Türkiye’de bilim dünyası açısından çok önemli bir keşif daha yapıldı. Dünyada kırmızı listede yer alan ve en çok aranan 10 balık türü arasında ikinci sırada yer alan 'leopar sazanı'nın Türkiye’deki varlığını kanıtlamak için yapılan çalışmalar olumlu sonuç verdi. 3 aylık uğraşların ardından bilim insanları, 'komanda balığı’ olarak da adlandırılan 2 'leopar sazanı'nı Dicle ve Fırat nehirlerinde yakalamayı başardı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden bir ekip, dünyanın en çok aranan 10 balık türü arasında yer alan, Siirt’te 2012 yılında bir balıkçı tezgahında görülen ve Rize’deki balık müzesinde sergilenen leopar sazanını bulmak için, kente gelerek Botan Çayı’nda arama çalışması başlattı. Ekibin başındaki Doç. Dr. Cüneyt Kaya, buradaki balıkçıların birkaç yıl önce de leopar sazanını gördüklerini belirtti.
Bilecik'te kayıtlara geçen bir balık yakalandı. 110 santimetre boyunda ve yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki Türkiye'nin en büyük sazan balığı, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin en büyüğü olarak kayıtlara geçti.
Kastamonu'da, tavanında uyuşturucu bulunan minibüsün sürücüsü tutuklandı.
Vali Masatlı: - "Amasya'da yetiştirilen 9 milyon yavru balık, 13 ilde suya bırakıldı" - Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: -"2023 hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 100 milyon yavru balığı suyla buluşturmak"
Elazığ'da üretilen sazan yavruları 101 su kaynağına bırakıldı
Denizli'deki Işıklı Gölü'ne 300 bin sazan yavrusu bırakıldı