Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu
Doğum: 26 Şubat 1954 (67 yaşında), İstanbul
Eşi: Emine Erdoğan
Eğitim: Marmara Üniversitesi (1981)
Parti: Adalet ve Kalkınma Partisi
Çocukları: Ahmet Burak Erdoğan, Necmettin Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Esra Erdoğan Aslen Rizeli olan Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu.Recep Tayyip Erdoğan 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu'ndan, 1973 yılında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Fark dersleri sınavını vererek Eyüp Lisesi'nden de diploma aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu fakülteden 1981 yılında mezun oldu.
Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok erken yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak ülke ve dünya meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgilenen Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif politikaya adım attığı döneme rastlamaktadır.
Recep Tayyip Erdoğan Lise ve üniversite yıllarında Milli Türk Talebe Birliği öğrenci kollarında aktif görev aldı. Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'na ve aynı yıl MSP İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılına kadar bu görevlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan, siyasi partilerin askeri darbeyle kapatıldığı 12 Eylül 1980 döneminde, özel sektörde bir süre müşavirlik, üst düzey yöneticilik de yaptı.
1983 yılında kurulan Refah Partisi ile fiili siyasete geri dönen Recep Tayyip Erdoğan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi oldu. İstanbul İl Başkanlığı görevi esnasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınlarla gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı. Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi'ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil etti.
Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi, siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un kronikleşmiş sorunlarına doğru teşhis ve çözümler üretti. Recep Tayyip Erdoğan Su sorunu, yüzlerce kilometrelik yeni boru hatlarının döşenmesiyle; çöp sorunu ise dönemin en modern geri-dönüşüm tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi. Hava kirliliği sorunu Recep Tayyip Erdoğan döneminde geliştirilen doğalgaza geçiş projeleriyle son bulurken, kentin trafik ve ulaşım açmazına karşı 50'den fazla köprü, geçit ve çevre yolu inşa edildi; sonraki dönemlere ışık tutacak birçok proje geliştirildi. Belediye kaynaklarının doğru kullanımı ve yolsuzluğun önlenmesi amacıyla olağanüstü önlemler alan Erdoğan, 2 milyar dolar borçla devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını büyük ölçüde ödedi ve bu arada 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye'nin belediyecilik tarihinde yeni bir çığır açan Erdoğan, bir yandan diğer belediyelere örnek olurken, bir yandan da halk nezdinde büyük bir güven kazandı. Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık 1997'de Siirt'te halka hitaben yaptığı konuşma sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere tavsiye edilen ve bir devlet kuruluşu tarafından yayınlanan kitapta yer alan bir şiiri okuduğu için hapis cezasına mahkum edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine son verildi.
Recep Tayyip Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra kamuoyunun ısrarlı talebi ve gelişen demokratik sürecin bir sonucu olarak 14 Ağustos 2001'de arkadaşlarıyla birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu. Kurucular Kurulu tarafından AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı seçildi. Milletin teveccüh ve güveni AK Parti'yi daha kuruluşunun birinci yılında Türkiye'nin en geniş halk desteğine sahip siyasi hareketi haline getirdi ve 2002 yılı genel seçimlerinde üçte iki parlamento çoğunluğuyla tek başına iktidara taşıdı.
Hakkındaki mahkeme kararı nedeniyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adaylığı engellenen Erdoğan, yapılan yasal düzenlemeyle milletvekili adaylığının önündeki yasal engelin kalkması üzerine, 9 Mart 2003'te Siirt ili milletvekili yenileme seçimine katıldı. Bu seçimde oyların yüzde 85'ini alan Erdoğan, 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi.
15 Mart 2003 tarihinde Başbakanlık görevini üstlenen Recep Tayyip Erdoğan, aydınlık ve sürekli kalkınan bir Türkiye idealiyle, hayati öneme sahip birçok reform paketini kısa süre içinde uygulamaya koydu. Demokratikleşme, şeffaflaşma ve yolsuzlukların engellenmesi yolunda büyük mesafeler kat edildi. Buna paralel olarak ülke ekonomisi ve toplum psikolojisini olumsuz yönde etkileyen ve on yıllardır çözülemeyen enflasyon kontrol altına alındı, Türk Lirası büyük itibar kazandı. Devletin borçlanma faiz oranları aşağı çekildi, kişi başına düşen millî gelirde tarihi bir yükseliş gerçekleştirildi. Ülke tarihinde daha önce görülmemiş hız ve sayıda baraj, konut, okul, yol, hastane ve enerji santrali hizmete girdi. Maddi refah ve kalkınma hamlesindeki büyük başarıların yanı sıra Türkiye'de demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesini dünyanın saygın siyasi gözlemcileri Erdoğan'ın gerçekleştirdiği "Sessiz Devrimler" olarak isimlendirdi.
Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ülke tarihinin dönüm noktası olarak nitelenen başarılı girişimlerine ek olarak, akılcı dış politikası ve yoğun ziyaret-temas trafiğiyle Kıbrıs sorununun kalıcı çözüme kavuşturulması ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle verimli ilişkiler geliştirilmesi konularında önemli adımlar attı. Tesis edilen istikrar ortamı iç dinamikleri harekete geçirirken, Türkiye'yi bölgesinde saygın bir merkez ülke haline getirdi. Türkiye'nin ticaret hacmi ve siyasal gücü, yalnız içinde bulunduğu coğrafî bölgede değil, uluslararası alanda da hissedilir düzeyde arttı.
Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde yüzde 46.6 oyla büyük bir zafer kazanan Ak Parti'nin Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti'ni kurdu ve tekrar güvenoyu aldı. İkinci iktidar döneminin başarıyla tamamlanmasına yakın 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişiklerine ilişkin referandumda evet oylarının yüzde 58 oranına ulaşmasıyla Başbakan Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği kampanya tarihi bir başarı gösterdi.
Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti oyların yüzde 49,8'ini alarak tekrar büyük bir zafer kazandı. 3. kez Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan, partisinin oylarını 3 dönem üst üste arttırarak Türk siyasi tarihinde bir ilke imza atmış oldu.
Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını belirlemek için 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ve Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanının doğrudan halk oyuyla seçildiği ilk seçimde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilmiştir.
Aldığı Ödüller;
29 Ocak 2004
"(AJC) Cesaret karakteri ödülü" (İngilizce: Profiles of Courage)
Amerikan Yahudi Komitesi
18 Nisan 2004
"Dünyanın En Etkili 100 Kişisi"'nden biri Time dergisi
13 Haziran 2004
"Altın Plaka" ödülü Amerikan Başarı Akademisi (İngilizce: Academy of Achievement) Geleneksel olarak verilen ödül Tayyip Erdoğan'a, aktör James Earl Jones tarafından sunulmuştur.
1 Aralık 2004
"Yılın Avrupalısı" ödülü European Voice Dergisi
2 Eylül 2005
"Avrupa Kurumlar" ödülü İtalyan Akdeniz Laboratuvarı Vakfı
1 Haziran 2006
"Tatar Madalyası" Rusya
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilmiştir.
8 Ağustos 2006
"Karadeniz Ülkelerinde Yılın Reformcusu ödülü" Hazar Enerji Entegrasyonu
1 Kasım 2006
"Üstün İnsani Hizmet Nişanı" Kızılay
Şubat 2007
"Kültürler Arası Diyaloğu Himaye Ödülü" Tataristan
Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şeymiyev tarafından verilmiştir.
12 Mart 2007
"2007 Barış ve Diyalog Ödülü" Rumi Forum tarafından Başbakan Erdoğan'a ve İspanya Başbakanı Zapatero'ya sunulmuştur.Zapatero'ya sunulmuştur.
15 Nisan 2007
"Kristal Hermes Ödülü" Almanya
Ödül, Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen bir törenle Almanya Devlet Başbakanı Angela Merkel tarafından verilmiştir.
14 Haziran 2007
2006 yılının "En Başarılı Lider Ödülü" İmedya
11 Temmuz 2007
"Agricola" ödülü BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)
Ödül, açlıkla mücadele ve gıda üretiminin artırılması konusunda önemli katkılar sağlayan şahsiyetlere verilmektedir.
15 Ocak 2008
"Köprüleri İnşa Etmek" ödülü Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği
11 Mayıs 2009
"İbn-i Sina Ödülü" Kofi Annan ve Zapatero ile birlikte ödüle layık görülmüştür.
9 Haziran 2009
"Barış, Özgürlük ve Demokrasi" ödülü Crans Montana Forumu
26 Ekim 2009
Nişan-ı Pakistan
Pakistan
Pakistan devletinin en büyük ödülü olan Devlet Onur Nişanı.
12 Ocak 2010
"İslam'a Hizmet Ödülü" Kral Faysal Fonu
23 Şubat 2010
"Sevilla, Kültürler Arasındaki Bağ Ödülü" (İspanyolca: Sevilla, Nodo entre Culturas) İspanya'dan Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü nedeniyle verilmiştir
1 Mart 2010
"Hariri Ödülü" BM Habitat ve Refik Hariri Vakfı Vakıf tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasındaki başarılarından ötürü Tayyip Erdoğan’a liderlik, devlet adamlığı ve iyi yönetim’ konularında verilmiştir.
29 Nisan 2010
İkinci kez "Dünyanın En Etkili 100 Kişisi"'nden biri Time dergisi
Tayyip Erdoğan "liderler" kısmında 17'nci sıradan listeye dahil olmuştur.
27 Mayıs 2010
"FIESP Nişanı" Brezilya Sao Paulo Sanayi Federasyonu Merkezi Sanayiye yaptığı katkılardan dolayı verilmiştir.
