Siroz Haberleri

Sessiz tehlike: Sinsi bir şekilde ilerliyor! Siroz riskini artırıyor 'Türkiye’de her 3 kişiden birinde var'

Günümüzde oldukça sık karşılaşılan bir sağlık sorunu olan karaciğer yağlanması, dünya genelinde de hızla yaygınlaşan kronik karaciğer hastalıkları arasında yer alıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Bilal Toka, birçok insanın farkında olmadan bu hastalığa yakalandığını ve geç kalındığında karaciğer sirozu veya karaciğer kanseri gibi hastalıkların ortaya çıkabildiğini belirtti. Türkiye’de her 3 kişiden birinde karaciğer yağlanması olduğunu ve karaciğer yağlanmasının sinsi ilerlediğini açıkladı.

Haber

Siroz nedir, siroz belirtileri nelerdir? Siroz neden olur? Siroz tedavisi

Siroz karaciğerin ciddi ve ilerleyici bir hastalığıdır ve tedavi edilmediğinde veya belirtileri fark edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Erken tanı ve uygun tedavi ile birlikte sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sirozun ilerlemesini yavaşlatabilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Ancak siroz tedavisi zor ve karmaşık bir hastalıktır ve hastaların sürekli takip ve destek alması gerekebilir.

Haber

Ufuk Özkan'dan sitem dolu sözler! Hastalık sürecinde eski eşinizle görüştünüz mü? denince bakın ne yanıt verdi

Geniş Aile dizisiyle hafızalara kazınan Ufuk Özkan sağlık sorunları nedeniyle yaşadığı sıkıntılı günleri yavaş yavaş arkasında bırakıyor. Siroza yakalanan ve tedavi süreci sonunda organ bağışına gerek kalmadığını belirten ünlü oyuncu bir magazin programına konuk oldu. Ufuk Özkan'ın "Hastalık sürecinde eski eşinizle görüştünüz mü?" sorusuna verdiği yanıt olay oldu.

Magazin

Ufuk Özkan'ın hastalığı siroz nedir, neden olur? Siroz belirtilerine dikkat! Vakit kaybetmeden doktora koşun

Siroz belirtileri ve neden olduğu merak konusu haline geldi. Geniş Aile, Kalk Gidelim gibi yapımlarla hafızalara kazınan başarılı oyuncu ve sunucu Ufuk Özkan 3’üncü derece siroza yakalandı. Bu haberin ardından siroz hastalığı merak konusu oldu. Peki, siroz nedir, neden olur?

Haber

Siroz

Siroz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Siroz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Karaciğerinizde sorun olduğunu gösteren 4 işaret! Siroza dönüşmeden doktora başvurun

Karaciğer, vücuttaki en önemli ikinci organ olarak biliniyor. Karaciğerde meydana gelen değişimler çok ciddi problemlere sebep olabiliyor. Uzmanlar karaciğer yetmezliği, karaciğer yağlanması gibi sorunların tedavi edilmemesinin ölümcül olabileceğini belirtiyor. Karaciğerin risk altında olduğunu gösteren 4 işaret bulunuyor. İşte karaciğer hastalığının belirtileri...

Haber

Karaciğer sağlığını yerle bir ediyor! Yemeden önce tekrar düşünün

Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber

Karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi! Özellikle geceleri artış görülüyor...

Karaciğer kanseri dünyada en sık görülen kanser türleri arasında bulunuyor. Erken evrelerinde fazla belirti vermeyen ve sinsice ilerleyen karaciğer kanserinin bilinmeyen işaretleri bulunuyor. Yayınlanan bir kanser vakasında 52 yaşındaki hasta kadının yaşadığı karaciğer kanseri belirtileri açıklandı. Bu belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek hayat kurtarıyor.

Haber

Karaciğerin bittiğini gösteren işarete dikkat! Hastaların yüzde 82'si aynı belirtiyi yaşıyor

Karaciğerin vücutta oldukça önemli olan yaşamsal görevleri bulunmaktadır. Vücutta kendini yenileyebilen tek organ olan karaciğer zararlı etkenlere maruz kaldığında sağlıklı dokusunu yenileyememektedir. Karaciğer yetmezliği, siroz gibi oldukça tehlikeli hastalıklar büyük problemlere neden olabilmektedir. Uzmanlar karaciğerin bittiğine işaret eden siroza sahip olan hastaların yüzde 82'sinin aynı belirtiyi yaşadığını açıklıyor.

