Selvi Boylum Al Yazmalim Haberleri

Altaylı'dan çarpıcı 'Abdulkadir Selvi' yorumu: Sağlı sollu çakıyorlar tokatları, yakında 'selvi boy' devrilebilir

Gazeteci Fatih Altaylı, Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'yle ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. Selvi'ye 'mayın eşeği' muamelesi yapıldığını belirten Altaylı, yazdıklarıyla hem MHP'nin hem de bazı AK Partililerin tepkisini çeken Selvi için, "İçerideki ve dışarıdaki tepkileri sanki onun üzerinden ölçüyorlar. O yüzden Selvi'ye sağlı sollu çakıyorlar tokatları" dedi. Altaylı ayrıca, "Olan Selvi'ye oluyor. 'Selvi boylum al yazmalımın' yakında selvi boyu devrilebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-03 10:40:33

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın yapımcısı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı! Kadir İnanır tabutun başından ayrılmadı

Kapıcılar Kralı, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi Türk sinemasının klasikleri haline gelmiş filmlerin yapımcısı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı. 86 yaşında hayatını kaybeden Keskiner için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlendi. Keskiner'in cenazesinde Kadir İnanır zor anlar yaşadı.

Magazin 2024-03-14 18:09:15

Yeşilçam'ın usta ismi Arif Keskiner yaşamını yitirdi!

Kapıcılar Kralı ve Selvi Boylum Al Yazmalım'ın da aralarında bulunduğu sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcısı Arif Keskiner 86 yaşında hayata veda etti.

Magazin 2024-03-12 17:11:11

Türk sinemasının efsanelerine bir ödül daha! Türkan Şoray ve Kadir İnanır Altın Koza'da!

Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Türkan Şoray ve Kadir İnanır, bir ödülle gündeme geldi. Selvi Boylum Al Yazmalım filmiyle izleyicilerin kalbine taht kuran ikili, yıllar sonra yeniden bir arada görülecek.

Magazin 2023-09-13 18:27:54

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'inin son hali şaşırttı! Görenlerin ağızları açık kaldı

Türk sinemasının en sevilen filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım’ın oyuncuları arasında yer alan Samet’in kim olduğunu duyanların ağızları açık kaldı. Filmde Türkan Şoray’ın canlandırdığı Asya ve Kadir İnanır’ın hayat verdiği İlyas’ın oğlu olan Samet ünlü bir oyuncu çıktı.

Magazin 04-04-23 17:06

Kadir İnanır ünlü oyuncunun dayısı çıktı! Görenler şaşkına döndü

Yılanların Öcü, Selvi Boylum Al Yazmalım, Tatar Ramazan ve Kara Gözlüm gibi yapımlarda kamera karşısına geçen usta oyuncu Kadir İnanır hakkında şaşırtan bir detay ortaya çıktı. Meğer Yeşilçam jönünün yeğeni de oyuncuymuş...

Magazin 14-11-22 15:48

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Asya ve Cemşit'i Türkan Şoray ile Ahmet Mekin yıllar sonra buluştu! Sosyal medyada gündem oldu

Türk sinemasının efsane filmlerinden Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Asya ve Cemşit'i Türkan Şoray ve Ahmet Mekin yıllar sonra yeniden bir araya geldi. Ahmet Mekin ve Türkan Şoray’ın yıllar sonra kavuştuğu o anlarda çekilen video ise sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 26-09-22 21:36

Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra bir araya geldi! Al yazma taktı...

Türk sinemasının en önemli isimlerinden olan ve birlikte rol aldıkları filmlerde Yeşilçam’ın birbirine en çok yakışan çifti olarak gösterilen Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra bir araya geldi. Şoray ve İnanır, Eskişehir’deki İmren Erşen Oya Müzesi’nin açılışına katıldı. Özellikle Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Türk sinema tarihinin unutulmazları arasına giren Şoray ve İnanır’a açılış programının son bölümünde yazma hediye edildi. Şoray ve İnanır al yazma takarak fotoğraf çektirdi.

