Son Depremler 10 Mayis 2023 Haberleri

Titan denizaltısındaki mürettebatın son mesajı 'Burada her şey yolunda' oldu! Son halinin fotoğrafları gündem yarattı

Atlantik Okyanusu’nda batan Titanik enkazını görmek için turistik bir tur düzenleyen OceanGate şirketinin Titan adını verdiği denizaltısı 18 Haziran tarihinde içinde 5 yolcusuyla birlikte kaybolmuştu. 2023 yılının dünya basının en çok konuştuğu konular arasında yer alan Titan denizaltısının patlaması olayına ilişkin soruşturma devam ederken yeni detaylar da ortaya çıktı.

Trend 2024-09-17 13:49:30

Ülkemizin en kalabalık 7. şehrinde ağır deprem riski! Son depremleri bilen Naci Görür açık açık uyardı

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da ülkemizin dört bir yanında farklı farklı şehirlerde depremler yaşanıyor. En çok Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ı vuran depremleri daha önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür bu kez de en kalabalık 7. ilimiz için uyarılarda bulundu.

Haber 2024-09-17 12:56:05

EYT'lilerin süresi doldu! Türkiye tarihinin en yüksek oranı... Emeklilik dilekçeleri adeta sırada! Uzman'da 2024 yılını işaret edince...

2024 yılının son çeyreğine girmişken emekli olma adayları dilekçelerini ne zaman vermeleri gerektiğini düşünüyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş 2025'te emekli olan birine 2024 yılına oranla yüzde 30 daha az aylık bağlanacağını belirtti. Ayrıca, EYT'lilerin sigorta süresi dolunca 2024 yılında emekli olanların sayısı 2023 yılını neredeyse geçmiş duruma geldi.

Finans 2024-09-17 12:35:55

AFAD duyurdu! Tunceli'de korkutan deprem! (AFAD-Kandilli son depremler) Prof. Dr. Naci Görür: 'Endişelendik, burada deprem bekliyoruz'

Tunceli'de bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Pülümür, büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Küçük de olsa 7 su fayı üzerindeki stres alanını az çok etkilemiş olabilir. Bu yörede deprem belliyoruz, onun için endişelendik" dedi.

Haber 2024-09-16 21:16:50

SON DAKİKA: Sezonun ilk derbisinde kazanan yok! Trabzonspor 10 kişi kaldığı mücadelede Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı

Son dakika... Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında ezeli rakiplerden Trabzonspor ile Beşiktaş, Bordo-mavililerin ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İşte detaylar...

Spor 15-09-24 21:59

THY'nin uçağında kriz! ‘‘Turkish Power’’ diye bağırdı! ''Benim 10 tane fabrikam var'' diyerek tehditler savurdu: Gözaltına alınmıştı, para cezası verildi

Türk Hava Yolları’nın bir dış hat uçuşu öncesinde business class ile seyahat edecek olan bir yolcu, yeri değiştirilmesi nedeniyle kabin memurlarıyla tartıştı. Ağza alınmayacak küfürler ve hakaretler eden yolcu gözaltına alındı. İstanbul Valisi Davut Gül o anları 'Beklenen son' diyerek paylaştı. Emniyet yolcuya para cezası kesildiğini açıkladı. Öte yandan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada hukuki sürecin başlatılarak yolcunun kara liseye alındığını belirtti.

Haber 15-09-24 20:36

SON DAKİKA: Trabzonspor-Beşiktaş derbisinde tarihi an! Henüz 13. dakikada kırmızı kart... Bordo-mavililer 10 kişi kaldı

Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında Trabzonspor sahasında Beşiktaş'ı konuk ederken mücadelenin henüz 13. dakikasında Edin Visca rakibine yaptığı sert faul sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu kart iki takım arasında oynana mücadelelerdeki en erken kırmızı kart olarak da tarihe geçti. İşte detaylar...

Spor 15-09-24 20:25

Tüm zamanların en iyi 10 dizisi! Breaking Bad, Game of Thrones ve dahası...

Dünya’da ve Türkiye’de son dönemlerin en çok izlenen en iyi dizileri yer aldı. Tüm zamanların en iyi dizileri arasından adından en çok söz ettiren ve hayranlarının çıkacağı günü iple çektiği ‘Game of Thrones’ dizisi de ikinci sırada yer aldı.

