Sri Lanka veya resmi adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Hindistan’ın güneyinde, Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Ülkenin adı 1972 yılına kadar Seylan idi. Uzun yıllar hükümet güçleri ve Tamil Eelam Özgürlük Kaplanları (Tamil Kaplanları) arasındaki çatışmayla gerçekleşen iç savaş yaşamıştır. 1983’ten itibaren süren savaş 2009 yılında hükümet güçlerinin kazanmasıyla sona ermiştir. 2016 verilerine göre ülkenin nüfusu 21 milyondan fazladır ve bu nüfusu oluşturan etnik gruplar Sinhalalar (%80), Sri Lankalı Tamil (%11), Sri Lankalı Moors (%9) ve Hint Tamil (%4) ile diğer gruplar oluşturmaktadır. Resmi dilleri Seylanca ve Tamilcedir. Başkenti ve en büyük şehri Kolombo, para pirimi Sri Lanka rupisi (LKR), telefon kodu +94 ve internet alan adı .lk’dir.
Sri Lanka'da bir hastadan dünyanın en büyük böbrek taşı çıkartıldı. 13,3 santimetre uzunluğa ve 801 gram ağırlığa sahip olan böbrek taşı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Taş iki alanda dünya rekoru kırarken devasa taşı görenler gözlerine inanamadı...
Sri Lanka’da gerçekleşen acı olayda 61 yaşındaki çiftçi yanlışlıkla yuttuğu 2 cm boyutundaki balık kılçığı yüzünden hayatını kaybetti. Balık yedikten sonra üç gün boyunca mide ağrısı çeken talihsiz adam hastaneye gittiğinde çok geçti. 2 cm’lik balık kılçığı 61 yaşındaki adamın bağırsaklarını yırtarak ölümcül bir enfeksiyona yol açtı.
BM: Sri Lanka'da gıda krizi muhtemelen daha kötüye gidecek
Sri Lanka'da protestoların ardından ülkeyi terk eden eski Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkesine döndü. Daha önce Rajapaksa'nın güvenlik endişesi nedeniyle hükümet tarafından sağlanacak bir konutta kalacağı açıklanmıştı.
Çin'in Sri Lankalı yetkilileri acil toplantıya çağırdığı iddiası
Sri Lanka’da hükümet karşıtı gösterilerin liderlerinden Joseph Stalin gözaltına alındı
Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Sri Lanka'yı ekonomik krizden çıkarmaya yardımcı olacak Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılacak anlaşmanın geçtiğimiz haftalarda ülkede yaşanan huzursuzluk nedeniyle eylül ayına ertelendiğini duyurdu.
Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından çıkan protestolar nedeniyle ülkeden kaçmıştı. Rajapaksa’nın e-mail yoluyla istifa mektubunu Sri Lanka Parlamento Başkanına yolladığı bildirildi.
Sri Lanka Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın henüz kendisine bir istifa mektubu göndermediğini söyledi. Gotabaya Rajapaksa daha önce 13 Temmuz'da istifa edeceğini açıklamıştı. Hükümet karşıtı protestolar sonrası dün ülkeden kaçan Rajapaksa'nın Maldivler'de olduğu sanılıyor. Protestocular işgal ettikleri devlet dairelerinden çekilmeyi kabul etti.
Sri Lanka'da ekonomik kriz ile başlayan protestoların dozu artmış, öfkeli protestocular başkanlık konutunu basmış ve Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın evini ateşe verip havuzuna girmişti. Ekonomik krizin siyasi krize dönüştüğü ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Öte yandan ülkesini terk eden Rajapaksa'nın kaçtığı adresin Maldivler olduğu ortaya çıktı. Rajapaksa'nın ülkeden kaçışıyla ilgili ortaya atılan dikkat çeken bir iddiaya göre Rajapaksa'nın kaçışında Hindistan'ın parmağı var.
Son dakika haberi: Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Son olarak Başbakan Ranil Wickremesinghe ülke ekonomisinin tamamen çöktüğü bilgisini paylaşmıştı. Son gelen iddia ise gündeme bomba gibi düştü. İstifa etmesi beklenen Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi.
Basil Rajapaksa, ülke tarihinin en ağır ekonomik krizinde, gıda, yakıt ve ilaç sıkıntısına karşı başlayan sokak protestoları sonrası Nisan ayında istifa etmişti.
Hindistan, Sri Lanka halkının yanında olduğunu bildirdi
Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'dan peş peşe tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamalara göre gıda kıtlığı yaşanan ülkede 2-3 gün içinde ekmek de dahil olmak üzere unlu mamullerin tükenmesi bekleniyor. Yetkililer şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Ülkede dün göstericilerin Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermesi tüm dünyada gündem olmuştu.
