Romatizma Haberleri

Dışı başka içi başka: Meyve reyonlarındaki büyük tehlike! Parlıyorsa almayın

Vitamin deposu meyvelerle ilgili zaman zaman gündeme gelen bir tartışma var. Adı parafin... Meyvelerin üzerini kaplayan bu kimyasal onların daha parlak ve daha canlı görülmesini sağlıyor. Hatta daha uzun süre bozulmadan da kalmasını sağlayabiliyor ama bunu yaparken de insan sağlığını ciddi şekilde bozuyor. Peki, bu zehri almamak için ne yapmak gerekiyor? Uzman isimler yanıtladı.

Haber

Pes dedirten sağlık skandalı 3 yaşındaki çocuğun hayatına mal oluyordu! Yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi gördü

Gaziantep'te yaşayan 6 yaşındaki Buğra Koç, 3 yaşındayken yanlış konulan hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca yok yere kemoterapi tedavisi gördü. Bu süreçte bir türlü iyileşemeyen küçük çocuğun, başka bir hastanede yapılan geniş tetkiklerin sistemik jia olarak da bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ortaya çıktı.

Haber

Romatizma belirtileri nelerdir? Romatizma ağrısı nerelere vurur?

Romatizma, eklemleri, kasları ve bağ dokularını etkileyen, ağrı ve iltihaplanmaya yol açan kronik bir hastalık grubunu tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Romatizmal hastalıklar, farklı türleri ve belirtileri ile geniş bir yelpazede yer alır ve her yaş grubundan insanı etkileyebilir. En yaygın romatizmal hastalıklar arasında osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan spondilit ve lupus yer alır.

Haber

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber

Romatizma

Romatizma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Romatizma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber

Kalp romatizması nedir, nasıl belirti verir? Kalp romatizması tedavisi nasıl olur?

Kalp romatizması dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunudur. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu hastalık genç yaşlarda insanların yaşamını olumsuz yönde etkileyebilir. Kalp romatizması genellikle Streptococcus pyogenes bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Bu bakteri boğaz enfeksiyonları gibi basit görünen hastalıkların ardından kalp kapakçıklarında hasara neden olabilir.

Haber

Romatizma çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit romatizma hastalığı var?

Romatizma farklı türleri ve belirtileri olan bir grup hastalığı ifade eder. Romatizma, eklemleri, kasları, kemikleri ve diğer bağ dokularını etkileyebilen genel bir terimdir. Romatizma hastalıkları, otoimmün, dejeneratif veya enfeksiyöz nedenlerden kaynaklanabilir. En yaygın romatizma türleri arasında romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, gut hastalığı, lupus ve fibromiyalji yer alır.

Haber

En tehlikeli romatizma hangisi? Tehlikeli romatizma türleri

Romatizma, eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen geniş bir hastalık grubunu ifade eder. Romatizma, birçok farklı türde ortaya çıkabilir. Örneğin, romatoid artrit, iltihaplı bir romatizma türüdür ve bağışıklık sistemi hatalı bir şekilde eklem dokusuna saldırır. Osteoartrit ise dejeneratif bir romatizma türüdür ve eklem kıkırdağının bozulmasına neden olur. Peki, en tehlikeli romatizma hangisi?

Haber

Romatizma nedir, belirtileri nelerdir? Romatizma tedavisi nasıl yapılır?

Romatizma genel bir terim olup farklı tipte hastalıkları kapsayan bir durumdur. Eklem, kas, kemik, tendon ve bağ dokusu üzerinde olumsuz etkileri olan ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Romatizma, kronik ve ilerleyici olabilen bir durumdur ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Peki, romatizmaya ne iyi gelir?

Haber

Mutfağınızdan eksik etmeyin! Bağışıklığı güçlendiriyor, iltihabı bitiriyor

Kışın grip ve soğuk algınlığından korunmak için sebze tüketimine önem vermek gerekiyor. Yediğimiz yiyecekler tüm sağlığımızı etkisi altına alabiliyor. Yediklerimizin zararlarını ve faydalarını yeteri kadar bilmiyoruz. Oysa ki kışın vazgeçilmez gıdaları arasında bulunan bir sebze kanserden romatizmaya kadar birçok hastalığa karşı etkili sonuçlar veriyor.