Haber

Karaciğerinizin büyük tehlikede olduğunu gösteren önemli işaret! Diş fırçalarken bu durumu yaşıyorsanız...

Karaciğer sağlığını korumak vücudumuz için büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer yetmezliği çok riskli durumlara sebep olabiliyor. Şiddetli yağlı karaciğer hastalığını erken teşhis etmek için vücutta görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. İşte yağlı karaciğer hastalığının o riskli belirtisi...

Haber

Cildinizde ortaya çıkan değişimlere dikkat! Tehlikeli hastalığın büyük uyarıcısı

Hastalıkları erken teşhis etmek hastalığın tüm ilerleyişini değiştirebiliyor. Bazı hastalıklar belirti vermeden sinsice ilerleyebiliyor. Ancak vücutta yaşanan ufak değişimlere karşı bilinçli olmak hayatınızı kurtarabiliyor. Ciltte görülen değişimin ilerlemiş ve tedavisi olmayan hastalığın belirtisi olduğu biliniyor.

Haber

Dikkat! Belirti vermeden sinsice ilerleyerek karaciğeri mahvediyor... Hastaların neredeyse yarısı aynı belirtiyi yaşıyor

Yağlı karaciğer hastalığı oldukça sinsi bir şekilde ilerleyerek çok ciddi hasarlara neden olabilmektedir. Türkiye'de yaklaşık 4 milyon yağlı karaciğer hastası var. Ancak birçok kişi bu hastalığa sahip olduğunu bilmiyor. Tedavi edilmeyen yağlı karaciğer hastalığı siroza zemin oluşturuyor. Bu hastalığa sahip kişilerin yüzde 40'ı aynı belirtiyi gördüğünü açıkladı.

Haber

Bu saatlerde uyanıyorsanız büyük risk altındasınız! Uzmanlar karaciğer sağlığınız için uyarıyor

Karaciğerde yağ birikmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Karaciğerde toksik maddelerin birleşmesi nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yağlanması büyük karaciğer hasarına sebep olmaktadır. Karaciğer yağlanmasını erken teşhis etmek hayati önem taşımaktadır. Uzmanlara göre geceleri riskli saatlerde uyanıyorsanız karaciğer sağlığınız risk altında olabilir.

Haber

Bu şekilde uyanıyorsanız durum ciddi! Karaciğeriniz uyarı veriyor: Hemen doktora başvurun

Uyumak gün içerisinde yorulan bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmenin en iyi yolu olarak görülüyor. Uzmanlar düzenli uykunun ne kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Ancak çeşitli uyku problemleri nedeniyle birçok insan uykusunu yeterli derecede alamıyor. Toplumda sıklıkla görülen yorgun uyanma durumu sağlık konusunda büyük risk oluşturuyor.

Haber

İdrarınıza dikkat! Vakit kaybetmeden doktora koşun: Karaciğer hasarı büyük

İdrar vücudumuzdaki hastalıklar hakkında oldukça uyarıcı olabiliyor. İdrar yaparken ve idrarda görülen değişimler birçok hastalığın belirtisi olarak görülüyor. Uzmanlara göre tedavisi olmayan karaciğer hasarı idrardaki renklerde belli olabiliyor. İdrar renginizde aşağıda bulunan durumları görüyorsanız hemen doktora başvurabilirsiniz.

Haber

Yaşadığınız problemlerin kaynağı yemekler değil! Tedavi edilmezse durum ciddi

Kansere neden olan birçok etken bulunmaktadır. Çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanserden korunmak için hastalık belirtilerine dikkat ederek bu hastalıkları erken teşhis etmek hayati önem taşır. Günlük hayatta yaşanılan geğirme, mide ekşimesi gibi durumlar ciddi hastalığın yaygın belirtileri olarak bilinir.

Haber

Dikkat! Önlem alınmazsa kansere yol açabilir

Kanser çağımızın en sık karşılaşılan hastalıkları arasında yer alıyor. Kanserin oluşmasına neden olan birçok etken bulunuyor. Karaciğer yağlanmasının göz ardı edilip tedavi edilmemesi kansere ve çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar karaciğer yağlanması hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Siroz hastalığı neden olur? İşte siroz belirtileri…

Siroz, uzun süreli karaciğer hasarının sebep olduğu karaciğerin skarlaşmasıdır. Yara dokusu karaciğerin düzgün çalışmasına engel olur. Siroz, hepatit gibi karaciğeri etkileyen durumlardan kaynaklanan diğer hasar aşamalarından sonra ortaya çıktığı için bazen son dönem karaciğer hastalığı olarak da isimlendirilebilir.

