Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43,25’e çıkarıldı.
İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde iskonto oranı azami yüzde 25,93'te sabit tutuldu. Alınan karar sonrasında toplam faiz maliyetine üst sınır getirildi.
Politika faizini ekim toplantısında 500 baz puan artıran Merkez Bankası, reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto ve avans faiz oranlarını da 500 baz puan yükseltti. Faiz oranları bugünden itibaren yürürlüğe girdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 30,75'e çıkarıldı. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Merkez Bankası'ndan reeskont işlemleriyle ilgili yeni karar geldi. Buna göre; vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak işlemlerde uygulanacak iskonto faiz oranı artırıldı.
Reeskont kredisi ile ilgili detaylar Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklama sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre; Merkez Bankası ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat arttırdı. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, Reeskont kredisi nedir, bankaların günlük limiti ne kadar? İşte detaylar...
Ekonomi ve finans alanlarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler vardır. Reeskont da bu ifadeler arasında yer alır. Bir bankanın elinde mevcut olan ve vade tarihi henüz gelmemiş olan senetleri başka bir bankaya iskonto ettirme işlemi reeskont olarak adlandırılır. Türk Lirası karşılığında döviz alınan bir kredi türüdür. Reeskont kredilerinde işlem alt limiti bulunmaz. Peki, reeskont kredisi faizi nedir ve nasıl hesaplanır?