Prof Dr Ibrahim Saracoglu Haberleri

'Benim bir öngörüm var' O illeri sıraladı! Naci Görür'den deprem uyarısı... Bu kez İstanbul değil

6 Şubat deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların en çok merak ettiği konu olan 'deprem beklenen yerler' ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Beklenen olası İstanbul depremi başta İstanbullular olması üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendirirken bu kez Naci Görür'ün uyardığı il İstanbul olmadı. İşte Görür'ün deprem riski açısından dikkat çektiği o iller...

Haber 2024-09-13 16:30:07

Deprem uzmanı Naci Görür isyan etti: ‘‘Bu en hafifinden saygısızlıktır’’

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul depremi hakkında defalarca uyaran Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya adı kullanılarak deprem çantası satışı yapılmasına tepki gösterdi.

Haber 2024-09-10 14:57:42

ÖZEL | Türkiye Narin'e ağlıyor! Ünlü hukukçudan çağrı: Çocuk cinayetlerinde idam cezası gündeme gelmeli!

Diyarbakır'da yaşayan okuluna giden yaz tatilinde arkadaşlarıyla oynayan mutlu bir çocuktu Narin, vahşi şekilde katledildi bir çuvalın içine sığdırıldı dereye atıldı! Günler boyunca arandı, katilleri bizzat arama çalışmalarına katıldı. Öldürenleri bilenler sustu, katilleri saklamaya çalıştı. Narin ve Narin gibi günahsız çocuklara karşı işlenilen cinayet, istismar gibi suçlara karşı idam çağrıları giderek artmaya başladı. Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'den önemli bir çıkış geldi!

Haber 2024-09-10 14:05:07

Adli Tıp uzmanından dikkat çeken açıklamalar! Narin Güran nasıl öldü? 'Cesedi saklayan tam bir şeytan'

21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve günlerdir aranan Narin Güran’dan 8 Ağustos günü acı haber geldi. Türkiye’yi yasa boğan olayda 8 yaşındaki Narin’in cesedi, Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde üzeri taş ve ağaç dallarıyla kapalı halde bulundu. Ortaya atılan ölüm anı hakkındaki gelişmelerin ardından Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan otopsi raporundaki bilgilerden yararlanarak açıklamalarda bulundu.

Haber 2024-09-10 13:54:53

Avrupa'nın en büyüğü Almanya'da fabrika kapatıyor... Otomotiv sektörü Volkswagen kararı sonrası sarsıldı...

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Almanya'daki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Ünlü araba markasının aldığı bu karar sonrası Alman otomotiv sektöründe adeta deprem oldu. Otomobil uzmanı Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer, "Skoda markasına bakarsanız Volkswagen'in araç üretiminde başarılı olduğunu görürsünüz. Yani konu ürünler ya da teknolojisi değil. Bu kriz Almanya'daki yasaların yapısının bir sonucu" şeklinde konuştu.

Finans 10-09-24 12:36

Korkutan haber gelmişti! İlber Ortaylı sağlık durumunu açıkladı: Tedavinin sert tepkileri oluyor

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyşe Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyuma katılamadı. Daha sonra ise sempozyum ertelendi. Sağlık durumu merak edilen İlber Ortaylı'dan açıklama geldi.

Magazin 09-09-24 21:48

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 06-09-24 16:14

Özgür Demirtaş tepkili: ‘‘En kötüsünü henüz görmedik’’

Yaptığı ekonomi değerlendirmeleriyle gündeme gelen ve önerilerde bulunan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti. Resmi sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi alanında belirlediği politikayı eleştiren Demirtaş, "Henüz en kötüsünü görmedik" dedi.