Magazin 15-09-24 15:22

Ünlü sanatçıya o kadar hayran oldu ki tarlaya traktörle ismini yazdı!

Antalya’nın Serik ilçesinde sanatçı Funda Arar hayranı olan çiftçi genç, traktörüyle sevdiği sanatçının ismini tarlasına yazdı, ilgi odağı oldu. Yaklaşık 10 yıl önce konserine gittiği sanatçıya büyük hayranlık besleyen Şahin, “Funda Arar’a bu hayranlığım son nefesime kadar devam edecek” dedi.

Haber 13-09-24 10:40

Sıla bebek ve Narin'in annesi tutuklanınca Gülben Ergen isyan etti! 'Kelimeler yetersiz'

Son günlerde tüm Türkiye'nin konuştuğu Narin Güran cinayeti ve Sıla bebek olaylarında tutuklamalar gerçekleşti. Narin'in annesi ve ağabeyinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Öte yandan Sıla bebeğin annesi de tutuklandı. Bu gelişmeleri duyan Gülben Ergen dayanamadı ve isyan etti.

Magazin 13-09-24 07:35

SON DAKİKA | Narin cinayetinde 8 tutuklama! Aralarında annesi ve ağabeyi de var... Elleri kelepçeli görüntülendiler

Son dakika haberi: Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında 8 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında ağabey Enes Güran ve anne Yüksel Güran da var. Türkiye'yi sarsan cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklu sayısı 10'a yükselmiş oldu. Öte yandan tutuklanan sanıklar, elleri kelepçeli şekilde görüntülendi.

Haber 13-09-24 06:45

Kur Korumalı Mevduat'tan çıkışta 10 haftadır ilk! En yavaş düşüş...

Kur korumalı mevduatlarda 6 Eylül haftasında 19,7 milyar TL ile son 10 haftanın en yavaş düşüşü gerçekleşti.

Finans 12-09-24 14:29

Bakan Şimşek duyurdu: Temmuzda yıllık cari açık 20 milyar doların altına geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuzda yıllık cari açığın 20 milyar doların altına gerilediğini belirterek, "Temmuzda 10 yılın en yüksek aylık portföy girişi gerçekleşirken son bir yılda toplam giriş 34,5 milyar dolar oldu." ifadesini kullandı.

Finans 12-09-24 12:42

Sigara firmaları bir zam daha yaptı! Sigaraya peş peşe 4 zam birden: Bir tanesi bile 4 lira oldu

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son zamların ardından, "Sigara fiyatları ne kadar oldu?", "Hangi sigaralara zam yapıldı?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Philip Morris (PM), JTI ve BAT sigara gruplarına gelen zamların ardından, Imperial Tobacco grubuna da zam yapıldı. 10 Eylül itibarıyla en güncel sigara fiyatları listesi...

Finans 10-09-24 11:14

Benzinden sonra sıra motorin indiriminde! Petroldeki düşüş araç sahiplerine yaradı: Akaryakıt fiyatları bu gece değişiyor

Akaryakıta indirim, zam var mı? Güncel benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, kaç TL? Milyonlarca araç sahibi bu sorulara yanıt ararken son dakika gelişmesi yaşandı. Benzin indiriminin ardından sıra motorin indirimine geldi. Fiyatlar bu gece yarısı bir kez daha değişiyor. İşte 10 Eylül 2024 Salı İstanbul, Ankara, İzmir güncel mazot, benzin litre fiyatı...

Finans 10-09-24 09:38

10 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 10 Eylül Salı dolar kaç TL, euro kaç TL?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 10 Eylül 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 10 Eylül Salı dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Finans 10-09-24 09:20

Narin'in köyünde Pandora'nın kutusu açılıyor: Eski muhtar intihar etmiş! Ablasının ölümü de mercek altında... Son 10 yılda ölenlerin mutlaka incelenmesi lazım

Narin Güran'ın ölümüyle Türkiye, Tavşantepe köyünde yaşananları konuşmaya başladı. İki yıl önce köyün eski muhtarının intihar ettiği ortaya çıktı. Narin'in engelli ablasının da yıllar önce "merdivenden düşerek" öldüğü, otopsi yapılmadan gömüldüğü gündeme gelmişti. Narin'in yaşamını yitirmesinin köyde "Pandora'nın kutusunu açacağını" söyleyen gazeteci Çetiner Çetin, "Son 10 yılda köyde ölenlerle ilgili jandarmanın, cumhuriyet savcılığının mutlaka inceleme yapması lazım" dedi.

