Kanal İstanbul Süreci Bilgilendirme toplantısına katılan Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul Depremi'yle ilgili önemli uyarılarda bulundu. "İstanbul bizi çökertir beyler şaka yapmıyorum. İstanbul Marmara Bölgesi çökerse bütün Türkiye diz üstü çöker” ifadelerini kullanan Görür, İstanbul'a bekleyen tehlikeyi açık açık anlattı. “Bu işi sakın yapmayın. Başınıza dert alırsınız. Ve bu işi de çözemezsiniz” dedi.
Kahramanmaraş'ta bugün 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elbistan merkezi depremle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür bir açıklama yaptı. Görür sosyal medya hesabından "Muhtemelen Malatya Fayına stres transferi ile ilgili. Burada deprem yoğunluğu daha fazla. Zamanı geldiğinde Malatya Fayı buradan itibaren kırılabilir" dedi.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara'da meydana gelen son depremin ardından yeni bir uyarı geldi. İstanbul'da deprem beklediğini yineleyen Görür, bu kez adeta nokta atışı yer gösterdi. Kumburgaz Fayında deprem beklediklerinin altını çizen Görür, "Fay kırılmış" uyarısında bulundu: "Fay nihayetinde stres biriktiriyor ve zaman zaman küçük depremler de oluşturuyor"
İstanbul için deprem uzmanı, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama geldi. Beklenen 'Büyük Marmara depremi'nin kapıda olduğu uyarısını yineleyen Prof. Dr. Görür, anlık olarak İstanbul'da deprem olma olasılığının yüzde 47 olduğunu söyledi. "Marmara Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçti. Bazı şeyler yapılmasına rağmen ben hazır olunduğunu sanmıyorum" diyen Görür, İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde deprem olabileceğini vurguladı.
Son yaşanan depremlere bir yenisi daha eklendi. Korkutan deprem bu kez Ege'de meydana geldi ve Çanakkale'den de hissedildi. Kandilli Rasathanesi Saros Körfezindeki depremin büyüklüğü 4,6 AFAD ise 4.4 olarak açıkladı. Sarsıntı 14.34'te yaşandı. Depremin hemen ardından açıklama yapan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sözleri ise kısa sürede gündem oldu.
Rize'deki 4.7'lik deprem bir anda gündem yarattı. Depreme alışık olmayan Rize halkı, yaşadıkları şaşkınlıkla hem panik hem de şaşkınlık yaşadı. Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nda bile dördüncü seviye deprem bölgesi olarak işaretlenen Rize'deki depremin nedeni ise merak konusu oldu. Bölgede aktif bir fay hattı olmadığına işaret eden deprem uzmanları Naci Görür, Okan Tüysüz ve Ahmet Övgün Ercan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
6 Şubat deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, vatandaşların en çok merak ettiği konu olan 'deprem beklenen yerler' ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Beklenen olası İstanbul depremi başta İstanbullular olması üzere bölgede yaşayan vatandaşları endişelendirirken bu kez Naci Görür'ün uyardığı il İstanbul olmadı. İşte Görür'ün deprem riski açısından dikkat çektiği o iller...
Dün akşam 4.2 büyüklüğünde Muş’ta meydana gelen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Naci Görür endişelendiren bir paylaşımda bulundu. Yer Bilimci Görür, bu depremin beklenen büyük İstanbul depremi için ‘bardağı taşıran son damla olmasından endişe ederiz’ dedi.
Türkiye'de son dönemdeki deprem hareketliliği nedeniyle gözler uzmanlara çevrildi. Uzmanlar çeşitli bölgeler için uyarılarını sürdürürken Prof. Dr. Naci Görür'den de hem Adana'da meydana gelen deprem hem de beklenen olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. "Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" diyen Görür, beklenen olası Marmara depremine dair ABD'li bilim adamları liderliğindeki ekibin yaptığı araştırmaya değinip "Bu muazzam bir olasılık" ifadelerini kullandı.
Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem paniğe yol açtı. 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Korkulacak bir şey yok" açıklamasını yaparken Prof. Dr. Naci Görür, "Çok endişe etmiyoruz" dedi.