Finans 06-09-24 09:56

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Sağlık sorunları nedeniyle sempozyum ertelendi

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ortaylı'nın Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyuma katılması bekleniyordu. Sempozyumun Ortaylı'nın sağlık sorunları nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Magazin 06-09-24 09:32

Tedirginlik arttı: Apartmanların içine kadar girmeye başladı! Uzmanlar uyardı... Kara kara düşündürüyor

Elazığ’da havaların ısınmasıyla ortaya çıkan yılanların sayısının artması, vatandaşları tedirgin ediyor. Son dönemlerde apartmanlara kadar giren yılanlar, vatandaşları kara kara düşündürüyor. Uzmanlar, yılanların sıcaklardan dolayı serinlemek için apartmanları tercih ettiğini belirtiyor. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, bu durumun fazla sürmeyeceğini, yaklaşık 15 gün sonra artık yılanların görünmeyeceğini aktardı.

Haber 05-09-24 17:19

Kayseri'de keşfedildi! Türk ve Fransız bilim insanlarının 15 yıllık çalışması sonuç verdi... Dünya genelinde çok az var

Prof. Dr. Elif Funda Şener ve Prof. Dr. Minoo Rassoulzadegan'ın 2011'de başlayan otizm çalışmalarında yeni aday gen tanımlandı. CC2D1A adı verilen ve Türkiye'de sadece Kayseri'deki araştırma merkezinde olan fare modelleri üstünde çalışılan gen uluslararası veri tabanına kaydedildi. Otizm için bunun önemini vurgulayan Şener "Laboratuvar çalışmalarında otizm için yeni aday genlerden birini keşfettik. 2016'da Türkiye’deki otizm hastalarında bu genin farklı şekilde düzenlendiğini gösterdik" dedi.

Haber 05-09-24 12:59

ODTÜ mezuniyet töreninde öğrencilerden rektör protestosu! Konuşması sırasında elektrikler kesildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni ODTÜ Stadyumu'nda gerçekleştirildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in hitap konuşmasını gerçekleştirdiği sırada sahnede bulunan elektrikler kesilerek rektör protesto edildi. Öğrenciler, Yozgatlıgil'in konuşması sırasında sırtlarını da döndü.

Haber 04-09-24 00:17

Naci Görür'den nokta atışı deprem uyarısı! Tunceli, Erzincan, Bingöl...: Eli kulağında! En az 7.4 büyüklüğünde

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan yeni bir deprem uyarısı geldi. Bingöl-Karlıova-Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Görür, "Eli kulağında. 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur" diye konuştu. Görür, şu anda Tunceli’de deprem beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber 31-08-24 16:18

Ameliyat edilmeden kalp kapağı değiştirildi! Ankara'daki 78 yaşındaki hasta 2 günde sağlığına kavuştu

Kalp kapağı rahatsızlığı bulunan ve kalp ameliyatı ölüm riski barındıran 78 yaşındaki kadın hasta, 'Tricvalve' işlemiyle kasık bölgesinden vücuduna sokulan iğne yardımıyla kalp kapağı değiştirilerek tedavi edildi. Prof. Dr. Erdoğan İlkay, "Ülkemizde 5 veya 6'ncı vaka olarak hastamıza yapıldı. Karnın alt bölgesinden gelen toplardamarla, üst bölgesinden kanı toplayan 'Vena Cava Superior' denilen, göğüs ve karındaki en büyük toplardamara yeni kapak yerleştirilmesi işlemini gerçekleştirdik" dedi.

Haber 29-08-24 18:17

İstanbul'daki radar görüntüsüne de yansıdı! Kuvvetli yağış uyarıları sonrası İstanbul'da yağmur başladı (27 Ağustos hava durumu)

İstanbul için ardı sıra uyarılar geldi. AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli yağış görüleceğini belirtti. Prof. Dr. Orhan Şen de bugün İstanbul'un yağışlı olacağına dikkat çekerken hafta sonuna dek sıcaklıkların düşeceğini ifade etti. İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur MGM'nin radar görüntüsüne yansıdı. Bugün (27 Ağustos) hava nasıl olacak? İşte son hava durumu değerlendirmeleri..