Magazin 03-06-22 20:05

Filmlerdeki simge araçların modellerini eski dikiş makinesi parçalarıyla üretiyor

Ankaralı medikal firma çalışanı Bülent Şit: - "Şener Şen'in Züğürt Ağa filmindeki kamyoneti ve Tarık Akan'ın Emel Sayın'ı halıya sarıp kaçırdığı arabayı yapmayı çok istiyorum. Selvi Boylum Al Yazmalım'daki minibüsü dikiş makinesinden yapmayı çok istiyorum"

Yurthaber 31-03-22 11:03

Ahmet Mekin'in vefat eden eşinin ardından söyledikleri yürek yaktı

'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminde canlandırdığı 'Cemşit' karakteriyle gönüllerde taht kuran Ahmet Mekin, eşi Kumral Türkan Kurteli'yi 2020'de kaybetmişti. Zor günler geçiren usta oyuncu, yaşadığı acıyı iki yıl sonra ilk kez anlattı.

Magazin 20-03-22 13:43

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i Elif İnci kimdir? Elif İnci nereli ve kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı?

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Samet karakterine hayat veren oyuncunun Elif İnci olduğunu duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Selvi Boylum Al Yazmalım filminde bir erkek çocuğu canlandıran oyuncunun son hali ile birlikte Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i Elif İnci kimdir? Elif İnci nereli ve kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı? sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte ünlü oyuncunun hayatı ve biyografisi...

Magazin 05-03-22 12:11

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin küçük Samet'i ünlü oyuncu çıktı! Meğer herkes tanıyormuş

1977 yapımı Selvi Boylum Al Yazmalım filmi, Yeşilçam'ın efsane yapımları arasında yerini koruyor. Filmde, Türkan Şoray'ın oğlu Samet'e hayat veren çocuk oyuncunun kim olduğunu duyan şaşıp kaldı.

Magazin 05-01-22 15:46

Al Yazmalım'ın küçük Samet'inin kim olduğunu duyan şoke oluyor!

Başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın paylaştığı Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Küçük Samet'i canlandıran oyuncunun kim olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız!

Magazin 28-09-21 12:34

Cengiz Aytmatov kimdir? |Cengiz Aytmatov ölümünün 13'üncü yılında anılıyor

Türk dünyasının önemli yazarlarından olan Kırgız asıllı Cengiz Aytmatov vefatının 13'üncü yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor. 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı eserinin yazarı Cengiz Aytmatov bugünde sevenleri tarafından saygı ve özlem ile anılmaya devam ediliyor. Peki Cengiz Aytmatov kimdir? Detaylar haberimizde...

Magazin 10-06-21 16:50

Selvi Boylu Al Yazmalım filmi nerede ve ne zaman çekildi? İşte Selvi Boylu Al Yazmalım filminin oyuncuları...

Türk sinemasının efsane filmleri arasında bulunan Selvi Boylum Al Yazmalım filmi hakkındaki detaylar merak ediliyor. Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi ve ne zaman çekildi soruları izleyicilerin en çok araştırdığı soruların başında. Peki Türkan Şoray ve Kadir İnanır gibi usta oyuncuların rol aldığı Selvi Boylu Al Yazmalım filmi nerede ve ne zaman çekildi? İşte Selvi Boylu Al Yazmalım filminin oyuncuları...

Trend 29-05-21 12:53

Cengiz Aytmatov'un eşi Maria Aytmatova Kovid-19 nedeniyle vefat etti

Türkiye'de "Selvi Boylum Al Yazmalım" eseri ile tanınan dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 79 yaşındaki eşi Maria Aytmatova tedavi gördüğü hastanede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle vefat etti.

Haber 20-04-21 20:28

Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi? Selvi Boylum Al Yazmalım bugün izleyenleri ile buluşuyor

Sinema sanatına ilgi duyanların ve özellikle Türk sinema severlerin kalbinde özel bir yeri olan Selvi Boylum Al Yazmalım, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından kaleme alınan Kırmızı Eşarp romanından beyazperdeye aktarılmıştır. Peki Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi? İşte Selvi Boylum Al Yazmalım konusu ve kadrosu...

