Ramazanda Okunacak Dualar Haberleri

Cuma Duası ve Cuma günü okunacak dilek duaları dinle ve oku: Cuma günü okunacak dualar ve Cuma günü okunacak dilek duaları nelerdir?

Cuma günleri, İslam'da manevi olarak önemli bir yer tutar ve bu gün yapılan ibadetler faziletli kabul edilir. Özellikle Cuma namazı öncesinde yapılan dualar, okunan sureler ve çekilen tesbihlerin manevi değeri büyüktür. Sela ile ezan arasında yapılan duaların, bu özel zaman dilimi içinde özellikle kıymetli olduğu kabul edilir. Bu dönem, duaların kabul olması açısından önemli bir fırsat sunar. Peki, Cuma günü okunacak dualar nelerdir?

Haber 2024-09-14 17:10:28

Dilek Duası oku dinle: Dileklerin kabul olması için okunacak dualar ve anlamları nelerdir?

Dileklerin kabul olunması için okunacak dua Müslümanlar tarafından sıklıkla araştırılır. Birçok Müslüman Dilek duası nedir, dileklerin kabul olunması için hangi dualar okunur sorusuna yanıt arar. Peki Dilek duası nedir, dileklerin kabul olması için okunacak dualar ve anlamları nelerdir? İşte Dilek duası okunuşu...

Haber 2024-06-28 09:06:18

Ezan okunurken hangi dua edilir? Ezan Duası okunuşu ve meali nedir?

Ezan bir çağrıdır ve Müslümanları namaz kılmaya çağırır. Ezan okunurken dua etmek de önemlidir. Ezan okunurken dua etmek Peygamber Efendimiz Muhammed (s.a.v.) tarafından yapılmakta ve yapılması önerilmekteydi. Peki, ezan okunurken hangi dua edilir? Ezan okunduktan sonra okunacak dualar hangileridir? Ezan okunması sırasında ve ezan okunması sonrasında okunacak dualar hangileridir? İşte ezan sırasında okunacak ve ezan sonrasında okunacak dualar...

Haber 2024-06-28 09:06:01

Kandil Duası, kandil duaları ve anlamları: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandili'nde okunacak dualar, sureler ve anlamları neler?

İslam dünyasının özel dini günlerinden bazıları da kandillerdir. Müslümanlar, İslam dünyasında önemli bir yeri olan kandillerde bol bol ibadet eder. Müminler Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandillerini Kur’an-ı Kerim okuyup namaz kılarak, oruç tutarak ve kandil duası ederek geçirirler. Ayrıca Müslümanlar kandil günlerinde camilerde bir araya gelir. Peki, Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandili'nde okunacak dualar nelerdir?

Haber 2024-06-28 09:05:50

Tesbih namazı nasıl kılınır, tesbih namazı kaç rekattır? 2024 Tesbih namazı kılınışı nasıldır? Tesbih namazı fazileti, okunan dualar ve sureler nelerdir?

Müslümanların hayatı boyunca bir kez de olsun kılması gereken namazlardan biri de Tesbih namazıdır. Diğer namazlara göre uzun bir namazdır. Bu yönüyle diğerlerinden ayrılan Tesbih namazı, İslam aleminde hayırlı bir gece olması nedeniyle genellikle Kadir Gecesi'nde kılınır. Toplamda 4 rekattan oluşan bu kılması oldukça faziletlidir. Bu namaz kerahet vakitlerinde kılınmaz. Peki, Diyanet tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Tesbih namazı fazileti, okunan dualar ve sureler nelerdir?

Haber 28-06-24 09:05

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekattır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, ne zaman kılınmalıdır?

Kadir Gecesi İslam aleminde mübarek gecelerden bir tanesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde geceyi ibadet ederek geçirenler Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyup, namaz kılıp, dualar edip, tesbih çeker. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekattır? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, ne zaman kılınmalıdır?

Haber 28-06-24 09:05

Dualar, sureler ve anlamları: Her gün okunacak dualar ve sureler nelerdir? Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı

Her gün okunacak dualar Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Bu duaların başında namazlarda okunması farz olan ve İslam itikadını ve imanın şartlarını özetler nitelikte olan Fatiha Suresi yer almaktadır. İşte her gün okunacak dualar ve sureler.