Haber

Tavuk diye bunu yediriyorlar! Görüntüsü neredeyse aynı ama… Yiyenlerin dizlerinde ortaya çıkıyor

Sofraların vazgeçilmezi olan tavukla ilgili ortaya atılan bir iddia endişelendirdi. Tüketenlerin sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıda bulunulan iddiaya göre antibiyotikli ve hormonlu civcivler büyütülüp piyasaya sürülüyor. Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar "Tavuk değil, civciv yiyoruz" derken yiyenlerin dizlerinde sorunların ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Şimdi vatandaşlar satın aldıkları tavuğun sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğunun nasıl anlaşılacağı araştırılıyor.

Haber

Çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisi

Romatizma denilince sadece eklemlerin etkilendiği durumlar aklınıza geliyor olabilir, fakat romatizmal hastalıklar eklemler dışında; cilt, bağ dokusu, tendonlar, damarlar ve neredeyse tüm iç organlarda etkilenmelere neden olabiliyor. Uzmanlar çocuklarda romatizmal hastalıkların belirtilerini sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Haber

Her 100 kişiden birinde görülüyor! En yaygın belirtisi…

Romatizma yaşlılık hastalığı olarak bilinse de her yaşta görülüyor. Çok şiddetli ağrılara sebep olan romatizmanın tedavi sürecinin düzenli ve doğru olarak takip edilmesi gerekiyor. Romatizmanın belirtilerine dikkat ederek bu hastalığı erken teşhis etmek mümkün olabiliyor.

Haber

Çocuklarda görülen bacak ağrıları ciddi hastalıkların nedeni olabilir

Çocuklar özellikle büyüme evrelerinde boyları uzadıkça bacak ağrıları yaşıyorlar. Ebeveynler tarafından büyüme nedeniyle kaynaklandığı düşünülen uzun süreli bacak ağrılarının altında çok ciddi sağlık sorunları yatıyor olabilir. Çocuklarda geçmeyen bacak ağrıları için…

Haber

Romatizma ağrılarınıza iyi gelecek gıdalar

Romatizma her yaşta görülebiliyor. Kaslarda ve eklemlerde oldukça ağrıya ve rahatsızlığa neden olan romatizma gündelik yaşamı olumsuz etkileyerek günlük etkinlikleri yapma da bile sıkıntıya yol açabiliyor. Romatizmanın etkilerini, ağrılarını azaltmak için haberin içeriğinde yer alan besinleri tüketebilirsiniz.

Haber

Romatizma hastalarına koronavirüs aşısı uyarısı

Romatizma hastalarının tedavi nedeniyle bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar kullandığını anlatan Romatoloji Uzmanı Dr. Zühre Sarı Sürmeli, bu kişilerin mutlaka koronavirüs aşılarını olması gerektiğini belirtti.

Haber

Balon balığı kuyrukları ne işe yarıyor? Balon balığı kuyruğu ne yapılıyor?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Balon Balığı kuyruğu gündemde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Balon Balığı avcılığı karşılığında balıkçılara ödül veriliyor. Peki, balon balığı kuyruğu ne işe yarıyor? İşte, ayrıntılar...

Haber

Romatizma ilacı ağır korona hastalarının ölüm riskini azaltıyor

Oxford Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, iltihaplı eklem romatizması ilacı olan tocilizumab’ın ağır Covid-19 hastalarının ölüm riskini azalttığı açıklandı.

Haber

Romatizma nedir, neden olur? Bu belirtiler varsa tedaviyi ertelemeyin!