28 Mayıs 2010
"Sigara İle Küresel Mücadele Özel Ödülü"
BM Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)
29 Haziran 2010
"Dünya Aile Ödülü" BM Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)
Dünya Aile Örgütü'nün 2010 yılı özel ödülüdür.
4 Kasım 2010
"Kosova Bağımsızlık Altın Madalyası" Kosova
Kosova Cumhuriyeti’nin en büyük devlet nişanıdır.
25 Kasım 2010
"Yılın Lideri" Arap Bankalar Birliği Lübnan ziyareti çerçevesinde Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.
29 Kasım 2010
"Kaddafi İnsan Hakları Ödülü" Libya
Libya ziyareti çerçevesinde Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.
11 Ocak 2011
"İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü" Şeyh Fahad Al-Ahmad Uluslararası Hayır İşleri Ödülü Kurulu Kuveyt ziyareti sırasında Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.
2 Şubat 2011
"Kırgız Devlet Nişanı" Kırgızistan
Kırgızistan ziyareti sırasında iki ülke ilişkileri katkısından dolayı Tayyip Erdoğan'a verilmiştir.
21 Mart 2011
2010 yılının "En Başarılı Lider Ödülü" İmedya
25 Mart 2012
"10 Yılın Şahsiyeti Şahsiyet Ödülü" IFIMES Slovenya 'nın başkenti Ljubljana'da faaliyet gösteren Uluslararası Ortadoğu ve Balkanlar Araştırma Enstitüsü (IFIMES), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "10 yılın şahsiyeti" ilan etti. Enstitünün 10. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ödül töreninde, son 10 yılın şahsiyeti özel ödülünün Başbakan Erdoğan'a verildiği açıklandı. Başbakan Erdoğan'ın ödülü, Ortadoğu ve Balkanlar'da izlediği olumlu politikalar dolayısıyla aldığı belirtildi. Ödülün Erdoğan'a daha sonra takdim edileceği kaydedildi.
Fahri doktora
• 26 Ocak 2004 tarihinde Aziz John' s Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 3 Nisan 2004 tarihinde Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi Kiev Politeknik Enstitüsü'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 3 Nisan 2004 tarihinde Kırım Devlet Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 18 Mayıs 2006 tarihinde Bulgar Bilimler Akademisi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı
• 20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 29 Mart 2008 tarihinde Saraybosna Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 15 Ekim 2008 tarihinde Fatih Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Temmuz 2009 tarihinde Maltepe Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 22 Ağustos 2009 tarihinde Halep Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.Üniversite daha sonra bu ünvanı geri çektiğini açıkladı.
• 16 Nisan 2010 tarihinde Gazze İslam Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 18 Mayıs 2010 tarihinde Avrupa Madrid Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 12 Haziran 2010 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 2 Ekim 2010 tarihinde Piri Reis Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 31 Ekim 2010 tarihinde Harran Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 4 Kasım 2010 tarihinde Priştine Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 25 Ocak 2011 tarihinde Kiev Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan fahri doktora aldı.
• 16 Mart 2011 tarihinde Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 21 Mart 2011 tarihinde Ümmü'l-Kurra Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 2 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 11 Nisan 2012 tarihinde Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 22 Mayıs 2012 tarihinde Kaid-i Azam Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 29 Haziran 2012 tarihinde Atatürk Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 21 Eylül 2012 tarihinde Kudus Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 5 Ekim 2012 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 12 Kasım 2012 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 19 Ocak 2013 tarihinde Gaziantep Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
• 26 Ocak 2013 tarihinde Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan fahri doktora aldı.
Fahri Vatandaşlık
• Şubat 2004 tarihinde Erdoğan Seul'de fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Şubat 2009 tarihinde Erdoğan Tahran'da fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Kasım 2010 tarihinde Erdoğan Prizren'de fahri vatandaşlık unvanını aldı.
• Kasım 2010 tarihinde Erdoğan Mamuşa'da fahri vatandaşlık unvanını aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç ile bir araya geldi.
Türkiye’de Ekrem İmamoğlu’na yapılan operasyon sonrasında çok önemli gelişmeler yaşandı. Bu gelişmelerin AK Parti kulislerinde nasıl yansıdığı da en çok merak edilen detaylar biri olurken iktidar partisinin operasyonlara bakışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları etrafında şekillendi. Ancak parti içinde etkin kademelerde olmayan bazı isimler ise yaşanan süreçten kaygılı olduklarını dile getiriyor. İşte AK Parti kulislerinde Ekrem İmamoğlu operasyonunun yansımaları...
Eski AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Ekrem İmamoğlu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti. Kocabıyık'ın "tedbirli kesin ihraç" kararıyla AK Parti Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de Çevrimiçi Liderler Toplantısı'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "21 Mart baharın ve kardeşliğin bayramı olsun. Teklifi Cumhurbaşkanı olarak vermeye hazırım" dedi.