Haber 28-06-24 09:05
dua

Borçtan kurtulma duaları nedir? Borçtan kurtulmak için borçluların okuyacağı dualar nelerdir?

Allah'a edilen dualar kabul olur. Bu yüzden borcu çok olanlar için Allah'a dua etmek bir çıkış yolu olarak görülür. Ancak hayırlısı ile dua edilmesi gerekmektedir. Borçlardan tamamen kurtulmanın ise genelde okunan tek bir duası mevcuttur. Bu dua da peygamber efendimiz tarafından bizlere öğretilmiştir. Peki, borçtan kurtulma duaları nedir? Borçtan kurtulmak için borçluların okuyacağı dualar nelerdir?

Haber 28-06-24 09:05
dua

Amenerrasulü Duası nasıl okunur? Amenerrasulü okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve fazileti nedir?

İslam aleminde önemli dualar arasında Amenerrasulü duası bulunur. Ayetel Kürsi duası gibi Amenerrasulü de Bakara Suresinde yer alır. Amenerrasulü Bakara Suresinin son iki ayetidir. Ezberlenmesi gereken dualar arasında olan Amenerrasulü Duası'nın fazileti hakkında pek çok hadis rivayet edilmiştir. Peki, Amenerrasulü Duası nasıl okunur? Amenerrasulü okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve fazileti nedir?

Haber 28-06-24 09:04

Yolculuk duaları nelerdir? Uzun yola çıkarken hangi dualar okunur?

Dualar, Müslümanlar tarafından oldukça önemli görülen bir ibadet şeklidir. Kişiler her dua gibi, yolculuğa çıkmadan önce okunacak duaları da araştırıp okumaya özen gösterirler. Peki, yolculuk duaları nelerdir? Uzun yola çıkarken hangi dualar okunur?

Haber 28-06-24 09:04
dua

Teravih namazı kılınışı: Rekat Rekat Teravih namazı nasıl kılınır, Teravih namazı kaç rekat? Teravih namazında okunan dualar ve sureler nelerdir?

Teravih namazı kılınışı ve okunacak dualar, özellikle 11 ayın sultanı Ramazan ayında araştırma konusu olur. Ramazan ayında kılınan nafile bir namaz olan Teravih, aynı zamanda kadınların ve erkeklerin cemaatle birlikte camide veya evde tek başına kılabildiği bir namazdır. Teravih namazı sünnettir ancak, cemaatle kılınması makbuldür. Peki, rekat Rekat Teravih namazı nasıl kılınır ve Teravih namazı kaç rekat? Teravih namazında okunan dualar ve sureler nelerdir?

Haber 28-06-24 09:03

Mübin Duası okunuşu: Mübin Duası Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, Tefsiri ve faziletleri nedir?

Mübin duası özellikle dileklerin kabulüne vesile olmasıyla bilinir. Ancak birçok fazileti bulunmaktadır. Mübin duası faziletleri nedeniyle isteklerine kavuşmak isteyenlerin sıklıkla okudukları dualar arasında bulunmaktadır. Peki, Mübin Duası Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, Tefsiri ve faziletleri nedir? Mübin Duası okunuşu

Haber 28-06-24 09:03
dua

Kur'an'a Başlama Duası nedir? Kur'an'a başlamadan önce okunması gereken dualar nelerdir?

Kur'an-ı Kerim okumaya başlamadan önce okunması gereken dualar sıklıkla araştırılır. Pek çok öğretiyi içerisinde barındıran ve yolumuzu aydınlatan kutsal kitabı okumaya başlamadan önce abdest almalı ve okunması gereken dua okunmalıdır. Peki, Kur'an'a Başlama Duası nedir? Kur'an'a başlamadan önce okunması gereken dualar nelerdir?

Haber 28-06-24 09:03

Sübhaneke Duası okunuşu ve anlamı: Sübhaneke Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, Diyanet meali ve fazileti nedir?

Sübhaneke duası, namaz kılarken okunması gereken dualardandır. Namaz kılmak İslam'ın 5 şartından biri arasında bulunurken, namaz kılarken okunacak sure ve dualar arasında ise Sübhaneke ilk sıralarda yer alır. Peki, İslam alemi için oldukça önemli bir yere sahip olan Sübhaneke duasının Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, Diyanet meali ve fazileti nedir? Sübhaneke Duası okunuşu ve anlamı

Haber 28-06-24 09:03

Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Diyanet meali nedir?