Romatizma, başlı başına bir hastalık değildir. Romatizmal hastalıklar diye kitaplar dolusu hastalık grubu vardır. Romatizmayı kişinin algılaması açısından üç adet bulgu vardır. Birinci faktör ağrı, ikinci faktör eklemde tutukluk, üçüncü faktör ise eklemde şişlik veya döküntüdür. Hastalar eklemlerinde ağrı, tutukluk, şişlik ve kızarıklık gibi bir bulguyla yüzleşirse, herhangi bir tür romatizmayla yüz yüzedir demektir. Bulgular ışığında hastanın bir uzmana başvurması gerekmektedir.

Haber

Gut hastalığı tedavi ile kontrol altına alınabilir!

Gut hastalığı tedavisi sayesinde hastalığın kontrol altına alınabildiğini söyleyen Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, gut hastalığının romatizmal bir hastalık olmasından dolayı romatoloji uzmanı tarafından takip edilmesi gereken bir hastalık olduğuna da dikkat çekti. Düzenli takip ve tedavinin gut hastaları için önem taşıdığını söyleyen Sayarlıoğlu, konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber

Romatoid artrit nedir? Romatoid artrit tedavisi

Romatoid artrit uzun zaman devam eden kronik bir hastalıktır. Her yaş grubunda belirtileri görülebilir. Belirtileri farklı hastalıklar ile karıştırılabilir. Gelişen tıp teknolojisi sayesinde hızlı teşhis konulabilen bir rahatsızlık olarak karşınıza çıkar.

Haber

Romatizma tedavisi mümkün mü?

Romatizma havaların soğumasıyla birlikte gelen sonbaharın etkisiyle ortaya çıkıyor. Alevlenme ve sönmelerle devam eden romatizmada kış aylarının zorlu geçmesi tedavi arayışını da zorunlu kılıyor. Konuyla ilgili konuşan Dr. Ümit Aktaş, romatizmanın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber

Beta enfeksiyonu uyarısı: Tedavi edilmezse...

Kapalı ortamlarda zaman geçirme ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle ilişkili olarak ortaya çıkan Beta enfeksiyonu sonbaharla birlikte kendini göstermeye başladı. 5-15 yaş arası okul çağı çocuklarında gözlenen Beta enfeksiyonu ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, solunum yoluyla bulaşan bu hastalıkla ilgili tedavi ve alınması gereken önlemleri anlattı. İşte boğaz enfeksiyonlarında artış görülmesine neden olan Beta enfeksiyonu tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber

Romatizma ve kas ağrısı çekenler dikkat! Çilek, yumurta ve...

Romatizma her yaşta görülebilen bir rahatsızlık. Eklem, kemik ve kas etrafında meydana gelebilen romatizma insan hayatını olumsuz etkiler. Romatizmadan kurtulmak için buna neden olan kaynaklardan uzak durmak, rahatsızlığa iyi gelecek besinleri tüketmek ve çeşitli egzersizleri uygulamak gerekir. İşte sizler için romatizma ve kas ağrılarına iyi gelecek öneriler.

Haber

Diz ağrısı: Neden olur, nasıl geçer?

Dizlerimiz, vücudumuzda bulunan en büyük ve en karmaşık eklemlerden birisi olması haricinde en çok yakındığımız eklemimizdir.

Haber

Romatizma : Nedenleri, belirtileri,tedavisi

Kemikler, eklemler, kaslar ve bu yapıları birleştiren bağlarda; hareket kısıtlılığı ve ağrıya, bazen de şekil bozukluğu ve şişliğe sebep olan rahatsızlıklara genel olarak romatizma adı verilir. Romatizmal rahatsızlıklar, iltihabi olan ve iltihabi olmayanlar olarak iki başlık altında toplanır.

Haber

Soğuk havalar romatizmayı tetikliyor! Peki nasıl korunuruz?

Romatizmal hastalıklar kas-iskelet sistemini ilgilendiren tüm ağrılı durumlar olarak tanımlanıyor. Hastanın yaşam kalitesini düşüren romatizmal hastalıklar, ekonomik ve sosyal hayatı da olumsuz etkiliyor. Romatizmal hastalıklar tüm mevsimlerde etkili olsa da kış aylarında daha çok kendini hissettirdiği herkes tarafından biliniyor. Peki soğuk havalarda tetiklenen romatizmal hastalıklarla başa çıkmak mümkün mü?

