Ramazanda Cekilecek Tespihler Haberleri

İnci Taneleri'nde ramazan arası bitti! Dilber dansıyla sosyal medyayı salladı

Ramazanda pavyon danslarına ara veren İnci Taneleri dönüyor. Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün başrolde olduğu İnci Taneleri 2 hafta aranın ardından yeni dansla ekrana gelecek. Fragmanda Dilber'in yeni dansı sosyal medyayı salladı.

Magazin 2024-04-12 08:00:55
ele

Erdoğan da önlemini aldı, 500 yıllık kutsal törenden dikkat çeken görüntüler geldi! Ramazanda ziyaretçi akını yaşandı

Ramazan ayında Topkapı Sarayı'nın Mukaddes Emanetler Dairesi'ne ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 500 yıldır süren ve yılda yalnızca bir kez gerçekleşen Destimal-i Şerif törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Hırkaya zarar gelmemesi için beyaz eldivenle önlem alan Erdoğan'ın törendeki görüntüleri kameraya yansıdı.

Haber 2024-04-07 10:29:15

İnci Taneleri son bölüm neden yok? Dizi hakkında şaşırtan karar! Dizinin çekimleri yetişmeyince...

Ramazanda pavyon danslarına ara veren İnci Taneleri'nden şaşırtan karar... Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün başrolde olduğu İnci Taneleri 2 hafta ara vermek zorunda kaldı.

Magazin 2024-04-02 07:21:34
ele

Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru iftar sofralarından eksik olmuyor! Ramazanda talep artıyor

Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti "cennet çamuru", ramazanda da damakları şenlendiriyor.

Yemek 2024-03-30 12:48:54

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-24 08:49

Gurbetçiler, 4 yıldır ramazanda mahalle halkına iftarlık dağıtıyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde, mahalle sakinlerinin iftar sofralarına il dışı ve yurt dışında yaşayan hemşehrileri katkı sağlıyor. - Gönüllülerden Bekir Yeşil: - "İlçeden günlük ramazan pidemizi, içeceğimizi, tatlımızı alıp, ev ev, kapı kapı gezerek dağıtıyorum. Evde bulunmayanların ise balkonlarına bırakıp gidiyorum"

Yurthaber 27-03-24 12:05

Alo Fetva Hattı ramazanda günde 13 binden fazla soruyu cevaplıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, günde 3-4 bin soru alan "Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı"nın ramazan ayında günde 13 binden fazla soruyu cevapladığını bildirdi.

Yurthaber 27-03-24 12:00

İzmir Yörükleri zorlu mesailerini ramazanda da sürdürüyor

İzmir'in Karaburun ilçesinde hayvanları için kış ve baharı düşük rakımlı yerlerde geçiren Yörük Tokaç ailesi, yoğun mesailerine ramazanda da devam ediyor.

Yurthaber 27-03-24 11:47

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 27-03-24 10:25

Hakkari'de kar esareti altındaki mahallede besicilerin mesaisi ramazanda da sürüyor

Hakkari'de ilkbaharda da "kar esareti" altındaki Durankaya beldesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, günün büyük bölümünde hayvanlarının bakımını yapıp, ev ve ahırlarının etrafındaki karı temizleyerek iftar vaktini bekliyor.

Yurthaber 26-03-24 11:09

Uzmanından Ramazanda öfke patlamalarına dikkat uyarısı

Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, ramazan ayında oruç tutan kişilerin yaşadığı öfke sorununu değerlendirdi.

Haber 22-03-24 16:24

Ramazan duası - Ramazanda nasıl dua edilir? Ramazanda okunacak dua: Ramazan duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

İslam inancına göre, kişilerin birbirlerine daha tatlı dilli ve hoşgörülü olmaları, yardımlaşmanın çoğalması gereken ramazan ayında ibadetlerin de önemi artar. Ayrıca, bu mübarek dönem süresince yapılan ibadetlerin ve edilen duaların kabul olacağına inanılır. Bu sebeple, ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir yenilenme ve huzur dolma dönemi olarak kabul edilir. Peki, ramazan duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:36

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 21-03-24 23:24

Ramazanda yeterli sıvı alamamak, o hastalığı doğrudan etkiliyor

Ramazan ayında oruç tutarken dikkatli olması gerekenler arasında böbrek taşı olan kişiler de bulunuyor. Böbrek taşı olanların doktor kontrolünde oruç tutmalarını ve Ramazan ayında bol su içmelerini öneren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, “Böbreklerin susuz kalması halinde ciddi ağrılar, kanamalar ve fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir” dedi.

Haber 21-03-24 18:38

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-24 17:34

Ramazanda beslenme önerileri: Ramazanda beslenme nasıl olmalı? Ramazanda kilo almamak için ne yapmak gerekir?

