Erken Yaşta Emeklilik 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmişti. 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar bir bir emeklilik dilekçelerini verirken staj sigortası başlangıcı olanların emeklilik başlangıcı olarak sayılmadığı için EYT'den faydalanamamıştı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT mağdurları için sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Emekli olmayı bekleyen birçok emekli adayı için SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik bir uyarı geldi. Erdursun, SSK'dan emekli olma hakkını kaybetme ihtimali olan vatandaşların olduğunu aktararak ne yapmaları gerektiğini anlattı. Erdursun, vatandaşların EYT hakkını kaybetmemesi için kritik uyarılar da bulundu.
Türkiye'nin nüfusu 85.3 milyon olmasına karşın devletten maaş alan kişi sayısı 21.7 milyon. Bu orana bakıldığında ise her 4 kişiden 1'i devletten maaş alarak geçiniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre Türkiye’de 16 milyon 437 bin 571 kişi emekli maaşı alıyor.
EYT kapsamına girmeyen çalışanlar kademeli emeklilik beklerken, ‘kademeli emeklilik gelecek mi? Ne zaman gelir?’ gibi sorulara yanıt arıyorlar. Milyonlarca kişi bu değişiklikleri yakından takip ederken SGK Başuzmanı İsa Karakaş tarih vererek düzenlemenin yapılmasının bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Uzman isim, “Adil değil. Eninde sonunda bunun yumuşatılması gerekiyor ki insanların sisteme inancı olması gerekiyor” dedi. 2027 yılını işaret etti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeye ilişkin sözleri gündem oldu. Avrupa ülkelerini örnek göstererek emeklilik yaşının yükselebileceğinin sinyalini verdi. SGK Uzmanı Dile Ete konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde 2008 sonrası sigortalı olanları ilgilendiren 3 çözüm önerisini sundu. Asgari ücretli çalışanın emekli olana kadar her ay emekli maaşından 25 lira eksildiğini dile getirdi. Emekli maaşlarındaki düşüşün nedeni ise belli oldu.
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin yaptığı açıklama gündem oldu. Elitaş'ın "EYT'nin maliyeti 300 milyar dolar" açıklaması hesapları karıştırdı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik, "Ya sayı saymasını bilmiyorlar, ya sayı saymasını bilmiyorlar!" sözleriyle sert çıkış yaptı.
İkinci emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi için geri sayım başladı. Kulisler hareketlendi, 5 yıl erken emekli olabilirsiniz. 1 milyon kişinin yararlanacağı belirtilen düzenlemede şartlar neler? SGK Uzmanı çalışmada son durumu anlattı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2006 yılından bu yana Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nun toplandığı çatı olarak görev alan bir devlet kurumudur. Kurumun temel amacı hem çalışan kişilerin hem de işveren konumunda olan kişilerin haklarını koruyarak sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Peki, işveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
EYT yasası ile milyonlarca kişi emekli olurken, düzenlemeden sadece 1 gün ile faydalanamayanlar 17 yıl daha fazla çalışacaktı. Kademeli emeklilik talepleri devam ederken çok tartışılan EYT düzenlemesine ilişkin detaylar netleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre EYT ile erken emekli olanların yarısının çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. İşte detaylar…
Yasal olarak belirlenen emeklilik prim günü ve yaş şartı gibi koşulları karşılayan kişiler, emeklilik tarihi sorgulama işleminin nasıl yapıldığını keşfetmek ister. Nitekim günümüzde e-Devlet platformu sayesinde hangi tarihte emekli olunacağı kolaylıkla öğrenilebilir. Emeklilik tarihinin yaklaştığını düşünen veya kaç sene daha çalışırsa emekli olabileceğini merak eden vatandaşlar e-Devlet bünyesinde yer alan SGK Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? hizmetini kullanmalıdır.