Haber 27-08-24 08:59

İstanbul ve Ankara için saat verildi: Bugün gök gürültülü ve sağanak yağışlı! En sıcak günleri geride bıraktık (25 Ağustos hava durumu)

Son hava durumu tahminlerine göre İstanbul ve Ankara bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü üç ili "çok kuvvetli ve şiddetli yağışa" karşı uyardı. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un salı gününden sonra daha yağışlı göründüğünü belirterek "En sıcak günleri geride bıraktık. Bu haftadan sonra yağışlara dikkat edeceğiz" dedi. Peki bugün (25 Ağustos Pazar) hava nasıl? İşte il il hava durumu ile gelen son uyarılar...

Haber 25-08-24 09:27

Sosyal medyada hızla yayılan tehlike: Uyku keki! Uzman isim uyardı: Çocuklarınızı uzak tutun!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, son zamanlarda sosyal medyadan 'uykusuzluğa çare' sloganıyla, 'uyku keki' ismiyle içerisinde Hint kenevirinin etken maddesi bulunan kek, sakız ve külah çikolata satışlarına karşı uyarılarda bulundu.

Haber 24-08-24 15:33

Enflasyonun bilançosu ağır oldu... Bazıları çarkı borçla döndürüyordu! Şirketler teker teker iflas ediyor

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyonla mücadele ederken zor ekonomik koşullara dayanamayan şirketler kapanıyor. Artan maliyetler ve azalan alım gücü, en çok şirketleri vuruyor. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kapanmaların daha da artacağına atıfla “önlem alınmalı” derken Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu yaklaşan durgunluğa dikkat çekti.

Finans 24-08-24 15:32

Bulaşmayacağı konusunda garanti yok Batı Nil virüsü nereden geliyor? Uzmanı uyardı: Beyin felci ve ölüm riski taşıyor!

Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre "Culex" türü sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiş ve hastaların takip ve tedavilerine devam edildiği duyurulmuştu. Yapılan duyurunun ardından uzmanlardan uyarılar geliyor. Virüs enfekte olmuş kuşlardan sivrisineklere, oradan da insanlara geçiyor. Konuya dair konuşan Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem, “Türkiye’nin batı illeri risk altında. Virüsü alan çoğu hasta grip gibi atlatıyor. Aşısı yok, sineklerden korunun” dedi.

Haber 24-08-24 08:40

Prof. Dr. Bakır: ''M çiçeği virüsünde paniğe gerek yok''

Dünya’da endişeye neden olan ilk Afrika’da görülen yeni salgın Maymun çiçeği virüsü hakkında birçok uzmandan açıklamalar geliyor. Türkiye’nin kapısına dayanan maymun çiçeği virüsü için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikroboloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, ‘Paniğe gerek yok’ dedi.

Haber 23-08-24 11:38

'Maymun çiçeği aşısı' sözleri... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu!

Tüketiciler Birliği, katıldığı çeşitli televizyon programlarında, M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili açıklamaları sebebiyle, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Kayseri'de suç duyurusunda bulundu.

Haber 22-08-24 16:05

Maymun çiçeği virüsü beklerken o hastalık yeniden hortladı! Türkiye’de vakalar görülmeye başladı

Son günlerde Dünya’da endişe yaratan Maymun Çiçeği virüsü beklerden, Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve son 2019’da salgına yol açan Batı Nil virüsü yeniden görülmeye başlandı. “Culex" türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüs salgınına karşı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz uyarılarda bulundu.

Haber 22-08-24 15:18

Maymun Çiçeği hastalığı için 1980 sonrası doğanlar dikkat! 'Çiçek aşısı' detayını işaret etti: Büyük oranda korunuyorlar!

Tüm dünyayı alarma geçiren 'Maymun Çiçeği' virüsüyle ilgili Ankara'dan gelen 'karantina' iddiası endişe yaratmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü "4 kişi karantina" haberlerini yalanlarken, uzman isimden de rahatlatan bir açıklama geldi. Hastalıkta kimlerin riskli ve kimlerin güvende olduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Rahmet Güner, 1980'den önce doğanlarla ilgili 'çiçek aşısı' detayını paylaştı.

