Selanik Gevregi Haberleri

Yine Yunanistan yine hesap kıyaslaması! Bu kez Selanik'te şehrin en iyi otelindeyim diyerek fiyatları gösterdi... Türkiye'de biz bayağı soyguna maruz kalıyoruz

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde Yunanistan'ın Selanik şehrinde tatil yapan bir Türk ailenin sözleri dikkat çekti. Şehrin en iyi otellerinden birinde konakladıklarını söyleyen aile fiyatları göstererek şaşkınlığını gizleyemedi. O anlar sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 2024-06-19 08:16:24

Selanik mübadilleri, Antalya'ya gelişlerinin 100. yıl dönümünde anıldı

Antalya'da Selanik mübadillerinin kente gelişlerinin 100. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-04 11:54:52

Airfryer Selanik gevreği tarifi: Airfryer'da Selanik gevreği nasıl yapılır?

Dünya çapında bilinen birçok yemek ve tatlı, Türkiye’deki mutfaklarda da yerini almıştır. Selanik gevreği de bu lezzetlerden biridir. Airfryer ile birçok yemek, atıştırmalık ya da tatlı hem çok kısa süreler içinde hem de daha az kalori ile pişirilebilir. Selanik gevreği de Airfryer sayesinde kolaylıkla yapabileceğiniz yiyecekler arasında yer alır.

Yemek 2024-01-19 16:13:32

Sivas’ta kavuran sıcağa rağmen terk edilmeyen alışkanlık görenleri hayrete düşürdü

Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisine giren Sivas’ta bir vatandaşın özellikle kışın soğuktan korunmak için giyilen Selanik isimli elbiseyi 35 derecedeki sıcakta giymesi görenleri hayrete düşürdü.

Yurthaber 2023-08-08 10:19:51

SON DAKİKA | Litvanya'daki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Bir sonraki toplantı için tarih verildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Açıklamada adresi Selanik olarak belirlenen bir sonraki toplantı için tarih verildi. Açıklamaya göre ayrıca Erdoğan ve Miçotakis dışişleri bakanlarına kritik bir görev verdi. Öte yandan NATO Zirvesi'nde Erdoğan, Stoltenberg ve Biden'ın sohbetindeki samimi görüntüler dikkat çekti.

Haber 12-07-23 12:24

Gelin Evi'nde bir ilk bugün Aslı Hünel yarışacak! Aslı Hünel kimdir, kaç yaşında? Aslı Hünel kimin kardeşi, aslen nereli?

Show Tv'nin fenomen programı Aslı Hünel'le Gelin Evi'nde bugün bir ilk yaşanacak. 1000. program haftasına özel büyük sürpriz olarak bu defa Aslı Hünel yarışmacı olacak. 5 yıllık evli olan Aslı Hünel'in özel hayatı da merak konusu oldu. Türk sanat müziği sanatçısı olan Aslı Hünel, 4 Haziran 1977 tarihinde dünyaya geldi. Annesi Arap, babası Selanik göçmenidir. Peki, Aslı Hünel kaç yaşında, kimin kardeşi? İşte hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 06-01-23 11:08

Selanik - İzmir seferini yapan ilk gemi İzmir Limanı'na yanaştı

Selanik - İzmir seferini yapan ilk gemi İzmir Limanı'na yanaştı

Yurthaber 11-10-22 10:47

Selanik-İzmir feribot seferleri yarın başlayacak

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener: - "İzmir üzerinden deniz yolu ile başlayarak Selanik'e ve devamında Avrupa'ya ulaşan entegre bir taşımacılık geliştirebiliriz"

Yurthaber 09-10-22 10:54

2022 kuru fasulye alım fiyatları açıklandı! İşte üreticilerin dikkat etmesi gerekenler

​​​​Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları açıklandı. Buna göre fiyatlar ton başına, şeker türü için 25 bin lira, Çalı, Horoz ve Selanik türü için 21 bin lira ve Dermason türü için 20 bin lira olarak belirlendi. Öte yandan TMO'dan yapılan açıklamada üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar da yer aldı.

