Şeker Hastalığı Haberleri

İnsanlığı tehdit eden tehlike: Diyabet

Büyük Anadolu Hastaneleri Akademik Direktörü Genel Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Şahin, kişinin yaşam kalitesini düşüren ve ciddi komplikasyonlara yol açabilen diyabet hakkında bilgi verdi.

Haber

Kilo vermenin önündeki engel: Kalp krizi riskini artırıyor, kanseri bile tetikliyor! İşte belirtileri

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.

Haber

Şeker hastalığı olup da tatlı yemeye korkanlar için üretti! Yoğun ilgi var... Etkisini sıfırlıyor

Kadayıf dolmasıyla meşhur Erzurum’da baklava ustası Selami Atiş, Kurban Bayramı öncesi diyabet hastaları için mor un ve meyvelerden baklava üretiyor. Mor baklavanın şekerin hastalardaki negatif etkisini sıfırlayan ve tüketenin şeker oranında herhangi bir yükselmeye yol açmadığı belirtilirken, şeker hastalığı olup da tatlı yemeye korkan vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor. Atiş "Böylece diyabet hastaları, baklava özlemlerini gidermiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Yemek

Şeker hastalığı belirtileri nelerdir? Şeker hastalığı tedavisi

Şeker hastalığı, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Halk arasında diyabet olarak da bilinen bu rahatsızlık, vücudun kan şekeri seviyelerinin yüksek olmasıyla karakterizedir. Peki, şeker hastalığı belirtileri nelerdir?

Haber

Şeker Hastalığı

Seker Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Seker Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ağızda yaşanan değişime dikkat! Riskli hastalığın ilerleyen uyarıcısı olabilir

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalıktır. Öncelikle yüksek kan şekerinin ilk belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Diyabetin semptomları genellikle benzerdir ancak hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak biraz değişir. Kan şekeri seviyesi yükseldiğinde bazı belirtiler ortaya çıkar. Diyabetin ilk belirtilerinin yanı sıra ilerleyen belirtilerine de dikkat etmek gerekiyor. Peki bunlar neler?

Haber

Duyan akın ediyor, bidon bidon doldurup götürüyor! Yıllardır hastalığa yakalanan 1 kişi bile yok: İşte Türkiye'nin 'şifalı su' köyü

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Karatekin köyü son zamanlarda şehir dışından gelen ziyaretçi akınına uğradı. Çeşmelerden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiğini duyanlar bidon bidon doldurup evlerine götürüyor. Köyde hiç kimsenin şeker hastalığına yakalanmaması da dikkat çekti.

Haber

Ani öfke patlamalarına dikkat! Gizli şekere yakalandığınızı nasıl anlarsınız?

Gizli şeker hastalığı, bazen belirtileri fark edilmeden ilerleyebilen bir durumdur ve tanısı konulması zaman alabilir. Gizli şeker hastalığının belirtilerini ve bu belirtileri nasıl tanıyabileceğinizi ele alacağız. Kan şekerinin kontrol altına alınmaması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, bu belirtileri fark etmek ve erken müdahale etmek önemlidir.

Kadin

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber

Şeker hastalığı neden olur? Şekeri çok çabuk ne düşürür?

Şeker hastalığı tıp literatüründe diyabet olarak adlandırılan kronik bir metabolik bozukluktur. Bu hastalık, vücutta kan şekerinin (glukozun) normalden yüksek seviyelerde seyrettiği durumu ifade eder. İnsülin hormonunun yetersiz üretimi veya etkisiz kullanımı nedeniyle glukozun hücrelere giremediği durumlar, şeker hastalığının temel mekanizmalarını oluşturur. Peki, şeker hastalığına ne iyi gelir?

Haber

Tehlikeli hastalığın en önemli belirtileri! Kol ve bacaklarınız sinyal veriyor olabilir! Hemen doktora başvurun

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalık. Diyabetin semptomarı genellikle benzerdir ancak hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak biraz değişir. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber

Tehlikeli hastalığın gizli belirtisi! Kokuyu alıyorsanız hemen doktora koşun

Sağlık sorunları vücutta farklı şekillerde kendini belli ediyor. Hastalık daha ilk aşamalarda farklı belirtiler gösteriyor. Çağın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan diyabet diğer adıyla şeker hastalığının da farklı belirtileri bulunuyor. Şeker hastalığının tedavisine erken başlamak ise organların hasar görmesini engelliyor. İşte şeker hastalığının belirtileri

Haber

Cildinizde ortaya çıkan tehlikeli diyabet belirtisi! Hastaların yüzde 55'i aynı durumu yaşıyor

Ciltte meydana gelen ufak değişimler görmezden gelinse de çok ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uzmanlar diyabet hastalarının yüzde 55'inin yaşadığı cilt problemlerini açıklayarak diyabet belirtileri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, nasıl yapılır? Diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi işe yarar mı, kaç seans sürer?