Son dakika haberi: Sabah saatlerinde başlayan nevruz kutlamaları yurt çapında devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da nevruz ateşini yaktı. Erdoğan kutlama kapsamındaki konuşmasında 21 Mart'ı bayram olarak ilan etme teklifini vermeye hazır olduğunu duyurdu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve diplomasının iptaliyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikkat edersiniz CHP'si ile, medyası ile muhalefet kısmı diploma konusunda yargının iddialarına cevap veremiyorlar. Milleti aldatma kolaycılığına kaçıyorlar. Bu bilgi ve belgelerin çoğunun bizzat kendi partilileri tarafından yargıya aktarıldığının da farkındalar" dedi.
Milli Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantının öncelikli gündemi, terörsüz Türkiye süreci, Suriye'deki gelişmeler ve ateşkesi bozan soykırımcı İsrail'in Filistin'deki saldırıları olacak. MGK toplantısında, diğer bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da ele alınacak.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiler ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "'Tarım bitti' iftirası atılan Türkiye, bugün tarımsal hasılada Avrupa'da lider, dünyada 8. sırada" dedi. Erdoğan, bu seneden itibaren 5 yıl boyunca tarımın çeşitli alanlarında kullanılmak üzere 1 milyar dolar yeni kaynağın çiftçilere hibe olarak verileceğini açıkladı. Erdoğan, "Kırsala yaklaşık 25 milyar liralık yatırım ve 10 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız" dedi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MSÜ Kara Harp Okulu'nda Mehmetçik ile iftar programında konuştu. "Terör belasından kurtulacağız" diyen Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamına da tepki gösterdi. Erdoğan, "Bu yanan ateş elbet bir gün ateşe benzin dökenleri de saracaktır" ifadelerini kullandı.
Asgari ücrete ara zam seçeneği yeniden gündeme geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayı için yeni bir planlamaya gidebileceğini iddia etti. Kritik tarihin de 23 Mart olduğunu söyleyen Erdursun, emekli maaş zammının da Erdoğan'ın önünde olacağını söyledi. Yapılacak artış miktarı için de dikkat çeken ifadeler kullanan Erdursun, "Ankara'da konuşulan bu. Çok kritik bir dönem olacak. Beklentiler doğrultusunda şekillenecek" dedi. İşte tüm detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ve Hollanda Başbakanı Schoof ile telefonla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Gazze’ye saldırısının kabul edilemez olduğunu, Netanyahu'nun soykırım politikasına "dur" denmesi gerektiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çanakkale millet olarak bizim ebedi ve ezeli kardeşliğimizi ifade ettiği kadar, bulunduğumuz bölgenin de kader ortaklığını yansıtır, sembolleştirir" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayında ABD Başkanı Trump ile görüşmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye girişimimizle, Türkiye'nin 40 yılına, on binlerce canına mal olan musibetin çözümü için cesur bir adım attık" dedi. Açıklamasının devamında Erdoğan "Önümüzdeki seneden itibaren sabit ve dar gelirli vatandaşlarımızın gelir kaybını önlemek için ciddi adımlar atacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan görüşmede, F-16 tedarik sürecinin neticelendirilmesi ve F-35 programına Türkiye’nin yeniden katılımı konularının sonuçlandırılmasının gerekli olduğunu da belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Devlet Himayesindeki Çocuklarımızla İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Sizler geleceksiniz. Bizim ve milletimizin geleceğisiniz. Sizler sadece bizim değil, 85 milyonun da umudusunuz. Hiç endişeniz, korkunuz olmasın. İnşallah yarınlarımız daha güzel olacak." dedi.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, yurt gezileri kapsamında Ankara'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen İmamoğlu, "Şimdi yenileşme ve gençleşme zamanı. Şimdi değişme zamanı. Siyasetin kuralı budur vakti bitenler ve yaşı geçenler gider. Pili bitenler gider, zaten dönemi doldu" dedi. Seçim çağrısını yineleyen İmamoğlu açıklamasının devamında "Ekrem ağrıları başladı. Bu mühürden kaçamayacaklar" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı'na personel alacaklarını ifade etti. Erdoğan "2025 senesi içerisinde 37 bin hekim dışı yeni personel ataması yapacağız" dedi. Ayrıca Erdoğan, koronavirüs salgını sonrasında hastanelerde yaşanan randevu yoğunluğu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarının '14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Denis Becirovic'i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te düzenlenen iftar programında milletvekilleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ile sohbet ettiği anlar dikkat çekti. Önder, kısa süreli görüşmede "terörsüz Türkiye" sürecine dair konuştuklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de milletvekilleri ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Evlatlarımıza terörün olmadığı bir ülke ve bölge bırakmak istiyoruz. Gelin el ele verelim. Milletimizin bin yıllık kardeşliğine sokulan hançeri el birliğiyle çıkartalım." dedi. 'Terörsüz Türkiye' mesajı veren Erdoğan, "Çok fazla uzamadan, işi yokuşa sürme gibi cambazlıklara tevessül etmeden inşallah beklenen neticenin süratle alınacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı 8'inci Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde konuştu. 13-20 Mart haftasını iyilik haftası olarak kutlayacaklarını aktaran Erdoğan, "Birçok kurum ve kuruluşla birlikte pek çok faaliyet icra edeceğiz" dedi. Erdoğan ayrıca, "Bizi cesaretli olmaya çağıranlar Gazzeli çocukların üzerine bomba yağdığı günlerde soykırım çetesinden korktukları için Filistin Kuvayı milliyesine iftira atarken biz Filistin davasına cesaretle sahip çıktık" dedi.