Finans 13-09-22 21:11

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2022 kuru fasulye alım fiyatlarını açıkladı:

"2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları, şeker türü için ton başına 25 bin lira, Çalı, Horoz, Selanik türü için ton başına 21 bin lira, Dermason türü için ton başına 20 bin lira olarak belirlendi"

Yurthaber 13-09-22 20:56

Selanik ne demek? Selanik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Selanik kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Selanik ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:24

İzmir-Selanik, Smyrna gemisi ile yakınlaşacak

Birkaç aya kadar başlaması hedeflenen seferlerin ticaret ve turizmin yanı sıra karbon emisyonunun azaltılması yoluyla çevrenin korunmasına da katkı sağlaması bekleniyor - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: - "Yolcu, araç ve tır taşıması konusunda optimum noktada bir fiyatlandırmayla İstanbul trafiğini, İpsala'daki beklemeleri, uzun kara yolu ulaşımını baypas etmiş olacak"

Yurthaber 13-03-22 11:04

Selanik'te zeminden gelen gizemli sesin kaynağı bulundu! Gece başlıyor, zemini titretiyor

Yunanistan'ın kuzeyindeki Selanik kentinin sakinlerini rahatsız eden garip, gürleyen sesin kaynağı 5 haftadır bulunamıyordu. Bölge halkı ürperten ses nedeniyle çıldırma noktasına geldi. Sağır edici sesin kaynağını haftadır çözmeye çalışan halk yetkililerden yardım istedi. Selanik Su Temini Kurumu Başkanı Agis Papadopoulos, sesin en belirgin olduğu Meteora semtinden geçen su kaynağının rutin ayarından geldiğini söyledi.

Haber 19-01-22 10:48

Selanik'te haftalardır duyulan gizemli sesin kaynağı bulunamadı! Kent sakinleri çıldırmak üzere

Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 haftadır duyulan gizemli sesin sırrı çözülemedi. Sesten ötürü birçok mahallede insanların uyuyamadığı belirtiliyor. Özellikle geceleri duyulan tuhaf ses, kent sakinlerini ürkütmeye devam ediyor. Selanik Belediye Başkan Yardımcısı ise yaptıkları araştırmalara rağmen garip sesin kaynağını bulamadıklarını belirterek "Kent sakinleri çıldırmak üzere" dedi.

Haber 18-01-22 20:52

Turizmde hedef yeni pazarlar

Bursa’nın turizmden aldığı payı arttırmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, tanıtım çalışmalarına yeni bir destinasyon ekledi. Yunanistan’ın Selanik şehrinde 36. kez düzenlenen Philoexnia turizm fuarına katılan Bursa heyeti, yeni pazarlar oluşturmak Bursa’yı Selanik’te tanıttı.

Finans 23-11-21 12:30

Türeci ve Şahin Yunanistan'a gitti! İlk istekleri Atatürk'ün evi oldu

Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan'ın Selanik kentindeki Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Haber 13-10-21 18:11

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis: Türkiye ile çıkarlarımız aynı doğrultuda, uluslararası hukukun uygulanması konusunda görüş ayrılıklarımız var

Uluslararası Selanik Furanında düzenlenen yıllık basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Türkiye ile "ortak çıkarları" bulunduğunu ancak uluslararası hukukun uygulanması konusunda iki ülke arasında "görüş ayrılıkları" olduğunu söyledi.

Haber 12-09-21 17:53

Yunanistan'da yangınlar nedeniyle Atina-Selanik karayolu trafiğe kapatıldı

Yunanistan'da ülke çapında yangınlar tüm şiddetiyle sürüyor. Başkent Atina'nın kuzey semtlerindeki yangın nedeniyle, birçok sayfiye yeri boşaltıldı. Alevlerin sardığı Atina-Selanik karayolu trafiğe kapatıldı.

Haber 06-08-21 13:09

Seyir Parkı gün sayıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Rumeli İskelesi ile Selanik Meydanı gibi şehrin çehresini değiştirecek projelerden biri haline gelecek olan Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı, açılış için gün saymaya başladı.Süleymanpaşa’nın en gözde alanlarından biri haline gelmesi beklenen Atatürk Tuna Boyu Seyir Parkı, Marmara Denizi’ne bakan seyir terasları, dinlenme ve yürüyüş alanları, kafeteryası ve engelli vatandaşların da kullanımını uygun yapısıyla dikkat çekiyor.