Ramazan ayı, İslam dininin beş şartından biri olan orucun tutulduğu kutsal bir aydır. Hicri takvime göre 9. aya denk gelir ve 29 veya 30 gün sürer. Ramazanda oruç tutarken ise sağlıklı ve dengeli beslenmek de oldukça önemlidir.

Haber 21-03-24 13:18

Ramazanda spor yapılmasına öfkelenen kadınlar çöp döktü: Adana'daki gergin anlar sosyal medyada gündem oldu

Adana'da ilginç bir protesto gerçekleşti, görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Ramazanda spor yapılmasına öfkelendiği öne sürülen apartman sakinleri, binanın altındaki spor salonunun önüne çöp döktü. Kadınlarla işletme sahipleri arasında gergin anlar yaşandı.

Haber 19-03-24 13:15

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-24 20:38

Uzmanından baklava uyarısı: Ramazanda tüketirken dikkat!

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren, kapalı şekilde satılan düşük maliyetli tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca, obezite ve metabolik sendromdan korunmak için fazla kalori alımına neden olan baklava, kadayıf ve şerbetli tatlılar aşırı tüketilmemelidir” dedi.

Kadin 15-03-24 15:40

Yalova'da ramazanda Karagöz ve Hacivat geleneği dev tasvirlerle yaşatılıyor

Yalova'da 15 yıldır Karagöz ve Hacivat gölge oyununu büyük ebat tasvirler kullanarak çocuklarla buluşturan Emre Karaoğlu, ramazan ayında geleneği yaşatmak için çeşitli mekanlarda gösteriler yapıyor.

Yurthaber 15-03-24 12:28

Teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvîh, ramazan ayında kılınan namazı ifade eder. Ramazanda teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan bir namaz olarak yer bulur. Bu nedenle İslamiyet’te teravih namazı, önemsenen ve Müslümanlar arasında ilgi gösterilen bir ibadettir. Peki, teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Haber 15-03-24 02:19

İftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak ibadet eder. Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecek kişiler için hayırsever vatandaşlar ve belediyeler tarafından il ve ilçelerin belirli noktalarına da ramazan çadırları kurulur. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok Müslüman birlikte iftar yapar. Peki iftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Haber 15-03-24 02:15

Güllacın tarihçesi: Güllacın hikâyesi nedir? Güllaç Türk tatlısı mı, neden ramazanda yenir?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birçok Ramazan lezzeti de marketlerde veya fırınlarda yerini almaya başlar. Bu aya özel lezzet tercihlerinden biri de güllaçtır. Güllaç tatlısı, yüzyıllardır tüketilmektedir. İftar sofralarında yerini alan, yemekten sonra çay saatlerine eşlik eden güllaç çok sayıda kişi tarafından hafif ve leziz bir tatlı olduğu için tercih edilmektedir. Peki güllacın hikayesi nedir?

Yemek 15-03-24 02:12

Fidye 2024: 2024 fidye ne kadar? 1 günlük oruç fidyesi kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fidyesi miktarı

Ramazanda fitre ve fidye gibi bağışların kaç TL olduğu ve kimlere ödendiği gibi hususlar çok sayıda kişi tarafından araştırılır. Bu kapsamda Diyanet’in vatandaşlara sunduğu güncel bilgiler çerçevesinde oruç fidyesinin ne anlama geldiği, kaç TL olarak hesaplandığı açıklanmalıdır. Durumu iyi olup sağlık problemleri gibi nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler kaza etmedikleri günler için fidye bağışlamalıdır. Bu tutarın 2024 için belirlenen güncel miktarı ise fitre ile aynıdır.

Finans 14-03-24 18:59

Ramazanda kimler oruç tutmamalı? Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?

Ramazan Müslümanlar için kutsal bir aydır. Oruç tutma, dua etme, sadaka verme ve manevi arınma gibi bir dizi ibadeti içerir. Bu ay süresince tutulan oruçlar, İslam'ın 5 temel ibadetinden biri olarak kabul edilir ve sağlık, sabır, dayanıklılık, bağışlama ve manevi gelişim gibi birçok fayda sağlar. Peki, ramazanda kimler oruç tutabilir kimler tutamaz?

Haber 13-03-24 20:53

Uzmanından Ramazan için aralıklı iftar önerisi! 15 dakika kuralına dikkat!

Ramazanda vücut sağlığını korumak oldukça önem taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, ramazan ayında uzun süren açlığın ardından sofraya oturanların kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesi için iftar menüsünü aralıklı tüketmeleri gerektiğini belirtip, "Oruç açıldıktan sonra bir kase çorba ya da hafif atıştırmalıkla devam etmeleri gerekir. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ızgara et, tavuk, balık ya da haşlanmış gıdalar tüketebiliriz" dedi.

