Kendi reçelini kendi yapanlardansanız uzun ve uğraştırıcı reçellerden ziyade son derece pratik yapım aşamaları olan şeftali reçeli tarifini mutlaka denemelisiniz. Birkaç şeftali ile kahvaltı sofralarınızı renklendirecek el yapımı reçeller yapabilirsiniz.
Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına karşı lezzetli bir serinletici olan karpuz, hem çeşitli içecekler ve salatalarda yer alabilen bir meyve olmasının yanı sıra kahvaltı sofralarını renklendiren bir reçel olarak da tüketilebilir. İşte tadına doyamayacağınız karpuz reçeli tarifi!
Kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetlerden biri ve son yıllarda popülerleşmiş olan süt reçelini çikolatayla birlikte dondurma olarak denemediyseniz evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi deneyerek hem lezzetli hem de serinletici bir dondurma hazırlayabilirsiniz.
Türk kahvaltı sofralarının rengine renkler katan reçellerin tadına doyum olmaz. Hele bir de marketten ya da bir dükkândan hazır almak yerine ev yapımı hazırlanan reçellerin tadı bambaşka olur. İşte bu reçellerden biri de kayısı reçelidir. İşte lezzetli mi lezzetli kayısı reçeli tarifi!
Gül şehri olarak bilinen Malatya’nın Darende ilçesinde toplanan güllerin reçelleri yapılmaya başlanıldı.
Türk kahvaltı sofraları dünya çapında bir üne sahiptir. Çeşit çeşit peynirler, bal, kaymak, zeytin çeşitleri ve tabi ki renk renk reçeller... Neredeyse her meyveden ve her sebzeden ve çiçekten yapılabilen reçellerin en sevilenlerinin başında ise incir reçeli gelir. Ayrıca incir reçelinin yapımı da oldukça kolaydır.
Reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinin başında gelir. Mevsiminde yetişen meyvelerden sebzelerden ve hatta çiçeklerden yapılan çeşit çeşit reçeller sohbetlerle şenlenen kalabalık kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Siz de kendi reçelini kendi mutfağında yapmayı tercih edenlerdenseniz aşağıdaki çilek reçeli tarifimizi mutlaka denemelisiniz!
Reçeller, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Her meyveden, sebzeden hatta çiçekten bile reçel yapılabilir. Gül reçeli de bunun en iyi örneklerinden biridir. Ayrıca bu gül reçeli yapımı da son derece kolaydır. İşte gül reçeli tarifimiz!
Kahvaltıda klasik reçellerden sıkıldıysanız ve kışın hangi reçeli yapsam diye düşünüyorsanız süt reçeli favoriniz olabilir. Oldukça kolay bir şekilde yapılan süt reçeli tüm tatlı ihtiyacınızı karşılayacak lezzette oluyor. Süt reçeli tarifini daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.
Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri olarak görülüyor. Sıcacık ekmeğin üzerine sürülen çeşit çeşit reçeller çok daha mutlu olmamızı sağlıyor. Reçeller genellikle yaz meyveleri ile yapılsa da kış meyveleri kullanılarak da çok lezzetli reçeller yapabilirsiniz. Portakal kabuğu reçeli misler gibi kokusu ve enfes lezzetiyle herkesin hayran kaldığı bir reçel. Bu reçeli deneyenler hiçbir portakal kabuğunu çöpe atmıyor.
Reçeller kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Reçelin genellikle yaz meyveleriyle daha lezzetli düşünülüyor. Ancak ayva reçeli yaz reçellerinin tadını unutturacak cinsten. Bu nefis lezzeti hem tatlılarınızın içinde hem de kahvaltılarınızda sık sık kullanabilirsiniz. Ayva reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız ayva reçeli tarifini deneyebilirsiniz.
Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan reçel mevsim meyveleri ile yapıldığında ayrı bir lezzetli oluyor. Yazın ve sonbaharın eşsiz lezzetli meyvelerini diğer mevsimlere de taşımak için bu meyvelerden reçel yapabilirsiniz. Armut reçeli de armudun en sevilen lezzetleri arasında bulunuyor. Armut reçeli nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla armut reçeli tarifi...
Üzüm yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Farklı çeşitleri bulunan üzüm herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Ancak bu leziz meyve diğer meyveler kadar tatlılarda kullanılmıyor. Oysa ki üzüm tatlılara ayrı bir lezzet katıyor. Üzüm reçeli nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
İncir reçeli tarifi ve malzemeleri araştırılmaya başlandı. İncir reçeli hazırlarken gerekli olan ana malzeme, adından da anlaşılacağı üzere incirdir. Peki incir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli malzemeleri neler? İşte detaylar...
Şeftali reçeli tarifi araştırılmaya başlandı. Şeftali reçeli yapmak için gerekli olan ana malzeme, adından da anlaşılacağı üzere şeftalidir. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
Kahvaltı sevenler kahvaltı sofralarından reçeli eksik etmiyorlar. Reçel en sevilen kahvaltılıklar arasında yer alıyor. Her çeşidi ayrı güzel olan reçeliniz istediğiniz kıvamda olmadıysa üzülmenize gerek yok. Evde uygulayacağınız basit yöntemler ile reçellerinizi tam istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Yaz mevsimi meyveleriyle yapılan reçellerin tadı ayrı bir lezzetli oluyor. Uzun süre kullanılan reçelleri bu mevsimden yaparak kış için kahvaltılıklarınızı hazırlayabilirsiniz. Tam kıvamında kayısı reçeli tarifi arıyorsanız aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.