Sonar Araştırma'nın 'Türkiye'nin tercihleri' anketinde birbirinden çarpıcı sonuçlar yer aldı. Ekonomiden memnuniyetsizlik dikkat çekerken memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını yetersiz bulanlar yüzde 82 çıktı. Erken seçim için de net bir rakam ortaya çıktı. Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi için farklı iki sonuç yer aldı. İşte merak edilen anketteki katılımcı tercihleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada AB'ye çağrısını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Avrupa Birliği güç ve irtifa kaybının önüne geçmek, hatta tersine çevirmek istiyorsa bunu ancak Türkiye'nin tam üyeliğiyle başarabilir" dedi.
Son dakika haberi: DEM Parti heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için kısa süre içerisinde başvuru yapacağını açıklamıştı. Yaşanan son gelişmede DEM'in randevu talebinde bulunduğu aktarıldı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin soruların ayaküstü yanıtladı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin düşük bulunması hakkındaki soruya "3 binden 4 bin liraya çıktı, daha ne olacak? Beni dolduruşa mı getirmeye çalışıyorsunuz" diye yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla açıklamada bulundular.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Filistinli vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerle Kardeşlik İftarı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dün varılan mutabakatın eksiksiz uygulanması Suriye'nin güvenliğine hizmet edecektir. Suriye'nin terörden arındırılmasına yönelik her türlü çabayı, doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyoruz. Kazanan Suriye olacaktır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör belasını bu milletin başından tamamen defetmek için çalışmaya, uhdemizde bulunan tüm araçları bunun için kullanmaya devam edeceğiz" dedi. Konya'daki acı olayla ilgili Erdoğan, "2 yaşındaki Rana yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle bir vahşetin 2025 Türkiye'sinde yaşanmasının hiçbir izahı olamaz" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı, Kadıköy Belediyesi Meclisi'ndeki görüntülere de sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanaatkarlar ile İftar Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa peş peşe müjdeler geldi. Erdoğan, "Hazineden yüzde 50 sübvansiyonlu esnaf ve sanatkar kredi limitini 750 bin liradan, 1 milyon liraya yükseltiyoruz." dedi.
Fransız Le Monde gazetesi, Türkiye'nin, zayıflayan Avrupa Birliği (AB) için artık vazgeçilmez bir ortak haline geldiğini belirtti. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 yıldır yönettiği Türkiye'nin, Rusya ile işbirliği yapabilen ve Suriye'de bu ülkenin etkisine sınır koyabilen nadir bölgesel güçlerden biri olduğuna işaret edildi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'AB'ye tam üyelik hedefi' mesajı geldi. AB toplantısında konuşan Erdoğan "Biz tam üyelik hedefimizi çok güçlü biçimde muhafaza ediyoruz. Birliğin de artık stratejik ve vizyoner bir tutum benimsemesini, üyelik müzakerelerimizin bir an önce canlandırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarını ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Terörsüz Türkiye hedefini gerçekleştirme konusunda daha avantajlı ve kararlı bir noktadayız. 40 yıllık bir beladan kurtuluyoruz. Milletine karşı sorumluluk duygusu olan bir siyasetçinin böyle bir fırsata sırtını çeviremez" dedi.
Iğdır- Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın Açılış Töreni düzenlendi. Törene Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan "Türkiye - Azerbaycan barışın, huzurun tarafındadır. Bölgemizde sadece barış, işbirliği istiyoruz." diye konuştu.
Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun hakkında sosyal medyadan Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Uzun'un 6 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, bugün Ankara’yı ziyaret edecek.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajıyla devam eden kritik süreç şeffaf bir şekilde yürütülmek isteniyor. Ancak İsrail ve İran'ın süreçten rahatsız olduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürecin sabote edilmesinin önüne geçmek için tüm bakanlara 'teyakkuzda olun' talimatı verdi. Öte yandan kırmızı çizgilerden taviz verilmeyeceği de vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç'i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde "Büyükelçiler ile İftar" programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan AB mesajı verdi. Erdoğan, "Avrupa Birliği'ne üyelik sürecimizi stratejik önceliğimiz olarak görüyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye'siz bir Avrupa güvenliği düşünülemez" ifadelerini kullandı.