9 günlük bayram tatilinde çalışacak mesai ücretleri hesaplaması için sorgulama yaparken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun konuya açıklık getirdi. Ramazan Bayramı tatilin 9 güne çıkarılması sonrası çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını hesaplayan Erdursun, asgari ücretle çalışan bir kişinin ilave olarak 1.983.58 TL ücret alacağını söyledi. Peki, bayram mesai ücreti 2024 ne kadar? Bayram mesai ücreti nasıl hesaplanır? İşte detaylar…
Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK’lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK’lı olduğunu ifade etti. Karakaş EYT'yi kıl payı kaçıranlar için de dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündemden düşmüyor. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor.SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sisteminde er ya da geç düzenleme yapılacağını belirtti, son gelişmeleri yorumladı.
Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Milyonlar EYT yasası sonrası en çok bu sorunun cevabını merak ediyor. Erken emeklilik için dört gözle gelecek açıklamalar beklenirken, Yargıtay’dan herkesi heyecanlandıracak emsal karar geldi. Sigorta girişi tesciline dair açılan davalarda önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmak gerekiyor. Dava ise daha sonra! İşte haberin detayları…
Kademeli emeklilik gelecek mi? 1999 sonrası işe girenler için düzenleme yolda mı? EYT sonrası erken emekliliği kaçıranlar kademeli emeklilik talep ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Erdursun bir sonraki genel seçimleri işaret etti, “Hükümetin bu konuda şu anda ben bir çalışma yapmadığını biliyorum” dedi. İşte detaylar…
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup da emeklilik başvurusu 'staj' ve 'çıraklık' nedeniyle kabul edilmeyenler için SGK'da toplantı yapıldığı iddia edilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayanlar kademeli emeklilik haberlerini takipte. Peki kademeli emeklilik çıkacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun kademeli emeklilikle ilgili son bilgileri paylaştı.
Kademeli emeklilik son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayanlar kademeli emeklilik için bekleyişe geçti. Son gelen açıklamalar 2000 – 2008 arası sigorta başlangıcı olanları üzse de açık kapı bırakıldı. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? İşte kademeli emeklilik tablosu ile haberin detayları…
Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini (EYT) kaçıranlar için son günlerde kademeli emeklilik yasası gündeme geldi. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Ankara kulis bilgisini paylaştı, "Kademeli emeklilik gelecek mi, çalışma yapılıyor mu?" sorularına yanıt verdi.
2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan kademeli emeklilik yasasını bekliyor. Tıpkı EYT’liler gibi erken emekli olmak için hesap kitap yapan çalışanların bu talebine çözüm yolu aranıyor. Kademeli yaş şartları için şu anda Meclis gündeminde olan yeni bir yasa teklifi, 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli değişiklikler öneriyor. Peki kademeli emeklilik şartları neler? İşte detaylar...
Sosyal Güvenlik Kurumu, işe giriş, işten çıkış, tazminat, emeklilik gibi çalışma hayatı ile ilgili işlemlerle ilgilenmektedir. Çalışmakta olan ve emeklilik hakkı kazanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da hangi meslek grubunda ya da hangi görevde olduklarına göre sigortalılık ve emeklilik durumlarını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığı ile takip edebilirler. Günümüzde ise SGK ile ilgili birçok işlem ya da başvuru da internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir.
Denizli’nin Buldan ilçesinde, EYT işlemlerinde kolaylık sağlama vaadiyle kandırdığı mağdurlardan 10 milyon lira toplandığı iddia edilen SGK uzmanı ortadan kayboldu. Olayla ilgili çok sayıda kişi şikayetçi olurken inceleme başlatıldığı öğrenildi. Sırra kadem basan SGK uzmanının bulunması için de çalışma başlatıldı.
Milyonlarca kişi daha erken emeklilik hakkı yakalamanın hesaplarını yaparken 2000 sonrasında ilk kez sigorta başlangıcı olanlar için SGK Uzmanı Emin Yılmaz’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. “Şu anda Meclise sunulan ikinci bir EYT, yani 2000 sonrasında işe başlayanlarla ilgili bir yasa teklifi var” diyen Yılmaz, “Prim günlerinin kendi içinde kademeli olarak değişmesi, ikinci grup EYT ile ilgili yaşların da 43'ten başlayıp 50 ve 52 yaşa kadar ilerlemesi talep ediliyor” ifadelerini kullandı.