Gıda kıtlığı yaşanan Sri Lanka'da unlu mamullerin 2-3 gün içinde tükenmesi bekleniyor
Dışişleri Bakanlığı, Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyulduğunu bildirdi.
"Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz"
Sri Lanka, İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1948 yılından bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Ülke Mayıs ayında tarihinde ilk kez temerrüde düştü.
Sri Lanka, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Halk, hükümet karşıtı protestolarının şiddetini gittikçe artırıyor. Başbakan Ranil Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğu bildirildi. Öte yandan Sri Lanka Parlamento Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın çarşamba günü istifa edeceğini açıkladı.
20 yıldan fazladır Sri Lanka siyasetini yönlendiren Rajapaksa ailesi, kuşaklardır görülen en kötü ekonomik krize tepki olarak başlayan protestolar sonrası gücünü kaybediyor.
Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin ülkedeki vahim durumu "Ekonomimiz çöktü" sözleriyle dile getirdiği Sri Lanka'da protestoların şiddeti dozunu artırıyor. Yaşam şartlarının ağırlaşmasından yakınan vatandaşlar Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ofisinin ve evinin bulunduğu devlet başkanlığı yerleşkesinin çevresindeki barikatları aşarak içeri girdi. Öte yandan parlamentoda acil bir oturum düzenlendi ve Başbakan Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğu bildirildi.
Sri Lanka Enerji Bakanı, son 70 yılın en kötü ekonomik krizini yaşayan ülkedeki yakıt stoklarının bitmek üzere olduğunu söyledi.
Asya ülkesi Sri Lanka'yı ekonomik kriz vurdu. Tarihinin en büyük krizini yaşayan ülkede, akaryakıt kıtlığı nedeniyle okulların bir hafta daha kapatılacağı bildirildi. Öte yandan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. İşte haberin detayları...
Sri Lanka'da akaryakıt kıtlığı nedeniyle okullar bir hafta daha kapatılacak
Tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşayan Sri Lanka'da otobüs ve trenlerle gıda sevkiyatı ve sağlık hizmetinde kullanılan taşıtlar dışındaki araçlara iki hafta süreyle benzin ve mazot satışı durduruldu
Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan 22 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka'da, yakıt satışlarına 10 Temmuz'a kadar kısıtlama getirildiği bildirildi.
Başbakan Ranil Wickremesinghe, Sri Lanka ekonomisinin tamamen çöktüğünü, acilen uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu ve önümüzdeki günlerde Çin, Japonya, Hindistan ve ABD ile görüşeceklerini söyledi.
Son dakika haberi: Ülke tarihinde görülmemiş bir ekonomik kriz yaşanan Sri Lanka'da sular durulmuyor. Son olarak Başbakan Ranil Wickremesinghe kritik bir açıklama yaptı. Ülke ekonomisinin tamamen çöktüğü bilgisini paylaşan Wickremesinghe, petrol ithalatı için bile ödeme yapamadıklarını ifade etti.
Sri Lanka, tarihin en büyük ekonomik kriziyle mücadele ediyor. Gıda, yemek ve ilaç sıkıntısı yaşanan ülkede bir akaryakıt istasyonunda yakıtın tükenmesi sonucu olanlar oldu. Çıkan kavgada polise taş atarak saldıran sürücüler ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Polis sürücülere ateş açarak karşılık verirken gerçek mermi kullandı.
Sri Lanka hükümeti, kamu çalışanlarının önümüzdeki üç ay boyunca Cuma günleri de izinli olmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Böylece çalışanların hem yakıt tasarrufunda bulunmaları hem de kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmeye başlamaları hedefleniyor.
Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da, ülkede üretimi artırmak, tarım çalışmaları yapmaya teşvik etmek amacıyla cuma günlerini tatil ilan etme önerisini hükümet tarafından onaylandı.
Modi'nin Rajapaksa’ya baskı yaptığı iddiasında bulunan Sri Lankalı yetkili istifa etti
Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, parlamentoda yaptığı konuşmada önümüzdeki 6 ayda halkın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için en az 5 milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Sri Lanka'da polis protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti
Çin'in Kuşak-Yol Girişimi kapsamında Hindistan'ın arka bahçesi Sri Lanka'daki yatırımları dikkat çekici - Hint Pasifik'te Çin yanlısı iktidarlar zor bir döneme girmiş bulunuyor - Çin'in, bölgedeki en büyük rakibi Hindistan Sri Lanka'ya büyük destek verirken çekingen bir tavır sergilemesi bölgesel ve küresel imajını olumsuz etkileyebilir
Ekonomik kriz her geçen gün daha da arttığı Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da ciddi gelişmeler yaşanıyor. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ülkedeki ekonomik kriz için acil bir uluslararası yardım istedi. Rajapaksa, ilaç ve gıda temini gibi acil ihtiyaçların karşılanması için uluslararası toplumun acil yardımına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.