Terör Türkiye ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meselelerin çözümünde önceliği konuşmalara veriyoruz. Uzattığımız elin havada bırakılması veya ısırılması halinde demir yumruğumuzu daima hazır bulunduruyoruz. Verilen sözler tutulmaz, göz boyama gibi şark kurnazlığına evrilmeye çalışılırsa günah bizden gider " dedi.
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, dün terör örgütüne silah bırakma çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gelişme sonrası vereceği mesaj merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda "Terörsüz Türkiye yolunda dün itibarıyla artık yeni bir safhaya geçildi.Bu süreçte gelebilecek her türlü provokasyona karşı en üst seviyede dikkat sergileyecek, gereken bütün tedbirleri alacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. AB Konseyi Başkanı Costa'yı yeni görevi nedeniyle kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin canlandırılmasının Türkiye ile AB'nin müşterek menfaatine olduğunu, Brüksel'den ilişkilerin önünü açacak somut adımlar beklendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko'yu kabul etti.
İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gençler doğum günü sürprizi yaptı. Ellerinde pasta ve çiçekle bekleyen gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan burada iki kuvvet komutanının adını verip "Günü gelince hesabını sormak üzere bir tarafa not ediyorum" ifadelerini kullanan CHP lideri Özgür Özel'i eleştirdi. Erdoğan, "Başkomutan olarak sana sesleniyorum ayaklarını denk al denk almazsan denk getirmesini biz biliriz. Ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi sende değildir. Haddini bileceksin" dedi.
CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi yeni kongre nedeniyle ‘yürekten’ kutlaması dikkat çekti. Akın’ın AK Partililerin kongre heyecanı için kullandığı ifadeler sosyal medyada da gündem oldu.
Muhalefetin en büyük gündemi erken seçim. CHP lideri Özel ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçime başvuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu her açıklamasında erken seçimi dile getiriyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ön seçime katılmaması birçok iddiayı da gündeme getirirken, anketlerde Yavaş ile İmamoğlu arasındaki durum da merak konusu oldu. Asal Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi ise bir hayli konuşulacak. İşte son seçim anketinin çarpıcı sonucu...
AK Parti’de kongre sürecinin tamamlanması ile birlikte yeni bir dönemin kapıları aralanırken bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise düşünülen tarihin netleştiği iddia edildi. AK Parti kulislerinde erken seçim için milletvekili transferlerinin de süreceği konuşulurken hedefin 360 milletvekiline ulaşarak Meclis’ten seçim kararı çıkarmak olduğu öne sürüldü. İşte kulislerde konuşulan AK Parti’nin erken seçim planı ve düşündüğü tarih…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Avrupa Birliği'ni ekonomiden savunmaya, siyasetten uluslararası itibara, içine düştüğü çıkmazdan sadece Türkiye, Türkiye'nin tam üyeliği kurtarabilir" ifadelerini kullandı.
Bugün birçok açıdan kritik bir Kabine toplantısı gerçekleşecek. Toplantı hem üç hafta sonra hem AK Parti'nin büyük kongresinden sonra ilk olması, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümüne denk gelmesi ve bu kapsamda Türkiye'ye önemli ziyaretin hemen ardından yapılacak olması bakımından ayrıca önem taşıyor. Toplantının gündeminde Merkez Bankası'nın son faiz kararından İmralı sürecine merak edilen başlıklar var.
Ukrayna lideri Zelenskiy'in dünyanın gündemine oturan sürpriz çıkışına Türkiye'den ilk yanıt geldi. Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın "diktatörlükle" suçladığı Zelenskiy, NATO üyeliği karşısında görevi bırakmaya hazır olduğunu söyleyerek herkesi şaşırtmıştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Zelenskiy'in dile getirdiği bu talebe ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek çok çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi sonrasında AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. AK Parti Genel Başkanvekilliğine Efkan Ala ve Mustafa Elitaş getirildi. İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen Kürşad Zorlu ise Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde resmen yeniden genel başkan seçildi. Teşekkür konuşması gerçekleştiren Erdoğan "Millete hizmet sevdamızı, ülkeye hizmet aşkımızı eksiltmeden azimle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
AK Parti'de kongre heyecanı devam ediyor. Partinin 8. Olağan Kongresine çok sayıda katılım sağlanırken, partilerinden istifa eden 3 vekil kongrede AK Parti'ye katıldı. İYİ Parti'den istifa eden Ünal Karaman ile Salim Ensarioğlu ve Gelecek Partisi'nden istifa eden Serap Yazıcı'yı sahneye davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu isimlerin rozetlerini taktı.