Yurthaber 04-02-21 19:19

Paşa Seyir Terası gün sayıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinden sonra, sahil bandına hareket katacak olan bir devasa projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yurthaber 20-11-20 15:11

Malatya'da üretilen tohumluk yerli patatese ilgi büyük

Selanik Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bengi: - "Patateslerin yüzde 70'lik bölümünü ülkemiz çiftçilerine, kalanını ise yabancı ülkelere satıyoruz"

Yurthaber 17-10-20 11:07

Malatya'da üretilen tohumluk yerli patatese ilgi büyük

Selanik Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bengi: - "Patateslerin yüzde 70'lik bölümünü ülkemiz çiftçilerine, kalanını ise yabancı ülkelere satıyoruz"

Yurthaber 17-10-20 11:06

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun ziyareti Yunanistan'ı karıştırdı!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yunanistan'ı ziyareti başkent Atina ile Selanik ve Girit'te protesto edildi.

Haber 28-09-20 21:54

Tekirdağ’da Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı açılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından tamamen belediye imkânları ile yenilenen Rumeli İskelesi ile karşısında bulunan Selanik Meydanı, 28 Ağustos Cuma günü saat 18.00’da, TBMM Başkanı Prof.

Yurthaber 27-08-20 09:45

Beşiktaş, PAOK maçı için Yunanistan'da

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda yarın deplasmanda PAOK ile oynayacağı maç için Yunanistan'ın Selanik kentine geldi.

Spor 24-08-20 16:31

Süleymanpaşa’ya Selanik Meydanı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Selanik Meydanı projesinde ilk kazma vuruldu.Ata Tepe ve Rumeli İskelesi projeleri ile tematik bir üçgen oluşturacak şekilde tasarlanan Selanik Meydanı projesi; park, dinlenme alanları, çay bahçesi, yürüyüş alanları, Tarihi Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunup saat kulesi ile birlikte ön plana çıkarılacağı toplam 2 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsayacak.Süleymanpaşa’dan transit geçen misafirlerin esnafla buluşması, bölgenin nahoş görüntüsünün ortadan kaldırılması ve tarihi değerlerin geri kazandırılması amacıyla hazırlanan proje, eski zeminin kaldırılması çalışmasıyla hayata geçirilmeye başlandı.

Yurthaber 12-08-20 11:54

Başkan Köse Türk bayrağı yakılmasına tepki gösterdi

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.Başkan Köse, açıklamasında, bir grubun ideolojik biçimde ve önünü ardını düşünmeden gerçekleştirdiği eylemlerden tüm Yunan toplumunun sorumlu tutulamayacağını söyledi.Kardeş şehir Skydra ile barışı ve hoşgörüyü merkeze alarak durumu müzakere edeceklerini ve halkları her zamankinden daha duyarlı olmaya yöneltmek üzere hareket etme çağrısında bulunacaklarını ifade eden Köse, "UNESCO listesinde olan, tüm toplumlara miras kalmış Ayasofya’nın yeni resmi statüsü nedeniyle Selanik’te bayraklarımızın ateşe verilmesini büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılıyorum.

Yurthaber 27-07-20 14:27

SANKON ve GESKON’dan Yunanistan’a bayrak tepkisi

Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu (SANKON) ile Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Türk Bayrağı yakan Yunanistan’a tepki gösterdi.SANKON Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Ali Başaslan yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın Selanik kentinde Türk bayrağına yapılan saygısızlık bütün Türkiye ye yapılmıştır.

Yurthaber 27-07-20 13:38

MSB'den Yunanistan'a sert tepki: Lanetliyoruz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan'ın Selanik kentinde Türk bayrağının yakılmasını şiddetle kınadı ve lanetledi.

Haber 26-07-20 15:10

Iğdır’da öğretmenler Türkiye için söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından başlatılan “Öğretmenlerimiz Türkiye için Söylüyor” projesi kapsamında "Selanik" türküsü seslendirildi.Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, korona virüsü tedbirleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar için başlatılan “Öğretmenlerimiz Türkiye için Söylüyor” projesi kapsamında ‘Selanik’ türküsünü çalarak seslendirdiler.

Yurthaber 31-05-20 11:04

'Türkiye Gerçekleri' hesabının sahibi gözaltına alındı

İstanbul’da, FETÖ’nün sosyal medya yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sosyal medyadaki "Mustafa Selanik" ve "Türkiye Gerçekleri" adlı hesapları yönettiği tespit edilen Mesut A. gözaltına alındı.