Hiperbarik oksijen tedavisi, medikal tedavi yöntemleri arasında bulunan ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi şekline uygun görülen herkese kolay bir şekilde yapılabilir. Diyabetik hastalığına sahip olan kişilerde de etkin olarak tercih edilen bir uygulamadır. Peki, diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi kaç seans sürer?

Haber

Türk araştırmacılar buldu! Diyabetin ciltteki bilinmeyen belirtisi... Hemen kontrol edin!

Diyabet çağımızın riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Tüm yaşam koşullarının değişmesine sebep olan diyabetin tehlikeli hastalık risklerini artırmaması için erken teşhis edilmesi ve doğru tedaviye başlanılması gerekiyor. Türk araştırmacılar ciltte ortaya çıkan tip 2 diyabet riskinin yüksek olduğu o belirtiyi açıkladı.

Haber

Diyabetin en büyük düşmanı! Yemeklerden yarım saat önce yenilirse kan şekerini düşürüyor

Diyabet tüm yaşam alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Diyabetin körlük, uzuv kaybı gibi riskli durumlara sebep olmaması için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyabete karşı zırh gibi koruma sağlayan bir meyvenin yemeklerden yarım saat önce yenildiğinde kan şekerini düşürdüğü öğrenildi.

Haber

Fitoterapi şeker hastalığı tedavisine iyi gelir mi, tedavi edilir mi? Şeker hastalığı tedavisinde fitoterapi nedir?

Şeker hastalığı çağımızın en tehlikeli ve en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kişilerin hayatında ciddi aksaklıklara yol açabilmektedir. Ancak sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da şeker hastalığına rastlanmaktadır. Bu hastalığın tedavisi için ilaç ve insülin kullanılır. Bunların yanında fitoterapi uygulamalarına da başvurulabilir. Peki, şeker hastalığında fitoterapi tedavisi uygulamaları nelerdir?

Haber

Dikkat! Bir yılda milyonlarca kişinin ölümüne sebep oldu... Risk giderek artıyor

Sağlıksız beslenme ve zararlı yaşam alışkanlıklarının erken ölüm riskini artırdığı biliniyor. Çevresel koşullar milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor. Kış aylarında artış gösteren hava kirliliği nedeniyle görülen ölüm sayısı göz korkuttu. Uzmanlar hava kirliliğinin etkileri ve dikkat etmemiz gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

Haber

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber

Hemen bırakın: İki haftada vücudunuzda gerçekleşecek değişimlere inanamayacaksınız

Yaşanan birçok sağlık sorunu yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanıyor. Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda ufak sorunlarla başlayıp ciddi hastalıkların gelişmesinde büyük rol oynuyor. Şeker de en tehlikeli gıdalar arasında yer alıyor. Uzmanlar iki hafta şekersiz kaldığınızda vücudunuzda gerçekleşecek değişimleri açıklıyor.

Haber

Diyabetin fark edilmeyen belirtisi! Önemsiz sanılıyor ama tedavi için büyük önem taşıyor

Hastalıkların belirtileri hakkında bilinçli olmak onların erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavinin daha etkili sonuçlar vermesine yardımcı oluyor. Günümüzde giderek artış gösteren şeker hastalığında da belirtilere dikkat etmek hayati önem taşıyor. Teşhis edilmeyen diyabet kalp krizi ve felç riskinde büyük rol oynuyor. Uzmanlar diyabetin görmezden gelinebilecek belirtisi hakkında uyarıyor.

Haber

Kokuyu alıyorsanız doktora koşun! Şeker hastalığının gizli tehlikesi

Çağımızın ciddi ve sık görülen hastalıklarından olan şeker hastalığı sağlık için oldukça tehlike oluşturmaktadır. Şeker hastalığının tedavisine erkenden başlamak organların hasar görmesini engellemektedir. Uzmanlara göre gözden kaçan çok belirgin şeker hastalığı belirtileri bulunur. Aşağıda bulunan belirtilere sahipseniz mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber

Sadece bir bardak yeterli! Ölümcül hastalığa yakalanma riskini azaltıyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklar arasında bulunan diyabet sağlığı oldukça etkiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alan diyabet hastalığının tedavisinin yetersiz kalması ölümcül sonuçlara yol açıyor. Diyabet riskini düşürmek için doğru beslenme oldukça önem taşıyor. Uzmanlar süt içmekle diyabet riskinin bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Haber

Fark etmiyorsunuz ama içten içe zehirliyor! Direkt diyabete yol açıyor

Toplumda en sık görülen hastalıklardan olan diyabet başka hastalıkları tetikleyerek ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Diyabet hastalarının hayatları boyunca beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Yediğimiz bazı yiyecekler diyabete yol açıyor.

Haber

Her şey elinizden anlaşılıyor! Elinize dikkat ederek diyabet hastalığını teşhis edebilirsiniz

Diyabet toplumda sıklıkla görülen ve kalp, göz, böbrek gibi organları doğrudan etkileyen bir hastalık. Diyabet hastalarının bu hastalığı erkenden teşhis etmesi hastalık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar diyabetin ellerinizde belirti verebileceğini bildiriyor.