Saff Suresi hakkında kişiler sık sık araştırma yapmaktadır. Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında bulunmaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Peki, Saff Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, Diyanet meali nedir?

Haber 28-06-24 09:03

Vesvese duaları nelerdir? Vesvese Duası okunuşu ve Türkçe anlamı nedir?

Şeytan bazı vesveseler vererek kişileri yapmış oldukları iş ve ibadetlerden alıkoymaya çalışmaktadır. Bol bol Allah-ü Teala'yı anarak ve Allah'ı zikrederek vesveseden kurtulmak mümkündür. Peki, vesvese duası nelerdir? Kalpteki vesveseyi gidermek için okunacak dualar nelerdir? Vesvese Duası okunuşu ve Türkçe anlamı nedir?

Haber 28-06-24 09:03
dua

İnci Taneleri'nde ramazan arası bitti! Dilber dansıyla sosyal medyayı salladı

Ramazanda pavyon danslarına ara veren İnci Taneleri dönüyor. Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün başrolde olduğu İnci Taneleri 2 hafta aranın ardından yeni dansla ekrana gelecek. Fragmanda Dilber'in yeni dansı sosyal medyayı salladı.

Magazin 12-04-24 08:00
ele

Erdoğan da önlemini aldı, 500 yıllık kutsal törenden dikkat çeken görüntüler geldi! Ramazanda ziyaretçi akını yaşandı

Ramazan ayında Topkapı Sarayı'nın Mukaddes Emanetler Dairesi'ne ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 500 yıldır süren ve yılda yalnızca bir kez gerçekleşen Destimal-i Şerif törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Hırkaya zarar gelmemesi için beyaz eldivenle önlem alan Erdoğan'ın törendeki görüntüleri kameraya yansıdı.

Haber 07-04-24 10:29

İnci Taneleri son bölüm neden yok? Dizi hakkında şaşırtan karar! Dizinin çekimleri yetişmeyince...

Ramazanda pavyon danslarına ara veren İnci Taneleri'nden şaşırtan karar... Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün başrolde olduğu İnci Taneleri 2 hafta ara vermek zorunda kaldı.

Magazin 02-04-24 07:21
ele

Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru iftar sofralarından eksik olmuyor! Ramazanda talep artıyor

Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti "cennet çamuru", ramazanda da damakları şenlendiriyor.

Yemek 30-03-24 12:48

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-24 08:49

Gurbetçiler, 4 yıldır ramazanda mahalle halkına iftarlık dağıtıyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde, mahalle sakinlerinin iftar sofralarına il dışı ve yurt dışında yaşayan hemşehrileri katkı sağlıyor. - Gönüllülerden Bekir Yeşil: - "İlçeden günlük ramazan pidemizi, içeceğimizi, tatlımızı alıp, ev ev, kapı kapı gezerek dağıtıyorum. Evde bulunmayanların ise balkonlarına bırakıp gidiyorum"

Yurthaber 27-03-24 12:05

Alo Fetva Hattı ramazanda günde 13 binden fazla soruyu cevaplıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, günde 3-4 bin soru alan "Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı"nın ramazan ayında günde 13 binden fazla soruyu cevapladığını bildirdi.

Yurthaber 27-03-24 12:00

İzmir Yörükleri zorlu mesailerini ramazanda da sürdürüyor

İzmir'in Karaburun ilçesinde hayvanları için kış ve baharı düşük rakımlı yerlerde geçiren Yörük Tokaç ailesi, yoğun mesailerine ramazanda da devam ediyor.

Yurthaber 27-03-24 11:47

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 27-03-24 10:25

Hakkari'de kar esareti altındaki mahallede besicilerin mesaisi ramazanda da sürüyor

Hakkari'de ilkbaharda da "kar esareti" altındaki Durankaya beldesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, günün büyük bölümünde hayvanlarının bakımını yapıp, ev ve ahırlarının etrafındaki karı temizleyerek iftar vaktini bekliyor.

Yurthaber 26-03-24 11:09

Uzmanından Ramazanda öfke patlamalarına dikkat uyarısı

Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, ramazan ayında oruç tutan kişilerin yaşadığı öfke sorununu değerlendirdi.