Haber

Atatürk siroz hastalığı nedeniyle mi öldü? İlber Ortaylı açıkladı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıldönümünde anılırken, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Atatürk'ün ölüm sebebiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Ortaylı, "Atatürk sirozdan mı öldü?" sorusuna yanıt verdi.

Haber

Karaciğer yağlanmasında erken tanı sirozu önlüyor!

Karaciğer yağlanması ülkemizde her 4 kişiden birinin sorunu. Karaciğer yağlanması siroz riski nedeniyle çözülmesi gereken bir rahatsızlık. Karaciğer hücrelerinin normalden fazla yağ depolaması nedeniyle oluşan karaciğer yağlanması nedeni ise obezite.

Haber

Uzman isimden karaciğer yağlanması uyarısı: Kansere yol açıyor

Türkiye’de her 100 kişiden 30’unda karaciğer yağlanması olduğuna ve buna bağlı siroz görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Basit bir yağlanma ile başlayan hasar yıllar içinde siroz ve hatta kansere kadar giden ölümcül sorunlara yol açabilir. Diyabet, obezite ve kolesterol karaciğerde yağlanma oranını artırıyor. 10 yıl sonra maalesef 300 ila 400 bin insanımızda siroz gelişebilir” dedi.

Haber

Karaciğer yağlanması kalbi vuruyor

Karaciğer yağlanması bulunan kişilerin ölüme yol açan hastalıkların başında kalp ve damar hastalıklarının geldiği, karaciğerde iltihap ve sertleşme gelişen kişilerin yüzde 20-30'unda yıllar içinde siroz veya kanser ortaya çıktığı belirtildi - İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Yaprak: - "Siroz gelişmiş bireyler en çok karaciğer nedenli sorunlardan hayatını kaybederken henüz siroz olmamış ama karaciğer yağlanması bulunan kişilerde en büyük ölüm nedeni, kalp ve damar hastalıkları ve karaciğer dışı organ kanserleridir" - "Karaciğer yağlanması olan kişilerde kalp krizi riski 2-3 kat daha fazladır"

Yurthaber

Uzmanlardan A vitamini uyarısı! Siroza neden olabiliyor

A vitamini bağışıklık üzerinde olumlu rol oynasa da fazlasının yarardan çok zarar sağladığını söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, fazla A vitamini alımının yorgunluk, kemik erimesi, kas ve eklem ağrıları ile karaciğer hasarına yol açabileceğini dile getirdi. Karaciğerde fazla depolanan A vitamininin karaciğer yağlanma ve sertleşmesine yol açtığını söyleyen Yaprak, bu durumun karakterize bir hasara yol açabileceğinden de bahsetti. Yaprak, hasarın ilerlemesi durumunda siroz gelişebileceğini söyledi.

Haber

Bu acıya yürek dayanmaz! 10 aylık bebek hayatını kaybetti

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, yakalandığı siroz hastalığı sonrası babasından kendisine nakledilen karaciğer ile yaşama tutunmaya çalışan 10 aylık Zeynep Ekim, hastanede hayatını kaybetti. Ekim çiftinin ilk çocuklarını da doğum sırasında kaybettiği öğrenildi.

Haber

Siroz hastalığı bulaşıcı mıdır? Siroz hastalığının tedavisi nedir?

Önlemi alınmadığı takdirde sirozun ölümcül bir hastalık haline gelebileceğini biliyor musunuz? Adını sıklıkla duyduğumuz siroz nedir? Nasıl olur? Tedavisi nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

Haber

Hafife almayın! Karaciğeri bitiriyor...

Hatalı beslenme, hareketsiz yaşam, şişmanlık karaciğer yağlanmasına (NASH), yağlı karaciğer siroza neden oluyor, siroz da karaciğer nakline götürüyor.

Haber

Siroz: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Karaciğerin yağlanmasıyla meydana gelen siroz, ilerlediği takdirde ciddi sağlık problemlerine yol açan bir hastalıktır.