Çanakkale'de dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara yine beklenen büyük Marmara depremi geldi. Gökçeada açıklarında meydana gelen depremin Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay Zonunda meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür Marmara'yı işaret etti: Devamında Marmara depremini bekliyoruz!
Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunan Amasya’nın Merzifon ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Programda önemli uyarılarda bulunan Naci Görür, "Belediyeler şimdiden düşünmeli, deprem olduğu zaman çok geç" dedi.
Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi nedeniyle 1 kişi ölü 8 kişi yaralandı. Söz konusu olay sonrası uzmanlar, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan yüzlerce bina daha olduğunu belirtirken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklamalar geldi. "Bu bölge depremde en fazla zarar görebilecek bir bölge" diyen Görür, kendisini en çok korkutan şeyin ne olduğunu da açıkladı.
Beklenen olası İstanbul depremi endişesi devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür ise yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. "Kahramanmaraş depremini bağırdık, söyledik kimse dinlemedi" diyen Görür "Şimdi korkuyoruz tarih tekerrür edecek" dedi. Deprem bekledikleri yerlerin Adalar Fayı ve Kumburgaz Fayı olduğunu söyleyen Görür, ikisinin birlikte kırılması halinde büyüklüğünün 7.5'e kadar gidebileceğini aktardı. Marmara kıyılarına yakın olan yerlerin en fazla deprem şiddetine maruz kalacağını söyledi.
6 Şubat deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremiyle ilgili her açıklama vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. 6 Şubat sonrası yaşanan her depremde yapacağı açıklamalar merakla beklenen Prof. Dr. Naci Görür de son olarak beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Bölgedeki gerilime işaret eden Görür, İstanbul için beklenen depremin büyüklüğünü söylerken deprem beklemediği yeri de açıkladı.
6 Şubat'ın ardından yaptığı tüm açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Hem beklenen Marmara depremine hem de 6 Şubat depremleri sonrası oluşmuş olabilecek enerji transferine dikkat çeken Görür, işaret ettiği bölge için ilk kez "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya, o durumda" ifadelerini kullandı. Görür o bölge için "İlk bekleyeceğimiz deprem burada olmalı" derken İstanbul'da beklenen depremin büyüklüğünü de açıkladı.
Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün saat 15.14'te AFAD verilerine göre 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem bölgede endişe yaratırken, 6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür'den de bir açıklama geldi. Görür, depremin gerçekleştiği fayla ilgili bilgi verirken "Yavaş stres biriktiriyor" ifadelerini kullandı.
İzmir, Manisa, Aydın ve çevre illerde hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye'de vatandaşlar yeniden deprem endişesi yaşamaya başladı. Bazıları tarafından beklenen olası İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini de merak etmeye başladı. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, İstanbul'da düzenlediği programda İstanbul projelerini tanıttı. Kurum'un İstanbul projelerini dinlemek üzere salona gelenlerin arasında, depremlerin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de yer aldı.
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölgede yaşanan artçı depremler Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların da artmasına neden oldu. Önce Prof. Dr. Naci Görür şimdi de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptıkları açıklamalarda "Anadolu gerildi, durdu. Beklemede" ifadelerini kullandı. İşte Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uzmanlardan gelen son dakika açıklamalarının detayları…
6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından tüm açıklamaları ve uyarıları dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde yaşanan Doğu Anadolu'daki fay hareketliliğine dair açıklama yaptı. Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği yönünde uyarıda bulunan Görür, "Fayın tekerrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres transfer etmiş olabilir" ifadelerini kullandı.
Beklenen olası Marmara depremi ile ilgili açıklamalarıyla sık sık dikkatleri üzerine çeken ve her sözü pür dikkat takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine İstanbul depremine dair çok konuşulacak ifadeler kullandı. Depremin hazırlıklardan önce olması halinde neler yaşanacağına dair öngörülerini sıralayan Görür, "11 ilde ne görüyorsanız, bütün faciayı, olumsuzlukları İstanbul'da çok daha fazla göreceksiniz" dedi. Nedenlerini de yapı stoğu, nüfus ve bina yoğunluğu ve ekonomi gibi sebeplere bağladı.