Haber

Her 4 kişiden 1'inde görülüyor: Sinsice ilerliyor, kalp hastalıklarına yol açıyor

Sağlıksız yaşam koşulları çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumda en sık görülen hastalıklar arasında bulunan şeker hastalığı çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Şeker hastalığını erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hastalığın gidişatında önem taşıyor.

Haber

Şişkinliğin nedeni yorgunluk değil: Önleminizi alın! Diyabet nedir? Diyabet belirtileri nelerdir?

Diyabet toplumda en sık görülen hastalıkların başında geliyor. Tüm sağlığı etkileyen diyabeti önceden teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemlerini uygulamak sağlık için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar ayaklarınızda gördüğünüz değişimlerin diyabet belirtisi olabileceğini belirtiyor.

Haber

Şeker hastalığı ve kanser önceden anlaşılabilir mi? Dikkatli olun! Diyabet ve kanser hastalarında daha fazla bulunuyor

Şeker hastalığı ve kanser çağımızın en sık rastlanan tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Bu hastalıkları erken teşhis etmek tedavi sürecini oldukça olumlu yönde etkiliyor. Uzmanlar şeker hastalığı ve kanserin önceden belirti verebileceğini bildiriyor. En sık rastlanan hastalıklardan olan şeker hastalığı ve kanserin tedavisi oldukça önem taşıyor. Doğru tedavi uygulanmadığında ölümle sonuçlanabilen durumlara yol açabilen bu hastalıkları erken teşhis etmek hayat kurtarıyor.

Haber

Çok dikkat edin! Sinsice ilerleyerek ölüme sebep oluyor

Yağlı karaciğer hastalığı olarak bilinen NASH hastalarda çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Sinsice ilerleten hastalıklar arasında bulunan NASH birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Belirti vermeden ilerleyen NASH ölüme yol açabiliyor. NASH hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor.

Haber

Bu belirti varsa dikkat! Kangrene sebep olabilir

Diyabet toplumun en sık karşılaştığı hastalıklar arasında yer alıyor. Tüm yaşam biçimini etkileyen diyabet hastalığının tedavisi büyük önem taşıyor. Diyabetin etkilerini azaltmak için erken teşhis etmek ve uygun tedavi yöntemini uygulamak gerekiyor. Diyabet hastalarının sağlıklarını korumaları için ayaklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayak sağlıkları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Haber

Şekeri en hızlı düşüren gıdalar! Diyabet hastaları bunları mutlaka tüketin

Diyabet çağımızda sıklıkla karşılaşılan hastalıklardan. Diyabet hastalarının tüm hayatını etkileyen bu hastalığın etkilerini azaltmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmeleri gerekiyor. Şekeri en hızlı şekilde düşürecek ve kan şekerini dengeleyecek besinleri tüketmek istiyorsanız aşağıdaki gıdaları yemeniz gerekiyor.

Haber

Diyabetiniz varsa bu şekilde beslenerek sağlığınızı kontrol altına alın!

Diyabet, her yaşta ve cinsiyette görülebilen toplumun sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabetin başka hastalıklara yol açmaması ve çeşitli problemler yaratmaması adına diyabet hastalarının tedavisine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyabet hastaları için en uygun beslenme şeklini aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Haber

Diyabet dostu denilen şerbetli tatlılara aldanmamak gerekiyor

Türk Diyabet Cemiyeti Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva: - "İster rengi mor olsun, yani mor meyvelerden alınan meyve şekeriyle yapılsın, ister fruktozla yapılsın içinde yağ ve un bulunur. Mor meyvelerin şekerinden yapılmış baklavada da şeker vardır. Bunu da diyabetli hastalara kısıtlamak ya da çok ölçülü vermek zorundayız" - "(Klasik baklavayla) Aynı miktarda karbonhidrat, aynı miktarda şeker içerir. Renginin hiçbir önemi yoktur"

Yurthaber

Vajinal akıntınız bu şekildeyse dikkat! Hastalık habercisi olabilir

Vajinal akıntı sağlıklı bir vajinada olması gereken bir durumdur. Çeşitli vajinal akıntılar vardır. Kokan ve farklı renklerde görülen vajinal akıntılar hastalıkların habercisi olabilmektedir. Akıntı renginize ve kokusuna göre mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Kadin

Dikkat! Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine neden olabilir

Şeker hastalığı en yaygın hastalıklar arasında bulunuyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen şeker hastalığı herkesi tehdit altına alıyor. Şeker hastalığına sahip kişiler hayat düzenlerini bu hastalığa uygun hale getirmezlerse başka hastalıklara zemin oluşmasına engel olamıyorlar. Şeker hastalığı böbrek yetmezliğine ve daha birçok hastalığa neden olabiliyor.

Haber

Ani bebek ölümlerine sebep olabiliyor! Gebelik şekeri belirtileri...