Trend 11-04-21 12:02

Yeşilçam klasiği ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ı araçlarından izlediler

Afyonkarahisar’da Korona virüs tedbirleri sonrası başlayan normalleşme süreci kapsamında gerçekleştirilen ‘Arabada Sinema’ etkinliğinde yüzlerce kişi araçlarında bir Yeşilçam klasiği olan “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izledi.Afyonkarahisar Belediyesi, sosyal mesafe kuralına uygun, kültür sanat etkinliği olan ’Arabada Sinema’ etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Yurthaber 09-08-20 00:39

Afyonkrahisar’da ikinci açık hava sineması düzenlenecek

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Korona virüs (Kovıd-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarına gidemeyenler için ikinci "açık hava sineması" etkinliği düzenlenecek.8 Ağustos Cumartesi günü saat 21:00’de Motokros Alanında düzenlenecek ücretsiz etkinlikte, sinemaseverler Yeşilçam’ın unutulmaz klasikleri arasında yer alan “Selvi Boylum Al Yazmalım” adlı filmi izleyecek.

Yurthaber 05-08-20 11:12

Retrobüs ile Süleymanpaşa’da nostalji yolculuğu yaşandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve 7’den 70’e her kesime hitap eden Şubat Ayı Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında, nostaljik şarkılardan oluşan repertuvarları ile gençlerin beğenisini kazanan Retrobüs konseri gerçekleştirildi.Değirmenaltı Mahallesi’nde, Namık Kemal Üniversitesi karşısında bulunan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinde gerçekleşen konseri 400’ün üzerinde genç takip ederken 70’ler, 80’ler ve 90’lara ait parçaların modern düzenlemelerini seslendiren grup, dinleyicilerine keyifli bir gece yaşattı.Konser boyunca Selvi Boylum Al Yazmalım, Kan ve Gül, Samanyolu gibi 70’li yıllara damga vurmuş şarkıların yanı sıra Hasretinle Yandı Gönlüm, Sevemedim Kara Gözlüm ve Hangimiz Sevmedik gibi 80’lerin popüler eserlerini de seslendiren Retrobüs, üç bölümden oluşan konserin son bölümünde ise 90’ların en sevilen pop şarkılarını çaldı.Öte yandan, Kültür-Sanat ve Spor Etkinliklerinin ay boyunca devam edeceği ifade edilirken, Mart ayı için de Süleymanpaşalıları mutlu edecek yeni sürprizlerin yolda olduğu dile getirildi.

Yurthaber 15-02-20 14:22

Aydın kestanesi denetimden geçti

Aydın kestanesinin coğrafi işaret denetimi gerçekleştirildi.“Aydın Kestanesi” coğrafi işaret denetimin açılış toplantısına, Aydın Ticaret Borsası genel sekreteri Neslihan Duymaz ve proje memuru Seren Selvi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden mühendis Bünyamin Taşnak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden ziraat mühendisi Barış Ken, Efeler Belediyesi’nden ziraat mühendisi Demet Al, Aydın Ticaret Borsası coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener katıldı.“Aydın Kestanesi” coğrafi işaret başvurusu doğrultusunda oluşturulan, denetim komisyonu tarafından coğrafi işaret ürün etiketi kullanan üreticiler ziyaret edildi.

Yurthaber 12-12-19 12:02

İşsizlik beni Türkiye'nin en önemli jönlerinden biri yaptı

İşsiz kalınca "Bir iki filmde oynar bırakırım" düşüncesiyle adım attığı Yeşilçam'da kariyerine yaklaşık 200 film sığdıran Ahmet Mekin, bugüne kadar unutulmaz film ve dizilere adını yazdırdı -"Selvi Boylum Al Yazmalım"ın şefkatli Cemşit'i 87 yaşındaki Ahmet Mekin: - "Fiziğimin düzgün oluşu dolayısıyla beni sinemaya adeta zorla soktular. İşsizlik beni Türkiye'nin en önemli jönlerinden biri yaptı" - "(Selvi Boylum Al Yazmalım filmi) Hayatında bu filmi 30-40 defa izleyenler var. Aslında ben Cemşit'i oynamadım. Karakterime yakın bir roldü. Rol yapmama gerek kalmadı" - "Çok kaliteli filmler yapılıyor. Sinemamızın ilerleyişi beni mutlu ediyor. Türk sineması dünyayla yarışacak konuma geldi"