Haber 09-09-24 09:08

10 saatlik otopsi! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Amcanın otomobili yeniden inceleniyor

Narin Güran'la ilgili otopsi işlemleri 10 saatin sonunda tamamlandı. Tüm Türkiye küçük Narin'i kim ya da kimlerin öldürdüğünü öğrenmek için son dakika haberlerini yakından takip ederken, Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi. Gözaltı sayısının 24'e yükseldiği soruşturma kapsamında; Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği tutuklanan amcasına ait otomobil ise jandarma tarafından yeniden incelenmeye alındı.

Haber 09-09-24 06:38

SON DAKİKA | Engin Polat cezaevinden çıktı! Eşi Dilan Polat karşıladı! İşte ilk sözleri

Son dakika haberi: Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği, toplam 28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Başsavcılığın tahliye kararına yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından Engin Polat 10 ay sonra cezaevinden çıktı. Engin Polat'ı Çorlu Karatepe Ceza İnfaz Kurumu çıkışında eşi Dilan Polat karşıladı. Polat'ın ilk sözleri "Çok mutluyuz ailemizle kavuştuk" oldu.

Haber 06-09-24 18:18

Gelir İdaresi Başkanlığı karar aldı, Bakan Işıkhan açıkladı: Süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası etkilenen vatandaşlar için 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konu ile ilgili X hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Finans 03-09-24 15:22

Hafif ticari araç ve otomobil pazarı büyüdü... 8 aylık dönemde otomobil satışları arttı! Son 10 yılda yüzde 51,4 büyüdü

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) 2024 Ocak ve Ağustos dönemindeki otomobil satışlarının verilerini açıkladı. Derneğin verilerine göre, yılın aynı dönemi ile kıyas yapıldığında hafif ticari ve otomobil pazarında yüzde 0,2 artarak 762 bin 152 adet olarak gerçekleşti.

Finans 03-09-24 12:44

Narin Güran onlardan sadece biri… Fatih Altaylı ‘işin daha vahim tarafı’ diyerek anlatmıştı! Açıklama geldi

Türkiye Narin Güran haberlerine kilitlenmişken Fatih Altaylı kayıp çocuklarla ilgili çok çarpıcı bilgiler paylaştı. Küçük Narin ile ilgili ortaya çıkanlar karşısında çok üzüldüğünü belirten Altaylı ‘işin daha vahim tarafı’ diyerek Türkiye’de son 8 yılda kaybolan çocukların sayısını açıklamıştı. Her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğunu iddia eden Altaylı'nın kayıp çocuklarla ilgili bu sözleri ise kısa süre sonra yalanlandı. İşte detaylar....

Haber 03-09-24 08:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rixos Tersane İstanbul açılışında konuştu: 56 milyarlık dolarlık gelir

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan 2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 13 milyonken 2023 yılında bu sayının 56 milyona yükseldiğinin altını çizdi.

Haber 01-09-24 16:07

Bayraktar ailesi vergi rekortmeni oldu! Herkesin aklındaki o soru yanıt buldu: Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?

2023 yılına ait gelir vergisi rekortmenleri belli oldu. Listede Türkiye'nin en zengin ailesi olarak bilinen Koç ailesi 3. sırada yer aldı. Bayraktarlar ise listenin ilk ve ikinci sırasında yer aldı. Listenin yayınlanmasının ardından vatandaşların aklında "Rahmi Koç'un 100 yılda yaptığını Bayraktar ailesi nasıl 10 yılda yaptı?" sorusu belirdi. Yatırım uzmanı Mert Başaran bu sorunun cevabını açıkladı.

Finans 01-09-24 15:38

İstanbul'un göbeğinde 10 bin TL'ye oturuyor! Bina yıkılacak ama Kaya Çilingiroğlu'nu evden kimse çıkaramıyor! Ev sahibinden isteği şoke etti

Hülya Avşar'ın eski eşi ve ünlü spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu son dönemde ev sahibi ile yaşadığı sorunlarla gündemde. Etiler'de 10 bin TL kirayla oturan Çilingiroğlu kentsel dönüşüme giren dairesinden çıkmak istemiyor.