Son dakika haberi: AK Parti’de uzun süredir beklenen gün geldi çattı. Ankara'da partinin 8. Olağan Büyük Kongresi düzenleniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın vereceği mesajlar merak konusuydu. Kongre öncesinde salon dışındaki 60 bin kişiye seslenen Erdoğan 'yeni dönem' vurgusu yaptı. Kongrede ise TÜSİAD'a sert çıkışan Erdoğan "Kaos baronlarına diyoruz ki bu devlet ve millet sizin rüyalarınızı kabusa dönüştürme iradesine sahip" dedi. Erdoğan'ın ekonomi mesajları da dikkat çekiciydi.
AK Parti kongre heyecanı yaşarken sürpriz bir hediye geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli kongreye birçok mesaj içeren bir hediye gönderdi. Hediye fotoğrafıyla birlikte paylaşılırken içerdiği anlamlar tek tek açıklandı.
AK Parti bugün kendi tarihi açısında önemli bir gün yaşayacak. 8. Büyük Olağan Kongre Ankara'da gerçekleşecek. 100 binden fazla vatandaşın katılacağı kongrede AK Parti'nin kadrolarında görev değişikliği yaşanacak. Öte yandan istifa eden vekillerden ikisinin bugün AK Parti'ye katılması bekleniyor.
Daha önce Mynet’in de gündeme getirdiği kabine değişikliğinin artık her an yaşanabileceği kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Son olarak gazeteci Fatih Atik, kabinede değişimin her an açıklanabileceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden alınacak bakanlarla görüşüp kendilerine teşekkür ettiğini aktardı.
AK Parti'de aylardır konuşulan 'değişim'le ilgili kulislere yeni detaylar sızdı. Yapılacak tüzük değişikliğiyle Genel Başkan Yardımcılığı sayısı artırılacak. Yeni genel başkan yardımcılıklarının Türk Devletleri ile İlişkiler, Kültür ve Sanat Politikaları ile Sağlık Politikalarından sorumlu olacak şekilde planlandığı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Félix Tshisekedi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarım kalan hiçbir hikaye olmayacak" sözleriyle verdiği mesaj dikkat çekti. AK Parti'de heyecan yaratan Büyük Kongre'ye günler kala paylaşım yapan Erdoğan 'Türkiye yüzyılı' vurgusu da yaptı. Parti yönetiminde değişim beklenirken Erdoğan'ın "yeni bir dönem" sözü de bu kapsamda yorumlandı.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in saç tıraşı olduğu anlar kayıt altına alındı. Ortaya ise dikkat çeken anlar çıktı. Vucic kendisini tıraş eden berberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürü Muhsin Köse'ye benzetti. Berberine güvendiğini aktaran Vucic, "Bana arkadaşlarımdan birinin korumasını hatırlatıyorsun, sana nasıl güvenmem?" şeklinde konuştu. O anlar ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına muhalefeti eleştirerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Kurultayıyla ilgili, "Medyaya yansıyan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Gitsinler kozlarını mahkemede paylaşsınlar, bizi dahil etmeye kalkmasınlar." dedi. Erdoğan ayrıca geçtiğimiz günlerde gündem olan TÜSİAD'ın açıklamasına da tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışı giderek kızışıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ön seçim kararına Mansur Yavaş katılmadı ve ön seçime girmeyeceğini belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun ön seçimden birinci çıkması bekleniyor. Özgür Özel de dünkü konuşmasında 'Geleceğin Cumhurbaşkanı' diyerek Ekrem İmamoğlu'nu öne çıkardı. Mansur Yavaş'ın da Ekrem İmamoğlu'nun da aday olduğu senaryoda ilk turdaki sonuçlar nasıl olur? İşte ilk anketin sonuçları...
AK Parti pazar günü yapacağı kongrenin hazırlıklarını sürdürüyor. 8. Olağan Kongre'ye 9 parti davet edildi. 3 partiye ise davetiye gönderilmedi. Partilerden birinin DEM Parti olduğu belirlenirken diğer iki partinin AK Parti'den ayrılan isimlerinden kurduğu DEVA ve Gelecek olması dikkat çekti.
Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi yönünde önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan barışın adresi olarak Ankara'yı gösterdi. Ukrayna lideri Zelenksiy'le bir araya geldikten sonra basın toplantısında konuşan Erdoğan "Donald Trump'ın savaşın sonlanması için başlattığı diplomatik girişim Türkiye ile örtüşüyor" diye konuştu. Zelenskiy ise "Barış görüşmesinde Türkiye, Avrupa dahil tüm taraflar olmalı" dedi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun hukuki süreçlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağdaştırılmaya çalışılmasına tepki gösterdi. "Şehrine hizmet etmek yerine her gün 'Tayyip Erdoğan keşke beni muhatap alsa' diye debelenip duran tipler bilmelidir ki" diyen Altun 2023 seçim sonuçlarını işaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kahtalı Mıçe' olarak bilinen ses sanatçısı Mustafa Aslan'ın yaşamını yitirmesi üzerine başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli iki elektrikli otomotiv üreticisinin Türkiye'de fabrika kuracağını ifade etti. İstanbul'da imzaların atıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Manisa'da bir fabrika kurma teşebbüsleri var" dedi. Açıklamasının devamında Erdoğan, "Yine Çin'in bir diğer markasının da Samsun'da bir fabrika kurma teşebbüsleri var" diye konuştu.