Marmara'da son zamanlarda peş peşe olan depremler vatandaşlarda paniğe yol açmıştı. Uzmanlardan gelen açıklamalar yakından takip edilirken deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün birkaç ay arayla Gemlik ile ilgili yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Prof. Dr. Görür, bir çalıştayda canlı fayların geçtiği il sayısının fazla olduğunu ifade ederek kenti taşımanın anlamsız olduğunu vurguladı. İki hafta önce de Prof. Dr. Görür, Gemlik’in muhakkak taşınması gerektiğini aktardı.
Prof. Dr. Naci Görür katıldığı canlı yayında Türkiye'deki deprem riskine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaparken özellikle iki yer için çok çarpıcı ifadeler kullandı. "Gemlik muhakkak taşınmalıdır" diyen Görür "Gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de kumul. Deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok" ifadelerini kullandı. Tunceli'ye de dikkat çeken Görür "Hatay'ı, Maraş'ı söylediğimiz gibi, Tunceli'ye sahip çıkın, önemli. Çünkü tam riskin altında" dedi.
Prof. Dr. Naci Görür 'Marmara depremi' için yine çok konuşulacak açıklamalar yaparak “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Marmara deprem tehdidi altında. Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir" dedi. "EYT'liler kadar olamıyor muyuz?" diyen Görür "Oy vereceğimiz partiye diyelim ki 'Benim yaşadığım yerleri deprem dirençli hale getireceksin'" ifadelerini kullandı.
Beklenen büyük İstanbul depremi için "7.4'lük deprem senaryoları çöpe atıldı" diyerek ezber bozan bir çıkış yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a çok sert bir yanıt geldi. Prof. Dr. Naci Görür isim vermeden bu şekilde açıklama yapanların uzman olmadığını belirtti ve İstanbul’da beklenen deprem için yaptıkları araştırmaları tek tek anlattı. Görür, bu gibi açıklamalara karşı halkı uyararak “Onlar uzman değil, uzmanlık için bazı kriterler gerekir, inanmayın” ifadelerini kullandı.
Bursa'nın Mudanya açıklarında, Gemlik Körfezi'nde pazartesi günü yaşanan 5.1'lik deprem uzmanların uzun süredir dikkat çektiği beklenen olası Marmara depremi ile ilgili endişeleri bir kez daha artırdı. Şimdi gözler hem uzmanların açıklamalarına hem de olası büyük İstanbul depremine çevrildi. 6 Şubat sonrası açıklamaları dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'e göre kentte deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı. Görür, "Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi.
Bursa merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından herkes deprem uzmanlarından gelecek açıklamalara kilitlendi. 6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, Bursa merkezli ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilin de hissettiği deprem sonrası vatandaşların açıklamasını en çok merak ettiği isimlerden bir tanesi oldu. Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak meydana gelen depremi değerlendirdi.
AFAD, Bingöl'de saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurmuştu. Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir uyarı geldi. "Bu bölge stres transferlerinin olduğu bölge" diyen Görür, "Yeri itibarıyla hassas, özenli olmakta yarar var" ifadelerini kullandı.
6 Şubat depremlerinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Adana için uyarıda bulunmuştu. Adana'nın Kozan ilçesindeki 5,5’lik depremin ardından uyarılarını tekrarlayan Görür, "Adana bölgesi hala hassasiyetini koruyor" dedi. Görür, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullandı. Görür, "Bu işin çok uzaması mümkün değil" şeklinde konuştu.
6 Şubat deprem felaketinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından çarpıcı uyarılarda bulundu. '6 Şubat depremleri enerji transfer etmiş olabilir' diyerek 2 fay sistemine işaret eden Görür, "Hatay’dan Adıyaman’a, Malatya dahil, büyük deprem beklemiyoruz" ifadelerini kullandı. İşte Görür'ün önemli uyarılar içeren o açıklamaları...