Sri Lanka, İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1948 yılından bu yana en büyük ekonomik krizle karşı karşıya. Ülke geçen hafta tarihinde ilk kez temerrüde düştü. 51 milyar dolarlık borcunu ödeyemeyecek hale gelen Sri Lanka'nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerinin sonuçlarını bugün açıklanması bekleniyor.
Sri Lanka'da yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da artıyor. Petrol sıkıntısıyla gündeme gelen ülkede şimdi de gıdaların yetersizliği tartışılıyor. Tüp kuyruğunun bile günler sürmesi nedeniyle halk isyan ederek, "Gıdasız ölürüz, bu da yüzde de yüz gerçekleşecek." değerlendirmelerinde bulundu. İşte Sri Lanka'da yaşanan olaylar...
Sri Lanka son 70 yılın en ağır ekonomik krizini yaşıyor. Ekonomik ve siyasi bir krizle boğuşan ülkenin geçen hafta göreve gelen Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülkede sadece bir günlük benzin kaldığını açıklamıştı. Aynı zamanda ülkenin gelecek aylarda daha büyük zorluklarla da karşılaşılabileceğine dair uyarıda bulundu. Başbakan'ın açıklamalarının ardından ülkede benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.
Sri Lanka'da günlerdir sokaklarda geniş çaplı protesto gösterileri düzenleniyor. Ülke, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Peki Sri Lanka bugüne nasıl geldi?
Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, son 70 Yılın en ağır ekonomik krizini yaşayan ülkede sadece bir günlük benzin kaldığını açıkladı. Televizyondan halka hitap eden Wickremesinghe, "Şu anda sadece bir günlük benzinimiz var. Önümüzdeki bir-iki ay hayatlarımızın en zorlu dönemi olacak" dedi.
Sri Lanka Başbakanı, ülkedeki mali krizin daha da kötüye gideceğini söyledi
Sri Lanka’dan ülkenin petrol stoku ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Ülkenin Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülke ekonomisindeki istikrarsızlıkla alakalı yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Ranil Wickremesinghe “Petrol stokumuz bitti. Sadece bir günlük petrolümüz kaldı” dedi. Öte yandan ekonomik kriz nedeniyle gerginliklerin devam ettiği Sri Lanka’da, geçen hafta yaşanan şiddet olaylarında 230 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Sri Lanka'da ekonomik kriz ülke çapında gerginliğe yol açtı. Ülke protestocular yüzünden ayağa kalkarken, bir grup insanın bir arabayı nehre ittiğini gösteren olayın görüntüleri sosyal medya platformu Reddit'te viral oldu. Söz konusu arabanın bir bakana ait olduğu iddia ediliyor.
Sri Lanka'da Tamil azınlığın hakları için savaşan Tamil Kaplanları'nın onlarca yıl süren başkaldırısını 2009 yılında bastırdıklarında, çoğunluk Sinhallerin büyük desteğini alan Rajapaksa kardeşler, şimdi kamuoyu nezdinde itibarlarını iyice yitirmiş görünüyor. On yılı aşkın bir zaman içerisinde bu nasıl oldu?
20 yıldan fazladır Sri Lanka siyasetini yönlendiren Rajapaksa ailesi, kuşaklardır görülen en kötü ekonomik krize tepki olarak başlayan protestolar sonrası gücünü kaybediyor.
Sri Lanka'da Başbakanı Mahinda Rajapaksa'nın istifasından sonra sular durulmadı. Hükümet karşıtı kalabalık milletvekili konutlarını yakmaya başladı.
Sri Lanka Başbakanı Mahinda Rajapaksa, ülkedeki ekonomik krizin derinleşmesiyle başlayan kitlesel protestolar sonrası istifa etti.
Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Hassen, Adıyaman'da ziyaretlerde bulundu
Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'da Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, 17 bakandan oluşan yeni kabineyi kamuoyuna açıkladı. Rajapaksa'nın kardeşi Mahinda Rajapaksa başbaklanlık görevini sürdürürken, hükümette Rajapaksa ailesinden başka bir isim yer almadı. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ise protestolara karşın istifa çağrılarını reddetti. Ülkede doktorlar ise ilaç sıkıntısı nedeniyle uluslararası yardım çağrısı yaptı.
