Sosyal Mesafe Haberleri

Anayasa Mahkemesinden polisin kestiği sosyal mesafe cezasına ilişkin hak ihlali kararı

Yüksek Mahkeme, sosyal mesafe kuralına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından ceza kesilen kişinin itirazını reddeden hakimlik kararında, polisin bu konuda yetkili olmadığına ilişkin iddialara yönelik gerekçeye yer verilmemesini hak ihlali saydı - Gerekçeden: - "İtiraz mercii, ret gerekçesinde başvurucu tarafından ilk defa itiraz kanun yolunda ileri sürülen iddiaların hangilerini dikkate aldığını ya da almadığını gösteren ifadeleri özenle seçmemiş ve davanın sonucuna etkili olabilecek iddiaları incelemediği kuşkusuna sebep olacak şekilde başvurucunun anılan esaslı iddiaları hakkında ayrı ve açık bir yanıt vermemiştir" - "Bu nedenle yargılama süreci bir bütün olarak değerlendirildiğinde başvurucunun gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği sonucuna ulaşılmıştır"

Yurthaber

Hollanda'da vaka sayıları artınca maske ve mesafe kuralı geri getirildi

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından maske ve mesafe kuralını geri getirildiğini ve koronavirüs kartı uygulamasının kapsamının genişletildiğini açıkladı.

Haber

Maske indi, grip vakaları arttı! Flaş uyarı: 15 Ekim'den sonraya dikkat

Koronavirüsle mücadelede, özellikle aşıdan sonra ortaya çıkan rehavet, grip ve diğer hastalıkların artmasına neden oldu. Maske, mesafe ve hijyen konusundaki gevşemeyle birlikte artan grip vakaları tedirgin ederken, uzmanlar 15 Ekim sonrasına dikkat çekti.

Haber

Bakan Koca: Aşı hiçbirimizi koronavirüse karşı kahraman yapmaz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aşı hiçbirimizi koronavirüse karşı kahraman yapmaz. Aşı olan da maske takmalı, sosyal mesafe kuralına mümkün mertebe uymalıdır” dedi.

Haber

Sosyal Mesafe

Sosyal Mesafe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sosyal Mesafe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Şehirler arası yolculuk yapacaklara Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı

Sağlık Bakanlığınca, şehirler arası toplu taşıma araçlarında Kovid-19'dan korunmak için dikkat edilmesi gerekenlerin yer aldığı video hazırlandı.

Haber

Ankara'da kurban pazarlığında tokalaşma bitti, sosyal mesafe çubuğu geldi

Ankara'da kurban pazarlarında koronavirüs tedbirleri kapsamında teması önlemek için pazarlıklar, özel yaptırılan 2 metrelik 'sosyal mesafeli pazarlık çubuğu' ile yapılıyor. Pazarda denetim yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, temas olmaması için mutlaka pazarlık çubuğu kullanılması gerektiğini söyledi.

Haber

İstiklal Caddesi'nde 'Pes' dedirten anlar! Maske ve mesafeyi hiçe sayan vatandaşlar halay çekti

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde dün akşam saatlerinde 'iğne atsan yere düşmez' dedirten türden kalabalıkta mesafe ve maske kuralları unutuldu. Bir müzik grubuna eşlik eden vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak dans edip halay çekmesi pes dedirtti.

Haber

Bilim Kurulu Üyesi Akın'dan yaz ayları için maske uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, hava sıcaklığının, virüsün bulaşmasını engellemediğini söyledi. Akın, "Bu yüzden 'Havalar sıcak, kalabalık ortam, açık hava maske takmazsam da olur. Virüs etkisiz hale geliyor' diye bir söylem, hem bilimsel olarak hem uygulama olarak doğru değil. Özellikle kalabalık yerlerde bulunurken muhakkak maskemizi takmamız lazım" dedi.

Haber

Bilim o soruya cevap verdi! Hiç arkadaşınızın olmaması sizin için iyi olabilir mi?

Tek başınıza zaman geçirmek aslında düşündüğünüzde o kadar da kötü bir şey değildir. Hatta bilimsel olarak yapılan araştırmalar bunun sağlığınız açısından daha yararlı olduğunu ortaya koydu.