6 Şubat depreminin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Antalya'da yaptığı bir konuşmaya ilişkin paylaşımda bulundu. Antalya'nın aktif bir fay zonu üzerinde oturmadığını, içinden bir fay geçmediğini ancak birçok aktif faya yakın olduğunu söyleyen Görür, kente 100 km'den daha yakın olan bu fayların büyük depremler üretebileceğini ve belli ölçüde Antalya'yı etkileyebileceğini aktardı. Görür, zemin ve yapılaşma konusunda uyarıda bulundu.
Deprem uyarıları ve açıklamaları nedeniyle son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den Antalya'daki panelde yine çarpıcı açıklamalar geldi. 6 Şubat'taki deprem felaketi için 'Bağıra bağıra geldi' ifadelerini kullanan Görür, 24 ilin fay hatları üzerine kurulduğunu vurgulayarak Antalya'ya yakın ciddi deprem üretebilecek fay zonlarını açıkladı. Öte yandan Görür, Antalya için tsunami riskine de dikkat çekti.
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde sabah saat 06.38'de AFAD verilerine göre 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Her zamanki gibi Savrun Fayı şimdilik küçük küçük depremlerle kırılıyor" diyen Görür, "Savrun fayı Adana Havzasına saçaklanarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Depremden sonra tüm Türkiye'de deprem endişesi yaşanıyor. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Prof. Dr. Naci Görür'ün ağzından çıkacak cümleleri herkes merak ediyor. Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Görür, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Maraş depreminden sonra psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Görür, günde 1-2 saat ağladığını belirtti. 6 Şubat 04.30'da bir kadının kendisini enkaz altından aradığını anlattı. Peki, Görür depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu?
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından uzmanların depreme ve deprem sonrasına ilişkin uyarıları dikkatle takip ediliyor. Tüm Türkiye'nin tedirgin olduğu deprem gündeminde açıklamaları en çok takip edilen isimlerden bir tanesi de Prof. Dr. Naci Görür. Görür Twitter hesabından yeni bir açıklama yaparak deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmenin son derece sakıncalı olduğunu söyledi. İşte detaylar...
Kahramanmaraş depremlerinden önceki uyarıları dikkate alınmayan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin olduğu günden bugüne kadar dikkat çeken açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kez İstanbul depremi için uyarılarda bulunan Görür “Bu işin şakası yok. En az 500 bin insan ölümle burun buruna” dedi ve bu rakamı bakkal hesabı ile bulduğunu söyledi. İşte Görür’ün İstanbul depremi ile ilgili yaptığı son açıklamalar…
Kahramanmaraş’taki depremin ardından Türkiye uzmanların açıklamalarını yakından takip etmeye devam ederken Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul’da beklenen olası depremle ilgili yeni açıklamalar geldi. Görür, İstanbul depreminin ne zaman olacağına ilişkin bilimsel öngörüleri açıklarken bu kez net ifadeler kullandı. ‘Artık uzatmaları oynuyoruz’ diyen Görür tüm ihtimalleri tek tek anlattı.
Deprem uzmanlarından Kahramanmaraş depremi sonrası uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son açıklamada bu kez ‘endişe ediyoruz’ diyerek risk altında olan illeri tek tek saydı. Görür, “Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir” dedi.
İstanbul'da beklenen olası depremle ilgili, Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı açıklamalar geldi. Deprem ve deniz jeolojisi uzmanı Naci Görür, Buket Aydın'ın programına katılarak soruları yanıtladı. "İstanbul'da minimum 7.2 büyüklüğünde deprem olur" diyen Görür, 60 bin binanın ağır hasar alabileceğini kaydetti. Görür, "Yüz binlerin can güvenliği tehlike altında. Yerel ve merkezi yönetimlerin kavgasıyla bu iş olmaz, hala şaka gibi geliyor. İstanbul'da depremin olacağı kesin" dedi.
