Günümüzde tuşlu cep telefonlarının yerine akıllı cep telefonları kullanılmaktadır. Akıllı cep telefonlarının bazıları modeline göre iOS işletim sistemine sahipken bazıları ise Android işletim sistemi ile çalışmaktadır. Kimi zaman özellikle Android akıllı cep telefonu kullanan kişiler ağda kayıtlı değil hatası ile karşılaşmaktadır. Bu hata pek çok farklı sebepten ötürü ortaya çıkabilmektedir. Peki, ağda kayıtlı değil hatası nasıl düzeltilir?
Hayatı kabusa çeviren yeni bir siber dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Son mağdurlardan biri de İstanbul'da erkek kuaförlüğü yapan Murat Sevim. Telefon numarası kopyalanan Sevim'e sürekli telefon geliyor, arayan kişiler sert şekilde "Beni neden aradın" diye çıkışıyor. Nedeni ise Sevim'i dolandırıcı sanmaları! Oysa Sevim aslında kendisini arayan kişilerden hiçbirini aramıyor. Yeni dolandırıcılık yönteminin detayları akıllara durgunluk verdi.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, WhatsApp hesabının ele geçirilmesine ilişkin açıklamasında "Kimsenin haberleşme hürriyeti güvende değil" diyerek Turkcell'e dava açacağını belirtti. Yücel ayrıca, WhatsApp profil fotoğrafının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir fotoğrafıyla değiştirildiğini duyurarak herkese gönderilen mesajın detaylarını da paylaştı.
Hem iPhone hem de Android telefonlarda sıkça karşılaşılan bir sorun, "SIM kartı bulunamadı" hatasıdır. Bu hatayla karşılaştığınızda dışarıda telefonla arama yapamaz, mesaj gönderemez ve hatta internete erişemezsiniz. Telefonu yeniden başlatmak da çözüm getirmeyebilir. Peki, telefon SIM kartı okumuyor hatası alanlar için telefon SIM kartı okumuyor sorunu nasıl çözülür?
Hangi GSM operatörüne bağlı olduğu fark etmeksizin tüm mobil cihazıyla iletişim kurmak isteyen kullanıcılar SIM kart edinir. SIM kart olarak kısaltılan ifade Abone Kimlik Modülü anlamına gelir ve açılımı da bu şekildedir. Ancak bu kartlara alternatif olarak bir de e-SIM de geliştirilmiştir.
Açılımı Subscriber Identity Module olan SIM kart, telefonların çalışması ve çeşitli internet işlemlerinin yapılması için son derece önemli ve gerekli bir karttır. Çeşitli durumlara bağlı olarak bloke edilebilir ve blokenin kaldırılması için birden farklı yöntem bulunur. Banka SIM Kart blokeleri genel olarak güvenlik amacı ile yapılır ve blokeyi kaldırmak bilinenden çok daha kolay bir işlemdir.
Mobil cihazlarda kullanılan SIM kartlar kullanım dışı kalabilir. SIM kart blokesi olarak da adlandırılan bu durum çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşebilmektedir. Gerçekleşen SIM kart blokesini kaldırabilmek için çeşitli yöntemler bulunur. Kişilerin güvenliği için devreye giren SIM kart bloke işlemini kaldırabilmek için bazı işlemler yapmak gerekir.
Telefonlar arası mesajlaşma ve konuşma, SIM kartlar sayesinde gerçekleşir. Bayiler ve satış noktalarından alınarak kullanılan SIM kartlar, kişiye özel bir numaraya sahiptir. Çekim alanları içerisinde farklı kart sahiplerine ulaşmak bu numaralar ile sağlanır. Hat kullanıcılarının kart alırken seçebileceği birçok operatör şirketi mevcuttur. Bu operatör şirketlerinin hepsi SIM kart fiyatlarında değişik tarifeler uygular. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hat fiyatları ne kadardır?
Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPhone 14 serisi SIM kart girişi olmadan satılacak. Ancak bu karar, sadece ABD sınırları içerisinde geçerli olacak. ABD'li iPhone 14 kullanıcıları fiziksel SIM kartlarını telefonlarına takamayacak. Fiziksel SIM kart yerine eSIM kullanacaklar. Peki iPhone 14'te SIM kart girişinin olmayışı bir devrim mi, yoksa erken alınmış bir karar mı? İşte detaylar!
Apple'ın iPhone 14 modellerini tanıtacağı etkinliğine artık saatler kaldı. Etkinlik öncesi teknoloji devinin SIM kart yuvası olmayan bazı iPhone modellerini piyasaya sürme fikri üzerinde durduğu iddia edildi. Görünüşe göre Apple, bir eSIM kararı almaya adım adım ilerliyor. Üstelik iPhone 14 ailesinin bazı modellerin yalnızca eSIM teknolojisiyle geldiğini dahi görebiliriz.
Bursa’da 8 yıl önce sim kartını kırıp çöpe atan vatandaş, ağır ceza mahkemesinde dolandırıcılıktan yargılanıyor.