Trend

Tam kapanma dönemi sonrası doğaya çıkacaklara KKKA hastalığı uyarısı

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam: - "Geçen yıl KKKA döneminde kliniğimizde bu tecrübemiz oluştu. Kovid-19 belirtisiyle hastanelere başvuran ve kene teması olduğunu söylemeyen hastalarda KKKA olasılığını düşünerek kan testi yapıp pozitiflikleri bulduk" - "Kovid-19'la mücadele için sürekli maske, sosyal mesafe, el hijyeninden bahsettik. Bir benzetme yaparak 'sosyal mesafe' kuralını kenelere karşı uygulamak da herhalde KKKA hastalığından korunmak adına alınabilecek en önemli önlemdir diye düşünebiliriz"

Yurthaber

Harçlık merasimi de tam kapanmaya uydu! Drone ile gönderdiler

İzmir'de sosyal mesafe kurallarına dikkat çekerek bir yakınının çocuğunu sevindirmek isteyen 36 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Sıddık Gedik, bayramda drone ile harçlık verdi.

Haber

Yaptıkları 'pes' dedirtti: Sosyal mesafeyi hiçe sayıp, kazayı görüntülediler

Aksaray’da, TIR’a arkadan çarpan hafriyat kamyonunun sürücüsü Recep İnce (50), araç içinde sıkışarak, ağır yaralandı. Kaza sonrası çevrede toplananlar, sosyal mesafeyi hiçe sayıp, cep telefonlarının kameralarıyla görüntü çekmeye çalıştı.

Haber

Koronavirüsü hiçe sayıp hıdırellez eğlencesi düzenlediler

Bursa’da koronavirüse aldırış etmeyen roman vatandaşların hıdırellez eğlencesi, pes dedirtti.

Haber

Sosyal medyada tepki çeken parti görüntüleri için 9 ayrı inceleme başlatıldı

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde dün çekilen ve sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından farklı bakanlıklardan ekipler ayrı ayrı denetime gelerek inceleme başlattı. Otelin bir yetkilisi ise turistlere yönelik düzenlenen paskalya kutlaması sırasında ortaya çıkan görüntülerin başka bir otelde animatörlük yapan Ukraynalı tarafından çekildiğini öne sürdü. Ukraynalı müşteri otel yetkilileri tarafından parası ödenerek otelden gönderildi. Vali otelin çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Haber

Sıcak havayı gören koronavirüsü unuttu!

Kocaeli'de tam kapanmaya 1 gün kala sıcak havanın keyfini sürmek isteyen onlarca kişi sahillere akın etti. Sosyal mesafe kuralını hiçe sayan vatandaşların maske takmamaları da dikkatlerden kaçmadı.

Haber

İspanya’da sosyal mesafesiz konsere katılanlarda enfeksiyon belirtisi görülmedi

İspanya’da araştırmacılar, Covid-19 salgını döneminde ilk kez sosyal mesafe kuralı olmadan, 5 bin kişinin katılımı ile geçtiğimiz ay gerçekleştirilen konserin ardından katılımcıların çoğunda enfeksiyon belirtisi olmadığını açıkladı.

Haber

Bu kadarına pes: İçeriden 46 kişi çıktı!

Konya'da sokağa çıkma kısıtlaması sırasında ruhsatsız eğlence mekanına baskın düzenlendi. Yasağa rağmen faaliyetlerini devam ettiren eğlence mekanında bulunan 46 kişiye sosyal mesafeyi ve sokağa çıkma yasağını yok saydıkları için para cezası kesildi.

Haber

Mağaza indirimi koronavirüsü unutturdu!

Sakarya'da mağaza açılışına özel indirim yapılacağını duyan onlarca vatandaş dükkan içinde ve dışında yoğunluk oluşturdu. Karasu'da yaşanan olayda sosyal mesafe hiçe sayıldı.

Haber

Bayburt'ta kapalı olması gereken kahvehanelerdeki 12 kişiye idari para cezası uygulandı

Bayburt'ta kapalı olması gereken kahvehanelerdeki 12 kişiye idari para cezası uygulandı

Yurthaber

Uyarılar hiçe sayıldı! Minibüste pes dedirten görüntüler kamerada

İstanbul Büyükçekmece’de sosyal mesafesiz bir şekilde minibüse üst üste binmeye çalışan yolcular kameraya yansıdı. Uyarılar yine hiçe sayılırken ortaya 'pes' dedirten görüntüler çıktı.

Haber

Sivas'ta açılışında sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği markete 4 gün kapatma cezası

Sivas'ta açılışında sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği market, 4 gün süreyle mühürlendi.

Haber

Kastamonu'da kumar oynayan 13 kişiye 27 bin 792 lira ceza

Kastamonu'da kumar oynayan 13 kişiye 27 bin 792 lira ceza

Yurthaber

Koronavirüsü yenen Erzurum Valisi Memiş: Ağır hastalık dönemi geçirdim

Erzurum Valisi Okay Memiş'in 14 gün süren tedavisinin ardından son yaptırdığı Covid-19 testi negatif çıktı. Şehir Hastanesi'nden taburcu edilen Vali Memiş, ağır hastalık dönemi geçirdiğini belirterek, maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı.