Haber 13-03-24 19:10

Ramazanda oruç tutanlara önemli uyarı! 'Sahur yaptıktan sonra bir bardak tüketin'

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.

Yemek 13-03-24 10:12

Vatandaşlar Ramazanda Millet Cami’ne akın etti

Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi Ramazan Ayı’nın gelmesiyle vatandaşlarının akınına uğradı.

Yurthaber 12-03-24 15:44

İstanbul'da vatani görevdeki Mehmetçik sahur yaptı

İstanbul'da Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkezi Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, ramazanda da eğitimlerine devam ederken sahurunu da yaptı.

Yurthaber 12-03-24 12:20

İftarda sarayda gibi hissettiriyor, deniz ziyafeti eşlik ediyor! İstanbul'da restoranda oruç açmak isteyenleri şaşırtan fiyatlar

Dün itibarıyla ilk kez ramazan sofraları kuruldu, ilk iftarlar yapıldı. Kimileri orucunu evde açarken kimileriyse dışarda restoranlarda açmayı tercih etti. Peki ramazanda İstanbul'da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar, sofrada neler bulunuyor? Saray şıklığı ve deniz ziyafeti eşliğinde iftar yapmak isterseniz kabarık bir faturayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En uygun menü fiyatları ise 500 TL'den başlıyor.

Finans 12-03-24 08:49

11 aydır bunu bekliyorlardı! Dükkanların önünde sıraya girdiler... 'Başka zaman bulamazsınız'

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı. İşletmeciler, 11 ay boyunca ramazan kahkesini bekleyen insanların olduğunu belirtirken yalnızca ramazanda bir ay boyunca tezgahlarda bulunduğunu, 11 ay boyunca bu lezzetin bulunamayacağını söyledi. Vatandaşlar, ramazan kahkesi satın almak için dükkanların önünde sıraya girmeye başladı. İşletmeciler bu özel lezzet için "Ramazan ayında soframızda olmazsa olmazımız" dedi.

Yemek 11-03-24 15:55

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Ramazan tatlısı tarifi: Ramazan tatlısı nasıl yapılır?

Ramazanda kurulan sofralar, çeşit çeşit yemeklerle, tatlılarla ve atıştırmalıklarla dolar taşar. Ramazan tatlısı tarifimiz ise hem hafif hem de son derece lezzetli. Siz de ramazanda sağlığınızı korumak isteyenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-03-24 16:10

Baklavacılarda Ramazan mesaisi başladı, personel sayısı iki katına çıktı: Fiyatı dudak uçuklattı!

Avrupa Birliği'nin (AB) ilk tescilli Türk ürünü "Antep baklavası", ramazanda iftar sofralarının baş köşesinde yerini almaya hazırlanıyor. Baklavacılar mesai saati ve personel sayısını iki katına çıkarırken baklavanın kilo fiyatı da bin TL'ye yaklaştı.

Finans 10-03-24 11:00

Ticaret Bakanı Bolat: 'Haksız fiyat uygulayan ile çalışmayacağız'

Esenyurt'ta sanayici ve iş adamları ile istişare toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ramazanda gıda fiyatlarının bir anda yükselmemesi için bütün gıda firmalarını dolaştık. Vatandaşa haksız fiyat uygulamaya çalışan, zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız" dedi.

Finans 09-03-24 14:06

Ramazan öncesi esnaftan 'israf' uyarısı: 'Başta ekmek ve pide olmak üzere...'

TESK Genel Başkanı Palandöken tüketicilere "ramazanda israf yapılmaması" konusunda uyarıda bulunarak, "Bu dönemde başta ekmek ve pide olmak üzere, gıda israfından mümkün olduğunca kaçınmalıyız" dedi.

Finans 09-03-24 12:12

Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Uzman isim konuya açıklık getirdi... 'Erken doğum ve düşük riski'ne dikkat çekti

Hamilelik dönemi anne ve bebek sağlığı açısından beslenmenin çok önemli bir süreç olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Sabri Çolak ramazanda oruç tutmak isteyen anne adaylarına konuya dair uyarılarda bulundu.

Kadin 09-03-24 10:29

Ramazanda neden davul çalınır? Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Ramazan ayı geleneklerinden Ramazan davulcularının tarihi merak edilmektedir. Ramazan davulcuları, sahur vaktinde oruç tutmak isteyenleri uyandırmak adına davul eşliğinde güzel maniler seslendirir. Peki Ramazanda neden davul çalınır, Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Haber 08-03-24 18:00

Türk Kızılay bu yılki ramazan kampanyasını Hatay'dan başlattı

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu ramazanda 1 milyar 271,5 milyon liralık yardımla yurt içinde ve dışında 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yurthaber 08-03-24 13:45

Sahur için pratik su böreği tarifi: Sahurda pratik su böreği nasıl yapılır?

