Pyongyang, Kuzey Kore'nin başkentidir.
Güney Kore, Kuzey Kore ile 2032 Olimpiyatları'na ev sahipliği için başvurdu
Yeni denemeyi Güney Kore ve Japonya duyurdu, Pyongyang yönetimi tarafından ateşlenen füzenin detayları henüz belli değil.
"Dünyadaki bütün ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Kuzey Kore de bizimle ticaret yapabilir. Meydan okumaktan hoşlanmayız"
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Güney Kore ile ortak yapılması planlanan askeri tatbikatı, Kuzey Kore'ye yönelik "iyi niyetlerinden" dolayı, ertelediklerini duyurdu.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, ABD Başkanı Donald Trump'ı Pyongyang'a davet ettiği bildirildi.
Trump, Pyongyang'a giderse Kuzey Kore'nin başkentini ziyaret eden ilk ABD başkanı olacak
Güney Kore, Kuzey'in iki kısa menzilli balistik füze denemesi yaptığını duyurdu
Güney Kore, 2032 Olimpiyatları ortak ev sahipliği için aday şehir olarak başkent Seul'u belirledi
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: -"Önümüzde hala uzun bir yol ve yapılacak çok iş olsa da Kuzey Kore'nin elindeki nükleer silahları yok etmesi konusundaki gerçek hedefe giden yolu artık görebiliyoruz"
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 7 Ekim'de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile başkent Pyongyang'da bir araya geleceğini duyurdu
Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, Kuzey Kore'nin 20 ila 60 kadar nükleer silaha sahip olduğunun tahmin edildiğini söyledi.
Pompeo Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşecek
Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bugün Pyongyang'da bir kez daha bir araya geldi. Liderler, görüşmede bir dizi önemli karar aldı ve anlaşmaya imza atarken, bu zirveyi yeni bir geleceğin başlangıcı olarak tanımladı.
PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları sonrası barış mesajlarının hakim olmaya başladığı Kore Yarımadası, tarihe geçecek bir zirveye daha ev sahipliği yapıyor.
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in Kore Zirvesi'ne katılmak üzere Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a gitti.
İki ülke basketbolcuları, Pyongyang'da düzenlenen dostluk turnuvasında bir araya geldi
Güney Kore ve Kuzey Kore, gelecek ayın sonunda liderler zirvesi düzenleme konusunda mutabakata vardı.
Kuzey Kore lideri Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Moon'u Pyongyang'a davet etti
Kuzey Kore yeni yıla erken giren ülkelerden oldu. Havai fişek gösteriyle 2018'e 'merhaba' dedi.
İngiliz medyası, Kuzey Kore’de ‘savaşa hazırlık’ kapsamında olduğu tahmin edilen halkın tahliyesiyle ilgili büyük tatbikatın gerçekleştiğini ileri sürdü. Haberde, tatbikatın 1 hafta sürdüğü ama başkent Pyongyang’ın katılmadığı belirtildi.
Pyongyang yönetimi, nükleer programından dolayı uluslararası toplumun artırdığı baskıya meydan okudu. Açıklamada ABD'nin, yaptırımları "sözde barışçıl çözüm" için uyguladığının düzmece bir iddia olduğu kaydedildi. BMGK geçen hafta Kuzey Kore'ye karşı yeni bir yaptırım paketi onaylayarak bu ülkeye yapılan petrol satışına sınırlama getirmişti.
Hidrojen bombası denemesiyle yeryüzünü sallayan Kuzey Kore, ABD'yi yine net bir dille tehdit etti. Pyongyang yönetimi yeni testlerin yolda olduğunu açıkladı.
WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pyongyang'dan ötürü Pekin ile ticareti kesme kararı alması durumunda görevinden uzaklaştırılacağını söyledi. Trump, ABD'nin Kuzey Kore'ye verebileceği olası yanıtlardan birinin bu ülke ile ticaret yapan ülkelerle ticari ilişkilerin tamamen kesilmesi olabileceğini yazmıştı.
Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginlik büyüyor. Pyongyang ABD'nin Guam Adası'na yapılacak saldırının hazırlıklarının ay ortasında tamamlanacağını duyurdu. Kuzey Kore, Trump’ın ‘ateş ve öfkeyle karşılık verilecek’ tehdidini ‘saçmalık’ diye niteledi, Pasifik Okyanusu’ndaki Amerikan adası Guam Adası'na füze saldırısı planı açıkladı. Buna göre dört füze ateşlendikten 17 dakika 45 saniye sonra Guam Adası açıklarına düşecek.
Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da toplanan on binlerce Kuzey Koreli yumruklarını havaya kaldırarak hep bir ağızdan slogan attı ve Kuzey Kore askerlerinin olduğu pankartlar taşıyan büyük kalabalık Kim Jong-un yönetimine tam destek verdi. 'Dünyanın en yalnız ülkesi' Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilim adım adım yükselirken taraflardan gelen açıklamalara her an bir yenisi ekleniyor. Gözler ise Pasifik'te yer alan 'tatil cenneti' Guam adasına çevrildi.
Dünyanın bir numaralı gündem maddesi Kuzey Krizi haline gelmiş durumda. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore yönetimini 'ateş ve öfke'yle tehdit etmesi ve Kuzey Kore'nin de ABD toprağı olan Guam Adası açıklarına balistik füze fırlatmayı planladığını söylemesi krizin sıcak çatışmaya dönüşmesi riskini gündeme getirmiş durumda. Kuzey Kore'nin Guam Adası açıklarını hedef alabileceğini söylemesiyle dünyanın gündemine oturan kriz konusunda Guardian gazetesi 7 olası senaryoyu ele aldı.