Haber 22-08-24 15:02

Kazı sırasında bulundu! 3 yıl önce başlamıştı 'Çok önemli! Kesin bir şey var...'

Muğla'daki Fethiye Kalesi kazısında Apollon'a ait olduğu değerlendirilen heykel başı bulundu. Prof. Dr. Kadir Pektaş "İç kalede bayrak direğinin bulunduğu alanda çalışmalarımız sırasında duvar içinde milattan sonra 2. yüzyıl sonrasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz heykel başı bulundu. Bu bizim için çok önemli bir parça" diyen Pektaş "Heykel başı Apollon'a ya da başka bir tarihsel kişiye ait olabilir. Kesin bir şey var, matkap kullanıldığı için milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu netleşti" dedi.

Haber 22-08-24 11:59

Prof Dr. Naci Görür isyan ederek anlattı: Destek gecikmedi! Şu rapor, bu rapor yeter daa! Korkutan rakamı açıkladı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi için yeterince hazırlık yapılmadığını belirtti. Görür, 16 milyonluk İstanbul nüfusunun yüzde 20'sinin risk altında bulunduğunu belirterek, şehirdeki her 3 binadan 2'sinin yıkılabileceğini ifade etti. Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Görür'e desteğini "şu rapor, bu rapor yeter daa!" sözleriyle gösterdi.

Haber 22-08-24 10:40

Gülben Ergen Özgür Demirtaş'ın kanalına abone oldu! Dayanamayıp paylaştı... Sosyal medyada yorum yağdı

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Her açıklaması ve her paylaşımı adeta olay olan Demirtaş bu defa zaman zaman ekonomi ve borsa yorumlarıyla gündeme gelen Gülben Ergen'in kanalına abone olduğunu duyurdu. O paylaşıma yorum yağdı...

Magazin 21-08-24 12:30

'Yer altından bazı seslerin duyulması...' Vatandaşlara 'uyanık olun' uyarısı! Belirtilere dikkat çekti 'Bu son an'

Konya Ovasında yer altı sularının çekilmesine yönelik yapılan ölçümlerde geçen yıla oranla bazı bölgelerde yaklaşık 20 metre düşümler meydana geldiği raporlandı. Prof. Dr. Fetullah Arık çekilmelerle meydana gelen obruklara karşı uyarıda bulunup "Suların bulanık olması ve yer altından bazı seslerin duyulması artık obruğun ayak sesleri gelmiş demektir, obruk oluşmaya başlamıştır. Vatandaşlar bu duruma karşı uyanık olmalı" uyarısı yaptı. Obruk oluşumu belirtilerini anlatan Arık, "Bu son an" dedi.

Haber 19-08-24 10:37

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan Maymun Çiçeği açıklaması: 'Ülkemizde hastalıkla ilgili herhangi bir tanı...'

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Maymun çiçeği vakasına ilişkin konuşan Memişoğlu, "(M-Çiçeği) Şu ana kadar ülkemizde herhangi bir hastalıkla ilgili tanı konulmadı. Bizde şu ana kadar yok, inşallah olmaz." dedi.

Haber 17-08-24 22:57

Yaş giderek düşüyor! Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riskine dikkat

Türkiye'de ortalama menopoz yaşı 47 ancak süreç bazı etkenler sebebiyle 40 yaşına kadar indiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, erken menopoza sebep olan faktörlerin başında ise sigara kullanımı geldiğini söyledi.

Kadin 17-08-24 12:39

'Göl'dü, 'çöl' oluyor... Kırmızı alarm veriyor! Son hali havadan böyle görüntülendi

Yüzen adaların bulunduğu doğa harikası Ladik Gölü, kırmızı alarm veriyor. Havadan görüntülenen gölde çölü andıran manzaralar ortaya çıktı. Oldukça düşen su seviyesi nedeniyle dibi görünen Ladik Gölü ile ilgili Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, "Lâdik gölü tamamıyla kuruyabilir. Çünkü Lâdik Gölü'nün gelir-gider dengesi son yıllarda çok bozuldu" dedi.