Her yıl 1 aylığına bereketiyle, sabrıyla, hoşgörüsüyle ve kendine has lezzetleri ile gelen ramazanda sahur ve iftar sofralarının başında toplanmak ayrı bir kültürdür. Ancak bu sofralarda bazı püf noktalar vardır. Bunlardan biri de sahurda yenilecek yemelerin uzun süre tok tutma özelliğinin olmasıdır. İşte bu yüzden aşağıda tarif aşamalarını ve malzemelerini bulabileceğiniz su böreği tarifimiz tam da size göre.

Yemek 08-03-24 03:49

Sahur için parmak böreği tarifi: Sahurda parmak börek nasıl yapılır?

Ramazanda sahur için en önem verilen noktalardan biri de uzun süre tok tutan yiyecekler tüketmektir. Sahur için parmak böreği tarifimiz bundan dolayı tam da size göre. Bu tarifi deneyerek gün boyu size açlık hissettirmeyecek bir menü hazırlayabilirsiniz. Ayrıca parmak böreği tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 08-03-24 03:42

Mutancana tarifi: Mutancana nasıl yapılır?

Ramazanın gelişi ile birlikte iftar için hazırlanacak çorbalar, ana yemekler, tatlılar, misafir edilecek eş dost için listeler yapılmaya başlanır. Her yıl bereketiyle, neşesiyle gelen ramazanda türlü türlü yemekler hazırlamayı, misafir ağırlamayı sevenlerdenseniz Osmanlı mutfağından günümüz mutfaklarına gelmeyi başaran Mutancana tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 07-03-24 22:14

Gaziantep'te Bakkal Kartla ramazanda 50 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşılacak

Gaziantep Valiliğince ramazan ayı için başlattığı "Bakkal Kart" uygulamasıyla kentteki ihtiyaç sahibi 50 bin aileye ulaşılacak.

Yurthaber 01-03-24 15:54

Kusmuktan yapılıyor, servet değerine satılıyor! Demet Akalın, Kenan İmirzalıoğlu, siyasetçiler, sporcular... Ünlülerin gözdesi 'Misk-i Amber' tespihleri

Balinanın kusmuğundan yapılan tespihler Türkiye'deki birçok tanındık simanın gözdesi durumunda. Aralarında Demet Akalın, Kenan İmirzalıoğlu, Murat Övüç gibi isimlerin yer aldığı sanatçıların yanı sıra siyasetçiler ve sporcular da "Misk-i Amber" tespihleri için adeta yanıp tutuşuyor. Tespihlerin fiyatları ise dudak uçuklatacak düzeyde. Ünlüler özellikle kış aylarında Bursa'daki o dükkana uğramadan edemiyor.

Finans 21-01-24 11:58

Elazığ’da el yapımı yatırımlık 14 ayar altın tespihlere yoğun ilgi: 70 bin liraya kadar alıcısı var

Elazığ’da bir tespih dükkanında satışa çıkan altın tespihler büyük ilgi çekiyor.

Yurthaber 04-01-24 12:35

Fiyatına kimse inanamıyor... Araba parasına tespih!

Osmanlı'dan günümüze uzanan tespih kültürü günümüzde de erkeklerin vazgeçilmez aksesuarları arasında. Her bütçeye uygun olarak tasarlanabilen tespihler 500 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Haber 22-09-23 11:25

Kırmızı et fiyatları için dikkat çeken açıklama: ‘Daha pahalı tüketmek zorunda kalabiliriz’ diyerek uyardılar

TZOB'a göre ramazanda markette 39 ürünün 30'unun fiyatında artış, 9'unda düşüş oldu. Son dönemin en çok zamlanan ürünlerinden olan kırmızı etteki fiyat artışına ilişkin TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, damızlık hayvanların kesilmesinin önüne geçilmesini talep ederek, bunun olmaya devam etmesi halinde etiketlerde daha yüksek rakamların görülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Finans 19-04-23 10:37

Çorum'da ramazanda en az 20 teravih namazına giden 310 çocuk ödüllendirildi

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde ramazan ayı boyunca en az 20 teravih namazına giden 310 çocuğa harçlık verildi, çekilişle belirlenen 5 çocuk sürpriz hediyelerle ödüllendirildi.

Yurthaber 18-04-23 07:45

Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu

Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.

Haber 17-04-23 09:53