Haber

Yerel mahkemeden sigorta şirketi aleyhine siroz kararı

İzmir 8. Tüketici Mahkemesi, birden fazla hastalığı bulunan kişinin ölüm nedeninin alkol kaynaklı siroz olduğunu ileri sürerek, tedavi masraflarının iadesini isteyen sigorta şirketini haksız buldu - Avukat Ali Onar: - "Özel sağlık sigortası yaptıracakların, hangi hastalıklar teminat kapsamında hangi hastalıklar kapsam dışında bunu iyi bilmeleri gerekir"

Yurthaber

Kısa sürede gelen organ bulundu haberiyle hayata tutundu

İzmir'de karaciğer yetmezliği teşhisi konulan hasta, kayıt olduğu nakil listesinden 2 ay gibi kısa bir sürede bulunan karaciğerle yaşama bağlanmanın mutluluğunu yaşıyor - Kasım Kıvrak: - "Kimseye 2 ay içinde kadavradan organ bulunduğunu duymamıştım. Şans bana güldü"

Yurthaber

Karaciğer yetmezliği bulunan baba kızından organ nakli ile hayata döndü

Muğla'da siroz hastalığının son evresinde olduğu belirtilen ve karaciğer yetmezliğiyle zor günler geçiren baba, kızından gerçekleştirilen nakille yaşama tutundu - Baba Ufuk Kurucan: - "Herkese sesleniyorum, alkol kullanmayın. Çok pişmanım. Kızıma bir kez daha teşekkür ederim. 'Kendin ettin' demedi, bana yeni bir hayat verdi" - Yasemin Kurucan: - "Babamsız yaşayamazdım. Bir kilogrammış ciğerim. Yarısını babama verdiler"

Yurthaber

Göbek fıtığı şüphesiyle hastaneye gitti, siroz çıktı

Antalya'da 2 yıldır karaciğer nakli bekleyen Süleyman Yalçın (44), kadavradan nakledilen organla yaşama tutundu. 2 yıl önce fıtık şüphesiyle hastaneye gittiğini söyleyen Yalçın, "Karaciğer sirozu olduğumu öğrendim. Organ bağışıyla ölümden döndüm" dedi.

Trend

Kızının tayini, karaciğer hastası babayı sağlığına kavuşturdu

Balıkesir'de 5 yıl önce diş tedavisine gittiğinde karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrenen Mustafa Mandacı, kızının tayini nedeniyle 2 yıl önce yerleştiği ve organ nakli için başvurduğu Erzurum'da yapılan operasyonla şifa buldu - Hasta Mustafa Mandacı: - "Merkeze ikinci yedek hasta olarak çağrıldığımda kadavra birinci hastaya uygun olunca nakil olamadım. Yaklaşık 1 yıl sonra yine çağrıldım. İlk hastanın yaşı nedeniyle ameliyatı kabul etmemesi, ikinci hastanın sağlık sorunu sebebiyle tıbben nakle uygun olmaması, üçüncü hastaya da ulaşılamaması üzerine dördüncü hasta olarak organ nakli yapıldım" - Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk: - "Hastalığı son safhada olduğundan nakil gerekiyordu. Hastamız nakille sağlığına kavuştu"

Yurthaber

Kızının tayini, karaciğer hastası babayı sağlığına kavuşturdu

Balıkesir'de 5 yıl önce diş tedavisine gittiğinde karaciğer yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrenen Mustafa Mandacı, kızının tayini nedeniyle 2 yıl önce yerleştiği ve organ nakli için başvurduğu Erzurum'da yapılan operasyonla şifa buldu - Hasta Mustafa Mandacı: - "Merkeze ikinci yedek hasta olarak çağrıldığımda kadavra birinci hastaya uygun olunca nakil olamadım. Yaklaşık 1 yıl sonra yine çağrıldım. İlk hastanın yaşı nedeniyle ameliyatı kabul etmemesi, ikinci hastanın sağlık sorunu sebebiyle tıbben nakle uygun olmaması, üçüncü hastaya da ulaşılamaması üzerine dördüncü hasta olarak organ nakli yapıldım" - Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk: - "Hastalığı son safhada olduğundan nakil gerekiyordu. Hastamız nakille sağlığına kavuştu"

Haber

Siroz tedavisinde bağışıklık desteği

Hastalığı tetikleyen altta yatan nedenin tespit edilmesi ve buna göre kişiye özel bir immünoterapi programı çıkarılması siroz hastalığın seyrinde kilit noktayı oluşturuyor. Konu ile ilgili İç Hastalıkları ve İmmunoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez önemli bilgiler verdi.

Trend

Kişiye özel immünoterapi siroza umut oluyor

Kişiye özel immunoterapi kanser, vitiligo, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi rahatsızlıklardan sonra sirozda da yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Kişiye özel immunoterapi kanserden vitiligoya, sedef hastalığından iltihaplı romatizmal hastalılara kadar pek çok rahatsızlıkla mücadelede olumlu sonuçlar veriyor. Aynı yöntem kişiye özel uygulanarak sirozda da başarılı sonuçlar verdi. Konu ile ilgili İç Hastalıkları ve İmmunoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez önemli bilgiler verdi.