Haber

Kireçlenmede kalça ve diz protezi yaşam konforu sağlıyor

eklemlerdeki kıkırdak zedelenmesi yani kalça ve diz eklemlerinde oluşan kireçlenme, genetik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Ailede geçmişte kireçlenme hastalığı olanlar varsa, bu hastalığı yaşayanlar sayıca fazla ise ve hastalık erken yaşta görülmüşse kireçlenme riski ciddi oranda artıyor. Bunun yanı sıra eklem zedelenmesinin ön planda olduğu romatizmal hastalıklar da eklem kireçlenmesine neden olabiliyor.

Haber

İltihaplı romatizma kalp hastalığı riskini artırıyor

Kalp damar sertliğinin en önemli sebebinin iltihap olduğunu belirten Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Seval Pehlevan, iltihaplı romatizma hastalığı olan kişilerin olmayanlara göre kalp hastalığını yakalanma riskinin yüzde 50 daha fazla olduğunu söyledi.

Trend

Romatizmal hastalık belirtileri nelerdir? Romatizmal hastalıklarda erken teşhis çok önemli

“Artrit yani bilinen adıyla iltihaplı eklem romatizması; ortalama olarak her 4 kişiden 1'inde var olan, en yaygın sakatlık nedenidir. Klinik saha çalışmalarına göre artrit; bireyler arasında hem işyerinde sakatlığın, hem de kronik ağrının önde gelen bir sebeplerindendir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Barış Gündoğdu, açıkladı.

Trend

İltihaplı romatizma belirtilerine dikkat!

Çocukluk çağından itibaren görülen iltihaplı romatizma (romatoid artrit) bağışıklık sistemini tehdit eden ve zamanla kalıcı hasarlara yol açabilecek bir hastalıktır. Romatoid Artrit tedavisinde ise İmmunoterapi hastaların yaşam kalitesini arttırıyor. Konu ile ilgili İç Hastalıkları ve İmmunoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez önemli bilgiler aktardı.

Trend

Romatizmal hastalıkların tedavisinde verimlilik hastanın elinde

Romatizmal hastalıklar tedavi gerektiren ve ilaç tedavisi eşliğinde kontrolleri sürdürülmesi gereken bir hastalıktır. Hastalığın seyriyle ilgili bilgi sahibi olunması için takip ve tedavinin aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vedat Hamuryudan, romatizmal hastalıklarda tedavinin verimli geçmesinin hastanın elinde olduğunu söyledi. İlhitaplı romatizmal hastalıklar ve iltihapsız romatizmal hastalıklar olarak ikiye ayrılan romatizmal hastalıklar artık ilerlemeden önleniyor

Haber

Romatizma nedir? Romatizma neden olur? Romatizmal hastalıklar nelerdir?

Romatizma nedir ve romatizma neden olur soruları pek çok kişinin kafasında cevaplanmayı bekleyen konular arasında yer almakta. Romatizmal hastalıkların da yaşanmasına sebep olduğu bu rahatsızlığın temelinde ne yatıyor? Romatizmaya ne iyi gelir? Romatizma tedavisinde kullanılan ilaçlar neler? İşte tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası...

Haber

Romatizma iç organları da etkiliyor

Doç. Dr. Bünyamin Kısacık, 'Romatizma ülkemizde ve dünyada son derece yaygın bir hastalık olduğunu ve iç organlara da zarar verdiğini' söyledi.

Haber

Romatizma iç organları da etkiliyor

Romatizma ülkemizde ve dünyada son derece yaygın bir hastalık. Günümüzde romatizmanın bebek, genç, yaşlı farkı gözetmeksizin 120 milyon insanın hayat kalitesini düşürdüğü araştırmalar tarafından ortaya konuyor. Romatizmaya sıcak veya soğuk havanın sebep olduğu düşünülse de uzmanlar bunun yanlış bir kanı olduğunu ve romatizmanın başta genetik faktörlerle aktarıldığını söylüyor

Haber

Romatizma artık gençleri de etkiliyor!