Haber 22-03-24 16:24

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

İftarda okunacak dua: İftarda nasıl dua edilir? İftar duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

Orucun nasıl açılacağı, on bir ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayında oruç tutan olan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Bu mübarek ay boyunca yapılan ibadetlerin ve edilen duaların kabul olacağına inanılır. Peki, iftar duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:37

Ramazan duası - Ramazanda nasıl dua edilir? Ramazanda okunacak dua: Ramazan duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

İslam inancına göre, kişilerin birbirlerine daha tatlı dilli ve hoşgörülü olmaları, yardımlaşmanın çoğalması gereken ramazan ayında ibadetlerin de önemi artar. Ayrıca, bu mübarek dönem süresince yapılan ibadetlerin ve edilen duaların kabul olacağına inanılır. Bu sebeple, ramazan ayı, Müslümanlar için manevi bir yenilenme ve huzur dolma dönemi olarak kabul edilir. Peki, ramazan duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:36

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 21-03-24 23:24

Ramazanda yeterli sıvı alamamak, o hastalığı doğrudan etkiliyor

Ramazan ayında oruç tutarken dikkatli olması gerekenler arasında böbrek taşı olan kişiler de bulunuyor. Böbrek taşı olanların doktor kontrolünde oruç tutmalarını ve Ramazan ayında bol su içmelerini öneren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, “Böbreklerin susuz kalması halinde ciddi ağrılar, kanamalar ve fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir” dedi.

Haber 21-03-24 18:38

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-24 17:34

Ramazanda beslenme önerileri: Ramazanda beslenme nasıl olmalı? Ramazanda kilo almamak için ne yapmak gerekir?

Ramazan ayı, İslam dininin beş şartından biri olan orucun tutulduğu kutsal bir aydır. Hicri takvime göre 9. aya denk gelir ve 29 veya 30 gün sürer. Ramazanda oruç tutarken ise sağlıklı ve dengeli beslenmek de oldukça önemlidir.

Haber 21-03-24 13:18

Ramazanda spor yapılmasına öfkelenen kadınlar çöp döktü: Adana'daki gergin anlar sosyal medyada gündem oldu

Adana'da ilginç bir protesto gerçekleşti, görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Ramazanda spor yapılmasına öfkelendiği öne sürülen apartman sakinleri, binanın altındaki spor salonunun önüne çöp döktü. Kadınlarla işletme sahipleri arasında gergin anlar yaşandı.

Haber 19-03-24 13:15

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-24 20:38

Uzmanından baklava uyarısı: Ramazanda tüketirken dikkat!

Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Serkan Aksoy, “İçeriğinde glukoz şurubu, mısır şurubu ve fruktoz şurubu içeren, kapalı şekilde satılan düşük maliyetli tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca, obezite ve metabolik sendromdan korunmak için fazla kalori alımına neden olan baklava, kadayıf ve şerbetli tatlılar aşırı tüketilmemelidir” dedi.

Kadin 15-03-24 15:40

Yalova'da ramazanda Karagöz ve Hacivat geleneği dev tasvirlerle yaşatılıyor

Yalova'da 15 yıldır Karagöz ve Hacivat gölge oyununu büyük ebat tasvirler kullanarak çocuklarla buluşturan Emre Karaoğlu, ramazan ayında geleneği yaşatmak için çeşitli mekanlarda gösteriler yapıyor.

Yurthaber 15-03-24 12:28

Teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvîh, ramazan ayında kılınan namazı ifade eder. Ramazanda teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan bir namaz olarak yer bulur. Bu nedenle İslamiyet’te teravih namazı, önemsenen ve Müslümanlar arasında ilgi gösterilen bir ibadettir. Peki, teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Haber 15-03-24 02:19

İftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak ibadet eder. Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecek kişiler için hayırsever vatandaşlar ve belediyeler tarafından il ve ilçelerin belirli noktalarına da ramazan çadırları kurulur. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok Müslüman birlikte iftar yapar. Peki iftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Haber 15-03-24 02:15

Güllacın tarihçesi: Güllacın hikâyesi nedir? Güllaç Türk tatlısı mı, neden ramazanda yenir?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birçok Ramazan lezzeti de marketlerde veya fırınlarda yerini almaya başlar. Bu aya özel lezzet tercihlerinden biri de güllaçtır. Güllaç tatlısı, yüzyıllardır tüketilmektedir. İftar sofralarında yerini alan, yemekten sonra çay saatlerine eşlik eden güllaç çok sayıda kişi tarafından hafif ve leziz bir tatlı olduğu için tercih edilmektedir. Peki güllacın hikayesi nedir?