Sigortalı olan kişilere sigorta başlangıcından itibaren özel bir sicil numarası verilir. Aynısı sigortalı personel çalıştıran iş yeri sahiplerinin şirketleri için de geçerlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde tescilli olan iş yerlerinin de kendine özel sicil numaraları mevcut olur. Sigortalı olunduğunda sağlık başta olmak üzere çok sayıda farklı alandan daha kolay bir şekilde yararlanılır. Peki, SGK iş yeri sicil no sorgulama nereden ve nasıl yapılır?
Asgari ücret zammı Ocak ayında yükselecek. Ancak asgari ücret ile birlikte doğum ve askerlik borçlanması primleri de artacak. Prim borçlanması başvurusunu 31 Aralık tarihine kadar yapanlar en az 30 bin liralık avantaja sahip olacak. EYT ile emekli olmayı bekleyen 3 milyona yakın kişi için de uyarı geldi. Peki SGK borçlanması ne zaman yapılmalı? Askerlik ve doğum borçlanması 2024’te ne kadar olacak? İşte detaylar…
Milyonlarca kişinin emekli maaşı Ocak ayı ile birlikte zamlanacak. Ancak 200 bine yakın EYT’linin dosyası Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) sıra beklerken yeni bir detay ortaya çıktı. İşlemlerin yanlış yapılmasından kaynaklı bazı kişilerin emekli maaşı beklediklerinden daha az geldi. Ekonomist Muhammet Bayram SGK’ya başvurarak eksik ödenen emekli aylığı farkının alınabileceğini belirtti.
SGK personel alımı sonuçları belli oldu. Bilindiği üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine 1392 sözleşmeli personel alımı yapılacağını belirtmişti. 5 Ekim'de başlayan tercih süreci 11 Ekim'de sona erdi. Adaylar işlemlerini KPSS 2023/6 tercih kılavuzuna göre yaptı. ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Peki, SGK personel alımı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte sonuc.osym.gov.tr KPSS 2023/6 tercih sonuçları sorgulama ekranı...
Çalışan vatandaşlar için en önemli konulardan biri de sigortalılık durumudur. Sigortanın devam ediyor olması emekli olunca alınacak maaş tutarından emekli olunacak güne kadar birçok konuda etkili bir ayrıntıdır. Bu nedenle çalışan vatandaşların sigortalarının aktif olup olmadığını kontrol etmesi önemlidir. SGK (Sosyal Sigortalar Kurumu) durumu sorgulanması işlemi çeşitli yollardan yapılabilir.
Çalışan kişiler emeklilik yaşlarını, ikramiye, kıdem tazminatı, emekli maaşı gibi tutarları öğrenmek için hizmet sigortalılık bilgilerine ulaşmak isteyebilirler. Gerekli olan durumlarda çeşitli yollardan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) dökümlerini alabilmeleri mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her çalışan bizzat başvuru yaparak ya da internet üzerinden çalışma durumları ile ilgili bilgi alabilirler.
Açılımı Sosyal Sigortalar Kurumu olan SSK, 2006 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu açılımı ile SGK olarak devam eden bir devlet kurumudur. BağKur ile Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesinden sonra kurulmuştur. Amacı sosyal sigortacılık ilkelerine bağlı, adil, kolay ulaşılabilir, mali açıdan sürdürülebilir ve çağdaş kriterlerde bir sosyal güvenlik sistemi sürdürmektir. Çalışanların sigorta türleri fark etmeksizin bağlı oldukları bir sosyal kurumdur.
Ekim’de açılacak Meclis, emeklilik hayatı için adımları peş peşe atacak. Bu kapsamda SGK Bağ-Kur prim eşitleme ile 9000 bin olan prim gün sayısı 7200’e düşecek. Bu da 5 yıl erken emeklilik anlamına gelecek. Ancak uzmanlar bu süreç başlamadan önce çok kritik bir uyarıda bulundu. 28 Şubat 2011'de çıkarılan kanun nedeniyle birçok kişinin sahte sigortalı olduğunu kaydederek, EYT sürecinin bitmesi ile topyekün emeklilik iptallerine geçileceğini söylediler.