Haber 02-04-20 20:26

Akdeniz Belediyesi’nde ’Kentsel Yeşil Alanlar’ protokolü imzalandı

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Yunanistan’ın Delta Belediye Başkanı Giannis Loannidis arasında, ‘Avrupa Birliği (AB) Kent Eşleştirme Programı’ kapsamında hazırlanan, ’Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesi’ protokolü imzalandı.Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan Delta Belediye binasında gerçekleşen imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ile Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu, Delta Belediye Başkanı Giannis Loannidis ve belediye yetkilileri katıldı.

Yurthaber 11-03-20 10:39

Akdeniz Belediyesi’nde ’Kentsel Yeşil Alanlar’ protokolü imzalandı

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Yunanistan’ın Delta Belediye Başkanı Giannis Loannidis arasında, ‘Avrupa Birliği (AB) Kent Eşleştirme Programı’ kapsamında hazırlanan, ’Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesi’ protokolü imzalandı.Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan Delta Belediye binasında gerçekleşen imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ile Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu, Delta Belediye Başkanı Giannis Loannidis ve belediye yetkilileri katıldı.

Yurthaber 11-03-20 10:39

Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesi başladı

Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesi kapsamında, Akdeniz Belediyesi sınırları içindeki kentsel yeşil alanlar ile Yunanistan’ın Selanik kentine bağlı Delta Belediyesi sınırlarındaki yeşil alanlarla ilgili çalışma yapılacak.Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında “Şehir Eşleştirme Programı” kapsamında desteklenen Sosyal İnovasyon İçin Kentsel Yeşil Alanlar Projesinin basın tanıtımı gerçekleştirildi.

Yurthaber 28-02-20 13:20

Kütahyalı sanatçılar Atatürk’ün doğduğu evde sergi açacak

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, hazırladıkları bir proje ile Kütahyalı sanatçıların Atatürk’ün doğduğu Yunanistan’ın Selanik şehrinde sergi açacağını ifade etti.Yıldız, ’Dumlupınar’ temalı projenin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanması halinde, dernekleri vasıtasıyla Kütahyalı sanatçıların bir ilki gerçekleştireceğini dile getirdi.’Kuruluşun beşiği Domaniç’ sosyal sorumluluk projesinin büyük yankı bulduğunu kaydeden Yıldız, amaçlarının Kütahya’nın zenginlikleri tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.Başkan Yıldız, KÜSAD’ın Germiyan Beylik Konağı’nı 1 yılda 19 bin 604 kişinin ziyaret ettiğini bunun rekor bir sayı olduğunu vurguladı.

Yurthaber 27-02-20 11:59

Kütahyalı sanatçılar Atatürk’ün doğduğu evde sergi açacak

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, hazırladıkları bir proje ile Kütahyalı sanatçıların Atatürk’ün doğduğu Yunanistan’ın Selanik şehrinde sergi açacağını ifade etti.Yıldız, ’Dumlupınar’ temalı projenin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylanması halinde, dernekleri vasıtasıyla Kütahyalı sanatçıların bir ilki gerçekleştireceğini dile getirdi.’Kuruluşun beşiği Domaniç’ sosyal sorumluluk projesinin büyük yankı bulduğunu kaydeden Yıldız, amaçlarının Kütahya’nın zenginlikleri tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.Başkan Yıldız, KÜSAD’ın Germiyan Beylik Konağı’nı 1 yılda 19 bin 604 kişinin ziyaret ettiğini bunun rekor bir sayı olduğunu vurguladı.

Yurthaber 27-02-20 11:59

Yunanistan'da ilk koronavirüs vakası

Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk koronavirüs vakası doğrulandı. Virüs, İtalya’dan Selanik’e dönen 38 yaşındaki bir kadında tespit edildi.

Haber 26-02-20 13:30

Mülteci öğrencilerin eğitimi projesinin ilk toplantısı Eskişehir’de yapıldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye’den Eskişehir Odunpazarı İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, Anadolu Üniversitesi ve İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’nun ortak olduğu ‘Learning Diversity: A Case Study of Refugee Students in a Primary School projesi’ toplantısı, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.Aristole Selanik Üniversitesi ve 67.

Yurthaber 04-02-20 18:19

Yunanistan'da koronavirüs alarmı! Müşahede altına alındı

Yunanistan'ın Selanik kentinde, 62 yaşında bir erkeğin yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) şüphesiyle müşahede altına alındığı bildirildi.