Haber

Prof. Dr. Baykam, maskenin cezadan değil, virüsten kaçmak için kullanılması gerektiği uyarısında bulundu

Prof. Dr. Baykam, maskenin cezadan değil, virüsten kaçmak için kullanılması gerektiği uyarısında bulundu

Yurthaber

5 yıldızlı tatil köyünde 'pes' dedirten görüntüler! 1900 kişi katıldı, ne maske var ne mesafe

Antalya'da 5 yıldızlı bir tatil köyünde geçen hafta sonu çekilen görüntülerde iki ayrı etkinliğe toplam 1900 kişinin katıldığı ve etkinliklerden birinde ise konser düzenlendiği belirtildi. Etkinliğe katılan 1900 kişinin sosyal mesafeye uymadığı, maske takanların ise nerdeyse yok denecek kadar az olduğu görüntülere yansıdı.

Haber

Diyarbakır’da klima patladı, ev küle döndü

Diyarbakır’da bir apartmanın 1. katında klimadan kaynaklı yangın çıktı. 3 kişinin dumandan etkilendiği yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bazı vatandaşların sokağa çıkarak kısıtlama ve maske kuralını hiçe saydığı görüldü.

Haber

Davutoğlu’ndan AK Parti Kongresindeki görüntülere tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'ndeki görüntülere tepki göstererek, “Sosyal mesafe dolayısıyla vatandaşa kesilen bütün cezalar iptal edilmeli, vatandaşlarımıza paraları derhal iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Haber

Koronavirüse nerede ve nasıl yakalanıyoruz?

Dünyayı etkisi altına alan ve hala varlığını sürdüren Kovid-19 salgınında hareketliliğin artması ve dikkatsizlik, bulaşma riskini artırdı.

Haber

Koronavirüsü hiçe saydılar! Sokak ortasında kol kola asker eğlencesi

İstanbul Avcılar'da sosyal mesafeyi hiçe sayan bir grup genç, sokak ortasında pandemi kurallarını önemsemeyerek asker eğlencesi düzenledi. Onlarca kişinin bir arada halay çektiği anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Haber

Kocaeli'nde Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden 16 kişiye para cezası

Kocaeli'nde Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden 16 kişiye para cezası

Yurthaber

Kocaeli'nde Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden 16 kişiye para cezası

Kocaeli'nde Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden 16 kişiye para cezası

Yurthaber

Minibüste 'pes' dedirten anlar!

Koronavirüs kurallarının unutulduğu İstanbul Arnavutköy'de vatandaşlar minibüste balık istifi yolculuk yaptı. Görüntüler izleyenlere 'yok artık' dedirtti.

Haber

Edirne'de polis ekipleri sosyal mesafe ihlaline izin vermiyor

Edirne'de polis ekipleri "sosyal mesafe ihlaline" izin vermiyor

Yurthaber

Edirne'de polis ekipleri sosyal mesafe ihlaline izin vermiyor

Edirne'de polis ekipleri "sosyal mesafe ihlaline" izin vermiyor

Yurthaber

İkinci kez koronavirüse yakalananlarla ilgili açıklama: Nedeni mutasyon olabilir

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu'nun bir yıl aradan sonra koronavirüse yakalanmasının ardından 'ikinci kez hastalığa yakalanmak' en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Uzun, “Bir kişi aşı oldu ya da koronavirüsü atlattıysa ve buna rağmen tekrar hastalığa yakalanıyorsa nedeni mutasyon olabilir" dedi.

Haber

Jandarmanın 'Konyalım yürü ama maskeyle, mesafeli bir şekilde yürü' anonsu dikkat çekti

Konya’nın Ereğli ilçesinde jandarma ekipleri koronavirüse karşı vatandaşları uyardı. Ekipler megafonla “Konyalım yürü ama maskeyle, mesafeli bir şekilde yürü” şeklinde anons yaptı.

Haber

Avcılar'da şaşkına çeviren açılış! Türkçe ve Arapça müzik eşliğinde halay çekildi

Avcılar'da polis, kontrollü normalleşme ile faaliyetlerine başlayan restoranın açılışında yapılan müzikli, palyaçolu, halaylı gösteriye, 'Sosyal mesafe kurallarına' uyulmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Polisin uyarısı üzerine halay ve müzikli eğlenceye son verildi.

Haber