Haber 17-08-24 10:17

'Etkisi 17 Ağustos'tan daha fazla olacak' Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara depremi uyarısı: En güvenli yer, 'sakın gitmeyin' dediği il, kaç saniye sürecek?

Türkiye'nin değişmez acı gerçeklerinden biri de deprem. 1999'da bunlardan birini en ağır şekilde yaşadık. 17 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde gündem yine olası Marmara depremi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Mynet'e yaptığı açıklamalarda en riskli ve en güvenli bulduğu bölgeleri sıraladı. Öte yandan olası korkutucu depremin kaç saniye süreceğini de söyledi.

Haber 17-08-24 07:13

Oytun Erbaş 'Savaş, virüs, salgın kapıda' dedi ve tarih vererek kehanetlerini sıraladı! Hasan Can'ın 'kolpa' sözleri hatırlatılınca kendini tutamadı! Bomba sözler

Televizyon ekranlarındaki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Oytun Erbaş bu kez Taner Çağlı'nın YouTube programındaki açıklamalarıyla dikkat çekti. 'Savaş, virüs, salgın kapıda' diyerek tarih bile veren Erbaş'a ünlü komedyen Hasan Can Kaya'nın kendisine 'kolpa' sözleri hatırlatılınca kendini de tutamadı.

Magazin 16-08-24 11:42

İnsan öldükten sonra ne yaşar? Prof. Dr. Oytun Erbaş anlattı: Kalp durması orgazma eş değer

Ölüm her insanın başına gelecek olaylardan biri. Ölüm anında ve hemen sonrasında insanın neler yaşadığı merak ediliyor. Bir YouTube programına konuk olan Prof. Dr. Oytun Erbaş ölünce neler olacağını anlattı.

Haber 16-08-24 11:38

Naci Görür yine yeniden uyardı: 'Aksi halde çok üzüleceğiz' 7.4 büyüklüğünde 45 saniye sürmüştü…

17 Ağustos 1999'da, merkez üssü Kocaeli olan 7.4 büyüklüğündeki sarsıntıyı yaşayan, Türkiye’yi kahreden Marmara depreminin yıl dönümünde Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’ni bekleyen büyük deprem hakkında dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Haber 16-08-24 10:09

Özgür Demirtaş'tan 'dolar' isyanı: 'Buna can dayanmaz, facialar baş gösterir...' dedi: Asgari ücreti de hesaba kattı

Dolar kurunda yaşanan sakin seyir ve ekonomide enflasyonu dizginlemek için atılan adımlar hakkında Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Demirtaş dolar/TL'nin baskıdan kurtularak 38 TL seviyelerine gelmesi gerektiğinin altını çizdi. “Buna can dayanmaz...” diyen ünlü ekonomist, ücretlerin bu şekilde baskılanması, asgari ücretlinin imha olmasına yol açar. Banka kredilerinde geri dönüşlerde facialar başgösterir” diye değerlendirmede bulundu.

Finans 15-08-24 14:12

Faydalarını duyan avuç avuç tüketiyor! Kanser başta olmak üzere birçok derde deva

Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri de böğürtlen. Hem iştah açan kokusu hem de her damağa hitap eden lezzetiyle en sevilen meyveler arasında yer alan böğürtlen faydalarıyla da dikkat çekiyor. Böğürtlenin birçok faydasından bahseden Prof. Dr. Turan Karadeniz, kansere karşı böğürtlen tüketilmesinin faydalı olacağını belirterek, "Yapılan araştırmalar böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin büyümesini engellediğini ortaya koymuştur" dedi.