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde dün 4.2 büyüklüğünde deprem gerçekleşmişti. Bölgede korkuya sebep olan depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den sosyal medyada gündem olan bir paylaşım geldi. Naci Görür, Balıkesir'de olan depremle ilgili "Spekülatif bir merak sorusu: Bu depremi güneş tutulması tetiklemiş olabilir mi?" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev alma hayali kuran vatandaşlar için uygun fiyatlı taksit ödemelerinin sunulduğu ve 81 ilde hayata geçirilecek olan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Tüm Türkiye'de heyecan yaratan projenin ayrıntılarının duyurulmasının ardından depremlerle ilgili yaptığı açıklamalarla tanınan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı bir paylaşım geldi. Görür'ün paylaşımındaki "Bu proje kesinlikle İstanbul’da uygulanmamalıdır." ifadesi dikkat çekti.
Olası büyük Marmara depremiyle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den yeni açıklama geldi. 17 Ağustos 1999'un açtığı yaralar akıllardaki yerini korurken Prof. Dr. Görür, beklenen depreme ilişkin tedirgin edici uyarılarda bulundu. Olası büyük depremin, 1999'dan itibaren 30 sene içinde olacağını ifade eden Görür, son evreye gelindiğini ifade ederek "Marmara'nın altındaki Kuzey Anadolu'nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir" dedi.
Seçim yaklaşırken Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike çok konuşulmuyor. Deprem tehlikesinin yaklaşarak devam ettiği konusunda çok önemli bir uyarı geldi. Yıkıma yol açabilecek bir İstanbul depreminin kapıda olduğunu hatırlatan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, siyasetin en hayati konudaki duyarsızlığını eleştirdi. ‘Depreme hazırlık konusunda hâlâ kararlı adım yok. Asıl beka meselesi bu ve acil önlem gerekli’ dedi.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21.35'te 5.0 büyüklüğünde çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin 18.89 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Peki bu deprem büyük depremin habercisi mi? Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yorumladı. İşte son durum...
Jeofizik uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirten Görür, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Prof. Dr. Görür, 7 büyüklüğünde bir depremin, 1 milyon 800 bin ton patlayıcı etkisi yarattığını da ifade etti. İşte Görür'ün dikkat çeken o açıklamaları!
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den deprem tahmini ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, kesin bir dille yapılan deprem tahmini açıklamalarına tepki gösterdi. Her depremin kendi özgü davranışları ve belirtileri olduğunu söyleyen Görür, yapılan yanlış tahminlerin kamu düzenini bozabileceğini ifade etti. "Son defa size bilimsel gerçekleri yazacağım" diyen Görür, deprem tahminlerini falcılığa benzetti. İşte Görür'ün dikkat çeken o açıklamaları!
Prof. Dr. Naci Görür, Zonguldak'ta meydana gelen depremin Marmara'daki fay hattı ile alakası olmadığını belirtirken İstanbul için zamanın daraldığını ifade etti. Prof. Dr. Görür "İstanbul bizim beklediğimiz deprem periyodu içerisinde zamanı tükeniyor. 7.0'ın üzerinde bir deprem ile sınanacak" açıklamasını yaptı.
İstanbul'da beklenen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, endişelendiren ifadeler kullandı. 7.2'lik bir depremle İstanbul'da 48 bin binanın yıkılabileceğini belirten Prof. Dr. Görür, 320 bin kişinin ölüm riskiyle burun buruna geleceğini söyledi.
AFAD'ın verilerine göre Adıyaman'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir" dedi.
Son dakika haberi! Marmara Denizi, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul'dan da hissedilen depremle ilgili Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem Marmara Fay zonunda ve Muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili. Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı" açıklamasında bulundu.
Yıllardır gündemden düşmeyen olası büyük İstanbul depremine ilişkin son dakika haberi geldi. Net tarih verilemese de olmasına kesin gözüyle bakılan büyük depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür, tedirgin edici açıklamalarda bulundu. Görür, "Deprem beklediğimiz fayın güney alanları neredeyse 10 kat daha fazla stres biriktiriyor" dedi. Görür ayrıca, İstanbul'daki binalara dikkat çekerek, yüzde 1'inin zayıf yapıda olması durumunda yaklaşık 320 bin insanının tehlikede olduğunu söyledi.