Kas-iskelet sistemini etkileyen ama aynı zamanda iç organ tutuluşları da yapabilen romatizma bilinenin aksine gençlerde de sık görülüyor. “Her ne kadar halk arasında romatizma yaşlıları etkileyen etkileyen bir hastalık olarak bilinse de esas olarak iltihabi ve ciddi organ tutuluşları yapabilen romatizmal hastalıklar, gençleri de etkiliyor” diyen Liv Hospital Ulus Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Kobak bilinmeyenleri anlattı.

Haber

Erken tanıyla kalıcı hasarların önüne geçilebiliyor

Yaygın olarak iltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrit, aslında yüze yakın iltihaplı romatizma hastalığından sadece biri. Dünyada her 100 kişiden biri hayatlarının bir döneminde bu hastalıkla karşı karşıya gelebiliyor. Bu denli yaygın olmakla birlikte hastalığı önemli kılan asıl önemli nokta, eklemlerde hasar oluşturarak sakatlığa ve iş gücü kaybına neden olabilmesi.

Haber

Hastalık hastası sanıyorsanız dikkat!

Yaygın ağrıya neden olan ve çok sık görülen bir romatizma olan fibromiyalji, kronik bir rahatsızlık olup kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor.

Haber

Romatizma hastalarına internet uyarısı

Doç. Dr. Timuçin Kaşifoğlu, romatizma doktoruna ulaşmakta zorluk çeken kişiler için çok önemli bir uyarı yaptı.

Haber

Türkiye’de her 200 kişiden birinde bu var

Prof. Dr. Ömer Kuru, Türkiye’de 350 bin - 700 bin arasında iltihaplı eklem romatizması olarak bilinen 'Romatoid Artrit' hastası olduğunu söyledi.

Haber

Yaz sıcakları iltihaplı romatizmaları tetikliyor

Yaz sıcaklarının halk arasında iltihaplı eklem romatizması olarak bilinen "romatoid artit" hastalığını tetiklediği, bu nedenle, hastaların aşırı sıcaktan uzak durması gerektiği bildirildi.

Haber

Tüm DNA’nız deşifre edilebilir

Basit bir gaita testi ile uzmanlar vücudun tüm DNA’sını çözüyor.

Haber

Çocuk romatizmasında sakatlık tehdidi

Doç.Dr. Timuçin Kaşifoğlu, yaptığı açıklamada, romatizmal hastalıkların yetişkin ve yaşlı hastalığı olarak bilinmesine rağmen çocuklarda da görülebildiğini söyledi.

Haber

5 milyon liralık tazminat davası açtı ama...

Henüz 16 yaşındaydı. Romatizma teşhisiyle başlayan tedavi süreci 20 gün sürdü. Büşra bu 20 günün sonunda 1 kolunu dirsek altından, diğer kolun bilekten, 2 bacağını ise diz altlarından kaybetti.

Haber

Sinsi omurga romatizması

Romatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Güler, omurga romatizmasının tedavi edilmediğinde kişinin bel hareketlerini ileri derecede kısıtlayan bir hastalık olduğunu söyledi.

Haber

420 gün sonra gelen adli tıp raporu!

Romatizma teşhisi nedeniyle başladığı 20 günlük tedavi süreci sonunda kollarını ve bacaklarını kaybeden Büşra Akbaş'ın ailesinin açtığı davada Adli Tıp Raporu 420 gün sonra geldi.

Haber

Romatizmal ağrılara bitkisel tedaviler

Romatoid Artrit, tüm eklemleri tutabilen bir kronik iltihabi hastalıktır.

Haber

Kamyonet başının üzerinden geçti

Bursa'da yolun karşısına geçerken geri manevra yapan kamyonetin çarptığı Saebiha Al, başka bir kamyonetin altına düştü.