Haber 14-08-24 09:36

Herkes onu konuşuyordu! YKS'de eksi fizik netiyle fizik bölümü mü kazandı? ÖSYM'den açıklama geldi

2024 YKS sonuçları belli oldu. Yüz binlerce öğrencinin hangi okulu kazanıp kazanmadığı ÖSYM tarafından açıklanırken, sınava giren Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara'nın eksi fizik netiyle fizik bölümünü kazandığını iddia etmesi olay oldu. Sınav sonuçlarını paylaşan Özkara'nın açıklaması sosyal medyada gündem yaratırken, ÖSYM'den ise açıklama geldi. Yapılan açıklamada böyle bir durumun mümkün olamayacağı belirtildi.

Egitim 14-08-24 07:32
yks

Afrika acil durum ilan etti! Prof. Dr. Ceyhan'dan Türkiye için 'maymun çiçeği varyantı' uyarısı: Herkeste görülüyor, tedavisi yok!

Afrika, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etti. Bu gelişmenin ardından Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' varyantına karşı Türkiye'de de önlem alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, "Türkiye'de, şu anda yürütülen bir aktif sürveyans çalışması yok. Hastalığı tespit edebilmek için aktif sürveyans çalışması yapmalıyız" dedi.

Haber 13-08-24 17:33

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: ‘Birçok ilçeye göre zemini çok sağlam’

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Kent Konseyi’nin işbirliğiyle 1999 Gölcük Depremi'nin 25. yıl dönümünde konferans düzenlendi. "Çekmeköy'ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Çekmeköy" başlıklı konferansa Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür katıldı. Jeolog ve Deprem Bilimci Görür, Çekmeköy’ün zemininin İstanbul’da bulunan birçok ilçeye göre çok iyi bir noktada olduğunu belirtti.

Haber 13-08-24 16:55

Eksi 1.75 fizik neti yaptı! Yusuf dikeç pozu verdi… Kazandığı bölüm ise….

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci sevincini sosyal medyada kazandığı bölümü duyurarak paylaştı. Sınava girip kazananlardan biri olan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara eksi 1.75 fizik neti ile Fizik bölümünü kazanması sosyal medyada gündem oldu.

Haber 13-08-24 15:08

Deprem üzerine Naci Görür'den Hatay açıklaması! Bekliyorduk diyerek paylaştı: Endişelenmeyin

Suriye'de meydana gelen deprem başta Hatay olmak üzere Türkiye'deki birçok ildeki vatandaşları da tedirgin etti. Depremle ilgili açıklamaları merakla takip edilen Prof. Dr. Naci Görür'den "Endişe etmeyin" açıklaması geldi. Görür, "Ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz" dedi.

Haber 13-08-24 01:43

2 gemi katıldı, 4 gün süren araştırmada korkutan sonuç! ODTÜ'li bilim insanları uyardı: Kritik eşik aşıldı, Marmara komada!

Marmara Denizi için endişelendiren bir uyarı geldi. Ciddi oksijen azlığı yaşandığını belirten uzmanlar Marmara Denizi için açık açık 'komada' tespitinde bulundu. Araştırmalara katılan Prof. Dr. Mustafa Yücel, “Oksijen özellikle ilk 30 metreden sonra hipoksi eşiği dediğimiz, bir balığın giremeyeceği seviyede düşük.” diye konuştu.

Haber 12-08-24 13:22

Dünyada bilen 12 kişiden biri! 'Öğrenmek için bugüne kadar kimse gelmedi, benden sonra...'

Van'ın Gürpınar ilçesinde Urartu dönemine ait Çavuştepe Kalesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Arif Erzen tarafından 1961-1986 yılları arasında yürütülen kazılar sonucunda ortaya çıkarıldı. Kalede son 19 yılı gönüllü olmak üzere 62 yıldır bekçilik yapan 11 çocuk babası 84 yaşındaki Mehmet Kuşman, dünyada Urartuca bilen 12 kişiden biri olduğunu, ancak kendisinden sonra bu bölgede lisanı anlatacak kimsenin olmadığını söyledi.