Magazin 31-08-24 08:31

Vergi mükelleflerine enflasyon düzeltmesi! Mehmet Şimşek duyurmuştu… 10 soru 10 cevap

Nisan ve Haziran ayını kapsayan yılın ikinci çeyreğinde gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri için son gün yaklaşıyor. İş dünyasında, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi kapsamından çıkarılmıştı. Bunun üzerine 10 soruda merak edilen enflasyon muhasebesi açıklandı.

Finans 30-08-24 13:13

SON DAKİKA | Twitter'da çöktü mü? Erişim sorunu... Gönderiler yüklenmiyor uyarısı

Son dakika haberi: Twitter'da erişim sorunu yaşanıyor. Bazı kullanıcıların 'X' platformunda gönderileri iletilemezken 'Gönderiler şu anda yüklenmiyor" uyarısı geldi. Yaklaşık 10 dakika devam eden erişim problemi düzeldi.

Haber 29-08-24 23:02

Ceyda Düvenci'den onun için boşandığı söylenmişti! Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın mutluluğu kısa sürdü

2015 yılında nikah masasına oturan Bülent Şakrak ve Ceyda Düvenci çifti 10 Temmuz 2023’te tek celsede boşanmıştı. Ünlü çiftin boşanma haberi büyük yankı uyandırmış ve boşanma sebebi olarak da ihanet iddiaları gündeme gelmişti. Şakrak'ın Maviye Sürgün dizisinde tanıştığı Esra Akpınar ile yakınlaşması sonucu boşanma kararı aldığı iddia edilmişti. Boşanmanın ardından aşkını ilan eden Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'dan kötü haber geldi. Ünlü çiftin mutluluğu kısa sürdü.

Magazin 24-08-24 07:29

İstanbul'da kiralar el yakıyor: Yüzde 70'e varan artış vatandaşın belini büktü

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon ile mücadelesine son sürat devam ediyor. Enflasyon, gıdadan özel okul fiyatlarına kadar her bir sektörde varlığını hissettirirken; hayat pahalılığının en fazla hissedildiği İstanbul'da ise kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın barınma ihtiyacını oldukça zora sokuyor. Yapılan bir çalışma ile İstanbul'un 10 ilçesindeki artan kira fiyatları yapılan bir tablo ile gözler önüne serildi.

Finans 22-08-24 14:24

Son 7 aydır böylesi görülmemişti! İkinci el araç satışında ibre terse döndü... Yüzde 10'a yakın artış var

Son zamanlarda sıklıkla ikinci el araba pazarlarında arabasını satmak isteyen vatandaşın yüzü gülmüyordu. Aracını satmak isteyen vatandaş, müşteri olmamasından dert yanarken son 5 aylık veriler ikinci el araca rağbet olduğunu gösterdi. TÜİK'in verilerine göre, temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,60 artış yaşanırken, satışlar son 7 ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Finans 22-08-24 13:06

Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşında hayatını kaybetti! Ölmeden önce uzun yaşamın sırrını verdi

4 Mart 1907'de doğan Maria Branyas isimli bir kadın Ocak 2023'te dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak kayıtlara geçmişti. Bu yıl 117 yaşında giren Maria Branyas, İspanya'nın Olot kentinde yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz aylarda son doğum gününde paylaşım yapan kadın uzun yaşamın sırrını da açıklamıştı.

Haber 21-08-24 10:26

Fiyat farkı da kalmadı! 23 bin lirayı aştı: Yüz binlerce kişi şimdi ne yapacağını düşünüyor… 10 şehir için tek tek rakamlarla açıkladılar

Üniversite kayıt dönemi başladı. KYK yurtlarının başvuruları da bugün itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ev bakmaya başlamışken aileler kira fiyatlarının son durumunu merak ediyor. Peki öğreni kenti olan 10 ilde kira fiyatlarındaki son durum ne? İşte yanıtı...

Finans 20-08-24 16:12

Altından daha değerli arı zehrini üretmeye başladı! Kilosunu 100 bin dolara satıyorlar

Ardahan'da şarküteri işi yapan Kadir Özer, dede mesleğini seçerek arıcılık yapmaya başladı. İlk önce 10 kovanla başladığı arıcılıkta şimdi ise yaklaşık 300 kovana sahip olan Özer, sadece bal üretmekle yetinmeyerek, propolis, polen, arı sütü, apilarni, arı ekmeği ve son olarak da arı zehri üretiyor.