Haber 31-10-19 11:02

İşsizlik beni Türkiye'nin en önemli jönlerinden biri yaptı

İşsiz kalınca "Bir iki filmde oynar bırakırım" düşüncesiyle adım attığı Yeşilçam'da kariyerine yaklaşık 200 film sığdıran Ahmet Mekin, bugüne kadar unutulmaz film ve dizilere adını yazdırdı -"Selvi Boylum Al Yazmalım"ın şefkatli Cemşit'i 87 yaşındaki Ahmet Mekin: - "Fiziğimin düzgün oluşu dolayısıyla beni sinemaya adeta zorla soktular. İşsizlik beni Türkiye'nin en önemli jönlerinden biri yaptı" - "(Selvi Boylum Al Yazmalım filmi) Hayatında bu filmi 30-40 defa izleyenler var. Aslında ben Cemşit'i oynamadım. Karakterime yakın bir roldü. Rol yapmama gerek kalmadı" - "Çok kaliteli filmler yapılıyor. Sinemamızın ilerleyişi beni mutlu ediyor. Türk sineması dünyayla yarışacak konuma geldi"

Yurthaber 31-10-19 11:01

Talas’ta yaz akşamları ’Sinema Günleri’ ile geçti

Talas Belediyesi tarafından yaz boyu düzenlenen ‘Açık Hava Sinema Günleri’ vatandaşların büyük beğenisini topladı.Bir zamanların vazgeçilmez eğlencesi olan ancak zamanla televizyona yenik düşen açık hava sinemasını yeniden sosyal hayata kazandıran Talas Belediyesi, Temmuz ayı başından itibaren Türk Sineması’nın unutulmaz filmlerini vatandaşlarla buluşturdu.Tatlı Dillim, Mavi Boncuk, Neşeli Günler, Ezo Gelin, Bizim Aile, Senede Birgün, Selvi Boylum Al Yazmalım ve Güle Güle gibi efsane filmlerin yayınlandığı sinema günlerinde vatandaşlar çay ve çekirdek eşliğinde keyifli akşamlar yaşadı.Yamaç Paraşütü İniş Alanı’nda kurulan dev ekrandaki gösterimleri ailesiyle birlikte izleyen pek çok Talaslı, hem nostalji yaşadı hem de sıcak yaz akşamlarını farklı bir şekilde değerlendirmiş oldu.VATANDAŞLAR MEMNUNUygulamadan memnun kalan vatandaşlar, “Sinemamızın unutulmaz filmlerini burada izlemek çok keyifli.

Yurthaber 24-09-19 12:08

Yeşilçam'ın unutulmaz melodileri seslendirildi

Neşeli Günler, Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hababam Sınıfı, Çiçek Abbas, Aile Şerefi gibi unutulmaz Türk filmlerinin melodileri, senfonik yorumla CSO tarafından seslendirildi - Orkestra şefi Burak Tüzün: - "Bu projeyle birlikte Yeşilçam müziklerinin ne kadar güzel olduğunu bir kez daha anladım. Geçmişte kısıtlı imkanlarla çok güzel şeyler ortaya çıkmış. Biz de bunları çok güzel bir şekilde yansıttık"

Haber 19-09-19 22:08

Yeşilçam müzikleri anılarda yolculuğa çıkaracak

Neşeli Günler, Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hababam Sınıfı, Çiçek Abbas gibi unutulmaz Türk filmlerinin kulaklardan silinmeyen melodileri, senfonik yorumla CSO tarafından seslendirilecek - Aranjör Yusuf Yalçın: - "İzleyicilerimiz 'Bu müziği biliyoruz evet ama hiç böyle duymamıştık' diyecekler"

Haber 14-09-19 11:07

Yeşilçam müzikleri anılarda yolculuğa çıkaracak

Neşeli Günler, Dila Hanım, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hababam Sınıfı, Çiçek Abbas gibi unutulmaz Türk filmlerinin kulaklardan silinmeyen melodileri, senfonik yorumla CSO tarafından seslendirilecek - Aranjör Yusuf Yalçın: - "İzleyicilerimiz 'Bu müziği biliyoruz evet ama hiç böyle duymamıştık' diyecekler"

Yurthaber 14-09-19 11:05

Tarsus’ta açık sinema keyfi 8 Eylül’e kadar sürecek

Mersin’in Tarsus ilçesinde Temmuz ayında başlayan "açık hava sinema" etkinliği bayram tatili sonrasında da devam etti.8 Eylül’e kadar hizmet verecek olan açık hava sinema etkinliğinde Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan "Vizontele", "Dondurmak Gaymak", "İnşaat", "Neredesin Firuze", "Selvi Boylum Al Yazmalım" ve "Züğürt Ağa" filmleri beyaz perdeye yansıyacak.Eski bir geleneğin sürdürülmesinden oldukça memnun kalan vatandaşlar açık hava sinemalarıyla tekrar buluşmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.Yoğun katılımın olduğu sinemada Tarsus Belediysince ailelere patlamış mısır ve çekirdek ikram da ediliyor.