Yemek 15-03-24 02:12

Fidye 2024: 2024 fidye ne kadar? 1 günlük oruç fidyesi kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fidyesi miktarı

Ramazanda fitre ve fidye gibi bağışların kaç TL olduğu ve kimlere ödendiği gibi hususlar çok sayıda kişi tarafından araştırılır. Bu kapsamda Diyanet’in vatandaşlara sunduğu güncel bilgiler çerçevesinde oruç fidyesinin ne anlama geldiği, kaç TL olarak hesaplandığı açıklanmalıdır. Durumu iyi olup sağlık problemleri gibi nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler kaza etmedikleri günler için fidye bağışlamalıdır. Bu tutarın 2024 için belirlenen güncel miktarı ise fitre ile aynıdır.

Finans 14-03-24 18:59

Ramazanda kimler oruç tutmamalı? Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?

Ramazan Müslümanlar için kutsal bir aydır. Oruç tutma, dua etme, sadaka verme ve manevi arınma gibi bir dizi ibadeti içerir. Bu ay süresince tutulan oruçlar, İslam'ın 5 temel ibadetinden biri olarak kabul edilir ve sağlık, sabır, dayanıklılık, bağışlama ve manevi gelişim gibi birçok fayda sağlar. Peki, ramazanda kimler oruç tutabilir kimler tutamaz?

Haber 13-03-24 20:53

Uzmanından Ramazan için aralıklı iftar önerisi! 15 dakika kuralına dikkat!

Ramazanda vücut sağlığını korumak oldukça önem taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, ramazan ayında uzun süren açlığın ardından sofraya oturanların kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesi için iftar menüsünü aralıklı tüketmeleri gerektiğini belirtip, "Oruç açıldıktan sonra bir kase çorba ya da hafif atıştırmalıkla devam etmeleri gerekir. 15-20 dakika dinlenmeden sonra ızgara et, tavuk, balık ya da haşlanmış gıdalar tüketebiliriz" dedi.

Haber 13-03-24 19:10

Ramazanda oruç tutanlara önemli uyarı! 'Sahur yaptıktan sonra bir bardak tüketin'

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarına değinen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çiğnenmesi, yavaş ve sakin yemek yenilmesi gerektiğini belirterek, sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyledi.

Yemek 13-03-24 10:12

Vatandaşlar Ramazanda Millet Cami’ne akın etti

Türkiye’nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi Ramazan Ayı’nın gelmesiyle vatandaşlarının akınına uğradı.

Yurthaber 12-03-24 15:44

İstanbul'da vatani görevdeki Mehmetçik sahur yaptı

İstanbul'da Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkezi Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, ramazanda da eğitimlerine devam ederken sahurunu da yaptı.

Yurthaber 12-03-24 12:20

İftarda sarayda gibi hissettiriyor, deniz ziyafeti eşlik ediyor! İstanbul'da restoranda oruç açmak isteyenleri şaşırtan fiyatlar

Dün itibarıyla ilk kez ramazan sofraları kuruldu, ilk iftarlar yapıldı. Kimileri orucunu evde açarken kimileriyse dışarda restoranlarda açmayı tercih etti. Peki ramazanda İstanbul'da bir restoranda iftar yapmanın maliyeti ne kadar, sofrada neler bulunuyor? Saray şıklığı ve deniz ziyafeti eşliğinde iftar yapmak isterseniz kabarık bir faturayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En uygun menü fiyatları ise 500 TL'den başlıyor.

Finans 12-03-24 08:49

11 aydır bunu bekliyorlardı! Dükkanların önünde sıraya girdiler... 'Başka zaman bulamazsınız'

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı. İşletmeciler, 11 ay boyunca ramazan kahkesini bekleyen insanların olduğunu belirtirken yalnızca ramazanda bir ay boyunca tezgahlarda bulunduğunu, 11 ay boyunca bu lezzetin bulunamayacağını söyledi. Vatandaşlar, ramazan kahkesi satın almak için dükkanların önünde sıraya girmeye başladı. İşletmeciler bu özel lezzet için "Ramazan ayında soframızda olmazsa olmazımız" dedi.

Yemek 11-03-24 15:55