Yurthaber

Gezen ağrınız varsa okuyun

Bir türlü geçmeyen ve gezici ağrılarınız mı var? Özellikle ruhsal gerilim yaşadığınız zamanlarda ağrılarınız alevleniyorsa bir nevi “stres romatizması” da dediğimiz “fibromyalji” akla gelmelidir.

Haber

Romatizmanın 100'den fazla çeşidi var

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Romatoloji uzmanı, Romatizma, Rehabilitasyon Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arman, romatizma hastalığının 100'den fazla çeşidi bulunduğunu bildirdi.

Haber

Yer otu, romatizma hastalarına şifa oluyor

Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinde yetişen ve halk arasında "Yer otu" olarak bilinen bitki, romatizma hastalarına şifa veriyor. Doğada kendiliğinden yetişen ve siyah üzüm şeklinde bulunan yer otu, özellikle Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Kertmen köyünde sıkça yetişiyor. Yaz aylarında romatizma hastalarının akınına uğrayan köyde yaşayan vatandaşlar ise yer otunun faydasından habersiz yaşıyor.

Haber

Yazın romatizmal hastalıklara dikkat

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Beşir Türkmen, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte romatizmal hastalıkların da arttığını belirtti.

Haber

Omurgayı tutan romatizmal hastalıklar

Bel ve boyun fıtığı dışında da bel ve boyunda ağrılara yol açan başka hastalıklar da vardır. Bunların başında romatizma gelir.

Haber

Romatizma yaşlı hastalığı değil

Amerikan Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr. Banu Güneş, iltihaplı romatizmanın çok ciddi bir hastalık olduğunu belirterek, "Romatizma, önlem alınmadığı takdirde insan hayatını tehdit eder" dedi.

Haber

Romatizmaya dikkat

Gaziantep Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özlem Atay, romatizmal hastalıkların vücuttaki doku ve organların çoğunu tutabildiğini belirterek, hastaların aşırı soğuk ve aşırı sıcaktan korunması gerektiğini söyledi.

Haber

Nisan yağmurlarının romatizmaya etkisi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilimdalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Şahin, yağmurlu havalarda boyun, bel ve diz kireçlenmesi olanlarda ağrı şikayetlerinin artacağını belirterek, "Romatizmal ve kireçlenme şikayetleri olanlar, yağmurlu havalarda kendilerini sıcak tutacak giysiler giymelidir" dedi.

Haber

En çok kullanılan ilaç antibiyotik

Türk halkı en çok antibiyotik tüketiyor. Bu yılın 8 ayında en çok tüketilen ilaçlar arasında antibiyotikler birinci sırada yer alırken, bunu sırasıyla romatizma, ağrı kesici, soğuk algınlığı ve öksürük ilaçları izledi.

Haber

Masaj, insanları 5 bin yıldır rahatlatıyor

Çeşitli gayelerle uygulanan ve çok faydalı mekanik bir fizik tedavi vasıtası olan masaj, tıp bilgisine sahip ellerde bir kat fazla değer kazanıyor. Ancak, kuvvet yerine bilgi ve tecrübe isteyen masaj, bilgisizce ve şuursuzca yapılması durumunda ise fayda yerine zarar veriyor.

Haber

En sık rastlanan akciğer hastalığı

Plörezi, akciğerleri çepeçevre saran zarların arasında sıvı toplanmasıyla sonuçlanan hastalıkların genel ismidir. Halk arasında zatülcenp adıyla bilinir. Her yaştan insanda görülebilir. Tüberkülozdan kansere, kalp yetersizliğinden romatizmal hastalıklara kadar 50'den fazla nedeni vardır.

Haber

Bilinçsiz güneşlenme cilde zararlı

Deniz ve güneşlenme konusunda vatandaşları uyaran Başhekim Dr. Mithat Ekici, bilinçsiz güneşlenmenin cildin erken yaşlanmasına neden olduğunu söyledi.

Haber