Prof. Dr. Nurettin Yiyit Haberleri

İstanbul'da Spina Bifida Sempozyumu düzenlendi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit: - (Spina bifida) Bu hastalarımızın yönetilebileceği belki de nadide merkezlerden bir tanesiyiz. Çünkü bu alanda işler yapabilecek branşlar, uç işler yapabilecek hale geldi" - Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Yavuz: - "Gebelikten 3 ay öncesinde folik asit desteği tüm gebelere öneriliyor. Bunun da nöral tüp açıklığını azalttığı görülüyor"

Yurthaber

Bilim Kurulu üyesi Yiyit'ten 'koronavirüs kısıtlamaları' açıklaması! Tarih verdi

Geçtiğimiz günlerde son toplantısını yapan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaldırılan koronavirüs kısıtlamalarını duyurmuştu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, kalan kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağına ilişkin görüşünü de bildirdi.

Haber

Prof. Dr. Nurettin Yiyit'ten BioNTech'te 4. doz açıklaması (Yeni bir kısıtlama gündemde mi?)

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, şu an için gündemde 4. doz diye bir şey olmadığını belirterek "Bilim Kurulu’nun yeni bir kısıtlama gündemi, eğitime tekrar ara vermek gibi hiçbir niyeti yok" açıklamasını yaptı.

Haber

Bilim Kurulu Üyesi Yiyit’ten kış öncesi korkutan açıklama: Çok zor olacak

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, salgına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yiyit, "Bu sonbahar sadece koronayla yaşamayacağız beraberinde diğer üst solunum yolu enfeksiyonları da hayatımızın bir gerçeği olacak. İkisi bir arada olacağı için bunu ayırt etmemiz çok zor olacak. Yine kapanmalar, sınırlamalar istemiyorsak biraz daha sabretmemiz lazım" dedi.

Haber

Bilim Kurulu Üyesi Yiyit: Yoğun bakımlarda üçüncü dozunu yaptırmamış hastalar artıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "İki doz Sinovac aşılı yoğun bakım hastalarımız artıyor. Delta varyantına karşı mRNA veya inaktif fark etmez, mutlaka üçüncü doz aşılarını olmaları gerekiyor. Sonbahar mevsimi onların kötü haberlerini duyacağımız mevsime dönmesin" dedi.

Haber