Gebelik sürecinde anne adaylarının değişen vücut sistemleri ile birlikte birçok hastalık ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıkların fark edilmemesi veya dikkate alınmayarak tedavi edilmemesi anne adaylarında ve bebeklerde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Anne adaylarının yükselen şekerlerinin tespit edilmemesi ani bebek ölümlerine neden olabiliyor. Uzmanlar gebelik şeker testi yapılmasının önemini belirtiyorlar.

Kadin

Şeker hastalığından kurtulmak mümkün!

Şeker hastalığı günümüzde en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alıyor. Şeker hastalığına sahip kişiler sağlıklarını riske atmamak adına tüm hayatlarını diyabete uyacak şekilde düzenlemek zorunda kalıyorlar. Metabolik cerrahi ile şeker hastalığından kurtulabilirsiniz! Metabolik cerrahi sadece şeker hastalığını değil hipertansiyon ve kolesterol yüksekliğini de çözebilir.

Haber

Işıkları kapatın! Etkisine inanamayacaksınız

Uyku düzeni kişinin tüm sağlığını etkileyen en önemli ihtiyaçlardan. Düzensiz uyku düzeni sağlığın bozulmasına neden oluyor. Uykudan yorgun bu kalkıyorsunuz? Uzun süre uyusanız dahi uykunuzu alamıyor musunuz? Bunun nedeni uyurken ışıkların açık kalması olabilir. Işığı açık ortamda uyumak vücudu uyanık hale getirebiliyor. Işıkları kapalıyken uyumak ise vücudunuzu kalp ve şeker hastalıklarından koruyor.

Haber

Kaşlarınız bu şekildeyse diyabet hastası olabilirsiniz

Diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen Türkiye’de ve dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıkların oluşmasında büyük rol oynayan bir hastalık türüdür. Birçok farklı belirtisi bulunan diyabetin kaş rengi ile de alakalı olduğu öğrenildi.

Haber

Müge Anlı'nın hastalığı ne? Müge Anlı canlı yayında açıkladı: Size söylesem...

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bir konuğun hastalığını bahane ederek yaptığı açıklamaya Müge Anlı sessiz kalmadı. Müge Anlı hastalığına dair konuşarak "Söylesem 'bu kadın nasıl canlı yayına çıkıyor' dersiniz!" yorumunda bulundu. Peki sunucu Müge Anlı'nın hastalığı ne?

Magazin

Şeker hastaları için umutlandıran haber: İleriye doğru atılmış harika bir adım

Kanada’da gerçekleştirilen tıbbi bir çalışma, kök hücre temelli bir tedavi yolu ile şeker hastalarının ihtiyacı olan insülinin vücutta üretilebileceğini ortaya koydu.

Haber

Tatlı severlere yeni alternatif: Mor künefe

Şeker hastalarının rahat bir şekilde tatlı tüketimini sağladığı belirtilen, başta aronya olmak üzere çeşitli bitkilerden üretilen 'MorMiks' adlı üründen mor renkli künefe yapıldı. Prof. Dr. İhsan Kara, "MorMiks gıdadaki şekeri sıfırlamıyor. Şekerin kana geçmesini kana karışmasını yavaşlatıyor. Genleri farklı bir şekilde çalıştırıp kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlıyor" dedi.

Haber

Şeker hastaları için diyet listesi!

Tip 2 diyabet olarak bilinen şeker hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir dizi kuralları yerine getirmesi gerekiyor. Bu kuralları yerine getirenler, şekerin vücuda vereceği tahribattan kaçabileceği gibi istedikleri kiloya kavuşma imkanı da bulabilirler.

Haber

Agave şurubu tatlandırıcı olarak sağlıklı mı?

Son günlerde sosyal medyada sağlıklı beslenme ve yaşam trendleri popülerleşmeye başladı. Özellikle şeker hastaları tarafından ‘doğal tatlandırıcı’ olarak kullanılan agave şurubundan yapılan tarifler trend oldu. Üstelik sadece şeker hastaları değil hayatından rafine şekeri çıkartmak isteyenlerde agave şurubuna yöneldi. Peki agave şurubu nedir? Agave şurubu hangi bitkiden yapılır? Agave şurubu sağlıklı mıdır?

Yemek

Koronavirüs sonrası hangi hastalıklar görülüyor? 'Tam kapanma olmazsa...'

Koronavirüs geçiren kişilerde akciğer, böbrek, karaciğer hasarı ve şeker hastalıkları görülmeye başladığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, tam kapanma olmadığı müddetçe vakalarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Haber

Şeker hastaları Ramazan'da oruç tutabilir mi? İşte oruç tutamayanlar ne yapacak?

Şeker hastalığı, toplumumuz içinde sıklıkla görülen ve ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir hastalıktır. Şeker hastalarının ramazanda oruç tutma konusunda ise her zaman talep ve soruları olur. Bu konu aslında oldukça karmaşık bir konu, bu nedenle her hasta özel olarak değerlendirilmelidir. Peki, şeker hastaları Ramazan'da oruç tutabilir mi? İşte oruç tutamayanlar ne yapacak?