Yurthaber 22-08-19 13:30

“Selvi Boylum Al Yazmalım” filmindeki sahne gerçek oldu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir düğünde, baş rollerinde Fatsalı Kadir İnanır ile Türkan Şoray’ın oynadığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmindeki sahne gerçek oldu.Fatsa ilçesinde yaşayan Gizem ile İlhami Şaduman çifti, düğün törenlerine gelin arabası yaptıkları 1993 model nakliye kamyonuyla gitti.

Haber 15-07-19 10:05

GRAFİKLİ - Selvi Boylum Al Yazmalım'ın yazarı: Cengiz Aytmatov

Yaşamı boyunca çok sayıda esere imza atan, kitapları 100'den fazla dile çevrilen Aytmatov, vefatının 11. yılında anılıyor

Haber 09-06-19 11:59

'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın küçük Samet'ine bakın!

Türk sinemasının başyapıtlarından 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da küçük 'Samet'i, aslında bir erkek değil kız çocuğunun oynadığını duyan herkes çok şaşırıyor. Bakın o kız kimmiş!

Magazin 17-04-19 14:40

Yeni sinemacıların kötü film yapma şansı yok

Oyuncu Türkan Şoray, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğrencileriyle birlikte izledi - Türkan Şoray: - "Yeni sinemacılar bu işin eğitimini aldıkları için 1-0 önde başlıyorlar. Yeni sinemacıların kötü film yapma şansları yok bence, iyi film yapmak zorundalar" - "Başımızda demir gibi bir sansür vardı, film sansüre gidecek diye ödümüz patlardı. 'Senaryodan buraları çıkartın' derlerdi, o şekilde hep sansür sansür. Artık özgürler"

Haber 06-04-19 01:01

İzmir'de Cahit Berkay ile nostalji rüzgarı esti

TOSUN Paşa'dan Hababam Sınıfı'na, Selvi Boylum Al Yazmalım'dan Çiçek Abbas'a kadar birçok Yeşilçam yapımına müzikleriyle damga vuran Cahit Berkay, İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Haber 03-04-19 11:47

İzmir'de Cahit Berkay ile nostalji rüzgarı esti

TOSUN Paşa'dan Hababam Sınıfı'na, Selvi Boylum Al Yazmalım'dan Çiçek Abbas'a kadar birçok Yeşilçam yapımına müzikleriyle damga vuran Cahit Berkay, İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Haber 03-04-19 11:24

Yeşilçam Film Günleri'nin gala konserinde Cahit Berkay sahne aldı

Üçüncüsü düzenlenen "Yeşilçam Film Günleri"nin gala Cahit Berkay'ın "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Çiçek Abbas", "Teşekkürler Büyük Anne" ve "Hülya" gibi eserlerinin yanı sıra Barış Manço ve Cem Karaca'nın şarkıları da seslendirildi - Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner: - "Bu akşam pek çok Yeşilçam filminin müziğine imza atmış Cahit Berkay ve Moğollar Grubu, çok sevilen Yeşilçam filmlerinden ve kendi bestelerinden örnekler paylaşıyor" - "Atlas Sineması, İstiklal Caddesinde nostaljik bir sinema. Bize Yeşilçam'ın Yeşilçam olduğu 1960-1970'li yılları, Yeşilçam filmlerinin salonlarda izlendiği dönemi hatırlatıyor"

Haber 06-03-19 23:29

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Aytmatov anılıyor

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 90. yıl dönümü dolayısıyla yarın mezarı başında anılacak - Eserleriyle dünya çapında çok sayıda okuyucuya ulaşan Aytmatov, yazar kişiliğinin yanı sıra diplomat ve siyasetçi kimliğiyle de tanınıyor - Türkiye'de "Selvi Boylum Al Yazmalım" eseriyle tanınan ünlü yazarın eserleri Türkçenin yanı sıra 176 dile çevrildi, 128 ülkede yayımlandı