Finans 19-08-24 12:27

Vergiler ithal araçlara yönlendirdi: Otomotiv üretimi yavaşlıyor

Otomotiv Sanayi Derneği'nin (OSD) verilerine göre, ticari araç grubunda yüzde 12, ağır ticari araçta yüzde 18 ve hafif ticari araç grubunda da yüzde 11 üretim kaybı yaşand. Yerli araçların yüzde 80 ÖTV dilimine girmesinden dolayı temmuz ayında ithal otomobillerin payı yüzde 76 arttı ve son 10 yılın zirvesine ulaştı.

Finans 19-08-24 10:10

Dolarları bir bir sattılar! Son 1 yılda her şey değişti: Parasını katlamak isterken yüzde 38 kaybettiler

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre son 1 yılda faiz oranlarının yükselmesi ile yatırımcı dolar mevduatlarından vazgeçip TL mevduata yöneldi. Ancak bu süreçte parasını hem TL faizde hem de dolarda tutanlar reel kayıp yaşadılar. Bu kapsamda Türkiye genelinde en çok dolar satan 10 il de belli oldu. Yüzde 24,7 ile o şehrimiz birinciliği kaptı.

Finans 15-08-24 08:19

Türkiye'nin genç nüfus projeksiyonları alarm veriyor! TÜİK 2050 ve 2100’ü gösterdi

Bir dönem Dünya’da en genç nüfusa sahip olarak ülkelerden biri olarak görülen Türkiye için genç nüfus oranı projeksiyonları alarm veriyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarda Türkiye genç nüfus oranının 15,1 ile dünya ortalamasının altında kalması TÜİK verilerini hareketlendirdi. Buna göre, genç nüfusunun toplam nüfus içerisindeki oranının, 2050 ve 2100 yıllarında yüzde 10'un altına gerileyebileceğini belirledi.

Haber 11-08-24 14:57

DSÖ uyardı: Son haftalarda artış gösteriyor! 'Test pozitifliği yüzde 10'un üzerinde'

DSÖ'nün Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Kerkhove, Kovid-19 için pozitif testlerin yüzdesinin son birkaç haftadır arttığını, bölgeden bölgeye değişiklik göstermesine rağmen test pozitifliğinin yüzde 10'un üzerinde olduğunu söyledi.

Haber 06-08-24 16:00

Önce tarihi satış baskısı yedi! Şimdi de yüzde 10'dan fazla değer kazandı: Bitcoin fiyatı yeniden yükselişte

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, dün küresel piyasalar gibi kripto paralarda da yaşa yaşanan tarihi satış baskısının ardından son 24 saatte yüzde 10’dan fazla artarak 55 bin doların üzerine çıktı.

Finans 06-08-24 10:30

10 yıldan uzun süredir arananlar da vardı! Daha fazla kaçamadılar: Son 5 günde aranan 4 bin 517 kişi yakalandı

Yurt genelinde çeşitli suçlardan aranan 4 bin 517 firari yakalandı. Son 5 günde düzenlenen Çember-20 operasyonlarıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ayrıntıları ve görüntüleri paylaştı.

Haber 06-08-24 08:22

Son anket paylaşıldı! Erdoğan'ı geride bıraktı... Mansur Yavaş ve Özgür Özel detayı dikkat çekti!

Türkiye'de en beğenilen siyasetçi sizce kimdir? Bu soru vatandaşlara soruldu. ASAL Araştırma'nın 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en çok sevilen 2. siyasetçi oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu araştırmada 3. sıraya yerleşirken 1. sıradaki siyasetçi %20.7 oy aldı. İşte listenin tamamı!

Haber 02-08-24 09:37

AFAD duyurdu: Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

Malatya’da depremler devam ediyor. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasına göre bu sabaha karşı Yeşilyurt ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem oldu.

Haber 01-08-24 07:15

'Kim 500 Milyar İster?' için ilk teklif bakın kime gitmiş... Fatih Altaylı'nın sözleri herkesi şaşırttı

10 yıldır verdiği yaşam mücadelesini 28 Temmuz'da kaybeden Kenan Işık son yolculuğuna uğurlandı. Kim 500 Milyar İster'in unutulmaz sunucusu Işık'ın vedası herkesi üzdü. Fatih Altaylı Kenan Işık'ın vefatının üzerine programında onu anarken yaptığı bir itirafla da herkesi şaşırttı.