Haber

Ramazanda şeker hastalarına sugay hurması önerisi

Ramazan ayına girmeye hazırladığımız şu günlerde oruç açmak için sofraların vazgeçilmezi olan hurmalar da raflardaki yerlerini aldı. Kronik hastalığı olanlar için tercih edilen besinlerin bir kat daha önemli hale geldiği Ramazan ayında çeşitleri bulunan hurmada da doğru olanı seçmek oldukça önem taşıyor. Özellikle şeker hastalarının dikkat etmesi gereken hurma seçiminde az şekerli besin değerlerine sahip olan hurmaya yönelmek gerekiyor. Bu noktada da sugay hurması kurtarıcı rol üstleniyor.

Haber

15 yıl sonra diyabeti yenmeyi başardı!

Diyabet hastası 38 yaşındaki Sibel Balcı, 15 yıldır sürdürdüğü savaşta galip geldi. Tip 1 diyabet hastalığı ile mücadele eden Balcı, diyet ve endokrinoloji tedavisi ile hastalığını kontrol altına aldı. Diyabeti bir yaşam biçimi haline getirdiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyleyen Balcı, doktorların tavsiyelerine uyarak sosyal hayatına dönmeyi başardığını söyledi.

Haber

İnsülin direnci belirtilerinden biri de yedikten sonra acıkmak

Yemek yedikten sonra çabuk acıkma, doygunluk hissinin geç oluşması, tatlı yeme isteğinin sık olması, ellerde soğukluk ve titremelerin insülin direnci belirtileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, diyabet hastalığının önlenmesi için erken önlem almanın önemine değindi.

Haber

İdrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır?

İdrar kaçırma neden olur diye merak edenlere bu sorunun şeker hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığın öncüsü olabileceğini söyleyebiliriz. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen idrar kaçırma probleminin en kısa sürede tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Sultan Şalk, idrar kaçırmaya iyi gelecek yöntemleri anlattı.

Haber

Şeker hastalığı ayak şeklini de bozuyor!

Şeker hastalığının neden olduğu bir sorun da ayak şeklindeki bozulmalar. Şeker hastalarının ayaklarına çok iyi bakmaları gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Neşe Kurt Özkay, ayak yarası tedavilerinde erken müdahalenin önemine vurgu yaptı.

Haber

Evinde kenevir ele geçirilen adamın savunması 'pes' dedirtti: Şeker hastalığına iyi geliyor

Adana'da evinin bahçesinde ekili 257 kök Hint keneviri ele geçirilen Zekayi Ç. (59) tutuklandı. Zekayi Ç.’nin emniyetteki ifadesinde şeker hastası olduğunu öne sürüp, "Bu bitkinin hastalığıma iyi geldiğini öğrenince evimin bahçesinde yetiştirip, kurutup, suyunu içtim. Hastalığıma çok iyi geldi" dediği belirtildi.

Haber

Uzmanlar diyabet konusunda uyardı: “Cinsel hayatı da vuruyor”

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon insanın mustarip olduğu diyabet hakkında uzmanlar uyardı. Erkeklerde şeker hastalığının hem sinir hem de damar hasarı yaratarak sertleşme sorununa yol açtığını ve uzun yıllar kontrol edilmeyen diyabet hastası erkeklerde cinsel sorunların da gelişebildiği belirtildi.

Haber

Mesane problemi uyarısı! Altında yatan neden şeker hastalığı ise...

Şeker hastalarına nörolojik mesane problemi ile ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Tufan Tarcan, nörolojik mesane problemi yaşayan kişilerde önemli olan noktanın altta yatan hastalığın tedavisi olduğuna dikkat çekti.

Haber

Şeker Hastalığı (Diyabet) Rehberi: Nedir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Tıp literatüründe diyabet, halk arasında ise şeker hastalığı; pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebilir. Diyabet yüzünden kandaki glikoz seviyesi çok yüksek noktalara ulaşabilir. Metabolizma bu durumdan etkilenirse vücut, standart glikoz seviyesini koruyamaz. Bunun sebebi ise bedenin artık yeterli derecede insülin üretememesidir. Çoğunlukla yetişkinlerde görülen şeker hastalığı, başta obezite hastası olan pek çok çocukta da görülebilir.

Haber

Şeker hastalığı ameliyatı kimlere yapılır? Obezite ameliyatı şeker hastalığı tedavisinde yeterli mi?

Şeker hastalığı tedavisi için kilo vermenin önemi tüm doktorlar tarafından sıkça tekrar edilmektedir. Şeker hastalığı tedavisinde kilo verme konusunda destek almak isteyen kişilerin başvurduğu en önemli yöntemlerden biri de şeker hastalığı ameliyatıdır. Şeker hastalığı ameliyatı obezite ameliyatları ile benzerlik gösterse de bazı farkları mevcuttur. Peki şeker hastalığı ameliyatı nedir, nasıl yapılır? İşte şeker hastalığı ameliyatı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Yurthaber

Diyabet hastalığı son 10 yılda 2 kat arttı! Diyabetten korunmak için ne yapmalı?