Kahvaltı sofralarına renk katan tariflerden biri olan kiraz reçelinin nasıl hazırlandığı merak ediliyor. Bir porsiyon kiraz reçelinde yaklaşık 65 kalori bulunuyor. Diyet listelerine uygun bu tarifi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Peki kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...
Kahvaltı sofralarının sevilen lezzetlerinden biri olan vişne reçelinin ana malzemesi adından da anlaşılacağı üzere vişnedir. Vişne reçeli tarifi aramaları hız kazandı. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...
Kahvaltıların sevilen lezzetlerinden biri olan kayısı reçelinin tarifi yaz aylarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Kayısı reçelini yalnızca üç malzeme ile evinizde hazırlayabilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...
Yaz aylarının gelmesiyle çilek reçeli hazırlamak için kollar sıvandı. Şimdi sıra tarifini öğrenmekte... Çilek reçeli tarifi için en önemli malzeme adından da anlaşılacağı gibi çilektir. Peki çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek Reçeli malzemeleri neler? İşte detaylar...
Reçel, kahvaltıların çok daha zevkli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Her zevke uygun farklı çeşitte reçeller bulunuyor. Tatlı ihtiyacınızı karşılayan reçellerin yapımı kolay olarak düşünülse de yapımında yanlış hamleler yapmak reçelinizin çöpe gitmesine sebep olabiliyor. Tam kıvamında lezzetli reçel yapabilmek için aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.
Gül reçelini yaparken kullanılacak en önemli malzeme, adından da anlaşılacağı üzere güldür. Gül reçeli yapmak için güllerin güzel kokulu ve taze olması gerekir. Gül yapraklarını 1 ya da 2 gün önceden temiz suda beklerseniz, gülleri sularını salar ve kendi sularında pişerek daha lezzetli bir reçel ortaya çıkar.
Kahvaltılarda sıklıkla sevilerek tüketilen reçellerin farklı farklı çeşitleri bulunuyor. Genellikle çilek, vişne gibi reçeller yenilse de süt reçelini deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyor. Yapımı oldukça kolay olan süt reçeli tatlılara oldukça yakışıyor.
Bahar ayları bizi en iyi ve en taze meyvelerle buluşturur. Bu meyvelerden biri de hünnaptır. Kahverengiden mora kadar çok çeşitli renklerde olabilen hünnap, görüntüsüyle, kokusuyla ve tadıyla herkesi etkiliyor. Peki, eşsiz meyve hünnapın faydaları nelerdir? Tüm detayları sizler için derledik.
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan mandalinanın C vitamini deposu olduğunu bilmeyen yok. Ekşi, mayhoş ya da tatlı olabilen mandalinalar; bir çırpıda soyulup yenebildiği için de aslında bu kadar sevdiğimiz bir meyve. Peki, mandalinayla sınırları zorlamaya ne dersiniz? Farklı lezzetler denemekten hoşlananlar için mandalina reçeli tarifini aşağıya bırakıyoruz!
Reçeller, iştah açan bir kahvaltı masasının başrollerinden biri. Neredeyse her meyve, hatta bazı sebzeler; mevsiminde taptaze toplanıp uzun uzun kaynatılarak şahane reçellere dönüşebiliyor. Kış kapıya dayanmışken portakal ve mandalina reçelleri için kolları sıvamış olabilirsiniz ama biz bambaşka bir tarifle geldik: Kıpkırmızı tane tane nar reçeli..
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez öğelerinden biri de marmelatlar. Reçel ailesinden olan marmelatlar, meyvelerden aldığı renklerle sofralara hoş bir görünüm katar. İçerdiği vitaminler sayesinde oldukça sağlıklı bir yiyecek olan marmelat, farklı aromalarıyla hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eder. İşte karşınızda kahvaltı sofralarınızı renklendirecek lezzetli marmelat tarifleri...
Bursa’da geleneksel yöntemler kullanan ve içerisinde katkı maddesi olmadan reçel üretimi yapan firmanın, acı Şili biberinden ürettiği reçeller, Arap turistlerin gözdesi oluyor. Alışılmış lezzetlerin dışına çıkan firma, patlıcan, zeytin, domates, kekik, zencefil ve süt reçelleriyle de dikkatleri çekiyor.
Kahvaltılarının en tatlı dakikaları ekmeğin üzerine reçeli sürdüğünüz anda yaşanır. Hemen hemen her ürünün reçeli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak genellikle kayısı, ayva, çilek, portakal gibi meyvelerin reçellerine damak tadınız alışkındır. Damağınıza bambaşka bir dünyanın esintilerini sunacak bir tarifi ne dersiniz? Sizler için acı biber reçeli tarifini araştırdık.
Çankırı’da Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler pandemi döneminde sağlıksız beslenen vatandaşlar için katma değeri olan ‘süt reçeli’ üretti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'GençBizz' Lise Girişimcilik Programı'na katılan öğrenciler, okul bünyesinde bulunan çiftliklerinde ürettikleri çiğ sütü, katma değerli ürüne dönüştürdüler.