Sri Lanka'daki mali krizi protesto eden göstericilerin Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın özel konutuna saldırmasının ardından başkent Kolombo'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Göstericiler "diktatör Gota" sloganları atarak Rajapaksa'yı istifaya davet etti.
Farklı kıtalardan Kayseri'ye eğitim amacıyla gelen öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını tanıtarak, turizme katkı sunuyor - Sri Lankalı öğrenci Rimshan Muhammet Refik: - "Ülkemdeki insanlar da buraya gelmek istiyor. Urfa, Mardin gibi peygamberlerin yaşadığı yerleri görmek istiyorlar"
Koronavirüs pandemisi nedeniyle başlayan ekonomik olumsuzluklar dünya genelinde artarak devam ediyor. Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka, enflasyonun etkilerini en tepeden yaşamaya devam ediyor. Ülkede gıda fiyatları birden fırlarken ülke parası da sıfır noktasına geldi. Sri Lanka devletinin iflas etmesi beklenirken vatandaşlar bir kilo fasulyeyi ona bölerek almak zorunda kalıyor.
Yılda yaklaşık 340 milyon kg çay üreten Sri Lanka, geçmişte İran'dan ithal ettiği petrolün borcunu çayla ödemeyi planladığını duyurdu. Sri Lanka Çay Kurulu üyeleri ise bu ödeme planının bir ilk olduğunu belirtti.
Türk Havayolları'nın (THY), Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka'ya 15 Kasım'dan itibaren uçuşlarını durdurduğu yönündeki haber kaynağından iptal edildi.
Sri Lanka'da yağış nedeniyle en az 5 kişi öldü
Tarihsel süreç içinde ülkeler aslında bir hayli zorlu yollardan geçmek zorunda kaldı. Kimileri savaşlar ve bağımsızlık mücadeleleri verirken kimileri ise hükümet değişimleri ile var oldukları anlardan farklı bir kimliğe büründü. Ülkeler çok çeşitli nedenlerden dolayı isimlerini değiştirmeye karar verdi.
Sri Lanka'da fillerin 4 saatten fazla çalıştırılmaması, fillere biyometrik kimlik kartı çıkarılması ve yavruların annelerinden ayrılmamasına yönelik yasal düzenleme yapıldı.
Sri Lanka'da dünyanın en büyük safir taşı bir evin arka bahçesinde bulundu. Mücevher bakımından zengin Ratnapura bölgesinden çıkarılan taşın kuyu kazan işçiler tarafından bulunduğu kaydedildi. Rengi soluk mavi olan taşın uluslararası pazarda tahmini değerinin 100 milyon doları bulduğu söyleniyor.
Bangladeş'te Kovid-19 salgınının başından bu yana en yüksek günlük vaka ve ölü sayısı kaydedildi
Sri Lanka'nın Batı yakasında bir gemi yanıp battıktan kısa süre sonra karaya yüzlerce ölü kaplumbağa vurdu. En büyük insan kaynaklı felaket olarak tanımlanan olayda 176 kaplumbağa, 20 yunus ve 4 balina da öldü.
Sri Lanka'da bir kısmı batan kimyasal madde yüklü geminin kara kutusu kurtarıldı
Bazı insanlar yaptıkları yardımlarla kendilerini tarihe yazdırmayı başarmıştır. Kötülük ve caniliğin her gün haberlerdeki yerini aldığı günümüzde ‘iyi insanlarda varmış’ dedirtecek bir hikayeyi sizlerle paylaşacağız. Janey Lowes’in hikayesi dünyada iyi insanlarında olduğunu göstererek sizlere umut verecek.
Sri Lanka’da düzenlenen güzellik yarışmasında Pushpika De Silva 1’inci olmasının ardından yarışmanın 2019 kazananı olan Caroline Jurie, Silva’nın tacını başından alarak 2’inci olan yarışmacıya taktı. Jurie, sahneye çıkarak Silva’nın boşanmış olduğunu bu nedenle Silva'dan tacı aldıklarını ifade etti.
Sri Lankalı Katolikler Kovid-19 kurbanlarının Iranaitivu Adası’na gömülmesini protesto etti
Sri Lanka'da günlerdir süren kriz çözüldü. Kovid-19 salgınında ölen Müslüman ve Hristiyanlar uzak bir adaya defnedilecek.