Sağlıksız beslenme alışkanlıklarından hareketsizliğe günlük yaşantımızda yaptığımız birçok yanlış, diyabete davetiye çıkarıyor. Peki, diyabetten korunmak için neler yapmalı? İşte detaylar...

Haber

Uzmanlar 14. Ulusal Yara Kongresi'nde diyabetli hastaları uyardı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğbay Tuğ: - "Diyabetli hastaların yaklaşık yarısı, ayak yarası nedeniyle ayağını kaybediyor. Bir organını kaybeden hastaların ölüm oranı çoğu öldürücü kanserlerin sebep olduğu ölüm oranlarından çok daha yüksek, üç yıl içinde yüzde 50'si hayatını kaybediyor" - Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. M. Bülent Ertuğrul: - "Diyabetik ayak sorunu doğru tedavi edilmediğinde hastalar önce uzuvlarını sonra da hayatlarını kaybedebiliyorlar" - Kongrede, toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Ayağına İyi Bak" projesi tanıtıldı

Trend

Şeker hastalığı körlüğe ve bacak kesilmesine neden olabiliyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Emral, şeker hastalığının oldukça sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, önlem alınmazsa hastalarda körlüğe, hatta bazı uzuvların kesilmesine kadar gidebilecek sorunlar doğurabileceğini söyledi.

Trend

Dünyada diyabet hastası sayısı 2045'te 629 milyona ulaşacak

Dünya genelinde 2017'de 425 milyon diyabet hastası bulunurken bu sayının 2045'te yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

Trend

Sağlık bütçesinin dörtte biri diyabete harcanıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, Türkiye'de her 7 erişkinden birinin diyabetli olduğunu belirterek, "Sağlık bütçemizin yaklaşık dörtte biri diyabete ve neden olduğu komplikasyonlarının tedavisine harcanmaktadır. Yılda yaklaşık 25 milyar TL tutan bu bütçeyle her yıl üç Marmaray projesinin hayata geçirebileceğini düşünürsek diyabetin maliyeti daha iyi anlaşılacaktır." dedi.

Trend

400 bin diyabetliden 8 bini organ kaybı yaşıyor

Türkiye’de her yıl 400 bin kişide diyabetik ayak yarasına rastlanılıyor ve bunlardan en az 8 bini organ kaybı yaşıyor.

Trend

19 yıllık şeker hastalığından ameliyatla kurtuldu!

Diyabet hastası , kapalı yöntem metabolik cerrahi ile sağlığına kavuştu. Morgün, 'Ameliyat sonrasında kullandığım ilaçların hepsini bıraktım' dedi.

Trend

Diyabet tedavisi ameliyatla mümkün mü?

Şeker hastalığının görülme sıklığı her geçen gün artıyor. Erişkin nüfusun yüzde 13’ü kadar. Bir başka deyişle 7-8 milyon diyabet hastası var. Sayının bu kadar yüksek olmasını tüketilen gıdalara bağlayan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trend

Diyabet cerrahisi yani transit bipartisyon nedir? Transit bipartisyon ameliyatı nasıl olur? Transit bipartisyon riskleri nelerdir?

Obeziteye kalıcı tedavi sağlamak için başvurulan yöntemler arasında yer alan diyabet cerrahisi yani transit bipartisyon kişinin aşırı vücut yağlarından kurtulabilmesini sağlamaktadır. Şeker hastaları için de kullanılan diyabet cerrahisi (transit bipartisyon) doğru zamanda uygulanırsa şeker hastalığı vücutta kalıcı hasara yol açmadan kişinin diyabet hastası olmaktan kurtulabilmesini sağlar. İşte diyabet cerrahisinin faydaları...

Trend

Diyabetle mücadelesi henüz 18 aylıkken başladı

Antalya'da nefes darlığı, çok su içme ve kilo kaybı şikayetiyle götürüldüğü hastanede, şeker komasına girdiği tespit edilen 18 aylık Burak Karakoç, 15 günlük tedavinin ardından hayata tutundu - Oğluna Tip-1 diyabet teşhisi konulan anne İrem Karakoç: - "18 aylık oğlumun şeker komasına girmesini hiç beklemiyordum, öğrendiğimde çok kötü oldum. 'Bronşit ya da astım hastasıdır' diye düşünüyorduk" - Çocuğun doktoru Doç. Dr. Doğa Türkkahraman: - "Günde 3-4 kez olmak üzere ömür boyu insülin kullanması gerekiyor. Hastamız, hayatı boyunca yediklerine dikkat edecek, diyet uygulanacak ve şekerli gıdaları tüketmeyecek"