Haber 30-01-20 21:01

Kuşadası’nda Selanik mübadilleri anıldı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Kuşadası Selanik Mübadilleri ve Rumeli Göçmenleri Derneği tarafından zorunlu nüfus mübadelesinin 97’inci yıldönümü dolayısıyla İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 30-01-20 18:31

Tekirdağ DSYB üyelerine yurtiçi ve yurtdışı fuar gezileri

Tekirdağ DSYB Başkanı Ergin Durgun, DSYB üyelerine yurtiçi ve dışı fuar gezileri düzenleneceğini açıkladı.Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun yaptığı açıklamada, birlik üyelerine 31 Ocak 2020 tarihinde Yunanistan-Selanik Agrotica Tarım Fuarına, 07 Şubat 2020 tarihinde İzmir 15.

Yurthaber 09-01-20 15:22

Dışişleri Sözcüsü Aksoy: Selanik Başkonsolosluğumuz görevlisinin özel aracının kundaklanmasını şiddetle protesto ediyoruz

"Yunan makamlarından, misyonlarımız ile personelinin korunmasına yönelik tüm gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz"

Haber 24-12-19 00:47

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a sert tepki: Protesto ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Selanik Başkonsolosluğumuz görevlisinin özel aracının bugün sabaha karşı kundaklanmasını şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

Haber 24-12-19 00:45

Dışişleri’nden Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasını şiddetle protesto ettiklerini belirtti.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Selanik Başkonsolosluğumuz görevlisinin özel aracının bugün (23 Aralık) sabaha karşı kundaklanmasını şiddetle protesto ediyoruz.Bu vahim hadiseye ilişkin tepkimiz, gerek Bakanlığımızca Ankara’da Yunanistan Büyükelçisi, gerek Atina Büyükelçiliğimizce Yunan makamları nezdinde gösterilmiş olup, gerekli sözlü ve yazılı girişimlerde bulunulmuştur.Yunanistan’daki diplomatik personelimize ve mal varlıklarına yönelik benzer olaylar maalesef son yıllarda artmaya başlamıştır.Yunan makamlarından, bu tür eylemleri engellemelerini ve misyonlarımız ile personelinin korunmasına yönelik tüm gerekli tedbirleri almalarını, bu olayların faillerini yargı önüne çıkararak, hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 24-12-19 00:34

Aksoy'dan, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasına ilişkin açıklama 

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Selanik Başkonsolosluğumuz görevlisinin özel aracının bugün sabaha karşı kundaklanmasını şiddetle protesto ediyoruz" dedi.  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin aracının kundaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 24-12-19 00:25

Selanik'te Türk Konsolosluk Görevlisinin Aracı Kundaklandı

Yunanistan’ın Selanik kentinde kimliği belirsiz kişiler, Türk konsolosluğunda görevli bir çalışanın aracını ateşe verdi

Haber 23-12-19 12:21

Yunanistan'da saldırganlar Türkiye Konsolosluğu çalışanının arabasını ateşe verdi

Yunanistan'ın Selanik kentinde kimliği belirlenemeyen saldırganlar Türk konsolosluğu çalışanlarından birine ait aracı ateşe verdi.

Haber 23-12-19 12:13

Leventbey ve Muratbey gelecek yıl çiftçinin kullanımına sunulacak

Niğde'de Patates Araştırma Enstitüsünce geliştirilen ve tescil edilen yerli patates çeşitleri "Leventbey" ve "Muratbey"in özel sektöre satışı yapıldı - Enstitü Müdürü Uğur Pırlak: - "Yerli firmamız olan Selanik Tohumculuk tarafından söz konusu çeşitlerimiz ihale yoluyla alındı. Bu çeşitleri, tohumluk yumruları çoğaltarak sertifikalı hale getirecekler ve kıymetli üreticilerimizle buluşturacaklar" - Selanik Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bengi: - "Bu çeşitlerimizi çoğaltıp önümüzdeki yıl çiftçilere satışına başlayacağız"

Finans 26-11-19 12:44

Milli patates çeşitleri Leventbey ve Muratbey tarla yolunda

Niğde Patates Enstitü Müdürlüğünde geliştirilen Leventbey ve Muratbey isimli milli patates çeşitlerinin özel sektöre devri düzenlenen törenle gerçekleştirildi.Enstitü toplantı salonunda Niğde Patates Enstitü Müdürü Uğur Pirlak ile Selanik Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bengi arasında imzalanan anlaşma ile iki çeşit özel sektöre devredildi.

Finans 26-11-19 12:40