Magazin 31-07-24 14:59

SON DAKİKA: İsrail'den suikast! Hamas lideri İsmail Haniye Tahran'da, İsrail hava saldırısıyla öldürüldü! Türkiye'den ilk tepki geldi

Son dakika haberi: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da uğradığı suikastte öldürüldü. Saldırı İsrail ordusu tarafından yapıldı. 10 Nisan'da Gazze'ye yapılan saldırıda Haniye'nin 3 oğlu ve 4 torunu öldürülmüştü. Suikastle ilgili Türkiye'den de ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu saldırı, Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır." denildi. Dünyanın konuştuğu suikastle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Haber 31-07-24 09:41

1 senedir hiç hareket yoktu, bu son olacak! Tüm dünyanın gözü orada... Fed faiz kararı belli oluyor: İşte altın ve dolarda son durum

ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı belli oluyor. 2023 Temmuz ayından bu yana faizleri sabit bırakan dev bankanın bu ay da son kez faizlere dokunmaması bekleniyor. Fed faiz kararı öncesinde dolar/TL kuru ile ons altın, gram altın, çeyrek altın fiyatları merak ediliyordu. İŞte Kapalıçarşı altın fiyatları grafiği ile Fed faiz kararı haberinin detayları...

Finans 31-07-24 08:07
Fed

AK Partili Metin Külünk’ten çok konuşulacak ‘Erdoğan’ yorumu: Sosyolojisi eriyor, haramla helal birbirine karışmış vaziyette!

AK Partili Metin Külünk son dönemlerde yaptığı dikkat çeken çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Külünk, "Türkiye'de Erdoğan sosyolojisi eriyor" diyerek, "AK Parti sosyolojisini 2023’te sokak eritti. Cevabını verdi ama Erdoğan’a sahip çıktı. 2024’ten sonra beyefendinin 'mesajı aldık' diyerek gereğini yapmasını bekledi. Şu anda iktidarda haramla helal birbirine karışmış vaziyette" şeklinde konuştu.

Haber 26-07-24 10:23

SON DAKİKA | İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam! İşte yeni fiyatlar

Son dakika haberi: İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Haber 25-07-24 11:19

Son ankette tablo tersine döndü: Fark bıçaksırtı! Özgür Özel Keyfimiz yerinde demişti

CHP lideri Özgür Özel erken seçimi gündeme getirmeye devam ederken bazı anket sonuçlarını da açıklamıştı. Bu sırada MAK Araştırma'nın temmuz ayı seçim anketi sonuçları ortaya çıktı. AK Parti ile CHP'nin ilk iki sırayı paylaştığı ankette iki parti arasındaki fark bıçaksırtı. Seçmenlerin 14 Mayıs 2023'teki tercihleri de soruldu; bu tercihler dikkate alındığında Temmuz 2024'te iki partinin de oylarında büyük değişim olduğu görüldü.

Haber 23-07-24 08:51

Havalar ısınınca depremler mi arttı? Akıllara aynı soru geldi, Prof. Dr. Tüysüz uyardı: İki bölgeye dikkat!

Aşırı sıcaklar adeta Türkiye'yi esir alırken, son günlerde meydana gelen depremler dikkat çekti. Son olarak dün Çanakkale 4.9 büyüklüğündeki depremle sarsılırken akıllara yine "Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi?" sorusu geldi. Marmara, Bingöl Yedisu gibi bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber 23-07-24 06:47

Uzmanlar uyarıyor: Son 10 yılda 7 kat arttı! 'Giderek artıyor' Ölümle sonuçlanabilen tehlikeye dikkat! Herhangi bir yerde karşınıza çıkabilir

Son yıllarda besin alerjisinin giderek artıyor. Konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, besin alerjilerinin son 10 yılın alerji salgını olarak adlandırıldığını belirtti. Alerjik şok, yani anafilaksinin son 10 yılda 7 kat arttığını söyleyen Nacaroğlu, bu durumun giderek artmaya devam ettiğinin altını çizdi. Ölümle sonuçlanabilen alerjik şok tehlikesi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önem arz ediyor.

Haber 22-07-24 15:08