Yurthaber

Diyabetle mücadelesi henüz 18 aylıkken başladı

Antalya'da nefes darlığı, çok su içme ve kilo kaybı şikayetiyle götürüldüğü hastanede, şeker komasına girdiği tespit edilen 18 aylık Burak Karakoç, 15 günlük tedavinin ardından hayata tutundu - Oğluna Tip-1 diyabet teşhisi konulan anne İrem Karakoç: - "18 aylık oğlumun şeker komasına girmesini hiç beklemiyordum, öğrendiğimde çok kötü oldum. 'Bronşit ya da astım hastasıdır' diye düşünüyorduk" - Çocuğun doktoru Doç. Dr. Doğa Türkkahraman: - "Günde 3-4 kez olmak üzere ömür boyu insülin kullanması gerekiyor. Hastamız, hayatı boyunca yediklerine dikkat edecek, diyet uygulanacak ve şekerli gıdaları tüketmeyecek"

Haber

Diyabetik retinopati nedir, belirtileri nelerdir? Diyabetik retinopatiyi önlemenin yolları nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Dünyada giderek artan ve tüm organları etkileyen diyabet yani şeker hastalığı, körlüğe kadar gidebilen göz problemlerini beraberinde getiriyor. Günümüzde şeker hastalığından etkilenen yetişkinlerin sayısı 415 milyon. Dünya genelinde şeker hastalığının istenmeyen bir sonucu olan diyabetik retinopatili hasta sayısının ise 2030 yılında 191 milyona erişeceği tahmin ediliyor.

Trend

Hamilelik şekeri nedir? Sebepleri nelerdir? Nasıl kontrol altına alınabilir?

Gebelik şekeri, ilk kez gebelikte saptanmış kan şekeri yüksekliği demektir. Özellikle 24. Haftadan sonra bebeğin plasentası tarafından salgılanan hormonlar nedeni ile gerçekleşir. Gebeliklerin yaklaşık yüzde 5’inde görülür. Sıklıkla risk grubundaki gebelerde görülmekle birlikte risk görülmeyen gebelerde de ortaya çıkması diyabetin her gebede taranması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.

Haber

Uzmanlar uyarıyor: Kızarmış patates cinselliği öldürüyor

Beslenme ve hareketsizlik gibi sorunlardan ortaya çıkan diyabet hastalığı yani halk arasında yaygın olarak kullanılan adıyla şeker hastalığı insülin fonksiyonlarının bozulmasından sonra yaşanıyor. Şeker hastalığı cinsel sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak diyabet hastaları için tek tehdit bu değil. Öyle ki şeker hastaları felç kalma, kör olma ya da uzuvlarından birini kaybetme gibi tehlikelerle de karşı karşıya. Bu sebeple şeker hastalığı belirtilerine kulak verilmek oldukça önem taşıyor.

Haber

Şeker hastalığı belirtileri nelerdir? Bu 10 bulguya dikkat!

Şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Dünyada en sık görülen hastalıklar arasında yer alan şeker belirtileri sayesinde kan testi yapılmasıyla ortaya çıkmaktadır. Şeker tedavisi için en önemli kriter yaşam tarzının olabildiğince düzene oturtulmasıdır. Unutulmamalıdır ki şeker hastalığı, körlük ve uzuv kaybı gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Peki şeker hastalığı belirtileri nelerdir

Haber

İnsülin direnci neden olur? İnsülin direnci beslenme sebebiyle mi ortaya çıkar? İnsülin direnci belirtileri nelerdir?

Yeme alışkanlıkları yüzünden ortaya çıkan insülin direnci pek çok hastalığa sebep olmaktadır. İnsülin direnci tedavisinde yaşam tarzının değişiminin büyük rol oynadığını söyleyen Memorial Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, insülin direnci dengelendiğinde yaşam kalitesinin ciddi oranda arttığının altını çizdi. Peki insülin direnci tedavisinde nelere dikkat etmeli? İnsülin direnci neden olur? İnsülin direnci belirtileri nelerdir beslenmenin rolü nedir?

Haber

Uzmanlar uyarıyor! Şeker hastalığı (Diyabet) 35'li yaşlara kadar indi

Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerim Güler, şeker hastalığından korunmada hareketli yaşam ve doğru beslenmenin önemine işaret ederek "İlaç korkusu, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam kandaki şeker değerini artırıyor. Herkes asansörlere biniyor. Her yere arabayla gidiliyor. Cep telefonlarının çıkması yürümeyi çok azalttı. Diyabet 35'li yaşlara kadar indi." dedi.

Haber

Şeker hastaları göz muayenelerini ihmal etmemeli

Biruni Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Acar: - "Diyabetin kontrol altına alınması diyabetik retinopati (görme merkezinde oluşabilecek kanama, ödem, yeni damar oluşumu) önler ya da ilerleme hızını yavaşlatır. Bu sebeple diyabet hastalarının 6 ayda bir düzenli olarak göz kontrolü yaptırması çok önemlidir" - "Tıpkı aşılarda olduğu gibi çocuklarda 3 yaş göz muayenesinin zorunlu hale getirilmesi çok doğru bir adım olur diye düşünüyorum"

Haber

Çocuklarda şeker hastalığı nasıl anlaşılır? Çocuklarda diyabet belirtileri nelerdir?

Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan diyabet, bazı kişilerde çocukluk döneminde başlıyor. Peki çocuklarda şeker hastalığı neden oluyor? Sinsice ilerleyen çocuklarda diyabet hastalığı belirtileri nasıl anlaşılıyor?

Haber

Almanya şeker hastalığında AB'de ilk sırada

Alman Sosyal Sağlık Sigortası Kurumu AOK'nin Hessen Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Suözer: - "AB'de en fazla şeker hastası Almanya'da bulunuyor. Ülke nüfusunun 7,6 milyonu şeker hastalığından muzdarip" - "Almanya'da yaşayan Türklerin şeker hastalığına yakalanma oranı Almanlara kıyasla iki katı daha fazla"

Haber

Kronik böbrek hastalığının 6 risk faktörünü önemseyin!

Kronik böbrek hastalarının yaklaşık %40’ını şeker hastaları, %30’unu da hipertansiyon hastaları oluşturuyor. Kronik böbrek yetmezliği için risk altındaki kişilere yönelik düzenli tarama ve etkin tedavi ile hastalığın ilerlemesi önlenebiliyor. Böbrek yetmezliğinin, her yaşta ve cinsiyette oluşabildiği bilinse de, özellikle 40 yaşından sonra ve kadınlarda daha sık görülüyor.

Haber

Zihinsel engelli vatandaşın cenazesine binlerce kişi katıldı

Kuşadası'nda vefat eden, giyim tarzından dolayı "Başkan" olarak adlandırılan 55 yaşındaki zihinsel engelli, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı

Haber

Şeker ameliyatı ile yaşama yeniden bağlandı

Şeker hastalığından dolayı ciddi sıkıntılar yaşarken şeker ameliyatı oldu ve sağlığına kavuştu. Bir ayda 15 kilo verdi, günde 10 kilometre yürüyor ve 30 kilometre bisiklet sürüyor.

Haber

Canan Karatay, uzun boylu olmanın formülünü açıkladı

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, "Boyunuzun uzaması için yağ ve protein yiyeceksiniz. Karbonhidrat yedikçe kısalırsınız" dedi.

Haber

Şekere İyi Gelen Yiyecekler

Metabolik hastalıklar sınıfına dahil olan şeker hastalığı ya da diğer adı ile diyabet, kandaki şeker seviyesinin yüksek olması sonucu gelişmektedir.

Yemek

Pazı şeker hastalığından koruyor

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, pazının şeker hastalığından koruduğunu söyledi.

Haber

Şeker hastalarına göz kontrolü uyarısı

Dr. Pekel, diyabet hastalarının hiçbir şikayetleri olmasa bile yılda bir kez göz dibi muayenesi yaptırması gerektiğini belirtti.

Haber

Tip 2 şeker hastalığının cerrahi tedavisi

Opr. Dr. Kerim Güzel, tip 2 şeker hastalığı cerrahi ameliyatları ile kan şekerinin kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Haber

Şeker hastalarına 'akıllı insülin' umudu

Deney aşamasındaki "akıllı insülin"in diyabet hastalarının hayatında bir devrim yaratması umuluyor. Başarılı olursa akıllı insülin günde bir defa enjekte edildikten sonra kandaki şeker düzeyini kontrol edecek ve gerek olursa devreye girecek.

Haber

Şeker hastalığı teşhisinde nefes testi

İngiltere’de araştırmacılar hastanın sadece nefesini analiz ederek şeker hastalığını teşhis eden bir yöntem geliştirdi.

Haber

Şeker hastalığına kesin çözüm

Op. Dr. Hasan Ofluoğlu ve Op. Dr. Mustafa Aydın, ‘Ileal Interpozisyon' ameliyatıyla şeker hastalığını yüzde 90 oranında çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Haber

Şeker hastalığı önlenebilir

Hem Türkiye'de hem de dünyada yaygın görülen şeker hastalığı, erken teşhis edilmesi durumunda önlenebilir.

Haber

Şeker hastalarına özel kimlik kartı

Samsun’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geçen Mart ayında kentteki şeker hastalarına özel 'kimlik kartı' çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Haber

Şeker hastaları için aşı umudu

İnsülin üreten hücrelerin nasıl yok edildiğini keşfeden Hollandalı araştırmacılar, bu keşfi aşıya dönüştürmek için uğraşıyor. Araştırma için 1,5 milyon Euro tutarında bütçe ayrıldı.

Haber

Şeker hastalığı gözü vuruyor

Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşlerin gözün sinir tabakasını etkileyerek diyabetik retinopati hastalığına, erken tedavi edilmeyen bu hastalığın da görme kayıplarına yol açtığı belirtiliyor.

Haber