Yalova'nın Armutlu ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen 4,1 büyüklüğünde deprem ile ilgili yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, Yalova'daki depreme ilişkin, "Bu deprem Gemlik Fayı'na bağlı olmalı. Gemlik Fayı KAF'ın güney kolunun bir parçası. Biz Marmara Depremi'ni kuzey kolda bekliyoruz. Ancak Marmara'nın güney kesimleri de ciddi bir şekilde stres biriktiriyor." ifadelerini kullandı.
Ege Denizinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.4'lük deprem sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan bir açıklama geldi. Yunanistan'daki depremin Marmara'da stres değişimine yol açacağını ve deprem olmasını kolaylaştıracağını ifade eden Prof. Dr. Görür, "Bir anlamda bardağı taşıran son damla gibi" dedi.
Son dakika haberi: Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri'deki 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu. İşte Prof. Dr. Görür'ün dikkat çeken Kayseri depremi değerlendirmesi!
İstanbul'dan dün akşam saatlerinde başlayan kokunun 'depremin habercisi' olabileceği iddiaları sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, "Bu kokunun depremle ilgili olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.
İstanbul’da Anadolu Yakası’nda vatandaşların duyduğu koku endişelere yol açtı. Tedirgin eden kokunun ‘deprem habercisi’ olabileceği iddiaları sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, "Bu kokunun depremle ilgili olduğunu düşünmüyorum" dedi.
Van, akşam saatlerinde 6 dakika arayla meydana gelen iki depremle sallandı. Korkutan depremlerin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, "Van Gölü doğusu sıkışıp yükseliyor ve küçük küçük depremler oluşturuyor. 2011 yılında burada 7,2'lik deprem olduğu için ben özellikle bu yörede büyük bir deprem beklemiyorum." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Naci Görür, Van Gölü ve çevresindeki deprem hareketliliği hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür "Burası yavaş yavaş yükseliyor. Biliyorsunuz Van ilimiz deprem kenti" ifadelerini kullandı.
Burdur'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, "Fethiye-Burdur zonu tehlikeli bir yerdir. Ciddi “risk yönetimi” yapılarak hazırlıklı olmak lazım" açıklamasını yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen depremin ardından kentte yaşayan takipçilerini büyük bir deprem beklendiği konusunda uyardı.
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür 17 Ağustos 1999 depremini değerlendirerek, "Beklenen deprem minimum 7.2. Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz. Bu büyüklükte bir deprem olduğu zaman binaların yıkılmasını bir kenara bırak, bu büyüklükte bir depremde insan ayakta duramaz." dedi. "Üzülerek söylüyorum; İstanbul depremi bize pahalıya patlayacak" diyen Görür, "Fazla zamanımız yok, yapılacak şeylerin hızla yapılması gerekiyor." diye ekledi.
4.3 büyüklüğündeki Bingöl depremini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı" görüşlerini paylaştı.
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür, Bingöl depreminin ardından açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "Yedisu dediğimiz alanda da deprem bekliyoruz, gerçekten ben endişeleniyorum" dedi.
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Naci Görür, "Deprem DAF’ın Karlıova-Bingöl zonunda ancak Karlıova segmanının batısında Kaynarpınar-Kuşbayırı arasında. Bilindiği gibi, Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge" ifadelerini kullandı.
Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada "Doğu Anadolu Fayı (DAF) Çelikhan- Erkenek segmanı sınırında oldukça aktif gözüküyor" dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de meydana gelen depreme ilişkin korkutan bir açıklama yaptı.
Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremde en fazla İstanbul'un Avrupa yakasında kıyı kesimlerin etkileneceğini belirterek, "Büyükçekmece-Küçükçekmece arası heyelanların olduğu yerler. Buralar şu anda bile kayıyor, hareket ediyor. Depremde haliyle bu kayma hareketi heyelanlara dönüşecektir. Depremle birlikte burada ciddi yıkımlar meydana gelecektir" diye konuştu.