EYT yasası sonrası erken emeklilik için milyonlarca kişiye umut doğarken, bazıları ise bu durumu fırsatçılığa çevirdi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kâğıt üzerinde sigortalı gösterilen kişiler ile sahte işyerlerine yönelik denetimleri sıklaştırarak duruma el attı. Bu kapsamda sahte işyerlerinde çalışan adına bildiren hizmetler iptal edilirken, ödenen emekli aylıkları yasal faiziyle geri alınıyor.
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında mart ayında 1.8 milyon kişi emeklilik başvurusunda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine yansıyan rakamlarda, emeklilik dilekçesi veren EYT'lilerin yaklaşık 719 bininin sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi olarak çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Bu da her 100 kişiden 40’ına denk geldi. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artması bekleniyor.
Çalışan Türk vatandaşlarının bağlı bulundukları sigorta türüne göre emekli olma hakları vardır. Her çalışan çalıştığı işyerine, sektöre ya da aldığı göreve bağlı olarak 4A, 4B ya da 4C şeklinde sınıflandırılan sigorta türleri ile değerlendirilir. Tüm sigorta türleri SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) çatısı altında toplanmadan önce BAĞKUR olarak bilinen 4B sigorta da geriye dönük borçları bulunabilen ve sorgulaması birden fazla yöntemle yapılabilen bir sigorta türüdür.
Emekliler dikkat! Bugün hesaplara en az 9.500 TL yatırılacak. SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ödemeleri başladı. EYT ile sayıları 16 milyonu aşan emekliler için süreç başlarken, kamu işçileri de ilave tediye ödemesi için 23 Haziran’ı bekliyor. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri açıklanan takvim.
EYT ile emeklilik başvurusu yapanların birçoğu ilk maaşlarına kavuştu. Başvuru süreci devam edenlerin işlemlerinin kısa sürede tamamlanması planlanırken, henüz başvuru yapmayanlar için SGK Kanunu’nda önemli bir detay göze çarptı. Temmuz ayındaki emekli zammı öncesi henüz başvuru yapmayan EYT’lilerin refah payı artışı alıp alamayacağı belli oldu. Dikkat etmesi gereken kişiler ise brüt maaşı 20 bin TL’nin altında olanlar… İşte EYT’liye refah payı ve seyyanan zam haberinin detayları…
Son dakika haberi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin resmen hayata geçirilmesiyle 2 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT müracaatında bulunanların dosyalarını inceleyip karara bağlıyor. Bazı durumlarda EYT'lilerin maaşının bağlanması ise gecikebiliyor. SGK bunun için de yeni bir formül açıkladı. SGK'dan yapılan duyuruya göre, emekli maaşı 90 gün içinde bağlanamayan EYT'liler için avans müjdesi geldi. İşte detaylar...
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları 1.8 milyonu aşarken bunun 1.2 milyonu için süreç tamamlandı. İşlemleri halâ devam eden EYT'lilerin ise en çok dikkat etmesi gereken konu eksik prim günü. Geçmiş yıllardan kalan 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa emekli maaşı alamayacak olan EYT’liler için yol haritası ise net. SGK ile Emekli Sandığı kapsamındaki memurlara göre Bağ-Kur’luların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise GSS borcu. İşte haberin detayları…
EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Esnafın emeklilik primi sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olurken netleşirken kendi hesabına çalışan doktor, eczacı, avukat da konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi bilgi edinmek için arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? İşte, SSK, Bağkur’luya İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'liler için staj açıklaması...
EYT bayram ikramiyesi ödeme tarihi geçtiğimiz gün Sosyal Güvenlik Kurumu'dan (SGK) yapılan açıklama sonrası belli oldu. Nisan ayında işlemi sonuçlanan vatandaşlar arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, EYT bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, 2023 SGK EYT bayram ikramiyesi ödeme tarihi...
