Günümüzde sosyal medya platformları günlük hayatın önemli bir bölümünü kaplamaktadır. Gün geçtikçe yeni çıkan sosyal medya platformları ile birlikte ise bazı kullanıcılar kimi platformlardaki hesaplarını silme veya devre dışı bırakma ihtiyacı hissedilebilir. Örneğin bir kullanıcı, Snapchat hesabını silmek veya kapatmak isteyebilir. Peki, Snapchat hesabı nasıl silinir?
Avrupa Birliği (AB), Meta ve Snapchat'ten platformlarında reşit olmayanların yasa dışı ve zararlı içeriklerden nasıl korundukları konusunda bilgi talep etti.
Dijital dünyanın her geçen gün gelişmesi ve yenilenmesiyle birlikte hayatımıza birçok farklı platform girmiştir. Bu platformlardan biri de Snapchat olarak bilinen, sosyal medya kullanıcılarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan ve daha pek çok özelliği bünyesinde barındıran bir uygulamadır. Bu tür uygulamalar kullanıcıların hem keyifli zaman geçirmesini hem bir şeyler paylaşmasını hem de yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlar. Peki, Snapchat ile neler yapılır, nasıl kullanılır?
Snapchat, çalışanlarının yüzde 20'sini işten çıkarma ve bir dizi yeni projeyi rafa kaldırma kararı aldı. Geçen yılki kötü mali sonuçların ardından gelen yeniden yapılandırma kapsamında yaklaşık 1.200 çalışan işini kaybedecek.
Sosyal medya uygulaması Snapchat'in arkasındaki şirket olan Snap, kazandığı paradan memnun değil. 2022'nin ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıklayan Snap'in istatistikleri kullanıcılarını ve gelirini artırmaya devam eden bir şirket profili çiziyor ancak şirket "Sonuçlardan memnun değiliz" diyor.
ABD ve Fransa'da 250 dolardan satışa çıkarılan Pixy, selfie çubuğuna ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
ABD ve Fransa'da 250 dolardan satışa çıkarılan Pixy, selfie çubuğuna ihtiyacı ortadan kaldırıyor.
Snapchat'in ana şirketi Snap'in CEO'su Evan Spiegel, metaverse açıklamaları ile gündeme oturdu. Spiegel, metaverse'ün 'belirsiz ve varsayımsal' olduğunu düşündüğünü söyledi. Spiegel, "metaverse" kelimesinin Snap'in ofislerinde asla söylenmediğini de belirtti.
Popüler video ve fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat, yeni güncellemeler yaparak kullanıcılarının ilgisini canlı tutmaya çalışıyor. Snapchat konum ekleme özelliği ise ilk güncellemelerin ardından gelen özelliklerden yalnızca biri. Bu yazımızda, Snapchat yeni konum ekleme işlemini tüm detaylarıyla sizler için hazırladık...
ABD'li teknoloji şirketlerinden iPhone'ların üreticisi Apple ve Facebook'un ana şirketi Meta'nın kendini "kolluk kuvvetleri görevlisi" gibi tanıtan ve sahte yasal taleplerde bulunan bilgisayar korsanlarına müşteri verilerini sağladığı iddia edildi.
Popüler sosyal medya platformu Snapchat'in Ukrayna kararı açıklandı. Şirket, Snap'lerin nerede çekildiğini gösteren Snap Map’in "ısı haritası" olarak Türkçe'ye çevrilen "heatmap" özelliğini Ukrayna'da geçici olarak devre dışı bıraktıklarını duyurdu. Snapchat, bunun bir güvenlik önlemi olduğunu söyledi. Bu kararla, büyük olasılıkla Rusya'nın bu özelliği kullanarak Ukraynalıların yoğun olarak bulunduğu bölgeleri belirleyip olası askeri saldırılar planlamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Yapılan bazı çalışmalar ile birlikte pil canavarı uygulamalar tespit edildi. Bu uygulamaların şarjı adeta emerek bitirdiği ortaya çıktı.
Snapchat'in uygulama içi kamerası artık mutfağınızda bulunan yiyeceklere göre tarifler önerecek.