Haber

Hepatit B ve D'ye aşı kalkan oluyor

Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz: - "Şu anda elimizde bulunan ilaçlar mikrobu karaciğerden tamamen atamıyor ve ya da uzun yıllar sonra atabiliyor. En doğru olanı mikrobu vücuda almamak. Bunun için aşılanmak önem taşıyor" - "Aşılama programı ile Türkiye'de de hepatit B oranlarında düşüş kaydedildi. Önceki yıllarda yüzde 5 olan hepatit B taşıyıcılığı yüzde 4'ler civarına doğru hafif düşmüştür" - "Mikrobu sessiz taşıyanlar ve hastalara bakıldığında Türkiye'de hepatit B ile karşılaşma oranı yüzde 35'lerin üzerinde. Bu ise toplumda nerdeyse her 3 kişiden birinin hepatit B virüsü ile karşılaştığını gösterir" - "Hepatit B önlenirse D de ortadan kalkar. Korunmak için hepatit B'ye karşı aşı yaptırılmalı"

Haber

Hepatit B araştırması korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği'nin hazırladığı veriler korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye’de erişkin yaş grubundaki Hepatit B hastalarının yalnızca yüzde 12’sinin hastalığından haberdar olduğu ortaya çıktı.

Haber

Siroza kadar gidebilen sinsi hastalık: Hepatit C

Dünya genelinde 71 milyon insanda kronik olarak bulunan ve her yıl ortalama 399 bin kişinin ölümüne yol açan hepatit C hastalığını, basit bir kan testi ile teşhis etmek mümkün. Kronikleşmesi durumunda yavaş ilerlediği için hepatit C’nin sinsi bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, hastaların %10 ila %20’sinde karaciğer sirozunun gelişebileceğini belirtti.

Haber

10 Kasım yaklaşırken... Atatürk’ün Hastalığı, Son Günleri

Atatürk’ün Hastalığı, Son Günleri ve Ölümü Hakkında Prof. Dr. Nihat Reşat Belger’in Notları...

Haber

Yurt dışından ithal edilen ilacı alamazsa ölecek

Trabzon'da 'karaciğer sirozu, kronik Hepatit C' hastalığına yakalanan 4 çocuk annesi Hamiye Aygün, doktorun yazdığı 150 bin TL'lik ithal ilacı SGK karşılamayınca ne yapacağını şaşırdı.

Haber

Nejat İşler İstanbul'a sevk edildi

Bodrum'da tedavi gören oyuncu Nejat İşler, İstanbul'a sevk edildi.

Magazin

Türk doktorlar bir ilki başardı

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü doktorları siroz ve karaciğer kanseri olan bir hastayı Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle göbeğinden ameliyat ederek kanserden kurtardılar.

Haber

Ünlü şarkıcı hayatını kaybetti!

Yaklaşık bir yıldır karaciğer tedavisi gören Ayna grubu üyelerinden müzisyen Cemil Özeren hayatını kaybetti.

Haber

'Atatürk sirozdan ölmedi, öldürüldü'

"Atatürk'ün öldürüldüğünü düşünüyorum" diyen Mücahit Pehlivan kabrin açılarak DNA testi yapılmasını veya kadavradan örnek alınmasını öneriyor.

Haber

Kızı ve damadının ciğeriyle hayata tutundu

Malatya'da siroz hastası Ramazan Tunç, kızı ve damadından alınan karaciğer ile hayata tutundu.

Yurthaber

Yaktın beni doktor! Hani ölecektim!

Yalnızca üç ay ömrü kaldığı söylenince her şeyini satıp harcadı ama…

Haber

Kalp ve şeker hastalarına umut

Şişmanlık, şeker ve kalp hastalıkları üzerine araştırma yapan Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibi, bugüne kadar "kistik fibroz" ve "karaciğer sirozu" tedavisinde kullanılan iki ilacı, bir yıl içinde şeker ile kalp hastalıkları için 30 gönüllü hastada deneyecek.

Haber

Alkol kullananlar hakkında merak edilen sorular

Karaciğer hastalığına yakalananların çoğu alkolik değildir. Sosyal olarak orta derece de alkol alanlar bile karaciğer hasarı için risk oluştururlar. Alkollü içecekleri hiç tüketmeyen kişilerde ciddi karaciğer problemlerine sahip olabilirler. Tüm 3 ifade de doğrudur. Siz kaç tanesini doğru bildiniz?

Haber