Haber 12-08-24 12:12

Acil servisler dolup taşıyor! Uzmanlar 'Ciddi derecede artış var' diyerek uyardı! Bu belirtilere dikkat

Acil servislere başvurular arttı, uzmanlar uyardı. Son 1 ayda ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş nedeniyle acil servislere yapılan başvurular ciddi derecede artarken, Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, “Sadece bizim görev yaptığımız hastaneye günde 20-30 vaka geliyor. Son bir ay içerisinde bir artışla karşı karşıyayız. İshal süresinin uzadığı vakalar, ishalde kan varsa, ateşleri varsa bu hastanın mutlaka tetkik edilmesi lazım” dedi. İşte detaylar...

Haber 12-08-24 10:49

Adana'da peş peşe 3 depremin ardından gözler ona çevrildi! 'Bu muazzam bir olasılık' Prof. Dr. Naci Görür'den beklenen Marmara depremi uyarısı

Türkiye'de son dönemdeki deprem hareketliliği nedeniyle gözler uzmanlara çevrildi. Uzmanlar çeşitli bölgeler için uyarılarını sürdürürken Prof. Dr. Naci Görür'den de hem Adana'da meydana gelen deprem hem de beklenen olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. "Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" diyen Görür, beklenen olası Marmara depremine dair ABD'li bilim adamları liderliğindeki ekibin yaptığı araştırmaya değinip "Bu muazzam bir olasılık" ifadelerini kullandı.

Haber 09-08-24 10:31

Japonlar Afyonkarahisar'da kazı yapıyor! Kayıp 'Puruşhanda'yı bulma umudu... 'Japonya hükümetinden bir fon getirmeye çalışacağız'

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Üçhöyük kazısına kayıp şehir "Puruşhanda"yı bulma umuduyla katılan Japon bilim insanları, Türk akademisyenlerle bölgenin bilinmeyenlerini ortaya çıkarmak için titizlikle çalışıyor. Prof. Dr. Satoshi Urano kazı başkanının davetiyle kazıya dahil olduklarına değinip "Bu alan Akarçay Havzası'nın en önemli yeri. Etrafındaki alanlarda çok fazla arkeolojik yerleşimler var. Buradaki çalışmalarımız için Japonya hükümetinden bir fon getirmeye çalışacağız" dedi.

Haber 08-08-24 12:14

'Uyarıcı olarak ele alabiliriz' Adana'da art arda 3 depremden sonra Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan çarpıcı açıklama '6'yı geçebilecek faylar var'

Adana'da sabah saatlerinde peş peşe meydana gelen 3 deprem vatandaşları korkuttu. Kent, güne sarsıntıyla başlarken gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. Kozan merkezli, birer dakika arayla 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki depremlerden sonra Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6 ve üzeri deprem üretebilecek faylara dikkat çeken Ersoy, "Bu depremi uyarıcı olarak ele alabiliriz" dedi.

Haber 07-08-24 11:09

Bu göle giren çocukların saçları sarı oluyor! 'Kızıl olanların daha da kırmızıya dönebilir'

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne girip yaz aylarında serinlemek isteyen çocukların saçları sarıya dönüyor. Prof. Dr. Hatice Uce Özkol, "Göle giren özellikle yağlı ciltler, bundan etkilenir. Gölün sodalı suyu, cildin ölü tabakasını alır. Dolayısıyla çocukların sık aralıklarla göle girmeleri, onların saçlarını sarartıyor. Çünkü bir açıcı etki yapıyor. Sodanın açıcı etkisi güneşle, bir de buranın rakımı da yüksek olduğu için saçları sarartıyor" dedi.

Haber 07-08-24 10:40

Görünmez katil: Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne yol açıyor! Ömrü 5 yıl azaltıyor

Görünmez katil hava kirliliğine dikkat. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya Dünya Temiz Nefes Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki ciddi tehditlerine dikkat çekti. Özkaya, hava kirliliğini "görünmez katil" olarak nitelendirerek, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, dünya nüfusunun yüzde 99’u, kılavuz sınırları aşan kirli havayı soluyor ve bu durum her yıl 7,5 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açıyor” diyerek uyardı.

Haber 06-08-24 14:07