olarak belirlediklerini ifade ederek, "Bu illerin büyük çoğunluğunda da bu yıl obruklar görüldü." dedi. Arık, obruk tehlikesi bulunan illerin Konya, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, Ankara, Çankırı, Çorum, Sivas, Diyarbakır, Bitlis, Batman, Şanlıurfa ve Manisa olduğunu söyledi.

Haber 19-09-24 08:14

İsrail’in Lübnan’daki siber saldırısı ile ilgili herkes bu soruyu soruyor! Bu çağrı cihazları nasıl bomba gibi patladı? Uzman isim anlattı…

İsrail'in Hizbullah mensupları üzerinde patlattığı çağrı cihazları mercek altında, tüm dünya saldırının nasıl gerçekleştiği sorusunun peşine düştü. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, "Radyo frekansı ile tetikleme yapılmıştır. Siz belirli frekansın üzerinde sinyal gönderirseniz içerisindeki devreler bozulur ve patlama yapar" dedi. Öte yandan cihazın marka ve modeliyle ilgili de detaylar netleşmeye başladı.

Haber 18-09-24 07:59

Dünyada hızla yayılıyor: Yeni tehlikenin adı XEC! Havaların soğuması ile baskın hale gelecek... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı

XEC adı verilen Covid varyantının Avrupa'da hızla yayılmaya başladı. Bilim insanları, bu varyantın yakında baskın tür haline gelebileceği konusunda uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yeni tehlike XEC hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 17-09-24 21:33

Bireysel emeklilik sistemi ekonomik güçlenmeye katkı sağlayacak

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Gencer, bireysel emeklilik sisteminin, hem bireylere hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir araç olduğunu değerlendirdi.

Finans 17-09-24 14:31
BES

Ülkemizin en kalabalık 7. şehrinde ağır deprem riski! Son depremleri bilen Naci Görür açık açık uyardı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da ülkemizin dört bir yanında farklı farklı şehirlerde depremler yaşanıyor. En çok Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ı vuran depremleri daha önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür bu kez de en kalabalık 7. ilimiz için uyarılarda bulundu.

Haber 17-09-24 12:56

AFAD duyurdu! Tunceli'de korkutan deprem! (AFAD-Kandilli son depremler) Prof. Dr. Naci Görür: 'Endişelendik, burada deprem bekliyoruz'

Tunceli'de bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik" dedi.

Haber 16-09-24 21:16

Kritik haftaya girildi... Fed'in faiz kararını açıklamasına sayılı gün kaldı! Gözler altında yaşanacak hareketlilikte

Haftaya yükselişle başlayan altın için önemli bir dönemece girilmiş durumda. Rekorunu sürekli tazeleyen altın için 18 Eylül'de Fed'in açıklayacağı faiz kararı önemli bir noktada durmaya devam ediyor. Fed'in faiz indirimine kesin gideceği gözüyle bakılırken altında yaşanacak hareketlilikler ise merak konusu. Prof. Dr. Hüseyin Selimler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Finans 16-09-24 15:07

Zonguldak’ta korkunç olay! ‘Ortaya çıkarsa ocak kapanır’ korkusuyla Afgan madenci ‘‘Diri diri yakılmış olabilir’’

2023 yılında Zonguldak’ta yoldan geçenler tarafından cesedi yanmış olarak bulunan Afganistan uyruklu madenci Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüne ilişkin 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada, müşteki avukatının talebi üzerine dosyayı Koç Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Coşkun Yorulmaz ve ekibi, inceledi. Madenci Nourtani’nin avukatı cesedin ‘diri diri yakılmış olabileceğini’ iddia etti.

Haber 16-09-24 13:19

Mersin'de korkunç olay! Prof. Dr. Selahattin Doludeniz'in plastik fıçı içerisinde elleri ve ayakları bağlı halde cansız bedeni bulundu

Mersin'de Selçuklu Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Doludeniz, çöplükteki plastik fıçı içerisinde elleri ve ayakları bağlı halde cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Profesörün oğlunun evde babasını ölü bulduğunu, cesedini bir bidona koyup ticari taksi ile Bozyazı'daki çöp alanına bıraktığını söylediği öğrenildi.

Haber 15-09-24 20:26

Prof. Dr. Ersan Şen değerlendirdi: Tavşantepe gerçeği! 'Kadının varlığı bile yok'

Prof Dr. Ersan Şen Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana gelen Narin Güran cinayetiyle ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Şen, Narin cinayeti çerçevesinde Türkiye'deki adalet kavramı, kadınların toplumdaki yeri ve toprak ve tarım reformu hakkında görüşlerini ifade etti.

Haber 14-09-24 12:41

'Benim bir öngörüm var' O illeri sıraladı! Naci Görür'den deprem uyarısı... Bu kez İstanbul değil

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların en çok merak ettiği konu olan 'deprem beklenen yerler' ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Beklenen olası İstanbul depremi başta İstanbullular olması üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendirirken bu kez Naci Görür'ün uyardığı il İstanbul olmadı. İşte Görür'ün deprem riski açısından dikkat çektiği o iller...

Haber 13-09-24 16:30

Deprem uzmanı Naci Görür isyan etti: ‘‘Bu en hafifinden saygısızlıktır’’

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul depremi hakkında defalarca uyaran Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya adı kullanılarak deprem çantası satışı yapılmasına tepki gösterdi.

Haber 10-09-24 14:57

ÖZEL | Türkiye Narin'e ağlıyor! Ünlü hukukçudan çağrı: Çocuk cinayetlerinde idam cezası gündeme gelmeli!