Haber 11-12-18 13:12

DHA İSTANBUL - HAKİMDEN 'SELVİ BOYLU AL YAZMALIM'A SANATSAL GEREKÇE

“Filmin sanatsal değeri, oyuncuların başarılarını bir yana bırakıp, 'Sevgi emektir' kelimeleriyle ifade edilemez"  Haber: Hayati ARIGAN / İSTANBUL DHA Yeşilçam'ın başyapıtlarından biri olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin mottosu haline gelen  'Sevgi emektir' sözünün bir bankanın reklam filminde kendisinden izin alınmadan kullanıldığı iddiasıyla Senarist Ali Özgentürk tarafından açılan 81 bin TL'lik tazminat davası mahkemece reddedildi.

Haber 27-10-18 12:35

Hakimden 'Selvi Boylu Al Yazmalım'a sanatsal gerekçe

YEŞİLÇAM'ın başyapıtlarından biri olan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin mottosu haline gelen  'Sevgi emektir' sözünün bir bankanın reklam filminde kendisinden izin alınmadan kullanıldığı iddiasıyla Senarist Ali Özgentürk tarafından açılan 81 bin TL'lik tazminat davası mahkemece reddedildi.

Haber 27-10-18 12:34

Ahmet Mekin'den Kadir İnanır eleştirisi: Kadirizm...

Usta sanatçı Ahmet Mekin (86), Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak görülen, 1977 yapımı 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da birlikte kamera karşısına geçtiği Kadir İnanır’ı hedef aldı.

Magazin 01-10-18 09:41

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Selvi Boylum Al Yazmalım' paylaşımı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama görüntülerini 1970'lerin ünlü şarkısı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin müziği ile paylaştı.

Haber 11-07-18 11:19

Maduro'dan Selvi boylum Al yazmalım paylaşımlı beraberlik mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, arka fonda "Selvi boylum Al yazmalım" filminin müziğiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine ilişkin görüntülerin yer aldığı paylaşımında, iki ülke ilişkilerinden övgüyle bahsetti

Haber 10-07-18 22:53

Cengiz Aytmatov Doğum Gününde Maltepe’de Anıldı

Yeşilçam’ın unutulmaz filmi Selvi Boylum Al Yazmalımın da yazarı olan dünyaca ünlü edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un...

Yurthaber 13-12-17 11:16

Cengiz Aytmatov Heykeli Maltepe’de Açıldı

Yeşilçamın efsane filmi “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın öyküsü gibi dünyaca ünlü pek çok öykünün yazarı,...

Yurthaber 12-12-17 15:54

Çukur 4. bölümde Selvi Boylum Al Yazmalım rüzgarı esecek!

Çukur’un yeni bölümünde nostalji ve romantizm rüzgarı esecek. Türk Sinema Tarihi’nin ölümsüz klasiklerinden ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’a saygı duruşu niteliğindeki sahne, ekran başındakilere duygusal anlar yaşatacak.

Magazin 12-11-17 23:22

Selvi Boylum Al Yazmalım, Spor Müsabakasına Konu Oldu

Murat ÇAKIR / İSTANBUL, (DHA) Türkiye'nin en fizikli kadını Işıl Aktan, unutulmaz film müziği ile sahneye çıktı Türk sinemasının baş

Yurthaber 18-09-17 16:35

Selvi Boylum Al Yazmalım, Spor Müsabakasına Konu Oldu

Türkiye'nin en fizikli kadını Işıl Aktan, unutulmaz film müziği ile sahneye çıktı Türk sinemasının baş yapıtlarından Selvi Boylum Al Yazmalım'ın film

Yurthaber 18-09-17 16:18

Atıf Yılmaz Gösterimleri Başladı

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisince düzenlenen Atıf Yılmaz gösterimleri, Selvi Boylum Al...

Yurthaber 16-08-17 15:57

Türkan Şoray ameliyat oldu

Rol aldığı Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila hanım, Devlerin Aşkı ve daha bir çok filmiyle gönüllerde taht kuran Yeşilçam'ın efsanevi ismi Türkan Şoray'ın yakalandığı Cushing Sendromu nedeniyle gizlice ameliyat olduğu öğrenildi.

Magazin 11-07-17 01:59