Sri Lanka'da "şeytan çıkarma" ayini sırasında 9 yaşındaki kız çocuğunun dövülerek öldürüldüğü bildirildi.
Sri Lanka'da yönetim koronavirüsten ölenlerin cesetlerinin din ayrımı gözetilmeksizin krematoryumlarda yakılması uygulamasına devam edileceğini duyurdu.
Sri Lanka'da Hindu büyücünün yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiğini öne sürdüğü "kutsal iksiri" etkili olduğunu savunarak kullanan ve halka da tavsiye eden Sağlık Bakanı Pavithra Wanniarachchi'nin Kovid-19'a yakalandığı bildirildi.
Sri Lanka'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin cenazelerinin din ayrımı gözetilmeden krematoryumlarda yakılması konusunda inceleme yapan Sri Lanka Hekimler Birliği Heyeti (CCPSL), naaşların belirli kurallar dahilinde gömülmesinin sağlık açısından tehlike arz etmeyeceği yönünde görüş bildirdi.
Hint Okyanusu'nun incisi olarak bilinen Sri Lanka, dünyada en çok merak edilen ülkeler arasındadır. Sri Lanka, özellikle farklı kültürleri ve inanışları merak eden turistler için bir uğrak yeridir. Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Sri Landa, aslında bir ada ülkesidir. Peki Sri Lanka nerede, Sri Lanka hangi kıtada yer alır? İşte tüm ayrıntılarıyla Sri Lanka!
63 yaşındaki Sri Lankalı siyasetçi 'koronavirüslü değil' diyerek canlı yayında çiğ balık yedi.
Kurye olarak kullanılan kedi boynuna bağlı olarak eroin ve SIM kartlarla bulunduktan sonra Sri Lanka’da hücreye kondu. Ancak kedi tutulduğu hücreden kaçtı.
DSÖ, Sri Lanka ve Maldivler'de kızamık ve kızamıkçığın bittiğini duyurdu.
Sri Lanka'da öldüğü sanılan ve cansız bedeni ailesi tarafından teşhis edilerek toprağa verilen adam cenazeden 1 ay sonra evine döndü. Adamın bir ay boyunca koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı dolayısıyla evine dönemediği belirtildi. Gömülen cesedin kime ait olduğu ise bilinmiyor.
Hint Okyanusu'nda Türk bayraklı "İnce Karadeniz" adlı yük gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi kamarasında bıçaklayarak öldüren kendisine engel olmak isteyen 4 personeli de yaralayan makine yağcısı Ergin A. Türkiye'ye getiriliyor. Sri Lanka'da gözaltında tutulan Ergin A.'yı almak için özel bir ekip oluşturuldu. Şüpheliyi Ergin A.'yı Sri Lanka'dan teslim alan Cinayet Büro Amirliği polislerinin sabah saatlerinde İstanbul'da olması bekleniyor.
Sri Lanka, Çinli turistlere girişte vize uygulamasını askıya alıyor
Çin ana karası dışında yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) görülen kişi sayısı Kanada'da 2, Tayvan'da 5'e yükseldi
Sri Lanka'da iç savaşta kaybolanlar "ölü" ilan edilecek
Sri Lanka'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 6 ölü, 30 yaralı
Sri Lanka'da otobüs uçuruma yuvarlandı: 6 ölü, 30 yaralı
Kazada, Y-12 tipi uçaktaki 2'si pilot 4 kişi hayatını kaybetti
Sri Lanka'da eski bakan kefaletle serbest bırakıldı
Sri Lanka'da muhalefet milletvekillleri ve destekçileri, eski bakanın gözaltına alınmasını protesto etti
Sadakataşı'ndan Sri Lankalı Müslümanlar'a sağlık ve gelir projeleri desteği
Rajapaksa, İsviçre Büyükelçiliği çalışanının kaçırılması iddiasıyla ilgili "kurbanın" kendisi olduğunu söyledi
Sri Lanka'da eski bakana 2016'daki trafik kazası nedeniyle gözaltı
Hindistan'ın vatandaşlık yasasındaki adımı bölgedeki diğer ülkeleri etkileyebilir
25 Kasım'da kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını, cinsel saldırıya uğradığını ve büyükelçilikle ilgili bilgi vermeye zorlandığını ileri süren İsviçre Büyükelçiliği yerel çalışanı Gania Banister Francis, "adli makamlara uydurma deliller sunmak ve Sri Lanka hükümetine karşı düşmanlık yaratmaya çalışmakla" suçlandı