Rezene gibi doğada yetişen birçok bitki, ot ve çiçek çeşitli hastalıkların tedavi süreçlerinde etkili ve yararlıdır. Hatta bazıları, önemli hastalıkların iyileştirilmesi için geliştirilen ilaçların hammaddesi olarak da kullanılabilmektedir. Rezene de birçok farklı bölgede yetişen ve çeşitli formları ile insan sağlığına faydası olan bitkilerden biridir. Peki, rezene neye iyi gelir?
Uykusuzluk, modern yaşamın yaygın sorunlarından biri haline geldi ve birçok kişi için ciddi bir dert. Doğadan gelen bazı çözümler sayesinde uykusuzluk artık dert olmaktan çıkıyor. Deliksiz bir uyku çekmek ve kendinizi kuş gibi hafif hissetmek için bitki çayları mükemmel bir seçenektir. Bu bitki çayları sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal ve sağlıklı bir uyku için de destek sağlayacak.
Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
Tüm hastalıkların tedavisinde doğada kolaylıkla bulunan bitkiler kullanılır. Çoğu ilacın hammaddesi de bu bitkilerden oluşur. Bitkilerden yapılan çaylar da oldukça iyileştiricidir. Rezene bitkisinden yapılan çay tüketilmesi kilo verme konusunda yardımcıdır. Bunun dışında başka sağlık sorunlarında da oldukça faydalıdır. Peki, rezene çayı faydaları nelerdir, rezene çayı nasıl demlenir?
Tüm bitkilerin insan sağlığına faydalı etkileri vardır. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde dahi son derece yararlı olabilirler. Rezene tohumu da çay olarak tüketildiği zaman içerdiği çeşitli vitamin ve mineraller ile insan sağlığına çok faydası dokunduğu bilinen bitkiler arasında yer alır. Rezene tohumu çayının faydaları nelerdir?
Hazımsızlık olarak da bilinen dispepsi, yemeğe başladıktan kısa bir süre sonra tokluk hissi, yemekten sonra rahatsız edici doygunluk, karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve mide bulantısı ile kendini gösterir. Oldukça yaygın görülen hazımsızlık problemi için nelere dikkat edilmelidir?
Baharatlar, çok eski yıllardan beri hem yemeklere lezzet katması hem de sağlık için olan yararlarından faydalanmak için kullanılırlar. Yaz aylarında yemeğinize bazı baharatlar eklemek, sindirim sisteminiz ve vücut ısınız için harikalar yaratabilir. Ancak sıcak havalarda tüm baharatlar aynı etkiye sahip değildir. Kışın faydalarıyla iyi gelen bazı baharatlar yaz aylarında ise yenilmemeli.
Genellikle büyük göğüse sahip kadınlar göğüslerini küçültmek isterken küçük göğüslüler ise büyütmek istiyor. Göğüslerin şeklini değiştirmek için çeşitli estetik operasyonlar bulunuyor. Eğer göğüslerinizi ameliyatsız bir şekilde büyütmek istiyorsanız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.
Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...
Maydanozgillerden bir bitki olan rezeneyi genelde sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisiyle biliyoruz. Ancak eski çağlardan beri birçok sağlık problemini tedavi etmek için kullanılan rezene bildiklerimizin çok daha ötesinde.
Türk mutfağında önemli bir yeri olan rezene, maydanozgillerden olan enfes kokulu bir bitkidir. Eski çağlardan bu yana şifa niyetine kullanılan rezene bitkisi vücudumuzu neredeyse baştan aşağı yeniliyor.
Rezene oldukça uzun bir ömre sahip ve neredeyse tüm yıl boyunca kolayca temin edebileceğiniz bir bitkidir. Genelde rezene çayı olarak tüketimi mevcuttur. Bitki olarak rezene 2.5 metre boyuna sahip ve sarı-yeşil bir gövdesi vardır. Genellikle ılıman iklimlerde yetişir. Bu iklimlerin arasında Akdeniz iklimi de yer almakta ve ülkemizde de en çok Akdeniz bölgesinde yetişmektedir.