Dünyanın en ünlü ve en çok kullanılan müzik platformlarından biri olan Spotify'da erişim sorunu meydana geldi. Sosyal medya üzerinden geri bildirimde bulunan Spotify kullanıcıları uygulamanın düzgün çalışmadığından şikayetçi oldu. Öte yandan sosyal medya platformu Snapchat'te de erişim sorunu yaşanıyor. İşte detaylar...
Apple'ın Uygulama Takibi Şeffaflığı politikası, sosyal medya platformlarını zarara soktu. Yapılan bir araştırmaya göre, söz konusu özellik, Snapchat, Facebook, Twitter ve YouTube gibi mecralara yaklaşık 10 milyar dolara mal oldu.
Samsung’un Eğlence Modu, yeni AR filtreleriyle öne çıkıyor
Snapchat çöktü mü? Kullanıcı raporlarını bildiren Downdetector'un verilerine göre, sosyal medya platformu Snapchat'te erişim sorunu yaşanıyor.
Ortaya çıkan siber saldırılar ile birlikte tüm sosyal medya sitelerinin daha fazla çöküş yaşadığı görülüyor. Hatta bazı uygulamalar neredeyse tüm gün boyunca kullanıcıların erişimini kaybetmesine neden oluyor.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile birlikte birçok teknoloji şirketi sürdürebilirliğini ve personel alımını devam ettirdi. Büyümeye devam eden dünya devlerinin çalışanlarına ne kadar maaş verdiği ise merak konusu oldu. İşte Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft, Salesforce, Snapchat ve Uber gibi şirketlerin farklı konumlardaki çalışanlarına verdikleri maaşlar...
En yaygın sosyal medya uygulamalarından olan Snapchat’te bağlantı hatası problemi yaşanıyor. Sosyal medyada Snapchat’in çöktüğüne dair paylaşımlar yapıldı.
Ünlü futbolcu Wayne Rooney, Snapchat modelleriyle parti yaptı. Evli olan futbolunun parti sonundaki otel odası görüntüleri sızınca ortalık karıştı.
Snapchat, son kazanç raporuna göre yıllardır en yüksek kullanıcı büyümesinin keyfini çıkarıyor. Günlük aktif kullanıcılar, geçen yıl bu zamana göre yüzde 23’lük bir büyüme alarak 293 milyona yükseldi.
Sosyal medya platformları televizyon dünyası ile genellikle bağlantılıdır. Ancak açık bir şekilde ortaklık kurdukları pek görülmüş bir durum değil. Snapchat bu konuda bir ilki başardı diyebiliriz.
Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Snapchat intihar vakaları ile karşı karşıya. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de siber zorbalık olarak görülüyor.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, ülkesinde kripto paralar ile ilgili yeterli hukuksal çerçeve bulunmadığını ve bunun vurgulamaya değer bir konu olduğuna dikkat çekmesinin ardından gelen satışlarla, Bitcoin yeniden 55,000 doların altına gerilerken, Ethereum da, 3,523.59 dolarlık yeni zirvesinden 3,200 dolar düzeyine döndü.
Snapchat, geliştirilmiş bir Android uygulaması ve Spotlight özelliği sayesinde büyümeye devam ediyor. Şirket, 2021’in ilk çeyrek sonuçlarında 2021’in ilk çeyreğinde 15 milyon yeni kullanıcıya ulaştı ve uygulamanın günlük ortalama kullanıcısını 280 milyona çıkardı.
Snapchat, şu anki “stories” kavramını sosyal medyaya ilk sokan uygulamadır. Snapchat ilk olarak 2011’de kurulmuştur ve kurulduğu zamanda milyonlarca indirmeye sahip olarak zamanın en popüler uygulamalarından biri haline gelmiştir. Daha sonra ise Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg, Snapchat uygulamasını satın 3 milyar dolara satın almak istemiş ancak Snapchat kurucuları bu teklifi reddetmiştir.
Snapchat; fotoğraf ve videolarınızı anlık olarak paylaşabileceğiniz bir sosyal medya uygulaması. Kendine özgü filtre ve efektlerle, gönderilerinizi daha eğlenceli hale getiren bu uygulamaya akıllı cihazlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğer Snapchat'i indirme, Snapchat'e kaydolma ve mobil cihazdan ya da bilgisayardan Snapchat'e girme gibi konularda problem yaşıyorsanız bu yazı aracılığıyla sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.