MYNET ÖZEL | Son bir aydır Ankara'nın bir numaralı gündem maddesi kabine revizyonu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı bakanların performansından memnun kalmadığı uzun süredir konuşuluyordu. Erdoğan, yurt dışı seyahati dönüşünde kabine konusunda ilk kez net mesajlar vererek 23 Şubat'taki kongre sonrasını işaret etti. 6 bakanın koltuğunun değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti döneminde bir ilk olabilir.
Malezya, Endonezya, Pakistan ziyaretleri dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki ön seçim gündemine değindi. Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın yaptığı 3'lü görüşmeyle ilgili konuşan Erdoğan, "CHP’li belediye başkanları, kendi aralarında şu anda savaşıyorlar. Öyle anlaşılıyor ki masada bu üç kişi de birbirini yemeye başladı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İmamoğlu'na siyasi yasak gelir mi?" sorusuna da yanıt verdi.
Dünya ABD Başkanı Donald Trump'ın sarsıcı 'Gazze' çıkışını konuşuyor. Trump'ın "Gazze'yi devralacağız, Filistinliler dönemeyecek" sözleri geniş yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Trump'ın bu sözleriyle İsrail Başbakanı Netanyahu'yla ortaklığı soruldu. Erdoğan'ın yanıtı dikkat çekti.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze topraklarıyla ilgili skandal çıkışıyla başlayan tartışmaya yönelik mesaj verdi. "Filistinlilerin uğrunda şehit verdiği vatan toprakları pazarlık konusu yapılamaz" diyen Erdoğan, "Gazze, Gazzeli kardeşlerimizindir, inşallah ebediyen de öyle kalacak" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma noktasında hemfikir olduklarını aktaran Erdoğan Gazze mesajını burada da yineledi. Erdoğan, "Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarına gereken desteği verme gayretindeyiz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin temin edilmesi için sabırla mücadele edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret ettiği Malezya'da Başbakan Enver İbrahim'e TOGG hediye etti. Deneme sürüşü için İbrahim koltuğa geçerken Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanına oturdu. İbrahim, sürüşüne güvenmediğini ve kendilerinde sürücü koltuğunun sağda olduğunu belirtince Bilal Erdoğan'ın da arkada oturduğu araçta ilginç dakikalar yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile ortak basın toplantısı düzenledi. 12 anlaşmanın imzalandığını aktaran Erdoğan yaptığı açıklamada Filistin mesajı da verdi. Erdoğan, "Endonezya'nın Filistin meselesindeki duruşunu takdirle karşılıyoruz. Başkenti Doğu Kudüs olan egemen, toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında olabilecek bir seçim senaryosunda, ön seçime katılmama kararı alan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceğini iddia etti. Saral, "Mansur Beyin Cumhurbaşkanımızdan yana tavır alacağına ve bunu deklare edeceğine inanıyorum. Türkiye'nin istikbalini de Ekrem İmamoğlu'na vermez" iddiasında bulundu.
Malezya Cumhurbaşkanı Enver İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa, İrem Derici'nin "Kalbimin Tek Sahibine" adlı şarkısını ekledi. Bir anda gündem yaratan paylaşım sosyal medyada gündem olurken; şarkıcı İrem Derici'den de yorum gecikmedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdürdüğünü belirterek "Güçlü bir şekilde desteklediğimiz ekonomi programının meyvelerini toplamaya başladık" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım alanlarındaki çeşitliliğin artırılacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca Filistin'e yardımların devam edeceğini belirtirken İsrail'e tepki gösterdi. Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in Erdoğan hakkındaki sözleri dikkat çekti.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazzelileri sürgün edecek teklifiyle ilgili "Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya, Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir" diye konuştu.
Programı kapsamında Malezya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilere değindi ve "Türkiye ve Malezya birbirinin dostudur. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin önemli boyutlarından biri eğitim ve beşeri ilişkiler oluşturuyor" dedi.
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete yönelik Filistin tepkisi geldi. "Genel başkanıyla, belediye başkanıyla görüyoruz ki birileri bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulamaya cüret ediyor" diyen Erdoğan, "İnsanda biraz utanma, arlanma, haya duygusu olur" diyerek sert konuştu.