Washington ile Pyongyang arasındaki atışma, ABD Başkanı Trump'ın "dünyanın daha önce görmediği bir öfke ve ateş" açıklamasıyla yeni bir seviyeye ulaştı. Eski ABD Dışişleri Bakanı yardımcısı PJ Crowley Trump'ın söyleminin strateji ile desteklenip desteklenmediğinin belirsiz olduğunu söylüyor.
ABD-Kuzey Kore krizi bir 'dünya savaşı'na doğru evrilirken, Amerikan Washington Post gazetesi Savunma İstihbarat Örgütü’nün geçen ay tamamladığı gizli rapora dayandırdığı haberinde, Pyongyang’ın uzun menzilli kıtalar arası füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiğini yazdı. Bu gelişmeyle Kuzey Kore’nin tam anlamıyla bir nükleer güç olma yolunda önemli bir eşiği aştığı ifade ediliyor.
Kuzey Kore BM Güvenlik Konseyi'nin ağırlaştırılmış ekonomik yaptırım kararını kınadı. Pyongyang yönetimi misillemede bulunacaklarını ve nükleer silahlanmadan vazgeçmeyeceklerini duyurdu. Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler'in (BM) son yaptırım kararlarını sert şekilde kınadı ve Washington'a misilleme tehdidinde bulundu. Misilleme tahdidinin ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Çin taraflara itidal çağrısında bulundu.
Kore Savaşı'nın sona ermesinin yıldönümü arifesinde Pyongyang'da düzenlenen resmi törende konuşan Kuzey Kore Savunma Bakanı, "Eğer düşmanlar, tehlike arz eden önleyici nükleer saldırı teorisine dayanmaya devam edecek olurlarsa, ülkemizin yenilmez devrimci ordusu herhangi bir uyarıda bulunmadan Amerikan imparatorluğunun kalbine en kapsamlı önleyici nükleer darbesini indirecek, dünyada ABD denen topraktan tek bir iz dahi bırakmayacak" ifadelerini kullandı.
Güney Kore ve Japonya, Pyongyang'ın yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini, füzenin Japon Denizi'ne düştüğünü açıkladı. Güney Kore, füzenin TSİ 02.40'ta fırlatıldığını belirtti. Japonya ise Japon Denizi'ndeki, ekonomik amaçlı kullanılmayan sularına düştüğünü bildirdi. Kuzey Kore, uluslararası yaptırımlara rağmen nükleer ve balistik faaliyetlerini artırmış durumda.
Son dakika haberlere göre, Reuters haber ajansı, Kuzey Kore'nin Pukchang kenti yakınlarından 'füze denemesi' yaptığını duyurdu. Güney Kore tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, ilk olarak fırlatılan cismin 'ne olduğu belirlenemeyen' uçan bir cisim olduğu açıklandı. Daha sonra yapılan resmi açıklamaya göre, Kuzey Kore tarafından ateşlenen bir füzenin 500 kilometre uçtuktan sonra denize düştüğü belirtildi.
Kuzey Kore hükümeti ABD istihbarat örgütü CIA'yi, ülkenin lideri Kim Jong-un'a suikast planı yapmakla suçladı. Kuzey Kore ile ABD yönetimi arasındaki gerilimin yükseldiği bir dönemde bu iddiayı gündeme getiren Pyongyang yönetimi CIA'nin bu planı Güney Kore istihbarat örgütü ile işbirliği içinde hazırladığını söylüyor. Devlet denetimindeki medyasında yer alan hükümet açıklamasında, CIA ve Güney Kore istihbarat örgütünün, Kim Jong-un'u, resmi bir tören sırasında öldürmeyi planladığı öne sürüldü.
Kuzey Kore'deki yabancı gazetecilerden 'büyük ve önemli' bir olay için hazır olmalarını isteyen Pyongyang yönetimi, büyük kutlamada nükleer deneme yapabilir" dedi.
Kuzey Kore'deki yabancı gazetecilerden 'büyük ve önemli' bir olay için hazır olmalarını isteyen Pyongyang yönetimi, büyük kutlamada nükleer deneme yapabilir. Associated Press haber ajansına konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ryol, "ABD isterse savaşa gireriz. Halihazırda elimizde güçlü nükleer caydırıcı silahımız var" dedi. AP ayrıca, sınırdaki Paju'da tatbikat yapan ABD ve Güney Kore askerlerinin fotoğraflarını dakikalar önce servis etti.
Çin lideri Xi, Trump'ı arayarak barışçıl çözümde ısrar edilmesi çağrısını yaptı. Kuzey Kore'nin ilk nükleer testini yaptığı 2006'dan bu yana ilk kez savaşa bu kadar yaklaşıldığını belirten resmi Çin gazetesi ise, Pyongyang yönetiminden kendi güvenliği için tüm nükleer ve füze faaliyetlerini durdurmasını istedi. Bir televizyon programına konuk olan ABD Başkanı ise, Kuzey Kore'ye karşı atacakları adımları açık etmek istemediğini belirterek bölgede denizaltılarının da bulunduğu mesajını verdi.
Füze atışlarıyla kaygı yaratan Kuzey Kore yine dünya gündeminin üst sıralarına yükseldi. Müzakere mi, baskı mı yoksa askeri müdahale mi? Uluslararası toplum Pyongyang yönetimiyle nasıl başa çıkabilir?
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin hafta sonu denediği balistik füzenin bugüne kadar Pyongyang'ın 'en uzun menzile ulaşan füzesi' olduğunu söyledi.
İlginç bir deneyim Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (veya Kuzey Kore) hakkında eli yüzü düzgün bir gezi yazısı yazmak, bunun hakkında konuşmaktan daha zor.
Fransız fotoğrafçının turist olarak gittiği Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da çektiği fotoğraflar.
ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunma suçlamalarına Pyongyang'dan yanıt geldi.