Diyarbakır'da yaşayan okuluna giden yaz tatilinde arkadaşlarıyla oynayan mutlu bir çocuktu Narin, vahşi şekilde katledildi bir çuvalın içine sığdırıldı dereye atıldı! Günler boyunca arandı, katilleri bizzat arama çalışmalarına katıldı. Öldürenleri bilenler sustu, katilleri saklamaya çalıştı. Narin ve Narin gibi günahsız çocuklara karşı işlenilen cinayet, istismar gibi suçlara karşı idam çağrıları giderek artmaya başladı. Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'den önemli bir çıkış geldi!

Haber 10-09-24 14:05

Adli Tıp uzmanından dikkat çeken açıklamalar! Narin Güran nasıl öldü? 'Cesedi saklayan tam bir şeytan'

21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve günlerdir aranan Narin Güran’dan 8 Ağustos günü acı haber geldi. Türkiye’yi yasa boğan olayda 8 yaşındaki Narin’in cesedi, Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde üzeri taş ve ağaç dallarıyla kapalı halde bulundu. Ortaya atılan ölüm anı hakkındaki gelişmelerin ardından Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan otopsi raporundaki bilgilerden yararlanarak açıklamalarda bulundu.

Haber 10-09-24 13:54

Avrupa'nın en büyüğü Almanya'da fabrika kapatıyor... Otomotiv sektörü Volkswagen kararı sonrası sarsıldı...

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Almanya'daki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Ünlü araba markasının aldığı bu karar sonrası Alman otomotiv sektöründe adeta deprem oldu. Otomobil uzmanı Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer, "Skoda markasına bakarsanız Volkswagen'in araç üretiminde başarılı olduğunu görürsünüz. Yani konu ürünler ya da teknolojisi değil. Bu kriz Almanya'daki yasaların yapısının bir sonucu" şeklinde konuştu.

Finans 10-09-24 12:36

Korkutan haber gelmişti! İlber Ortaylı sağlık durumunu açıkladı: Tedavinin sert tepkileri oluyor

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyşe Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyuma katılamadı. Daha sonra ise sempozyum ertelendi. Sağlık durumu merak edilen İlber Ortaylı'dan açıklama geldi.

Magazin 09-09-24 21:48

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 06-09-24 16:14

Özgür Demirtaş tepkili: ‘‘En kötüsünü henüz görmedik’’

Yaptığı ekonomi değerlendirmeleriyle gündeme gelen ve önerilerde bulunan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti. Resmi sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi alanında belirlediği politikayı eleştiren Demirtaş, "Henüz en kötüsünü görmedik" dedi.

Finans 06-09-24 09:56

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Sağlık sorunları nedeniyle sempozyum ertelendi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyuma katılması bekleniyordu. Sempozyumun Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Magazin 06-09-24 09:32

Kayseri'de keşfedildi! Türk ve Fransız bilim insanlarının 15 yıllık çalışması sonuç verdi... Dünya genelinde çok az var

Prof. Dr. Elif Funda Şener ve Prof. Dr. Minoo Rassoulzadegan'ın 2011'de başlayan otizm çalışmalarında yeni aday gen tanımlandı. CC2D1A adı verilen ve Türkiye'de sadece Kayseri'deki araştırma merkezinde olan fare modelleri üstünde çalışılan gen uluslararası veri tabanına kaydedildi. Otizm için bunun önemini vurgulayan Şener "Laboratuvar çalışmalarında otizm için yeni aday genlerden birini keşfettik. 2016'da Türkiye’deki otizm hastalarında bu genin farklı şekilde düzenlendiğini gösterdik" dedi.

Haber 05-09-24 12:59

ODTÜ mezuniyet töreninde öğrencilerden rektör protestosu! Konuşması sırasında elektrikler kesildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni ODTÜ Stadyumu'nda gerçekleştirildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in hitap konuşmasını gerçekleştirdiği sırada sahnede bulunan elektrikler kesilerek rektör protesto edildi. Öğrenciler, Yozgatlıgil'in konuşması sırasında sırtlarını da döndü.

Haber 04-09-24 00:17

Naci Görür'den nokta atışı deprem uyarısı! Tunceli, Erzincan, Bingöl...: Eli kulağında! En az 7.4 büyüklüğünde

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan yeni bir deprem uyarısı geldi. Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Görür, "Eli kulağında. 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" diye konuştu. Görür, şu anda Tunceli’de deprem beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber 31-08-24 16:18

Ameliyat edilmeden kalp kapağı değiştirildi! Ankara'daki 78 yaşındaki hasta 2 günde sağlığına kavuştu

Kalp kapağı rahatsızlığı bulunan ve kalp ameliyatı ölüm riski barındıran 78 yaşındaki kadın hasta, 'Tricvalve' işlemiyle kasık bölgesinden vücuduna sokulan iğne yardımıyla kalp kapağı değiştirilerek tedavi edildi. Prof. Dr. Erdoğan İlkay, "Ülkemizde 5 veya 6'ncı vaka olarak hastamıza yapıldı. Karnın alt bölgesinden gelen toplardamarla, üst bölgesinden kanı toplayan 'Vena Cava Superior' denilen, göğüs ve karındaki en büyük toplardamara yeni kapak yerleştirilmesi işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Haber 29-08-24 18:17

İstanbul'daki radar görüntüsüne de yansıdı! Kuvvetli yağış uyarıları sonrası İstanbul'da yağmur başladı (27 Ağustos hava durumu)

İstanbul için ardı sıra uyarılar geldi. AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli yağış görüleceğini belirtti. Prof. Dr. Orhan Şen de bugün İstanbul'un yağışlı olacağına dikkat çekerken hafta sonuna dek sıcaklıkların düşeceğini ifade etti. İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur MGM'nin radar görüntüsüne yansıdı. Bugün (27 Ağustos) hava nasıl olacak? İşte son hava durumu değerlendirmeleri..

Haber 27-08-24 08:59