EYT yasasının ardından Bağ-Kur’lu çiftçinin erken emekli olmasına imkan sağlayacak yeni bir düzenleme yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, esnaf ve küçük tüccar gibi çiftçilerin de prim yükünün azaltılarak, erken emeklilik kapısı açılacağı duyurmuştu. Bu kapsamda üreticilerin 9000 prim günü yerine SGK’lılar gibi 7200 günle, 5 yıl daha erken emeklilik hakkına sahip olabileceği belirtiliyor. Bunun yanı sıra yüzde 20 daha yüksek emekli aylığı almak mümkün hale gelecek.
Kısa adı EYT olan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte hummalı bir çalışmaya koyulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayseri İl Müdürlüğü’nde 10 bininci emekliye maaşı bağlandı.
SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki bazı vatandaşlar EYT ile emeklilik hakkı kazanmasına rağmen çalışmaya devam edecek. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden EYT’liler, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalıştıkları sürelerin emekli aylığını artırıcı veya azaltıcı etkisi olup olmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda tek bir şart bulunuyor. O şartı yerine getiren hem emekli maaşını hem de kıdem tazminatını daha yüksek rakamdan alabilecek. İşte detaylar…
4A SGK çalışanlarının EYT ile emekli olmaya hak kazanmasının ardından çalışmaya devam etmesi durumunda işverene 5 puanlık sosyal güvenlik destek primi verileceği açıklanmıştı. Bu indirim ile alt ve üst seviye için indirim miktarı da belli oldu. 500.40 TL ile 3.753 TL arasında işverene prim desteği sağlanacak. İndirim ise çalışanın işten ayrıldığı süreye kadar devam edecek.
EYT ile emekli olanların bir kısmı ilk maaşını almış durumda. Ancak bir yandan EYT’den yararlanıp çalışmaya devam edenler var. İşe devam edeçalışanlar için işverene yüzde 5’lik prim desteği sağlanacak. Konuya ilişkin merak edilenleri tektek açıklayan SGK Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücret ile çalışan bir kişi için destek miktarının 638 lira olacağını dile getirdi. İşte işverene prim desteği haberinin ayrıntıları…
EYT yasası ile 3 Mart sonrasında emekli olmaya hak kazanan 2 milyon 250 bin kişinin yaklaşık 1,6 milyonu Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya başvuruda bulundu. SGK ve Bağ-Kur’lular ilk maaşlarını almaya başlarken yeni bir detay ortaya çıktı. SGK prim borcu olmasına rağmen EYT’den faydalanmak isteyenler başvuruda bulundu ancak başvuruları geçersiz sayıldı. E-Devlet üzerinden 80 defa kayıt yaptırandan, iki-üç yıllık prim eksiğine karşın “ya tutarsa” diye başvuru yapanlar SGK çalışanlarını meşgul etti.
EYT ilk maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağına yönelik araştırmalar sürüyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren kanunun Resmi Gazete'de yayınlandı. Başvurularını mart ayı içerisinde yapmış olan EYT'liler ilk maaşlarını almaya başladılar. EYT düzenlemesi kapsamında 1,6 milyon başvuru alındı ve 250 bin kişinin işlemleri tamamlandı. Peki EYT maaşları ne zaman verilecek? 7500 TL en düşük emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte EYT maaş farkı sorgulama ekranı...
Son dakika haberi: Günlerdir beklenen düzenlemeyle ilgili milyonları ilgilendiren haber geldi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT işlemlerin hızlandırılması için SGK personeline 3 ay fazla mesai ücreti verilmesini öngören düzenleme de yasalaştı. İşte tüm detaylar...
Son dakika: EYT yasasının ardından milyonlar emeklilik başvurusu için SGK'nın yolunu tuttu. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi hak sahibi olurken bunların 1 milyon 661 bini SGK'lı, 88 bin 626'sı Bağ-Kur, 496 bini de kamu çalışanlarından oluştu. Başvuru sayısının ise 1.6 milyonu aştığı öğrenildi. Mart ayı enflasyon rakamı sonrası ise memur emeklisinin 3 aylık zam oranı yüzde 10.52 olurken, en düşük maaş şimdiden 8.732 liraya yükseldi.